Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-29, 15:42   #2761
MilkMelody
Przyczajenie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez star15 Pokaż wiadomość
Lepsze Oceniałam ostatnio Twój jadłospis i widzę poprawę postaraj się pozmieniać to, o czym Ci napisałam. Jeśli chcesz być na R., to jeszcze Ci duuużo brakuje, niestety. Nie chodzi o ilość, tylko JAKOŚĆ ; )
no to troszkę mi ulżyło chociaż skoro do R duuużo mi brakuje to już sama nie wiem..
ale dziękuję staram się stosować do cennych rad
MilkMelody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 15:51   #2762
pyskatka89
Rozeznanie

a raaany, dzisiaj niedziela, a więc byłam u rodziców na obiedzie.
Pękam w szwach! Zerknie ktoś ?
oczywiście ze wskazaniem na Pe, ale z pewnymi ograniczeniami.

Śniadanie - kluski lane na mleku (taka średnia miseczka), łyżeczka dżemu truskawkowego i garstka rodzynek, mocna kawa rozpuszczalna z 2 łyżkami mleka
Obiad u rodziców - najpierw typowa "zimna płyta" - sałatka z tuńczyka i jajka, kawałek śledzia z cebulką i kromka chleba żytniego, potem obiad - filiżanka rosołu z makaronem i pietruszką, 3 kluski śląskie ! z buraczkami i pieczenią wieprzową. No sos się jednak nie skusiłam...
Podwieczorek - 2 wafle ryżowe z almette naturalnym i plastrami pomarańczy
Kolacja - będzie jakaś mamina sałatka jarzynowa (ogórek kiszony, kukurydza, marchewka, jabłka, groszek, musztarda i ketchup, bez majonezu) i melisa

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 15:57   #2763
Mekare
Raczkowanie

SB I faza (ostatni dzień I fazy )

Śniadanie:
jajecznica z 2 jajek na oliwie z oliwek
chuda wędlina z indyka - dosyć trochę

Obiad:
500g brokuła
8 ogórków kiszonych
gotowana pierś z kurczaka - taka normalna porcja

Podwieczorek:
serek wiejski - połowa

Kolacja:
będzie sałatka z pomidorów i druga połowa serka wiejskiego
و الأبد في الساعة الواحدة
Mekare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 16:07   #2764
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Cytrusku jak to cudownie, że innym dobrze radzisz, ale jeszcze lepiej by było gdybyś sama zaczęła takie zmiany wprowadzać w swoich jadłospisach przepraszam za OT

No bede musiala sobie to gdzies rozpisaci sie stosowac...
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 16:16   #2765
virginia
Zakorzenienie

Cześć wszystkim
Mi dziś przez to przestawienie czasu chyba trochę się pory posiłków pozmieniały, zjadłam dopiero 3, w tym jeden tylko co, i nie wiem jak upchnąć jeszcze te 2

Moje RRR, ślicznie proszę o ocenę:
Ś, ok.10: mniej więcej połowa wieśniaka (zwykłego, tego 200g) wymieszanego z 4 łyżkami płatków owsianych, gdzieś 2/3 jabłka zrobionego wcześniej w mikrofali z cynamonem, i kilkoma (może 5) winogronami + kawa rozp. z mlekiem i cykorią
w sumie to chyba obiad (), ok.14: dość gruby plaster szynki (niestety z wołowiny, ale to mama robiła obiad , dziś niedzielny obiadek u rodziców) z surówką z buraczków, mandarynka mała
P, 17.00: druga połowa wieśniaka ze śniadania wymieszanego z mieszanką studencką (a dokładnie: ananasy suszone, chipsy bananowe, przechy arachidowe, włoskie, daktyle suszone, rodzynki, morele, śliwki) - 3 łyżeczki i z ok. łyżeczką zmielonych migdałów
w planach:
P2, pewnie coś o 19: puszka sardynek (do wyboru mam niestety w oleju lub w sosie pomidorowym - które lepsze?) z sałatką z rzodkiewem i łyżki jog.nat.
K, 19? (nad którą jeszcze się zastanawiam, czy robić, czy już sobie darować): pewnie omlet z dwóch jaj, szczypiorkiem i 2 plasterkami chudej polędwicy

Do tego litr zielonej, woda ng też jakoś litr

40 min. basenu, 30 min sauny, ok.50 min ćwiczeń z dodatku do 'Wyborczej' pt. 'Trzymaj linię'

I jak?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 16:43   #2766
Majeczka993xy
Rozeznanie

U
sniadanie ; owsianka ( szklanka platkow owsianych , 2 lyzki otrebow pszennych , szklanka mleczk 1,5%) , chcialm dodac jablko ale mi nie smakowalo z owsianka wiec wyrzucilam do miseczki pieska

2 sniadanie : kromka razowca , plaster poledwicy sopockiej , plaster pomodorka , jablko

obiad : mintaj gotowany , pol woreczka ryzu brazowego , brokuly , marchew , papryka

podwieczorek : wielka mich warzyw , orzeszki wloskie ( wiem wiem ze warzywa to nie posilek ale w lodowce pustka a warzywka kooocham , obiecuje poprawe )

kolacja : bedzie wiesniaczek 3% tluszczu z pitnicy , marcheweczka , kiszony ogorek( duuuzo ogoreczka :p )

bardzo prosze o ocenke
lecz umarli nie wracaja....
Majeczka993xy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 18:04   #2767
wisienka90
Zadomowienie

GG do wisienka90 Send a message via Skype™ to wisienka90

moje dzisiejsze Rrrr
sniadanie: 1/4 pizzerki, polowa gotowanej kukurydzy
obiad: pól piersi z kurczaka smazonej +3 lyzki salatki
podwieczorek: jogurt naturalny z jagodami
kolacja: jajecznica z 2 jaj z warzywami + kromka orkiszowo zytniego chlebka
a za jakies 2 h bedzie jeszcze 3 kawalki chudego twarogu z jagodami
-przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym
-MŻ+WR!
61(19.07)- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!
17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs
wisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 18:07   #2768
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Majeczka993xy Pokaż wiadomość
U
sniadanie ; owsianka ( szklanka platkow owsianych , 2 lyzki otrebow pszennych , szklanka mleczk 1,5%) , chcialm dodac jablko ale mi nie smakowalo z owsianka wiec wyrzucilam do miseczki pieska y... szkoda, no to może banan?

2 sniadanie : kromka razowca , plaster poledwicy sopockiej , plaster pomodorka , jablko nie dorzucisz drugiej kromeczki?

obiad : mintaj gotowany , pol woreczka ryzu brazowego , brokuly , marchew , papryka bardzo mało kalorii ma taki obiad

podwieczorek : wielka mich warzyw , orzeszki wloskie ( wiem wiem ze warzywa to nie posilek ale w lodowce pustka a warzywka kooocham , obiecuje poprawe ) ile było orzechów?

kolacja : bedzie wiesniaczek 3% tluszczu z pitnicy , marcheweczka , kiszony ogorek( duuuzo ogoreczka :p ) iii chociaż jedna kromeczka, hm? ;>

bardzo prosze o ocenke
jak wyżej

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:17   #2769
bekii
Rozeznanie

Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody
I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,2 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojone w małą kosteczkę 3 rzodkiewki,
II śniadanie godz. 12.30: sałatka owocowa z 1 grapeifruita,2 jabłek i 1 pomarańczy z 90 g jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu i 90 g serka homogenizowanego naturalnego (zjadłam 1/3 tej porcji,gdyż podzieliłam się z dwiema córkami),
Obiad godz. 15.30: 1/4 piersi z kurczaka doprawionego Vegetą,kilkoma kroplami sosu sojowego oraz oliwy z oliwek ,na ten kurczak położone pokrojone w plasterki pieczarki odparowane wcześniej z wody na patelni,na pieczarki położony 1 cienki plasterek sera żółtego edamskiego( to wszystko zapieczone w piekarniku na pergaminie do pieczenia ok. 30 minut)+sałatka grecka z kapustki pekińskiej z surową czerwoną papryką,pomidorkami,ogórk ami konserwowymi,oliwkami i FETĄ z sosem sałatkowym Knorra koperkowo-ziołowym w proszku rozrobionym z wodą i oliwą z oliwek i skropiona sokiem wyciśniętym z cytryny (PYCHA!!!),
Podwieczorek 19.00: 2 łyżki (po ugotowaniu) ryżu brązowego+śledź świeży usmażony na patelni na oleju i zalany zalewą octową z cebulką
Kolacja,którą zjem o 22-giej : 1/2 kostki twarogu chudego z Łowicza,
Napoje: po śniadaniu wypiłam szklankę pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbatę czerwoną w kosteczce 3 razy zalewaną, czyli 3 szklanki,po południu i wieczorem herbatę zieloną sypaną 3 razy zalewaną,czyli też 3 szklanki i w międzyczasie popijałam też wodę niegazowaną.

Moje cuda na szydełku:
http://mojeciuchy.pl
(login: szydelkowakraina)

bekii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:26   #2770
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Moje niedzielne eR... ocenicie
Śniadanie - (według mnie ok 9, ale właściwie była już 10 ) - jajecznica na masełku (z 7 jajek, ale na 3 osoby, więc ok 2 jaj na osobę ;p) 2 kromeczki razowca z 2 plastrami wędliny z indyka
II śniadanie ok 13 - serek homo naturalny z wkrojoną pomarańczą, kostka gorzkiej czekolady 90% zamoczona w miodzie
Obiad - ok 16.30 - ok 300g warzyw na patelnie ziemniakami, pierś z kurczaka podsmażona na oliwie z oliwek
w międzyczasie 2 małe ogórki konserwowe
Kolacja ok 20:00 - puszka tuńczyka w sosie własnym z połową ogórka kiszonego i marchewką.

i jak ?

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:32   #2771
Amoni
Raczkowanie

GG do Amoni Send a message via Skype™ to Amoni

Moje lekkie Pyy:
I. Owsianka: niecała szklanka mleka, banan, kakao, ok. 5 łyżek płatków, 2 garści rodzynek.
II. Drożdżówka z budyniem, lukrem i kruszonką.
III. Spory zraz wołowy z ogórem w środku, ziemniaczki(), surówka z pekinki, marchewki i czegoś tam z majonezem
Po:Jogurt gratka z 3 łychami musli, kilka śliwek suszonych,kostka gorzkiej czeko.
IV.Kisiel z bananem i jabłkiem, garść orzechów ziemnych
V:2 kromki chleba,jedna z jakimś kremem czekoladowym(okazał się jakiś..niedobry?), druga z masłem serem żółtym, pomidorem i szczypiorkiem, 2 kabanosy z ketchupem.
Może być? Prosze o ocene
PS. Czy to normalne że teraz ciągle chce mi się jeść? Dawniej(ed) tak nie miałam...sorry za OT'a..
Koniec siedzenia w domu!
,,Bo we mnie kwitnie już wiosna..."
Amoni jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 19:42   #2772
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez Amoni Pokaż wiadomość
Moje lekkie Pyy:
I. Owsianka: niecała szklanka mleka, banan, kakao, ok. 5 łyżek płatków, 2 garści rodzynek. mam nadzieję, że mleko tłuste? mogło być więcej płatkóóóów
II. Drożdżówka z budyniem, lukrem i kruszonką. ok
III. Spory zraz wołowy z ogórem w środku, ziemniaczki(), surówka z pekinki, marchewki i czegoś tam z majonezem smacznie
Po:Jogurt gratka z 3 łychami musli, kilka śliwek suszonych,kostka gorzkiej czeko. ta gratka strasznie rzadka jest, no ale rozumiem, że się przełamujesz
IV.Kisiel z bananem i jabłkiem, garść orzechów ziemnych dobrze, że orzechy wpadły
V:2 kromki chleba,jedna z jakimś kremem czekoladowym(okazał się jakiś..niedobry?), druga z masłem serem żółtym, pomidorem i szczypiorkiem, 2 kabanosy z ketchupem. to kup inny krem, przynajmniej masz powód!
Może być? Prosze o ocene
PS. Czy to normalne że teraz ciągle chce mi się jeść? Dawniej(ed) tak nie miałam...sorry za OT'a..
chce Ci się jeść, bo organizm 'wybudził się ze snu' i stara się nadrobić straty. ale to bardzo dobrze, że masz apetyt
nie odmawiaj sobie ni-cze-go, jedz na zdrowie! i oby z dnia na dzień było jeszcze lepiej

coś tu cicho dzisiaj, to może wkleję swoje niedzielne Peeee (śmiesznie tak być na U i P jednocześnie ):

Iśn: jajecznica na maśle z pomidorem, kukurydzą, pieczarkami i fetą posypana furą szczypiorku; 2 wielkie kromy białego chleba z masłem czosnkowym i pieczonym pasztetem; danio waniliowy 240g z garścią mieszanki studenckiej i wkruszonymi biszkoptami; bounty

IIśn: bułka z dynią z masłem, żółtym serem i konfiturą wiśniową , banan, paula

o: wielki talerz zabielanej zupy pomidorowej z furą ryżu, marchewy, mięcha i natki pietruszki; puree z ziemniaków, pieczone udko z kurczaka z chrupiącą skórką , dużo buraczków i jakiejś surówki z majonezem; kompot
d: kawał ciasta krówki, duuuużo czekoladek z bombonierki, kilka rafaello i śliwek w czekoladzie

p: drożdżowy cebulak (wielkości średniej pizzy) z dodatkowo startym serem i salami zapieczony w piekarniku, fura keczupu; piwo gruszkowe

k: bagietka z masłem, almette, kiełbasą żywiecką i sosem majonezowo-chrzanowym; gruba parówa drobiowa z keczupem, herbata roibos z cukrem

a teraz zabieram się za wafle z masą chałwową i kubas kakao na mleku 3,2%
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 19:53   #2773
cytrusekxD
Zadomowienie

UW(srednio udane):
I: owsianka:200ml mleka, 3 lyzki platkow owsianych, 2 lyzki rodzynek,2 suszone morele, jablko
II:70g sera bialego z kawalkiem papryki i ogorka, soczek pycholandia
III:3/4 udka z kurczaka, 2 ziemniaki, surowka z czerwonej kapusty
IV:serek wiejski z polowa banana, 2 lyzkami granoli, rodzynek i cookie crisp, cynamon
V:2 male kromki grahama z szynka, pol miseczki salatki jarzynowej
W miedzyczasie:1 lyzeczka masla orzechowego, troche granoli
Stary 2009-03-29, 19:57   #2774
mongan75
Raczkowanie

Vana, pyyyyyysznie! co tu dużo mówić, weekend Ci służy i takie powinno byc Twoje U !

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
UW(srednio udane): bede wredna, ale kiedy zamierzasz wreszcie miec UDANY jadłospis ?
I: owsianka:200ml mleka, 3 lyzki platkow owsianych, 2 lyzki rodzynek,2 suszone morele, jablko łoh, chyba sie przejadłas? jakie mleko uzywasz?
II:70g sera bialego z kawalkiem papryki i ogorka, soczek pycholandia
III:3/4 udka z kurczaka, 2 ziemniaki, surowka z czerwonej kapusty 3/4 udka? nie rozsmieszaj mnie ...
IV:serek wiejski z polowa banana, 2 lyzkami granoli, rodzynek i cookie crisp, cynamon no ok.
V:2 male kromki grahama z szynka, pol miseczki salatki jarzynowej MISECZKA, MAŁA kromka ...
W miedzyczasie:1 lyzeczka masla orzechowego, troche granoli
NIE TRAĆ CZASU, potem coraz trudniej z tego wyjsc..
Stary 2009-03-29, 20:13   #2775
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

No więc moj pierwszy jadłospis R Prosze o ocene

śniadanie:
2 łyżki musli z owocami z połową wkrojonego jabłka i zalane połową małego jogurtu.
II śniadanie: kilka orzeszków + mały kawałeczek 2cm na 3 cm;D ciasta drożdżowego z jabłkiem (nie mogłam się opszeć;/)
obiad: udko z kurczaka z kopą warzyw (taka mieszanka gotowana na parze)
podwieczorek: pół kromki z paprykarzem i ogórkiem kiszonym. Pół jabłka.
kolacja: ryba z gotowanymi warzywami

I jak myślicie Dziewczyny? Tylko nie krzyczcie bardzo, starałam się;*
Stary 2009-03-29, 20:25   #2776
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość
Vana, pyyyyyysznie! co tu dużo mówić, weekend Ci służy i takie powinno byc Twoje U !

Mleko 2% uzywam...A w srode juz ide do psychologa, wiec mysle, ze bedzie coraz lepiej
Stary 2009-03-29, 20:25   #2777
paszka016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
No więc moj pierwszy jadłospis R Prosze o ocene

śniadanie:
2 łyżki musli z owocami z połową wkrojonego jabłka i zalane połową małego jogurtu.
II śniadanie: kilka orzeszków + mały kawałeczek 2cm na 3 cm;D ciasta drożdżowego z jabłkiem (nie mogłam się opszeć;/)
obiad: udko z kurczaka z kopą warzyw (taka mieszanka gotowana na parze)
podwieczorek: pół kromki z paprykarzem i ogórkiem kiszonym. Pół jabłka.
kolacja: ryba z gotowanymi warzywami

I jak myślicie Dziewczyny? Tylko nie krzyczcie bardzo, starałam się;*
ja sie zbytnio nie znam ale sniadanko chyba troche za male .. ale nie martw sie tez mam z tym problem a reszta mi sie podoba

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 20:27   #2778
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mongan75 Pokaż wiadomość

Mleko 2% uzywam....A w srode ide juz do psychologa, wiec bedzie juz tylko coraz lepiej
Teraz jeszcze wcinam maslo orzechoweWiec bedzie ciut wiecej niz jedna lyzeczka
Stary 2009-03-29, 20:32   #2779
Majeczka993xy
Rozeznanie

do iza_wiosenna moj obiadek ma srednio 320 kcal kromeczka do kolacji powiadasz ?? na noc chlebek moge wcinac ? nie leipeij na podieczorek ?? orzeszkow hmmm nie wiem dokladnie tak na oko bralam jakies 2 garstki
Stary 2009-03-29, 20:35   #2780
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
ja sie zbytnio nie znam ale sniadanko chyba troche za male .. ale nie martw sie tez mam z tym problem a reszta mi sie podoba
Oj tak, nie przepadam za jedzeniem obfitych śniadań dziękuję bardzo za odpowiedź;*
Stary 2009-03-29, 20:43   #2781
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
a raaany, dzisiaj niedziela, a więc byłam u rodziców na obiedzie.
Pękam w szwach! Zerknie ktoś ?
oczywiście ze wskazaniem na Pe, ale z pewnymi ograniczeniami.

Śniadanie - kluski lane na mleku (taka średnia miseczka), łyżeczka dżemu truskawkowego i garstka rodzynek, mocna kawa rozpuszczalna z 2 łyżkami mleka
Obiad u rodziców - najpierw typowa "zimna płyta" - sałatka z tuńczyka i jajka, kawałek śledzia z cebulką i kromka chleba żytniego, potem obiad - filiżanka rosołu z makaronem i pietruszką, 3 kluski śląskie ! z buraczkami i pieczenią wieprzową. No sos się jednak nie skusiłam...
Podwieczorek - 2 wafle ryżowe z almette naturalnym i plastrami pomarańczy
Kolacja - będzie jakaś mamina sałatka jarzynowa (ogórek kiszony, kukurydza, marchewka, jabłka, groszek, musztarda i ketchup, bez majonezu) i melisa
Podbijaam. Mógłby ktoś zerknąć ?

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:11   #2782
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Dziewczyny bardzo ładnie prosze o odpowiedź . Szukałam na roznych wątkach i jakos nie umiem dopatrzyć ,a w sklepach znaleźć ,gdzie moge kupic ser żołty beztłuszczowy albo mało tłuszczowy ,bo wszedzie widze tylko pełnotłuste . Z góry dziękuje!

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:19   #2783
Kawwaa
Rozeznanie

To i ja podzielę się moim Ppppp:

Ś: omlet z 2 jaj (podwójne żółtka) z brokułami i oliwkami zielonymi, polany sosem czosnkowym, parówka "Jedynka" też z sosem, grejpfrut, kawa z mlekiem 3,2%

kubek soku wielowarzywnego

ŚII: bułka sojowa 100g obie połówki z masłem i miodem, kakao

O: standard-rosół z makaronem, udko i skrzydełko z kurczaka, pieczone, ziemniaki, mizeria ze śmietaną
D: budyń czekoladowy, cappuccino rumowe

ok. 100g orzeszków ziemnych
jabłko, banan

P: 3 kawałki biszkoptu z galaretką i brzoskwiniami,
lampka czerwonego wina

jogobella ze zbożami-truskawkowa

K: 2 jajka na twardo z sosem chrzanowym, bułka sojowa z masłem, serem żółtym i pomidorem

KII(teraz): wieśniak 200g wymieszany z rozdrobnionym batonikiem bounty <jestem w niebie..........>

I proszę o ocenkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 21:21   #2784
Gipsy
Raczkowanie

Kasiamaja - Wiesz, ser żólty ma to do siebie, że jest tłusty, beztłuszczowy poprostu nie istnieje Ale.. w każdym supermarkecie możesz kupić taki w plasterkach firmy Hohland, który w swej nazwie zawiera zbawienne słowoFit () i ma troche mniej tłuszczu. W smaku jest całkiem ok szczególnie do tostów.
Gipsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-29, 21:24   #2785
Kasiamaja
Zadomowienie

GG do Kasiamaja

Dziękuje Gipsy

70,60...68,2.....66....64.....62....6 0
Kasiamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 10:39   #2786
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Majeczka993xy Pokaż wiadomość
do iza_wiosenna moj obiadek ma srednio 320 kcal kromeczka do kolacji powiadasz ?? na noc chlebek moge wcinac ? nie leipeij na podieczorek ?? orzeszkow hmmm nie wiem dokladnie tak na oko bralam jakies 2 garstki
oczywiście, że tak, jesteś na U. możesz jeść węglowodany do każdego posiłku Twoje koleżanki na pewno jedzą na kolację kanapki i nie tyją a obiad 320 to naprawdę bardzo malutka, redukcyjna ilość. Proponuję zwiększyć teraz trochę szybciej, np do obiadu zamiast 50gr ryżu - 80 lub 100 gr, no i ta kromka chleba do kolacji. Dasz radę?

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
To i ja podzielę się moim Ppppp:

Ś: omlet z 2 jaj (podwójne żółtka) z brokułami i oliwkami zielonymi, polany sosem czosnkowym, parówka "Jedynka" też z sosem, grejpfrut, kawa z mlekiem 3,2%

kubek soku wielowarzywnego

ŚII: bułka sojowa 100g obie połówki z masłem i miodem, kakao

O: standard-rosół z makaronem, udko i skrzydełko z kurczaka, pieczone, ziemniaki, mizeria ze śmietaną
D: budyń czekoladowy, cappuccino rumowe

ok. 100g orzeszków ziemnych
jabłko, banan

P: 3 kawałki biszkoptu z galaretką i brzoskwiniami,
lampka czerwonego wina

jogobella ze zbożami-truskawkowa

K: 2 jajka na twardo z sosem chrzanowym, bułka sojowa z masłem, serem żółtym i pomidorem

KII(teraz): wieśniak 200g wymieszany z rozdrobnionym batonikiem bounty <jestem w niebie..........>

I proszę o ocenkę
a zgadnij ?

Vanaaaaaaaa!!!!!
przeczytałaś?!

Cytat:
ok, słuchaj. na Twoim P tyłaś ok. 0,5kg na tydzień. a więc teoretycznie miałaś tygodniową nadwyżkę 3500kcal, a więc 500kcal na dzień podsumowując, wystarczy, że będziesz jadła 500 kalorii mniej dziennie (teoretycznie) ale takie ograniczenie... powiem Ci, że mnie strasznie zaskoczyłaś
będę to wklejać dopóki nie przeczytasZ!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 11:45   #2787
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim
Mi dziś przez to przestawienie czasu chyba trochę się pory posiłków pozmieniały, zjadłam dopiero 3, w tym jeden tylko co, i nie wiem jak upchnąć jeszcze te 2

Moje RRR, ślicznie proszę o ocenę:
Ś, ok.10: mniej więcej połowa wieśniaka (zwykłego, tego 200g) wymieszanego z 4 łyżkami płatków owsianych, gdzieś 2/3 jabłka zrobionego wcześniej w mikrofali z cynamonem, i kilkoma (może 5) winogronami + kawa rozp. z mlekiem i cykorią
w sumie to chyba obiad (), ok.14: dość gruby plaster szynki (niestety z wołowiny, ale to mama robiła obiad , dziś niedzielny obiadek u rodziców) z surówką z buraczków, mandarynka mała
P, 17.00: druga połowa wieśniaka ze śniadania wymieszanego z mieszanką studencką (a dokładnie: ananasy suszone, chipsy bananowe, przechy arachidowe, włoskie, daktyle suszone, rodzynki, morele, śliwki) - 3 łyżeczki i z ok. łyżeczką zmielonych migdałów
w planach:
P2, pewnie coś o 19: puszka sardynek (do wyboru mam niestety w oleju lub w sosie pomidorowym - które lepsze?) z sałatką z rzodkiewem i łyżki jog.nat.
K, 19? (nad którą jeszcze się zastanawiam, czy robić, czy już sobie darować): pewnie omlet z dwóch jaj, szczypiorkiem i 2 plasterkami chudej polędwicy

Do tego litr zielonej, woda ng też jakoś litr

40 min. basenu, 30 min sauny, ok.50 min ćwiczeń z dodatku do 'Wyborczej' pt. 'Trzymaj linię'

I jak?

Jeszcze raz proszę ekspertów o ocenę
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 12:41   #2788
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dzien dobry Agolkowe RRrrrrrrrrrrr

S ser bialy ok 100 z dodatkiem jog nat ok 50g+pol banan+4 wielkie pokrojone truskawki+lyzka otrebow sojowych+lyzka platkow sojowych. Wszystko zalane mlekiem sojowym. Kawa inka ze zwyklym.

II jablko i cappucino bez cukru (wiem,ze to nie posilek ale jak jem snaidanie spore o 8 a lunch mam na 12 to nie czuje sie glodna i nie chce na sile wciskac)

lunch salatka z tofu 100g+mieszanka fasolek100g+papryka czerwona+5pomidorkow cherry

przekaska tortilla zawiajna z chudym serkiem ze szczypiorkiem,4 plasterkami szynki i 1 topionego chudego zoltego

obiadokol talerz zupy warzywnej wlasnej roboty i grillowany filet sojowy z wrayzwmi w occie.
Stary 2009-03-30, 12:57   #2789
Majeczka993xy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
oczywiście, że tak, jesteś na U. możesz jeść węglowodany do każdego posiłku Twoje koleżanki na pewno jedzą na kolację kanapki i nie tyją a obiad 320 to naprawdę bardzo malutka, redukcyjna ilość. Proponuję zwiększyć teraz trochę szybciej, np do obiadu zamiast 50gr ryżu - 80 lub 100 gr, no i ta kromka chleba do kolacji. Dasz radę?

ja do obiadku jadam 110g ryzu hmmm powiadasz ze moge ten chclebek ? wiec zaczne go jesc od przyszlego tygodnia jak bede miala kolejcke 100 kalorii wiecej a dzisiejszy jadlospis jest taki :

sniadanko : tradycyjnie owsianeczka ktora kocham i wielbie ( szklanka platkow owsianych , 2 lyzki otrebow pszennych , szklanka mleka 1,5% , troche banakka wkroilam zgodnie z zaleceniami izy_wiosennej

2 sniadanie : kromka razowca , plaster poledwicy , plaster pomidorka , jablko

obiad : 110g ryzu brazowego , piers z kurczaka z teflony bez tluszczu, brokuly , marchew , papryka swieza czerwona

podwieczorek : planuje wiesniaczka z marchewka

kolacja : jajko na twardo , marchew , ogorek kiszony

i jak ?

Edytowane przez Majeczka993xy
Czas edycji: 2009-03-30 o 12:58
Stary 2009-03-30, 13:24   #2790
EwelkaaS
Wtajemniczenie

edytowane ; d

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości