![]() |
#811 |
Rozeznanie
|
Dot.: ktora z pan zaszla w ciaze biorąc CILEST??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Przyczajenie
|
heh to ja wogole mam wielki procent hehe 10 papierosow hmmm nawet czasami wiecej niz 20... ale teraz kryzys przyszedl to sie mniej pali hehehe nie no znow mnie straszycie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Rozeznanie
|
kiedyś to możesz płakac że okresu nie ma
![]() Kobieto papierosów 20 dziennie , wiesz ile to jest?!?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Przyczajenie
|
wiem... mowie paczka dziennie idzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Rozeznanie
|
nie warto nagradzać się papierosem,ani utożsamiaćto,że papieros zwalczy nasze nerwy - lepiej napic się melisy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Przyczajenie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Wiecie co??? ja biorę tabletki już 5 lat, nigdy nie bałam się o ich skuteczność ( staram się brać o określonej porze, miałam kilka biegunek i wymiotów, alkoholu też nie odmawiałam sobie, ale zawsze zabezpieczałam się dodatkowo gdy brałam antybiotyk) Dodam, ze mój TŻ kończy we mnie od początku stosowania. No więc tak żyłam sobie beztrosko do dnia, kiedy dowiedziała się, że laska zaciążyła przez tabletki. Więc zaczęłam się zastanawiać czy zaufać im dalej tak bezgranicznie, dlatego weszłam na forum i traz mam masakrę... chyba już nie potrafię im zaufać... i mimo iż zażywam je 5 lat i mnie nie zawidły terazsię boję, bo ja nie chcęmieć dzieci nigdy... Więc tabletki są akuteczne, ale jak się za "dużo wie" różnych mądrości to nie dziwię się, że niektóre dziewczyny sięboja, bo od dziś ja też... :-(
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Pisząc wyżej "laska zaciążyła przez tabletki" to znaczy, że zaszła w ciążę stosując tabletki, tylko nie wiem czy nie zapomniała o ich osłabionej skuteczności poprzez interakcje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#818 |
Przyczajenie
|
tez ufam tabsom. przy najmniej moge sie skupic na przyjemnosci a nie na zastanawianiu sie czy cos sie nie przytrafi z gumka
![]() co z krwawieniem implatacyjnym? czy wystapi? bole/klocia jajnikow, brzucha moga byc skutkiem ubocznym przyjmowania tabsow, to samo moze dotyczyc powiekszania sie piersi, mdlosci, zgagi, wymiotow, biegunek... a czytajac fora mozna naprawde zeschizowac. ja przy kazdym nawrocie problemow z pecherzem nie wiem co robic: test, leki na pecherz czy winic tabsy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. tabletki nie mają wpływu na wynik testu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
A Wy Dziewczyny myślicie, że dlaczego mam już tu swój własny wątek "problemy anice..."?
![]() Bo zwariowałam, przez to, co na wizażu wyczytuję i zaczęły mi się rodzić absurdalne problemy ![]() Przez 10 miechów łykałam tabsy, stosując się jedynie do ulotki i żyłam beztrosko ![]() ![]() A jak to wogóle możliwe zajść w ciążę przy tabsach, jak się w 100% prawidłowo bierze? Co, organizm hormony odrzuci???? Pół opakowania się wchłonie, a reszta nie???? Nie pojmuję tego ![]() Moja koleżanka zawsze mi powtarza: jeśli przyjmujesz tabletki prawidłowo - w ciążę nie zajdziesz! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#821 |
Przyczajenie
|
i ja sie z anice zgodze jak najbardziej
![]() ![]() mi samej w to wszytsko trudno wierzyc - ale czlowiek sie zastanawia... ja sama majac problemy z pecherzem i klociem w jajnikach zaczynam sie zastanawiac ze moze kochajac sie podczas 7dniowej przerwy nie zaszlam (tym bardziej ze po ponad 11h przyjecia 21 tabletki sie czyms zatrulam i zwymiotowalam <aaaa!!!>i moze (!) sie jednak nie wchlonela?!)... i czy po ponad tygodniu od tego stosunku nie mam juz objawow ciazy... na prawde zeswirowac mozna... Edytowane przez baloo Czas edycji: 2009-03-24 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Raczkowanie
|
baloo - dokładnie
![]() Żałuję z całego serducha, że istnieje ten wątek i, że miałam go okazję zobaczyć ![]() Kiedyś regularne przyjmowanie, brak wymiotów i biegunki oraz fakt, że nie biorę innych leków było dla mnie gwarancją skuteczności. Połykałam tabletkę i odrazu zapominałam o antykoncepcji, oczywiście do następnego dnia o tej samej porze ![]() ![]() Im człowiek więcej wie w tej kwesti (czasem jak dla mnie - dziwnych rzeczy), tym bardziej traci pewność w tabletki ![]() Już od roku biorę tabletki, prawidłowo i ciąży brak, więc albo działają, albo jestem bezpłodna ![]() ![]() Buziaki i życzmy sobie, żeby nie zwariować i wierzyć w tą metodę, bo jest skuteczna ![]()
![]() |
#823 |
Przyczajenie
|
Ja w tym momencie całkowicie zwątpiłam w tabletaki. Od jakiś 3 miesięcy miałam problemy z plamieniami, więc odwiedziłam ginekologa. Kobieta zleciła mi badanie usg, aby wykluczyć jakąś chorobę. Okazało się, że pomimo systemtycznego przyjmowania tabletek (na dźwięk przypomnienia w komórce) uwolinił się pęcherzyk i mój cykl wygląda jak u osoby, która nigdy ich nie przyjmowała. Kobieta była zdziwiona, że jeszcze w ciąży nie jestem. Stwierdziła, że widocznie tabletki są za słabe i tak się czasami zdarza. Gdyby nie fakt, że obawiałam się stosowania wyłącznie tabsów najprawdopodobniej byłabym mamusią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
kurcze :/
Leila - jakie tabletki łykałas, ile czasu i ile masz lat?
![]() |
#825 |
Przyczajenie
|
no wlasnie - najwazniejsze zeby nie zwariowac
![]() ![]() szczerze, kazdy kto decyduje sie na wspolzycie powinnien zdawac sobie sprawe z konsekwencji i byc gotowym na bobasa.. gorzej jak sie okazuje, zupelnie nagle, ze TZ nadaje sie kompletnie do niczego, a juz na pewno nie do bycia ojcem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Przyczajenie
|
Yasminelle od pół roku i mam 24 lata. Dodam, że przyjmowlam je zgodnie z ulotką, którą niemal na pamięć znam, dlatego ręce mi opadły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Przyczajenie
|
ja bralam yasminelle poprzednio i mialam problemy z pecherzem i bolami glowy (plamienia tez), przeszlam na novinette i jak widze ze szykuje sie to samo (tylko plamienia zniknely chyba w polowie blistra - z odstawienia blo obfite jak zawsze)... ale mozesz to jakos szerzej wytlumaczyc? z tego co wiem tabletki sprawiaja ze wydzielany sluz jest gesciejszy co utrudnia zagniezdzenie sie jajeczka... po drugie tabsy sa po to zeby nie stosowac gumek... ja 'mundorkow' ucieklam bo dostawalam szalu podczas kazdego stosunku, i mialam ochote sie kochac kiedy chce, jak chce i ile chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 | |
Raczkowanie
|
Leila - moja koleżanka też brała te tabletki co Ty, również przez pół roku (i ma też tyle samo lat, co Ty)
U niej działały jak należy, ale zmieniła je na plastry, bo kiepsko się po nich czuła - stała się nadpobudliwa ;-) ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#829 |
Przyczajenie
|
postanowilam ze stawiam na skutecznosc tabletek i zaufanie do samej siebie
![]() Edytowane przez baloo Czas edycji: 2009-03-24 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
Ciąża pomimo antykoncepcji.
Ciąża pomimo miesiączki, krwawienia. Nie ma to jak antykoncepcja i świadome macierzyństwo. Wynika stąd, że mogę łykać tabsy, mieć krwawienia z odstawienia i być w ciąży i nawet o tym nie wiedzieć? A w ulotce wyraźnie jest napisane, że kobiety w ciąży NIE MOGĄ łykać tabsów! I co wtedy? Jest też jednocześnie napisane, że jeśli krwawienie z odstawienia nie pojawi się dwukrotnie, należy udać się do ginekologa. A jeśli już od miesiąca będę w ciąży, mam się narażać na drugi miesiąc brania tabsów, przecież nie można. I czy wogóle krwawienie z odstawienia to 100% gwarancja tego, że tabsy działają jak należy czy też mimo wszystko ciąża może byc..... Zwariować idzie ![]() Jak dla mnie tabletki działają, jak się je bierze prawidłowo, a jeśli nie zadziałały, to musi to być wina pacjentki, która źle je stosuje albo ginekologa, który coś przeoczył. Niemożliwe, żeby była to aż taka loteria. Co to znaczy zajść w ciążę przy tabsach, biorąc je prawidłowo? Jakim cudem? Organizm odrzuca antykoncepcję?
![]() |
#831 | |||||
Przyczajenie
|
"miesiaczka" (plamienia) wystapic moga jesli nie stosujesz antykoncepcji hormonalnej.. przy tabsach, jesli bedziesz w ciazy - nie wystapi krwawienie z odstawienia! (moze jednak tez nie wystapic co niekoniecznie oznacza ciaze!!!)
jak jest sex to i musi byc swiadomosc maciezynstwa niestety.. patrzac na ten watek i inne (rowniez fora) musi byc najpierw w ogole jakakolwiek SWIADOMOSC ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zawarty w tych preparatach etynyloestradiol hamuje wydzielanie FSH uniemożliwiając dojrzewanie pęcherzyków Graffa i tym samym komórek jajowych. Natomiast gestagenyowulację, czyli uwolnienie komórki jajowej. Zmieniają też śluz szyjki macicy, utrudniając wnikanie plemników do dróg rodnych kobiety. W ten sposób hormonalne środki antykoncepcyjne uniemożliwiają zapłodnienie i powstanie zarodka. Dodatkowo składniki tabletek antykoncepcyjnych, działając razem, utrudniałyby zagnieżdżanie zapłodnionej komórki jajowej w błonie śluzowej macicy, gdyby taka komórka się pojawiła. (również obecne w tabletkach) hamują ano idzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez baloo Czas edycji: 2009-03-24 o 23:03 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Przyczajenie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty?
POMOCY!
Mam pyt: biorę tabletki jasmin , 14stego dnia zapomniałam zażyć tabletkę a dzień wcześniej(tzn13dznia) maiłam stosunek (pełny tzn doszło do wytrysku w pochwie), wziełam tabletkę z opóznieniem 11godzin, czy mogębyć w ciąży? POMOCY! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
11 godzin to jeszcze nie spóźnienie które może źle się skończyć mamy 12ście magicznych godzin i jeśli się w nich zmieścisz - nie musisz się niczym martwić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny pomóżcie prosze! Biore Yasminell od 8 miesiecy, wszystko bylo ok. Jednak po skonczeniu ostatniego opakowania nie dostałam okresu, tylko miałam plamienie w ostatnim tygodniu brania pigułek. Czy to moze być ciążą?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Przyczajenie
|
dzięki
a jeszcze jedno pyt - czy powinnam zrobić 7dniową przerwę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Przyczajenie
|
![]()
witam.
mam problem przez ok 2.5 roku biorę tabletki lecz nie było ciągłości były krótkie przerwy... 4 dni temu zrobiłam test i wyszedł pozytywny później powtórzyłam to jeszcze 2 razy i wyszło to samo.. miesiąc wczesniej okres spóźnił mi się ok 1,5 tyg. a jak już do niego doszło to zamiast krwawienia wystąpiły dziwne upław i trwały 3 dni, były dziwnego koloru i w małych ilościach... czy to możliwe że jestem w ciąży?? proszę o pomoc!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#839 |
Raczkowanie
|
jakiej ciągłości nie było, jakie krótkie przerwy???
ja też nic z tego nie rozumiem ![]()
![]() |
#840 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.