Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-26, 14:03   #3451
leeyah
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Cytat:
Napisane przez MadameBovary Pokaż wiadomość
miski raczej standardowe, obwód wydaje mi sie ściślejszy niz w emilly (ale tylko odrobine)
Dzięki muszę to jeszcze przemyśleć w takim razie
Stary 2009-03-26, 14:23   #3452
agniesia blondi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Jestes pewna, ze mierzylas sie pod biustem baaardzo ciasno? Z bra-fittera wychodzi, ze powinnas miec 70DD. Taki rozmiar dostaniesz, pewno nie w zwyklym sklepie, ale jednym z tych niezwykłych. O bazarku proszę cię zapomnij...
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...203&w=76905300
przejrzyj może znajdziesz sklep w swoim miescie Zawsze są sklepy internetowe, e-bay oraz allegro.

Vesuvio... Mi na obu kalkulatorach wychodzi to samo...

Naamah6
z ciekawaości podaj swoje wymiary... Mi też wychodzi 60FF (;o), jakbym chciala brac 60....
Bo w sumie gdzies czytalam, ze jak sie zaniza obwod to miska leci do góry.. Tylko ja myślałam, ze o jedna literkę, a nie o dwie.
dziekuje za odpowiedz dziewczyny, zmierzylam sie jeszcze raz pod biustem, baaardzo ciasno i wyszlo tym razem74, wiec wynika z kalkulatora ze mampolskie 65G, rzeczywiscie bede musiala dac sobie spokoj z poszukiwaniami w 'zwyklych" sklepach,,,tyle ze szukac polskiego rozmiaru czy bryt,?dziekuja za linka

Edytowane przez agniesia blondi
Czas edycji: 2009-03-26 o 14:25
agniesia blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 14:38   #3453
velika
Winter is coming

Najpierw przymierz polskie 70E i zapoznaj się z tą notką:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
a najlepiej z całym działem "wiedza" na stanikomanii. Rozmiar 70E bez problemu znajdziesz w triumphie. Nic dziwnego, że 70D cię cisnęło, skoro miało za małą miskę. Moim zdaniem zresztą 70E też pewnie będzie miało przymałą miskę, dlatego przyłóż się do zakładnia, tak jak to jest opisane w linku powyżej.
Naamah6- mierzyłam harmony 65GG- ma strasznie szerokie i masakrujace fiszbiny. Kształt nadaje bardzo ładny, ale dla mnie był bardzo niewygodny. Rosę ma moja współlokatorka- śliczny stanik, tylko mocno luźnawy(sama miałam na niego ochotę, ale był na mnie za luźny), miski ma chyba standardowe z tego co pamiętam. Freya Arabella jest mocno rozciągliwa i miski ma jakiś rozmiar większe niż standard.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 15:54   #3454
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez betig1975 Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź
Jestem zachęcona, żeby kupić ten staniczek, może będę polować na allegro, bo za prawie 200 zł nie kupię Muszę sięrozglądać raczej za 70GG, bo mam jeden 70G i jest już ciut za mały, zaczyna mi bułkować na większej piersi.
Czy ta pani stanikowa to ma sklep na południu Polski? Jeśli tak, to nie wchodzi w grę wizyta u niej, bo ja mieszkam na północy, trochę daleko
Pani Stanikowa ma sklepik na południu Polski

Ja mam 82/93 i bardzo mi się podoba ta portia:

http://www.brastop.com/SetDetails.as...hocolate/_Pink

i

http://www.brastop.com/SetDetails.as...e_Irmina_Black

nie mam pojęcia jak z tą Portia. Freye Arabelle mam 70E a Eleanora np 34DD i są dobre. Najlepiej mi w tej arabelce 70E i nie mam pojęcia jak z tą portią zrobić
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 15:55   #3455
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Jestem pewna, ze jednak cos ci sie tam uda wygarnąć. I tak jak Luizka obstawiam, ze niepoprawnie go zalozyłaś

Ja mam pytanie odnosnie ramiaczek.. Na jaka wysokosc je podciagac, zeby bylo dobrze. (macie jakis sposob?) Wydaje mi sie, ze dobrze je podciagnelam (zniknely marszczenia u gory, ktore przypominaja mi o tym, ze chyba stanik jest za duzy) i co? Czerwone odbite slady Jak popuszcze to wydaje mi sie, ze sa za luzne.... I tak sie z nimi męczę

dobra raz kozie smierc wstawie zdjecia moze mi doradzicie czy lepiej wziac jednak 1. miske mniejsza
Na pewno nie brałabym miski mniejszej. Ramiączka powinny być napięte tak, abyś mogła pod nie włożyć dwa palce i lekko podciągnąć do góry napotykając opór. Jeśli robią Ci bolące, czerwone ślady, to trochę je poluzuj.

Zwróciłam jeszcze uwagę na zdjęcie z profilu. Chodzi mi konkretnie o miejsce, w którym kończy się kryjący materiał a zaczyna przezroczysty, a potem jest fiszbina. Logicznie myśląc, kryjący materiał powinien kończyć się w miejscu, gdzie kończy się pierś, a tutaj tak nie jest, tak jakby miska była za płytka?. Ale może to po prostu taki krój? Nie wiem, ale poza tym drobnym marszczeniem stanik leży dobrze.

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Zakladalam bedac nachylona, wygarnialam, a biust sie topi . A fadlek nie zauwazylam. Jestem bardzo szczupla i bardzo malobiuscista i wygarnianie mało co widać.

Pozniej pokaze wam zdjecie.
Zdjęcie by nam bardzo pomogło w ocenie. A to, że miski są za duże, może być nie winą złego rozmiaru, a po prostu dużomiseczkowego modelu.
Ja raz zamówiłam staniki Comeximu - leżały na mnie okropnie i były wielgachne.

Cytat:
Napisane przez aliś Pokaż wiadomość
Luizka ale ja widziałam jak na Tobie leży np Inferno, i jakiś jeszcze plunge...ślicznie, a na mnie takie staniki (one sie takie płaskie wydają) nie leżą. Na zdjęciach to on ładna kreseczke robi ale w rzeczywistości chyba lepszą już robi ten orion, lepiej wygląda w dużym dekolcie. Orion nie jest mały miskę ma większą od Pandry, ale płaską, i to dzielenie robi bułę
Pandora jest ok, ale nie jest super ścisła i nie jest mocno zabudowana, więc nie mam szans wepchnąc do miski np. czegoś spod pachy. Pomierzę jeszcze raz jutro dokładnie i zobacze, ale Pandore chyba zostawie.
Co do Oriona, napisałam że miska mogłaby być większa, porównując go do siebie (na mnie był bardziej zabudowany po bokach i wyżej). Myślę, że przy większej misce dużo mniej będzie dzielił piersi, a dekold na tym nie straci.

Edytowane przez luizka__
Czas edycji: 2009-03-26 o 16:06
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 15:56   #3456
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Napisane przez agniesia blondi Pokaż wiadomość
dziekuje za odpowiedz dziewczyny, zmierzylam sie jeszcze raz pod biustem, baaardzo ciasno i wyszlo tym razem74, wiec wynika z kalkulatora ze mampolskie 65G, rzeczywiscie bede musiala dac sobie spokoj z poszukiwaniami w 'zwyklych" sklepach,,,tyle ze szukac polskiego rozmiaru czy bryt,?dziekuja za linka

Widzę, że jesteś z Wrocławia. Nie kombinuj z innymi sklepami tylko szybko leć do Milli to jeden z lepszych sklepów z bielizną w Polsce. Znajduje się koło placu Jana Pawła na Ruskiej 34
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:12   #3457
aliś
Zadomowienie

Kurcze a ja chyba bede musiał odesłać te Pandore
Dziś zmierzyłam ją ponownie. Jako, że nie jest za ciasne zapięłam na odstatnią hawtkę, tak by obwód solidnie trzymał poziom, i po podciagnięciu ramiączek, wygarnięciu wyszły bułki. Jak tak zmierzyłam na luzie, to pół biedy (ale nie tak ma się nosić stanik), ale zauważyłam że jak pociaśnię obwód robią się buły a i tak jeszcze nie wszytko z pod pachy nie siedzi w misce (na zdjęciu tego nie widać). Szczególnie bułki robią sie tak jaby na łączeniu miseczek przy mostku. Co za pech, będę polwac na większą chyba.
A już mi tak głupio cokolwiek odsyłać do Dopasowanej.
Zerkniecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 001.jpg (37,1 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 002.jpg (39,1 KB, 96 załadowań)

Edytowane przez aliś
Czas edycji: 2009-03-26 o 17:14
aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:17   #3458
majka_mw
Rozeznanie

hej
bylam ostatnio w Anglii i powiem Wam szczerze, że w tych sklepach które odwiedziłam wcale nie bylo aż tak dużego wyboru, a podobno angielskie sklepy takie uświadomione, nomoże nie trafilam tam gdzie trzeba

jedyne miejsce jakie mi się spodobalo to Ann Summers, zakupiłam tam taki staniczek http://www.annsummers.com/webapp/wcs...10_56840_10001_
i jestem bardzo zadowolona z zakupu, lezy idealni i jakie jabluszka robi
jak bede miala spowrotem aparat to fotki wstawie
polecam, wygodny i profesjonalnie wykonczony

majka_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 17:27   #3459
Antii89
Zakorzenienie

Luizka__
Dzięki za odpowiedz Bede kombinowala z tymi ramiaczkami....
Co do tego kryjacego materiału to chyba miska po prostu ma dziwny kształt. Nast. razem juz bede probowala z jakimis bardziej znanymi modelami, wtedy jest mozliwosc porownania jak u innych się sprawują...
Stary 2009-03-26, 17:34   #3460
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka_mw Pokaż wiadomość
jedyne miejsce jakie mi się spodobalo to Ann Summers, zakupiłam tam taki staniczek http://www.annsummers.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdisplay_et!letc~ev !10210||et!letc~ev!17401| |_40151_-1_10210_56840_10001_
i jestem bardzo zadowolona z zakupu, lezy idealni i jakie jabluszka robi
jak bede miala spowrotem aparat to fotki wstawie
polecam, wygodny i profesjonalnie wykonczony
ładny, szkoda tylko że rozmiarów nie mają :/
Stary 2009-03-26, 17:56   #3461
MagdaP
Zadomowienie

Odebralam wreszcie wczoraj bluzke z BiuBiu - swietnie lezy na dobrym staniku (Lily z Comeximu)
Stary 2009-03-26, 18:03   #3462
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Dziś zmierzyłam ją ponownie. Jako, że nie jest za ciasne zapięłam na odstatnią hawtkę, tak by obwód solidnie trzymał poziom, i po podciagnięciu ramiączek, wygarnięciu wyszły bułki. Jak tak zmierzyłam na luzie, to pół biedy (ale nie tak ma się nosić stanik), ale zauważyłam że jak pociaśnię obwód robią się buły a i tak jeszcze nie wszytko z pod pachy nie siedzi w misce (na zdjęciu tego nie widać). Szczególnie bułki robią sie tak jaby na łączeniu miseczek przy mostku. Co za pech, będę polwac na większą chyba.
Zerkniecie?
Rzeczywiście trochę bułkuje. Szkoda. A na dopasowanej nie ma miseczki większej żeby wymienić?
Stary 2009-03-26, 18:56   #3463
majka_mw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olik04 Pokaż wiadomość
ładny, szkoda tylko że rozmiarów nie mają :/
w sklepie stacjonarnym mieli bardzo rozbudowaną rozmiarówkę, może ten sklep internetowy taki ubogi

majka_mw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 19:06   #3464
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Zerkniecie?
Bardzo ładny
Ale faktycznie chyba zły rozmiar. Patrząc na zdjęcie mam wrażenie, że masz małe bułki (zwłaszcza na piersi po prawej)
Wymieniaj śmiało

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 20:41   #3465
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesia blondi Pokaż wiadomość
witam serdecznie, podczytuje was od jakiegos czasu i dochodze do wniosku ze do tej pory nie mialam pojecia o dobrze dobranym biustonoszu....zazwycza j bylo to kupowanie "na oko" ,chcialabym to zmienic , bardzo sie ciesze ze zajrzalam do tego watku.Zatem w biuscie mam- 91, pod -77, wyszlo ze polski rozmiar to 70D.Chcialam zapytac bo wiele z Was jest dosyc dobrze na pewno zorientowanych, czy dostane taki rozmiar w zwyklym sklepie, badz na bazarku???Czy raczej nic z tego i pozostaje zamawianie przez net? pozdrawiam.
ja mam identyczne prawie identyczne wymiary i polecam na początku allegro, znajdziesz tam dużo staników w tym rozmiarze a na początku wiele Ci ich nie trzeba, bo jak dojdzie migracja i będziesz musiała sobie i tak wymienić bieliznę

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 22:07   #3466
aliś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Rzeczywiście trochę bułkuje. Szkoda. A na dopasowanej nie ma miseczki większej żeby wymienić?
Jest, tylko po wypowiedzi Pushit na temat dużej róznicy pomiędzy rozmiarami, obawiam sie że może być za duży. A ja lubie dekolty i nie chcę zbyt zabudowanego stanika. Pomyślę nad tym do jutra czy odesłać czy wymienić.

aliś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 22:59   #3467
agniesia blondi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nefretam Pokaż wiadomość
Widzę, że jesteś z Wrocławia. Nie kombinuj z innymi sklepami tylko szybko leć do Milli to jeden z lepszych sklepów z bielizną w Polsce. Znajduje się koło placu Jana Pawła na Ruskiej 34
dzieki za odpowiedz, mowisz ze to jeden z lepszych sklepow>.a jak z cenami, porazajace sa??? ja mialam zamiar sie wybrac do gorseterii w Centrum Borek (Carrefoure na Hallera) co myslisz?

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
ja mam identyczne prawie identyczne wymiary i polecam na początku allegro, znajdziesz tam dużo staników w tym rozmiarze a na początku wiele Ci ich nie trzeba, bo jak dojdzie migracja i będziesz musiała sobie i tak wymienić bieliznę
zle sie zmierzylam pod biustem naprawde mam 74, a w biuscie 91, przepraszam ze zapytam, (prosze sie nie smiac ale jakas tepawa chyba jestem,,,0 o co chodzi z ta migracja?????bo nie zajarzylam....
agniesia blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 23:01   #3468
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Zdjęcie by nam bardzo pomogło w ocenie. A to, że miski są za duże, może być nie winą złego rozmiaru, a po prostu dużomiseczkowego modelu.
Ja raz zamówiłam staniki Comeximu - leżały na mnie okropnie i były wielgachne.

Porzadnie wygarnełąm ile mogłam, podciagnełam ramiaczka i obfociłam sie w tym staniku.... Stwierdzam, że sie troche wypełniło. Miałyscie racje, ale i tak stanik jes dalej za duży
Zdjęcie pierwsze od przodu. Stanik widac ze jest zabudowany, ale ladny.
Zdjecia dwa - widac ze miska jest pusta...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (15,6 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (12,3 KB, 99 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (15,8 KB, 107 załadowań)
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 23:17   #3469
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Ja mam takie skromne pytanie dużo piszecie tu o MIGRACJI amoge spytac co to oznacza?? szybko sie ucze ale mam braki... dzieki za odpowiedz
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 00:01   #3470
olik04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marta88 Pokaż wiadomość
Ja mam takie skromne pytanie dużo piszecie tu o MIGRACJI amoge spytac co to oznacza?? szybko sie ucze ale mam braki... dzieki za odpowiedz
chodzi o to, że jeśli od dłuższego czasu nosisz źle dobrany biustonosz, to te przygniecione piersi muszą że tak powiem gdzieś się ułożyć Najczęściej przesuwają się pod pachy, dlatego dziewczyny często piszą o tym aby zakładając stanik wygarnąć to i owo spod pach . Jeśli już nosisz dobry stanik, to po pewnym czasie piersi zaczynają wracać na swoje pierwotne miejsce i to nazywane jest migracją. Przez to trzeba potem kupować większe rozmiary staników (często też mniejsze obwody!), oczywiście ten proces nie trwa w nieskończoność, ale do momentu aż się wszystko ułoży tak jak powinno być

Ja kilka lat temu całkiem nieświadomie przeszłam ten proces zaczynając od słynnego 75B, w którym w końcu zaczęły wkurzać mnie wyskakujące piersi i przeszłam na 75C. Jakiś czas było super ale potem i ten rozmiar stał się za mały to przeszłam na 75D (o zgrozo! moje koleżanki nie mogły uwierzyć). I tak czułam że coś z tym rozmiarem jest nie tak, nie było mi najwygodniej chociaż już nic nie wyskakiwało. Teraz pasuje na mnie idealny rozmiar 70E/F

Edytowane przez olik04
Czas edycji: 2009-03-27 o 00:31 Powód: poprawić błąd
olik04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 00:05   #3471
nelyen
Zadomowienie

migracja to wędrowanie tłuszczyku - noszenie za małych misek i za luźnych obwodów sprzyja uciekaniu piersi pod pachę, bo nie ma ona miejsca w misce. jak dobierze się odpowiedni stanik, wszystko wraca na miejsce, czyli przybywa nam w biuście
jednak nie jest to absolutną regułą, mi na przykład nie bardzo miało co migrować, właściwie poprawił się tylko kształt biustu
dokładnie tak jak zdążyła już napisać olik04;]

co do niebieskiego comexima... no za duży, nie da się ukryć, a model wygląda strasznie pancernie, inaczej niż na fotkach z dopasowanej:/

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy

Edytowane przez nelyen
Czas edycji: 2009-03-27 o 00:09
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 00:19   #3472
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelyen Pokaż wiadomość
migracja to wędrowanie tłuszczyku - noszenie za małych misek i za luźnych obwodów sprzyja uciekaniu piersi pod pachę, bo nie ma ona miejsca w misce. jak dobierze się odpowiedni stanik, wszystko wraca na miejsce, czyli przybywa nam w biuście
jednak nie jest to absolutną regułą, mi na przykład nie bardzo miało co migrować, właściwie poprawił się tylko kształt biustu

co do niebieskiego comexima... no za duży, nie da się ukryć, a model wygląda strasznie pancernie, inaczej niż na fotkach z dopasowanej:/
Bo na modelkach wszystko inaczej wygląda...
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 08:14   #3473
ninaad
Wtajemniczenie

Do mnie ma dziś przyjść paczka z dopasowanej. Zamówiłam 2 portie - co prawda mam już jedną i nie lubię mieć 2 podobnych staników, ale nie mogłam się powstrzymać, bo nie mam kolorowych staników (teraz wybrałam koralową i niebieską) a ten model na mnie ładnie leży i jest niedrogi- jak mi się znudzi to sprzedam albo wrzucę głęboko do szuflady. No i zamówiłam sobie Pandorę turkusową - zastanawiałam się nad tym modelem dosyć długo, bo w sumie panache jakoś średnio mi podpasowały, ale w tym modelu normalnie się zakochałam od pierwszego wejrzenia- mam nadzieję, że będzie dobry. Jutro pewnie wrzucę fotki
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 09:15   #3474
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Do mnie ma dziś przyjść paczka z dopasowanej. Zamówiłam 2 portie - co prawda mam już jedną i nie lubię mieć 2 podobnych staników, ale nie mogłam się powstrzymać, bo nie mam kolorowych staników (teraz wybrałam koralową i niebieską) a ten model na mnie ładnie leży i jest niedrogi- jak mi się znudzi to sprzedam albo wrzucę głęboko do szuflady. No i zamówiłam sobie Pandorę turkusową - zastanawiałam się nad tym modelem dosyć długo, bo w sumie panache jakoś średnio mi podpasowały, ale w tym modelu normalnie się zakochałam od pierwszego wejrzenia- mam nadzieję, że będzie dobry. Jutro pewnie wrzucę fotki
Ja też czekam na turkusową Pandorę, wczoraj została wysłana, mam nadzieję, że szybko przyjdzie.
Na mnie Panache źle lezy, przede wszystkim ze względu na szerokie fiszbiny, ale Masqueradki mają węższe. Mam nadzieję, że Pandora będzie dobrze leżeć, trochę się obawiam, że może bułkować.
Fotki wrzuć koniecznie. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona.
Stary 2009-03-27, 10:22   #3475
aassiiaa11
Rozeznanie

Przepraszam ale już sie pogubiłam w tym wszystkim jaki mam rozmiar stanika jeśli pod biustem mam 68cm,a w biuście 87,5cm? czy 70C? z góry dziękuje za odpowiedz

Edytowane przez aassiiaa11
Czas edycji: 2009-03-27 o 10:32
aassiiaa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 10:59   #3476
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Cytat:
nelyenmigracja to wędrowanie tłuszczyku - noszenie za małych misek i za luźnych obwodów sprzyja uciekaniu piersi pod pachę, bo nie ma ona miejsca w misce. jak dobierze się odpowiedni stanik, wszystko wraca na miejsce, czyli przybywa nam w biuście

Cytat:
chodzi o to, że jeśli od dłuższego czasu nosisz źle dobrany biustonosz, to te przygniecione piersi muszą że tak powiem gdzieś się ułożyć Najczęściej przesuwają się pod pachy, dlatego dziewczyny często piszą o tym aby zakładając stanik wygarnąć to i owo spod pach . Jeśli już nosisz dobry stanik, to po pewnym czasie piersi zaczynają wracać na swoje pierwotne miejsce i to nazywane jest migracją. Przez to trzeba potem kupować większe rozmiary staników (często też mniejsze obwody!), oczywiście ten proces nie trwa w nieskończoność, ale do momentu aż się wszystko ułoży tak jak powinno być

Ja kilka lat temu całkiem nieświadomie przeszłam ten proces zaczynając od słynnego 75B, w którym w końcu zaczęły wkurzać mnie wyskakujące piersi i przeszłam na 75C. Jakiś czas było super ale potem i ten rozmiar stał się za mały to przeszłam na 75D (o zgrozo! moje koleżanki nie mogły uwierzyć). I tak czułam że coś z tym rozmiarem jest nie tak, nie było mi najwygodniej chociaż już nic nie wyskakiwało. Teraz pasuje na mnie idealny rozmiar 70E/F
bardzo dziękuje to już wiem o co chodzi u mnie może migracja nastąpić ale nie duża nie mam dużo pod pachami ale powiem że sama się dziwie bo miałam taki problem jak olik04 że moja miseczka C zamienia sie na cora wiekrza a na moje oko nie mam tak duzoego biustu jutro jade bo jakiś łady stanik to jak tylko kupie zrobie zdjęcia i pokarze powiecie mi czy jest dobry waszym okiem
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 11:08   #3477
MadameBovary
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aassiiaa11 Pokaż wiadomość
Przepraszam ale już sie pogubiłam w tym wszystkim jaki mam rozmiar stanika jeśli pod biustem mam 68cm,a w biuście 87,5cm? czy 70C? z góry dziękuje za odpowiedz

asiu - brytyjskie 60FF albo polskie 60H

miska w 70C bedzie miec podobna wielkosc jak w podanych przez mnie rozmiarach, jednak obwód bedzie ciasniejsze przez co biust bedzie ładnie podtrzymany.

"Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?"
MadameBovary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 11:20   #3478
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też czekam na turkusową Pandorę, wczoraj została wysłana, mam nadzieję, że szybko przyjdzie.
Na mnie Panache źle lezy, przede wszystkim ze względu na szerokie fiszbiny, ale Masqueradki mają węższe. Mam nadzieję, że Pandora będzie dobrze leżeć, trochę się obawiam, że może bułkować.
Fotki wrzuć koniecznie. Mam nadzieję, że będziesz zadowolona.
no niestety- Pandora jest za mała-bułkuje...(paczka przyszła do pracy- nie mogłam się oprzeć i podreptałam do łazienki mierzyć) i jakiś taki trochę dziwny kształt robi piersiom od dołu. No cóż- trzeba będzie odesłać. A zdjęcia jak obiecałam wrzucę po powrocie do domu (także moich kolejnych portii- śliczne kolorki)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 11:27   #3479
aassiiaa11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MadameBovary Pokaż wiadomość
asiu - brytyjskie 60FF albo polskie 60H

miska w 70C bedzie miec podobna wielkosc jak w podanych przez mnie rozmiarach, jednak obwód bedzie ciasniejsze przez co biust bedzie ładnie podtrzymany.
ślicznie dziękuje(już sobie zapisałam )
Stary 2009-03-27, 11:47   #3480
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no niestety- Pandora jest za mała-bułkuje...(paczka przyszła do pracy- nie mogłam się oprzeć i podreptałam do łazienki mierzyć) i jakiś taki trochę dziwny kształt robi piersiom od dołu. No cóż- trzeba będzie odesłać. A zdjęcia jak obiecałam wrzucę po powrocie do domu (także moich kolejnych portii- śliczne kolorki)
A Pandorę brałaś identyczny rozmiar jak Portii?
Ja mam Portię 28G z której już wyrosłam, Pandorę też wzięłam 28G, czyli bardzo możliwe, że jednak za mała będzie. Wszystko się okaże jak przyjdzie.
Chciałabym przytyć pod biustem tak z 7 cm, nie miałabym wtedy problemu ze stanikami....

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
Porzadnie wygarnełąm ile mogłam, podciagnełam ramiaczka i obfociłam sie w tym staniku.... Stwierdzam, że sie troche wypełniło. Miałyscie racje, ale i tak stanik jes dalej za duży
Zdjęcie pierwsze od przodu. Stanik widac ze jest zabudowany, ale ladny.
Zdjecia dwa - widac ze miska jest pusta...
Nie zauważyłam wcześniej zdjęć. Stanik jest za duży, ale tak wizualnie to on ma bardzo duże miski jak na 60C. Ja jestem bardzo zrażona Comeximem, zdjęcia na modelkach zupełnie wyglądają inaczej niż na mnie. Nie pasuje mi też krój Comeximu.

Proponuję odesłać ten stanik a w jego miejsce zamówić CurvyKate Portię 60D (ona jest małomiseczkowa). Może jeszcze z Mileny - Lemon Sorbet jest w 60C, Baroque 60D jest małomiseczkowy, z miękkich Toffino 60D (bo flamenco i silvestrine są strasznymi ściśliwcami).

Zauważyłam, że jest troszkę tłuszczyku do migracji On nie jest z przodu pod pachami, ale na plecach i aż z pleców trzeba go wmasowywać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości