|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dlatego tez mnie to zaintrygowalo i zapytalam z czystej ciekawosci czy przypadkiem cos sie nie zmienilo ... ![]() Gdzie te Kobiety, faktycznie. Ja rzadko zagladam, ale przynajmniej raz dziennie wymienione przez telika bikiniary pisaly.. I co ... wszystkie polegly ? Papraczku... zyjesz? ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- a czemuz to slowo ciekawosc mi sie podkreslilo ![]()
![]() |
#4322 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 2-3h przed snem. Wczoraj wyjątkowo nie zjadłam kolacji, bo przeholowałam z poprzednim posiłkiem (za dużo ![]() na 1F ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Rozeznanie
|
witajcie kochane
![]() no nie odzywalam sie chyba z tydzien co? ![]() ale ja juz nie wyrabiam.. ![]() ![]() niech wyjdzie w koncu sloneczko to podladuje swoje akumulatory ![]() ale zeby nie bylo dalej grzecznie (no poza malymi wyjatkami, ale ciiiii ![]() ![]() i nawet moja instruktorka na aero pochwalila mnie publicznie ze juz pieknie widac moje efekty ![]() ![]() niestety pomimo tego ze dalej leze sobie na kocyky to jest to lezenie bardzo leniwe i bardzo monotonne... no po prostu nie chce mi sie na boczki poprzewracac i co za tym idzie to moje jedzonko tez takie nijakie ![]() ale niech no tylko wyjdzie sun to sie to zmieni ![]() ![]() no to menu raczej nei bede wklejac bo nei chce oberwac batow ![]() ![]() ![]() no nic! milego dzionka Wam zycze Laseczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zadomowienie
|
No własnie, ja jestem na 2 i tak sobie dość często dodaje do różnych deserków, ale skoro nie można... To chyba jakoś to przyżyję...
![]()
![]() |
#4325 |
Wtajemniczenie
|
Agee79 u mnie niestety jest podobnie. Mam nadzieję, że niedługo pogoda się poprawi, pokaże się słoneczko, będzie można założyć cieńszą kurtkę i buty, i ciemne okulary
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Wtajemniczenie
|
hejo
zamek w kozaku mi pekł.. wiec znak to ze wiosna idzie ![]()
#4327 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratulujemy gratulacji (Pani Aero) i widocznych efektów!! ![]() Cytat:
![]() Alleluja ! Mam nadzieje ze telikowe proroctwa sie spelnia ! ![]()
![]() |
#4328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny chciałam zapytać, czy jecie jajka codziennie? W sumie to nie przeszkadza mi jedzienie jaj codziennie na śniadanie..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
Dziś w DZIEN DOBRY TVN dietowy poranek, mówia o montignacu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Rozeznanie
|
IlonaP, pewnie rzeczywiście za mało zjadłam, bo cały dzień byłam zabiegana i miałam mało czasu. Nawet nie myślałam o jedzeniu. Tzn. jadłam normalnie, ale niewielkie porcje i tak jakoś wyszło. Wczoraj już nic nie zjadłam, bo na nic nawet ochoty nie miałam. Zaraz idę sobie robic śniadanie. Niestety w omlecie wylądują tylko pieczarki papryka zielona, bo nie mam nic więcej w domu, a na zakupy pójdę koło południa. Muszę zaopatrzyc się w więcej warzyw.
A zawijaski to jak zrozumiałam wszystko co można owinięte sałatą lodową. Super! ![]() Dobra, idę już zjeśc, bo muszę sobie na dzisiaj ustalic godziny posiłków ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- A jak już mówimy o ciekawości, to chciałabym powiedziec, że moja jest ogromna i chciałabym Was poprosic o pomoc w podliczeniu kalorii, ile zawierało moje śniadanko. A w ogóle, to z której stronki korzystacie? Oto skład: 2 jajka, 4 małe pieczarki, trochę papryki zielonej. Wszystko usmażone na trochę więcej niż 1 łyżeczce oliwy z oliwek i z odrobiną oregano. Bo na jednej stronce, jaką znalazłam jajko całe ma 80 kcal, na drugiej - 150. Jeśli możecie, to podliczcie mi to, a jak nie, to podajcie mi jakąś wiarygodną stronę z tabelami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | ||
Zadomowienie
|
No Agee córko marnotrawna, dobrze, ze sie odezwalas, bo sie martwilam. A, ze waga nie idzie... Zaczniesz urozmaicac i pewnie pojdzie w dol
![]() Tymczasem Tobie i Ninaad przesylam troche slonca od nas - bo u nas wiosna pelna para i to taka sloneczna ![]() ![]() Jeny ja jakies 3 tyg. temu pochowalam kozaki i choc spadl snieg dreptalam w polbutach na obcasie... nie powiem, niemal zyciem to przyplacilam... ![]() Cytat:
Teliku sprobowałam sama policzyc, mozesz zerknac... Cytat:
![]() |
#4332 |
Raczkowanie
|
dzisiaj weszlam na wage i pokazalo 64,5 kg
![]()
#4333 |
Rozeznanie
|
A ja się właśnie mierzyłam i ważyłam. Ostatni raz zrobiłam to 2 tyg. temu. I dzisiaj się okazało, że wymiary mam identyczne jak 2 tyg. temu. A waga.. hmm... chyba trochę zaczęła wariować, bo najpierw pokazała 60 kg, a jak po jakimś czasie z powrotem na nią weszłam, to było już 61:P No i jak tu się dowiedzieć, czy chudnę, czy nie?:P
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- A powiedzcie mi, czy jak na przekąskę chcę sobie zrobić krem migdałowy, to czy mam dać całe jajko, czy tylko białko? I czy trzeba dodać bitą śmietanę light i czy ona w ogóle jest dozwolona w I fazie? Oto przepis: Miskę wstaw do gorącej wody. Wlej do niej łyżkę rozpuszczonej żelatyny (przygotowanej według przepisu na opakowaniu), dodaj jajko ubite ze słodzikiem. Mieszaj aż masa zgęstnieje, dodaj 3 łyżki bitej śmietany light, posyp płatkami migdałowymi |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4335 |
Rozeznanie
|
No właśnie robię to co 2 tygodnie lub co 3, ale co z tego, jak ta waga po prostu wariuje.. No nic. Spróbuję zdobyć lepszą wagę. A dzisiaj to rzeczywiście zrobiłam mały błąd - zważyłam się po śniadaniu. No nic. Lecę do sklepu na zakupy, a później się odezwę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Rozeznanie
|
dziekuje Kochane
![]() ![]() wiecie ja naprawde staram sie jesc urozmaicenie w ciagu dnia tylko ze codzien jest prawie to samo ![]() staram sie aby codziennie bylo cos z nabialu, cos z jajka, cos z mieska czasami zaszaleje wieczorem z rybka ![]() ![]() bardzo ostatnio polubilam salate maslana ![]() ![]() juz sie nie moge doczeac jutra bo plauje fasolke ![]() a dzisiaj na obiad nalesniki z twarogiem i dzemem ![]() tylko pomyslu na kolacje nie mam jakos... hmmm moze pokombinuje z tunczykiem cos? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Wtajemniczenie
|
U mnie dziś:
1. 7.30 3 kanapeczki chlebka domowego z ziarnami, z żółtym serem (niestety zwykłym a nie odtłuszczonym- ale za to było w nim więcej dziur niż sera, więc można powiedzieć, że light ![]() 2. 11.00 pół dużego jogurtu naturalnego z płatkami/otrębami +jabłko, czerwona herbata później planuję: 3. 14.00 placuszki płatkowo/otrębowo/twarogowe z cynamonem ![]() 4. garść orzechów, jabłko 5. omlet z mixem warzyw |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No i jeszcze mam pytanko: jak dodajecie węglowodany na 2 fazie? Bo ja to naprawdę bardzo powoli. Na razie mam tylko w 1 posiłku. Ale widzę, ze większość Was spożywa węgle częściej... Jak to robicie?? Boje się...
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-03-27 o 10:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry,
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pyszne było ![]() Cytat:
![]() Ja czasem sprawdzam cukier, ale z tego co wiem (ekspertem nie jestem ![]() ![]() Żywność o wysokim indeksie (nie tylko słodycze) powoduje wysoki poziom cukru we krwi, oraz utrzymanie się tego poziomu przez dłuższy czas. Ale moim zdaniem nie powinnaś się martwić, bo mieścisz się w normie ![]() Cytat:
Moja waga też narazie stoi, więc nie martw się nie jesteś sama ![]() A wiosna będzie...już niedługo ![]() Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-03-27 o 11:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Znowu mam pytanie co osób bardziej obeznanych w temacie
![]() Pytanie brzmi: Czy na II fazie SB można parówke zjeść na śniadanie? Zawsze mi się wydawało że parówki są tłuste (że śmiecowe to wiem, ale nie przeszkadza mi to ich uwielbiać ![]() Moja mama tez jest na SB i tez juz 2 faza i dziś kupiła parówki, twierdzi że są drobiowe i wyjątkowo chude, tak jej powiedziała sprzedawczyni, i je je przy mnie i mówi że są pycha, ja mam taką straszną ochote i zastanawiam się czy wolno ![]() Aha jesli nie wolno to na pewno nie zjem, chce zrobić sobie 2 tyg bez łamania zasad ![]() P.S Znowu schudłam 1 kg ![]()
![]() |
#4343 |
Raczkowanie
|
Hej plażowiczki ;-)
Kiedys tu bywałam, jeszcze na początku jak była III IV część. Później miałam przerwę na egzaminy na zakończenie studiów, przeprowadzki, ciąża i oto jestem. heh gruba nieatrakcyjna i potrzebuję pomocy!! Mam miesięcznego synka i wiszący brzuch. to tyle co u mnie ![]() Waga początkowa to jak sądze 80-82kg mam zwykla wage nie cyfrowa wiec ciezko racjonalnie to ocenic. chcialabym przynajmniej 10kg schudnac. wzrost 170cm. Pozdrawiam wszystkie i powodzenia zycze ![]()
#4344 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oprócz sniadanka mi wychodzi 560 kcal? a ile tgo chlebka było?-juz widze na fotce, bose ale czasami to głupi głupek jestem ale jak by nie liczyc to wiecej mi wychidzi(makrelka tłusta rybka i duzo kcal ma a warzywa które podjadasz w trakcie dnia nie maja prawie kcal wiec tak sobie nie doliczaj ![]() alusia jajo to ok80-90kcal twój omlet to maxymalnie 220-230kcal kup sobie ser odłuszczony-moze byc ten topiony w plastrach hochland fit i połoz na omleta ![]() ![]() głodna dzis chodze za słabe sniadanko zjadłąm i zla teraz na siebie jestem ![]() jprasol witaj, pamietam Cie doskonale a Ty pamietasz telika?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-03-27 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
wiec jak chcesz naprawde wzorowo przejsc prze te 2 tyg to bym sobie je jednak odpuscila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Raczkowanie
|
telik no jasne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 |
Rozeznanie
|
telik, nie zdawałam sobie sprawy, że aż tak dużo powinnam zjeśc. Powiem Ci, że w sumie się najadłam dzisiaj, ale jak trzeba, to trzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agge też dorwałam ten dżem, wczoraj pierwszy raz użyłam ![]()
![]() |
#4349 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i ten fit łatwo dostępny Ciebie również, a jak sie spełniasz w roli mamy?
![]() |
#4350 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Polecam siegnac po najnwosza ksiazke DSB Turbo, tam tez sa cwiczenia. I trzymam kciuki, zwlaszcza, ze znam bol nadwagi pociazowej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Fete light kupuje w Biedronce, mozarelle light w Netto - tylko tam znalzlam i tylko po nia wchodze ![]() Co do smietany light, to pewnie sciema, moze sprobuj dac jogurt odtluszczony. W ogole te light najczesciej maja mniej tluszczu, ale zdecydowanie wiecej wegli i cukier jest dodawany dla polepszenia smaku, takze uwazaj.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.