![]() |
#1471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
Cytat:
Dorinko Kotek napisała, że on idzie 40 min na autobus, a potem nim jedzie 50 min. Więc to chyba stąd to zdenerwowanie.
![]() ![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Mąż pojechał ![]() Do niedzieli wegetuję ![]() W końcu doszła moja suszara..świetna jest ![]() Takie ma dmuchnięcie że głowę urywa ![]()
#1474 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() a ja mam w weekend zajęcia niestety.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1475 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() W końcu piątek dziś wypisze sobie przelew z wypłatką więc pewnie w poniedziałek będzie ![]() Co do sprzętów to też mam wszystko z innej bajki, kuchenka Mastercook (nie narzekam), pralka Bosch, na razie spokój prócz wyczynu podczas pierwszego prania kiedy to zawędrowała pod umywalkę a ja miałam od razu podłogę wymytą za wszystkie czasy ![]() Muszę się wybrac po zakupy wiosenne, potrzebuję kurtki, jakieś sweterki, tuniczki i koniecznie buty jedne do chodzenia drugie do biegania. Jak tylko śnieg stopnieje zaczynam poranny jogging bo inaczej dojdzie do tego że nie znajde na siebie ciuchów w normalnym sklepie ![]() A co do dojazdów do pracy to mnie też strasznie wkurza marnowanie czasu. Nie mieszkam w najmniejszym mieście ale po godzinie 20 jest jeden autobus który to objeżdża całe miasto więc jadę do domu 40 minut, gdzie powinnam dojechać w 10 ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Zakorzenienie
|
Co do pensji..ja dostaję do 10 każdego miesiąca..i w sumie nigdy tej mojej kasy nie dotknęłam nawet
![]() Jest totalnie wirtualna..przychodzi, robię przelewy i po pensji....kolo 20 min zajmuje mi pozbycie się jej z konta. Także mi generalnie wsio ryba kiedy będzie ![]()
#1478 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja siostra do pracy jedzie ok.50min autem.Jeśli musi jechać autobusem, bo mąż zabiera auto-wymieniają się (on ma może 10min bliżej niż ona), to żeby zdążyć na 7 z domu wychodzi o 5.50 (po 6 jest autobus).Qurcze też jej szkoda tego czasu w aucie tym bardziej, że młodszy synek za miesiąc ma dopiero roczek.Niestety szara rzeczywistość...:rolleyes : A u Kotka ja zrozumiałam 40min+50min czyli 90min.To jest niestety trochę długo ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-03-27 o 09:29 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1479 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jest różnica po tej jonizacji ? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Zakorzenienie
|
Ja też dopiero we wtorek ...
EDIT: Moja psinka miała wczoraj badanie krwi...i dziś są wyniki. Martwię się, co wet powie...bo on jest już schorowany. Chociaż wczoraj powiedział, że psinka trzyma się nad wyraz dobrze ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-03-27 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja stara miała 800 W nowa ma 2200 W Ta ma jonizację, funkcję Vital (która nie wiem co robi ale włączyłam) Jak puszczę chłodne powietrze głowę mi urywa ![]() Co cieszy mnie najbardziej- zero naelektryzowanych włosów. ostatnio miałam z tym problem ![]() W ogole funduszy nie mamy ostatnio. Maz nie zarabia mało..a kasy wiecznie brakuje. Non stop pojawiają się jakieś nie przewidziane wydatki. W tym tygodniu padła karta graficzna w kompie więc znowu pozbyliśmy się kasy zupełnie niespodziewanie ![]()
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Mam potrzebę zakupow a z kasą teraz jakoś krucho. Niedługo mam wyjazd szkoleniowy muszę zachomikować kasę, komunia synka kuzynki, i inne takie po-zimowe płatności, a ja chcę jakiegoś ciucha!
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zawsze też tak samo, co sobie zaplanuję, że np. po wypłacie kupię coś tylko dla mnie, zepsuje się coś w samochodzie albo nagle mandat przyjdzie albo jeszcze coś innego. Miałam od stycznia zacząć sobie wpłacać na oszczędnościowe konto część kasy, żeby mieć na wakacje, kończy się marzec a ja jeszcze nic tam nie wpłaciłam, masakra |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1484 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz święta, mój chrześniak ma roczek, mama i brat urodziny.Muszę wymienić olej w aucie ![]() ![]() Miśkowa też miałam odkładać na wakacje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1485 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Ja o dziwo z pieniedzmi nie mam problemów, wydaję po 3 razy te same, na wakacje mam już trochę odłożone (około połowę), zawsze pokombinuję tak żeby mieć kasę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1486 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kasy to ona mnie się nigdy nie trzyma, w kryzysowych sytuacjach potrafię się całkiem nieźle rządzić i odlożyć sporo, ale ogólnie rzadko kiedy udaje mi się tak rozplanować aby starczyło na wszystko. Zazwyczaj po prostu zakup czegoś przekładamy na następny miesiąc ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nigdy nie było tak żebysmy nie mieli zaległych opłat, kupili wszystko co zaplanowaliśmy....no wiecznie czegoś brakuje. Co z tego że będziemy mieli konkretny zastrzyk gotowki w kwietniu...są święta, mąż ma urodziny i przyjęcie na 15 osob się szykuje, siostra miała urodziny więc prezent w postaci torebki muszę jej kupić i wysłać, kosmetyki z BU się pokończyly, nie mam butów na wiosnę, mąż zresztą też. Kompa trzeba reanimować ![]() No katastrofa. A miałam w końcu szafę kupić...chyba znowu będzie trzeba to odlożyć. ![]() No to sobie pomarudziłam ![]()
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę wymienić rozrząd w samochodzie i psuje się jakaś pompa wspomagania, w każdym momencie może być tak, że skończy się wspomaganie i wtedy też większy wydatek mnie czeka. Nie mam opon letnich, do tego dochodzą opłaty za szkołę, wynajem mieszkania i codzienne życie i tak się koło zamyka. Nie wyobrażam sobie, jak żyją ludzie zarabiający minimalną krajową, a przecież nie jest ich tak mało |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie przed chwilą ostatnie pieniądze wplaciłam na zaliczkę w kwocie 400 zł. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
O mamo. Ja myślałm, że się troche podbuduje podczytując wątek, bo u mnei w robocie to dzisiaj same złe wieści i syf , a tu na wątku tez dół jak Kanion Kolorado.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1492 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1493 |
Zakorzenienie
|
chyba mnie bierze jakaś choroba/przeziębienie. Idę więc dziś do domu po pracy i nafaszeruję się czymś, mając nadzieję, że jutro będzie lepiej i że wytrzymam na zajęciach do wieczora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie przynajmniej wyszło piękne słońce i od razu lepszy humor. Mnie troszeczkę zjada szkoła, musze wywalić prawie 900 zł w maju, ot tak z budżetu. co prawda PFRON mi zwraca te środki, ale ja zwrot dostanę powiedzmy w czerwcu, a za wyjazd zapłacić musze już. Więc ciągle musimy miec oszczędności jakieś. Do tego w przyszłym tygodniu pasowałoby zamówić soczewki kontaktowe, czyli jakieś 290 zł musze na nie mieć. (pakiet półroczny, nie ma na sztuki dla astygmatyków) To wszystko + komunia + kosmiczny rachunek za prąd, który na pewno nadejdzie niebawem, nie nastraja mnie optymistycznie w kwestii kasy. Mimo, że dajemy radę coś odłożyć, t zawsze coś wyskakuje, jak np wyjazdy z mojej szkoły i inne rzeczy " na już".
|
![]() ![]() |
![]() |
#1495 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja samych opłata mam średnio 2600 zł miesięcznie....gdybyśmy mieli minimalna krajową mieszkalibyśmy u mamy..bo jak inaczej ![]() Cytat:
Żeby było idealnie finansowo powinien mieć średnio 3 miesięcznie..albo większe stawki ![]() ![]() Co do podkreślonego: Ja takie jazdy mam średnio raz w miesiącu. I też, gdyby nie optymizm męża miałabym już jakąś nerwicę ![]() On zawsze powtarza "nie martw się moja w tym głowa żeby było dobrze" I muszę powiedzieć że rzeczywiście zawsze jest ![]()
![]() |
#1496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o kasę, to my z TŻ prezentujemy totalne skrajności. Ja chomikuję, jak mam cel, to moge oszczędzać mega rygorystycznie, jemu za to pieniądze same przelatują przez palce. Jak ma kasę, to go aż parzy chyba, musi wydać ![]() No i starndardem jest, że zawsze, jak ma się zaplanowane wydatki, to wyskakuje coś nieprzewidzianego. Np. właśnie nam się zepsuł piecyk łazienkowy - woda cieknie ![]() ![]() Ale i tak dalej się cieszę, że już piątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1497 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ogrzewanie elektryczne macie? ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
![]() No widzisz ja tez kiedyś umiałam chomikować, ale niestety przejęłam złe nawyki po mężu. A może po prostu nie mam z czego chomikować ![]() Ja się z piątku w ogóle nie ciesze. Dla mnie jest dziś środa ![]() No nie, z jednego się cieszę..z rozpoczęcia sezonu F1 ![]()
![]() |
#1498 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ostatnio staram się żyć z dnia na dzień, nie myśląc co będzie dalej i to mi pomaga się pozbierać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Tak;/
![]() ![]() |
![]() |
#1500 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.