Lokale weselne: Lublin i okolice - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-02, 14:43   #151
ewelajla85
Przyczajenie

Dot.: Sala na 250-300 osób??? Lublin i okolice Gdzie!!

Dom Weselny Paradis

Łucka-Kolonia,
21-100 Lubartów

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

RÓWNIEŻ JESTEM Z LUBELSKIEGO I POLECAM:

DOM WESLNY W KOCKU-OLIMPIA-- http://olimpia.kock.com.pl/

ALBO W FIRLEJU JEST TAKA DUŻA RESTAURACJA, ALE NIE WIEM JAK SIĘ NAZYWA

HOTEL W BOGUCINIE
ewelajla85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 14:50   #152
ewelinaaa
Raczkowanie

Dot.: Lokale weselne: Lublin i okolice

Hmmm będzie trudno, najprędzej jakaś remiza ale też musi być duża.
W Niedrzwicy Kościelnej (ale to troche daleko od Kraśnika) jest lokal pana Jaśkowskiego, w tym roku na pewno jest bez cateringu ale coś słyszałam że chyba ma wprowadzić ale nie wiem na 100%. Lokal ładny ale nie wiem czy 300 osób pomieści może 250, tyle że tam ciężko o termin.
ewelinaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 19:05   #153
bubububu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agata1234567 Pokaż wiadomość
my robime w lublinie w restauracji Fiesta na B. Prusa.tam sa dwie sale do wynajecia jedna na 1 pietrze do 140 osób a na dole w restauracji do 100 osób.....i my mamy ta na dole na 100 osob....sala w srodku jest piekna (przeszkadzaja tylko 4 filary pośrodku)ale wybralismy to miejsce poniewaz wszedzie w lublinie sale sa juz zajete na 3 lata z gory....oprócz tego ze plaujemy skromne wesele tylko dla najblizszej rodziny.....w fiescie co polecam jest super jedzenie juz od kilku osob slyszałam ze byli tam na weselu i znakomite jedzonko bylo....sama tez zkosztowalam to prawda....płacimy 130 za osobe (w naszum zakresie jet kupienie (alkochol,owoce i ciasta)...
No jest jeszcze troche innych fajnych sal takich do 150 osób... Mogę polecić np salę weselną BARTEK na kruczkowskiego, tam też jedzonko super i dużo, bo sama byłam już kilka razy. Bardzo fajni właściciele i ze wszystkim bez problemu można się dogadać, a wiem,że nawet na ten rok jest taniej niż tu piszesz. Mają dużo klientów ale jak pytałam to jeszcze parę terminów było (nawet na październik 2009). Niestety dla mnie ta sala okazała się za mała jak policzyłam gości;(

Cytat:
Napisane przez Jacquelinkea Pokaż wiadomość
UWAGA!!

Jestem w małym zakłopotaniu - szukamy z narzeczonym sali na ok 300 osób,
ale sali w sensie samej sali - bez cateringu.

Chcemy tylko: sala taneczna + sala na stoły + kuchnia, a resztę chcemy sami wynająć..

i co najciekawsze - szukamy tej sali w KRAŚNIKU i okolicach

myśleliśmy o wszelkim rodzaju sal - szkoły, remizy, jakieś zwykłe sale do wynajęcia, tylko jak wspominałam NIE LOKAL z cateringiem

- czy wie może któraś z Wizażanek czy taka sala istnieje w ogóle? (na taka liczbę osób)

Ładnie proszę o pomoc
i pozdrawiam wszystkich trwających w przygotowaniach, i tych, którzy mają już to za sobą

Ola
jest około 12 km od kraśnika, w księżomierzy budynek OSP, tam byłam na weselu 330 osobowym, a tańczyło się przed budynkiem. Ale to była taka dostawiona podłoga drewniana przy samym budynku i to wszystko oczywiście zadaszone...
No w każdym razie było bardzo fajnie,a wiem,że w 2008 wyremontowali jeszcze ten budynek
bubububu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 23:33   #154
Jacquelinkea
Przyczajenie

Dzieki Wam slicznie za podpowiedzi - wszystko solidnie rozważymy.

No jak mielibyśmy robić w solidnym lokalu z cateringiem na 300 osób, to przeciez porażka: 300*200(/os)=60.000zł +opłaty - za taką cene to ja cały tydzien imprezy moge zrobic dla tylu osób z własnym wyzywieniem.

o Olimpii w Kocku , Imperium w Firleju, o lokalu w Łucce i Orionie w Kraśniku - słyszałam - chwalą sobie (teraz już) młodzi małzonkowie
Stary 2009-03-03, 22:28   #155
ataga82
Przyczajenie

Dot.: Lokal na przyjecie weselne.

Cytat:
Napisane przez cuore Pokaż wiadomość
Witam wszystkich! W sierpniu 2010r wychodze za maz, i jestem prawie zdecydowana na zorganizowanie naszego wesela w Dworku Lwowskim (w Bogucinie)k/Lublina. Czy ktos z was mial albo byl tam na weselu?Prosze o pomoc!!
Bylam tam na weselu, lokal ladny, ale.... do tanca za malo miejsca , przy ponad 100 osobach jest juz zbyt ciasno. Ale to zalezy jakich masz gosci moze nie wszyscy sa tanczacy i rozrywkowi. Jedyny minus i to chyab ogromny co zawarzyl na moim zdaniu na nie na ten lokal to fakt ze kurczaki byly nieswierze i byla spora afera i z tego co wiem od mamy Panny mlodej , jedzenie na stolach nie bylo do konca w takiej ilosci jak zamawiali. Minusem moze byc jeszcze pojedyncza ubikacja i kolejeczki do niej.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez vanilia86 Pokaż wiadomość
Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć coś na temat Gościńca w Lublinie? Planujemy z narzeczonym wynająć ten lokal na przyjęcie weselne, ale nie znamy opinii osób, które już organizowały tam swoje wesele. Bardzo proszę o pomoc!! Pozdrawiam!!
Bylam tam kilka razy,plusem jest klimatyzowana sala i ogolnie ladny wystroj. Minusy -dosc skape jedzenie, na drugi dzien dosc nieswierze, zapewne z poprzedniego dnia, pojedyncza ubikacja, do ktorej ustawiaja sie kolejki i nie przyjemna raczej wlascicielka starajaca sie na wszystkim oszczedzic co tlumaczy braki w jedzeniu. Nie polecam
ataga82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 16:39   #156
cuore
Przyczajenie

Dot.: Lokal na przyjecie weselne.

Cytat:
Napisane przez ataga82 Pokaż wiadomość
Bylam tam na weselu, lokal ladny, ale.... do tanca za malo miejsca , przy ponad 100 osobach jest juz zbyt ciasno. Ale to zalezy jakich masz gosci moze nie wszyscy sa tanczacy i rozrywkowi. Jedyny minus i to chyab ogromny co zawarzyl na moim zdaniu na nie na ten lokal to fakt ze kurczaki byly nieswierze i byla spora afera i z tego co wiem od mamy Panny mlodej , jedzenie na stolach nie bylo do konca w takiej ilosci jak zamawiali. Minusem moze byc jeszcze pojedyncza ubikacja i kolejeczki do niej.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Bylam tam kilka razy,plusem jest klimatyzowana sala i ogolnie ladny wystroj. Minusy -dosc skape jedzenie, na drugi dzien dosc nieswierze, zapewne z poprzedniego dnia, pojedyncza ubikacja, do ktorej ustawiaja sie kolejki i nie przyjemna raczej wlascicielka starajaca sie na wszystkim oszczedzic co tlumaczy braki w jedzeniu. Nie polecam
Dziekuje ci bardzo, za informacje. My na weselu bedziemy mieli ok 100 osòb. Niestety juz zamòwilismy ten lokal, bede musiala byc bardzo ostrozna i miec oczy szeroko otwarde... Niestety nie mieszkam w polsce wiec nie bedzie to latwe... jesli macie jeszcze jakies informacje bardzo mile widziane
cuore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 08:09   #157
vanilia86
Przyczajenie

GG do vanilia86
Unhappy Dot.: Lokale weselne: Lublin i okolice

Kurcze a już zarezerwowaliśmy tam salę... Pani z Gościńca wydawała się sympatyczna, sala również się nam spodobała. Może ktoś poleciłby nam inny dom weselny na ok 150 osób?? Pozdrawiam serdecznie!!
vanilia86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-06, 14:02   #158
Tenaya24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vanilia86 Pokaż wiadomość
Kurcze a już zarezerwowaliśmy tam salę... Pani z Gościńca wydawała się sympatyczna, sala również się nam spodobała. Może ktoś poleciłby nam inny dom weselny na ok 150 osób?? Pozdrawiam serdecznie!!
Co prawda nie wiem jak jest w tym lokalu, bo nigdy w nim nie byłam, ale wiadomo, że raczej na temat każdego lokalu są podzielone zdania więc nie ma co panikować

Tenaya24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 21:11   #159
fruuzia
Przyczajenie

czesc dziewczyny mam takie pytanie bo mało co znalazłam na temat "lachówki" w świdniku? co sadzicie? był ktoś moze na jakimś weselu wlaśnie tam?
fruuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 22:06   #160
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fruuzia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny mam takie pytanie bo mało co znalazłam na temat "lachówki" w świdniku? co sadzicie? był ktoś moze na jakimś weselu wlaśnie tam?
Cześć, miałam okazje i było ok, wielka sala , idealna dla wiekszej liczby gości, miejsca full doo tańczenia, jedzenie ok , obsługa też , wiec polecam

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-10, 13:41   #161
ona81
Przyczajenie

Cytat:

Hej,

sala jest b.ładna, duża. Jesli będzie mniej niz 100 gości to mogą "zginąć" na niej. Obsługa tez ok, jedzenie smaczne, ale jakos tak mało mi się go wydawało -nadrabiałam ciastem bo smakosz jestem Pzdr.
ona81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-11, 07:52   #162
fruuzia
Przyczajenie

[quote=ona81;11375224]Hej,

sala jest b.ładna, duża. Jesli będzie mniej niz 100 gości to mogą "zginąć" na niej. Obsługa tez ok, jedzenie smaczne, ale jakos tak mało mi się go wydawało -nadrabiałam ciastem bo smakosz jestem Pzdr.[/quote

Wesela robia od 130 obob pewnie dlatego ze tak duza sala i coby za pusto nie było:P jak ogladałam galerie to stoły wygladały całkiem całkiem jak by nic nie brakowało ? jednak mało jedzenia podaja? tyle dobrego ze ciasto w własnym zakresie goscie beda mieli czym nadrabiac
Stary 2009-03-12, 11:06   #163
ona81
Przyczajenie

[quote=fruuzia;11387248]
Cytat:
Napisane przez ona81 Pokaż wiadomość
Hej,

sala jest b.ładna, duża. Jesli będzie mniej niz 100 gości to mogą "zginąć" na niej. Obsługa tez ok, jedzenie smaczne, ale jakos tak mało mi się go wydawało -nadrabiałam ciastem bo smakosz jestem Pzdr.[/quote

Wesela robia od 130 obob pewnie dlatego ze tak duza sala i coby za pusto nie było:P jak ogladałam galerie to stoły wygladały całkiem całkiem jak by nic nie brakowało ? jednak mało jedzenia podaja? tyle dobrego ze ciasto w własnym zakresie goscie beda mieli czym nadrabiac

No właśnie, na weselu na którym byłam było ok 120 os.Więc może teraz zrobili jakieś minimum. Każdy lokal ciągle cos tam zmienia, ulepsza, więc skoro są ogólnie pozytywne opinie to pewnie się poprawili.Aczkolwiek odnośnie wesela, na którym ja gościłam, tego jedzenia mi się wydawało mało w porównaniu z innymi weselami.Jeśli chodzi o sam lokal i obsługę to nie słyszałam skarg i sama też się nie czepiam. I tak zawsze się znajdzie ktoś komu coś nie podpasuje, niestety.Nie ma się co tak przejmować. Pzdr
ona81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-13, 13:21   #164
onaella
Zakorzenienie

locomotiva za taką reklamę się tutaj płaci

I coś dziwne, że niby taki super lokal a wolne terminy na lato tego roku
Nie chce Cię martwić ale 99,9% dobrnych lokali nie ma wolnych terminów nie tylko na lato tego roku ale i na miesące wiosenno/jesienne
A i z terminami na 2010 już ciężko jest

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-15, 20:01   #165
fruuzia
Przyczajenie

hmm a kto tu mówi o tym roku? mi chodziło o 2010
na rok 2010 mieli juz tylko 2 wolne terminy w maju wiec wstepnie udało mi sie zamówić wymarzoną datę
jesli ktoś moze był czekam na dalsze opinie opropo "lachowki"
Stary 2009-03-15, 20:08   #166
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
hmm a kto tu mówi o tym roku? mi chodziło o 2010
na rok 2010 mieli juz tylko 2 wolne terminy w maju wiec wstepnie udało mi sie zamówić wymarzoną datę
jesli ktoś moze był czekam na dalsze opinie opropo "lachowki"
Z lachówką też moze być już cieżko na 2010 rok

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-16, 22:22   #167
fruuzia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Z lachówką też moze być już cieżko na 2010 rok
Masz racje. Tydzień temu były jeszcze 3 terminy (2 w maju i jeden we wrześniu) jeden już zarezerwowany przez nas więc jeśli ktoś chce robić w okresie ok maja do września to myśle że szanse są małe...
My z narzeczonym daliśmy dzisiaj zaliczkę więc jestem szczęsliwa że sale już jest teraz do księdza idziemy i się zacznie dopiero załatwiania ;P tyle dobrego że mam konsultantkę ślubną która pomaga mi w załatwianiu wszystkiego
Stary 2009-03-20, 17:54   #168
Tanya24
Przyczajenie

hey dziewczyny czy macie moze jakies namiary na dom weselny kominiarz w garbowie?? bo w necie nie moge nic znalezc na ten temat i jak wiecie cos na temat tego "kominiarza" to prosze o podpowiedz co sadzicie o tym domu weselnym planujemy slub na 2010 rok i nie mozemy sie zdecydowac na sale a juz wszedzie coraz mniej wolnych terminow pomozcie
Tanya24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 13:37   #169
AgnieszkaRS
Przyczajenie

Witam serdecznie,
Jestem na etapie szukania lokalu na wesele do 100 osób. Do tej pory najciekawsze to:
1. zajazd kasztelański (Płouszowice w drodze na Nałęczów)
2. zajazd Fryderyk (Tomaszowice przy drodze na Nałęczów)
3. agroturystyka Wilczopole

Niestety, nikt z moich znajomych nie był w tych lokalach, więc nie wiem jak tam jest z jedzeniem (czy dużo i dobre), obsługą itd.

Oferta zajazdu kasztelańskiego brzmi ciekawie, ale dziwią mnie wolne terminy na przyszły rok... Czy byłyście tam lub słyszałyście coś o tym lokalu??

Bardzo proszę o pomoc,
Pozdrawiam
AgnieszkaRS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 18:05   #170
smolarex
Przyczajenie

Cytat:
Masz racje. Tydzień temu były jeszcze 3 terminy (2 w maju i jeden we wrześniu) jeden już zarezerwowany przez nas więc jeśli ktoś chce robić w okresie ok maja do września to myśle że szanse są małe...
My z narzeczonym daliśmy dzisiaj zaliczkę więc jestem szczęsliwa że sale już jest teraz do księdza idziemy i się zacznie dopiero załatwiania ;P tyle dobrego że mam konsultantkę ślubną która pomaga mi w załatwianiu wszystkiego
Witajcie,
zapytam z innej beczki, jaką znalazłaś konsultankę ślubną? sprawdzona jest? pozdrawiam i powodzenie
smolarex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 11:50   #171
marhalczar
Zadomowienie

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Dwór Anna (w restauracji na piętrze)

.....powodznia, ja zrezygnowalam z tego miejsca miesiac przed weselem....

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Witam ! Chcialabym sie podzielic z wami dosc niemilym doswiadczeniem. Ponad rok temu zarezerwowalam na nasze wesele Dwór Anna (2 dni i wszystkie pokoje hotelowe).Az do ubieglego piatku wszystko ok , do momentu kiedy otrzymalam tego dnia email od kierownika tego obiektu , w którym powiadamia nas, ze bedzie organizowal w malej restauracji na 1-pietrze drugie wesele...o tej samej godzinie i tez z orkiestra!!! ... mijajace sie panny mlode,,jedna wychodzaca na slub do ogrodu i druga wchodzaca na przyjecie w tym samym momencie, 2 lazienki dla dwóch wesel (120+50 osób), pomieszni gosci z dwóch wesel- Otrzymalismy od nich sugerencje , które nie mieszcza sie w glowie jak np. aby nasi goscie na ten sam moment weszli do ogrodu i zamkneli drzwi aby nie przeszkadzac drugim....Czekali do ostatniej chwili (miesiac przed naszym weselem)...z intencja ,ze bedziemy tam musieli zrobic nasze wesele, bo bedziemy mieli klopoty ze znalezieniem innego lokalu... i tu pomylili sie. Wczoraj mielismy powazna rozmowe z kierownikiem, skonczylo sie na tym, ze anulowalismy nasza rezerwacje i na wtorek zoobowiazali sie nam zwrócic cala kwote wplacona(76% ).

To bardzo niemila sytuacja poniewaz zaproszenia zostaly wyslane w styczniu do naszych gosci, umowy na uslugi podpisane i wszystko dopracowane na ostatni guzik.

Teraz musimy wszystko zmieniac, znalezc kosciól wLublinie na 2 maja i na godz. 16 /17..... i na dodatek wszystko na odleglosc, mieszkamy w Madrycie. Mam nadzieje, ze w ciagu tego miesiaca na nowo dopne wszystko na ostatni guziczek i nie bedzie wiecej niespodzianek i bedziemy cieszyc sie tym dniem w gronie naszych rodzin i przyjaciól
Dzieki milej obsludze Hotelu Europa i pomoc P.kierownik....nasze wesele odbedzie sie u nich, 2 i 3 maja, nasi goscie sa w nim zakwaterowani...i wazne..zapewnili nam , ze tylko odbedzie sie nasze wesele ... i juz po klopocie.

Mamy nadzieje, ze to bedzie ostrzezeniem dla par , które zechca w przyszlosci zoorganizowac wesle w Dworze Anna.... aby uniknac niespodzianek w ostatnim momencie.

Pozdrawiam

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2009-03-29 o 11:50
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 17:41   #172
fruuzia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez smolarex Pokaż wiadomość
Witajcie,
zapytam z innej beczki, jaką znalazłaś konsultankę ślubną? sprawdzona jest? pozdrawiam i powodzenie
jak dla mnie cudowna dziewczyna pomaga mi nawet w najdrobniejszym szczególe i ma dużo ciekawych pomysłów na pewno sama nie zorganizowałabym takiego wesela jak za jej pomocą jak byś chciała więcej informacji pisz na moje gg 1988358

Edytowane przez fruuzia
Czas edycji: 2009-03-29 o 17:42 Powód: błąd
Stary 2009-03-30, 17:30   #173
bubububu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkaRS Pokaż wiadomość
Witam serdecznie,
Jestem na etapie szukania lokalu na wesele do 100 osób. Do tej pory najciekawsze to:
1. zajazd kasztelański (Płouszowice w drodze na Nałęczów)
2. zajazd Fryderyk (Tomaszowice przy drodze na Nałęczów)
3. agroturystyka Wilczopole

Niestety, nikt z moich znajomych nie był w tych lokalach, więc nie wiem jak tam jest z jedzeniem (czy dużo i dobre), obsługą itd.

Oferta zajazdu kasztelańskiego brzmi ciekawie, ale dziwią mnie wolne terminy na przyszły rok... Czy byłyście tam lub słyszałyście coś o tym lokalu??

Bardzo proszę o pomoc,
Pozdrawiam
Ja mogę polecić zajazd kasztelański, było tam wesele mojego brata i nie przypominam sobie,żeby było coś do zarzucenia... Moje też by tam pewnie było,ale niestety w styczniu nie było już terminów na ten rok;( Oferta właśnie nadal jest baaaaardzo okazyjna mimo nawału klientów i tego że każdy podnosi cenę jak tylko się da,aż byłam zdziwiona...

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

.....powodznia, ja zrezygnowalam z tego miejsca miesiac przed weselem....

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Witam ! Chcialabym sie podzielic z wami dosc niemilym doswiadczeniem. Ponad rok temu zarezerwowalam na nasze wesele Dwór Anna (2 dni i wszystkie pokoje hotelowe).Az do ubieglego piatku wszystko ok , do momentu kiedy otrzymalam tego dnia email od kierownika tego obiektu , w którym powiadamia nas, ze bedzie organizowal w malej restauracji na 1-pietrze drugie wesele...o tej samej godzinie i tez z orkiestra!!! ... mijajace sie panny mlode,,jedna wychodzaca na slub do ogrodu i druga wchodzaca na przyjecie w tym samym momencie, 2 lazienki dla dwóch wesel (120+50 osób), pomieszni gosci z dwóch wesel- Otrzymalismy od nich sugerencje , które nie mieszcza sie w glowie jak np. aby nasi goscie na ten sam moment weszli do ogrodu i zamkneli drzwi aby nie przeszkadzac drugim....Czekali do ostatniej chwili (miesiac przed naszym weselem)...z intencja ,ze bedziemy tam musieli zrobic nasze wesele, bo bedziemy mieli klopoty ze znalezieniem innego lokalu... i tu pomylili sie. Wczoraj mielismy powazna rozmowe z kierownikiem, skonczylo sie na tym, ze anulowalismy nasza rezerwacje i na wtorek zoobowiazali sie nam zwrócic cala kwote wplacona(76% ).

To bardzo niemila sytuacja poniewaz zaproszenia zostaly wyslane w styczniu do naszych gosci, umowy na uslugi podpisane i wszystko dopracowane na ostatni guzik.

Teraz musimy wszystko zmieniac, znalezc kosciól wLublinie na 2 maja i na godz. 16 /17..... i na dodatek wszystko na odleglosc, mieszkamy w Madrycie. Mam nadzieje, ze w ciagu tego miesiaca na nowo dopne wszystko na ostatni guziczek i nie bedzie wiecej niespodzianek i bedziemy cieszyc sie tym dniem w gronie naszych rodzin i przyjaciól
Dzieki milej obsludze Hotelu Europa i pomoc P.kierownik....nasze wesele odbedzie sie u nich, 2 i 3 maja, nasi goscie sa w nim zakwaterowani...i wazne..zapewnili nam , ze tylko odbedzie sie nasze wesele ... i juz po klopocie.

Mamy nadzieje, ze to bedzie ostrzezeniem dla par , które zechca w przyszlosci zoorganizowac wesle w Dworze Anna.... aby uniknac niespodzianek w ostatnim momencie.

Pozdrawiam
No bardzo dobrze,że piszesz. Teraz naprawdę trzeba sie strzec bo widzę,że coraz więcej lokali robi dwa wesela naraz,a co gorsza nie informuje nawet o tym zamawiających...
bubububu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 07:23   #174
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jacquelinkea Pokaż wiadomość
Dzieki Wam slicznie za podpowiedzi - wszystko solidnie rozważymy.

No jak mielibyśmy robić w solidnym lokalu z cateringiem na 300 osób, to przeciez porażka: 300*200(/os)=60.000zł +opłaty - za taką cene to ja cały tydzien imprezy moge zrobic dla tylu osób z własnym wyzywieniem.

o Olimpii w Kocku , Imperium w Firleju, o lokalu w Łucce i Orionie w Kraśniku - słyszałam - chwalą sobie (teraz już) młodzi małzonkowie

Polecam

Czas edycji: 2009-03-31 o 07:47
Stary 2009-03-31, 11:02   #175
AgnieszkaRS
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bubububu Pokaż wiadomość
Ja mogę polecić zajazd kasztelański, było tam wesele mojego brata i nie przypominam sobie,żeby było coś do zarzucenia... Moje też by tam pewnie było,ale niestety w styczniu nie było już terminów na ten rok;( Oferta właśnie nadal jest baaaaardzo okazyjna mimo nawału klientów i tego że każdy podnosi cenę jak tylko się da,aż byłam zdziwiona...
Dziękuję bubububu. Pomimo, iż mnie i narzeczonemu najbardziej podobał się kasztelański, to musieliśmy brać pod uwagę potrzeby gości, dlatego wybraliśmy Wilczopole. Są tam pokoje dla gości, miejsce jest oddalone od drogi, więc bezpieczne dla dzieci. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Pozdrawiam
AgnieszkaRS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-31, 16:38   #176
marhalczar
Zadomowienie

........dla wtajemniczonych......
Po calym zawodzie jaki nas spotkal w piatek ze strony Dworu Anna z Jakubowic (na miesiac przed weselem), i po dzisiejszym zwrocie calej gotówki jaka wplacilismy moge powiedziec, ze juz po wszystkim!!!

Po zerwaniu z nimi umowy, udalo mi sie zdobyc restauracje na 2 i 3 maja w Hotelu Europa i slub odbedzie sie w Kosciele s.w. Ducha na Krakowskim Przedmiesciu, o 18.

Sama sobie nie wierze, udalo mi sie to zalatwic w przeciagu 3 dni.....
Juz dzisiaj wyslalam do wszystkich gosci listy z przeprosinami oraz informujace o zmianach jakie zaszly .

Teraz juz spokojnie czekamy na 2 maja.... , a o Dworze Anna nawet nie chce wspominac!!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5267_20050727131118.jpg (41,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lublin_europa_lublin_1_3.jpg (50,5 KB, 20 załadowań)

Czas edycji: 2009-04-01 o 08:18
Stary 2009-03-31, 16:53   #177
OutGirl
Raczkowanie

GG do OutGirl

Hej, my całkiem niedawno podjęliśmy ważna decyzje o ślubie, choć zaręczyliśmy się 2 lata temu ale udało się z datą w kościele i lokalem "Impuls" w Świdniku. Nie mam pojęcia gdzie mogę znaleźć dobre i niedrogie krawcowe lub komisy z sukienkami. Proszę o jakąś informację. Może ktos już miał taką imprezę w Impulsie? Pozdrawiam )
OutGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 08:22   #178
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bubububu Pokaż wiadomość

No bardzo dobrze,że piszesz. Teraz naprawdę trzeba sie strzec bo widzę,że coraz więcej lokali robi dwa wesela naraz,a co gorsza nie informuje nawet o tym zamawiających...

Masz racej, ..i przed podpisaniem omówic wszystkie detale, nawet te najdrobniejsze i dopilnowac aby byly umieszczone na umowie. W zadnym wypadku nie nalezy podpisac jej przed uwaznym przeczytaniu i sprawdzeniu czy zawiera wszystkie szczególy, i w zadnym wypadku podpisywac tego co nam podsuna.....

Dzieki temu, ze mialam wszystko na papierze... moglam rozwiazac umowe bez jakichkolwiek kosztów , oddali mi cala kwote jaka juz im wplacilam(bylo to ok.76% calosci kosztów przyjecia).

Pozdrawiam i do uslyszenia
Stary 2009-04-02, 11:57   #179
minimini87
BAN stały

wesele w lokalu Gościniec Lubomir Lublin

Witam Drogie Wizażanki,
czy któraś z Was była kiedyś na przyjęciu weselnym w lokalu Gościniec Lubomir?? to jest ul. Szerokie, jeśli tak to proszę o opinie bo nie wiemy czy tam jest dobre miejsce by zorganizować wesele...
minimini87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 14:56   #180
edytka27101982
Rozeznanie

Dot.: wesele w lokalu Gościniec Lubomir Lublin

pierwsze słysze
Lubomir na Szerokim???
w okolicach Szerokiego to tylko Gospodę wiejską znam inaczej sala z bala.

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości