Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-29, 14:57   #1951
isa666
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Witajcie, podczytuję od rana ale jakiś dupny dzień mam i nie chciało mi się pisać nic
Depresja przesileniowa mnie dopadła

A ja jestem zła, że nie ma dziś słońca Jest ciepło wreszcie ale pada deszcz
Stary 2009-03-29, 15:00   #1952
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie, podczytuję od rana ale jakiś dupny dzień mam i nie chciało mi się pisać nic
Nie martw się, już za tydzień - dwa będzie prawdziwa wiosna Na pewno!

Mnie dzisiaj rano dopadła złość: KTO mi ukradł całą godzinę?! Złodzieje!

(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 15:16   #1953
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
Tylko pamiętaj, że jak będziesz chciała się opalać, to trzeba odstawić kwasy jakiś miesiąc przed. Bo wiesz, możesz sobie zrobić gorsze przebarwienia
Tak tak, to wiem, ja się ogólnie nie opalam ale wiadomo że latem nie da się całkiem uniknąć słońca, chociażby chodząc po mieście dlatego myślę że ten Glyco poużywam na noc punktowo tak do maja a potem odstawię no oczywiście na dzień filtr by był.

Cytat:
Nie, to właśnie LRP o ten Ma bardzo wysokie ppd, mnie zapchał i nie ma alkoholu To mój filtr idealny na lato... tylko ostatnio nie mogłam go nigdzie dostać Jeśli go kupię, to dostaniesz odlewkę A minusem jest to, że nie powinno się na niego kłaść pudru z talkiem, ale jak będę miała LU od Karoliny(), to już nic mi nie będzie grozić
O to byłabym wdzięczna za próbeczkę jak go dostaniesz A ja postaram się zdobyć próbkę jeszcze tej emulsji Avene, o której pisała Organzza, może mi akurat będzie pasować. Kurcze, wybór filtra to sytasznie ciężka sprawa

Cytat:
A co to za lancaster z glinką? oczywiście pytam tylko z ciekawości, wcale nie chcę kupić nowej maski

Szkoda, że nie znalazłaś clarinsa nigdzie, ale może to właśnie znak, żeby go nie kupować...?
Hehe, pewnie to znak ale niedługo skończą mi się oba kremy i będę musiała jechać na próbkach a to się pewnie źle skończy. Zależało mi żeby kupić w tej promocji a tu lipa. Może uda mi się w tygodniu skoczyć albo do Arkadii albo do GM to poszukam w Marrionaud.
A maseczka o taka: http://www.totalbeauty.com/reviews/p...sh-purity-mask
W razie czego służę próbką

Cytat:
Też mnie dziś jakaś niemoc dopadła, pewnie przez tą zmianę czasu, pokićkały mi się rano godziny i budzik dzwonił chyba 2 godziny wcześniej niż powinien

Cytat:
No właśnie, ja chcę dodatkową godzinę snu

Aaa, zapomniała napisać wcześniej, Estello cieszę się, że korektor ci się spodobał A kolor jest dla ciebie dobry? Bo to jest najjaśniejszy dostępny odcień, NW15 o ile się nie mylę. No i będzie wydajny jak diabli więc cena nie wydaje się taka straszna.

Edytowane przez lizzie
Czas edycji: 2009-03-29 o 15:20
lizzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 15:37   #1954
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Właśnie pamiętam twoją opinię o tym tuszu, że nie byłaś za bardzo zadowolona. Teraz się zastanawiam czy jak wykończę swoje zapasy to wziąć MF czy ten Smoky Lash. Pewnie wybór będzie zależał od dostępnych funduszy
bede bardzo monotematyczna, ale jak dla mnie SL to ideal niemal. wszystkie inne tusze moga sie schowac. zawsze mialam w uzyciu dwa tusze minimum a teraz jade na samym MUFE i nawet w drogeriach na tuszowe polki nie spogladam

rano sie strasznie zakrecilam, bo zegary w komorce, dekoderze i kompie same mi sie przestawily i ja zglupialam nie wiedzialam, czy pokazuja wczorajszy czy dzisiejszy czas. i wstalam bardzo wczesnie myslac, ze jest godzine pozniej
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 15:56   #1955
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Rzyrafko - Będzie dobrze.
Cytat:
Przyzwyczaisz się.... wiosenny czas nadszedł - dni dzięki temu będą dłuższe (np od kwietnia do 18 ).

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
bede bardzo monotematyczna, ale jak dla mnie SL to ideal niemal. wszystkie inne tusze moga sie schowac. zawsze mialam w uzyciu dwa tusze minimum a teraz jade na samym MUFE i nawet w drogeriach na tuszowe polki nie spogladam

rano sie strasznie zakrecilam, bo zegary w komorce, dekoderze i kompie same mi sie przestawily i ja zglupialam nie wiedzialam, czy pokazuja wczorajszy czy dzisiejszy czas. i wstalam bardzo wczesnie myslac, ze jest godzine pozniej
Zizou - zachęciłaś mnie do tego tuszu - pewnie go kupię... A ja czas przestawiłam sama. Wczoraj wieczorem.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 15:57   #1956
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie miałam chyba krem, przynajmniej jego konsystencja by na to wskazywała. Spróbuję poprosić o próbkę tej emulsji w aptece, jeśli mnie nie zapcha to się na nią skuszę
bez próbki ani rusz myślę, że powinna Ci pasować
Cytat:
Nie, to właśnie LRP o ten Ma bardzo wysokie ppd, mnie zapchał i nie ma alkoholu To mój filtr idealny na lato... tylko ostatnio nie mogłam go nigdzie dostać Jeśli go kupię, to dostaniesz odlewkę A minusem jest to, że nie powinno się na niego kłaść pudru z talkiem, ale jak będę miała LU od Karoliny(), to już nic mi nie będzie grozić
LRP niestety sporo kosmetyków destabilizuje ja przy Antheliosie nie mogłam używać sypańca klinika.. (i tak przestałam, ale wówczas był to mój puder numer 1)
ale może do ciała bym sobie kupiła takie cudo rzeczywiście się nie lepi?
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 16:07   #1957
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
Przyzwyczaisz się.... wiosenny czas nadszedł - dni dzięki temu będą dłuższe (np od kwietnia do 18 ).
Wiem, że się przyzwyczaję, już się przyzwyczaiłam
Ale uważam, że zmiana czasu to przestarzały pomysł, w dzisiejszych czasach tylko zawracają głowę i powinni to wycofać - to już niczemu nie służy!

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
LRP niestety sporo kosmetyków destabilizuje ja przy Antheliosie nie mogłam używać sypańca klinika.. (i tak przestałam, ale wówczas był to mój puder numer 1)
Ja używam na filtr pudru Hauschki, a potem tego, co lubię. I nie używam "przepisowej" ilości - po prostu jestem mało radykalna Uważam po prostu, że nawet lekko zdestabilizowany i położony w mniejszej ilości i tak daje jakąś ochronę. Teraz używam kremu avene 50+ na policzki (czyli tam, gdzie mnie nie zapcha) i bardzo sobie chwalę - ale na lato muszę kupić tego lv, lub, jak się uda klorane, tylko boję się bielenia
Wiesz, ja LV używałam na twarz tylko, na niego puder... więc się nie lepiłam Jeśli go kupię, to Tobie też mogę zrobić odlewkę - zobaczysz, czy Ci się spodoba

Edytowane przez kochanie
Czas edycji: 2009-03-29 o 16:10

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 16:14   #1958
isa666
Zakorzenienie

Ja miałam Antheliosa DP(dla dzieci) i nie używałam na niego pudrów ani podkładów tylko samej skrobii ziemniaczanej Miałam wtedy pięknie jasną twarz i bez wyprysków(alkohol w tym filtrze mi nie szkodził). Potem jednak przerzuciłam się na Avenki i póki co jestem im wierna.
A o zakupie filtra na wiosnę/lato jeszcze nie myślę, zbyt mało słońca jeszcze i jakoś nie w głowie mi filtrowanie póki co
Stary 2009-03-29, 16:43   #1959
Hosenka*
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Wróciłam niedawno ze szkoły. Nocowałam u Samca więc łatwo się domysleć, że nie dotarłam tam na 8 - dopiero po 12 zwlekłam się z łóżka
Odnośnie zmiany czasu: obudziłam się w środku nocy i sprawdzałam wszystkie zegarki budzac przy tym Samca, czy one dobry czas pokazują czy zły (tzn ten po zmianie czy nie). On zaspanym tonem: kochanie, a musisz teraz to sprawdzać? A ja na to że tak, bo nie wiedząc nie moge spac () Nie ma to jak moje nocne zajawki

Isa: to ja bore ten puder z jedwabiem Na BU szaleją z nowościami Chyab poczekam jeszcze jakiś czsa z zamówieniem

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 16:47   #1960
bossy
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, ja chciałam być cwana i przed pójściem spać COFNĘŁAM o godzinę sobie budzik i komórkę. Komórka się przestawiła sama potem plus h do przodu, budzik został cofnięty o godzinę czyli był zacofany o 2 h bo on się sam nie przełącza . i nie wiedziełam która godzina a miałam do szkoły na 8 a dotarłam na 10..
Mama się ze mnie śmiała

.supergirls just fly.

Edytowane przez bossy
Czas edycji: 2009-03-29 o 16:49
bossy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 16:48   #1961
isa666
Zakorzenienie

Hosenko
Ja też poczekam jeszcze z zamówieniem z BU, bo mają teraz jeszcze jakąś przerwę do 3 kwietnia...poza tym teraz jest jeszcze okres przedświąteczny, poczta będzie mieć pewnie opóźnienia itp. Zamówię coś po Wielkanocy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 17:11   #1962
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Ale uważam, że zmiana czasu to przestarzały pomysł, w dzisiejszych czasach tylko zawracają głowę i powinni to wycofać - to już niczemu nie służy!
Dokładnie, zwłaszcza, że są kraje w których nie przestawia się czasu i jakoś ludzie żyją
Stary 2009-03-29, 17:32   #1963
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Kryzys jest dobrą wymówką na ogromne kosmetyczne zapasy sama sobie to wmawiam w przypadku balsamów do ciała czy innych kosmetyków
Jakoś trzeba tłumaczyć nałogowe kupowanie ja po prostu chowam kosmetyki w dziwne miejsca i potem dopiero odkrywam ile tego mam. Także zaczynam zużywanie, bo nie chcę, żeby mi się przeterminowały maski. Może jeszcze dziś zrobię jakąś nawilżającą.
Cytat:
Aaa, zapomniała napisać wcześniej, Estello cieszę się, że korektor ci się spodobał A kolor jest dla ciebie dobry? Bo to jest najjaśniejszy dostępny odcień, NW15 o ile się nie mylę. No i będzie wydajny jak diabli więc cena nie wydaje się taka straszna.
W Arkadii już nie ma Marionnaud; fajny Marionnaud jest na Jana Pawła przy Feminie - chodzę tam do kosmetyczki.
Kolor idealny, miałam próbki podkładów NC15 i NW15, oczywiście NW lepszy i dobry jeśli chodzi o odcień. Muszę zużyć te korektory, które mam i wybiorę się do MACa
Cytat:
Ja używam na filtr pudru Hauschki, a potem tego, co lubię.
Powiedz, że masz tłustą skórę i puder ten Cię świetnie matuje?!
Cytat:
Dokładnie, zwłaszcza, że są kraje w których nie przestawia się czasu i jakoś ludzie żyją
Szopka z tym przestawianiem godziny, można by w ogóle nie przestawiać i nic by się nie zmieniło.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 17:39   #1964
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
To poskarż się do anglików - oni w Greenwich takie wymyślili - dodatkowo to wynika z zmiany nachylenia słońca do Ziemi - w lato jesteśmy bliżej słońca.
Cytat:
bez próbki ani rusz myślę, że powinna Ci pasować

Dlatego się zastanawiam nad mineralnymi Avene - będę jeszcze bardziej biała
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ja miałam Antheliosa DP(dla dzieci) i nie używałam na niego pudrów ani podkładów tylko samej skrobi ziemniaczanej Miałam wtedy pięknie jasną twarz i bez wyprysków(alkohol w tym filtrze mi nie szkodził). Potem jednak przerzuciłam się na Avenki i póki co jestem im wierna.
A o zakupie filtra na wiosnę/lato jeszcze nie myślę, zbyt mało słońca jeszcze i jakoś nie w głowie mi filtrowanie póki co
Ja też będę wierna Avene - póki co mam Lirene i puder z Miss Spoty zmieszany pół na pół z skrobią
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Wróciłam niedawno ze szkoły. Nocowałam u Samca więc łatwo się domysleć, że nie dotarłam tam na 8 - dopiero po 12 zwlekłam się z łóżka
Odnośnie zmiany czasu: obudziłam się w środku nocy i sprawdzałam wszystkie zegarki budzac przy tym Samca, czy one dobry czas pokazują czy zły (tzn ten po zmianie czy nie). On zaspanym tonem: kochanie, a musisz teraz to sprawdzać? A ja na to że tak, bo nie wiedząc nie moge spac () Nie ma to jak moje nocne zajawki
A to ci numer.
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Hosenko
Ja też poczekam jeszcze z zamówieniem z BU, bo mają teraz jeszcze jakąś przerwę do 3 kwietnia...poza tym teraz jest jeszcze okres przedświąteczny, poczta będzie mieć pewnie opóźnienia itp. Zamówię coś po Wielkanocy
Ja też pewnie coś zamówię
Cytat:
Tak jak tłumaczyłam kochanie - to zależy od nachylenia Ziemi do słońca.
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 18:00   #1965
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Jakoś trzeba tłumaczyć nałogowe kupowanie ja po prostu chowam kosmetyki w dziwne miejsca i potem dopiero odkrywam ile tego mam. Także zaczynam zużywanie, bo nie chcę, żeby mi się przeterminowały maski. Może jeszcze dziś zrobię jakąś nawilżającą.

W Arkadii już nie ma Marionnaud; fajny Marionnaud jest na Jana Pawła przy Feminie - chodzę tam do kosmetyczki.
Kolor idealny, miałam próbki podkładów NC15 i NW15, oczywiście NW lepszy i dobry jeśli chodzi o odcień. Muszę zużyć te korektory, które mam i wybiorę się do MACa

Szopka z tym przestawianiem godziny, można by w ogóle nie przestawiać i nic by się nie zmieniło.
To dobrze, że mi napisałaś że w Arkadii zlikwidowali M. bo bym pojechała na marne kurcze, nigdzie nie mogę dostać tych kremów co sprawia, że jeszcze bardziej się na nie napaliłam i wydostanę je choćby spod ziemi

Sprawdź sobie przed zakupem dokładnie odcień, bo ja np. większość pudrów czy podkładów z MAC-a mam w tonacji NC a w przypadku tego korektora, NC15 był o wiele ciemniejszy od NW15.

Jakbyś chciała wypróbować ten puder jedwabny Hauschki, to mogę się z tobą podzielić, kupiłam go chyba z rok temu i użyłam zaledwie kilka razy, chętnie odsypię ci nawet pół opakowania bo sama go nie zużyję. Ale muszę przyznać rację Izie, że nałożony na filtr rzeczywiście go dobrze matowił, choć trzeba go było przypruszyć jakimś innym pudrem bo solo był za biały.

Cytat:
Tak jak tłumaczyłam kochanie - to zależy od nachylenia Ziemi do słońca.
Ja wiem Ale np. w takiej Islandii czy Japonii nie zmienia się czasu i ludziom to nie przeszkadza
Stary 2009-03-29, 18:11   #1966
isa666
Zakorzenienie

Mnie przestawienie czasu nie przeszkadza. Choć nie ukrywam, że wolę przestawianie na czas zimowy, gdy śpi się o godzinę dłużej

Coś mi szybko ta niedziela zleciała. Jutro znów do pracy. Mam nadzieję, że we wtorek uda mi się wreszcie przed albo po pracy skoczyć do Natury, bo jak nie to nie będę żywcem miała się czym smarować, bo nie mam balsamu żadnego Został mi tylko brązujący z Nivei i ujędrniający z Eveline, ale to nie są specyfiki, których używam codziennie a raczej co kilka dni lub na określone partie ciała. Jak już pójdę do Natury to kupię od razu ze 2 smarowida
Stary 2009-03-29, 18:16   #1967
aante_e
Miss Pudernica

Hej dziewczynki
Ale dzisiaj brzydko, leje deszcz i przez zmianę godziny cały dzień przeleciał mi, że się nawet nie zorientowałam. Weekend spędziłam z TŻ, dobrze że już na święta jadę na prawie 2 tygodnie do domu, bo strasznie mi się już tęskni za nim
Mimo deszcze jutro wyciagam moją czerwoną kurteczkę, bo jest ciepło.

Cytat:
Ja używam na filtr pudru Hauschki, a potem tego, co lubię. I nie używam "przepisowej" ilości - po prostu jestem mało radykalna Uważam po prostu, że nawet lekko zdestabilizowany i położony w mniejszej ilości i tak daje jakąś ochronę. Teraz używam kremu avene 50+ na policzki (czyli tam, gdzie mnie nie zapcha) i bardzo sobie chwalę - ale na lato muszę kupić tego lv, lub, jak się uda klorane, tylko boję się bielenia
Wiesz, ja LV używałam na twarz tylko, na niego puder... więc się nie lepiłam Jeśli go kupię, to Tobie też mogę zrobić odlewkę - zobaczysz, czy Ci się spodoba
Też nie nakładam przepisowej ilości filtra na twarz. Nakładam tyle, ile mi wsiąknie ładnie, a w zimę czasami jeszcze pod spód trochę kremu nawilżającego na policzki i nos.

Wszystko matuje na koniec pudrem propolisowym Matuje na cały dzień, nawet filtr LRP w lato mi się nie błyszczał w upale. Do tego ma działanie antybakteryjne, trądzik po nim łagodnieje. Czasami nakładam go też na noc, na przetartą tonikiem buzię.
A teraz moim ulubionym filtrem jest emulsja Lirene 50+ i dla dzieci 30+. Są idealne, cera gładka, jasna i bez wyprysków czy świecenia Mam jescze 2 opakowania, w tym jedno 200 ml, więc do lata mi starczy.
Stary 2009-03-29, 18:22   #1968
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi się przypomniało dzisiaj, że w czerwcu kupiłam perfumy, gdzieś je schowałam... i nie wiem gdzie są

Cytat:
Mam tłustą na czole, niestety:/ Matuje fajnie, ale niestety na kilka godzin tylko... No i pobiela trochę jednak... Mogę Ci go odsypać na następne spotkanie

Cytat:
To poskarż się do anglików - oni w Greenwich takie wymyślili - dodatkowo to wynika z zmiany nachylenia słońca do Ziemi - w lato jesteśmy bliżej słońca.
Nawet jak wymyślili, to Polacy tego nie muszą stosować
Ja wiem o nachyleniu osi Ziemi - zdawałam maturę z geografii, a na studiach miałam trzy lata astronomię
Zmianę czasu wprowadzono w czasach, kiedy prawie wszyscy pracowali w fabrykach od bardzo wczesnych godzin porannych (ten wynalazek jest od XIX wieku). Żeby mniej oświetlać fabryki, zmieniano czas - dlatego na zimę mamy zmianę, że rano jest wcześniej jasno, a wieczorem jeszcze wcześniej robi się ciemno. W dzisiejszych czasach zmiana czasu jest bzdurą, ponieważ ludzie pracują w innych godzinach - jeśli już miałaby być zmiana, to powinna być w drugą stronę
Nie wiem, czemu tyle krajów nadal zmienia czas, jak będę prezydentem to to zmienię

Cytat:
Ja wiem Ale np. w takiej Islandii czy Japonii nie zmienia się czasu i ludziom to nie przeszkadza
No właśnie, a przecież w Islandii jest jeszcze większa szerokość geograficzna
Dobra, kończę swoje wywody o zmianie czasu

Elu, jeszcze w Blue City jest M. Jak chcesz, mogę jutro sprawdzić, czy w galerii mokotów są te kremy, bo wstąpię tam po zajęciach (odbieram buty)

Stary 2009-03-29, 18:37   #1969
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, że mi napisałaś że w Arkadii zlikwidowali M. bo bym pojechała na marne kurcze, nigdzie nie mogę dostać tych kremów co sprawia, że jeszcze bardziej się na nie napaliłam i wydostanę je choćby spod ziemi

Sprawdź sobie przed zakupem dokładnie odcień, bo ja np. większość pudrów czy podkładów z MAC-a mam w tonacji NC a w przypadku tego korektora, NC15 był o wiele ciemniejszy od NW15.

Jakbyś chciała wypróbować ten puder jedwabny Hauschki, to mogę się z tobą podzielić, kupiłam go chyba z rok temu i użyłam zaledwie kilka razy, chętnie odsypię ci nawet pół opakowania bo sama go nie zużyję. Ale muszę przyznać rację Izie, że nałożony na filtr rzeczywiście go dobrze matowił, choć trzeba go było przypruszyć jakimś innym pudrem bo solo był za biały.
Najlepiej będzie jak zadzwonisz i poprosisz o odłożenie pudru jeśli będzie; szkoda jeździć
Rzeczywiście NC i NW nie zawsze są 'kompatybilne' w natężeniu koloru, ale oglądałam je w MACu i NW15 jest super, chciałam zobaczyć jak będzie się zachowywał na mojej skórze i czy będzie dobrze krył. No i bingo
To chętnie wypróbuję Hauschki, może nie pół opakowania teraz i tak się smaruję pudrem brązującym, więc spoko. Okazało się, że mojego matującego sypańca Clinique jest tylko 5-7 milimetrów wysokości w opakowaniu! Lucidity jest jeszcze sporo, ale chyba muszę ich teraz używać zamiennie, bo Clinique'a baaardzo lubię (mam jeszcze drugie opakowanie w ciemniejszym odcieniu, ale oddałam mamie).

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Wszystko matuje na koniec pudrem propolisowym Matuje na cały dzień, nawet filtr LRP w lato mi się nie błyszczał w upale. Do tego ma działanie antybakteryjne, trądzik po nim łagodnieje. Czasami nakładam go też na noc, na przetartą tonikiem buzię.
Czytałam o nim kiedyś na forum gazety, nie wysusza Ci skóry? Chętnie się mu przyjrzę bliżej. Myślę też o pudrze bambusowym z BU, wygląda bardzo zachęcająco. I co tu zrobić, co tu zrobić
Cytat:
Mam tłustą na czole, niestety:/ Matuje fajnie, ale niestety na kilka godzin tylko... No i pobiela trochę jednak... Mogę Ci go odsypać na następne spotkanie
U mnie parę godzin to i tak sukces, poprawiam makijaż kilka razy w ciągu dnia. Staram się używać przede wszystkim bibułek matujących, żeby nie nakładać ciągle pudru i to trochę pomaga.

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 18:46   #1970
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Czytałam o nim kiedyś na forum gazety, nie wysusza Ci skóry? Chętnie się mu przyjrzę bliżej. Myślę też o pudrze bambusowym z BU, wygląda bardzo zachęcająco. I co tu zrobić, co tu zrobić

U mnie parę godzin to i tak sukces, poprawiam makijaż kilka razy w ciągu dnia. Staram się używać przede wszystkim bibułek matujących, żeby nie nakładać ciągle pudru i to trochę pomaga.
Ja go wygrzebała u nas na wizażu, jedna wizażanka pisała właśnie, że jej pomógł. Nie wysusza mnie, bo mi się buzia bardzo przetłuszcza w dzień pod makijażem. Do niedawna nie nakładałam w ogóle na dzień kremu, albo tylko filtr i puder. Dopiero jak zaczęłam używać kremu Ziaii kakaowego lekka formuła, to mogę nakładać podkład na cały dzień i wyglądać przyzwoicie.
A puder matuje ładnie tez podkład. Cienka warstwa wystarczy, nie ma koloru, zapach ma dość intensywny, mi akurat nie przeszkadza
Na noc nakładam go od czasu do czasu, a że regularnie używam dość mocnych nawilżaczy to nic złego się nie dzieje.
Stary 2009-03-29, 18:59   #1971
Estella
Zakorzenienie

Dzięki przyjrzę mu się bacznie w aptece

Siegfried Obermeier
Stary 2009-03-29, 19:00   #1972
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Mi się przypomniało dzisiaj, że w czerwcu kupiłam perfumy, gdzieś je schowałam... i nie wiem gdzie są

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać

Cytat:
Nawet jak wymyślili, to Polacy tego nie muszą stosować
Ja wiem o nachyleniu osi Ziemi - zdawałam maturę z geografii, a na studiach miałam trzy lata astronomię
Zmianę czasu wprowadzono w czasach, kiedy prawie wszyscy pracowali w fabrykach od bardzo wczesnych godzin porannych (ten wynalazek jest od XIX wieku). Żeby mniej oświetlać fabryki, zmieniano czas - dlatego na zimę mamy zmianę, że rano jest wcześniej jasno, a wieczorem jeszcze wcześniej robi się ciemno. W dzisiejszych czasach zmiana czasu jest bzdurą, ponieważ ludzie pracują w innych godzinach - jeśli już miałaby być zmiana, to powinna być w drugą stronę
Nie wiem, czemu tyle krajów nadal zmienia czas, jak będę prezydentem to to zmienię
Trzymam cię za słowo, jakby coś to masz mój głos

Cytat:
Elu, jeszcze w Blue City jest M. Jak chcesz, mogę jutro sprawdzić, czy w galerii mokotów są te kremy, bo wstąpię tam po zajęciach (odbieram buty)
Prawdopodobnie też będę jutro w GM bo szukam jakiegoś lżejszego płaszczyka na wiosnę, Tarasów mam już dosyć, więc stwierdziłam że pojadę do GM bo dawno nie byłam to i do Marrionnaud przy okazji wstąpię. A jak nie będzie to po drodze wdepnę jeszcze na chwilę do Blue City, a jak tam nie będzie to się poddaję

Cytat:
Najlepiej będzie jak zadzwonisz i poprosisz o odłożenie pudru jeśli będzie; szkoda jeździć
Rzeczywiście NC i NW nie zawsze są 'kompatybilne' w natężeniu koloru, ale oglądałam je w MACu i NW15 jest super, chciałam zobaczyć jak będzie się zachowywał na mojej skórze i czy będzie dobrze krył. No i bingo
To chętnie wypróbuję Hauschki, może nie pół opakowania teraz i tak się smaruję pudrem brązującym, więc spoko. Okazało się, że mojego matującego sypańca Clinique jest tylko 5-7 milimetrów wysokości w opakowaniu! Lucidity jest jeszcze sporo, ale chyba muszę ich teraz używać zamiennie, bo Clinique'a baaardzo lubię (mam jeszcze drugie opakowanie w ciemniejszym odcieniu, ale oddałam mamie).
Bardzo chętnie ci odsypię tego jedwabnika, jak ci podpasuje to mogę ci spokojnie oddać większą ilość, ja i tak planuję go używać tylko na filtr, a znając życie filtry będę stosować tylko latem, potem nie będzie mi się chciało.

Aante, a gdzie kupujesz ten puder propolisowy? On też jest biały i trzeba na niego nakładać inny puder?
Stary 2009-03-29, 19:03   #1973
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:
Ech, muszę chodzić wcześniej spać Dobranoc
Ja też, muszę się koniecznie kłaść przed północą, bo ostatnio kiepsko sypiam.
Cytat:
Avene Cię zapchał? Używałaś kremu czy emulsji? Krem podobno dużo osób nie toleruje, bo ma sporo zapychających składników, ale emulsja.. Nie jest smalcowata, wchłania się prawie do matu i myślę, że zamiast zapychać wręcz usuwa wszelkie niedoskonałości poza tym świetnie się na niej trzyma makijaż
Ja dziś dostałam próbki filtrów Avene i Bioderma do testowania, mam nadzieję, że wybiorę jakiś fajny filtr
Cytat:
Fajna jest ta maska, kiedyś miałam małe tubki z nią, teraz mam chyba pół regularnego opakowania - z zestawu Clarinsa.
Ja wykańczam oczyszczającą Galenic i biorę się za tą maskę z zestawu
Cytat:
Za to korektor pokochałam
Jaki korektor ?

Cytat:
Ja dziś rano zrobiłam grafik
Pokaż

Cytat:
Przesyłam pozytywną energię
Cytat:
Ja też zaczęłam używać Clarinsa na noc i faktycznie rewelacyjny jest Mam nadzieję, że nie zapcha na dłuższą metę
Cytat:
T
A ja bym mogła prosić o malutką odsypkę ?
Cytat:

Cytat:
Jakie buty? Kupujesz te w Nine West?

Ale dziś piękny dzień był ! Wracałam z godzinę temu do domu, i rozkoszowałam się już wspaniałym, wiosennym wieczorem

Muszę koniecznie kupić buty na wiosnę bo w tych zimowych już się gotuję! A mam tylko szmaciane baletki Dziewczyny, czy Factory w środę aktualne?

I właśnie dziś mnie naszła ochota na jakieś róże z EDM

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:13   #1974
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
A ja bym mogła prosić o malutką odsypkę ?
Mogłabyś

Cytat:
Muszę koniecznie kupić buty na wiosnę bo w tych zimowych już się gotuję! A mam tylko szmaciane baletki Dziewczyny, czy Factory w środę aktualne?

I właśnie dziś mnie naszła ochota na jakieś róże z EDM
Jeśli o mnie chodzi to jeszcze nie wiem, bo zapowiada mi się dosyć hardcorowy tydzień i nie wiem czy dam radę wyjść w środę wcześniej. Jutro mam akurat w miarę wolny dzień, bo muszę tylko wpaść na wydział rano przygotować sobie doświadczenie a potem chcę jechać połazić w poszukiwaniu płaszczyka. Ale na 100% dam wam jeszcze znać we wtorek

A tak w ogóle to jak się udał wypad na kręgle?
Stary 2009-03-29, 19:18   #1975
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Aante, a gdzie kupujesz ten puder propolisowy? On też jest biały i trzeba na niego nakładać inny puder?
Można go dostać w aptece albo sklepie zielarskim, kosztuje ok. 10-13 zł. Kolor ma żółty, nakładam go na koniec makijażu, na podkład, puder, róż czy to tam się na buzię nałoży. Cienka warstwa nałożona pędzlem nie zostawia żadnego koloru

Powiedzcie mi jak zapisać i przerobić obrazek jpeg na gif
Stary 2009-03-29, 19:20   #1976
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
paint->zapisz jako. pod nazwa pliku jest 'zapisz jako typ:' i tam wybierasz.
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:28   #1977
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Można go dostać w aptece albo sklepie zielarskim, kosztuje ok. 10-13 zł. Kolor ma żółty, nakładam go na koniec makijażu, na podkład, puder, róż czy to tam się na buzię nałoży. Cienka warstwa nałożona pędzlem nie zostawia żadnego koloru

Dzięki za odpowiedź zainteresowałaś mnie tym pudrem, nawet nie chodzi mi o samo matowienie ale o jego działanie antybakteryjne, może gdybym go stosowała pod zwykły puder zredukowałby mi trochę niespodzianki na twarzy

A co do tego pliku to tak jak ziz mówi
Stary 2009-03-29, 19:29   #1978
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
paint->zapisz jako. pod nazwa pliku jest 'zapisz jako typ:' i tam wybierasz.
Dzięki
Ciemnota ze mnie
Stary 2009-03-29, 19:32   #1979
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:

A tak w ogóle to jak się udał wypad na kręgle?
Bardzo fajnie, bawiłam się świetnie Nawet mimo tego, że niektórzy zapomnieli przyjść

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:43   #1980
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo fajnie, bawiłam się świetnie Nawet mimo tego, że niektórzy zapomnieli przyjść
Hmm czyżby nie było tego o kim myślę? Jeśli tak, to nie warto sobie nim dłużej głowy zawracać

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości