|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Oj bardzo się ucieszyłam z prezentów...a leżaczek ekstra
![]() Cytat:
Dzięki przyjaciółce zaszaleje może z matą![]() ![]() ![]() A prezenty póki co tylko od tej jednej przyjaciółki dostałam...troszkę ubranek i dzisiejsze zdobycze...sama niedawno rodziła więc wie jak to jest Dużo tych wydatków się szykuje więc każdy najmniejszy prezent cieszy bardzo![]() ![]()
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c
Cytat:
.A leżaczek podobno przydaje się dopiero od 2 miesiąca, mnie się podobają z Fisher Price . Najpierw więc ubranka, łóżeczko itp. Potem pomyślimy nad "dodatkami"
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
Svinecka - gratuluję Pani Magister !!!!!
A ja mam trochę stracha bo krzywa cukrowa po godzinie od wypicia 50 gr glukozy wyszła mi 159 a norma jest do 140. Nie wiem czy to już cukrzyca ciążowa? Chyba nie za ciekawie się robi. |
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie gin zaleci dietkę, a potem każe zrobić test obciążenia 75 g, Kasia chyba tak miała.
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest w nim taka wkładka dla niemowlaka...i napisane jest że przeznaczona jest dla dzieci 0 m+...Tak sobie na niego patrzę, bujam...i chciałabym żeby już Zuzia leżała w srodku ![]() ![]() ![]() ![]() No ceny dodatków są powalające...majątek mozna by wydać na wszystko...ale czy wszystko tak naprawdę będzie nam potrzebne...ja też najpierw chcę kupić co najważniejsze a reszta to się zobaczy...nie musi być tu i teraz... ![]() Cytat:
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-03-31 o 20:23 |
||
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#2407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że wszystko jest OK Cytat:
Śliczny brzuś Cytat:
![]() Cytat:
![]() niestety mogę liczyć tylko na siebie ![]() Uciekam na razie, bo cosik mnie boli brzuch ![]() cały mam twardy, właśnie łykłam no-spę i zobaczę co dalej ale boli okropnie mocno, idę się połozyć narka, ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- No i przez ten brzuch zapomniałam ![]()
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Połóż się, mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie Cytat:
|
|
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nigdy nie należałam do szczupłych i zawsze wydawało mi się że wszędzie mam za dużo i nie takie kobiece gadanie to było tylko tu i ówdzie naprawdę za dużo...oprócz biustu rzecz jasna ![]() Zdjęc mam całą masę w różnych odstępach czasowych i pomimo że w chwili robienia wydawało mi się że pulpecik jestem to z czasem tęsknym wzrokiem spoglądałam na figurkę.Teraz osiągam apogeum...ale to przez ciążę... Cytat:
![]() Fiu, fiu Miramejek ale zorientowany i czujny Tak więc u nas wszyściutko w najlepszym porządeczku ,córa w dalszym ciągu, nic nie urosło miedzy nózkami Waży już 750g i na chwile obecną jest ułożona miednicowo, ale powiedział, ze to jeszcze o niczym nie świadczy ani o niczym nie przesądza, więc sie tym nie zamartwiam.Umówiłam sie 8kwietnia na 3D.Z szyjką też wszystko elegancko w normie i wyniki dobre ![]() Są powody do zadowolenia ![]() Dziekuję za pamięć ![]() Cytat:
Zastosować dietę, zaprzyjaźnić sie z glukometrem i kłuć się i kontrolować poziom cukru we krwi. Na pewno bedziesz miała zalecone badanie jeszcze jedno...obciązenie 75g glukozy Jeśli to wyjdzie źle, to powinien skierować cię na oddział gdzie ustalą twój profil- czyli krzywą cukrową o której wspominasz, bo badanie o którym piszę wyżej to test obciążenia glukozą 50 lub75g Natomiast nie martw się na zapas, mi po 50g też wyszło podwyższone, a 75g mam w normie po godzinie jak i po dwóch.Może zły dzień miałaś, lub dzień wcześniej za dużo sie najadłaś, lub zmęczona byłas co okazuje się ma duzy wpyw i uwaga uwaga...cukier w organiźmie również podnosi silniejszy stres, a wiec nie tylko jedzonko
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Cass strasznie sie ciesze, ze u Ciebie wszystko dobrze i Kubuś zdrowiutki!!!
Svinecka strasznie gratuluje PANI MAGISTER! Tyle zrobiłam cytatów i wszystkie mi zjadło ... spadam do łózka bo jutro trzeba wstać o 6,30 ... i z babcią do lekarza i na zakuy jakieś ... Dobranoc |
|
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
ohhh Svinecko...
No i ja babol jeden zapomniałam pogratulować więc juz się reflektuję Możesz i napewno i jesteś z siebie dumna hm?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I zorientowany też .Fajnie, że wszystko jest tak, jak być powinno ). My dzień po Was idziemy oglądać się na 3D
|
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciężko powiedzieć że zupełnie płasko...ale na pewno leży
Zapytam przyjaciółkę od kiedy Ona używała![]() Cytat:
Malutka rośnie zdrowo A gdzie się umówiłaś na 3D? Ja idę w czwartek i już się doczekać nie mogę
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie zestresowałyście tą glukozą - ja wybieram się jutro na badanie
Karolinka zazdroszczę koleżanki i prezentów zmykam powoli spać - dobranoc
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Lecę spać dziewczynki, dobrej nocy
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej
sliczne mieskznako ![]() Svinecko -ehh moglam nie cyztac twojej wypowiedzi bo sie zestresowalam a co jelsi u mnie tak samo bedzie ? ehhh a ja juz bede w koncowce ciazy buuu nie wiem co robic !! ale mimo to ciesze sie ze u Ciebie juz jest po obroie teraz odebrac dyplom i koniec i bezstresowe zycie (bez egzmainów)ehhh zazdroszcze a przede mna nie dosc ze sesja to jeszcze obrona
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
na ul. Chwiałkowskiego, ale zapomniałam jaki doktor, Rafał ma napewno na imię
bo tylko on ten jeden dzień w tygodniu się zajmuję, a w inne dni dr. Dariusz Szpurek przyjmuje
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zapisałam do Luxmedu, kumpela była zadowolona więc ich wybrałam...ale dużo zależy od osoby robiącej usg i samego Dzidziolka, jak będzie współpracował Mam nadzieję, że jakoś się uda pooglądać Małą i nagrać troszkę dla rodziny i Małej w przyszłości
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że dziś dzień dobrych wiadomości
![]() Svinecko gratuluję serdecznie! Ciuszki śliczne! Cytat:
Piękny masz brzuszek ![]() Cytat:
|
|
#2421 |
|
Raczkowanie
|
witajcie Kochane w piękny kwietniowy poranek.
tak się martwiłam że dzidziuś się mało i delikatnie rusza,już sama nie wiedziałam czy to ruchy dziecka czy coś innego,ale wczoraj jak się położyłam dzidziuś dał o sobie znać,kopniaczki bardziej zdecydowane i dzisiaj od samego rana czuję jak się rusza,jestem przeszczęśliwa ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- śliczniusi brzusio |
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
Cieszę się że u was wszystko dobrze...jestem tak zapracowana ze nie mam czasu wszystkiego przeczytać i nadrobić
!Mam pytanie czy któraś z was wie na jakiej stronie są takie ładne koszulki ze śmiesznymi nadrukami dla cięzarówek?Bo szukam i nie mogę znależć? |
|
|
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna z kobiet pracujących w Lux pow. też że 3D robi gin który jest akurat w pracy, więc ja dziękuję...wydać tyle kasy, zeby ktoś się uczył metodą prób i błędów, a czy dzidzia będzie współpracowała... no właśnie...musze jeszcze się dowiedzieć czy jak jest ułożone miednicowo to czy gorsza jest widoczność w razie jakby Laurka się nie obróciła ![]() Płacę 220zł. Cytat:
||
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Piszę dopiero teraz, ale coś na tym L-4 mam jakoś mniej czasu
Śniadanko zjedzone, mieszkanko posprzątane i czaję się jeszcze żeby wymyć jedno okno. A potem na spacerek z siostrzenicą ![]() Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki za mojego Tż w piątek o 7.30. Ma egzamin praktyczny na prawo jazdy
|
|
|
|
#2425 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie
Ciekawe jakie numery dzisiaj będą![]() Cytat:
Cytat:
może coś na wzór tej?![]() Cytat:
Właśnie ułożenie Dzidzi jest ważne, ale by się troszkę pokazała...wiadomo że na zwykłym usg czasami dzieciaczki się wstydzą i nie chcą za dużo pokazać, ale mówili mi w Luxmedzie że próbują do godziny żeby się udało...w końcu za to się płaci...![]() Czytałam kiedyś że kobita poszła do Luxmedu, robił usg jakiś młody lekarz...nie pamiętam nazwiska i nic nie było widać...kobieta była niezadowolona, więc badanie zostało powtórzone w innym terminie przez Urbaniaka... No nic, teraz już za późno...jutro idę i się okaże co widać Mam nadzieję ze Mała nie będzie się wstydziła
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-01 o 09:52 |
|||
|
|
|
#2426 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie dzisiaj weszlam na wage i co widze? 63,5kg czyli cale 11,5 kg wiecej niz przed ciaza......a moj wzrost to 164cm!!!tylko mi sie cos wydaje ze wode tez mam zatrzymana.....ale tylek i uda to raczej tluszcz!! ![]() nie martw sie , u mnie tez Cytat:
Cytat:
a jestes kolejna ktora ma wizyte 17-go kwietnia- to jest nas juz 5 mamusiek!!!! ale laska z ciebie ![]() Cytat:
![]() mysmy wczoraj zaszaleli z zakupami......ale mamy wszystko do remontu no ale kupilismy tez drzewka do ogrodu
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A za Tżeta
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2009-04-01 o 09:54 |
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
piękna pogoda u mnie za oknem. Wybiore sie dzis na zakupy chyba. bo wczoraj to nigdzie z domu nie wychodziłam, tylko na balkonie byłam ![]() Aha dzisiaj w Dzień Dobry TVN ma byc pan Paweł Zawitkowski, jako tzw "zaklinacz dzieci" warto obejrzec, zobaczymy co on potrafi. Teraz leci wlasnie ten program, ale jeszcze pana Pawła nie było. |
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jeszcze kilka koszulek na wzór Są firmy które za małe pieniądze robią koszulki jakie tylko sobie wymyśli człowiek...więc może coś takiego?
|
|
#2430 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Svineczko - wielkie gratulacje
Cytat:
Cytat:
![]() A wiecie? Od zawsze miałam kompleks "grubych nóg", a okazało się,że i tak większość ich nie ma okazji dostrzec, bo one nie znajdują się na wysokości oczu innych ![]() Trochę się boję, bo na pewno sporo jeszcze przytyję, nie mogę sobie wyobrazić, jak przy moim wzroście będę się poruszać Magi - niby nie muszę wracać do pracy, wystarczy iść do lekarza ,ale obiecałam sobie, że do końca kwietnia wytrzymam. Nie chciałabym wykorzystywać mojego stanu, bo czuję się od początku znakomicie. (Mogłabym kilka lat chodzić w ciąży- tak mi się to podoba ) Poza tym postanowiłam moim współpracownikom zafundować edukację "Super Niani". Ostatnio strzelili focha na mnie (moją ciążę?), bo odmówiłam przyjęcia nowych obowiazków - tak się szcześliwie złożyło że na drugi dzień poczułam się przeziębiona i gin wysłał mnie na L4. Po następnym ich takim bezpodstawnym obrażaniu się, pójdę na L4 na dobre. A niech tam Cytat:
A na widok ciuszków zupełnie się rozpłynęłam ![]() Cytat:
Świetne wieści! Cytat:
![]() Więcej L4 w swoim czasie. Muszę wytrzymać
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

, fajny leżaczek 

NIE LUBIĘ TROLLI

jest w nim taka wkładka dla niemowlaka...i napisane jest że przeznaczona jest dla dzieci 0 m+...

)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

czyli cale 11,5 kg wiecej niz przed ciaza......a moj wzrost to 164cm!!!