|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Bar VIII
Miałam nie zabierać głosu .... ale klawiatura mnie korci, więc napiszę :
nie pierwszy to raz, kiedy ktoś próbuje innym popsuć humor/zabawę tylko dlatego, że sam jest w nastroju minorowym ... i robi to skutecznie. Ciekawe, czy ma satysfakcję... Ja strasznie lubię czytać Madziczkowo-Vesenkowo(lance-a-lot)-Gryksowe słowne przekomarzanki .. i proszę : nie przestawajcie EDIT: Gryksie - wracaj ![]()
Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-03-28 o 11:38 |
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VIII
Aguś, zobacz mój pierwszy post u góry. Tam niektóre słówka zostały podkreślone i odsyłają tematycznie do reklam.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie widzę powodu, dla ktorego mialybyśmy traktować się jak rodzinę. Ktoś dobrze porownał nasz Scent Bar do knajpki, do ktorej wpada sie wtedy kiedy sie chce i dyskutuje na rózne tematy.
Dla Favkes i Betty serdecznie uściski Madzik, powodzenia, pierwsze koty za płoty, teraz będzie tylko lepiej
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Uściski się przydadzą
Siedzę nad materiałami, zastanawiam się jak to ugryźć wszystko, żeby było dobrze.... i nie wiem.... Płakać mi się autentycznie chce....Chyba ta powoli nadchodząca wiosna rzuca mi się na kruche nerwy
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzik
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie nic nie jest podkreślone. Hmm hmm... Chodzą za mną od jakiegoś czasu refleksje na temat kształtu mojej kolekcji, ilości flakonów, ilości odlewek i próbek, poszukiwania, testowania... Czy były jakieś wątki, pasujące do tego tematu (oprócz odwykowego?)? Wczoraj mąż powiedział, że niepokoi się moimi zakupami, tym że nie umiem się opanować. Ja też się tym martwię, bo czuję że to nie jest kupowanie zwykłe, ale kompulsywne Ciąży mi to już od jakiegoś czasu, otaczam się tymi zapachami jak jakąś armią, która mnie ochroni, która poprawi mi humor. Ale wiadomo, że flaszki tego nie potrafią. To tylko piękne zapachy, czasem sztuka, czasem zwykłe uprzyjemniacze. Nie umiem się pozbyć zwłaszcza perełek, mimo że tylko stoją nieużywane, odlewki staram się zużywać, ale dochodzą nowe. Najgorzej jest z próbkami: staram się je okiełznać, ale nie mam dobrej, sprawdzonej metody na testy, na odrzucanie, na pozbywanie się ich, a nie tylko na wymianę 1 za 1. Zajmują dużo miejsca, wybujały, żyją własnym życiem, wylewają się ze swoich pojemników. Czasem panika mnie ogarnia, że nie zdążę tego wszystkiego przetestować zanim się zepsuje. Boję się testować zwłaszcza niszowe i obiecujące zapachy, w obawie że znowu coś mi się zachce. Dojrzałam do tego, żeby conieco oddać/sprzedać. Spróbowałam sobie wyznaczyć jakiś limit ilościowy, ale nie wiem jak go osiągnąć. Macie też takie problemy, przemyślenia? Może udalo Wam się ograniczyć jakoś kolekcje? Macie jakieś sprawdzone metody na odwyk/uszczuplanie zbioru/okrojenie ilości próbek?
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś - ja napiszę w kwestii nie tyle kupowania perfum, ale kupowania kompulsywnego. Mnie się ono zdarza. Nader często. Nie chodzi o flaszki - chodzi o cokolwiek - czasem jak mam zły dzień to kupuję sobie błyszczyk za 4 zł. Tak wiem, powinnam to przepracować, rozładować napięcie inaczej. Ale czy ja tym kogoś krzywdzę? Kupuję komplusywnie ale w ramach budżetu, nigdy coś co mnie przerasta finansowo. Nie kupuję 20 bluzek za jednym zamachem - ale potrafię kupić tę jedną, bo jestem zła, smutna, zaniepokojona.... To mi przynosi chwilę radochy, jakieś rozładowanie.
Powtórzę - oczywiście, że można "rozładować" się bardziej konstruktywnie, ale z drugiej strony....mogłabym rozładować się gorzej - uchlać się do nieprzytomności, pobić kogoś, wyżyć się, urządzić awanturę... A ja sobie czasem coś kupię i jest OK ![]() A w kwestii już samych perfum - umiem się rozstać z tym, co u mnie zalega - i rozstaję. Jak ma mi się popsuć to lepjen kogoś obdarować. Jakaś "rzeczowa" się zrobiłam się w tej dziedzinie
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-03-28 o 12:56 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobnie. przeraża mnie np ilość próbek. wyprzedałam wszystkie odlewki( bałam się,ze mogą się popsuc) oddałam również kilka flakonów, które były kupione pod wpływem chwili, okazji na allegro/wspólnych zakupów a jednak nie leżały na mnie zbyt dobrze( po dogłębnych testach). Był taki moment,ze flakony mnie przytłaczały. powoli ograniczam swoja kolekcje......choć nadal nie wiem co mam zrobić z próbkami.....
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
Ja czasem myślę.czy nie jest to forma ucieczki od rzeczywistości...schowani e się gdzieś w swój świat...gdzie nikt nie ma dostępu do mysli przeżyćja to odbieram tak u siebie...coś tylko mojego w zyciu Agnysku
.są zapachy których nie będę używac ja chcę go tylko mieć....np belle de minuit....pytanie tylko czy potrafimy się kontrolować ..jeśli sam człowiek zadaje sobie pytanie...to musi tez wziąć na wyczucie.czy czuje że ztym wszystkim jest ok czy tez nie...
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kiedys potrafiłam wejśc sobie do sklepu i kupił cienie czy lakier o paznokci, bo mi sie nudziło, mialam zły humor, itp. Obecnie bardzo rzadko kupuję kosmetyki, a jesli chodzi o perfumy, to po odwyku zamówiłam juz kilka flakonow
Z tym, że nauczylam się wymieniac i oddawac nietrafione zapachy, więc nie gromadze ani nie chomikuję.
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za wasze wypowiedzi
![]() Dojrzałam do rozstania z kilkoma pierdółkami, właśnie wystawiłam aukcje. Wyobraźcie sobie, że BdM sprzedało się zanim jeszcze powystawiałam wszystkie aukcje (a dużo ich nie było) Tego się nie spodziewałam.Teraz postaram się nie żałować
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma co żałować, zawsze mozna kupic jakby co Poza tym przed Tobą tyle pieknych zapachow...
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Aggie! A chcesz
? Akurat teraz życzyłabym sobie czegoś zupełnie przeciwnego
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałam Cie tylko pocieszyć... wiesz, dobre intencje...
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko i mnie mój zbór przerasta. Zbieram się już z pół roku żeby powystawiać na Allegro kilka sztuk chociaż. Kilka takich które były zupełnie nieprzemyślane, te które na mnie nie leżą, które do mnie nie pasują, albo trafiły do mnie w zestawie. I co i nadal nie jest ta pora, nadal zebrać się nie mogę.
Nie potrafię ich wycenić, a wiem że KT byłoby najszybciej i miałabym z głowy. Zaraz w głowie pojawia się pomysł ze kupiłabym coś co już dawno jest na wish liście, chociaż już tyle narzekam na zawartość mojej szafy że może lepszym wyjściem byłaby wymiana garderoby. Kupić jakąś czerwoną bluzkę, zielony czy niebieski sweter, chociaż pewnie znów stałabym w kolejce do kasy w Orsayu trzymając w ręce 4 czarne bluzki. Przy sprzedawaniu flakonów panicznie boję się że ktoś będzie niezadowolony z zakupu. Nie wiem skąd bierze się ten strach. No może w kwietniu się zbiorę. Może w czasie świąt pocykam fotki. Nawet nie robię aktualizacji kolekcji bo wiem że ilość mnie przytłoczy i że będę chciała część sprzedać, ale potem co do czego to i tak się nie zmobilizuję. Co do próbek to u mnie ilość jest ogromna. nawet jeśli zapach nie mój, to próbki nie oddaję aby móc przetestować innego dnia, bo może kiedyś zapragnę znów ponosić. Podziwiam Cię, dzień porządków w domu i w toaletce, udany dzień.
|
|
#646 | |
|
never say no to panda
|
Cytat:
też chomikowałam wszystko - nawet najbardziej nieudane, niepasujące i w ogóle fujaszcze zapachy, głównie ze strachu, że 'może mi się kiedyś spodobają i wtedy co... ' na szczęściej mam straszliwie pomocnego truja w postaci mojego tż-ta, który za każdym razem marudził, że chyba przesadzam zdrowo (bo rzeczywiście kolekcja nie mieściła się już tylko na półeczce i zaczynała 'wypływać' na górę rozległej meblościanki) jakoś się przełamałam, powystawiałam trochę butelek - tych, od których dostawałam kichawki... potem trochę więcej i jeszcze więcej - i w ten sposób połowa kolekcji powędrowała na all... teraz czekam tylko, aż jakaś dobra dusza się zlituje i wykupi to to, bo do tej pory poszło zaledwie kilka flach (ale zawsze parę stów do przodu na nowe dziwactwa) aaaa, Blue, ja zdjęć nie wstawiam, jeśli ktoś zainteresowany poprosi o foty - wysyłam na @, ale gdybym miała jeszcze ładować aparat, robić odpowiednie foty, obrabiać do odpowiednich rozmiarów i dodawać na all, to chyba w zyciu nie wystawiłabym tych flakonów ![]() no dopsz, wzruszyła mnie moja historia
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-03-28 o 16:17 |
|
|
|
|
#647 |
|
grozi wypollizowaniem
|
To i ja sie wypowiem.
![]() Dziewczyny rozumiem was doskonale, ja czuję sie przytłoczona jak patrzę na kolekcje w wątku i w zyciu bym nie chciała mieć tylu flach. Mnie w ogóle przytłacza posiadanie czegokolwieki najchętniej bym wyrzuciła wszystko co mam. Np dzinsy kupuje tylko wtedy gdy stare sie rozlecą ![]() Co do próbek, staram sie pozbywać jak najszybciej jak sie da, zostawiam tylko te które wiem że chcę zuzyc, cała reszta od razu do wymiany. Staram sie nie trzymac próbek, bo myslę ze szybko ise psują, w koncy trochę bakterii sie do nich dostaje A jesli kiedys bedę sobie chciała przypomniec jakis zapach to postaram sie go zdobyć ponownie ![]() Flaszki kupuje tylko przetestowane odlewki tylko w ciemno- ale po 2-3 testach jeśli nie jestem pewna ze będę używac to posyłam w świat. Resztę odlewek zuzywam, chociaż np Rock Crystal tylko sobie podwąchuję z koreczka ![]() poza tym wiosna idzie- i już mnie nosi- muszę sobie coś powyrzucac
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2009-03-28 o 16:26 |
|
|
|
#648 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cześć wszystkim,posyłam buziaki dla każdego z osobna
Za Was też kolejka będzie Gryksiu-Ty się nie przejmuj bo jesteś wporzo ,pozdrawiam złoto-blingowo,dorzucam do tego parę kryształków i jest good,a raczej gold pa pa
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie przyprawiają o coś znacznie gorszego Cytat:
Tez mam urlop w poniedziałek Cytat:
Cytat:
![]() Kochani czyżby wiosna wreszcie nadchodziła?? Na dworze naprawdę przyjemnie, posiedziałam nawet pół godzinki na ławce. Od razu inaczej się żyje gdy temperatura przyjaźniejsza |
|||||
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, ja mam nadzieję, że wiosna nadejdzie.
Parę dni temu, kiedy tak zasypało Polskę (nie wiem jak w innych regionach, ale koło Warszawy było biale Boże Narodzenie) jechalam akurat na spotkanie z klientem. Dojazd z przesiadkami, a potem galop wzdłuż torów kolejki WKD. Szlam po torach, w sniegu, jak ostatnia kretynka. Jak dotarlam na miejsce, to miałam już dosyć wszystkiego, a sniegu najbardziej. A, jutro przesuwamy czas na czas letni - śpimy o godzine krócej
|
#651 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Polly - ja mam podobnie , nie umiem mieć dużo czegokolwiek poza książkami, bo nie ogarniam, a jak nie ogarniam, to czuję się przytłoczona i chętna do ucieczki ![]() Winterku - baw się dobrze, nie pij za dużo - tak w sam raz
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Vesenko- upiekłam wczoraj Twoje szybkie ciasto z owocami
Pięknie wyrosło, jest delikatne i pulchne. Będę częściej korzystać z Twoich przepisów (tydzień temu robiłam ciasto z colą).
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#654 | |||
|
BAN stały
|
Ten chwyt zawsze działa
![]() Cytat:
Taka opozycja do bb? Powiedz tylko - ten metal to taki z połyskiem (tzw. metalic), czy też matowy? Ciekawe ![]() Cytat:
Jestem ![]() Cytat:
--- W kwestii "chomikowania" - moja kolekcja jest skromna, nie budzi większych wyrzutów sumienia ( ), dlatego temat ten pominę. Denerwuje mnie okazyjne kupowanie flaszek w ciemno, bo zazwyczaj okazuje się, że za dwa/trzy takie "niewypały" miałbym setkę czegoś, o czym marzę od lat (Must L'Essence przykładowo)
|
|||
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja muszę znaleźć chwilkę i uzupełnić bloga, bo ostatnio brakuje mi na to czasu.Cytat:
no to trzeba tak było od razu mówić Rozbraja mnie ta reklama w TV o "przelewaniu perfum z kryształowych flakoników do antyperspirantu"
Edytowane przez vesenka Czas edycji: 2009-03-28 o 18:03 |
||
|
|
|
#656 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To wybaczam
Cytat:
Nie znoszę robić zakupów ciuchowych. Zawsze jak do zakupów dojrzewam to wpadają mi do głowy genialne myśli, widzę to wszystko co by mi się przydało i podobało jednocześnie. Jak tylko wchodzę do sklepu rozum mi odbiera i kupuję jak pijana. Po ostatnich zakupach mam kaca, bo wydałam kupę kasy, a tylko dwie rzeczy mi się naprawdę udały. A spodnie które kupiłam to jakaś porażka w ogóle Jakiś czas temu postanowiłam sobie zmienić styl na bardziej kobiecy, więcej kolorów (dziwne, że kolorowa bielizna to nie problem, ale kolorowe coś na wierzchu przechodzi ciężko), jakieś delikatne buty, ładne torebki... Do dziś za bardzo mi to nie wychodzi , choć drobny postęp poczyniłam. No i ostatnio kupiłam ładną zieloną torbę ![]() ![]() Cytat:
Cbrko, słodka jesteś Cytat:
Ale wiem, że nie chcę ich tyle.Jak to mówią: szewc bez butów chodzi. A Agnyska, która jest między innymi kadrową nie przyuważyła, że w zeszłym roku stuknęła jej zmiana z 20 na 26 dni urlopu, to musiała sobie dobrać, póki czas Cytat:
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
gryx82
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Gryxiu
![]() Robię sobie przerwę na kolację Siedzę przy mojej dłubaninie, ale staram się nie załamywać
|
|
|
#659 |
|
grozi wypollizowaniem
|
A ja mam ostatnio problem ,który mnie przeraza
![]() Po wypiciu jakiejkolwiek ilości alkoholu dostaję takiej zgagi jakbym miała zaraz na zawał zejśc Ja tak nie chcę
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam przemeblowanie w próbkach, z kilku pudełek wrzuciłam próbki do kuferka i kilku pudełek . Muszę zrobić większe porządki.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.

Madzik
U mnie nic nie jest podkreślone. Hmm hmm...
Tego się nie spodziewałam.
Poza tym przed Tobą tyle pieknych zapachow...
? Akurat teraz życzyłabym sobie czegoś zupełnie przeciwnego 
i w zyciu bym nie chciała mieć tylu flach. Mnie w ogóle przytłacza posiadanie czegokolwieki najchętniej bym wyrzuciła wszystko co mam. Np dzinsy kupuje tylko wtedy gdy stare sie rozlecą 

Ale wiem, że nie chcę ich tyle.