|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
właśnie dziewczyny psychika może nam dużo zwymyślać. a im bardziej sie nastawiamy że w ciąży możemy być i to zaraz objawy są. dlatego spokojnie dziewczyny co będzie to będzie. no fakt że nie chcemy być matkami np w młodym wieku ale czasu nie cofniemy nic już zrobić też nie....
#4682 |
Raczkowanie
|
Heej dziewczyny!
Byłam dzisiaj u lekarza. Nie mam zatok i w zasadzie niewiadomo skąd biorą się u mnie te bóle głowy. Na dodatek ten ból gardła. (zgaga?) pocieszam sie myślą, że nie mogło dojśc do zapłodnienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 |
Zakorzenienie
|
nie bylo zadnego zaplodnienia. od ciazy glowa nie boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4684 |
BAN stały
|
Mam takie nietypowe pytanie.
Współżyję najcześciej bez zabezpieczeń - przerywany. Wiem, że kropelkowanie zdolne jest zapłodnic, ale nie w tym rzecz. Chociaż tyle razy już był przerywany i nic ... Zastaniawiam się od czego zależy obecnosc plemnikow w preejakulacie? Gdy chwile po wytrysku dajmy na to, że 20 min penis we mnie `wejdzie` to jak najbardziej może dojśc do zapłodnienia? Gdy po wytrysku zrobię (przepraszam za słownictwo) `loda` i potem penis we mnie `wejdzie` to też plemniki na nim są? Wczoraj w 9 dniu cyklu właśnie zdarzył nam się stosunek. I po ok 15 min od wytrysku penis znalazł się w mojej pochwie. Dodam, że 3 miesiące temu odstawiłam tabletki anty i nie mam regularnych okresów. 2 ostatnie były co 30, 32 dni a ten 9 dni temu wypadł po 28 dniach .. Edytowane przez dariaela Czas edycji: 2009-03-29 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4686 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4687 |
Przyczajenie
|
Ah... jak ja nie lubie robić z siebie idiotki, ale no coz po raz kolejny musze dla malej pewnosci. No wiec zaczelam wlasnie 3 opakowanie tabletek anty. W ciagu drugiego mialam obawy ze tabletki mialy oslabione dzialanie przez antybiotyki ktore przyjmowalam. Jednak po skonczeniu drugiej paczki normalnie rozpoczal mi sie okres, krotszy o wiele od tych co mialam kiedys ale to przeciez dzieki tabletkom. Tak wiec nic sie nie denerwowalam. Jednak dzien przed przyjeciem pierwszej tabletki z trzeciego opakowania wspolzylam z chlopakiem bez zadnego zabezpieczenia. No i tak minely dopiero dwa dni, a ja dzis o 6 rano zerwalam sie z dziwnymi wymiotami. Nic na wieczor zlego nie jadlam, ani w ciagu dnia. Wiec prawdopodobienstwo zatrucia pokarmowego jest mniejsze. Pewnie to glupie pytanie... ale chyba nie jestem w ciazy co? Chyba antybiotyki nie maja takiego wplywu na tabletki anty? No i z tego ostatniego wspolzycia tez nie powino nic byc?
Z gory dziekuje za odpowiedzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli wtedy zachowałaś ostrożność to ciąży nie będzie z tego ostatniego współżycia też nie bo przecież zaczęłaś na czas nowe opakowanie i brałaś jak rozumiem na czas bez żadnych 'przebojów' objawy ciąży zresztą nie wystąpią po dwóch dniach ![]() ja bym jednak stawiała na to, że coś Ci zaszkodziło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4689 |
Przyczajenie
|
tez wole na to postawic
![]() podczas antybiotyku nie wspozylam poniewaz bylam chora ![]() ![]() tak tylko dla pewnosci spytalam. w piatek ide do ginekologa ponastepne tabletki wiec zobaczymy od razu czy wszystko jest ok ![]() dzieki za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4690 |
Raczkowanie
|
we wtorek skonczylam czwarte opakowanie kontraceptu.. przez 3 opakowania zawsze krwawienie mialam w soboty, a teraz ciagle nie ma nic.. czym to opoznienie moze byc spowodowane?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
BAN stały
|
Cytat:
Proszę o konkretną odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4692 |
Zakorzenienie
|
zdania co do plemników w preejakulacie są podzielone, jednak w tym przypadku raczej większość powie, że w preejakulacie wydostającym się podczas drugiego stosunku faktycznie mogły znajdować się jakieś plemniki z pierwszego wytrysku
w takim przypadku ciąża jest jak najbardziej możliwa |
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
BAN stały
|
Dziękuję za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Raczkowanie
|
Kobietki! Wiem, że moje pytania moga byc dla Was męczące. Jednak wolałabym byc pewna. Moja sytuację znacie zapewne bardzo dobrze. Razem doszłyśmy do wniosku ,że wmawiam sobie ciąże. wszystko wskazuje na to, że moja ciąża jest urojona. Wiem jednak na pewno, że nie mam chorych zatok. Byłam z tym u lekarza. Od tego wydarzenia minęło ponad 2 tygodnie. A ja mam takie objawy: złe samopoczucie, zgaga, miałam"okres", który pierwszego dnia był czerwony a potem już tylko brązowe plamienie (może przez to, że schudłam ostatnio kilka kilogramów) cały czas utrzymuje mi sie podwyższona temperatura, która waha się od 36.8 do 37 stopni, mam bóle głowy czasami zawroty. Nudności i wymiotów na razie nie zaobserwowałam. Prawda jest taka, że moja temperatura spada czasem poniżej 36 najczęsciej kiedy się budzę rano, ale może to byc przyczyna zażywania antybiotyku, przepisanego na bóle zatok. (których jak sie okazało nie mam) I teraz moje pytanie, może orientujecie się, czy temperatura w ciąży może spasc poniżej 36,6 jesli zazywa sie leki? W moim przypadku chyba najlepszym wyjściem byłoby zrobienie testu ciążowego prawda? Kilka stron wcześniej pisałam o tym jaki rodzaj zbliżenia miał miejsce, pytałam Was także o mozliwośc zapłodnienia. Wszystkie zgodnie pisałyscie, że jest to niemożliwe. Powiedzcie mi zatem czy urojenia mogą przybrac nawet tak duzy wymiar?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4696 |
Raczkowanie
|
Przepraszam,a czemu nie pójdziesz do ginekologa ?
![]() |
#4697 |
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że na wizyte u ginekologa jeszcze wcześnie. Za szybko by cos wykryc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
może nie chodzi o wykrycie, a o uspokojenie - jakby specjalista Ci przemówił to skończyłabyś wszystko wiązać z ciążą.. bo my to możemy się produkować a Ty i tak wynajdujesz kolejne powody do zmartwień
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 |
Raczkowanie
|
wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- to zrób 2,3, 4 testy i dam sobie głowę uciąć nie jesteś w ciąży!!!!
20 wrzesień 2014r 23.50 3950kg 60cm Monika moja coreczka ![]() Edytowane przez malgosia1051 Czas edycji: 2009-03-29 o 16:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4701 |
Raczkowanie
|
wiem jutro wybiore sie po test. powinien byc juz wiarygodny po takim czasie. wiem wiem, dotknełam pochwy ale pleminiki musiały sie wytrzec do tego czasu! Musze to sobie owtarzac! i zrobic test. przepraszam Was nie gniewacie sie na mnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4702 |
BAN stały
|
Dot.: czy mogłam zajsc w ciąze?
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠/speedyshare_45397_pl
prosze bardzo ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
cztałaś o ciążach urojonych?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4704 |
Raczkowanie
|
Czytałam, to moga byc urojenia. i mam nadzieje, że nie zeswiruje w ten sposób. po prostu czas to sprawdzic testem. To chyba bedzie najlepszy dowód. Koniec wtedy z zazdreczaniem. Wymiotów jeszcze nie mam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 |
Rozeznanie
|
ja prawie zeswirowałam do tej pory nieraz napadaja mnie mysli ze moze jednak jestem w ciazy a od stosunku ostatniego mialam juz 3 okresy wszystkie w spodziewanym czasie
![]() Cytat z wikpedii : Ciąża urojona u kobiet jest jednym z najpoważniejszych zaburzeń psychicznych związanych z bezpłodnością. Zaburzenie to ma podłoże w skupieniu myśli, marzeń i oczekiwań na problem zajścia w ciążę, dochodzi do nadwartościowej relacji problemu ciąży w stosunku do innych sfer życia.DOTYCZY TAKŻE PRZYPADKU CIĄŻY NIECHCIANEJ.
- wiesz które rany goją sie najdłużej? - te po szczęściu ... Edytowane przez witaminka Czas edycji: 2009-03-29 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
Raczkowanie
|
ludzki umysł to jednak potega
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Przyczajenie
|
mam maly problem .
zaczelam sobie wmawiac ze jestem w ciazy... chociaz prawdopodobienstwo jest chyba niewielkie bo Yasminelle biore regularnie, nie wymiotowalam i nie mialam biegunek... tylko 2 miesiace temu (rzadko sie widujemy) pilam alkohol i kochalam sie z TZ (tabl wieczorem a potem winko ale nie zwymiotowalam tabl ). niby mialam od tego czasu 2 krwawienia z odstawienia, ale naczytalam sie ze alkohol moze zmniejszyc wchlanianie tabletek a krwawienia z odstawienia i tak moga wystapic mimo ciazy i mam ostatnio jakies dziwne mdlosci, zgage itp .... do kazdej przypadlosci doczepiam metke "to napewo ciaza" chociaz powody moga byc inne... prosze was uspokujcie mnie jakos bo zwariuje...panicznie boje sie ciazy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Przyczajenie
|
dzieki za odp
![]() to sa moje pierwsze w zyciu tabletki, jeszcze nie nabralam do nich zaufania i na okraglo mysle o ciazy .... jak zasypiam, jak wstaje itp po czym ewentualnie mozna rozpoznac ciaze biorac tabletki skoro krwawienie i tak moze wystapic? tylko po wymiotach itp jakis subiektywnych odczuciach? bo to jest bez sensu zeby co mies robic test ciazowy tak dla pewnosci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4710 |
Raczkowanie
|
Dot.: Test Pozytywny :(
Witam dziewczyny!!!
w zeszłoą sobotę kochaliśmy ,skonczyło sie w srodku ![]() Co wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.