|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niekonczace sie odliczanie czyli mamusie majowo-czerwcowe 2009 cz.3
Cytat:
![]() ![]() ![]() naszczescie jeszcze miesiac... ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Aguniu dziaaaaaa: ![]() ![]() ty wiesz za co
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
boszenko ciesze sie ze zupka wyszla
i szykuj sie kochana na randewu hihih i w lozeczku prosze nie zapomnij o swojej szyjce![]() Klaudus jeszcze troche wytrzymamy, musimy...... ja jestem tylko ciekawa co mi pozostanie z ciazy...tzn jakie rzeczy bo np... do tej pory perfumy ktore wywolywaly u mnie straszne mdlosci na poczatku ciazy a takze jeden szampon i lakier do wlosow nie moge ich teraz do tej pory uzywac mimo iz nie mam takiej wrazliwosci juz zapachowej jak wtedy ...nie moge smierdzi mi ...Dziewczynki wlasnie czytam sobie o zawale: " W pierwszym okresie zawału bardzo istotne jest zapewnienie lekkostrawnej diety, tak aby chory nie miał trudności z wypróżnianiem się. Defekacja jest dość dużym wysiłkiem, wymagającym napięcia tłoczni brzusznej, powodując odruchową tachykardię w celu zwiększenia rzutu sercowego. Skutkiem tego wysiłku może być "śmierć na sedesie" - dość typowa u chorych w pierwszych dwóch tygodniach choroby, czasami nawet z pęknięciem ściany serca." To nie jest smieszne ale mi sie teraz przypomina pacjent ktory lezal u mnie na oddziale z powodu peknietego tetniaka a tetniak mu pekl w czasie seksu ze swoja kochanka, w trakcie orgazmu ...powaznie! I smieje sie z siebie zebym na kibelku nie urodzila bo jak takie rzeczy sie dzieja
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
ja pierdziele..
![]() slyszalam kiedys ze kobitka prawie urodzila .. robiac kupke.. heheale zadko sie zdarza no cos ty.. ja to sie kudrde boje porodu najgorsze jest to ze nie robia lewatywy... ja jestem pewna w 100000% ze nie tylko dzidziusia ''wyproznie'' ... ![]() ![]() ![]()
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz dostep do takich cudow tam? wiesz przez maila niestety nie dam rady zrobic Ci lewatywy
|
|
#4025 |
|
Zadomowienie
|
nadrabiam zaległości z dwóch dni i właśnie dotarłam do info o Gabi
![]() gratulacje dla gabrielli i Kajki ![]() a teraz idę czytać dalej ![]() |
|
|
|
#4026 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4027 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Oczywiscie pomarzyc mozna....Cytat:
Pracowala fizycznie, byla w ciaglym ruchu.... i jak przyszlo do porodu to bidula sie meczyla 10 godzin na porodowce, i niestety skonczylo.... CC![]() Cytat:
Wracajcie do nas szybciutko...Cytat:
Brak slow.....Cytat:
Ad.2. Trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte ![]() Cytat:
Najlepszy byl ten maz.... ![]() ![]() Normalnie mnie wkurzyl![]() Ja to przy Tobie.... ciezarowa pelna geba ![]() Cytat:
Uwazaj na siebie ). Blondynko sliczny ten fotelik w ogole ten kolorek Poiglot, Aguska mozemy sobie raczki podac Mnie tez od wczoraj napitala prawe biodro, ten bol promieniuje od kregoslupa przez prawy poldupek do biodra. Nie moglam w nocy przez to spac, tak strasznie bolalo w dzien bylo spoko, nie bolalo... ale teraz znow zaczyna mnie bolec... Oj cos czuje ze kolejna noc z glowy....
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka, skoro jest gulka to może faktycznie jakiś kręg się przesunął
Lepiej wybierz się z tym do lekarza A palce dochodzą do siebie, na jednym mam dosłownie zmacerowaną skórę, nigdy czegoś takiego nie miałam ![]() Poiglot, oj współczuję Ci kochana ![]() Goo, jej ale córcia duuuuża, mój młody w 32 ważył ponad 1900 i to już dużo. Zuch kobietka Ci rośnie Ale z rozpakowywaniem jeszcze się nie spiesz...Boszenka, jak się mam zarazić to nic nie pomoże, mamy jeden pokój Dzięki za kciuki
|
|
|
|
#4029 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja chodze juz z termoforem w spodniach...hihihihi ale troszke pomaga niestety tylko troszke jak poloze sie spac to pewnie znow nie bede mogla znalezc dobrek pozycji ehh...
Cytat:
ciekawe co to tam tak czuc... musze isc do lekarza i niech to zobaczy ale dzieki za informacje ![]() Cytat:
![]() Odnosnie tego bolu....pewnie nasze miesnie kregoslupa byly bardzo oslabione i teraz mamy problem... ![]() Cytat:
no ale wkoncu to neurochirurdzy tylko ze oni na mnie patrza jak na cos co mozna wiesz...i znow beda zartowac sobie a mnie nie jest do zartow ![]() Dobrze ze paluszki juz Cie nie bola, no a skorka bedzie sie macerowac...niestety.. I prosze nie chorowac nu nu
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Sashka, Ciebie też dopadło
to jakaś epidemia czy co...![]() Aguśka, no tak, do swoich kolegów iść to tak trochę krępujące Ale niechby chociaż co pomogli A podgrzewanie pleców chyba nie zaszkodzi, nie powinno przynajmniej.
|
|
|
|
#4031 |
|
Raczkowanie
|
Wrocilam z wizyty i gin nie popsul mi jednak humoru!
No i przede wszystkim dziekuje za dobre mysli A wiec z malutka wszystko ok, rosnie, macha raczkami i nozkami, bo jeszcze ma troche miejsca no i w tej chwili ma 1600 g, a termin mam chyba 1 dzien pozniej niz goo, takze mamy niezly rozjazd miedzy naszymi maluszkami . Mala podczas badania bardzo nagle wypiela mi brzuszek, na co lekarz: no pieknie, wypina sie na mnie. Ja mu mowie, ze to nie pupa tylko raczej glowka, no i okazalo sie zaraz na usg, ze rzeczywiscie to glowka, tak wiec mala sie nadal nie przekrecila i jest wciaz ulozona posladkowo. Chcialam, zeby oczywiscie zagladnal jej jeszcze raz miedzy nozki, ale sie nie dalo, dupcia wcisnieta gdzies w sam kacik i nic nie widac. W ogole mala byla powywijana jak paragraf, bo zaraz kolo buziaczka byly raczki i stopki - wszystko naraz . Ale za to widzialam piekny profil buziaczka, choc to bylo zwykle usg, nawet na 3d tak nie bylo widac,bo mala sie zaslaniala. Normalnie sliczna, zakochalam sie No a z moja szyjka sprawa ma sie bardzo dobrze, albo az za dobrze. Nawet porod chyba by jej nie ruszyl. Na szyjce mam dosc duza i twarda blizne po zabiegu, lekarz jeszcze kiedys powiedzial mi, ze mozna probowac rodzic naturalnie, ale jest duza szansa, ze szyjka sie w ogole nie ruszy, no a dzisiaj juz stwierdzil, ze nie bedziemy juz zastanawiali sie nad sn tylko od razu cc, bo szanse sa praktycznie zadne. Tak wiec dzisiaj dogadalam sie juz w sprawie cc, jesli nie bedzie wczesniejszej akcji, to zrobimy cc w ostatnim tygodniu przed planowanym terminem. Lekarz sam powiedzial, ze zadzwoni do ordynatora do szpitala i umowi termin - normalnie rewelka. Takze dzisiejsza wizyta naprawde super! A teraz z tej radosci biore sie za pieczenie ciasta Rafaello ![]() papatki i buziaczki
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
gosik jednak chyba bede zmuszona do skorzystania z ich uslug
nicola super ze wszystko ok na wizycie
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Ja już padnięta po wycieczce, zasiadam na kom-pa i co czytam? same piekne wiadomości, szczególnie o naszej dzielnej i ekspresowej Gabi . Mi się podróż udała, chrześnicy nie widziałam 4 miesiące i tak się zmieniła, taka wygadana dziewuszka heeh, już się nie moge doczekać aż nasze małe brzdące tak bedą wariować i zaczepiać i tak opowiadaććć. I zima tam taka że normalnie zaspy miały ponad metr, a czasem domu nie było widac tyle śniegu, w taką pogodę się wpakowałam, a jak wyjeżdżałam to u nas ani grama puszku białego. Ale mam do nadrobiebia, no szok.gabriellao0 - GRATULACJE Aguśkaa83 - no ginka mnie rozwaliła tym patykiem, tak z zaskoczenia mnie tam dziubła, świnia jedna. Z kręgosłupem prosze się jak naszybciej wybrać do specjalisty, niech oceni swoim fachowym okiem, może skieruje Cię na CC. poiglot91 - no mi też jakos siara nie chce lecieć, nic a nic, a Tobie już kiedyś leciała jeśli dobrze pamiętam. A opieka medyczna jest tam tragiczna z tego co piszesz, szok .Ładniusia ta pościel dla maluszka. Ja też bym wolała urodzić przed terminem nawet troszkę ale lekarz powiedział że trzymamy się terminu na 3 maj w co watpie że mały będzie chciał wyjść, chyba posiedzi u mamy w brzusiu. A te małolaty to mało poważne niestety, a ta dziewczyna to powinna sie ze wstydu pod ziemię zapaść. Niooo ja się tego strasznie boję że narobie cosik przy tym porodzie i zapadnę się ze wstydu pod ziemię.boszenka69 - współczuje z powodu mamy i zaś te dni niewiedzy mogą zabić, domyślam się. Nio dobrze że Ci przeszły dolegliwości, i udanej nocy i reszty dni z Tż Małgosia - hmmm... na roczek to chyba za duży troszkę, ja kupiłam taka malutką tzw. parasoleczkę, spaceróweczkę bo jest lekka a taki większy to chce kupić mojej 2 letniej chrzesnicy na Boże Narodzenie. Ojjj Ty ale pyszności robisz, z chęcią bym się wcisła na małą wyżereczkę, słodkosci to mnie dobiją, nowa mania u mnie.malutka_24 - no to raczej dobre wieści z wizyty, ale lekarz pięknie nastraszył, wariat!! Fasolka87 - ojjj ja bym sie wkurzyła, gdyby ktoś chciał mi wóziorek wybierać, przesada, a i zależy jaki ona ma gust kobita. Kathi75 - no brzusi rzeczywiście zmienił kształt i położenie, wydaje mi się czy jest sporo większymiedzy jednym a drugim zdjątkiem? Szykuj się do kolejki kochana michaela - śliczny stół, w moim typie, a ubranka super. Już dawno żadna z nas fotek ciuszków nie wklejała. malwa1234 - coraz bliżej powrotu do domku, pewnie jesteście szczęslwi, i informuj nas choćby smskiem. sashka20 - o ranyyy , ja jeszcze nie słyszałam żeby dzieciaczki i to takie małe lubiały sobie sprawiać ból i wyrywać włoski. Moźe powinna iść na konsultację do innego lekarza. A Twoich bóli współczuję, mnie jakoś teraz nic nie męczy, o dziwo.katrin1 - a usłyszałaś jakieś straszne nowinki o CC że już stanowczo nie chcesz? No a szpital rzeczywiście dobrze zoorganizowany. cinusiowa - ja przepisik juz sobie drukłam, może kiedys najdzie mnie chęc na upieczenie ciacha, może w niedziele Rozaliontko - oby wszystko było ok z wami, kurcze tyle razy ten szpital odwiedzacie, i wizyty Tż nie ważne gdzie ważne że przy was będzie, trzymaj sie bidulko maugoszatka- piekny brzusio ![]() gosikk_s - nooo tylko tam sie nie zarazić tym pioruństwem, bo już żadnego dzidistwa nam nie trza do końca ciąży. Nie całuj tam czasem Tż Goo100 - noooooo to pięknie z szyjką , przeciez tak bardzo sie oszczędzałaś a tu takie wieści, i faktycznie córcia Ci bardzo dorodna rośnie.nicola2002 - nooo to wspaniałe wiesci, malutka rośnie, fika w brzusiu, a szyjka Twoja to przeciwieństwo większości z nas tutaj , więc masz raczej bankowo CC. Ja już dawno nie widziałam profilu mojego synka, ale już go kocham ponad życie |
|
|
|
#4035 |
|
BAN stały
|
ciesze sie ze Wam wizyty sie udało
moja dopiero 15 kwietnia 1 kwietnia mam publicznie ale on co robi? wazy sprawdzi czy serduszko bije i NORMA;/ wiec czekam na publiczne i usgbylam w aptece- na zimno nie mozna nic stosowac- tylko masc z wit A wiec siedze z mascia na buzce;/ do tego ten ząb co wypadł boli mnie miejsce po nim- ta dziura. nie krwawi ale boli;/- z 7 razy myłam dzis zeby i plukałam anybakteryjnym płynem-powoli przechodzi... tz w pracy do 22 a jutro idzie na rano i w niedziele tez;/ 3 weekend w pracy- od 3 tygodni codziennie pracuje- i jeszcze w srode 16h;/ wykonczy sie;/ dobrze ze sa w kwietniu swieta-moze zwolni Edytowane przez nyla89 Czas edycji: 2009-03-27 o 21:12 |
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co ostatnio slyszalam...
ze nasze dzidziorki rosna tez bardziej od hormonow.... np od duphastonu... a ja tyle tego sie nabralam, no i moj synek wazyl w 29 tc 1550 gr. troszke za duzo nie bardzo ale troszke. marika no dobrze ze juz jestes z nami a odnosnie lekarza...juz obiecuje ze w przyszlym tyg sie wybiorenyla esberitox n na zimno mi gin przepisal...rewelacja na drugi dzien praktycznie nie mialam...to jest taki plyn i na patyczek i do przykladania bardzo fajnie wysusza...ale jest na recepte.
|
#4037 |
|
BAN stały
|
ja sie 3 dzien mecze z nim... a recepta- dopiero w poniedziałek miałabym to pewnie samo zejdzie jak bedę w cieple i smarowała witaminka A
|
|
|
|
#4038 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko sie nie szalec mi ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Gosik epidemia moze nie... ale uroki trzeciego trymestru. Niestety koncowka jak dla mnie... jest najgorsza. Mdlosci to przy tym pikus Cytat:
Wiecie co??? Tak sobie siedze i wzielo mnie na wspominki Rok temu o tej porze to siedzialam nad ksiazkami i sie przygotowywalam to matury.... a teraz... przygotowuje sie do najwazniejszego "egzaminu" w zyciu.... bycia mama Ach... az sie wzruszylam Jeszcze 40 dni....
|
|
#4039 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
a o tym to nie słyszałam
Cytat:
no i gratuluję położnej Cytat:
![]() ad. 2 no właśnie, czy są jakieś objawy, po których same może stwierdzić, że robi nam się rozwarcie ![]() Cytat:
no i gratuluję cesarki Cytat:
Cytat:
|
|
#4040 |
|
BAN stały
|
jakos sie tym zimnem nie martwie- nie boli prawie ale nie wiem co z tym zebem;/ wyleciał mi i teraz nie wiem jak lekarz ma korzen wyrwac- ja sie boje;( i do tego jeszcze to boli
|
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
A ja zaraz smigam nynać, bo padam na pyszczek, jakos ta droga mnie znużyła, a jutro na 8 mam w szkole warsztaty i w niedzielę więc trzeba być w formie żeby wysiedzieć. Po szkole ide do rodziców i wracam dopiero wieczorkiem w niedzielę więc nie piszcie za dużo dobrze? Buziaczki
nyla89 - hmmm....a dentysta nie powiedział Ci że chirurgicznie musisz nerw wyrwać? bo mi własnie tak powiedział i czeka mnie to po porodzie. malutka_24 - no i maz rację, po co ma Cię psychol straszyć, ja chyba pójdę za jakies 2 tygodnie prywatnie na USG żeby zoabaczyć czy wszystko u mojego syncia oki. sashka20 - no egzamin nas porządny czeka, ja jakoś się zaczynam obawiać, bokażdy co się dowiaduje że mój Tż wyjechał to mnie straszą i pytają z takimi oczami jak ja sobie dam radę, zawsze odpowiadam że nie ja jedna nie ostatnia ale wkurzają mnie takie gadki.nyla89 - uppssss a ja normalnie smarowałam zoviraxem, a chyba nie wolno bo żadna z was o nim nie pisze . Rany ale ja nie lubię wizyt u stomatologa wrrr.... a po porodzie będe musiała isc podleczyc ząbki.Aguśkaa83 - no ja też się najadłam ogólnie tego dziadostwa i to niepotrzebnie, bo ciąża nie była zagrożona ale to szczegół. A jak nauka Ci idzie kochana? Ja mam jutro i w niedzielę jakies warsztaty tzn, wryje się do innej grupy bo moja ma termin w maju a czy ja wiem co w maju ze mną będzie? czy dotrwam? Więc opdbębnie w ten weekend. |
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, po drugie: dzidziorek mnie rozprasza, wierci sie i zamiast sie uczyc to gadam do niego , po trzecie: mysl o porodzie mnie tez rozprasza ale ucze sie mimo to troche chociaz bo za dwa tygodnie zdaje to wszystko.Ja w tej chwili biore tez znow duphaston mimo iz w 6 m-cu odstawialismy z lekarzem, ale teraz znow przepisal ze wzgledu na ta szyjke... a Ty bralas niepotrzebnie to dopiero jakas abstrakcja Uciekaj kochanie lulac, zycze w miare milego dzionka jutro, chociaz wspolczuje ze musisz jechac bidulko ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- znalazlam pozycje umozliwiajaca skupienie sie na czyms innym niz bolu w calym biodrze i posladku............ a wiec mnie boli prawa strona i.... Polozylam sie na lewym boku z lewa noga lekko zgieta a z prawą odciazona, polozona troche wyzej tez lekko zgieta w kolanie i troszke do przodu... zamotalam ale moze zrozumialyscie uciekam kochane spac z ta wymyslona pozycja dobrej nocki
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2009-03-27 o 22:06 |
||
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
a mi sie USNELO...
:P hehe ja nic nie wiem o lewatywie tu.. musze sie zapytac lekarza ze nie robia to na bank ale czy mozna kupic..hmm nie weim ![]() mowicie ze byscie sie spalily ze wstydu.. czytalam na forum jak siweze mamusie opisywaly porod i mowily ze nie czuly jak zrobily ''kupcie''zaduzy wysilek zeby poczuc to.. ze sie zrobilo.. ale przeciez to nie tylko wstyd ale i malo higieniczne.. bo przeciez i dzidzius sie ubrudzi.. itp.. ja to nie wiem ![]() agusiu... ![]() moja mama ogolnie opisala mi ze porod to takie uczucie.. jakbysmy robily wieeeelka kupke hehe i ze sie nie moze zrobic bo boli itp.. ale parcie jest i samo idzie.. opisywala to troche bardziej szczegolowo i brzydko ale ja pisac nie bede..hehe ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
teraz wiadomo jak to ''niezabezpieczony'' zab .. a to sie ukryszyl a to to.. i tez mam w sumie sama korzen.. czeka nas rozcinanie dziasla.. niestety... bo jakos sie dostac musi... ja to dopiero pojde na wyrwanie jego jak przestane karmic.. bo nie dam rady
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-03-27 o 22:57 |
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Nicola, super że wizyta udana
![]() Aguśka, całkiem możliwe że hormony też mają swój udział w rośnięciu dzieci, ja brałam duphaston od 5 jakoś do 23 tygodnia. A w międyczasie jeszcze luteinę. I może się okazać że będę mieć największe dziecko w rodzinie hehe, nikt w to nie wierzy ale ja mam złe przeczucia ![]() Sashka, to fakt że końcówka najgorsza. Ja niby wielkich dolegliwości nie mam ale duszności mnie chwilami wykańczają, podbrzusze często boli a macica się stawia. Nie jest za fajnie a widzę że może być dużo gorzej. Ja ostatnio też wspominam, rok temu o tej porze szykowałam się do ślubu i nawet przez myśl mi nie przeszło że w pierwszą rocznicę będziemy już we troje... |
|
|
|
#4045 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() masz dzielną babcię
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie, moje dziecko to jakaś terrorystka. Znęca się nad matką
![]() Ja już wytrzymać nie mogę. Nie mogę stać, ledwo się podnoszę, bo ona mi tak szaleje w samym dole brzucha To potwornie boli i jak zaraz kogoś nie walnę to mi chyba złość nie przejdzie... Przez to wszystko mnie już drażni ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Ja daję temp. na jak najwyższa i wkładam blachę do jeszcze nie rozgrzanego dobrze piekarnika. Temperatura sobie rośnie razem z ciastem ![]() A najlepiej to się piecze i wychodzi w staaaaarych piekarnikach takich na gaz jeszcze |
|
|
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje !!!!
![]() wielkie buziaczki dla gabi i dla malutkiej kajusi
|
#4048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To mam ustawić piekarnik na 250 stopni obawiam sie, że wyjmę ten biszkopt w formie węgielka ![]() a jak długo trzeba go piec - albo do jakiej temperatury?
|
|
|
#4049 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedno wiem na pewno - już do niego nie pójdę w ciąży Cytat:
16 sierpnia wypada w niedzielę Cytat:
![]() Mamuśki moje kochane ja uciekam spać. Do jutra i po buziaczku dla każdej na noc
|
|
#4050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
![]() Na szczęście wykąpałam się a ją ciepła woda uspokaja więc tylko czuję jej doopsku wypięte z mojej prawej strony. Chyba usnęła, bo jest spokój. Ale znając tą moją małą partyzantkę, to nie na długo... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

hihih i w lozeczku prosze nie zapomnij o swojej szyjce

Dzięki za kciuki 

MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
Jeszcze 40 dni....
opisywala to troche bardziej szczegolowo i brzydko ale ja pisac nie bede..