Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty? - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-27, 22:19   #3511
Vesuvio
Rozeznanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A Ty?

Polke wzielam 70F tylko dlatego, ze 65G nie bylo, mam te 75cm pod biustem i roznie mi kalkulatory licza, jeden podaje 65G, drugi 70F (oba kalkulatory mariski). Wiekszosc stanikow zamawiam w rozmiarze 65G, ale mam jeden 70F i tez dobrze sie w nim czuje, mam nadzieje, ze Polka bedzie stosunkowo ciasna i te dodatkowe 5 cm nie bedzie mi przeszkadzac.
Vesuvio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 23:17   #3512
agniesia blondi
Raczkowanie

Zauważyłam, że jest troszkę tłuszczyku do migracji On nie jest z przodu pod pachami, ale na plecach i aż z pleców trzeba go wmasowywać. dziewczyny jak mam rozumiec to stwierdzenie....:confused :jak mam go z plecow wmasowywac ????jesli sie nie myle to napisala Luizka, Luizko zdradz mi jak tego dokonujesz?

Edytowane przez agniesia blondi
Czas edycji: 2009-03-27 o 23:19
agniesia blondi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 13:37   #3513
nefretam
Raczkowanie

GG do nefretam

Cytat:
Napisane przez agniesia blondi Pokaż wiadomość
Zauważyłam, że jest troszkę tłuszczyku do migracji On nie jest z przodu pod pachami, ale na plecach i aż z pleców trzeba go wmasowywać. dziewczyny jak mam rozumiec to stwierdzenie....:confused :jak mam go z plecow wmasowywac ????jesli sie nie myle to napisala Luizka, Luizko zdradz mi jak tego dokonujesz?
tu jest wszystko wytłumaczone http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...580&w=89074532
nefretam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 14:32   #3514
agniesia blondi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nefretam Pokaż wiadomość
dzieki bardzo za informacje, przeczytalam , pocieszajace to bardzo, zatem biore sie za "wygarnianie"
Stary 2009-03-28, 15:55   #3515
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

witam was dziewczynki dziś wrociłam z INTIMO4YOU wyszłam z pięknym Princess Black Curvy Kate
Jestem bardzo zadowolona teraz wiem jaki mniejwiecej rozmiar mam brać i bedę szukać promocji w necie... ciesze sie jak małe dziecko
Marta88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 16:00   #3516
Vesuvio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marta88 Pokaż wiadomość
witam was dziewczynki dziś wrociłam z INTIMO4YOU wyszłam z pięknym Princess Black Curvy Kate
Jestem bardzo zadowolona teraz wiem jaki mniejwiecej rozmiar mam brać i bedę szukać promocji w necie... ciesze sie jak małe dziecko
Wspaniale, ze sie cieszysz. Wyobraz sobie jak ciesza sie twoje piersi
Vesuvio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 17:59   #3517
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
też się tak cieszę;D Jak głupia;P I ciągle oglądam, czytam.... wciagające...
Stary 2009-03-28, 18:08   #3518
nelyen
Zadomowienie

heh, a ja po dzisiejszym zlocie jestem podłamana:/ poza maskaradkami prawie nic nie leżało na mnie dobrze, jedna pollyanna, ale kształt to robiła niespecjalny... effuniaka żadnego dorwać nie zdołałam, pech...
ale za to mamę mam już właściwie ostanikowaną

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 18:19   #3519
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
też się tak cieszę;D Jak głupia;P I ciągle oglądam, czytam.... wciagające...
No ja bym powiedziała że bardzo wciągające... Jutro jade do galerii by kupić dobrze dopasowany 2 ale tym razem żeby był tez dopasowany do sukienki żeby nie wystawał

ale jestem fanką obsługi w INTIMO4YOU super sklep i straszny tłok dzwi sie nie zamykały.... nawet moja mama stwierdziła że jak troche gotowki jej przybedzie sama tam jedzie tylko ona ma problem numer 2 czyli mały biust ktory trzeba wyeksponować tak żeby wszyscy misleli że jest wiekszy...

Taka mała rzecz a cieszy

Edytowane przez Marta88
Czas edycji: 2009-03-28 o 18:22
Stary 2009-03-28, 18:23   #3520
Antii89
Zakorzenienie

Tak czytam komentarze i są dziewczyny sceptycznie nastawione do wygarniania czego się da i migracji.... Ale ja bede walczyla o swoje:P!!! Dla mnie kazdy cm się liczy))
I kurczę przytyć by się przydało, to może i w biuscie by coś przybyło, ale - marzenia.
Stary 2009-03-28, 18:30   #3521
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Cytat:
Tak czytam komentarze i są dziewczyny sceptycznie nastawione do wygarniania czego się da i migracji.... Ale ja bede walczyla o swoje:P!!! Dla mnie kazdy cm się liczy))
I kurczę przytyć by się przydało, to może i w biuscie by coś przybyło, ale - marzenia.

No ja raczej przytycz nie moge w sukienke sie potem nie zmieszcze ale wszytkie kolezanki okrzyczałam że maja złe staniki i mają iść kupić dobre...
Stary 2009-03-28, 18:48   #3522
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
No ja raczej przytycz nie moge w sukienke sie potem nie zmieszcze ale wszytkie kolezanki okrzyczałam że maja złe staniki i mają iść kupić dobre...
Do moich to niedociera jakoś:||| Ale co zrobić, uparciuchy)
Mój TŻ mnie rozsmieszył, bo się nadziwić nie umie jaki ja mam duży biustonosz;o;o :P No niestety wczesniej piersi pod pachami nosiłam. Jak tak porownuje głębokośc miski w moich starych 75B... To sama się dziwię, gdzie te piersi mi się mieściły. :O:O
Stary 2009-03-28, 18:59   #3523
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Cytat:
Do moich to niedociera jakoś:||| Ale co zrobić, uparciuchy)
Mój TŻ mnie rozsmieszył, bo się nadziwić nie umie jaki ja mam duży biustonosz;o;o :P No niestety wczesniej piersi pod pachami nosiłam. Jak tak porownuje głębokośc miski w moich starych 75B... To sama się dziwię, gdzie te piersi mi się mieściły. :O:O
A ja sieę dziwie jak to możliwe że z C mam F przeciesz w C tez było dobrze... tylko zapomniałam że fiszbin kończył sie gdzie indziej i duży obwód..
Stary 2009-03-28, 19:08   #3524
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Wklejam obiecane fotki z dzisiejszych zakupów- portie mają śliczne kolorki Co prawda na lewej piersi mi się marszczą, ale to chyba dlatego, ze jest nieco mniejsza od prawej, więc nic z tym nie zrobię raczej.
A Pandora jest śliczna, materiał przyjemny delikatny w dotyku, ale niestety chyba przymała, więc ją jutro odeślę
Portie lezą super i kolorki rzeczywiście bardzo fajne. Jeśli chodzi o Pandorę, to prawa pierś delikatnie bułkuje.

Do mnie też przyszła Pandora, tylko, że wczoraj jak zaglądałam do skrzynki to widziałam tylko stertę ulotek, dopiero dzisiaj zobaczyłam, że jest avizo i niestety muszę poczekać do poniedziałku z jej odbiorem.
Jeśli na mnie będzie leżała tak jak na Tobie (tzn. będzie tylko trochę bułkować większa pierś), to ją zostawię.
Stary 2009-03-28, 19:58   #3525
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luizka__ Pokaż wiadomość
Portie lezą super i kolorki rzeczywiście bardzo fajne. Jeśli chodzi o Pandorę, to prawa pierś delikatnie bułkuje.

Do mnie też przyszła Pandora, tylko, że wczoraj jak zaglądałam do skrzynki to widziałam tylko stertę ulotek, dopiero dzisiaj zobaczyłam, że jest avizo i niestety muszę poczekać do poniedziałku z jej odbiorem.
Jeśli na mnie będzie leżała tak jak na Tobie (tzn. będzie tylko trochę bułkować większa pierś), to ją zostawię.
no i dlatego dzisiaj odesłałam Pandore.
Odwiedziłam dziś wreszcie galerię rajstop w Gdyni...były tam Pandory jakieś 20zł tańsze niż w dopasowanej. I wogóle kolorowo i sporo staników z miskami większymi niż D. Pewnie będę tam częstym gościem. Dziś byłam pytać o nową kolekcję kostiumów kąpielowych Freya- panie powiedziały, że powinna przyjść na dniach. Już się nie mogę doczekać, bo wybrałam sobie modele, które mi się podobają- teraz tylko przymierzyć i coś kupić
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 20:05   #3526
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zorza83 Pokaż wiadomość
No niestety ja mam ten sam problem, od obwodu 65 jest dużo większy wybór, a ja jeszcze zamiast przytyć to ostatnio schudłam i jak mocno zacisnę centymetr mam 63cm pod biustem, szkoda,że 55 nie produkują, albo trzeba się trochę utuczyć, tylko jak to zrobić?
Ja przytyć chcę tylko w obwodzie, nigdzie indziej nie potrzebuję Zaczęłam robić ćwiczenia na klatę, może to coś pomoże

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
A mi dzisiaj Portia zmasakrowała mostek, starłam sobie skórę prawie do krwi. I nie mam pojęcia czemu, przecież noszę ją parę miesięcy.
Możliwe, że to dlatego że obwód stał się luźniejszy, przez co stanik mógł się zacząć przesuwać po ciele i stąd to obtarcie. A zapinasz ją na ostatnią hafkę? A może fiszbiny się trochę powyginały (np. po praniu w pralce).
W sumie to może być kilka przyczyn.

Ja to mam problem z obtarciami praktycznie przy każdym staniku. Aż mi się blizny porobiły Wczoraj obtarła mnie Matilda, która jest ścisła. Dzisiaj jestem w Parisce i puki co jest dobrze, a obwód ma bardziej rozciągliwy.
Stary 2009-03-28, 22:27   #3527
nelyen
Zadomowienie

hm, czy portia Wam się nie wrzyna w mostek tak punktowo, tam gdzie się kończą fiszbiny i pod pachami? dziś zmierzyłam między innymi portię i myślałam, że mi dziurę wywierci:/
hm, co poza tym możecie polecić, co ma głębsze miski? jakieś konkretne modele?

Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania.

Julia Hartwig, Kot Maurycy
nelyen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 23:08   #3528
agniesia blondi
Raczkowanie

dziewczyny kochane bylam dzis tak jak wczesniej wspominalam w tej gorsterii i dokonalam w koncu zakupu.Mierzylam chyba z dwadziescia jak nie wiecej stanikow i wybralam ten wlasnie.Nie jest moze zbyt piekny , ciemny,(kolor braz, wyszedl jak czarny) , skromny, bez zdobien czy koronek.Ale siwetnie sie w nim czuje , nic nie wylazi , piersi sa na swoim miejscu, nie musze niczego poprawiac.Jest to Lisca.Mam do was kochane prosbe, wrzucam zdjecia, popatrzcie i ocencie swoim obeznanym okiem , czy wyglada to tak jak powinno, bo ja w tych sprawach nowicjusz . SN851318.jpg (77,7 KB) SN851324.jpg (82,0 KB) SN851331.jpg (61,4 KB)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SN851318.jpg (77,7 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN851324.jpg (82,0 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SN851331.jpg (61,4 KB, 95 załadowań)
Stary 2009-03-28, 23:10   #3529
Ninquelote
Wtajemniczenie

Staniki piorę ręcznie wiec na pewno fiszbiny się nie powyginały. Wrzyna się tylko koniec jednej fiszbiny na mostku, najpierw miałam tam przebarwienie a teraz obtarcie. Zapinam się najluźniej, jeśli zapnę się trochę mocniej to zaczyna mnie boleć skóra w miejscu odbijającego się obwodu.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 12:28   #3530
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny kochane bylam dzis tak jak wczesniej wspominalam w tej gorsterii i dokonalam w koncu zakupu.Mierzylam chyba z dwadziescia jak nie wiecej stanikow i wybralam ten wlasnie.Nie jest moze zbyt piekny , ciemny,(kolor braz, wyszedl jak czarny) , skromny, bez zdobien czy koronek.Ale siwetnie sie w nim czuje , nic nie wylazi , piersi sa na swoim miejscu, nie musze niczego poprawiac.Jest to Lisca.Mam do was kochane prosbe, wrzucam zdjecia, popatrzcie i ocencie swoim obeznanym okiem , czy wyglada to tak jak powinno, bo ja w tych sprawach nowicjusz . SN851318.jpg (77,7 KB) SN851324.jpg (82,0 KB) SN851331.jpg (61,4 KB)
Mi on się podoba Taki zwykły, na codzień...
Ale na pewno powygarnialas caly tluszczyk? No i na zdjeciu z boku mam wrazenie, ze minimalnie bułkuje. Ale jesli wygarnelas porzadnie, to chyba jest ok.

I jaki w koncu rozmiar wzielas?

Edytowane przez Antii89
Czas edycji: 2009-03-29 o 12:29 Powód: błąd
Antii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 12:35   #3531
skaz
Zadomowienie

Cytat:

Bardzo mi się podoba ten stanik. Jest prosty i skromny i do tego dobrze dobrany co jest najważniejsze bardzo fajnie w nim wyglądasz
skaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 14:21   #3532
agniesia blondi
Raczkowanie

ciesze sie bardzo ze uznalyscie ze jest ok, musze przyznac ze do tej pory po domu(o zgrozo!!!) chodzilam bez biustonosza........, a to dlatego ze jak wczesniej wspominalam zle sie w nich czulam, wiem teraz ze byly zle dobrane, wciaz musialam cos poprawiac, piersi wyskakiwaly przy wiekszym ruchu,,,czulam wielki dyskomfort, wiec zakladam je z przymusu wrecz tylko jak gdzies musialam wyjsc, a wracajac do domu pierwsze co stanik sio.I tak oto sama jestem sobie winna ze moje piersi wygladaja jak wygladaja i nie ma co wszystkiego zrzucac na ciaze niestety...Ten biustonosz ma rozmiar moze nie idealnie z kalkulatora, bo 70 D, a w tableli wyszlo mi 65 G, ale wierzcie mi ze spisalam sobie te wyniki na kartce i uparalam sie przymierzac wlasnie takierozmiary, i miski byly ZA DUZE na mnie, wiec bardzo mila pani wyciagala coraz to inne (zblizone) rozmiary i metoda prob wybralysmy kilka, z czym sama zadecydowalam ze bedzie to wlasnie ten bo czulam sie w nim najlepiej, poza tym pani dala mi obcisla bawelniana bluzeczke , ktora mialam zakladac na te staniki, zeby zobaczyc jak to wyglada w bluzce wlasnie i ten spelnil moje wszystkie oczekiwania.Od wczoraj w nim laze i nie czuje ze go mam, jest mi bardzo wygodnie i przede wszystkim mam swiadomosc ze w koncu robie cos dobrego dla moich zaniedbanych piersi, co nie ukrywam bardzo mi poprawia humorMysle ze za jakis czas wybiore sie do Mili, i trzeba bedzie zakupic drugi jakis, moze bardziej elegancki.Dziek i dziewczyny za odpowiedzi i dzieki za ten wspanialy watek!!!!
Stary 2009-03-29, 14:37   #3533
Antii89
Zakorzenienie

Dziewczyny ma któraś pod ręką link do instrukcji jak podszyc biustonosz? Bo szukam i kurcze, chyba slepa jestem, bo znalezc nie moge:?
Stary 2009-03-29, 17:26   #3534
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Hmm, na tych zdjęciach trudno ocenić, czy stanik leży dobrze. Mam wrażenie, że nie jest dokładnie założony i że miska jest za mała. Szkoda, że to zdjęcie z profilu jest tak ucięte, że nie widać, jak leży obwód i gdzie się kończy fiszbina.
Polecam artykuł na stanikomanii: jak założyć stanik. Znajdziesz go, jeśli na stronie głównej wpiszesz w wyszukiwarkę tytuł artykułu. Jeśli stanik w dobrym rozmiarze nie nałożysz prawidłowo (tzn. nie wgarniesz wszystkiego do miseczki) to on będzie Ci się wydawał za duży.

Cytat:
Dziewczyny ma któraś pod ręką link do instrukcji jak podszyc biustonosz? Bo szukam i kurcze, chyba slepa jestem, bo znalezc nie moge:?
Wejdź na lobby biuściastych i wpisz w wyszukiwarkę robótki ręczne. Tam jest m.in. o podszywaniu obwodu, tutaj jest link.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Ninquelote Pokaż wiadomość
Staniki piorę ręcznie wiec na pewno fiszbiny się nie powyginały. Wrzyna się tylko koniec jednej fiszbiny na mostku, najpierw miałam tam przebarwienie a teraz obtarcie. Zapinam się najluźniej, jeśli zapnę się trochę mocniej to zaczyna mnie boleć skóra w miejscu odbijającego się obwodu.
Jeśli wrzyna Ci się tylko koniec fiszbiny to najlepiej odegnij ją w tym miejscu. Powinno być lepiej.
Stary 2009-03-29, 18:27   #3535
Marta88
Raczkowanie

GG do Marta88

Witam was dziś jak pisałam poszłam do galeri żeby kupić stanik do sukienki ale dobrze dobrany, mój rozmiar jest w paru sklepach w galerii wiec bede mogła kupowac ile chce.. Już mam 2 upatrzone... kupiłam w triumphe bardzo ładnie leży ale niektore wzory tylko sa do E.. ale myśle że bede zadowolona... ale coraz cześciej myśle o tym http://www.dopasowana.pl/product-pol...rade-5201.html

i mam problem strasznie mi sie podoba ale cene tez ma zabujczą

Edytowane przez Marta88
Czas edycji: 2009-03-29 o 18:31
Stary 2009-03-29, 18:31   #3536
aniolusiek_
Zakorzenienie

pewnie niektóre z Was wiedzą, ale stwierdziłam że napiszę
jak przeglądałam allegro to znalazłam sklep dopasowana.pl
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=10707058

jak znajdziecie tam swój rozmiar, to ceny są niższe niż w sklepie, więc się opłaca

aa, mam jeszcze pytanko, odnośnie panache bo zastanawiam się nad rozmiarem, bo z tego co czytałam to miski raczej standardowe, tylko że szerokofiszbinowiec, jak mam wymiary 76/91 to 72DD bedzie ok?

i ostatnia wiadomość: dziewczyny na zamówieniach zagranicznych będą niedługo organizowały zamówienie z brastop.com więc można się przyłączyć i oszczędzić na wysyłce

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 18:51   #3537
kropka75
Zakorzenienie

Dziewczynki, jak wychodzi rozmiarowo firma Gossard?

Mam pod biustem 71, w biuście różnie (bardzo mi się zmienia wielkość biustu w cyklu), mniej więcej 90-91 bez stanika mierząc.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 18:54   #3538
luizka__
Rozeznanie

Cytat:
Witam was dziś jak pisałam poszłam do galeri żeby kupić stanik do sukienki ale dobrze dobrany, mój rozmiar jest w paru sklepach w galerii wiec bede mogła kupowac ile chce.. Już mam 2 upatrzone... kupiłam w triumphe bardzo ładnie leży ale niektore wzory tylko sa do E.. ale myśle że bede zadowolona... ale coraz cześciej myśle o tym http://www.dopasowana.pl/product-pol...rade-5201.html

i mam problem strasznie mi sie podoba ale cene tez ma zabujczą
180PLN to niestety nie jest okazyjna cena Ale są jeszcze angielskie sklepy i ebay. Ja jutro odbiorę Pandorę z poczty, mam nadzieję, że nie będzie za mała.

Cytat:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=10 707058
jak znajdziecie tam swój rozmiar, to ceny są niższe niż w sklepie, więc się opłaca
aa, mam jeszcze pytanko, odnośnie panache bo zastanawiam się nad rozmiarem, bo z tego co czytałam to miski raczej standardowe, tylko że szerokofiszbinowiec, jak mam wymiary 76/91 to 72DD bedzie ok?
Na allegro dopasowana czasami wystawia też modele, które nie są w sklepie, no i przy licytacji jest możliwość zwrotu.
A teraz w jakim rozmiarze masz staniki? Z Twoich wymiarów wychodzi 32DD, musisz tylko się upewnić, że model, który wybierzesz nie będzie małomiseczkowy, bo jest kilka takich w Panache.
Stary 2009-03-29, 19:01   #3539
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=10707058

no wlaśnie nie kumam takich zagrywek :| dlatego na all jest taniej skoro dodatkowo płacą prowizje ? przecież chyba lepiej ściągać klientów do sklepu a nie na all ?
wprawdzie w sklepie i tak często są jakieś kody rabatowe, no ale mimo wszystko głupie to
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:14   #3540
aniolusiek_
Zakorzenienie

ja się właśnie nad tą sienna zastanawiałam, bo czerwona 70DD jest za 59zł, ale właśnie doczytałam że to małomiseczkowiec jeszcze nad tango II się zastanawiam..
no cóż, będę czekać na następne promocje, wprawdzie narazie mam już małą kolekcję ale zaraziłyście mnie nałogiem

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości