|
|
#1351 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze ulubione cytaty z sagi Zmierzchu
Cytat:
ach tak <3. Edward `młody grecki bóg` <3. - to mało powiedziane ^^
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś przed chwilą to napisał ale świetny ejst ten cytat z rozdrażnionym grizzlym
"Najlepsza pora na niedźwiedzie to wedlug emmetta wlasnie wczesna wiosna.dopiero co przebudzily sie ze snu zimowego, wiec sa bardziej drazliwe. - przymknąl oczy, wspominajac jakies wesole wydarzenie. - Ach, nie ma jka rozdrażniony grizzly. Ubaw po pachy " ![]() Albo to, taka Bella zdezorientowana mi się wydaje ![]() "Czy Edward będzie na mnie czekał przy wyjściu czy w samochodzie? A co jeśli będzie tam jego rodzeństwo? Tu po raz pierwszy przestraszyłam się zupełnie na poważnie. Czy Cullenowie wiedzą, że ja wiem? Czy powinnam wiedzieć, ze wiedzą, że ja wiem, czy też nie?
|
|
#1353 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1354 | |||
|
Raczkowanie
|
Och...Nie było mnie 2 godziny a wy takie piękne cytaty dałyście aż myślałam że się popłacze xD
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
-I know what you are. Your skin is pale white and ice cold. You do not go out on the sunlight. -Say it... out loud. Say it. -Vampire. -Are you afraid? -No... "Czy Cullenowie wiedzą, że ja wiem? Czy powinnam wiedzieć, ze wiedzą, że ja wiem, czy też nie?" Zmierzchomania<33 ![]() Edwardomania<33 ![]() |
|||
|
|
|
#1355 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to coś w tym stylu jak to "a mi powinno być przykro, że Tobie nie jest przykro ale mi też nie jest przykro" a ten tekst pewnie był już tu kilka razy, ale ciągle mi się podoba : " z technicznego punktu widzenia nigdy się z Tobą nie prześpie" ![]() Dotrzymałam tylu obietnic… Dotrzymałam i czy dobrze na tym wyszłam? Nadeszła pora, żeby zacząć je łamać. Jedną po drugiej. Jak szaleć, to szaleć. Jessica odpadała. Jeśli o mnie chodziło, dziewczyna przeszła na ciemną stronę mocy. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- – Życie jest skomplikowane – westchnęłam. – Tak – mruknął. – A dziewczyny okrutne.
I will never forget. I will never regret. Łódź, 8.11.2011 - 30 Seconds to Mars 23.11.2012 - MUSE ![]() Edytowane przez carmenkaa Czas edycji: 2009-03-30 o 21:27 |
||
|
|
|
#1356 |
|
Przyczajenie
|
[1=70dd468e07eb673ab65e89e 138309c61dced7434_5f137f2 51019b;10503960]Ja zacznę od mojego najbardziej ukochanego fragmentu, z Midnight sun, więc na biało
![]() Czy martwe, zamrożone serce można złamać? Czułem, że moje się właśnie rozpadało. - Edward – powiedziała Bella. Zamarłem, patrząc się na jej zamknięte oczy. Czyżby się obudziła, przyłapała mnie tutaj? Wyglądało na to, że nadal spała, ale jej głos był taki wyraźny, czysty… Westchnęła cicho i znowu poruszyła się niespokojnie, obracając się na drugą stronę – z pewnością spała, a także coś jej się śniło.. - Edward – wymamrotała miękko. Śniła o mnie. Czy martwe, zamrożone serce może znowu bić? Czułem, że moje zaraz zacznie. - Zostań – westchnęła. – Nie odchodź… Proszę, nie odchodź. Śniła o mnie i to nie był koszmar. Chciała, abym z nią został, tam, w tym śnie. Zmagałem się ze sobą, by znaleźć słowa, które mogłyby opisać uczucia, które we mnie wezbrały. Nie istniały jednak dostatecznie silne określenia, mogące udźwignąć wagę moich doznań. Przez długą chwile się w nich zatopiłem. A kiedy w końcu się wynurzyłem, byłem zupełnie innym mężczyzną. Moje życie wypełniała niekończąca się, niezmienna ciemność. Świat zawsze miał tak dla mnie wyglądać i nic nie mogłem z tym zrobić. Jak to więc możliwe, że teraz wzeszło słońce, w środku bezkresnej ciemności? [...] Nigdy nie przestanę kochać tej kruchej, ludzkiej dziewczyny, aż do końca mojej nieograniczonej egzystencji. Patrzyłem się na jej nieświadomą twarz, czując, jak ta miłość trwale wypełnia każdą część mojego kamiennego ciała. Teraz spała bardziej spokojnie, z lekkim uśmiechem na ustach. Ahhhhhhhh Inne cytaty i fragmenty kiedy indziej [/quote]Przyłączam się do wątku, jeśli można ![]() Podobnie jak kilka osób tutaj tez zapisuję ciekawe cytaty i fragmenty, wracając czasem do nich. Ale ten jest cudny A zanim odkryłam ten wątek, dopiero co go przeczytałam w ebooku
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
ja na razie nie będę nic dodawała ani pisała za dużo, jestem w trakcie czytania "Przed świtem" i zaznaczam najlepsze fragmenty
ale jedno co napisze to: kawały o blondynkach się Jacobowi udały (bez obrazy oczywiście)
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Jeden z cytatow z Midnight Sun (wiec na biało) ![]() Pochyliłem się w jej kierunku. Uczucia, które się we mnie kłębiły, nie poddawały się opisowi, nie znałem słów zdolnych je wyrazić. Mogłem tylko bezwolnie się im poddać. Oparłem się policzkiem o wgłębienie pod jej gardłem. Byłem tak blisko niej! Wtulony w nią, przytulony do jej miękkiego, cudownego ciała. Płonąłem, spalałem się, obracałem w popiół i niczym feniks odradzałem się na nowo, by znów pokornie poddać się płomieniom. Musiałem wstrzymać oddech. Chociaż na chwile przerwać tortury zadawane memu ciału, by móc w pełni poczuć tę obezwładniającą przyjemność przebywania tak blisko niej. Moje dłonie ześlizgnęły się z jej twarzy, zsunęły się w dół po jej szyi, zachłannie zapamiętując jej aksamitną, jedwabistą gładkość, aż spoczęły na jej ramionach. Wiedziałem, że to co zaraz zrobię, będzie niewłaściwe. Już nawet nie walczyłem. Moja lepsza strona poległa w tej rozgrywce. Za to ta bardziej egoistyczna triumfowała. Delikatnie musnąłem czubkiem nosa jej obojczyk i oparłem głowę o jej piersi. Dźwięk jej bijącego serca był upajający. Trzepotało niczym maleńki ptaszek uwieziony w klatce. Ale biło. Czułem jego mocny rytm, ten głęboki takt ożywiający jej drobne ciało. Z głębi mojej piersi wyrwało się stłumione westchnienie. Nie spodziewałem się, że dostanę tak wiele. Żadna siła na świecie nie oderwałby mnie teraz od niej, żadne poczucie odpowiedzialności, żaden lęk, żadna wizja nie były w stanie przekonać mnie, że powinienem wyrzec się tej cudownej bliskości. Pragnienie szarpało bólem moje gardło, ale stłumiłem je z łatwością. Nawet ono nie mogło przerwać tej chwili. Jej serce się uspokoiło, zwolniło i równo, z determinacją wybijało swoją melodię. A ja trwałem zasłuchany.
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Meyer podobno napisała 12. ![]() wydaje mi się, że to ktoś się nudził i wymyślił sobie kolejne. ^^
I will never forget. I will never regret. Łódź, 8.11.2011 - 30 Seconds to Mars 23.11.2012 - MUSE ![]() Edytowane przez carmenkaa Czas edycji: 2009-03-31 o 11:07 |
|
|
|
|
#1361 |
|
Wtajemniczenie
|
-' No nie wiem, no nie wiem. Na kanapie nie dałoby się robić
tego i owego ' ![]() Hah rozbraja mnie to xD
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zboczek z niego xD
|
|
#1363 |
|
Wtajemniczenie
|
no ale taki powściągliwy zboczek bo swoich słów nie wprowadza
w czyn [ co do tego bara bara ] xD
|
|
#1364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Pod koniec już wprowadza xD
o wiele za poźno xD -Bello-zamruczał mi do ucha Edward swoim aksamitnym barytonem- Czy mogłabyś być tak miła i przestać próbować się rozebrać? -Sam chcesz to zrobić?-spytałam zdezorientowana lubię ten fragment... ta desperacja Belli xD
|
#1366 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ogólnie to mi się podoba że nie jest taki zboczony
bo teraz co krok to taki facet ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Hah i jeszcze - ' Technicznie rzecz biorąc to nigdy się z tobą nie prześpię' ;D
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
hehhe taa.. muszę przyznać, że te ich teksty mnie powalały xD
Edward stał w nogach mojego łóżka i uśmiechał się nonszalancko. Spojrzałam na niego z wyrzutem, choć łatwiej byłoby mi gapić się, śliniąc. xD
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to Wyznania
|
|
#1369 |
|
Rozeznanie
|
Masz 13 rozdział MS?
jeśli tak mogłabym prosić o ebooka? ![]()
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez, ja też poprosze
![]() wczoraj przeczytalam te 12 rozdziałów i wziełam się za 13 zmierzchu ale w MS bardziej mi sie podoba to opisywanie uczuć i wogole <3---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- KrejzOola - znalazłam coś takiego : http://www.scribd.com/doc/12775077/1...l-Midnight-sun zabieram się za czytanie ![]()
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
DorotaComa dzięki, ale ja juz sobie zachomikowałam stąd:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/kathy_00/twilight/ksiazki Biorę się właśnie za czytanie ![]()
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
te rozdzialy 13-15 nie są ponoć pr[zez Meyer napisane
![]() Myślałam, ze zgubiłam kartkę, gdzie mialam zapisane strony z cytatami ![]() "- Zmierzcha - szepnął Edward refleksyjnie, spoglądając ku zachodowi na przesłonięty chmurami choryzont. Myślami wydawał się być daleko stąd. (...) - To dla nas najbezpieczniejsza pora dnia - odpowiedział na malujące się w moich oczach pytanie. - Najłatwiejsza. Ale poniekąd i najsmutniejsza ... Kolejny dzień dobiega końca, nastaje noc. Mrok jest tak nieprzewidywalny, prawda? - uśmiechnął się smutno. - Lubię noc. Gdyby nie ciemność, nigdy nie zobaczylibyśmy gwiazd. " Choć dla mnie to, co powiedziala Bella ma tez jakby drugie znaczenie. Może nie rodzina cullenow, bo to w forks, ale niektóre wampiry nie pokazują się w dzień. A jak jest noc to można je zobaczyć , coś w tyms tylu ![]() - (...) uważaj na siebie. - piątek w Forks bez obrażeń? Cóż za wyzwanie. - Dla ciebie tak. - Spoważniał. - obiecaj. - Przyrzekam mieć się na baczności - wyrecytowałam posłusznie. - Mam w planach duże pranie. To niemal sport ekstremalny. - Tylko nie wpadnij do bębna. - Postaram się. " - Czy planując wyprawę do Seattle , liczylas na to, ze uda ci sie wyjechac z Forks przed zapadnieciem zmroku? - Troche wiecej szacunku. - odparowalam. - Moja furgonetka moglaby byc babcia twojego volvo." ![]() ![]() "- Daleko jeszcze? - spytałam. (...) - Zaraz będziemy na miejscu - odparł. (...) - Widzisz to przejaśnienie wśród drzew? Wytężyłam wzrok. - A powinnam? (...) - Może to trochę za wcześnie jak na twoje oczy. - Czas na wizytę u okulisty - mruknęłam. Edward uśmiechnął się jeszcze bardziej złośliwie" Świetny jest ![]() ![]() Do tego cała strona 217 , nie chcę już przepisywać ![]() Albo rpzepiszę . ![]() - Czyż nie jestem najdoskonalszym drapieżnikiem na świecie? Wszystko cię we mnie przyciąga, pociąga, kusi - mój głos, moja twarz, nawet mój zapach! I po co to wszystko? - Niespodziewanie zerwał się na równe nogi i zniknął w lesie, by okrążywszy w pół sekundy polanę, znaleźć się pod tym samym świerkiem, co poprzednio. - i tak mi nie uciekniesz - zasmiał się gorzko. Objął od spodu gruby na ponad pół metra konar i samym naciskiem przedramienia złamał go bez wysiłku, z ogłuszającym trzaskiem. Przez chwilę balansował belką na dłoni, po czym cisnął nią przed siebie z oszałamiającą prędkością. Kawał drewna trafił w inne sędziwe drzewo, które zatrzęsło się się od uderzenia. Edward był już tymczasem obok mnie, stał nieruchomo niczym rzeźba. - I tak mnie nie pokonasz - dokończył łagodniejszym tonem. Siedziałam jak sparaliżowana. Z poszarzałą twarzą i szeroko rozwartymi oczami musiałam przypominać zwierzątko zahipnotyzowane spojrzeniem węża. Bałam się go teraz bardziej niż kiedykolwiek. Po raz pierwszy bez najmniejszego skrępowania pokazał mi swoje prawdziwe oblicze. Nigdy nie wydawał mi się równie nieludzki... albo równie piękny. W trakcie tego pokazu sił cudowne złoty oczy rozbłysły dziko, ale potem zaczęły stopniowo przygasać. Na twarzy malował się teraz głęboki smutek. - Nie bój się - szepną tym swoim uwodzicielskim głosem. - Obiecuję... przysięgam, ze cię nie skrzywdzę. Wydawalo się, ze najbardziej pragnie przekonać o tym samego siebie. - Nie bój się - powtórzył, robiąc krok do przodu. Usiadł świadomie spowalniając swoje ruchy. Był tak blisko , że mogłabym poglaskac go po policzku. - Wybacz mi, proszę. Naprawdę potreafię się kontrolować. Po prostu nie spodziewałem się takiego zachowania z twojej strony. teraz będe już przygotowany " ![]() Strasznie mi się to podoba.
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
sa czy nie sa i tak caly swiat czyta..poza tym
to 3 rozdzialy wiec nie wydaje mi sie zeby ktos mial jakas korzysc w napisaniu kilkunastu stron ....no never mind...chcecie czytajcie..nie chcecie nie czytajcie
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Mi się wydaje, że są
![]() na chomiku pisze wersja autorska ![]() i po przeczytaniu pierwszej strony wydaje mi sie, że to sposób pisania Meyer:PP MS: "Mogłem ją skrzywdzić. Nawet jeśli byłbym w stanie okiełznać swoje pragnienie, o czym nie byłem przekonany, mogłem przez przypadek skruszyć jej kości, zmiażdżyć jej delikatne dłonie… wzdrygnąłem się na tę myśl. Muszę utrzymać dystans, nie wolno mi się zapomnieć, powtarzałem sobie do znudzenia. Ale tak bardzo pragnąłem jej dotknąć… choćby na chwile spleść nasze palce, przesunąć opuszkami palców po jej policzku, by zobaczyć jak się rumieni..." ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ja z wilka chęcia przeczytam
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
potem Meyer napisze napisze nowe i wszystko się pomiesza
![]() Ja bymc zekała na prawdziwą książkę Kiedyś meyer ją wyda. Po co psuc sobie niespodziankę? Tak jak ja - przeczytalam ebooka BD i teraz nie mam zadnej radosci w czytaniu książki Jest napisane, że to meyer? Ta, fani zrobili plakat do new moon i pudelek napisal, ze to oficjalny więc ja tam bym nie wierzyła "- Usiłujesz powiedzieć, że jestem twoim ulubionym gatunkiem heroiny? - zażartowalam chcąc polepszyć atmosferę. (...) - Tak, trafiłaś w samo sedno."
|
|
#1376 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny kochane ! To jest fanfic
na 1000000%sposób pisania Stefki jest prosty, więc żadna filozofia go podrobić ![]() Teraz możecie czytać te 13-15 rozdziały MS już uświadomione że to ff
|
|
|
|
#1377 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=70dd468e07eb673ab65e89e 138309c61dced7434_5f137f2 51019b;11705547]Dziewczyny kochane ! To jest fanfic
na 1000000%sposób pisania Stefki jest prosty, więc żadna filozofia go podrobić ![]() Teraz możecie czytać te 13-15 rozdziały MS już uświadomione że to ff [/quote]No niestety
|
|
#1378 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie czytam
przeczytałam te 12 i cierpliwie będę czekać na całą książkę
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytalam te rozdziały 13-15
strasznie bylam ciekawa, jakie odczucia miał Edward na tej polanie, jak bella go dotykała itp. nawet jeśli to ff to dobra robota
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
''Zadnych trumien, zadnych stosów czaszek w katach. Chyba nie suwiadczysz nawet pajeczyny. Musiało cię spotkać wielkie rozczarowanie - ciągnął z sarkazmem.''
''Jestem przekonany, ze w pewnym momencie powiem cos takiego lub bedziesz swiadkiem czegos, co zupelnie wytraci cie z rownowagi i uciekniesz z krzykiem. - Usmiechnął się smutnoo. - Nie będe cię wtedy zatrzymywał.'' ~Zmierzch~
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.