|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
|
Hej, mam nadzieje ze mnie też przyjmiecie do swojego grona
![]() ![]() Mogłybyscie mi powiedziec czy zjadłam dzis odpwiednie rzeczy? ![]() -jajecznica z 2 plasterkami szynki i ziołami - filet z kurczaka z duszoną cebulą, pomidorem, czosnkiem i papryką na ostro - sałatka z tuńczykiem, jajkami i troche pekinki i co myslicie?? wiem ze powinnam jeszcze zjesc jakas przekąska ale byłam na uczelni i wolalam nie jesc nic niz kupic sobie drożdżówke, ciastko itd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zabiera ze sobą kilka orzechów, migdałów, jogurt naturalny Edytowane przez syla-78 Czas edycji: 2009-03-30 o 18:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
Ahaaa i może to głupie pytanie ale czy można pić herbate?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
Dobra, to teraz mój jadłospis. Jeśli chodzi o śniadanie, przyznaję się, że słabiutkie, ale byłam w podróży i nie byłam w stanie zjeść niczego innego:/
Śniadanie: jogurt naturalny z garstką orzechów włoskich Obiad: pół wędzonej makreli szczerze mówiąc nie pamiętam z czym Przekąska: żółtko z jajka utarte ze słodzikiem, a na to łyżeczka naturalnego kakao Kolacja: sałatka warzywna: papryka żółta, ogórek świeży, ogórek kiszony, rzodkiewka i feta Dopiero wieczorem dołączyłam warzywa, bo wcześniej nic w domu nie miałam. A w najbliższych sklepach były warzywa, których do ust bym nie włożyła:/ Na najbliższe dni już mam taki zapas warzyw, że będę w stanie je dodać do praktycznie każdego wysiłku ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Herbata bez teiny, w ostateczności może być zwykła, ale w małych ilościach i z rozsądkiem. A poza tym, zielona, czerwona, biała... |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
ja mam 173cm i ważyłam 53kg
![]() ![]()
#4508 |
Zadomowienie
|
To bardzo duży spadek wagi. Ja mam wzrost 167 cm, i nie chcę ważyć tyle. Ważąc tyle ile chcesz ważyć można być modelką, ja np. nie chcę tyle ważyć, co nie oznacza,że nie chcę być modelką:P heh
![]()
#4509 |
Zakorzenienie
|
Ja zazwyczaj faszeruję masą z gotowanych żółtek, przesmażonych pieczarek i koperku. Łączę niewielką ilością majonezu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
kasiu a ile masz lat? bo ja wazylam 46kg przy 170cm ale mialam wtedy mniej niz 20 lat i wygladalam swietnie. A teraz to juz wygladalam strasznie przy 49kg. Moj biust jest calkiem inny niz nastolatki, wszystkie proporcje sie zmieniaja i czlowiek wyglada inaczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Raczkowanie
|
Ech, a ja wczoraj wieczorem i dziś zjadłam spagetti mojej mamy
![]() ![]() Także jeszcze 2 tygodnie zrobię pierwszej fazy, bo już czuje że się zalałam, a było bardzo fajnie już ![]() Nie jets tak źle na tej pierwszej fazie, więc mam nadzieję, że przeżyje ![]() Dziś ogółem: -jajecznica ze szczypiorkiem i rzodkiewka z 2 jaj+pól ogórka swierzego i jedne korniszon -maślanka na uczelni -spagetti mojej mamy ![]() -i przed chwila twaróg chudy z orzechami (+słodzik i cynamon) Po drodze jeszcze było parę łyżeczek lodów śmietankowych... brrrrr ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4512 | |||||||
Zadomowienie
|
Dobry wieczor,
Cytat:
![]() Polecam SB Turbo, jest tam parę fajnych wskazówek, jak wybierać jedzonko na mieście. Cytat:
![]() W charakterze przekąski mogą obskoczyć orzechy w przepisowej ilości ![]() Mozna, ale w niewielkiej ilości - 1-2 dziennie, w ilości praktycznie nieograniczonej możesz pić czerwoną, zieloną i białą ![]() Cytat:
Nie powinno się przedłużać Ifazy, bo: -służy ona tylko do wyeliminowania gwałtownych skoków poziomu cukru, -brakuje w niej blonnika, niektórych witamin i minerałów, -z czasem asortyment jedzeniowy Ifazowy zaczyna być monotonny, a nuda zwieksza prawdopodobieństwo powrotu do złych nawyków - to są mądrości z Agatsona, poza tym dziewczyny już wielokrotnie o tym pisały, nikomu przedłużanie jedynki nie wyszło na dobre. W ogóle jakieś marne ilości zjadasz, niedobrze.... Cytat:
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mąkę pp ale pszenną kupisz w supermarkecie: http://www.lubella.pl/nasze-produkty...ziarnista.html Dziewczyny kupują też tu: http://www.bogutynmlyn.pl/go/_catego...492e9e1ae38bee Możesz tez namierzyć jakiś sklep ze zdrową żywnością, często mają rożne fajne produkty, tylko cenowo zabijają. Dziewczynki, muszę jutro kupić zlewozmywak, Tżet mi taką misję przydzielił, chciałabym bardzo granitowy, ma któraś z was? Chyba u Telika namierzyłam przy okazji zdjęć mieszkanka... Zadowolone jestescie, bo ja juz sama nie wiem, strasznie niezdecydowana jestem.... Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-03-30 o 22:23 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
No dobra, spowiadam sie :
ś: jajecznica z 2 jaj, pol tosta z chleba handmade z bialym twarogiem. prz: z 5 orzeszków + jabłko. obiad : zapiekanka z makaronu Lubella + orkiszowego z brokułami , połówka tosta z twarogiem ze sniadania przek. : krówka od synka koleżanki ![]() kolacja : polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym i ziolach na ostro , smażone na oliwie , fasolka mung, surówka z kiszonej kapuchy chyba sie troche rozpedzilam co ? przez ten tydzien w domu zupelnie straciłam kontrole nad swoim jadlospisem. hmmm... ![]()
#4514 |
Zadomowienie
|
Słyszałam wiele dobrych opinii o tej diecie i także tych złych. Ale powiedzcie - to na prawdę przynosi pożądane efekty? I trzeba w trakcie tej diety ćwiczyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zadomowienie
|
Alez sie wczoraj objadlam sernikiem i to wcale nie SB
![]() ![]() ![]() Basen zaliczylam i skusilam sie na tarte zobiona na jutrzejsze sniadanie - malutki kawalek dla smaku ![]() Papraczku, a gdzie twoje suroweczki - mizerie, fasola z kapustka albo salata ![]() ![]() Teliku = menelika rozumiem w 100% ![]() ![]() Agee wielkie wielkie gratulacje!!! Co do dzieci, to wiem, ze ciezko, choc ja staram, sie tak organizowac, zeby na maksa czas z nimi spedzony wykorzystac. Ciesze sie, ze teraz podworkowo - spacerowo bedzie, bo w domu po zimie ciezko z siebie wykrzesac chec na kolejna zabawe w chowanego... ![]() Cytat:
![]() Alusia - Ilona ma racje, my swoje, a Ty swoje. Ty nie masz nam sie tlumaczyc juz na wstepie, dlaczego zjadlas tak a nie inaczej, tylko zjesc tak, zeby bylo zgodnie z SB, jezeli na tej diecie chcesz byc. Kuleczko, zeby nie bylo - zauwazylam lepszy jadlospis ![]() Martto - tak, mozna makaron z pszenicy durum - ja dzis jadlam akurat ![]() U mnie dzis wieeelkieee sniadanie. Na fotce jeden kawalek focaccii/a, byly dwa i pol w sumie ![]() sn: pelnoziarnista focaccia z serem i kielbaska z pasta pomidorowa (dwa i pol kawalka) omlet i warzywka IIsn: jablko i jogurt owocowy z ziarnami slodzony splenda o: pulpeciki w sosie pomidorowo - paprykowym, makaron durum i fasolka p: wiesniak + marchewka (foty brak) k: piramidka - jajo sadzone, szynka, ser na salacie + warzywka
![]() |
#4516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
No to czas na spowiedz i zasypiam przy serialu
![]() 1.Dwie kanapki z chleba razowego z salata, serem odtłuszczonym, pomidorem, majonezem i cebulka 2.Dwa golabki z brazowego ryzu z miesem wolowym i wloska kapusta 3.Kawalek piernika 4.Chilli con carne, doppio ze smietanka bita z lidla 5.Kanapka z razowca z salata i serem odtłuszczonym, majonez, dwie parowki jedynki 6.Dwa kawalki zapiekanej mozarelli, pomidor, troszke sosu pomidorowego 7. Dwie lampki wina Na zdjeciach nie ma oczywiscie wszystkiego. Wciaz jestem do tylu z flash diet. effo zawsze po powrocie mam problem z warzywami, brakuje mi smacznych swiezych warzyw, a o tej porze roku w mojej miescinie wszystko jest nie takie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrej nocy ![]() ![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-03-30 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Paprak, jak zapiekasz mozzarellę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzieki Effa ![]() ![]() edit: np na obiad zjadlam i makaron i pol tosta, a na sniadanie nie mam warzywek... nie mam na nie ochoty, dzisiaj tez nie zjadlam
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
Mogę prosić o ocenę mojego jadłospisu na dziś? (Bijcie jak trzeba
![]() Ś: 4 placuszki z otrębów i płatków owsianych (i mąki pp) z dużą ilością smarowidła jabłkowego (bez cukru), surówka z pora, kawa z mleczkiem 0,5% P: 3 zawijaski (z sałaty lodowej, papryki, polędwicy i sera żółtego odtłuszczonego) O: pierść z kurczaka z sałatką warzywna (kapusta pekińska, papryka czerwona, ogórek zwykły, ogórek kiszony, fasolka czerwona), kawa z mlekiem 0,5% P: jogurt naturalny z płatkami migdałowymi i słonecznikiem K: rybka w folii, sałatka ogórkowo-pomidorowo-rzodkiewkowa polana jogurtem naturalnym, kawa z mlekiem 0,5%
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
Kamilawu mozarella kompletnie nie SB bo gotowa do zapiekania zakupiona w Lidlu. Uwielbiam ja
![]() ![]() Kasiu no to Ci chyba nie musze mowic, ze cialo nastolatki i trzydziestolatki to zupelnie inna bajka. I nie mam na mysli atrakcyjnosci bo z reka na sercu moge powiedziec, ze zadbana trzydziestka jest duzo bardziej atrakcyjna, dzieki swiadomosci siebie i swego ciala, niz nastolatka. Natomiast proporcje sie zupelnie zmieniaja. Nawet dwie osoby noszace ten sam rozmiar wygladaja zupelnie inaczej jesli dzieli je roznica okolo 20 lat. Dzien dobry wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
a to spoko
![]() ![]()
#4527 |
Wtajemniczenie
|
To zadbaj o tluszczyk zawczasu. Nie sztuka jest schudnac ale wage utrzymac. I piszac, ze mozna nie osiagnac zamierzonego celu czyli np. jak jedna z kolezanek chciala schudnac do 52-53kg, mialam na mysli to wlasnie o czym pisalas. Kiedys wazylas tyle ale czy udalo ci sie trzymac ta wage? Moja znajoma, tego samego wzrostu co ja, ale dosyc moznej budowy schudla do 53kg i trwala w wadze ponad rok. Ale jak juz oslabla z dieta to momentalnie jojo sie pojawilo. Mozna schudnac przeciez duzo ponizej bmi ale dla mnie realna waga to taka ktora utrzymuje 10lat biorac pod uwage potkniecia dietetyczne czyli normalnie zyjac, a nie taka, ze raz wazylam tyle przez 3 lata jako nastolatka.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2009-03-31 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |||
Zakorzenienie
|
witajcie dziewczynki
![]() zmiana czasu mnie kompletnie rozbiła - wczoraj wieczorem straciłam zupełnie rachubę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale jam nie lepsza ![]() kaska, mnie się też wydaje, że w 3-4 m-ce nie schudniesz z 65 do 52, nie masz szans, za krótko nie jestem pewna czy w ogóle tyle schudniesz ![]() piszesz, że masz sporo tłuszczu, więc oprócz diety musisz zadbać o masę mięśniową a ona jest cięższa od tłuszczu więc może nie sugeruj się ilością kg do zrzucenia tylko wyglądem sylwetki |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.