Dobry Fryzjer - Kraków - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Pokaż wyniki sondy: Jaka fryzurka do kwadratowej twarzyczki????
włosy kręcone 68 23,61%
włosy proste 55 19,10%
grzywka prosta 24 8,33%
grzywka na skos 141 48,96%
Głosujący: 288. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-21, 13:01   #2071
aaagatkaaa
Przyczajenie

Dot.: ROZPACZLIWIE POSZUKIWANA BARBARA PIECZARA (pracowała w Trendy na Karmelickiej w

Ja za ścięcie włosów zapłaciłam coś ponad 50 zł.
aaagatkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-22, 13:16   #2072
effryn
Raczkowanie

Dot.: gdzie dobry fryzjer w Krakowie?pomocy

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
Ponawiam pytanie - czy któraś z Wizażanek z fanclubu pani Basi ma kręcone włosy? Jak wrażenia?
Co prawda do fanklubu nie należę, ale byłam u pani Basi i mam kręcone włosy więc mogę się wypowiedzieć

U pani Basi byłam około rok temu, kiedy zaczęły się na wizażu pierwsze zachwyty nad jej umiejętnościami. Miałam długie kręciołki, które nijak nie chciały się układać i dobrze wyglądać (pewnie dlatego, że były jednej długości, teraz wiem że loki wymagają cieniowania). No cóż, pani Basia popatrzyła po czym stwierdziła, że nie wie co z moimi włosami zrobić, że nie wie jaki bedzie efekt, że może lepiej nie ryzykować Nie tego oczekiwałam po tak zachwalanej fryzjerce. Poszłam tam bo chciałam żeby coś dla mnie wymyśliła, oczekiwałam zmiany (na lepsze oczywiście )

Skończyło sie na podciętych końcówkach, gdzie niegdzie wydegażowaniu (nie wiem czy dobrze to napisałam) i ... wysuszeniu moich loków zwykłą suszarką na ful mocy tak że zrobiło mi sie takie siano i baran że brak słów. To dziwne że nie miała ona w swoim salonie jakiegoś stanowiska do suszenia włosów tylko ta suszarka - bez dyfuzora, a za to z koncentratorem, więc efekt był nieciekawy.
W zasadzie wyglądałam tak samo jak przed wizytą u niej tylko że z lżejszym portfelem

Podsumowując nie przeczę, że p. Basia jest dobrą fryzjerką, większość z dziewczyn jest zadowolona, ale ja osobiście się rozczarowałam. Jak na razie tylko p. Agnieszka Jaśko podjęła się zrobić coś więcej niż podcięcie końcówek na moich włosach i jestem zadowolona z efektu
effryn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 11:21   #2073
cukiereczek19
Raczkowanie

Czesc dziewczynki
Myslicie ze p.Basia poradzi sobie z zejsciem z czarnego na blond?
cukiereczek19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 11:21   #2074
Nova
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweelinaa91 Pokaż wiadomość
Zainteresowałyście mnie tą panią Basią. Miałam zamiar wkrótce wybrać się do Agnieszki Skrobacz z Freestyle, ale może spróbuję też u kogos innego. A jak p. Basia radzi sobie z kręconymi włosami? Moje są dość długie, bardziej falowane niż kręcone, dodatkowo puszące się.
Szkoda, że tyle sobie liczy. Będę musiała pogadac z mamą.

Jakis czas temu u Maniewskiego, zapłaciłam 150 zł, a wcale rewelacyjny nie był. Pewnie głównie dlatego, że przez jakies 80 % czasu skakali koło mnie jacyś praktykanci.
Za to panią Agnieszkę Skrobacz bardzo polecam, zawsze wychodze od niej zadowolona.
Pisałam o tym dwie strony wcześniej-widać nie tylko ja miałam "szczęście" do praktykantów.
Przy kolejnym razie (moja koleżanka bardzo go zachwalała,więc chciałam mu dać kolejną szansę) przy umawianiu się telefonicznym prosiłam,że chcę konkretnie do niego,że byłam już wcześniej,ale ktoś inny mi robił z włosami,ale bardzo mi zależy aby właśnie do niego się zapisać,recepcjonistka przytaknęła,zapisała mnie do niego (poprzednio też byłam zapisana do niego ) i znowu skończyło się tym samym.
To było dwa lata temu. Uważam,że to nie fair względem klientek,praktykantka czemu nie,ale np.do mycia włosów czy nawet suszenia,a nie do bycia ze mną od początku do końca,a Pan Andrzej przychodzi tylko aby powiedzieć jaką farbę rozrobić i sprawdzić końcowy efekt.
Z innej beczki: co sądzicie o "Image" w Herbewie przy Alejach?
Na razie nie chodzi mi o żadne cuda wianki tylko o strzyżenie i jakąś kurację na moje zniszczone włosy,ewentualnie inny salon w okolicach Nowego Kleparza??????
Nova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 11:34   #2075
April007
Zadomowienie

GG do April007

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
O, pracowałaś we fryzjerskim, a gdzie?

Matrix jest ok, jak dla mnie jak każdy spray chroniący przed wysoką temperaturą. Jak dotąd najbardziej przypadł mi do gustu Babyliss bo najpiękniej pachniał
Taki tam salonik w Nowej Hucie. Babylissa nie miałam, jak wykończę teraz Paul Mitchell to może spróbuję?

A fotek fryzur ni ma A bu ...
April007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 12:04   #2076
Jik
Zadomowienie

Dziewczyny, doradźcie mi, proszę...
Gdzie w Krakowie zrobię tanio trwałę, żeby to jeszcze jakoś wyglądało przez kilka miesięcy... Chciałabym mieć taką fryzurę. Już wklejam fotkę. Ale nie chcę iść do pani Basi ani innej stylistki. Chcę iść do fachowej fryzjerki, która wie co robi i jak, takiego rzemieślnika raczej i żeby było tanio, bo ja teraz na bezrobociu , a potrzebuję odmiany, nowej siebie, by z kopyta jako "nowa ja" szukać pracy. No!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura.jpg (12,5 KB, 77 załadowań)
Jik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 14:19   #2077
porterka
Raczkowanie

Hello, pomyślałam, że skoro w wątek usiany jest postami o Pani Basi, to warto rzeczony fanklub wcielić w życie.

Po tym adresem:

http://www.wizaz.pl/forum/group.php?groupid=366

utworzyłam Fanklub Kiss Paris, gdzie osoby zainteresowane będą mogły wklejać zdjęcia i komentować. Będzie też łatwiej szukać. Może są jeszcze jakieś propozycje?

Jeśli uważacie, że to ma sens to zapraszam
porterka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 16:51   #2078
eweelinaa91
Zadomowienie

Effryn, dziękuję za odpowiedź. To mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że lepiej pozostać przy sprawdzonych fryzjerach w kwestii włosów kręconych. Czy pani Agnieszka Jaśko nie pracuje przypadkiem we Freestyle Studio, tam gdzie pani Agnieszka Skrobacz?

Nova, u Maniewskiego poczułam się troche jakbym była nie na miejscu i tylko przeszkadzała tam samemu Maniewskiemu. Coś mi mówiło, że ze względu na cenę i renomę tegoż fryzjera będę żałować i się nie myliłam. Niby ostatecznie nie miałam gniazda na głowie, ale sądziłam, że uzyskam cos niesamowitego. Równie dobrze mogłam iść do zwykłego fryzjera i zapłacić 15 zł.
eweelinaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 17:47   #2079
summer is a state of mind
Raczkowanie

Avatar summer is a state of mind

wlasnie zapisalam sie do Pani Basi kiss paris , ale miejsce bylo dopiero na 8 kwietnia !!!!!
juz nie moge sie doczekac
czy ktoś mógłby sie podzielic własnymi wrazeniami z rozjaśniania włosków u pani Basi??? bede bardzo wdzieczna za szczere odpowiedzi
ja wlasnie bede rozjasniala jak zwykle balejazem i licze na sliczny naturalny efekt
summer is a state of mind jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-23, 22:35   #2080
kasia2103
Przyczajenie

Witam
ja tez czekam na wizytę u Pani Basi-to już 14 kwietnia.Chciałabym jakąś fajną fryzurkę i kolor włosów.Właściwie to chcę wrócić do blondu-przez pasemka lub baleyage.Czy którejś z was drogie dziewczynki P.Basia robiła albo jedno albo drugie??Możecie się podzielić swoimi doświadczeniami na ten temat?Prooooooooooszę
kasia2103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 13:34   #2081
Nova
Raczkowanie

Dalej szukam dobrego salonu fryzjerskiego w okolicach Nowego Kleparza,względnie Prądnickiej/Wrocławskiej/Oboźnej/Mazowieckiej .
Niestety nie mam samochodu ani czasu na jeżdżenie na drugi koniec Krakowa,więc raczej tylko ta lokalizacja.
Na razie chodzi mi głównie o regenerację moich biednych zniszczonych włosów,dopiero później pomyślę o farbowaniu .
Do rzeczonej Pani Basi długie terminy,więc szukam innych propozycji.
Maniewski jak pisałam wyżej- z góry dziękuję ,chyba,że pozwalniał praktykantki i osobiście zajmuje się klientelą
Nova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 21:18   #2082
rzyrafka
Zakorzenienie

siostra była dziś w Five na Rodakowskiego (Bronowice) i jets bardzo zadowolona- samo ścięcie, 40 zł ale bardzo jej pasuej do twarzy ta fryzurka. Ja już wiem, ze też tam pójdę niedługo, tylko nie mam pojęcia co ja chcę mieć na swojej głowie
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 02:26   #2083
Truffla3
Raczkowanie

Witam
Dziewczyny mam pytanie. Chcialabym sie od Was dowiedziec, czy w Studio Fryzur Colette na ul. Starowislnej (wejscie od Rzeszowskiej) pracuje jeszcze pani Edyta. Czy znacie ten salon?
W ubieglym roku bedac w Krakowie weszlam do tego salonu, dostalam termin za godzine i wyszlam naprawde bardzo zadowolona !!
W maju bede ponownie w Krakowie i odwiedzilabym ten salon chetnie jeszcze raz.
Z gory dziekuje za odpowiedz

Truffla3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 10:19   #2084
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Błagam o pomoc zwiedziałm już strasznie dużo salonów w Krakowie mamm pół długie włosy chciałam miec bląnd a mam jajko już boje sie chodzić do fryzjera bo nie wiem z czym wyjde dużo z was już było w niektorych salonach tu podanych POMOCY który polecacie najbardziej... niechce tez żeby był strasznie drogi bo jak nie będe zadowolona to jeszcze zła że tyle wydałama zostałam zaproszona na ślub i wesele a nie moge sie z takimi włosami pokazać

POMOCY
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 14:03   #2085
kaśka k
Raczkowanie

Byłam dziś u pani Basi....no i zaraz zapisuje się do fan klubu

dla ciekawskich fotka, niestety mam troche umalowane czoło, a to za sprawką praktykanta który nakładał farbę, wiec wybaczam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 044.jpg (140,8 KB, 345 załadowań)
kaśka k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 16:18   #2086
cornellia33
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaśka k Pokaż wiadomość

dla ciekawskich fotka, niestety mam troche umalowane czoło, a to za sprawką praktykanta który nakładał farbę, wiec wybaczam
Kaska SUPER FRYZuRKA,ciekawa ciekawa,bardzo ładnie w niej wyglądasz A z jakiej długości miałaś scinane włosy?
cornellia33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 18:05   #2087
kaśka k
Raczkowanie

włosy miałam do ramion. Z tyłu są duuuużo krótsze.
Stary 2009-03-26, 20:23   #2088
kasia2103
Przyczajenie

A jak krótki masz tył?Czy przód masz asymetryczny?Czy tylko tak na zdjęciu wyszło?Super fryzurka,chciałabym podobną dlatego tak się wypytujęPozdrowienia
kasia2103 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 22:11   #2089
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Cytat:

A mogę spytac gdzie ta cudowna Pani Basia ścina i farbuje i ile kosztuje takie cudo a i mogę prosic jaki to jest adres.... jestem nowa na tym forum ale co post to Pani Basia z góry dziekuje pozdrawiam

Edytowane przez Marta88
Czas edycji: 2009-03-26 o 22:13
Stary 2009-03-26, 22:56   #2090
reniaczek1
Przyczajenie

GG do reniaczek1

Do Truffla3: Edytka wciąż jest w salonie Collet ale spodziewa się dzidziusia więc nie wiem do kiedy będzie pracować.
reniaczek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-26, 23:07   #2091
Truffla3
Raczkowanie

reniaczek 1 dziekuje Ci za szybka odpowiedz! Mam nadzieje, ze kiedy przylece w maju, to jeszcze bedzie pracowac. Czy bylas takze u p.Edyty? Jezeli jej juz nie bedzie- kogo mozesz polecic w tym salonie?

Stary 2009-03-27, 09:15   #2092
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cornellia33 Pokaż wiadomość
Dzięki,u mnie chyba nie wyjdzie taki styl fryzury choć bardzo mi sie podoba ,mam jeszcze za krótkie włosy sciachane przez ostatnią wizytę u Maniewskiego Noo cóż poczekam jeszcze z miesiąc a pani Basia napewno mi cos super wystrzyże
Przy mnie p.Basia strzygła babeczke ktora miala krotkie wlosy takie moze do brody...i zrozila jej taka fryzure...naprawde fajnie wyszlo. nie miala takiej duzej roznicy miedzy tylem a przodem jak ja, ale mimo tego roznica byla widoczna

aaa

i jeszcze ktos pytal o asymetrie, nie nie mam, przod mam rowny tylko zdiecie jest krzywe wlosy z tylu sa jakies 7-10 cm krotsze od tych najdluzszych z przodu.
Stary 2009-03-27, 10:44   #2093
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

kaśka k mam pytanie ile zapłaciłaś za ścięcie i nałrzenie farby... ja sie zastawiam czy nie iść do Tej PANI BASI bo same superlatywy na jej temat widze ale chciała bym wiedzieć ile mniej wiecej płacicie za te piękne fryzury żeby sie przygotować
Stary 2009-03-27, 11:38   #2094
kaśka k
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta88 Pokaż wiadomość
kaśka k mam pytanie ile zapłaciłaś za ścięcie i nałrzenie farby... ja sie zastawiam czy nie iść do Tej PANI BASI bo same superlatywy na jej temat widze ale chciała bym wiedzieć ile mniej wiecej płacicie za te piękne fryzury żeby sie przygotować

przyjemnosc ta jest dosc kosztowna, ja zaplacilam 230 zl. cennik jest na stronce kiss paris
Stary 2009-03-27, 18:45   #2095
forever21
Przyczajenie

refleksy słoneczne - Kraków

Witajcie,
Szukam jakiegoś dobrego salonu fryzjerskiego w Krakowie. Chciałabym zrobić sobie takie refleksy słoneczne na swoich blond włosach. CZy może ktoś już robił i miałby kogoś polecić?
forever21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 20:17   #2096
reniaczek1
Przyczajenie

GG do reniaczek1

Truffla3 nie ma za co Tak, chodziłam do Edytki ale teraz skusiłam się i idę 2 kwietnia do Pani Basi. W czerwcu mam ślub i wtedy Edytki już raczej nie będzie wiec szukam dobrego fryzjera który mnie pięknie uczesze a po weselu szałowo zetnie włosy Teraz zapuszczam i mam już ich dość!
reniaczek1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 22:23   #2097
Truffla3
Raczkowanie

reniaczek,duzo szczescia zycze i pieknej fryzurki u pani Basi. Takze na Twoj wielki dzien! Pozdrawiam

Stary 2009-03-28, 14:15   #2098
konfiturymalinowe
Przyczajenie

GG do konfiturymalinowe Send a message via Skype™ to konfiturymalinowe

Cytat:
Napisane przez reniaczek1 Pokaż wiadomość
Truffla3 nie ma za co Tak, chodziłam do Edytki ale teraz skusiłam się i idę 2 kwietnia do Pani Basi. W czerwcu mam ślub i wtedy Edytki już raczej nie będzie wiec szukam dobrego fryzjera który mnie pięknie uczesze a po weselu szałowo zetnie włosy Teraz zapuszczam i mam już ich dość!
Hej, to dobrze wybrałaś;-) ja mam ślub w kwietniu, byłam niedawno u p. Basi na próbnej fryzurze i jestem absolutnie zachwycona;-) Miało być prosto i nowocześnie. I jest;-)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0013.jpg (132,0 KB, 289 załadowań)

konfiturymalinowe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-28, 15:57   #2099
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Cytat:
przyjemnosc ta jest dosc kosztowna, ja zaplacilam 230 zl. cennik jest na stronce kiss paris
uuu to racja troche drogo ale naprawde farto było bardzo ładnie wyglądasz..
Stary 2009-03-30, 09:15   #2100
ulablaut
Przyczajenie

[quote=Marta88;11630862]Błagam o pomoc zwiedziałm już strasznie dużo salonów w Krakowie mamm pół długie włosy chciałam miec bląnd a mam jajko już boje sie chodzić do fryzjera bo nie wiem z czym wyjde dużo z was już było w niektorych salonach tu podanych POMOCY który polecacie najbardziej... niechce tez żeby był strasznie drogi bo jak nie będe zadowolona to jeszcze zła że tyle wydałama zostałam zaproszona na ślub i wesele a nie moge sie z takimi włosami pokazać

Mnie w takiej sytuacji uratowała pani Ewelina ze Strefy Fryzur w GK ( tyle , że to był mój śłub..) Od tej pory jestem jej wierna i jeszcze nigdy sie nie rozczarowałam. Jeśli zrezygnujesz z różnych kuracji to cena powinna być akceptowalna..
ulablaut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości