|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
cześć mamusie
![]() jak zwykle przeczytałam wszytko a nie pamiętam co komu odpisać... U nas dzisiaj piękna pogoda takie słoneczko spacerowałyśmy z teściową 2 godziny z małym i tak się nagadałyśmy że gardło mnie boli ![]() ![]() gosiaczek bardzo Ci dziękuję za przepis w weekend planuję zrobić te klopsiki ![]() scorpioniec współczuje teściów mam nadzieję że jakoś będą się zachowywać na chrzcinach ale się cieszę że my mam już to za sobą ![]() kasiaeg mam nadzieję że u Kacperka wszytko dobrze magdalena trzymam kciuki za wizytę u lekarza mam nadzieję że same dobre wieści będą salomea współczuję z powodu śmierci babci ![]() ![]() niobe dzięki za info o tych huggisach ja włąśnie dzisiaj kupiłam paczkę ale taką 56 szt za 33 zł i trafiła mi się jakas limitowana edycja wyglądają jak bym małemu jeany założyła na tyłeczek hehehe! to są takie same jak te premium ![]() mój mężuś bardzo Wam dziękuje za życzonka ![]() co do wakacji my niestety już 3 rok nigdzie nie pojedziemy ![]() ![]() ![]() co do podwania pierwszych posiłków to ja już sama nie wiem każdy mówi co innego z tym glutenem więc ja chyba jak mały skończy 5 miesięcy zacznę powolutku podawać jakieś marchewki jabłuszka później stopniowo zupki itd podobnie jak scorpioniec
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
poison, ale powiedz mi po co przyklejalas to uszko? przeciez to nie wykreci sie jak plastelina
![]() ![]() ![]() chusta mowisz tkana? a powiedz mi, bo kurna na ebay nie umiem znalzc, jak sobie kupie materialu to trzeba go szyc jeszcze jakos? czy mozna sie motac? ja dzis bralam swoja baby bag na zakupy, nioslam o tak jak na zdjeciu http://www.premaxx.com/en/products/baby-bag/manual.aspx tak jak ta dziwczyna ma zalozona. troszke sobie poprzesuwalam i bylo gites. mlodej musialo sie podobac bo zasnela ![]() gluten - http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...emowlecia.html http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...niemowlat.html kupilam dzis kaszke z glutenem, brzoskiwnia i jablko, jeszcze musze pomyslec jak ja dac, zeby wiedziec czy mala toleruje ten gluten czy nie, ale mysle ze mojemu dziecku nic nie starszne - swieze skrobane jablko, marechwka nie tarta a przecisnieta przez wysciskaczke do czosnku, sok z kartonika jablkowy... no i w ogole jak mowi moja mama - zimny wychow ![]()
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2009-03-26 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam sie wczoraj "pochwalić", że byłam u swojego gina. Przepisał mi Gynalgin na te upławy i jakieś globulki na suchość w pochwie(która jest typowa dla kobiet po porodzie,szczególnie karmiącym piersią). Dał mi tez receptę na tabletki antykoncepcyjne (nie wiem,czemu aż 3 opakowania).W aptece przezyłam szok, bo wszystko razm wyszło ponad 190 zł!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
asiak ja to kupilam z firmy Boots (taki powiedzmy rosmann w uk) probowalam kilku i one nie dosc ze sa organiczne (moj nowy bzik, zeby bylo organiczne) to konsystencja nie jest klejaca sie. bo np mama mi przywiozla kaszki nestle, ale te to sa zaklejmordki. mala po lyzeczce, dwoch musi popic bo sie doslownie zakleja. wiem, probowalam
![]() zastanawiam sie tylko po jakim czasie reakcja na gluten sie moze pojawic. czy jak jej dam jutro to pojutrze jesli bedzie ok, moge zalozyc ze wszytsko jest ok? nie umiem tego znalezc akurta ja sie malo przejmowalam jakimis alergiami bo my niealergiczni jestemy, ale w rodzinie mam chorych na ta celiakie, wiec akurta tu jestem ostrozna ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ostatnio to moj biedny tz stal tak smiesznie nad lozkiem i zalosnie sie pytal, kiedy ta sprezyna ?! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Rozeznanie
|
dziewczyny - oliwka SUPER
![]() katakumba - ja słyszałam, ze na początek można flanelę uszyć, szer ok. 70 cm i długość ok. 5 m. |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
hej mamusie kochane
dojechalismy z wiiiilekim trudem jakas masakra ze sniezyca w polsce.Po krotce,bylo tak,dojechalismy do promu,ok,na promie,cholerka okropnie bo wymieklma tak bujalo ale mlody ok,wyjechalismy z promu mlody zasnal i przespal cala noc,o 7 sie obudzil ,parking,przewijanie i karmienie(salomea)podczas jzady wiem ze nie wolno maluszkow karmic,z rezta to niemozliwe mi sie wydaje.Dojechalismy do granicy i mlody zaczal troszke marudzic a 20 km przed hotelem to juz na calego darcie pyszczka,nudno mu bylo.No to hotelu dojechalismy spanko,ale zczal sypac snieg i od tego omentu masakra,krotko,opony letnie,sypalo jak nie wiem co,hotel na autostradzie i nocka w nim,potem nastepny bo oczywiscie jak ruszylismy to sie okazalo ze nie poodsniezane,i kolejny hotel,potem tescie przyjechali i ja z tesciem a maz z mama i jakos dotarlismy.zle nie bylo ale mnie ta sniezyca wk... powrot samolotem,autem sie wiecej nie tluczemy,tyle musze spadac moze jutro cos napisze wspolczuje smierci babci,ale pogrzebem bym sie nie przejmowala,bo przecxiez rodzinka wie,ze jest male dziekco edytka jutro sprobuje wyslac dobrej nocki
#3488 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś też mnie wnerwił strasznie. Jak dzwonił to mówił, że on taki choooory, a jak przyjechał do domu, to już wiedziałam na co on choruje- tak śmierdziało w całym domu, że hej. A mój tz ma dziś kaca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
oj edytka, dasz rade. popatrz, na 4 dni w tygodniu ja jestem z mloda calkowiecie sama. bo moj pracuje od 10 do 22
![]() ![]() moja spi, kup\ilam jej dzis wiekszego smoka, taki fikusny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz ja bym nie dawala w tym wieku surowej marchewki ani jablka, balabym sie ze moge jej zaszkodzic... Soki to chyba powinno sie rozcienczac 1:10 tak malym dzieciom... ![]() EDIT: Katakumba juz doczytalam co to za kaszka, ale ciagle nie wiem co poza owocami ma w skladzie, w czym ten gluten? Pszenica? Owies? EDIT2: Juz widze, ze zawiera owies. Jesli wierzyc ekspertom Cow & Gate to gluten owsa jest zupelnie inny niz ten pszeniczny i tym samym bezpieczny juz w 4-tym miesiacu. Mimo wszystko wydaje mi sie to podejrzane i profilaktycznie owsianki nie podaje... ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-03-26 o 22:22 Powód: Dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki!!
Ale naprodukowałyście ![]() A ja dziś miałam pracowity dzień, sprzątałam w całym domku, ale z efektów jestem zadowolona ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, to zmykam poczytać co tam dziś nakrobałyście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
Dzięki dziewczynki za słowa otuchy ![]() Lisey - supeer,że już dojechaliście. Pogoda do jazdy to Wam siękiepska trafila. mam nadzieję,że nie uraziłam Cię tym karmieniem w samochodzie, ale akurat wtedy mi się przypomniało. Słoiczki - mi sie wydaje,że dzieciom na mleku sztucznym pokarmy wpowadza się po ukończeniu 3 m-ca, a na cycu - po 5 tym. Mój lekarz tak przynajmniej twierdzi. katakumba- coś pisałaś o krowim mleku od 6 m-ca, z tego co wiem to mleko krowie zalecają najwcześniej po ukończeniu 1 roku, znalazłam też żródła, że od 2 lat. drobciaa - skoro tak się rozpędziłaś to może i do mnie wpadniesz na wiosenne porządki ![]() scorpionec- tesciów masz lekko irytujących, ale za to męża podziwiam, że potrafi się postawic. Dobrze,że trzyma Waszą stronę a nie mamusi ![]() edytko- nie poddawaj się ze spaniem, tyle trudu w to włożyłaś. A mężusia zagoń jutro do roboty a sama odpocznij. Pamietasz kiedys wklejałam Ci cwiczenia po cc. Okazuje się że one bardzo dobrze działają na kręgosłup. A mojemu dziecku cos sie poprzestawiało, zazwyczaj o 19 już śpi , a od kilku dni zasypia dopiero o 21, no i zaczeła się budzic w nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
Salomea współczuję straty
![]() ![]() ![]() KaSiaEG ślicznie wyglądacie z synusiem ![]() lisey jak to dobrze, że już na miejscu jesteście, teraz to pozostaje nam życzyć Ci miłego pobytu ![]() katakumba identycznie jak Ty traktuję sterylizator i jestem z niego mega zadowolona, chyba nawet zabiorę go ze sobą na weekend, bo wybieram się z małym do rodziców ( już widzę to pakowanie na dwa dni ![]() ![]() poisone to miałaś pomysł z tym plasterkiem ![]() ![]() scorpionec współczuję teściów, jak to dobrze, że moi daleko ![]() ![]() edyta, no cóż cierpliwości.. oj kochana masz ciężkie próby widzę z mężusiem, weź no ty się tylko za niego ![]() Co do jedzonka, to też miałam dylematy. Jak na razie raz dziennie podaję kaszkę ryżową, tak w porze obiadku 14,15 i na podwieczorek jakiś deserek, zazwyczaj jabłuszko, lub jabłuszko z dynią. Spotkanie nad morzem SUPER pomysł ![]() ![]() ![]() A u nas dziś wreszcie była ładna pogoda, w przerwie w sprzątaniu byliśmy całą rodzinką na spacerku, pierwszy raz w spacerówce mały jechał, a jaki zdziwiony ![]() ![]() Jedyne co mnie niepokoi to od wczoraj dość często kicha ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszyskie cieplutko mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Drobcia, jak synuś nie ma innych objawów choroby, to lepiej sie chyba wstrzymać z wizytą u lekarza-tam jest mnóstwo dzieci chorych i tylko jakieś grypsko mozna złapać-zwłaszcza,że jest ocieplenie.Oczywiście zrobisz, jak uważasz,ale faktycznie-pójdzie się z katarem a wróci z grypą.
Słoiczki-9 lat temu najwcześniejsze słoiczki były po 5-tym m-cu (albo nawet od szóstego), a teraz widzę w sklepach po 4-tym. Mi pediatra wtedy kazała wprowadzać inne pokarmy od 6-tego m-ca ,ale moja Angela niedojadała mlekiem z piersi, więc mielismy pozwolenie na wprowadzenie słoiczków od 5-tego m-ca ![]() Ja właśnie jestem w trakcie usypiania Emilki.Nie wiem,czy coś jej dolega-jak ją kładę do łóżeczka (po zaśnięciu), to za chwilę budzi się i od razu tak popłakuje, jakby jej coś przeszkadzało.Biorę ja wtedy na ręce i kołyszę, ale zaraz po uspokojeniu się odkładam z powrotem do łóżeczka-tak jak zalecała autorka "Języka niemowląt".I tak iles tam razy-jednak wcale nie ma tak,że te razy się zmniejszają-a w książce wszystko tak pieknie jest napisane ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
dzięki za slowa pociechy co do teściów.. mój tz jest po naszej stronie..niestety jest jedynakiem
![]() po przemyśleniach doszlam do wniosku ze dobrze ze sa z tego samego miasta bo jak wpadają to na dwie godz ... a jak by mieszkali dalej to by sie zwalali na tydzień lub weekend.... to ja bym musiala sie na ten czas wynosić ![]() myślę ze duzo nie porozumień z tym dokarmianiem wyniak z tego ze np na sloiczku jest napisane od 4 miesiąca i dla nie których oznacza to ze po skończeniu 3 jak dziecko jest w czwartym miesiącu zycia a dla innych ze od ukończenia 4 miesiąca... ![]() dzieci butelkowe powinyy nowości jesc wcześniej... wlaśnie od 4 (i tu zalezy jak t kto rozumie) a cycowe od 6... dla mnie i naszego pediatry to oznacza ze po skończonym 6 miesiącu.. a dla innego moze oznaczac wlaśnie ze w 6 czyli jak pisalam po skończeniu5... wiadomo ze oprócz tych wytycznych sa różne dzieci i rózne potrzeby... ja uwazam jak xandra ze dzieciak zdazy sie najesc kaszek i innych rzeczy..moja mala sporo rośnie wiec nic jej nie brakuje..jakby za malo przybierala itd to bym dokarmiala.. a i jeszcze jedno... to ze teraz dziecku coś nie szkodzi..(to co zje czy jezdzenie w chodziku) nie znaczy ze nie odbije sie to na jego zdrowiu za pare lat.. a tego mimo iz wszystkie chcemy jak najlepiej dla swoich dzieci nie wiemy... pozdr i lece bo dziś tz siedzi ze smarkula a ja lece do fryzjera itp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Zadomowienie
|
hej
nadrobilam wczoraj co naskrobalyscie, ale juz dzis nic nie pamietam co mialam napisac :P puietro nizej sasiad prowadzi jakis remont i trwaja odwierty a zaczynaja wiercic jak Karolina idzie spac najczesciej ![]() dobrze ze chcoiaz sie nei boi wiertarki tylko budzi ja bo slychac tak jakby w pokoju obok ktos woercil klade ja na boczku i drugie uszko przykrywam kocykiem, zostawiam wlaczony telewizor i jakos przesypia ok 30-40 min ![]() huggisy - ja wczesniej nie bylam z nich zadowolona, ale odkad Karoli kupki przypominaja kozie bobki to nic z pieluchy nie ma prawa wyleciec ![]() rozszerzanie diety - ja musialam tak jak butelkowe rozszerzac ze wzgledu na powrot do pracy, ale za zgoda lekarza i dobrze ,ze zaczelam wczesniej, bo Karola miala potem etap niecheci do lyzeczki i musialam na troche przestac, a potem jej sie odmienilo i zaczela wcinac ![]() teraz rano je cyca, potem kaszke, potem obiadek, potem spacer i po spacerze juz najczesciej cyc do wieczora, ewentualnie jakis deserek i cyc. surowe jablko dawalam i tez bylo ok, nawet nie wiedzialam ,ze powinno byc gotowane. Generalnie daje sloiczki, ale raz u mamy chcialam jej cos dac i wlasnie poskrobalam troche jablka gluten - ja zaczelam wprowadzac jak Karola skonczyla 5 m-cy codziennie do obiadku dodaje troche kaszki manny bobovity - poczatkowo 1/2 lyzezcki, potem lyzeczka, a teraz 1 i 1/2. Nie ma zadnych reakcji. Tak kazala mi pediatra. Niby powinny byc pelne 2 miesiace takiej ekspozycji na gluten, a potem juz mozna podawac normalnie. uszka - o co chodzi z tym przyklejaniem uszek ![]() odstajace maja Wasze pociechy, ze plasterkami lepicie? Kolezanki cora ma - jak to ona nazywa - szalone uszy i zaklada jej taka opaske ![]() kaszki nestle - mi jakos ich konsytencja odpowiada i Karoli chyba tez bo wcina innych nie probowalam :P ale ze nie pije z buletki to po jedzeniu wciskam jej smoka do buzi i naciskam zeby cos tak lyknela juz nie mam pojecia jak ja nauczyc picia z butelki ![]() Lisey - pechpwo trafliscie na ta snieyzce, no ale dobrye ,ze spokojnie zajechaliscie Karola dzis urzadzila pobudke po 5 ![]() ![]() ale poczatkowo ja olala, dopiero po 1/2 h dalam jej jesc, bo sie zaczela glosniej domagac, a potem juz nie zasnela tylko gadala i piszczala obok mnie w lozku. No i przed 7 wstalysmy, a przed 9 padla i spi teraz |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do śmiania to moje dziecko ma fazy takie, że wymyślę jakieś durne pytanie czy zrobię coś śmiesznego i się z tego haha. Raz przy kąpaniu zaczęłąm mu syczeć jak wąż - tak się hahał, że aż czkawki dostał. Później syczenie już go tak nie rozśmieszało. Ostatnio pytałam się go czy ty jesteś Filipek - no to miał taki ubaw, że pękaliśmy ze śmiechu. Zabawa w stopa lewa stopa prawa też dostarczałą mu tyle radochy, ze szok. I tak czasem mu się coś spodoba, że haha się na cały dom. Takie śmieszne te dzieciaczki. Małe istotki a tyle radości potrafią nam dać. Aż czasem to mi się płakać ze szczęścia chcę jak na niego patrzę ![]() I dzisiaj takie małe święto mamy - rok temu się testowałam i 2 kreseczki ujrzałam ![]() ![]() ![]() A teraz zmykam do mojego szkraba bo się zmiany pieluchy domaga. Buziaki Mamuśki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Raczkowanie
|
Hello
Poki pamiętam to odpowiem: katakumba tu masz wzór jak uszyć chustę http://oppamama.fm.interia.pl/uw.html poisone pomysl z plasterkiem mnie rozbroił...dobrze że udało się odkleić salomea współczuję straty ![]() scorpionec czekam na relacje z chrztu, mnie to czeka za tydzień (niedziela palmowa), juz się boję co ja pocznę jak Młoda stwierdzi, że kościół nie jest jej ulubionym miejscem i da temu upust... rozszerzanie diety ja karmię butelką, więc moje Dziecię szybciej powinno jeść nowości, ale z tego co widzę, to wszystkie słoiczki czy kaszki są najwcześniej po 4 miesiącu, czyli dla mnie od zaczętego piątego i tak zamierzam wprowadzać. zacznę chyba od jakiegoś kleiku ryżowego, żeby Młodej od razu do słodkiego nie przyzwyczajać, potem marchewka, jabłuszko itd. Jak dojdziemy do jakichś zupek to wprowadzę gluten w postaci zagęszczającej kaszki Lisey kochana nareszcie się odezwałaś, już się martwiłam o was. Współczuję przeżyć z podróży, ale ważne że już jesteście Jezu właśnie oglądam pytanie na śniadanie i rozwaliło mnie stwierdzenie, że dzięki karmieniu piersią jakieś dziecko jest szczęśliwe i uśmiechnięte...Bosh, dzięki takim tekstom przeszłam depresję po porodzie nie mogąc karmić ech... |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
![]() mały drzemie więc chwilka na wizaż ![]() lisey dobrze że już jesteście na miejscu skorpionec brak słow co do teściów moja ma wnuki głęboko w ![]() ![]() ![]() ![]() gosiaczek mój ma laskotki nieraz wystarczy że go leciutko pogilgotam to śmieję sie na caly głos też tak mam że nieraz niewieże że mam takie wpaniałe dzieci szczególnie kiedy śpią ![]() niobe rany o piątej a co będzie jak zegarki przestawimy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie,
Czytam i nie nadazam ze wszytskim ![]() X-lander- my mamy wersje z 2008 i maly jeszcze sie misci ![]() Karmienie piersia- my nadal jestesmy na cycu. Bardzo rzadko may dostaje mleko modyfikowane, np. jak juz nie mam go czym nakarmic, albo jak gdzies wychodze. Paula- gratki dla mezusia Salomea- wspolczuje. I jak juz pisaly dziewczyny- dziecko najwazniejsze, a co inni pomysla to juz ich problem Magdalena- smarujemy te szorstkie lyski balsamem emolium, ale nie daje rady i juz sie przerzucilo na uda. Pojde do pediatry niech cos z tym zrobi zanim dalej sie przeniesie. Lisey- super ze dojechaliscie bezpiecznie Scorpionec- wspolczuje tesciow A co do moich to tak mnie wczoraj wkurzyla tesciowa, ze jeszcze dzisiaj mnie trzepie na sama mysl. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak na dobrą sprawę, to co nam nasze mamy dawały? I wyrosłyśmy na piękne i zdrowe kobiety ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
ja tak na prawde nie waruje, mloda skonczy 5 miesiecy za pare dni, dzis pierwszy raz dostala ta kaszke z glutenem. moja dr (w polsce) powiedziala ze jak dziecko je butleke i wszytsko inne to nie ma co chowac przed nia glutenu. ot, co, nie przesadzac, ale jak zje to nie bedzie zle
ja surowe jablko musze dawac, bo gotowanego nie zje. marchewke owszem, wcina gotowana, ale jablko... az pluje ![]() mloda dostala bzika wczoraj - turlala sie w te i nazad po macie, az sie wystrszylam ze sie uderzy bo zamachy brala nieziemskie. podchodze do nie, chce podciagnac zeby sobie siadla, a ona mi na nogi staje. i to jak sie prosto trzymala! no normalnie pieknie szamanka dzieki za linka drobcia, jak zyje poscieli nie prasowalam ![]() skylie, dawaj, my lubimy ploty. a poza tym jak sie wygadasz bedzie ci lepiej a co do sloiczkow - mloda nie zje jednego na jedno posiedzenie, wiec na razie ja sobie daje spokoj. a poza tym ja chce jeden prosdukt na raz wprowadzac, a jak podam "niedzielny obiad dziadka" (taka nazwa, na serio) to cholera wie co w razie czego jej nie podeszlo lisey... i jak polska? mnie ceny dobily.
swoje rady zwin w ciasny rulonik i rozwaz znaczenie slowa "czopek" Haters gonna hate. Potatoes gonna potate. Edytowane przez katakumba Czas edycji: 2009-03-27 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja dawalam pojedynczo to co bylo, a potem sloiczki juz mieszane, ale na raz tylko jeden nowy skladnik teraz jak daje cos nowego to najczesciej pierwszy raz polowe sloiczka, a reszte dojada tym co juz wczesniej wcinala teraz dovczytalam Salomea - wspolczuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A o co chodzi z tym glutenem? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Katakumba, które ceny są najwyższe Twoim zdaniem?-ciekaw jestem,ja się przyzwyczaiłam ![]() Skylie,współczuję teściów.Jak tak czytam Wasze na ich narzekania, to się cieszę,że ja ich nie mam, choć z drugiej strony szkoda-bo TŻ nie ma rodziców (choć byli niezbyt rodzicielscy względem swoich dzieci).Ja to bym się chyba nie dogadała, bo nerwowa jestem,a nie umiem tak do końca udawać i się usmiechać. Jednak się przy okazji zastanawiam-jak to jest, że własnie tesciowe i nasze własne mamy nie rozumieją,że nie powinny się AŻ TAK wtracać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zadomowienie
|
skylie współczuje teściów
![]() katakumba fajna nazwa obiadku hihihih aniak2888 fajnie że mama Was odwiedza a i gratuluję schodów ![]() lisey super że jesteście już na miejscu podziwiam Was ![]() edytka ![]() drobciaa zazdroszczę umytych okien ja jak na razie nie mam kiedy tego zrobić bo mąż od 7 rano do 18-19 jest najczęściej w pracy ![]() mój mały też się śmieje z takich głupot a później jak długo się śmieje czkawki często dostaje ![]()
#3508 |
Zakorzenienie
|
xandra - z cenami to jest tak. na podstawie powiedzmy pampersow ci powiem - za paczke 34 sztuki active fit (czy jakos tak, dzis kupilam pierwsza zamiast dry baby, ale juz zaluje
![]() ale nie w tym rzecz ze 10 zloty tansze. sek w tym ze tutaj stawka minimalna to teraz chyba 5.72 funta za godzine. czyli ok 25 zlotych. a ja jeszcze do tej pory pamietam jak za dorywcza prace w macdonaldzie dostawalam 3,5 zlotego ![]() nie przeliczamy jak przyjedziemy do polski, bo nie ma sensu. choc zdarzylo mi sie ochrzanic tz ktory gormkim glosem oswiadczal w empiku ze chyba ich porypalo ze za jakas tam gre czy film na dvd chca tyle pieniedzy. ale po prostu pamietam jak te prawie 3 lata temu za 300zl w realu mozna bylo z wozkiem pelnym wyjechac. a teraz? |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
edytka, salomea(nie urazilas), drobcia, niobe, szamanka, aniak, skylie, paula, dzieki kochane
fajnie byc kolo rodzinki i przyjaciol,ale fakt(ceny dobijajace),po prostu jest inaczej niz w uk i musze sie przyzwyczaic,ale co tam,damy rade. kochane czytalam cos tam i juz nie pamietam co mialam odpisac,pisze z kompa szwagra,klawerka starodawna,lapka se podlaczyc nie moge,sorki ze nie odpisze na posty. wiem co to tescie,bo my u tesciow a potem do mamy ide,ale nie jest tak zle,bo mam chwilke dla przyjaciol,jak tesciowka sie mlodym zajmuje,dzisiaj sama z nim zostala i spoko bylo ale tez poplakal.A chce przyzwyczaic dziecko ze nie tylko ja sie nim zajmuje,w koncu tez przyjechalismy zeby sie dziadkowie i bacie wnukiem nacieszyli to i wyluzowalam i juz nie swiruje jak poprzednio/ale moi sa w sumie ok,wiadomo tescie. wspolczuje salomea straty,ale bym sie nie przejmowala pogrzebem,najwazniejsze ze masz w sercu zalobe a ludzie...niech gadaja,po to maja jezyki,zawsze beda gadac ja nie o tobie to o kims innym.glowa do gory bedzie dobrze
#3510 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ooo a co tu taka cisza?
ja dzis doznalam szoku ![]() dziecko cale szczęsliwe, po spacerze,jedzonku itp ale to jeszcze nic ! mój małżonek umył okna!!!! ![]() ![]() ![]() o malo zawału nie dostałam ![]() ![]() ![]() no i musiałam go na browarka do kolegów puśić ![]() ![]() poisone ja nadal nie rozumiem co stało sie z tym uszkiem ze je przykleiłaś?? skylie trzymaj sie kochana jakja cie rozumiem ![]() katakumba nie ma w angli sloiczków jednoskladnikowych?? no to trzymajcie kciuki za jutro..odezwe sie jak bedzie po wszystkim oby szybko zlecialo i mala miala dobry humor ![]() ![]() ps stchurzylam i nie ściełam się na krótko ![]() ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.