![]() |
#901 | |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny, a jak wyglądała u was sytuacja z tradzikiem? bo ja nigdy nie mialam z tym problemów, podczas okresu pojawiały sie sporadycznie i bardzo małe wypryski, a w tej chwilii sporo wyskoczyło mi na plecach, ramionach i na twarzy :/ także YAZ nie do końca mi chyba służy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jednak w samej ulotce jest napisane, że Meridia czy Zelixa nie osłabiają działania doustnych środków hormonalnych, więc już sama nie wiem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
8 my dzień drugiego opakowania i nadal jakieś ciemne upławy
![]() ![]()
#905 |
Raczkowanie
|
Ja jestem na 23 tabletce y pierwszego blistra YAZu. Czuje sie nawet dobrze ale...
Prawie od zawsze mialam problemy z trądzikiem. Niestety zauwazylam ze po tych tabletkach jakby wszystko sie troche nasiliło... mam wiecej zaskornikow i wagrow.. strasznie mnie to denerwuje bo liczylam ze tabletki anty mi w tej kwestii pomoga... Narazie przemecze sie do 3go blistra i zobaczymy co z tego wyniknie |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Zadomowienie
|
załamka... dzis 22 tabletka, nie dość ze krwawię od 9 dni to jeszcze ból brzucha jak przy okresie, pozabijać bym mogla wszystkich wkoło, ból głowy taki ze aż oczy bolą, uderzenia gorąca jak kobieta po 50. i skoki ciśnienia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- a i uporczywie swędzi mnie skora... |
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najwyrazniej te tabletki Ci nie sluza... Chyba powinnas sie udac do swojego ginekologa i powiedziec mu o tym.. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#908 |
Zadomowienie
|
no tak sie zlozylo ze ide w poniedzialek, ciekawe co mi powie, moze ze mam czekac do 2 lub 3 opakowania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekac do 3 opakowania jest dobrze jak Cię dotknie 1 skutek uboczny czy 2 ale jeśli masz ich tak dużo to ja bym na Twoim miejscu jednak nalegała na zmianę tabletek jak najszybciej! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
od początku czułam się dobrze, potem doszło aby krwawienie no to mowie ok, potem ból brzucha a reszta wszystkich przeze wymienionych skumulowała się wczoraj czyli w piątek przy 21 tabletce, no i dzisiaj znów się dobrze czuje poza krwawieniem i bólem brzucha oczywiście
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Rozeznanie
|
Hej, u mnie dziś ostatnia różowa tabletka. Czuję się dobrze. Zero plamień. skończyły się w drugim tygodniu. Migreny też nie zdarzały się zbyt często. Całe szczęście.
Ze skórą mam problemy niestety. Zawsze była daleka od ideału, ale teraz tworzą się jakieś zaskórniki itd. Ciekawe jest to, że na stronie amerykańskiej Yazu jest napisane, że jest skuteczny w leczeniu pewnego rodzaju trądziku. Może to jest tak, że dopiero po kilku opakowaniach jest jakiś efekt. A początkowo pogarsza się. Sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#912 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie też samopoczucie do bani. Jestem na 9 tabl drugiego opakowania, plamień nie mam. Zastanawiam się czy to wina yazu, czy pogody ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#913 |
Zadomowienie
|
właśnie - wina Yazu czy tej szalejącej wręcz pogody... ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Przyczajenie
|
kurcze dawno mnie tu nie było. jestem przy 9-tej tabletce z drugiego opakowania. i te krwawienia ktore mialam przez cale pierwsze opakowanie juz zniknely
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale krwawienia czy raczej plamienia..? możesz dokładniej opisać? będę bardzo wdzięczna bo ja tez się z tym męczę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 |
Przyczajenie
|
ja mialam plamienia, takie brazowawe, nie byly zbyt obfite, tzn wkladka wystaczyla, byly wkurzajace. teraz to minelo
za to zla chodze jak stado dzikich os, dre sie o wszystko i na wszystkich ![]() wspolczuje tym co maja ze mna do czynienia. ale nie wiem czy to wina tabletek czy pogody poprzednio bralam microgynon21 3 miechy bez przerwy (cysta na jajniku i lekarz zalecil - teraz cysty nie ma) i mialam pod koniec 3go opakowania taka depresje ze nie wychodzilam z lozka i myslalam jakby tu skonczyc ze soba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zadomowienie
|
witajcie
ja właśnie zaczęłam trzecie opakowanie... przez pierwsze opakowanie miałam niezbyt obfite brązowe, obrzydliwe plamienia... teraz mam już spokój... jest super. nic mi nie dolega, wszystko jak w zegarku... co prawda w ciągu ostatnich dni bolała mnie głowa ale myślę, że to ZASŁUGA pogody. |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
mam taki problem, że niedawno zwymiotowałam. Tabletki przyjmuje o 7 rano. Nie wiem czy powinnam zażyc dodatkową czy ona już zdążyła się wchłonąc? W ulotce pisze, że gdy wymioty wystąpią od 3-4 godz, to trzeba przyjąc dodatkową, a ja wymiotowałam ok 18, więc więcej czasu upłynęło... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#920 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!!!
W kwietniu zaczynam brac tabletki YAZ. ![]() ![]() ![]() Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 tabletke bierzesz w 1 dniu miesiaczki i lykasz rozowe 24 tabsy, potem masz 4 biale czyli placebo i najprawdopobniej w trakcie brania tych bialych rozpocznie sie krwawienie i potem zaczynasz kolejne opakowanie. Ewentualnie mozesz po wzieciu 24 rozowych nie brac bialych tylko od razu nastepne rozowe z kolejngeo opakowania i wtedy krwawienie najprawdopodobniej nie wystapi, aczkolwiek nie powinno sie tak robic przy pierwszym opakowaniu. Przy Yazie nie robisz żadnych przerw w braniu!
![]() |
#922 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
a od jakiegoś tygodnia strasznie boli mnie głowa;/ wczoraj było mi niedobrze.. a dzisiaj wzielam ost różową tabletke drugiego opakowania. no i nadal mam pełno tych krostek :/ wniosek taki że zmieniam te tabl na marvelon, a jak bedzie jeszcze gorzej to odkładam tabletki:/ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Przyczajenie
|
krwawienia te nie byly zbyt obfite tylko troszke denerwujace ;p ale ciesze sie ze juz wszystko wporzadku
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Przyczajenie
|
A co jesli mimo tego krwawienie nie wystąpi? Powinnam zaczynac mimo tego nowe opakowanie czy czekac az dostane miesiaczke? Pytam poniwaz u mnie cykl wynosi srednio 30-31 dni
|
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jaki masz cykl nie ma znaczenia przy braniu tabsow, bo przy tabletkach cyklu jako takiego nie ma.
![]() |
#927 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
#929 |
Wtajemniczenie
|
U mnie pierwszy okres na tabletkach - leci ze mnie, jak z zarzynanego prosiaka, przed tabletkami chyba aż tak się ze mnie nie lało. :/
Jakaś masakra, ale przed zmianą/odstawieniem tabletek idę do innego ginekologa, bo coś mi tu nie gra ... Wcześniej któraś z dziewczyn pytała o plamienia - ja je miałam niemalże przez całe pierwsze opakowanie, czasem leciutkie, czasem czułam się jak pod koniec okresu. |
![]() ![]() |
![]() |
#930 |
Raczkowanie
|
Witam!
Ja mam pytanie dość nietypowe i może niektórym wydać się głupie ![]() ![]() Jak zapewne wszystkie zauważyłyście przesuwamy wskazówki w zegarkach o godzinę ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.