![]() |
#2761 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
![]() ale dziękuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2762 |
Rozeznanie
|
a raaany, dzisiaj niedziela, a więc byłam u rodziców na obiedzie.
Pękam w szwach! Zerknie ktoś ![]() oczywiście ze wskazaniem na Pe, ale z pewnymi ograniczeniami. Śniadanie - kluski lane na mleku (taka średnia miseczka), łyżeczka dżemu truskawkowego i garstka rodzynek, mocna kawa rozpuszczalna z 2 łyżkami mleka Obiad u rodziców - najpierw typowa "zimna płyta" - sałatka z tuńczyka i jajka, kawałek śledzia z cebulką i kromka chleba żytniego, potem obiad - filiżanka rosołu z makaronem i pietruszką, 3 kluski śląskie ! z buraczkami i pieczenią wieprzową. No sos się jednak nie skusiłam... Podwieczorek - 2 wafle ryżowe z almette naturalnym i plastrami pomarańczy Kolacja - będzie jakaś mamina sałatka jarzynowa (ogórek kiszony, kukurydza, marchewka, jabłka, groszek, musztarda i ketchup, bez majonezu) i melisa
#2763 |
Raczkowanie
|
SB I faza (ostatni dzień I fazy
![]() Śniadanie: jajecznica z 2 jajek na oliwie z oliwek chuda wędlina z indyka - dosyć trochę Obiad: 500g brokuła 8 ogórków kiszonych gotowana pierś z kurczaka - taka normalna porcja Podwieczorek: serek wiejski - połowa Kolacja: będzie sałatka z pomidorów i druga połowa serka wiejskiego
#2764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2765 |
Zakorzenienie
|
Cześć wszystkim
Mi dziś przez to przestawienie czasu chyba trochę się pory posiłków pozmieniały, zjadłam dopiero 3, w tym jeden tylko co, i nie wiem jak upchnąć jeszcze te 2 Moje RRR, ślicznie proszę o ocenę: Ś, ok.10: mniej więcej połowa wieśniaka (zwykłego, tego 200g) wymieszanego z 4 łyżkami płatków owsianych, gdzieś 2/3 jabłka zrobionego wcześniej w mikrofali z cynamonem, i kilkoma (może 5) winogronami + kawa rozp. z mlekiem i cykorią w sumie to chyba obiad ( ![]() ![]() P, 17.00: druga połowa wieśniaka ze śniadania wymieszanego z mieszanką studencką (a dokładnie: ananasy suszone, chipsy bananowe, przechy arachidowe, włoskie, daktyle suszone, rodzynki, morele, śliwki) - 3 łyżeczki i z ok. łyżeczką zmielonych migdałów w planach: P2, pewnie coś o 19: puszka sardynek (do wyboru mam niestety w oleju lub w sosie pomidorowym - które lepsze?) z sałatką z rzodkiewem i łyżki jog.nat. K, 19? (nad którą jeszcze się zastanawiam, czy robić, czy już sobie darować): pewnie omlet z dwóch jaj, szczypiorkiem i 2 plasterkami chudej polędwicy Do tego litr zielonej, woda ng też jakoś litr 40 min. basenu, 30 min sauny, ok.50 min ćwiczeń z dodatku do 'Wyborczej' pt. 'Trzymaj linię' I jak?
#2766 |
Rozeznanie
|
U
sniadanie ; owsianka ( szklanka platkow owsianych , 2 lyzki otrebow pszennych , szklanka mleczk 1,5%) , chcialm dodac jablko ale mi nie smakowalo z owsianka wiec wyrzucilam do miseczki pieska 2 sniadanie : kromka razowca , plaster poledwicy sopockiej , plaster pomodorka , jablko obiad : mintaj gotowany , pol woreczka ryzu brazowego , brokuly , marchew , papryka podwieczorek : wielka mich warzyw , orzeszki wloskie ( wiem wiem ze warzywa to nie posilek ale w lodowce pustka a warzywka kooocham , obiecuje poprawe ![]() kolacja : bedzie wiesniaczek 3% tluszczu z pitnicy , marcheweczka , kiszony ogorek( duuuzo ogoreczka :p ) bardzo prosze o ocenke ![]()
#2767 |
Zadomowienie
|
moje dzisiejsze Rrrr
sniadanie: 1/4 pizzerki, polowa gotowanej kukurydzy obiad: pól piersi z kurczaka smazonej +3 lyzki salatki podwieczorek: jogurt naturalny z jagodami kolacja: jajecznica z 2 jaj z warzywami + kromka orkiszowo zytniego chlebka a za jakies 2 h bedzie jeszcze 3 kawalki chudego twarogu z jagodami ![]()
![]() |
#2768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2769 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 3 rzodkiewki, II śniadanie godz. 12.30: sałatka owocowa z 1 grapeifruita,2 jabłek i 1 pomarańczy z 90 g jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu i 90 g serka homogenizowanego naturalnego (zjadłam 1/3 tej porcji,gdyż podzieliłam się z dwiema córkami), Obiad godz. 15.30: 1/4 piersi z kurczaka doprawionego Vegetą,kilkoma kroplami sosu sojowego oraz oliwy z oliwek ,na ten kurczak położone pokrojone w plasterki pieczarki odparowane wcześniej z wody na patelni,na pieczarki położony 1 cienki plasterek sera żółtego edamskiego( to wszystko zapieczone w piekarniku na pergaminie do pieczenia ok. 30 minut)+sałatka grecka z kapustki pekińskiej z surową czerwoną papryką,pomidorkami,ogórk ami konserwowymi,oliwkami i FETĄ z sosem sałatkowym Knorra koperkowo-ziołowym w proszku rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek i skropiona sokiem wyciśniętym z cytryny (PYCHA!!!), Podwieczorek 19.00: 2 łyżki (po ugotowaniu) ryżu brązowego+śledź świeży usmażony na patelni na oleju i zalany zalewą octową z cebulką Kolacja,którą zjem o 22-giej : 1/2 kostki twarogu chudego z Łowicza, Napoje: po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną. |
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Raczkowanie
|
Moje niedzielne eR... ocenicie
![]() Śniadanie - (według mnie ok 9, ale właściwie była już 10 ![]() II śniadanie ok 13 - serek homo naturalny z wkrojoną pomarańczą, kostka gorzkiej czekolady 90% zamoczona w miodzie ![]() Obiad - ok 16.30 - ok 300g warzyw na patelnie ziemniakami, pierś z kurczaka podsmażona na oliwie z oliwek w międzyczasie 2 małe ogórki konserwowe Kolacja ok 20:00 - puszka tuńczyka w sosie własnym z połową ogórka kiszonego i marchewką. i jak ? ![]()
![]() |
#2771 |
Raczkowanie
|
Moje lekkie Pyy:
I. Owsianka: niecała szklanka mleka, banan, kakao, ok. 5 łyżek płatków, 2 garści rodzynek. II. Drożdżówka z budyniem, lukrem i kruszonką. III. Spory zraz wołowy z ogórem w środku, ziemniaczki( ![]() ![]() Po:Jogurt gratka z 3 łychami musli, kilka śliwek suszonych,kostka gorzkiej czeko. IV.Kisiel z bananem i jabłkiem, garść orzechów ziemnych V:2 kromki chleba,jedna z jakimś kremem czekoladowym(okazał się jakiś..niedobry? ![]() Może być? Prosze o ocene ![]() PS. Czy to normalne że teraz ciągle chce mi się jeść? Dawniej(ed ![]()
#2772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() coś tu cicho dzisiaj, to może wkleję swoje niedzielne Peeee (śmiesznie tak być na U i P jednocześnie ![]() Iśn: jajecznica na maśle z pomidorem, kukurydzą, pieczarkami i fetą posypana furą szczypiorku; 2 wielkie kromy białego chleba z masłem czosnkowym i pieczonym pasztetem; danio waniliowy 240g z garścią mieszanki studenckiej i wkruszonymi biszkoptami; bounty IIśn: bułka z dynią z masłem, żółtym serem i konfiturą wiśniową ![]() o: wielki talerz zabielanej zupy pomidorowej z furą ryżu, marchewy, mięcha i natki pietruszki; puree z ziemniaków, pieczone udko z kurczaka z chrupiącą skórką ![]() d: kawał ciasta krówki, duuuużo czekoladek z bombonierki, kilka rafaello i śliwek w czekoladzie p: drożdżowy cebulak (wielkości średniej pizzy ![]() ![]() k: bagietka z masłem, almette, kiełbasą żywiecką i sosem majonezowo-chrzanowym; gruba parówa drobiowa z keczupem, herbata roibos z cukrem a teraz zabieram się za wafle z masą chałwową i kubas kakao na mleku 3,2%
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Zadomowienie
|
UW(srednio udane
![]() I: owsianka:200ml mleka, 3 lyzki platkow owsianych, 2 lyzki rodzynek,2 suszone morele, jablko II:70g sera bialego z kawalkiem papryki i ogorka, soczek pycholandia ![]() III:3/4 udka z kurczaka, 2 ziemniaki, surowka z czerwonej kapusty IV:serek wiejski z polowa banana, 2 lyzkami granoli, rodzynek i cookie crisp, cynamon V:2 male kromki grahama z szynka, pol miseczki salatki jarzynowej W miedzyczasie:1 lyzeczka masla orzechowego, troche granoli ![]()
#2774 | |
Raczkowanie
|
Vana, pyyyyyysznie!
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2775 |
Raczkowanie
|
No więc moj pierwszy jadłospis R
![]() ![]() śniadanie: 2 łyżki musli z owocami z połową wkrojonego jabłka i zalane połową małego jogurtu. II śniadanie: kilka orzeszków + mały kawałeczek 2cm na 3 cm;D ciasta drożdżowego z jabłkiem (nie mogłam się opszeć;/) obiad: udko z kurczaka z kopą warzyw (taka mieszanka gotowana na parze) podwieczorek: pół kromki z paprykarzem i ogórkiem kiszonym. Pół jabłka. kolacja: ryba z gotowanymi warzywami I jak myślicie Dziewczyny? ![]()
![]() |
#2776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2777 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jeszcze wcinam maslo orzechowe ![]() ![]()
![]() |
#2779 |
Rozeznanie
|
do iza_wiosenna moj obiadek ma srednio 320 kcal
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2782 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny bardzo ładnie prosze o odpowiedź
![]() ![]() ![]() ![]()
#2783 |
Rozeznanie
|
To i ja podzielę się moim Ppppp:
Ś: omlet z 2 jaj (podwójne żółtka) z brokułami i oliwkami zielonymi, polany sosem czosnkowym, parówka "Jedynka" też z sosem, grejpfrut, kawa z mlekiem 3,2% kubek soku wielowarzywnego ŚII: bułka sojowa 100g obie połówki z masłem i miodem, kakao O: standard-rosół z makaronem, udko i skrzydełko z kurczaka, pieczone, ziemniaki, mizeria ze śmietaną D: budyń czekoladowy, cappuccino rumowe ok. 100g orzeszków ziemnych jabłko, banan P: 3 kawałki biszkoptu z galaretką i brzoskwiniami, lampka czerwonego wina jogobella ze zbożami-truskawkowa K: 2 jajka na twardo z sosem chrzanowym, bułka sojowa z masłem, serem żółtym i pomidorem KII(teraz): wieśniak 200g wymieszany z rozdrobnionym batonikiem bounty ![]() ![]() ![]() I proszę o ocenkę ![]()
![]() |
#2784 |
Raczkowanie
|
Kasiamaja - Wiesz, ser żólty ma to do siebie, że jest tłusty, beztłuszczowy poprostu nie istnieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2786 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Vanaaaaaaaa!!!!! przeczytałaś?! Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz proszę ekspertów o ocenę
![]() |
#2788 |
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
![]() S ser bialy ok 100 z dodatkiem jog nat ok 50g+pol banan+4 wielkie pokrojone truskawki+lyzka otrebow sojowych+lyzka platkow sojowych. Wszystko zalane mlekiem sojowym. Kawa inka ze zwyklym. II jablko i cappucino bez cukru (wiem,ze to nie posilek ale jak jem snaidanie spore o 8 a lunch mam na 12 to nie czuje sie glodna i nie chce na sile wciskac) lunch salatka z tofu 100g+mieszanka fasolek100g+papryka czerwona+5pomidorkow cherry przekaska tortilla zawiajna z chudym serkiem ze szczypiorkiem,4 plasterkami szynki i 1 topionego chudego zoltego obiadokol talerz zupy warzywnej wlasnej roboty i grillowany filet sojowy z wrayzwmi w occie.
#2789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() sniadanko : tradycyjnie owsianeczka ktora kocham i wielbie ![]() ![]() 2 sniadanie : kromka razowca , plaster poledwicy , plaster pomidorka , jablko obiad : 110g ryzu brazowego , piers z kurczaka z teflony bez tluszczu, brokuly , marchew , papryka swieza czerwona podwieczorek : planuje wiesniaczka z marchewka kolacja : jajko na twardo , marchew , ogorek kiszony i jak ![]() ![]()
'' Spieszmy się kochać ludzi , tak szybko odchodza...'' bo zycie jest cudem ! w odchlani marzen ;D lecz umarli nie wracaja.... ![]() Edytowane przez Majeczka993xy Czas edycji: 2009-03-30 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2790 |
Wtajemniczenie
|
edytowane ; d
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.