|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
Cytat:
![]() A skoro tak bardzo boisz sie ciąży, to po prostu nie współżyj.
![]() |
![]() |
#962 |
Przyczajenie
|
Czyli według Twojej wcześniejszej wypowiedzi powinnam brać same tabletki, bez używania prezerwatyw? Albo używać same prezerwatywy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
Cytat:
ja brałam dłużej, nie przestrzagałam jakiś zasad o ktorych mówisz; ruch czy dieta a nie pojawił się celulit ;d moje kolezanki co nie biora nawet to maja, nie mówiac już o tych co biorą...mają spory (a może przypadek nie tabletki) ja nic nie mam, więc zalezy
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#965 | |
Zadomowienie
|
Bralam Diane 5 lat temu przez rok, zero efektow ubocznych, poprawa cery, brak bolu podczas okresu, mniejsze krwiawienie.
Potem byly przez rok jakies inne tabsy, potem znowu Diane 35 przez rok, potem inne tabsy, w tej chwili koncze znowu rok z Diane 35. Zero efektow ubocznych, zadnych powiklan zdrowotnych, kiedy mialam nadzerke, ale sama zniknela po roku (jako ze jestem len, nie chcialo mi sie jej usuwac, az w koncu sama wsiakla....) Teraz lekarz mi kaze znowu na rok zmienic tabletki z Diane 35 na inne, i wlasnie sie zastanawiam na jakie...glownie mi chodzi o cere, bo mam wypryski, a nie chce ich miec i Diane to reguluje...no i o to, zeby mi nie spadlo libido. aha - mam 24 lata - jakie jeszcze tabsy polecacie po Diane 35? ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Moj lekarz (a badz co badz jeden z najlepszych w Lodzi) mnie uswiadomil, ze sa duzo mocniejsze od innych tabsow i branie ich przez dlugi czas powoduje rozne efekty uboczne i powiklania w przyszlosci, lacznie z okresowa bezplodnoscia (tzn na przyklad po kilku latach brania ich ciagle mozna miec problemy z zajsciem w ciaze przez nastepne 2-3 lata). Takze dla swietego spokoju mozna je zmieniac co rok na inne... ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- dokladnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Czytam sobie te wasze wypowiedzi i jakos zadna z was nie wspomina o Diane i podwyzszonym testosteronie i androstendionie ktore to wlasnie powoduja tradzik. To bardziej lek na policystyczne jajniki kiedy ma sie torbiele na jajnikach, problemy z owulacja, nadmierne owlosienie i wlasnie tradzik. To nie jest zwyczaja tabletka anty, wystarczy przeczytac ulotke zeby dowiedziec sie ze antykoncepcja to jakby dzialanie uboczne. Ja sie czuje po niej swietnie i nie chce jej odstawiac bo wtedy zaczynaja sie wszystke z w/w problemow. Taki lek przepisuje zazwyczaj ginekolog-endokrynoog po uprzednich badaniach. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
Przepisano mi Diane na nadmierne owłosienie, na moją prośbę o podjęcie leczenia (nie myślałam że odrazu da mi tabletki). Liczyłam przy okazji na jakieś badania(bo chciałabym wiedzieć skąd mi się to bierze) albo chociaż rozmowę a dostałam receptę po dwóch pytaniach (o bolesność okresu i ewentualne pryszcze). Nawet mnie nie obejrzał, równie dobrze mogłam to sobie uroić. Czy powinnam poszukać innego ginekologa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Przyczajenie
|
nie wiem juz co mam robic ;/ dostalam diane na cere, ktora wcale nie byla jakas bardzo tragiczna... niestety nie polepszyla sie w ogole... w sobote powinnam wziac 7 listek... w czasie tygodniowej przerwy cera mi sie pieknie goi i az mi sie plakac chce jak pomysle,ze od soboty znowu bedzie masakra...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~
Biorę syndi 35 od 4 miesięcy, czuję się bardzo dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Hmm zaczelam wczoraj drugie opakowanie i o dziwo, podczas przerwy cera( delokt, plecy i policzki) była idealna! Mam nadzieję,że to dzięki tabletkom i że będzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Kończę dopiero pierwsze opakowanie syndi i jak narazie cera mi się pogorszyła...codzień wyskakują jakieś małe czerwone krosteczki...czy ktoś wie jak długo to może potrwać? nie chce wyglądać jak "straszydło"...czy to znak, że cera się oczyszcza?- tylko tym tłumacze sobie mój obecny stan cery
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
Nie możecie winy za zły stan cery zrzucać na tabletki, poprawy również. Zapominacie o innych czynnikach, które mają wpływ na stan Waszej cery, chociażby odpowiednia pielęgnacja czy dieta. Nie oczekujcie, że po jednym opakowaniu tabletek nastąpi cud, bo jeśli o siebie nie dbacie, to i super hiper leki Wam nie pomogą...
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Przyczajenie
|
Też mam ten problem. Na dzień dzisiejszy moja cera jest w dużo gorszym stanie, niż przed rozpoczęciem pierwszego opakowania. Na prawde nie wiem do czego to zależy, bo tak jak koleżanka u góry, dieta się nie zmienila, a pielęgnacja lepsza byc nie moze :P zobaczymy co będzie dalej, licze na poprawę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. Mam pytanko... Biore cyprest od 4 dni. Od której tabletki jest pełne zabezpieczenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Konto usunięte
|
Jeśli wzięłaś pierwszego dnia okresu - już po pierwszej tabletce.
Jeśli drugiego albo później, zabezpieczaj się dodatkowo przez tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#982 |
Konto usunięte
|
Na polecanie i nie polecanie ginekologów są osobne wątki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważasz że młodym dziewczyną 18letnim np wystarczy sama prezerwatywa?? ja np się boje, że pęknie czy coś... (a to młodym to w sensie takim, którym dziecko bardzo nie na rękę)
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jezeli dziecko Ci tak bardzo nie na rekę to nie współżyj...
![]() |
![]() |
#985 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć. Ja też biorę Syndi z powodu torbieli na jajnikach, mam nadzieje na poprawe cery ale to nie jest dla mnie nawazniejsze. No i oczywiście juz musiałam namieszac. Chciałam zapytać jakie są skutki tego ze zaczęło sie opakowanie w środku cyklu a nie w pierwdzy dzień?
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Brak zabezpieczenia do nastepnego opakowania.
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Mam problem i błagam o pomoc, nie mogę iść do lekarza a na necie trudno mi coś znaleźć. Może panikuje ale się poprostu na tym nie znam.
Użyłam w czwartek maści BENZACNE skończyło się to fatalnie, moja twarz jest podpuchnięta i piecze, cała czerwona w malenkich krostkach. Biore Syndi 35, od kilku miesięcy . I teraz nie wiem czy ta reakcja skórna była spowodowana Syndi, na ulotce pisze ze nie zmienia działań maści, więc sama nie wiem. Teraz nie wiem czy mogę wziąść leki antyalergiczne, alertec i hydrocortison, pytam odnosnie Syndi ? proszę o odpowiedź |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to alertec nie dziala na pigułki.
Może po prostu tak zareagowalas na masc. Niekoniecznie z powodu tabletek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Wiem, na ulotce benzacne pisze o takiej reakcji. Ale mądra Lena po szkodzie
![]() ![]() Tez gdzieś na jakimś forum znalazłam ze alertec nie wpływa na tabletki, ale wiadomo jakieś forum to niekoniecznie dobre źródło informacji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.