|
|
#2611 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
R :
1. pół homo naturalnego , pół szklanki mleka 2 % , płatki owsiane i 3o gram granoli orzechowej , mały banan pomarańczka 2. kanapka z 2 kromek razowca posmarowanych serkiem + plaster szynki drobiowej , jabłko 3. filet z rybki jakiejś podsmażony na oliwie z oliwek , pół woreczka ciemnego ryżu , pół pomidora z łyżeczka jog naturalnego , 1 ogórek konserwowy 4. pół wieśniaka lekkiego z łyżeczką twarogu chudego i papryką i jaak ? ;>> |
|
|
|
#2612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zawijam.Pycha
|
|
#2613 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje u pt ' źle się czuję '1. big grahamka z serem zoltym z papryka, wedlina drobiowa, keczupem i majonezem, deser jogurtowy 'drożdżówka z truskawkami i rabarbarem' ![]() 2. kubuś i zgadnijcie co ![]() 3. ziemniaczki, noga z kurczaka ze skorka (podpieczona, pyszna), salatka z kapusty czerwonej i duuuuzo fasolki szparagowej z maselkiem snickers z orzechami laskowymi, kostka Wedla kokosowego 4. cappuccino, moja kochana drozdzowa seromak 5. beda pewnie dwie grahamki z tym, co zwykle ...i owocki lub orzeszki
|
|
|
#2614 |
|
Rozeznanie
|
Proszę o ocenę
Moje dzisiejsze menu na RRRRR: Na czczo godz.8.30:1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz.9.00: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 2 dość duże rzodkiewki Pomiędzy śniadaniami 1 godzina spaceru z psem szybkim marszem. II śniadanie godz. 12.00: sałatka owocowa z połowy grapeifruita,połowy jabłka i połowy pomarańczy z 90 g serka homogenizowanego naturalnego 3 % tłuszczu +1 krążek pieczywa ryżowego Sonko Przed obiadem 20 minut na rowerku stacjonarnym i gimnastyka przy muzyce aerobik 30 minut,odkurzanie całego mieszkania Obiad godz. 16.00:zupa pomidorowa ugotowana na skrzydle z indyka i szyji z indyka,obciągniętymi ze skóry ,ugotowana z włoszczyzną (kawałek pora,selera,korzenia pietruszki,2 duże marchwie ) i 1 puszką pomidorów 400g oraz 1 sokiem pomidorowym z Włocławka 300 ml oraz doprawiona koncentratem pomidorowym,solą,vegetą,z ielem angielskim i liściem laurowym,do tego ugotowany osobno aldente makaron świderki z mąki z pszenicy durum ( o nazwie "Le Classiche" Fusilli 36 firmy ARRIGHI ,Made in Italy,Pasta Di Semola Grano Duro) . P.S.Na skórze od indyka ugotowałam pieskowi kaszę jęczmienną,ale miał wyżerkę,ciągle się oblizywał od 16.30 do 17.30 godzina spaceru z psem szybkim marszem. Kolacja 18.30 1/4 ugotowanego mięska z szyji indyka bez skóry i troche mięska ze skrzydła indyka bez skóry + kapustka kiszona z drobno pokrojonymi pieczarkami podsmażonymi wcześniej na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek, Późna kolacja ,którą zjem o 21-ej: 1/2 kostki twarogu chudego z Łowicza,tj.100 g ( chudy lubię tylko z tej firmy) Napoje:po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną. Edytowane przez bekii Czas edycji: 2009-03-26 o 19:37 Powód: pomyłkowo 2 razy to samo wkleiłam |
|
|
|
#2615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo ładne u dziekuje za ocenke
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() /na pw odpiszę jutro! /
|
|
|
#2617 |
|
Rozeznanie
|
U:
1: BF+twarożek domowy+dżem , kromka chleba z masłem orzechowym i dżemem,kakao2:batonik cini-minis, kawa,banan 3:4krokiety z kapustą i grzybami, dużo gorącego barszczyku do picia ![]() Po:pomarańcza 4:3ciasteczkaGrisbi limone&ginsegn,4kostki białej czekolady z całymi orzechami,cappucino marcepanowe(ale sobie dogodziłam mmm )5:2białe mega świeże bułki pszenne z duża ilością masła, 2parówki z kechupem i musztardą , jajko z majonezem(kocham takie bezwwarzywne kolacje )--- ?? hmm coś będzie 5
|
#2618 |
|
Rozeznanie
|
To i ja napiszę, ale dzisiaj to mi się należą baty... RRrr
śniadanie: grahamka z masłem, polędwicą i połową pomidora drugie: banan i garść rodzynek ![]() obiad: 2 krokiety z pieczarkami (obione na oliwie, ale to mnie tak średnio tłumaczy...) podwieczorek: jabłko z serkiem homo nat. kolacja: omlet z 2 jaj wiem, że generalnie mało warzyw i ten obiad nietrafiony, ale nie wymyśliłam nic lepszego
|
|
|
|
#2619 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze lekko nieudane Peee:
Iśn: duża grahamka, jeszcze( ) podzielona na 3: z masłem orzechowym i dżemem jeżynowym; z masłem i miodem; z żółtym serem, kiełbasą krakowską, papryką, ogórkiem i ketchupem; kefir 200ml z kawą i cukrem waniliowymIIśn: wieśniak z gruszką, jabłkiem, przyprawą do piernika i miodem; kromka razowca z serem brie; kawa z mlekiem O: makaron z sosem mięsnym, surówka z kapusty, papryki i kukurydzy z majonezem P: serek homo jagodowy z otrębami; wielkie jabłko; kawa z mlekiem K: pół makreli, kromka razowca z masełkiem i wiejskim po pewnie coś jeszcze wpadnie, bo dziś Dr House
|
|
|
|
#2620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2621 |
|
Rozeznanie
|
To ja zamieszczę dzisiejszy jadłospis wyjściowy z ED.
Śniadanie - 2 kromki chleba pszennego, jedna z serem almette chrzanowym, druga z szynką wiejską i ogórkiem zielonym, do tego kawa rozpuszczalna Obiad - 6 pierogów z kapustą i grzybami podpiekanych na masełku z cebulką Podwieczorek - 2 wafle ryżowe z serem topionym, pomidorem i szczypiorkiem, herbata mocna Kolacja - sałatka: 1 jajko, 3/4 puszki tuńczyka, sałata lodowa, rzodkiewka, szczypiorek, kilka łyżek ryżu i łyżeczka oliwy, a do popicia melisa. Dobrze ? Bo dumna mnie rozpiera
Your future starts today, not tomorrow. najtrudniej być piękną dla siebie. ot tak. Edytowane przez pyskatka89 Czas edycji: 2009-03-26 o 20:21 Powód: poprawka |
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
: BF+twarożek domowy+dżem
, <- próbowałam i przepyyyyyyszne! z jakim dżemem jesz? kromka chleba z masłem orzechowym i dżemem,kakao2:batonik cini-minis, kawa,banan 3:4krokiety z kapustą i grzybami, dużo gorącego barszczyku do picia ![]() Po:pomarańcza 4:3ciasteczkaGrisbi limone&ginsegn <- co to za ciastka? ,4kostki białej czekolady z całymi orzechami,cappucino marcepanowe(ale sobie dogodziłam mmm ) co to za cappuccino?! ![]() 5:2białe mega świeże bułki pszenne z duża ilością masła, 2parówki z kechupem i musztardą , jajko z majonezem(kocham takie bezwwarzywne kolacje ) ja też ![]() -- ?? hmm coś będzie 5może... fistaszki? ; nie ma fistaszków, ale będą jabza![]() Twarożek jadłam z truskawkowym z Łowicza:P te ciastka są pychowate, z takim nadzieniem półpłynnym gęstymmm krremowym w środku, ważą 150gr taki kartonik i cena 5.99 także jak na ciacha to niezbyt mało Cappucino upolowałam w Piotrze i pawle w takim dużym opakowaniu firmy Mokate-koniecznie musisz spróbowac, bo wiem że lubisz kapuciaki Chyba zbliżają nam się gusta kulinarne:P kolacyja i teraz ten twarożek
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to będę od Ciebie ściągać jedzonko ![]() a co;P!ciasteczka muszą być pyszne, drogie, fakt, ale warto zaszaleć czasem
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
SB (South Beach, I faza)
Śniadanie: 100g szynki z indyka 250g jogurtu natualnego 0,1% 39kcal/100g II Śniadanie: serek wiejski 200g 97kcal/100g Obiad: jajecznica z 2 jajek na oliwie z oliwek ugotowana pierś z kurczaka ok. 230g drugi serek wiejski 200g 97kcal/100g (to ostatnio mój nałóg) Kolacja: i tu mam właśnie problem. Obiad jem około 17 i potem niestety muszę iść odrabiać lekcje na siedząco. Mój problem polega na tym, że mam wzdęcia i boli mnie brzuch od kręgosłupa. W ten sposób mdli mnie na samą myśl, że miałabym zjeść kolację Czy niejedzenie kolacji kilka razy w tygodniu bardzo szkodzi??
|
#2625 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po prostu wcześniej skończyłam lekcje ponieważ kiedyś odrobiliśmy wos i hist i czekam na dzisiejszy![]() Cytat:
Cytat:
super pysznie jak zwyke zresztą![]() ps już dostałam pw, jutro odpiszę ![]() Cytat:
P: Iśn- grahamka z masełkiem i serem żółtym oraz dżemem-na jednej połówce wiśniowy, na drugiej morelowy( pomysł zaczerpnięty od Kamilki ) kanapka z maselkiem i dżemem morelowym, kubek kakaojabłko IIśn- a)kupna szkolan kanapka-wielka pszenna bułka z masełkiem, serem, wędlinką, warzywkami i pyyyysznym sosem z majonezem, kubuś b) kilka ciasteczek, draże kokosowe bannnnannnn i orzeszki O- zupka kalafiorowa zabielana, zaprawiana mąką z furrrrrą ziemniaczków, ziemniaczki polane tłuszczykiem, kotlet mielony z serem, duuuużo kalafiora zapiekanego pod beszamelem-chyba tak się mówi , buraczki, kompocikkawwwwaaa z mlekiem 3.2%, wielgachny kawałek wz-ki, paluszki z sezamem P- grahamka z masełkiem, serem, cielęcinką i warzywkami plus majonez, kotlet mielony jw z ketchupem, herbata, 2 kiwi K- ok 500ml mleka 3.2% z wdrobioną chałką drożdżową, posypane budyniem waniliowym i rodzynkami oraz cukrem waniliowym, kanapka z nutellą teraz biszkopty i może kefir lub jogurt kokosowy
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
|
|
|
#2626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze R: I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, dwie łyżki serka wiejskiego, banan, cynamon. II. Kromka chleba razowego z białym serem, sałatą i ogórkiem, pół jabłka. III. Jogurt naturalny (od dzisiaj zastępuję nimi serki homo... lekarz kazał mi ograniczyć białko na rzecz węgli) I pytanie: mogę dodać trochę orzechów? Wiem, że takie połączenie utrudnia chudnięcie ale III śn wypada mi stosunkowo wcześnie więc może nic się nie stanie. Hm? IV. Mały talerz zupki wielowarzywnej z makaronem razowym, kromka grahama, surówka z kiszonej kapusty. V. Garść migdałów, sałatka: jajko na twardo, pół papryki, trzy łyżki serka wiejskiego, kiełki. Bardzo proszę o komentarz. Edytowane przez Jorelia Czas edycji: 2009-03-26 o 21:00 |
|
|
|
|
#2627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja dzis sie wazylam i na wadze znowu wiecej.. juz jest55,4.. najchetniej to bym juz przeszla na U, tzn chcialabym juz utrzymac dana wage ale nie wiem wlasnie czy moge jesli nie odzyskalam jeszcze @? dziewczyny poradzicie?
|
|
|
#2628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2629 |
|
Rozeznanie
|
P:
Iśn- grahamka z masełkiem i serem żółtym oraz dżemem-na jednej połówce wiśniowy, na drugiej morelowy( pomysł zaczerpnięty od Kamilki ) kanapka z maselkiem i dżemem morelowym, kubek kakaojabłko IIśn- a)kupna szkolan kanapka-wielka pszenna bułka z masełkiem, serem, wędlinką, warzywkami i pyyyysznym sosem z majonezem, kubuś b) kilka ciasteczek, draże kokosowe bannnnannnn i orzeszki O- zupka kalafiorowa zabielana, zaprawiana mąką z furrrrrą ziemniaczków, ziemniaczki polane tłuszczykiem, kotlet mielony z serem, duuuużo kalafiora zapiekanego pod beszamelem-chyba tak się mówi , buraczki, kompocikkawwwwaaa z mlekiem 3.2%, wielgachny kawałek wz-ki, paluszki z sezamem P- grahamka z masełkiem, serem, cielęcinką i warzywkami plus majonez, kotlet mielony jw z ketchupem, herbata, 2 kiwi K- ok 500ml mleka 3.2% z wdrobioną chałką drożdżową, posypane budyniem waniliowym i rodzynkami oraz cukrem waniliowym, kanapka z nutellą teraz biszkopty i może kefir lub jogurt kokosowy Kikuś jak ładnie to wzorowaałabym się na Twoich jadłospisach, obiadki są szczególnie smakowite![]() W tym momencie za ta kolację dałabym sie pociac tasaczkiem ![]() EDIT! ![]() Gummy Kammy tak tak to są włoskie ciasteczka a są jeszcze własnie z tym nadzieniem czeko i chyba kawa jeszcze, a bułeczki mega świeże bo normalnie doznałam szoku jak w godzinach popołudniowcyh kobitka takie surowe buły do pieca wkładała więc wzięłam parę sztuk dla mnie i reszty wygłodniałcyh potworków domowych min dla mojego kota , który bez bułki maczanej w ciepłym mleku nie zaśnie(krejzol :P )
What doesn't kill me only makes me stonger.. [Strong enough..] Edytowane przez Nasturcja several years Czas edycji: 2009-03-26 o 21:18 |
|
|
|
#2630 |
|
Rozeznanie
|
I co myślicie o tej marchewce z jabłkiem i jogurtem naturalnym na RRRR?
|
|
|
|
#2631 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musiałam je ograniczyć bo w moczu wykryto mi ciała ketonowe, które mogą doprowadzić na dłuższą metę do kłopotów z nerkami. Natomiast przyczyną pojawienia owych ciał jest dieta uboga w węglowodany, a bogata w białko. Musze trochę wypośrodkować bo do tej pory białko stanowiło główny składnik mojej diety, węgli zaś jadłam niewiele
|
|
|
|
|
#2632 |
|
Przyczajenie
|
obiecywałam poprawę, dlatego też ślicznie proszę o oceną dnia dzisiejszego
ś: kromka razowca z synką, sałatka jarzynowa z jogurtem naturalnym, kawka 2 ś: pomarańcza, twix capuccino (pychaaaa i jogurt owocowyo: 2 sadzone jajka, kawałek piersi z kurczaka, surówka z fasolki szparagowej, ogórka kiszonego oraz z kapusty p: galaretka z owocami k: kilka plasterków twarogu pod kakaową churką + przez cały dzień herbatki ziołowe oraz woda liczne na wasze opinie
|
#2633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli nie chcesz juz tyć, waga jest w normie (bmi, Panienko? ) i w ogole, to sprobuj jeść, na co masz ochotę, tłuszcze!! i utrzymać wagę przez 2-3tygodnie. jak okres wróci, to super, a jak nie, to... byłaś u gina ;> ? ile masz wzrostu tak btw?
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-03-26 o 21:40 |
||
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dobrze czuje sie z ta waga. Mysle ze od soboty lub niedzieli sproboje przejsc na to U. i zobaczymy.. od jutra nie bo szykuje sie mala impreza![]() U gin. nie bylam, wiesz co jakos nie moge sie przekonac do tych angielskich lekarzy, bylam u lekarza to powiedzial mi ze z przyrostem masy ciala okres powinnien wrocic i o nic nie mam sie martwic i ze duzo dziewczyn w moim wieku go traca na skutek odchudzania lub duzej aktywnosci fizycznej dam mu jeszcze troche czasu natomiast jezeli przez dluzszy czas nic sie nie zmieni wtedy pomysle nad wyjazdem do Polski/168cm
Uwolniłam się by żyć, by nie otruć świata smutkiem łez, Więc nie pytaj mnie... Edytowane przez GummyKammy Czas edycji: 2009-03-26 o 21:45 |
|
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli wyniki będą w porządku, to okres powinien lada dzień/miesiąc... wrócić
|
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I jak, podpowie mi ktoś, czy dobrze ? Bo widzę tu spore doświadczenie w jadłospisach na P
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3mam kciuki
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejszy RRR:
Ś: belriso ryż na mleku i kawa (rozpuszczalna, z mlekiem i cykorią 2Ś: 4 łyzeczki płatków owsianych i trochę mleka, trochę rodzynek i łyżeczka dżemu jagod. niskosł. + kawa O: zupa krupnik z dużą ilością szparagowej i marchewki - 1 mała miseczka P: żeberko + 3 korniszony K: sałatka z tuńczyka do tego 3 duuuuże kubki zielonej, woda ng, na oko gdzieś 0,75 - 1l. Oceńcie wreszcie, proszę
|
#2640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za ocenę
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

i zawijam.Pycha
? Bo ostatnio jestem olewana ;p
, 1/3 woreczka brązowego ryżu, ogórek kiszony i 2 łyżki kapusty kiszonej, czerwona herbata bardzo ładnie
- pierś z kurczaka smażona na teflonie + kilka pieczarek + puszka pomidorów bez skórki + bazylia i oregano do tego porcja makaronu pełnoziarnistego. noo, super, super
nie mam pojęcia 
/

) podzielona na 3: z masłem orzechowym i dżemem jeżynowym; z masłem i miodem; z żółtym serem, kiełbasą krakowską, papryką, ogórkiem i ketchupem; kefir 200ml z kawą i cukrem waniliowym

, posypane budyniem waniliowym i rodzynkami oraz cukrem waniliowym, kanapka z nutellą cuuudo
) i w ogole, to sprobuj jeść, na co masz ochotę, tłuszcze!! i utrzymać wagę przez 2-3tygodnie. jak okres wróci, to super, a jak nie, to... byłaś u gina ;> ? ile masz wzrostu tak btw?