|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Malo teliku, nic ci sie nie wydaje.Wczoraj bylam dlugo poza domem i nie mialam kiedy zjesc. Czasem takie dni bywaja, ze sie objadam a czasem malo jem. W kazdym razie nie bylam glodna bo pilam w miedzyczasie ale nie moge powiedziec, ze to rewelacyjny jadlospis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
Rozeznanie
|
No i ja jeszcze ze swojej strony chciałabym dodac, że przeszłam na tą dietę w sumie głównie po to, żeby schudnąc, ale bardzo zależy mi też na tym, żeby zmienic swoje nawyki żywieniowe. Bo jeszcze ok. 2 tygodnie temu odżywiałam się strasznie. Mnóstwo słodyczy, zero warzyw. Nie będę opisywała dokładnie, ale uwierzcie, że było tragicznie. Te częste napady głodu, kiedy rzucałam się w sumie na byle co, byle tylko zjeśc. Jedzenie zaraz przed pójściem spac. Okropnie nieregularne jedzenie. Czasami jadłam co godzinę, czasami co 6.
Napisałam to, bo nie chcę, żeby po moich poprzednich postach wyszło na to, że patrzę tylko na wagę i nie odpuszczę, jeśli nie zobaczę, że schudłam nie wiadomo ile. |
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez Madelie Czas edycji: 2009-03-29 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
BAN stały
|
spam
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2009-03-29 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Zakorzenienie
|
Edytowane przez vadi Czas edycji: 2009-03-29 o 13:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaram się taką wagę 56 kg utrzymać. Myślę,że w Twoim przypadku zmiana nawyków żywieniowych przyniesie oczekiwne rezultaty.Dobrze będzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4448 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pogrubionego - padłam ![]() ![]() ![]() Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2009-03-29 o 13:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Rozeznanie
|
dygotka8, mam nadzieję, że to coś da, bo boję się, że brak efektów mnie zniechęci. A bardzo bym chciała zmienić swoje nawyki żywieniowe. No nic. Poczekam tydzień, w najbliższy piątek będzie kolejne ważenie, to się okaże, czy będą jakieś efekty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zadomowienie
|
A mnie interesuje jeszcze jedna sprawa, a mianowicie chciałabym wspomóc odchudzanie preparatem Therm Line II Olimpu, ale dieta South Beach nie pozwala na spożywanie kofeiny. Czy jedno z drugim się więc wyklucza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
truskawaa i powiem Ci jeszcze że czasami pozwalam sobie na więcej zwłaszcza w pierwszych dniach gdyż często wtedy mdleje tak więc - dziś: ś: 5 orzechów, pół kostki twarożko 0,5% + zielona papryka + zielony ogórek 2 plasterki fety , 3 krążki kiełbaski ( wiem nie wolno wiem ![]() p: 4 orzechy + hm to był chyba ogórek lub cukinia :P o: królik + mnóstwo sałaty, ogórki kiszone , 5 orzechów p: orzechy , troszkę wiórków kokosa ( bez cukru- moje znalezisko ![]() k: jajka 2 na miękko + papryczka lub pomidorek. i od razu mówię , zę wiem - przegięłam z orzechami ![]() wybaczcie mi i obiecuję poprawę . |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 |
Rozeznanie
|
A ja mam kolejne pytanie: z czym jecie kakao? Tzn. do czego je dodajecie? Bo ja sobie kupiłam takie: http://www.hipernet24.pl/sklep/img_items/b/096/9610.jpg i bym sobie z chęcią je z czymś zjadła, ale nie wiem z czym. Ono ma 10% tłuszczu, może być? Bo tylko takie były.
Ponawiam pytanie dot. śledzika: jakie kupujecie? Na co trzeba zwrócić uwagę? Ja znalazłam w zalewie octowo - korzennej. Może być? Tak to wszystkie były w oleju i w śmietanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do śledzi to rzadko jadam więc nie pomogę,ale podobno nawet w składzie tej zalewy w której są te śledzie jest cukier,ale nie wiem na pewno no właśnie...śledzia bym zjadła ![]()
![]() |
#4454 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja ponawiam moje pytanko: można jeść makaron z pszenicy durum?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4456 |
Rozeznanie
|
Z mlekiem to nie mogę niestety jeszcze:/ A tak bardzo bym chciała... Ale spróbuję z ricottą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Rozeznanie
|
a jutro te foremki z lidlu.
chyba sobie przypomnienie ustawię, żeby przystanek wcześniej wysiąść i się tam przejść ![]()
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest dozwolone na I fazie - do 2 szklanek mleka, jogurtu, maślanki dziennie wiesz co, muszę Cię trochę ochrzanić ![]() ![]() nie masz z czego chudnąć moim zdaniem [ale zaznaczam. że nie widziałam Cie na żywo] więc możliwe jest że niewiele stracisz w I fazie myślę, że i tak zmieniając tak diametralnie nawyki żywieniowe zrobisz sporo dobrego dla siebie ![]() a na brzuszek - ćwiczenia, jak nie zbudujesz sobie tam mięśni i nie będziesz o nie dbała to będzie niezbyt ciekawie wyglądał i żadna dieta Ci nie pomoże ponadto, to mit, że kobieta musi mieć płaski brzuch, to fizjologicznie niemożliwe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() widzę, że nowych twarzy ciagle przybywa ![]() dosyc długo mnie nie bylo, bo Tżet na delegacji za wielką wodą i sama sie bujam z ekipą remontowo-wykończeniowo-stolarską ![]() Nie ważyłam się dawno i sie boję ![]() ![]() jedzonko: Is;kromka chleba orkiszowego z sałatką z makreli, ogorka, pieczarek, jaja i szczypiorku + troszke majonezu IIsn;milkyshake - banan, truskawki, troszkę mleka 0,5% i poł łyżeczki fruktozy 0; klops z SB turbo - widziałam Ilonko, ze masz go u siebie w blogu, smakował ci? do tego szparagi gotowane, nie wiem czy to pasuje, ale była juz wyższa konieczność aby je zużyć p;orzechy włoskie - za duzo ![]() k;zupa z ciecierzycy z pomidorami i makaronem, zdaje sie ze jestem dłużna przepis ![]() Tak mniej więcej to u mnie wygląda na co dzień w sensie takim, ze probuje omijac wegle wieczorem, tzn. dzisiaj z tym makaronem to może niekoniecznie mi wyszło ![]() ![]() Pozdrówka Bikiniary ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Zakorzenienie
|
alusia1989
ty watpisza ja sie zastanawiam czy w ogole bedzie efekt jak na 4 dniu zgrzeszylam i to strasznie.... Bylo to spowodowane obiadem u tesciowej... no bo jak wiecie jej sie nie przyznam ze sie odchudzam i musialam po trochu zjesc tych zakazanych rzeczy.... śniadanie: jajecznica z 2 jajek z plastrem sera żółtego 2 sniadanie: serek wiejski gdzies za godznine: kurczakburger(ale samo miesa zjadlam bulke dalam TŻ ![]() obiad: 3 łyzki ziemniakow,2 pałeczki kurze, salatka z kalafiorem, selerem i marchewka.... kolacja serek wiejski.... i troszke moze 5 fistaszkow Przerwac diete? bo sie zastanawiam jak sie zrobi taka glupite na 1 fazie czy to cos da....czy moje wysilki nie pojda na marne
#4461 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Że też chciało Ci się to wszystko przyrządzać ![]() Edytowane przez Madelie Czas edycji: 2009-03-29 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zadomowienie
|
Ja dziś:
śniadanie: placek owsiany(przepis z diety Pasternaka z Joy'a-składniki grają z IIfazą SB) do tego serek naturalny i 5 truskawek ![]() ![]() 2 Śniadanie: serek wiejski, herbata zielona obiad: ryba na parze, brokuły na parze, herbata przekąska: activia kolacja: sałatka z jajka,tuńczyka,brokuły i serka naturalego i pomidora ![]() ![]() ![]()
#4463 |
Rozeznanie
|
ja mam ostatnio zanik apetytu, w ogóle głodu nie czuję.
a inna kwestia, że chciałabym mieć osobistego kucharza, który przyrządzałby mi wszystkie te pyszne dania. Bo ostatnio idę na łatwiznę i wszystko takie to do siebie podobne ![]()
#4464 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do tego podejścia, to akurat miałam chwile zwątpienia, ale to już minęło i jest lepiej. Chcę spróbowac. Jak okaże się, że to nie dla mnie, to trudno. Teraz przynajmniej wiem, że moje nawyki żywieniowe i tak się zmienią. Także nic na marne nie pójdzie. A że ważę nie tak bardzo dużo, to zdaje sobie z tego sprawę, z tym, że u mnie jest tak, że nogi są w porządku. Jestem z nich jak najbardziej zadowolona, a wszystko mi idzie w brzuch. I wygląda on okropnie! I nie przesadzam. Oprócz diety cwiczę również, także mam nadzieję, że to wszystko razem się pięknie zgra i nie będę żałowała, że podjęłam decyzję o przejściu na tą dietę. EDIT: Dobra, wkleję mój dzisiejszy, nieco ubogi jadłospis: Śniadanie: serek wiejski 3% z połową świeżego ogórka i ok. 80 g jogurtu naturalnego Obiad: 20 dag piersi z kurczaka, 75 g soczewicy zielonej gotowanej, 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki i 1 jajko sadzone - taka moja mała mieszanka ![]() Przekąska: 40 g orzeszków ziemnych bez tłuszczu i bez soli Jakoś dzisiaj w ogóle nie byłam głodna. Zmusiłam się do zjedzenia tego obiadu... Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-03-29 o 21:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() A gdzie warzywa, przecież do serka wiejskiego mozesz dorzucić? i ilościowo mało. Na jedynce nie powinno się ziemniakow ani marchewki ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Dla wszystkich początkujących gorąco polecam - kopalnia pomysłów ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
Wtajemniczenie
|
Na dobranoc wyznanie:
1.Len mielony 2.Dwa golabki z sosem pomidorowym 3.Piernik 4.Lazanki 5.Chilli con carne ze szczypiorkiem 6.Dwa golabki 7.2 kostki czekolady, doppio z mlekiem 4% Spokojnych snow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w ogóle to muszę się jakoś po weekendzie z dietą pozbierać, bo byłam w domu... A w domu za bardzo "SB" nie jest... No i zjadłam dzisiaj maleńkie ciasteczko francuskie ![]()
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-03-29 o 22:32 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4468 |
Rozeznanie
|
A ja dalej pomęczę Was z pytaniem nt. tego śledzika
![]() A właśnie, z czym go jecie? No i jeszcze jedno muszę napisać. Czy na I fazie czułyście też, że Wasze kolejne dania są tym samym, co jadłyście przed chwilą? Bo ja jak sobie myślę nad tym, co jutro mam zjeść, to mam wrażenie, że wszystko już było. Na nic nie mam ochoty z tego, co dozwolone:P W kółko jest to samo. ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:40 ---------- Pomęczę jeszcze Was dziewczyny - wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj wiem wiem ze za malo warzyw, ale bylam caly dzien w rozjazdach i wszystko na biegu... takze wiem co jest niedozwolone... dlatego moje pytanie czy kontynuowac czy dac sobie spokoj jak juz w 4 dniu tak ciezko grzesze...
![]() |
#4470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Własnie odczuwam ten sam problem. Jakas taka niechec sie we mnie pojawila do przygotowywania posilkow ehh..., owczoraj nawet probowałam sobie wymyslic jakis fajny niedzielny deser.... skonczylo sie na serze bialym z odrobina smarowidła ![]() a własnie. , jakie smarowidła kupujecie ? ja znalazlam w realu tylko jedno ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.