Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-27, 19:49   #2671
cytrusekxD
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
jw, obiecałaś dodac coś, jedz jakieś batoniki jako deser/przekąskę, a co do drugiego pytanka to tłuszcze Kochana tłuszcze-to podstawa, nie możesz ich ograniczacjedz orzeszki, masło orzechowe, majonez, migdały, nie rezygnuj z masla(a tego nie widzę u Ciebie)jutro ma byc więcej na śniadanko, obiad i jakiś batonik, zrozumiano?
Jutro na sniadanko i obiad bedzie wiecej slowoBatonika nie obiecuje ale sie postaramMajonezu nie lubie ale maslo orzechowe...... kocham
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 20:18   #2672
vana
Raczkowanie

GG do vana

kika, prześlicznie jak zawsze! i dziękuję za takie wyczerpujące odpowiedzi, na pewno spróbuję smakołyków, o których mówisz. a co do wagi, to napisałabym, żebyś jadła więcej, ale chyba i tak jesz z rozsądku, że tak powiem, co chwilę, więc nie wiem, co Ci poradzić. stresujesz się maturą? ja w ogóle, może dlatego łatwiej było mi przytyć... w każdym razie wierzę, że Ci się uda! szczególnie, że tak bardzo się starasz

moje dzisiejsze Uuuuuuu (a już chciałam napisać P ):

Iśn: owsianka na mleku z rodzynkami, suszoną żurawiną, morelami, daktylami i bananem, łyżka kakao + garść granoli orzechowej; jabłko

IIśn: 1. grahamka z masłem, pasztetem sojowym, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem; dr witt
2. baton ww, kilka m&m's

o: smażony pstrąg z masłem czosnkowym, ryż, surówka (seler, jabłko, orzechy, wiórki kokosowe, majonez), smażone boczniaki w bułce tartej ; kompot
d: pieguski z czekoladą i orzechami, cappuccino waniliowe

p: kroma razowca z masłem, almette i suszonymi pomidorami; kabanos z łososia

k: bułka orkiszowa z otrębami z masłem, sałatą, twarogiem i oliwkami; micha sałatki z surimi i śledzi w sosie krabowym; zielona herbata z cytryną
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 20:22   #2673
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość

ehe, jaaaasne ;>

hm.

dla poprawy humoru xD

1. grahamka z masłem, makrela wędzona

2. jogurt z musli morelowym, kubuś

3. jogobella pieczone jabłko, 'przekąska owsiana' cynamonowa, kostka kokosowej czeko Wedla

4. zupa grzybowa z ryżem (zabielana etc), ziemnaiczki, buraczki, marchewka z groszkiem zasmażana, ryboooooooool smażony
d: kinder bueno white, kostka czeko wedla kokosowwaaaaa

5. orzeszki w miodzie (nerkowce i ziemne), cappuccinnnnnoooo

6. big grahamka z serem żółtym iiiii makrela ;D! o, i pomidor!

po; owocki, mam mega ochotę na jabluszka
Iza jak zwykle super,tylko jakby mniej?Jesteś nadal na P?

Moje U:

IS: dwa jajka na tardo z majonezem,bułka słonecznikowa z masłem,sałatą i pomidorem,herbata z cytryną

Przekąska: kawa z mlekiem,banan,50 gr pistacji

IIS: dwie kromki razowca z masłem,serkiem topionym z ziołami i rzodkiewką,zielona herbata

O: dwa naleśniki z serem,zupa ogórkowa,kompot truskawkowy

P: pół kostki tiramisu,pół kostki śmietankowej,2 delicje,kawa z mlekiem

K: kaszka manna na mleku 3.2% z sokiem

Ktoś oceni?
Stary 2009-03-27, 20:26   #2674
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Moje U:

IS: dwa jajka na tardo z majonezem,bułka słonecznikowa z masłem,sałatą i pomidorem,herbata z cytryną

IIS: dwie kromki razowca z masłem,serkiem topionym z ziołami i rzodkiewką,zielona herbata

Ktoś oceni?

BARDZO ładne U

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 20:31   #2675
wisienka90
Zadomowienie

GG do wisienka90 Send a message via Skype™ to wisienka90

moje dziejsze Rrrr:
sniadanie: mala miseczka otrebow z mlekiem 1,5% (spieszylam sie bardzo ;/)
w miedzy czasie male jablko
2 sniadanie: jajecznica z 3 jaj z papryka i pomidorem, mala kromka zytniego chleba, 3 lyzki salatki
w miedzyczasie malutka paczuszka musli Sante
obiad: 9 pierogow ruskich z jogurtem naturalnym (wiem wiem, grzech!!!)
podwieczorek: swiezy sok z marchwi, cytryny i jabka (jakies 500ml)
kolacja: jogurt naturalny (ok 150ml) z jagodami i lyzeczka cukru
+ zielona herbata
nie za duzo? ;/
-przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym
-MŻ+WR!
61(19.07)- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!
17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs

Edytowane przez wisienka90
Czas edycji: 2009-03-27 o 20:35
wisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 20:40   #2676
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
kika, prześlicznie jak zawsze! i dziękuję za takie wyczerpujące odpowiedzi, na pewno spróbuję smakołyków, o których mówisz. a co do wagi, to napisałabym, żebyś jadła więcej, ale chyba i tak jesz z rozsądku, że tak powiem, co chwilę, więc nie wiem, co Ci poradzić. stresujesz się maturą? ja w ogóle, może dlatego łatwiej było mi przytyć... w każdym razie wierzę, że Ci się uda! szczególnie, że tak bardzo się starasz

Iśn: owsianka na mleku z rodzynkami, suszoną żurawiną, morelami, daktylami i bananem, łyżka kakao + garść granoli orzechowej; jabłko

IIśn: 1. grahamka z masłem, pasztetem sojowym, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem; dr witt
2. baton ww, kilka m&m's

o: smażony pstrąg z masłem czosnkowym, ryż, surówka (seler, jabłko, orzechy, wiórki kokosowe, majonez), smażone boczniaki w bułce tartej ; kompot

k: bułka orkiszowa z otrębami z masłem, sałatą, twarogiem i oliwkami; micha sałatki z surimi i śledzi w sosie krabowym; zielona herbata z cytryną
dlaczego nie ma zupki? tylko jedna kromka na podwieczorek? nie jestes na tym glodna? i nic po kolacji? nie wyobrazam sobie, że tak zdnia na dzien sie przestawilas.

Cytat:

Moje U:

Ktoś oceni?
ładnie ale kolacja chyba skromna ;>? waga stoi w miejscu? a ja już nie na P, a na U !

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 20:47   #2677
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
dlaczego nie ma zupki? tylko jedna kromka na podwieczorek? nie jestes na tym glodna? i nic po kolacji? nie wyobrazam sobie, że tak zdnia na dzien sie przestawilas.

ładnie ale kolacja chyba skromna ;>? waga stoi w miejscu? a ja już nie na P, a na U !
Dzięki za ocenę.Tak Waga się trzyma na równym poziomie i o to chodzi,czuję się z tą wagą bardzo dobrze!No a kaszki było sporo,bo miałam na nią wielką ochotę,a w ogóle to na noc lepiej się czuję,gdy jadam mniej
Stary 2009-03-27, 20:49   #2678
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Dzięki za ocenę.Tak Waga się trzyma na równym poziomie i o to chodzi,czuję się z tą wagą bardzo dobrze!No a kaszki było sporo,bo miałam na nią wielką ochotę,a w ogóle to na noc lepiej się czuję,gdy jadam mniej
rozumiem a co do tego, czy u mnie mniej, porcje naprawdę duże, więc trudno powiedzieć ładny kociak na avatarze

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 20:55   #2679
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
rozumiem a co do tego, czy u mnie mniej, porcje naprawdę duże, więc trudno powiedzieć ładny kociak na avatarze
Dziękuję!Mój Czesio kochany,przyjaciel.
I znowu OT
Stary 2009-03-27, 21:14   #2680
mongan75
Raczkowanie

Cytat:

IIśn: 1. grahamka z masłem, pasztetem sojowym, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem; dr witt co tak malutko?
2. baton ww, kilka m&m's

o: smażony pstrąg z masłem czosnkowym, ryż, surówka (seler, jabłko, orzechy, wiórki kokosowe, majonez), smażone boczniaki w bułce tartej ; kompot zupa gdzie ?

p: kroma razowca z masłem, almette i suszonymi pomidorami; kabanos z łososia malutko jak na Ciebie, Vanuś

Kasiu, napisze to samo co Iza - jak DLA CIEBIE TO BARDZO MALUTKO dla mnie byłoby to pewnie U (lub P), ale dla Ciebie !!! przeciez tak sobie rozkręciłas metabolizm, !! nie ograniczasz sie za bardzo?
Stary 2009-03-27, 21:21   #2681
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

2. baton ww, kilka m&m's

I ja to samo powiem co dziewczyny.Za mało!Za duża różnica w stosunku do poprzednich jadłospisów.Musisz stopniowo zmniejszyć porcje,po troszeczku,może starcz Ci zmniejszyć niewiele,by waga się utrzymywała.I nie ograniczaj się na siłę,przecież na pewno byłaś głodna.Powodzenia w zdrowym przejściu na U

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 21:25   #2682
Kawwaa
Rozeznanie

Kikuś, jestem cały czas, po prostu się nie ujawniam, no ale skoro teraz nie mam nic do roboty to zarzucę moim czymś.... A lekarz za 1,5 tygodnia.
PS. Też łączę ser żółty z dżemem<najlepiej truskawkowym lub wiśniowym>

Z założenia P:

Ś: bułka z ziarnami 120g, obie połówki z masłem, 3 plastrami sera topionego massdamera, łososiem wędzonym, świeżym ogórkiem, oliwkami i chrzanem wasabi, duża gruszka, kawa z mlekiem 3,2%

chałwa fantazyjna 100g--->pociąg

ŚII: drożdżówka z budyniem + mleko łaciate, truskawkowe

jabłko, sok marchwiowy jednodniowy
orzeszki ziemne solone, opakowanie 50g

ŚIII: frytki w bułce od kebaba z sosem czosnkowym i keczupem
coca-cola w puszce

O: 12 placków ziemniaczanych ze śmietaną i cukrem
cappuccino, kawał ciasta-krówka

znowu jabłko, garść paluszków z makiem
zapomniałam, że dzisiaj piątek i zjadłam kanapkę z pasztetem z dodatkiem żurawiny (musiałam spróbować)

K: sałatka z makreli w sosie słodko-kwaśnym, bułka małgorzatka z masłem, pomarańcza i kiwi

teraz: kakao i 3 ciasteczka maślane

I????
Stary 2009-03-27, 21:59   #2683
pyskatka89
Rozeznanie

kika171 - baardzo dziękuję za ocenę, cieszę się, ze jest lepiej Niestety przez ostatnie 2 lata zmagałam się z kompulsywnym jedzeniem, a co za tym idzie - z samą sobą. Słodycze podzrzuciłam z głupoty oczywiscie I teraz ciezko mi się przełamać do kalorycznych potraw. Ale! Od wczoraj staram się nie liczyć kalorii, z tym, że choć ich nie zapisuję, to i tak w głowie sobie układam mniej więcej... No, ale jest znacznie lepiej, bo mam wrażenie, ze dzisiaj przekroczyłam ten magiczny prób 1500 kcal Mam nadzieję, że BMI wzrośniee chociaż do 18 póki co i doczekam się @... Dziękuję jeszcze raz za ocenę i pezepraszam za OT.

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 22:36   #2684
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

moje dzisiejsze nieudane eR
6:45 - 135g jogurtu nat Danone zmiksowanego z grubym plastrem chudego białego sera 0%, 3 łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, łyżka dżemu i pół grejpfruta; czerwona herbata
11:00 - duża grahamka z ziarnem z 2 plastrami chudego białego sera, 2 plastrami wędliny z indyka i pomidorem
14:00 - jabłko i spory croissant... tata kupił takie pyszne, świeże i nie mogłam się powstrzymać !
17:30 - kilka małych kawałków polędwicy wieprzowej smażonej na oliwie z oliwek, 1/2 woreczka brązowego ryżu, 2 ogórki kiszone; czerwona herbata
19:30 - wieśniak lekki z rzodkiewką
ok 21:00 - teściowa zrobiła taką pyyyszną sałatkę... Jajko, tuńczyk, rzodkiewka, ogórek, pomidor, kapusta pekińska, majonez...i to skropione octem jabłkowym. No i wpadły 3 łyżki... Wiem, to nie koniec świata, ale jestem zła :p
Poza tym dzisiaj żadnych ćwiczen nie było, bo cały dzień w biegu... tyle co na wf 30 min rozgrzewki... Heh

Dziewczyny, mam pytanie Kupowałam dzisiaj makaron, ale nie było pełnoziarnistego, ani z pszenicy durum i kupiłam razowy pszenny. No i w składzie jest napisana tykko mąka pszenna. To jest ok makaron ?

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 08:23   #2685
FilifionkaB
Rozeznanie

i pięknie Kaawuś, jestem z ciebie dumna
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 08:59   #2686
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
Kasiu, napisze to samo co Iza - jak DLA CIEBIE TO BARDZO MALUTKO dla mnie byłoby to pewnie U (lub P), ale dla Ciebie !!! przeciez tak sobie rozkręciłas metabolizm, !! nie ograniczasz sie za bardzo?
Cytat:
I ja to samo powiem co dziewczyny.Za mało!Za duża różnica w stosunku do poprzednich jadłospisów.Musisz stopniowo zmniejszyć porcje,po troszeczku,może starcz Ci zmniejszyć niewiele,by waga się utrzymywała.I nie ograniczaj się na siłę,przecież na pewno byłaś głodna.Powodzenia w zdrowym przejściu na U
dziękuję za opinie... przechodząc na U kompletnie nie wiedziałam, jak jeść, z jednej strony nie chciałam już tyć, ale z drugiej nie wchodzić w to bagno od nowa. głodna nie chodzę, jedynie brakuje mi słodyczy (a może ogólnie cukru ). dorzucę coś jeszcze, więc powinno być więcej. jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie

Kawuś, pychota! trzymam kciuki za wizytę u lekarza
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 09:10   #2687
Kawwaa
Rozeznanie

Dziękuję
Vana, też zgadzam się z dziewczynami.
Fili, Ty wiesz
Airwaves- codziennie chcę widzieć Twoje P. i codziennie ma być więcej. Wygłodniały organizm i tak nie zareaguje natychmiastowym tyciem, więc lepiej się spręż bo masz mało czasu na te 2kg Trzymam kciuki.

A i pytanie: Jadłyście kiedyś takie smarowidło do chleba jak krem z kasztanów z wanilią? Bo zastanawiam się czy kupić a tani nie jest
Stary 2009-03-28, 09:19   #2688
FilifionkaB
Rozeznanie

Kaawa gdzies dziewczyny pisały ze jest pyszny, ale kompletnie nie pamietam w jakim wątku
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 10:54   #2689
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
kika, prześlicznie jak zawsze! i dziękuję za takie wyczerpujące odpowiedzi, na pewno spróbuję smakołyków, o których mówisz. a co do wagi, to napisałabym, żebyś jadła więcej, ale chyba i tak jesz z rozsądku, że tak powiem, co chwilę, więc nie wiem, co Ci poradzić. stresujesz się maturą? ja w ogóle, może dlatego łatwiej było mi przytyć... w każdym razie wierzę, że Ci się uda! szczególnie, że tak bardzo się starasz hmm czy się stresuję? chyba tak bo każdego dnia uświadamiam sobie, że do matury zostało mi co raz mniej czasu, a ja nie robię nic aby go dobrze wygospodarowac i wykorzystac np na naukęa co do jedzenia masz rację-czasami nie jestem głodna, ale jem-bo muszęehh...dzię kuję za wsparcie

Iśn: owsianka na mleku z rodzynkami, suszoną żurawiną, morelami, daktylami i bananem, łyżka kakao + garść granoli orzechowej; jabłko super

2. baton ww, kilka m&m's mniammmmciu

o: smażony pstrąg z masłem czosnkowym, ryż, surówka (seler, jabłko, orzechy, wiórki kokosowe, majonez), smażone boczniaki w bułce tartej ; kompot ekstra połączenie

p: kroma razowca z masłem, almette i suszonymi pomidorami; kabanos z łososia ekhem malutko

i nic po kolacji? Vanuśśś co do tego, że pysznie, różnorodnie, zdrowo jak zwykle to nie ma wątpliwości, ale dużo mniej, za dużo mniej. Popieram, że dla Ciebie to nie będzie U a R zobaczysz, że schudniesz znowu, a tego nie chcemy prawda?
Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Kikuś, jestem cały czas, po prostu się nie ujawniam, no ale skoro teraz nie mam nic do roboty to zarzucę moim czymś.... A lekarz za 1,5 tygodnia.aha, rozumiem. A za lekarza będę mocno trzymac kciukacze bo musi byc dobrze-nie ma innego wyjscia
PS. Też łączę ser żółty z dżemem<najlepiej truskawkowym lub wiśniowym> ja zaczęłam niedawno, ale zakochalam się w tym połączeniu

Z założenia P:

Ś: bułka z ziarnami 120g, obie połówki z masłem, 3 plastrami sera topionego massdamera, łososiem wędzonym, świeżym ogórkiem, oliwkami i chrzanem wasabi, duża gruszka, kawa z mlekiem 3,2% pyyyyysznie

chałwa fantazyjna 100g--->pociąg co to znaczy fantazyjna?

ŚII: drożdżówka z budyniem + mleko łaciate, truskawkowe znowu mniammmmm

jabłko, sok marchwiowy jednodniowy
orzeszki ziemne solone, opakowanie 50g

ŚIII: frytki w bułce od kebaba z sosem czosnkowym i keczupem
coca-cola w puszce kurcze nigdzie nie mogę spotkac takiego dania a musi super smakowac

O: 12 placków ziemniaczanych ze śmietaną i cukrem
cappuccino, kawał ciasta-krówka o nieeeee Kawuś to jest zbrodnia za dobrze jak na jeden dzień i jeden posiłek

znowu jabłko, garść paluszków z makiem
zapomniałam, że dzisiaj piątek i zjadłam kanapkę z pasztetem z dodatkiem żurawiny (musiałam spróbować) pasztet z żurawiną?dziewczynki moje kubki smakowe przez Was oszaleją
K: sałatka z makreli w sosie słodko-kwaśnym, bułka małgorzatka z masłem, pomarańcza i kiwi i super!

teraz: kakao i 3 ciasteczka maślane

I????
I???? I ekstra jak zawsze, w ogóle wszystkie P są superrrrra pasztecikiem się nie martwja też wczoraj zgrzeszyłam, ale to przecież w trosce o zdrowie czyż nie?

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
kika171 - baardzo dziękuję za ocenę, cieszę się, ze jest lepiej Niestety przez ostatnie 2 lata zmagałam się z kompulsywnym jedzeniem, a co za tym idzie - z samą sobą. Słodycze podzrzuciłam z głupoty oczywiscie I teraz ciezko mi się przełamać do kalorycznych potraw. Ale! Od wczoraj staram się nie liczyć kalorii, z tym, że choć ich nie zapisuję, to i tak w głowie sobie układam mniej więcej... No, ale jest znacznie lepiej, bo mam wrażenie, ze dzisiaj przekroczyłam ten magiczny prób 1500 kcal Mam nadzieję, że BMI wzrośniee chociaż do 18 póki co i doczekam się @... Dziękuję jeszcze raz za ocenę i pezepraszam za OT.
super, że robisz postępya tym"automatycznym kalkulatorem" się nie przejmuj-z czasem sam się "wyłączy" jeśli nie będziesz próbowała go usilnie odtwarzac i wykorzystywaca teraz jakie masz BMI jeśli można wiedziec? jeżeli nie chcesz nie odp lub nap na PW jak wolisz, a za okres też 3mam kciuki

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 11:03   #2690
Kawwaa
Rozeznanie

Kikuś - chałwa fantazyjna to ta pomazana taka, biało-ciemna.
A pasztet z żurawiną wyprodukowano dla Biedronki jest jeszcze z zielonym pieprzem, też dobry
Frytki w kebabie... hmmm nie pytaj
I dziękuję oczywiście
Stary 2009-03-28, 11:33   #2691
MilkMelody
Przyczajenie

wczorajsze U z prośbą o ocenę:

woda z cytryną, łyżka siemienia lnianego
I: 3 bit XXL, ok. 10 paluszków z sezamem, gorąca czekolada bez cukru
II: 2 kromki chleba razowego z ogromną (jak zwykle) ilością najróżniejszych warzyw, nestle caro po -> 2 mandarynki
III: pół woreczka kaszy jęczmiennej, 2 opakowania kupnych surówek po 200g
IV: 7days, kawusia amaretto
V: 2 średnie jabłka, 2 wielkie marchewki, latte

i jak?
MilkMelody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 11:43   #2692
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MilkMelody Pokaż wiadomość

I: 3 bit XXL, ok. 10 paluszków z sezamem, gorąca czekolada bez cukru to ma być śniadanie? b. niezdrowo, rano powinnaś zjeść coś wartościowego, a zjadłaś same słodycze.. skoro lubisz słodkie, to zrób sobie owsiankę na słodko - z miodem, owocami, jogurtem, co tam chcesz ; ) znacznie zdrowiej a równie pysznie
II: 2 kromki chleba razowego z ogromną (jak zwykle) ilością najróżniejszych warzyw, nestle caro po -> 2 mandarynki tu jest w porządku, tylko czemu nie ma masła na kanapkach i jakieś szynki albo sera? smakuje Ci chleb z samymi warzywami? ;>
III: pół woreczka kaszy jęczmiennej, 2 opakowania kupnych surówek po 200g znowu nie ma żadnego mięska, jesteś wege? kasza, surówki - super, ale brakuje ryby albo mięsa, czegoś konkretniejszego
IV: 7days, kawusia amaretto okej
V: 2 średnie jabłka, 2 wielkie marchewki, latte a gdzie jakaś konkretna kolacyjka, Ty się tym najadłaś? nie uwierzę, że Ci to wystarczyło - powinnaś zjeść normalny wartościowy posiłek - jajecznicę, chlebek, JAKIEŚ MIĘSO (!)

i jak?
Kiepsko. Są co prawda wartościowe tłuszcze - siemię lniane, sezam w paluszkach, za to plus. Ale strasznie razi w oczy brak jakiegoś mięsa albo ryby! Śniadanie jest totalnie do niczego ; ) jeśli jesteś wege, powinnaś wzbogacić swą dietę w jajka, soję..
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 11:48   #2693
shockwaves
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MilkMelody Pokaż wiadomość

I: 3 bit XXL, ok. 10 paluszków z sezamem, gorąca czekolada bez cukru a co to za śniadanie? nie ma nic konkretnego, nie podoba mi się.
II: 2 kromki chleba razowego z ogromną (jak zwykle) ilością najróżniejszych warzyw, nestle caro po -> 2 mandarynki ok
III: pół woreczka kaszy jęczmiennej, 2 opakowania kupnych surówek po 200g hmm jesteś wege? brakuje mięska albo ryby, lub ew. kotletów sojowych. kasza i to jeszcze pół opakowania to trochę marny obiadek.
IV: 7days, kawusia amaretto hmm ok ale znów słodkie...
V: 2 średnie jabłka, 2 wielkie marchewki, latte i nic konkretnego na kolację...

i jak?
IMHO jesz zbyt mało wartościowych produktów. gdzie jakieś jajko, mięsko (lub strączkowe, jeśli wege), nabiał? W Twoim menu nie ma w ogóle białka i nie ma NNKT

Edytowane przez shockwaves
Czas edycji: 2009-03-28 o 11:48 Powód: dopisek
shockwaves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 11:57   #2694
MilkMelody
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Kiepsko. Są co prawda wartościowe tłuszcze - siemię lniane, sezam w paluszkach, za to plus. Ale strasznie razi w oczy brak jakiegoś mięsa albo ryby! Śniadanie jest totalnie do niczego ; ) jeśli jesteś wege, powinnaś wzbogacić swą dietę w jajka, soję..
dziękuję star i shockwaves
Nie dopisałam, że jest to U z nieśmiałym dążeniem do R ale skoro zjadłam tego 3bita i 7daysa to już nawet nie wypadało wspominać o R..
Jeśli chodzi o I śniadanie to te słodkości były po prostu szybkim zaspokojeniem głodu na krótkiej przerwie. Ale poprawię się
Mięsa nie lubie.. bardzo rzadko jadam, z masłem niestety kanapki mi nie smakują.
Różne ryby często pojawiają się w moim jadłospisie ale jako zamiennik tej kaszy/ ryżu / makaronu do (ukochanych!) warzyw, których zawsze zjadam naprawdę ogromne ilości więc można się takim obiadem spokojnie najeść.
Co do kolacji.. do tej pory na kolacje wrzucałam jeszcze jogobelle ale postanowiłam sie tak nie obżerać na noc i zrezygnowałam z niej..

Edytowane przez MilkMelody
Czas edycji: 2009-03-28 o 12:00
Stary 2009-03-28, 12:07   #2695
star15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shockwaves Pokaż wiadomość
IMHO jesz zbyt mało wartościowych produktów. gdzie jakieś jajko, mięsko (lub strączkowe, jeśli wege), nabiał? W Twoim menu nie ma w ogóle białka i nie ma NNKT
NNKT są - w sezamie i siemieniu lnianym a z resztą się zgadzam ; )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi."

Studentka
star15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 13:04   #2696
MilkMelody
Przyczajenie

Cytat:
Cytat:
NNKT są - w sezamie i siemieniu lnianym a z resztą się zgadzam ; )
a poza tym, że jakościowo niezbyt OK to jak z kalorycznością..? jak już pisałam chciałabym przejść na R i nie wiem czy dużo muszę jeszcze ograniczyć jedzonka..
Stary 2009-03-28, 13:11   #2697
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim

..jestem tutaj nowa..kompletnie zielona,jezeli chodzi o jadlospisy Stad kolor czciocnki)..przeczyt alam mase wątkow i chcialabym schudnac zgodnie w waszymi wskazowkami..help...

miala byc lekka redukcja..

Ś...3 łyzeczki platkow musli Fitell,do tego lyzka otrebow,zalane mlekiem 0,5 % plus jajko na miekko

2 sniadanko...kanapka (ciemne pieczywo)plus chuda szynka,na to ogrek zielony,bez masla -nie znosze masła i tego typu mazideł..

O....piers z kurczaka-smażona na oliwce z oliwek..tej piersi tak ok.80g..do tego pol paczki warzyw na patelnie..i 1 ziemniak

Kolacja..2 lyeczki serka homo,wymieszanego z pol puszki tunczyka wsw..troche cebulki tez wkrojonej..

ktos oceni?please..

up...please..
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 13:31   #2698
Jorelia
Rozeznanie

R, proszę o ocenę

I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, pół homo naturalnego, dwie mandarynki, pół brzoskwini z puszki, imbir.
II. Kromka grahama posmarowana twarożkiem ze starym jabłkiem i cynamonem,
kawa z mlekiem.
III. Garść makaronu razowego z dużą ilością sosu szpinakowego (szpinak+serek wiejski+czosnek) trochę surówki z czerwonej kapusty.
IV. Jogurt naturalny z łyżeczką kakao i cynamonem.
V. Sałatka z brokułów, połowy serka wiejskiego i płatków migdałowych.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 14:33   #2699
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cytat:
Magdalena0603
Czesc wszystkim

..jestem tutaj nowa..kompletnie zielona,jezeli chodzi o jadlospisy Stad kolor czciocnki)..przeczyt alam mase wątkow i chcialabym schudnac zgodnie w waszymi wskazowkami..help...

miala byc lekka redukcja..

Ś...3 łyzeczki platkow musli Fitell,do tego lyzka otrebow,zalane mlekiem 0,5 % plus jajko na miekko - płatki musli są słodzone, więc na R się nie nadają, ale skoro lekka redukcja to ok Reszta ślicznie.

2 sniadanko...kanapka (ciemne pieczywo)plus chuda szynka,na to ogrek zielony,bez masla -nie znosze masła i tego typu mazideł.. - troszkę mało, jakiś owoc może ? Ale ładnie.

O....piers z kurczaka-smażona na oliwce z oliwek..tej piersi tak ok.80g..do tego pol paczki warzyw na patelnie..i 1 ziemniak - bardzo ładnie, kurczaczka mogło być więcej.

Kolacja..2 lyeczki serka homo,wymieszanego z pol puszki tunczyka wsw..troche cebulki tez wkrojonej..- super, mogłaś dodać kilka orzechów albo śłonecznika, zeby były nnkt.

Jw. Bardzo mi się podoba, ale troszkę mało, jeśli to ma być "lekka redukcja". To mi raczej wygląda na zaawansowaną Białko jest, więc super, dodaj troszkę nnkt.

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
R, proszę o ocenę

I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, pół homo naturalnego, dwie mandarynki, pół brzoskwini z puszki, imbir. - ok, ale serka stanowczo za mało! Śmiało jedz cały, bo ma białko, które jest niezbędne Reszta fajnie.
II. Kromka grahama posmarowana twarożkiem ze starym jabłkiem i cynamonem, kawa z mlekiem. - jakim twarożkiem Jeśli chudym , to jak najbardziej ok. A może jakieś warzywko? Bo do śniadania miałaś już owocki, a to dużo cukrów
III. Garść makaronu razowego z dużą ilością sosu szpinakowego (szpinak+serek wiejski+czosnek) trochę surówki z czerwonej kapusty. - super, ale makaronu mogłaś dać więcej
IV. Jogurt naturalny z łyżeczką kakao i cynamonem. - ok, ale to węgle, na wieczór lepiej je ograniczać. Może dodaj do śniadania jogurt, a do podwieczorku serek homo ? I cynamonu też radzę nie za dużo, bo jest baardzo zdradliwy.
V. Sałatka z brokułów, połowy serka wiejskiego i płatków migdałowych. - bardzo, bardzo ładnie
Ogólnie mi się podoba Tylko troszkę mało nnkt... Dorzuć trochę orzechów albo słonecznika

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 14:53   #2700
karlusss
Raczkowanie

GG do karlusss

1 śniad. : 3 naleśniki ze startym jabłkiem, polane jakimś twarożkiem waniliowym, 2 orzechy, herbatka owocowa o smaku owoców leśnych.
2 śniad. : danonek truskawkowy, mleczna kanapka.
obiad: rybka: filet, ziemniaczki,kapusta kiszona z jabłkuszkiem i marchewką.
podwieczorek: budyń waniliowy, kakao.
kolacja: grahamka= pół z serem i masłem, drugie pół z samym masłem, jajo gotowane.
Ocenicie?

Edytowane przez karlusss
Czas edycji: 2009-03-28 o 14:55
karlusss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości