Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz. V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-29, 19:30   #4201
onaella
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja tez jestem mloda dziewczyna, a jednak czulabym sie dziwnie gdyby kolezanka mi cos takiego powiedziala wreczajac zaproszenie
tak jak pisalam - czulabym sie jakby mi zasugerowala, ze moge byc tak tepa zeby nie wpasc sama na cos takiego...
no, ja też bym przy wręczaniu zaproszenia tak nie powiedziała
ale jak np jesteśmy z dziewczynami na piwku to podczas luźnej rozmowy im mówilam, jakie mam zdanie na ten tamet

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:33   #4202
lain
Zakorzenienie

Dot.: Sexi dzikie kotki, do tego mądre i potrafiące gotować przyszłe żony PM 2010 cz.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
no, ja też bym przy wręczaniu zaproszenia tak nie powiedziała
ale jak np jesteśmy z dziewczynami na piwku to podczas luźnej rozmowy im mówilam, jakie mam zdanie na ten tamet
jak wychodzi jakos tak w luznej dyskusji to jeszcze ok, ale tak przy tych zaproszeniach to nie bardzo
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:48   #4203
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
jak wychodzi jakos tak w luznej dyskusji to jeszcze ok, ale tak przy tych zaproszeniach to nie bardzo
nie, no przy zapraszaniu to absolutnie

ja to mam na tyle dobry kontakt z koleżankami z roku i znają mnie też na tyle dobrze, że jak powiem ni z gruszki ni z pietruszki przy piwku o tych sukienkach to wiem, że nikt nie będzie miał mi tego za zle

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-29, 19:51   #4204
can't be perfect
Wtajemniczenie

ja mam taką bliską koleżankę która na slub swojego kuzyna ubrała białą ukienkę ,swoją od poprawin.. i w sumie mogę się obawiać że ona może wyskoczyć w bieli, ale własnie kiedyś przy piwku rozpocznę taski temat, że niby byłam na weslu i pewna dziewczyna miala jasną suienkę i wyglądała jak 2 PM, ciekawe co mi powie ale nie miałabym smiałości powiedziec jakoś tego wprost..
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 20:07   #4205
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
ja mam taką bliską koleżankę która na slub swojego kuzyna ubrała białą ukienkę ,swoją od poprawin.. i w sumie mogę się obawiać że ona może wyskoczyć w bieli, ale własnie kiedyś przy piwku rozpocznę taski temat, że niby byłam na weslu i pewna dziewczyna miala jasną suienkę i wyglądała jak 2 PM, ciekawe co mi powie ale nie miałabym smiałości powiedziec jakoś tego wprost..
jeżeli masz obawy przed powiedzeniem wprost to myślę, że taka "jakby" luźna rozmowa będzie najlepsza
albo zacznij od razu na ostro i powiedz, że byłaś na weselu gdzie byla w jasniutkiej sukience i, że zachowala sie poniżej jakichkolwiek norm, że wyglądala jak kretynka i tym podobne epitety Myślę, że wtedy owa koleżanka nie wyskoczy już z informacją o swojej białej kreacji
A najlepiej miec obok zaufaną przyjaciółkę, która od razu poprze twoje slowa

moze i dziecinne takie zagrania, ale czasem jak widac mogą być konieczne

14.08.2010
baby
Stary 2009-03-29, 20:07   #4206
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no normalnie powiem, a jak mam powiedzieć oczywiście z uśmiechem na twarzy a nie z rozkazem
No nie do końca to takie normalne, bo nie słyszałam aby jakas PM powiedziała swoim gościom o takim zakazie'

Cytat:
ja tez jestem mloda dziewczyna, a jednak czulabym sie dziwnie gdyby kolezanka mi cos takiego powiedziala wreczajac zaproszenie
tak jak pisalam - czulabym sie jakby mi zasugerowala, ze moge byc tak tepa zeby nie wpasc sama na cos takiego...
Też czułabym się dziwnie mówiąc takie coś
Zwłaszcza że o ile w luźnej rozmowie można coś wspomnieć koleżankom, kuzynkom..to z osobami towarzyszącymi, których nie znamy lub znamy bardzo słabo może być gorzej

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:00   #4207
Samoa
Zakorzenienie

Cytat:
Samoa przykro mi, że nie będziecie mieli wesela może się jeszcze wszystko ułoży
a jak będziesz chciała nam powiedzieć to napiszesz na gmail, ale mam nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby bo się wszystko wyjaśni
to nie jest tak, że nie będziemy mieli, tak jak napisała Lain ktoś mi obrzydził i nie wiem czy chcę się w to bawić. Wkurzyłam się strasznie a że mi nie zależy na weselu to jestem skłonna z niego zrezygnować. Teraz mi przeszło, bo jak powiedziałam mamie i tż to się oburzyli.
Żeby Wam wyjaśnić o co poszło musiałabym sie za bardzo wgłębić w różne relacje a takie rzeczy to wole przy kawce albo piwku a nie przez netaAbsoloutnie ne chodzi o tz, bo jest idealnie między nami. Pewnie zrobie to wesele, bo tżtowi zaczęlo bardzo zależeć, chociaz powiedział, że jakby cos to zawsze możemy nie robićPoza tym prawda jest taka, że chyba chcąc nie chcąc musimy zrobić, bo by nas obie rodziny wyklęły chyba. I znajomi. W sumie jak tak myślałam o tym to jednak człowiek nie ma za bardzo wyboru, bo gdybysmy teraz ogłosili, że nie robimy to by sie pewnie afera zrobiła.
Ale dzięki ziomusie

Cytat:
Napisane przez wilczyca Pokaż wiadomość
a nie miałaś ostatnio jakichś stresów?może związane z tym weselem?
Mnie brzuch bolał rok temu chyba parę tygodni, biegałam po lekarzach, łykałam 3rodzaje tabletek, robiłam testy na helicobacter, na pasożyty i inne bajery a okazało się, że po prostu trochę więcej stresów mi się nałożyło...
chociaż test na helicobacter zawsze można zrobić
nie miałam ani pół stresa, wręcz przeciwnieNo, chyba, że stresem mozna nazwac im prezę, na której tż sie świetnie bawił a ja zamulałamPoza tym własciwie mój organizm w żaden sposób nigdy nie reagował na stres,także to na pewno nie to. Ale juz mi przechodzi.
Albo umieramGłupio by było
Przejdę się chyba do lekarza, bo mam abonament w lux medzie to szkoda żeby się marnował jak mogę pozawracać dupę jakiemus lekarzowi moją osobą
W ogóle jutro idę na takie ważne badanie, mam nadzieję, ze wszystko ok ze mną

Kasia spoko to menu tylko ja bym ta osobę, która je pisała walnęła patelnią przez łeb - karpacio?Jak ktos nie wie jak to się pisze to niech luknie w google chociaż a nie ofercie takie błędy robi. Chyba, że to danie autorskie carpaccio z karpia haha
Fajne menu. Ja bym postawiła na medaliony w sosie kurkowym i pana cottęWIęcej nie pamiętam.
Flaki a fuj, tatar a fuj - bezpieczniej carpaccio z łososia. Ale chyba jako przystawka? Bo jakoś tak dziwnie te menu podzielone były, że się pogubiłam.

Znacie jakiś lakier do paznkoci, który nie odpryskuje po jednym dniu? Ponoc Sally Hansen sa ok, ale one chyba z 40 zł kosztują
Samoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:27   #4208
kaska87
Zakorzenienie

ja flaków i tatara też nie ruszę, ale Piotruś lubi no i goście też zjedzą

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:41   #4209
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
boli mnie od piątku, więc to chyba niedługo. JAk mi nie przejdzie to pójde do lekarza. Ale poczytam o tym helicobacterze
A ja mam właśnie sporo koleżanek planujących ślub w 2010 i często sobie gadamy, ale bez takich dogłębnych analiz jak tutaj
Właśnie my też mamy podobnie, tzn póki co są dwa śluby znajomych, na których chciałabym być, jedni juz mają datę a drudzy nie, mam nadzieję, że do listopada będzie wiadomo.

Z nieprzyjemnych rzeczy - nie wiem czy zrobimy wesele. Nie będę pisać dlaczego, bo to nie jest temat na forum, ale z mojej strony cała impreza stanęła pod znakiem zapytania. Z resztą mi wcale na tym nie zależy, więc nie mam zamiaru niczego z tym robić.
kurczę ostatnio wszyscy albo odwołują śluby, albo rezygnują z wesel... jakaś epidemia ;(
Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
no co Ty Lain
u mnie moi znajomi płci męskiej to uwielbiają flaczki
a mój Tz to już w ogóle
Ja mimo, ze facetem nie jestem, to flaczki lubię w szczególności w wykonaniu mojej mamusi
Cytat:
Ojjj musze Wam powiedzieć, ze znam takie, które "tępymi" nazwać można1 Jedna to się ubrała na wesele swojej siostry w suknię wieczorową w kolorze ecru! A we włosy wpieła kwiat Naprawdę wyglądała, jak druga PM! Zabiłabym! Na szczęście moje koleżanki są inteligentne Ale też bym nie miała skrupułów by w kulturalny sposób powiedzieć, ze biel i jasne odcienie są dla PM, jest przecież tyle kolorów w palecie!
Cytat:
ja flaków i tatara też nie ruszę, ale Piotruś lubi no i goście też zjedzą
ja tatara nie jem;/

Nam do załatwienia na teraz został kościół, tzn nauki, poradnia i oznajmienie księdzu, że będziemy ślub brali w innej parafii Mamy więc już salę, dj'a i fotografa

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-03-29 o 21:43
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 22:18   #4210
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość

ja tatara nie jem;/
ja tez na ogol nie jem, ale to dlatego, ze nie umiem go sobie fajnie zrobic. ale jest calkiem smaczny TZ czesto w restauracji sobie zamawia na przystawke jak jest w menu. tak sobie to wszystko potrafi wymieszac na talerzu i doprawic, ze nawet mi smakuje

zastanawiam sie jak to bedzie u Kasi wygladalo jako zimna plyta. bo ja zawsze widzialam tatara na zasadzie - miesko, a obok na talerzu wszelkie dodatki do samodzielnego wymieszania.
no i to jednak surowe miesko, wiec chyba lepiej zeby zbyt dlugo na stole nie lezalo. druga sprawa - mieso na tatar to musi byc super swieza poledwica wolowa, wiec dobrze byloby miec pewnosc, ze restauracja takowa zapewni, bo moze sie to kiepsko skonczyc.
Stary 2009-03-29, 22:32   #4211
chilanes
Zakorzenienie

nie wiem, ja bym tatara, tak jak i jaj w majonezie nie brała, bo różnie to właśnie z nimi może być

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-03-29 o 23:03
Stary 2009-03-29, 22:51   #4212
lain
Zakorzenienie

w sumie takie jaja jak postoja na stole to tez sie robia mocno nieciekawe
Stary 2009-03-29, 22:59   #4213
Elitka4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Samoa Pokaż wiadomość
Z nieprzyjemnych rzeczy - nie wiem czy zrobimy wesele. Nie będę pisać dlaczego, bo to nie jest temat na forum, ale z mojej strony cała impreza stanęła pod znakiem zapytania. Z resztą mi wcale na tym nie zależy, więc nie mam zamiaru niczego z tym robić.
Czyli jak coś się wali, to grupowo. Tylko, że u mnie to z powodów finansowych będzie albo zostanę PM 2011?

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
no to nieżle i pewnie nie raz będziesz jeszcze miała z tą firmą niezłe przeprawy no ale nowe to zawsze jakieś nowe doswiadczenia w sumie
Nie no oczywiście, że teraz to pewnie będę miała przyśpieszony kurs księgowości i z tego się bardzo cieszę. Ale biorąc się za to zlecenie nie sądziłam, że będę siedziała w pracy po 10 godzin a przecież pracę mgr muszę pisać i teraz to już całkiem nie wiem kiedy. Ale cóż. Muszę wziąść się w garść, wsadzić sobie w tyłek motorek i po prostu dać ze wszystkim radę. Innej opcji nie biorę pod uwagę
Elitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 08:40   #4214
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elitka4 Pokaż wiadomość
Czyli jak coś się wali, to grupowo. Tylko, że u mnie to z powodów finansowych będzie albo zostanę PM 2011?
Ty też o jejku

ja chyba muszę przemyśleć tego tatara nie chcę by ktos się zatruł, albo żeby waliło na sali dla mnie lepiej, że go nie będzie poza tym TZ-cik ma pójśc do kolegi, który miał ślub tam gdzie my i każdy mówił, że jedzonko pyszne i dużo i zobaczymy co oni mieli i wtedy sobie napiszemy menu bo tamto co wkeljałam to jakaś para sobie układała, a ja mogę całkiem inne sobie wybrać

na 9:00 idę do pracy nie chce mi się

Stary 2009-03-30, 08:57   #4215
chilanes
Zakorzenienie

Przemyśl tego tatara, przemyśl, bo o ile podadzą jako przystawkę na samym początku jak w restauracji, o tyle gdyby miało stać całą noc na stołach to nie chciałabym się przyczynić do problemów chorobowych gości

Mi się jako nowy tytuł wątku bodobały Wasze krótkie propozycje, czyli np: PM 2010 cz. VI

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-03-30 o 08:59
Stary 2009-03-30, 10:00   #4216
lusmarija
Wtajemniczenie

dzień dobry

a mi się najbardziej podoba:
Niecierpliwe PM`2010

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 10:29   #4217
chilanes
Zakorzenienie

też by moglo być Prawdziwie, krótko i na temat
Stary 2009-03-30, 10:31   #4218
lain
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba muszę przemyśleć tego tatara nie chcę by ktos się zatruł, albo żeby waliło na sali dla mnie lepiej, że go nie będzie
smierdza to flaczki (przynajmniej dla mnie maja wyjatkowo nieprzyjemny zapach)
no a tatar to jednak jest ryzyko. jeszcze jakby byl podawany jako przystawka tak ze kazdemu przynosza swiezego prosto z lodowki to ok. ale takie lezenie na stole wydaje mi sie, ze nie jest wskazane w przypadku surowego miesa

ja zaakceptuje kazdy tytul ten co jest teraz bardzo mi sie podoba. ja sie nie musze przed nikim chowac wiec no problemo choc ja np. nie jestem niecierpliwa PM mozna powiedziec, ze jestem bardzo cierpliwa wybralam taka date i nie zamienilabym ja na wczesniejsza

ale pospalam wlasnie wstalam i mam dzien wolny szkoda tylko, ze pogoda taka kiepskawa. ale z tego co widze na Onecie to niebawem zapowiadaja wiosne i 17 stopni
Stary 2009-03-30, 10:41   #4219
kaska87
Zakorzenienie

chyba odpuszczę tego tatara z marynatami wódeczka też dobrze wchodzi-może nawet lepiej mam rację?

Stary 2009-03-30, 10:48   #4220
lain
Zakorzenienie

Cytat:
chyba odpuszczę tego tatara z marynatami wódeczka też dobrze wchodzi-może nawet lepiej mam rację?
z marynatami wchodzi koncertowo jeszcze jakis sledzik czy cos i mysle, ze bez tatara sie obejdzie
wczoraj zagadalam do TZa o tym tatarze (bo on jest wielbicielem) i zapytalam co o tym mysli jako daniu na zimna plyte. stwierdzil, ze jako przekaska do wodki bylby super, ale ze jest to w warunkach weselnych bardzo ryzykowne i on by sie nie zdecydowal pomimo, ze bardzo lubi
Stary 2009-03-30, 10:56   #4221
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
z marynatami wchodzi koncertowo jeszcze jakis sledzik czy cos i mysle, ze bez tatara sie obejdzie
wczoraj zagadalam do TZa o tym tatarze (bo on jest wielbicielem) i zapytalam co o tym mysli jako daniu na zimna plyte. stwierdzil, ze jako przekaska do wodki bylby super, ale ze jest to w warunkach weselnych bardzo ryzykowne i on by sie nie zdecydowal pomimo, ze bardzo lubi
tez tak myśle, bo może być ciepło i się mięso szybko psuje lepiej nie ryzykować, tatara nie będzie

Stary 2009-03-30, 11:19   #4222
chilanes
Zakorzenienie

noo dlatego tak, jak pisałam: albo na przystawkę do wniesienia i pdoania kto będzie chciał, albo wogóle, bo stać na stole nie może.
Stary 2009-03-30, 11:21   #4223
lusmarija
Wtajemniczenie

u mnie tatar będzie jako przystawka mój brat by chyba nie przeżył bez tatara

Stary 2009-03-30, 11:30   #4224
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
u mnie tatar będzie jako przystawka mój brat by chyba nie przeżył bez tatara
u nas dużo osób tez uwielbia tatara

Ok zbieram się za robienie części badawczej

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2009-03-30 o 11:39
Stary 2009-03-30, 11:57   #4225
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
Ok zbieram się za robienie części badawczej
mnie od jutra też to czeka niestety, ale jak się z tym uporam to już z górki będzie

Stary 2009-03-30, 12:05   #4226
kaska87
Zakorzenienie

na tvn style jest program o ślubie

Stary 2009-03-30, 12:11   #4227
lain
Zakorzenienie

Cytat:
na tvn style jest program o ślubie
właczyłam sobie
Stary 2009-03-30, 12:12   #4228
kaska87
Zakorzenienie

są w salonie annais bo plakat wisi

Stary 2009-03-30, 12:15   #4229
lain
Zakorzenienie

ooo skonczylo sie

czyli obraczki nalezy isc mierzyc kilka razy o roznych porach dnia. ok. zapamietam

zrobilam sobie swoj terminarz organizacji roznych rzeczy i obraczki wpisalam na grudzien 2009. zastanawiam sie czy nie za wczesnie...
ale chyba w salonach nie ma zadnych wyprzedazy obraczek tak ze mozna by bylo kupic taniej w jakis tam miesiacach nio nie? czy ja o czyms nie wiem
Stary 2009-03-30, 12:17   #4230
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
zrobilam sobie swoj terminarz organizacji roznych rzeczy i obraczki wpisalam na grudzien 2009. zastanawiam sie czy nie za wczesnie...
nie wiem ja mam zamiar kupować w grudniu a ślub mam wcześcniej, ale to przeciez się nie psuje jak tatar

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości