![]() |
#2611 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
R :
1. pół homo naturalnego , pół szklanki mleka 2 % , płatki owsiane i 3o gram granoli orzechowej , mały banan pomarańczka 2. kanapka z 2 kromek razowca posmarowanych serkiem + plaster szynki drobiowej , jabłko 3. filet z rybki jakiejś podsmażony na oliwie z oliwek , pół woreczka ciemnego ryżu , pół pomidora z łyżeczka jog naturalnego , 1 ogórek konserwowy 4. pół wieśniaka lekkiego z łyżeczką twarogu chudego i papryką i jaak ? ;>> |
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2613 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moje u pt ' źle się czuję ![]() 1. big grahamka z serem zoltym z papryka, wedlina drobiowa, keczupem i majonezem, deser jogurtowy 'drożdżówka z truskawkami i rabarbarem' ![]() 2. kubuś i zgadnijcie co ![]() 3. ziemniaczki, noga z kurczaka ze skorka (podpieczona, pyszna), salatka z kapusty czerwonej i duuuuzo fasolki szparagowej z maselkiem snickers z orzechami laskowymi, kostka Wedla kokosowego 4. cappuccino, moja kochana drozdzowa seromak 5. beda pewnie dwie grahamki z tym, co zwykle ...i owocki lub orzeszki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Rozeznanie
|
Proszę o ocenę
![]() Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz.8.30:1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz.9.00: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 2 dość duże rzodkiewki Pomiędzy śniadaniami 1 godzina spaceru z psem szybkim marszem. II śniadanie godz. 12.00: sałatka owocowa z połowy grapeifruita,połowy jabłka i połowy pomarańczy z 90 g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu +1 krążek pieczywa ryżowego Sonko Przed obiadem 20 minut na rowerku stacjonarnym i gimnastyka przy muzyce aerobik 30 minut,odkurzanie całego mieszkania Obiad godz. 16.00:zupa pomidorowa ugotowana na skrzydle z indyka i szyji z indyka,obciągniętymi ze skóry ,ugotowana z włoszczyzną (kawałek pora,selera,korzenia pietruszki,2 duże marchwie ) i 1 puszką pomidorów 400g oraz 1 sokiem pomidorowym z Włocławka 300 ml oraz doprawiona koncentratem pomidorowym,solą,vegetą,z ielem angielskim i liściem laurowym,do tego ugotowany osobno aldente makaron świderki z mąki z pszenicy durum ( o nazwie "Le Classiche" Fusilli 36 firmy ARRIGHI ,Made in Italy,Pasta Di Semola Grano Duro) . P.S.Na skórze od indyka ugotowałam pieskowi kaszę jęczmienną,ale miał wyżerkę,ciągle się oblizywał od 16.30 do 17.30 godzina spaceru z psem szybkim marszem. Kolacja 18.30 1/4 ugotowanego mięska z szyji indyka bez skóry i troche mięska ze skrzydła indyka bez skóry + kapustka kiszona z drobno pokrojonymi pieczarkami podsmażonymi wcześniej na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, Późna kolacja ,którą zjem o 21-ej: 1/2 kostki twarogu chudego z Łowicza,tj.100 g ( chudy lubię tylko z tej firmy) Napoje:po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną. Edytowane przez bekii Czas edycji: 2009-03-26 o 18:37 Powód: pomyłkowo 2 razy to samo wkleiłam |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo ładne u ![]() ![]()
![]() |
#2616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() /na pw odpiszę jutro! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Rozeznanie
|
U:
1: BF+twarożek domowy+dżem ![]() 2:batonik cini-minis, kawa,banan 3:4krokiety z kapustą i grzybami, dużo gorącego barszczyku do picia ![]() Po:pomarańcza 4:3ciasteczkaGrisbi limone&ginsegn,4kostki białej czekolady z całymi orzechami,cappucino marcepanowe(ale sobie dogodziłam mmm ![]() 5:2białe mega świeże bułki pszenne z duża ilością masła, 2parówki z kechupem i musztardą , jajko z majonezem(kocham takie bezwwarzywne kolacje ![]() --- ?? hmm coś będzie 5
![]() |
#2618 |
Rozeznanie
|
To i ja napiszę, ale dzisiaj to mi się należą baty... RRrr
śniadanie: grahamka z masłem, polędwicą i połową pomidora drugie: banan i garść rodzynek ![]() obiad: 2 krokiety z pieczarkami (obione na oliwie, ale to mnie tak średnio tłumaczy...) podwieczorek: jabłko z serkiem homo nat. kolacja: omlet z 2 jaj wiem, że generalnie mało warzyw i ten obiad nietrafiony, ale nie wymyśliłam nic lepszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zadomowienie
|
Dzisiejsze lekko nieudane Peee:
Iśn: duża grahamka, jeszcze( ![]() IIśn: wieśniak z gruszką, jabłkiem, przyprawą do piernika i miodem; kromka razowca z serem brie; kawa z mlekiem O: makaron z sosem mięsnym, surówka z kapusty, papryki i kukurydzy z majonezem P: serek homo jagodowy z otrębami; wielkie jabłko; kawa z mlekiem K: pół makreli, kromka razowca z masełkiem i wiejskim po pewnie coś jeszcze wpadnie, bo dziś Dr House ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2621 |
Rozeznanie
|
To ja zamieszczę dzisiejszy jadłospis wyjściowy z ED.
Śniadanie - 2 kromki chleba pszennego, jedna z serem almette chrzanowym, druga z szynką wiejską i ogórkiem zielonym, do tego kawa rozpuszczalna Obiad - 6 pierogów z kapustą i grzybami podpiekanych na masełku z cebulką Podwieczorek - 2 wafle ryżowe z serem topionym, pomidorem i szczypiorkiem, herbata mocna Kolacja - sałatka: 1 jajko, 3/4 puszki tuńczyka, sałata lodowa, rzodkiewka, szczypiorek, kilka łyżek ryżu i łyżeczka oliwy, a do popicia melisa. Dobrze ? Bo dumna mnie rozpiera ![]()
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2009-03-26 o 19:21 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
#2622 |
Rozeznanie
|
: BF+twarożek domowy+dżem
![]() ![]() 2:batonik cini-minis, kawa,banan 3:4krokiety z kapustą i grzybami, dużo gorącego barszczyku do picia ![]() Po:pomarańcza 4:3ciasteczkaGrisbi limone&ginsegn <- co to za ciastka? ![]() ![]() ![]() 5:2białe mega świeże bułki pszenne z duża ilością masła, 2parówki z kechupem i musztardą , jajko z majonezem(kocham takie bezwwarzywne kolacje ![]() ![]() -- ?? hmm coś będzie 5może... fistaszki? ; ![]() ![]() Twarożek jadłam z truskawkowym z Łowicza:P te ciastka są pychowate, z takim nadzieniem półpłynnym gęstymmm ![]() ![]() ![]() Chyba zbliżają nam się gusta kulinarne:P kolacyja i teraz ten twarożek ![]()
#2623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ciasteczka muszą być pyszne, drogie, fakt, ale warto zaszaleć czasem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2624 |
Raczkowanie
|
SB (South Beach, I faza)
Śniadanie: 100g szynki z indyka 250g jogurtu natualnego 0,1% 39kcal/100g II Śniadanie: serek wiejski 200g 97kcal/100g Obiad: jajecznica z 2 jajek na oliwie z oliwek ugotowana pierś z kurczaka ok. 230g drugi serek wiejski 200g 97kcal/100g (to ostatnio mój nałóg) Kolacja: i tu mam właśnie problem. Obiad jem około 17 i potem niestety muszę iść odrabiać lekcje na siedząco. Mój problem polega na tym, że mam wzdęcia i boli mnie brzuch od kręgosłupa. W ten sposób mdli mnie na samą myśl, że miałabym zjeść kolację ![]()
#2625 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ps już dostałam pw, jutro odpiszę ![]() Cytat:
P: Iśn- grahamka z masełkiem i serem żółtym oraz dżemem-na jednej połówce wiśniowy, na drugiej morelowy( pomysł zaczerpnięty od Kamilki ![]() jabłko IIśn- a)kupna szkolan kanapka-wielka pszenna bułka z masełkiem, serem, wędlinką, warzywkami i pyyyysznym sosem z majonezem, kubuś b) kilka ciasteczek, draże kokosowe bannnnannnn i orzeszki O- zupka kalafiorowa zabielana, zaprawiana mąką z furrrrrą ziemniaczków, ziemniaczki polane tłuszczykiem, kotlet mielony z serem, duuuużo kalafiora zapiekanego pod beszamelem-chyba tak się mówi ![]() kawwwwaaa z mlekiem 3.2%, wielgachny kawałek wz-ki, paluszki z sezamem P- grahamka z masełkiem, serem, cielęcinką i warzywkami plus majonez, kotlet mielony jw z ketchupem, herbata, 2 kiwi K- ok 500ml mleka 3.2% z wdrobioną chałką drożdżową, posypane budyniem waniliowym i rodzynkami oraz cukrem waniliowym, kanapka z nutellą teraz biszkopty i może kefir lub jogurt kokosowy ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze R: I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, dwie łyżki serka wiejskiego, banan, cynamon. II. Kromka chleba razowego z białym serem, sałatą i ogórkiem, pół jabłka. III. Jogurt naturalny (od dzisiaj zastępuję nimi serki homo... lekarz kazał mi ograniczyć białko na rzecz węgli) I pytanie: mogę dodać trochę orzechów? Wiem, że takie połączenie utrudnia chudnięcie ale III śn wypada mi stosunkowo wcześnie więc może nic się nie stanie. Hm? IV. Mały talerz zupki wielowarzywnej z makaronem razowym, kromka grahama, surówka z kiszonej kapusty. V. Garść migdałów, sałatka: jajko na twardo, pół papryki, trzy łyżki serka wiejskiego, kiełki. Bardzo proszę o komentarz. Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-03-26 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dzis sie wazylam i na wadze znowu wiecej.. juz jest55,4.. najchetniej to bym juz przeszla na U, tzn chcialabym juz utrzymac dana wage ale nie wiem wlasnie czy moge jesli nie odzyskalam jeszcze @? dziewczyny poradzicie? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 |
Rozeznanie
|
P:
Iśn- grahamka z masełkiem i serem żółtym oraz dżemem-na jednej połówce wiśniowy, na drugiej morelowy( pomysł zaczerpnięty od Kamilki ![]() jabłko IIśn- a)kupna szkolan kanapka-wielka pszenna bułka z masełkiem, serem, wędlinką, warzywkami i pyyyysznym sosem z majonezem, kubuś b) kilka ciasteczek, draże kokosowe bannnnannnn i orzeszki O- zupka kalafiorowa zabielana, zaprawiana mąką z furrrrrą ziemniaczków, ziemniaczki polane tłuszczykiem, kotlet mielony z serem, duuuużo kalafiora zapiekanego pod beszamelem-chyba tak się mówi ![]() kawwwwaaa z mlekiem 3.2%, wielgachny kawałek wz-ki, paluszki z sezamem P- grahamka z masełkiem, serem, cielęcinką i warzywkami plus majonez, kotlet mielony jw z ketchupem, herbata, 2 kiwi K- ok 500ml mleka 3.2% z wdrobioną chałką drożdżową, posypane budyniem waniliowym i rodzynkami oraz cukrem waniliowym, kanapka z nutellą teraz biszkopty i może kefir lub jogurt kokosowy Kikuś jak ładnie ![]() ![]() ![]() W tym momencie za ta kolację dałabym sie pociac tasaczkiem ![]() EDIT! ![]() Gummy Kammy tak tak to są włoskie ciasteczka ![]() ![]() ![]()
What doesn't kill me only makes me stonger.. [Strong enough..] Edytowane przez Nasturcja several years Czas edycji: 2009-03-26 o 20:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Rozeznanie
|
I co myślicie o tej marchewce z jabłkiem i jogurtem naturalnym na RRRR?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Musiałam je ograniczyć bo w moczu wykryto mi ciała ketonowe, które mogą doprowadzić na dłuższą metę do kłopotów z nerkami. Natomiast przyczyną pojawienia owych ciał jest dieta uboga w węglowodany, a bogata w białko. Musze trochę wypośrodkować bo do tej pory białko stanowiło główny składnik mojej diety, węgli zaś jadłam niewiele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Przyczajenie
|
obiecywałam poprawę, dlatego też ślicznie proszę o oceną dnia dzisiejszego
![]() ś: kromka razowca z synką, sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym, kawka 2 ś: pomarańcza, twix capuccino (pychaaaa ![]() o: 2 sadzone jajka, kawałek piersi z kurczaka, surówka z fasolki szparagowej, ogórka kiszonego oraz z kapusty p: galaretka z owocami k: kilka plasterków twarogu pod kakaową churką + przez cały dzień herbatki ziołowe oraz woda liczne na wasze opinie ![]()
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-03-26 o 20:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U gin. nie bylam, wiesz co jakos nie moge sie przekonac do tych angielskich lekarzy, bylam u lekarza to powiedzial mi ze z przyrostem masy ciala okres powinnien wrocic i o nic nie mam sie martwic i ze duzo dziewczyn w moim wieku go traca na skutek odchudzania lub duzej aktywnosci fizycznej ![]() ![]() /168cm ![]()
Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... Edytowane przez GummyKammy Czas edycji: 2009-03-26 o 20:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak, podpowie mi ktoś, czy dobrze ? ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2638 |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2639 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy RRR:
Ś: belriso ryż na mleku i kawa (rozpuszczalna, z mlekiem i cykorią 2Ś: 4 łyzeczki płatków owsianych i trochę mleka, trochę rodzynek i łyżeczka dżemu jagod. niskosł. + kawa O: zupa krupnik z dużą ilością szparagowej i marchewki - 1 mała miseczka P: żeberko + 3 korniszony K: sałatka z tuńczyka do tego 3 duuuuże kubki zielonej, woda ng, na oko gdzieś 0,75 - 1l. Oceńcie wreszcie, proszę
#2640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:44.