|
|
#2761 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
też kroje w malutkie kostki i jedną stroną tylko czasem to na poniebieniu coś przemiele ale trochę ciężko jest no i jedyna zmiana jaką widze to że pomiędzy zębami mam przerwy ![]() I tylko na górze mam druty
Edytowane przez Tikoma Czas edycji: 2009-03-28 o 14:26 |
|
|
|
|
|
#2762 |
|
Zadomowienie
|
Zbereźnice jedne! Czytam czytam i oczom nie wierzę
hehehe ja mam po kłopocie - facet pogoniony i teraz rozkoszuję się aparacikiem. Tylko mam ten piekielny problem z przebarwieniami na 3 i 4 - czyszczę od wczoraj po kilka godzin i troszkę zeszło, ale do perfekcji braaaakuuuje duzo ![]() Któraś z Was pisała o tabletkach do rozpuszczania na te przebarwienia - mogłabym prosić o podanie firmy? Nie radzę sobie z tymi brązowymi plamami - wszystko, co ewentualnie mogłoby barwić odstawiłam i szoruje, ale dziasła juz mnie bolą. W poniedziałek smigam do mojej dentystki - moze zaleci jakas paste, srodek, płyn - cokolwiek.... bo nie chce miec brazowych zabków lub co gorsza popsutych, a przecież to początek drogi.
Edytowane przez ksylwia Czas edycji: 2009-03-28 o 14:43 |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Drugim powodem krwawienia dziąseł jest zbyt agresywna pasta do zębów (ja tak miałam) i częste mycie (jak to przy aparacie). Wtedy jeździsz pastą która ma duży współczynnik ścierania po dziąsłach i je ranisz granulkami ścierającymi (takie coś mają pasty, które mają w nazwie "whitening"). Ja odstawiłam pastę, pokornie wróciłam do zielonego elmexu i sytuacja się uspokoiła. Hmmm czy to nie było już opisane w FAQ? ;P
|
|
|
#2764 | |
|
Rozeznanie
|
Wodniczka
![]() :diab elek:Hahaha Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
dubel
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
smiechotka - hehhee no i prawidłowo
![]() ksylwia - a powiem Ci, że znalazłaś niegłupie rozwiązanie chłop z wozu babom lżej ![]() Te tabletki to też mnie interesują i to jaką pastę używać. Chociaż wydaje mi się, że twardy wyciorek załatwi sprawę. |
|
|
|
|
#2767 | ||
|
dental hygienist
|
Cytat:
)Cytat:
|
|
|
#2768 |
|
Rozeznanie
|
dzięki dziewczyny za rady postaram się coś z tym zrobić bo bardzo mnie to drażni aparat założyłam wczoraj a tu dzisiaj taka niespodzianka z tymi dziąsłami
. używam płynu i pasty meridol tak poleciła orto co do nici to nie mogę się przekonać do niej mam tak ściśnięte zęby ale powoli się do niej nastawiam, leży pudełko mi przed oczami i korci.
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o matko-nie strasz! Lece sprawdzić skład mojego płynu ![]() skład: aqua, alcohol, glycerin, polysorbate, sodium, benzoate, aroma, cetylpyridinium chloride, sodium saccharin, sodium fluoride, menthol, cl 42090 - co to to ostatnie?
|
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
jak mój Tż
![]() moja dziąsła też przyzwyczajone do twardych szczoteczek nie narzekały ![]() mam wrażenie, że osadza mi się kamień między zębami. bo zawsze mocno szorowałam prostopadle do linii zębów, a teraz nie ma jak i mam wrażenie, że to przez to
|
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
dawno mnie nie było... dziewczyny czy którejś z Was separacja w ogóle nie dawał się we znaki??zęby mam stłoczone,gumeczki od środy i absolutnie żadnego bólu...a kiedyś jak miałam na górze separację co prawda tylko godzin przed założneiem pierścineia to wtedy bardzije się dało odczuć....no i zastanawiam się czy te pierścineie będzie się łątwo zakładało czy też nie bardzo... tak więc podzieliłam się swoimi obawami z Wami... ![]() pozdrawiam
|
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
Mam już druciaka
Kolor gumeczek ciemny FIOLET |
|
|
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
a mozemy zdjecia jakies zobaczec?
|
|
#2774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny sepleniłyście na początku? Całe dorosłe życie "syczałam" (dziwnie wymawiając sss i sz). Taki mój urok. Najwięcej śmiechu było zawsze, gdy miałam przez mikrofon mówić, trzeba było zmieniać tekst przemówienia pod moje syki ![]() Ale nie o tym miałam. Aktualnie mówię strasznie. Ogólnie nie mogę mówić w swoim normalnym tempie, bo wychodzi jeden szelest. Pomimo tego, że staram się mówić wyraźnie moje syczenie i szeleszczenie się pogłębiło. Jestem jedynym aparaciarzem, którego znam z takim problemem. Może powinnam zacząć jakoś ćwiczyć?? Wiem, szaleje. |
|
|
|
|
|
#2776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mam pytanie do tych, które noszą / nosiły także ekspandery lub hyraxy - czy Wy zakładałyście taki aparat i ortodontyczny w jednym czasie czy na ząbki dopiero po kilku miesiącach? Pytam bo we wtorek idę zakładać aparat rozszerzający, a orto mam mieć dopiero za 3 miesiące, a w sumie wolałabym już zacząć. |
|
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki za odp
|
|
|
#2778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
Śmiechotka, Kmee
Wy zbereźnice Rozplywam sięna myśl jak to mój mężulek mnie pocieszał za ten zgubiony wczoraj zameczek Teraz częściej będę robiła smutną minkę i wkręcała, że kolejny zginął ![]() nie mogę, ja też ![]() ...a Kmee ...baranica jedna - bez rogów by się nie obyło ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- [/COLOR]Trochę tak, byłam nawet trochę tym przerażona ale orto mnie uspokoił, że język się za parę dni przyzwyczaji do nowego polożenia i będzie OK! I tak też było! ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Bo dziwne myśli już się pojawiały Zdjęcia!!!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-29 o 13:46 |
|
|
|
|
|
#2780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zastanawia mnie tylko po co Ci separacja do hyraxa :O No chyba,że będziesz miała zamiast akrylowych płytek pierścienie to rozumiem. Ten aparat ma Ci poszerzyć szczęke,więc jak już będzie na tyle miejsca żeby wszystkie zęby pomieściły się w łuku to orto zakłada stały. U mnie też to miało być 3 msc później,ale 3 miesiące mija NO PRAWIE bo dwa dni różnicy na mojej następnej wizycie-20 kwietnia,a orto nic nie mówiła,że na następnej wizycie będziemy ściągać,więc pewnie dopiero w maju będe miała górę.
|
|
|
#2781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No a co do Twojego pytania, to ja np. w czwartek ide założyć aparat na górę, jednak tylko do trójek, no bo na reszcie zębów mam tą płytkę akrylową. A orto sama zaproponowała, że może założyć mi tą część aparatu jak przerwa między jedynkami, która się tworzy w trakcie rozszerzania, będzie mi bardzo przeszkadzać. No a że jest już dosyć spora i nie mogę się do niej przyzwyczaić to już się na czwartek z nią umówiłam. Z tego co wiem nie wszyscy orto proponują takie rozwiązanie, więc na Twoim miejscu zapytałabym się orto czy też tak możesz mieć (jeśli chcesz oczywiście). Myślę, że to też zależy od tego ile masz mieć rozkręceń - jak bardzo poszerzaną szczękę i jaka Ci się szpara zrobi. Bo u mnie po 45 rozkręceniach to pewnie wyglądałabym jak szczerbata
|
|
|
|
|
|
#2782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A teraz mam z tym coraz mniejsze kłopoty przynajmniej nie słyszę, żeby ktoś mówił, że niewyraźnie mówię. Może dlatego, że jednak staram się zawsze jakoś poprawnie mówić,a pewnie też dlatego, że zęby się przesuwają, przecież też mają wpływ na wymowę
|
|
|
#2783 |
|
Raczkowanie
|
molka fajnie, że sie zdecydowałś w końcu na aparat
![]() dziewczyny zbeźnice jesteście straszne chętnie bym się z wami podzieliła również swoimi doświadczeniami ale niestety nie zdążyłam ich nabrać bo mnie mój TŻ postanowił zostawić ![]() muszę zacząć częściej tu wchodzić bo mi nadrabianie strasznie dużo czasu zajmuje na saunie dziś byłam i miałam wkręt, że mi się drutex rozpuści albo odklei. Durna ja taka że... ehh ![]() dziewczyny podłączam się do zapytania o jakieś specyfiki aby się osad na zębach nie odkładał. A i czy można robić piaskowanie bądź inne zabiegi usówania osadu w drutach? |
|
|
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
Mogę Was prosić o modlitwę za mojego dziadka ?...praktycznie nie żyje...respirator oddycha ;/
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() Edytowane przez skyman Czas edycji: 2009-03-28 o 23:42 Powód: cos |
|
|
|
|
#2785 |
|
Konto usunięte
|
Masz to u mnie. Za dziadka, za Ciebie, za Twoją rodzinę.
Mam nadzieję, że nie robi Ci różnicy, której religii modlitwę "odmówię". A chyba lepiej jak zostanie zaangażowane więcej bóstw. Trzymaj się ciepło... |
|
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
na pewno będzie miała wizyty kontrolne z nim,przecież po iluś rozkręcaniach musi jej chociażby śrubę zablokować.
|
|
#2787 | |
|
dental hygienist
|
Cytat:
|
|
|
#2788 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówienie (i to bardzo poprawne)to jest podstawa mojej pracy. Na początku strasznie sepleniłam, najgorsze są spółgłoski szczelinowe (s,sz), do tej pory mówię nie tak wyraźnie jak przed założeniem. Nie wiem czemu Jeśli bardzo Ci to przeszkadza staraj się dużo czytać na głos, sytuacja powinna się niedługo poprawić. U mnie trochę się polepszyło,ale bez rewelacji. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2790 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny, dzięki za odp. Źle się wyraziłam: we wtorek zakładam to straszydło na podniebienie, póxniej co miesiąc kontrolna wizyta, ale aparat orto dopiero za 3 m. Tak namieszałam trochę
![]() Separatory mam założone bo ponoć mam mocno stłoczone ząbki. Ja już sama nie wiem co bede miała zastosowane na rozszerzenie podniebienia bo wyraźnie słyszałam jak pomoc pana orto pyatła się czy założą mi hyraxa. On sam zaś mówił żebym sie nie obawiał bo to będzie tylko drucik, który przeszkadza jedynie językowi (czyli ekspander) aaaj, nie dopytałam i mam. Jutro tam dryndne i bedzie spokój. Susinka, zdecydowana to ja jestem od kilku ładnych lat tylko wdrożoenia projektu nie było
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.

też kroje w malutkie kostki i jedną stroną tylko czasem to na poniebieniu coś przemiele 

hehehe ja mam po kłopocie - facet pogoniony i teraz rozkoszuję się aparacikiem. 

chłop z wozu babom lżej