Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"czesc 3 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 19:58   #2401
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Ale Ci dobrze , fajny leżaczek .
Oj bardzo się ucieszyłam z prezentów...a leżaczek ekstra

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Super ten leżaczek. Oglądałam dzisiaj na All leżaczki-bujaczki bo zastanawiam sie nad kupnem. Przyznam, że ceny są dość wysokie a jeszcze chce kupić matę edukacyjną...ale wydatki sie szykują, już nie wspomnę o wózku
A Tobie zazdroszczę takiej dobrej przyjaciółki Zawsze to mniejsze obciążenie dla portfela jak sie coś dostanie. My narazie nic nie dostaliśmy
Mały przyjaciółki troszke się nasiedzial w tym leżaczku...bardzo to lubil więc myślę ze się przyda Dzięki przyjaciółce zaszaleje może z matą
A prezenty póki co tylko od tej jednej przyjaciółki dostałam...troszkę ubranek i dzisiejsze zdobycze...sama niedawno rodziła więc wie jak to jest Dużo tych wydatków się szykuje więc każdy najmniejszy prezent cieszy bardzo
Stary 2009-03-31, 20:02   #2402
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Cytat:
Też muszę rozejrzeć sie za takimi koszulkami, kaftanikami bo mam mało. Ale najpirw poszukam w sklepach.

Super ten leżaczek. Oglądałam dzisiaj na All leżaczki-bujaczki bo zastanawiam sie nad kupnem. Przyznam, że ceny są dość wysokie a jeszcze chce kupić matę edukacyjną...ale wydatki sie szykują, już nie wspomnę o wózku
A Tobie zazdroszczę takiej dobrej przyjaciółki Zawsze to mniejsze obciążenie dla portfela jak sie coś dostanie. My narazie nic nie dostaliśmy
A co to znaczy "mało"? Ja wolę allegro, większy wybór i taniej niż w sklepach, przynajmniej trójmiejskich .

A leżaczek podobno przydaje się dopiero od 2 miesiąca, mnie się podobają z Fisher Price . A maty też są drogie . Najpierw więc ubranka, łóżeczko itp. Potem pomyślimy nad "dodatkami"

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:02   #2403
musicman
Zadomowienie

Svinecka - gratuluję Pani Magister !!!!!

A ja mam trochę stracha bo krzywa cukrowa po godzinie od wypicia 50 gr glukozy wyszła mi 159 a norma jest do 140. Nie wiem czy to już cukrzyca ciążowa? Chyba nie za ciekawie się robi.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:04   #2404
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musicman Pokaż wiadomość
A ja mam trochę stracha bo krzywa cukrowa po godzinie od wypicia 50 gr glukozy wyszła mi 159 a norma jest do 140. Nie wiem czy to już cukrzyca ciążowa? Chyba nie za ciekawie się robi.
Pewnie gin zaleci dietkę, a potem każe zrobić test obciążenia 75 g, Kasia chyba tak miała.

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-31, 20:11   #2405
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
A leżaczek podobno przydaje się dopiero od 2 miesiąca, mnie się podobają z Fisher Price . A maty też są drogie . Najpierw więc ubranka, łóżeczko itp. Potem pomyślimy nad "dodatkami"
Właśnie z ciekawości złożyłam leżaczek jest w nim taka wkładka dla niemowlaka...i napisane jest że przeznaczona jest dla dzieci 0 m+...
Tak sobie na niego patrzę, bujam...i chciałabym żeby już Zuzia leżała w srodku

No ceny dodatków są powalające...majątek mozna by wydać na wszystko...ale czy wszystko tak naprawdę będzie nam potrzebne...ja też najpierw chcę kupić co najważniejsze a reszta to się zobaczy...nie musi być tu i teraz...

Cytat:
Nie martw się zawczasu... pewnie będą kazali Ci zrobić 75g...lekarz na Ci podpowie

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2009-03-31 o 20:23
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:37   #2406
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Właśnie z ciekawości złożyłam leżaczek jest w nim taka wkładka dla niemowlaka...i napisane jest że przeznaczona jest dla dzieci 0 m+...
Tak sobie na niego patrzę, bujam...i chciałabym żeby już Zuzia leżała w srodku
Wiem, że są wkładki, ale myślę sobie, że jednak maluszek na początku powinien leżeć na płaskim, wystarczy czas, który spędzi w foteliku, gdzie musi się zginać. Więc jeśli leżaczek, to w naszym przypadku później .

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-31, 20:41   #2407
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz krótkie relacje z wczorajszej wizyty. Na początku rutynowe badanko na samolocie, szyjka ok, chociaż ginka mówi, że troszkę sie skraca ale nie ma tragedii.
Potem pomiar brzuszka i od 2 tyg. nic nie drgneło, nie powiększył się..uff to była dobra wiadomość.
Potem USG. Lekarka dobrze obejrzała małego, 30 min leżałam na leżance i aż mi ręka zdrętwiała bo sie podpierałam, żeby lepiej widzieć . Co najważniejsze, żadnych wad u dziacka ona nie widzi. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Głowka, serduszko, brzuszek, nózki, rączki...wszystko jest na miejscu. Maly rozwija sie prawidłowo i będzie z niego duży chłopak. Już na USG widac, że jest 2 tyg starszy niz z miesiączki. Więc pewnie wcześniej urodzę, tak twierdzi ginka. A taki z niego wiercipięta, kręci sie jak szalony. Główkę ma prawie nad wzgórkiem a nogi pod biustem (teraz wiem czym mnie tak mocno kopie) Ginka zrobiła zbliżenie na buźkę i widziałam jak wkłada kciuka do buzi i sobie ssie. Aż mu sie policzki i usta ruszały...cudny widok. Podpatrzyliśmy jeszcze raz co tam ma między nogami i siusiak jak malowany
Potem ginka zmierzyła wody płodowe. Dwa tyg. temu AFI było 25 a teraz 22, czyli nie narosło a sie troszkę zmiejszyło. Pytała mnie jak sie czuję, czy nie mam zadyszek, bóli brzucha czy dobrze czuję ruchy.
I wizyta w szpitalu mnie omineła. Mam kontrole 17 kwietnia i znów usg i pomiar wód. Bede teraz miała wizyty co 2 tyg. i pewnie juz tak do porodu.
Gratuluję udanej wizyty i dobrych wiadomości
cieszę się, że wszystko jest OK

Cytat:
Kiedyś mówili o monitorach w Mamo to Ja...już to dokladnie opisywałam wcześniej, ale lekarz stwierdził że jeśli nie ma ryzyka śmierci łózeczkowej to nie ma sensu kupować monitora, dlatego że siłą rzeczy on obserwuje dziecko a wtedy rodzice tak dokładnie tego nie robią...czyli rozleniwia rodziców...jednak gdyby Dzidzia była w grupie podwyższonego ryzyka to jasne że lepiej kupić...
No właśnie ja też zaczekam na opinię i rady pediatry

Cytat:
Na razie mam dla Was fotkę mojego 23-tygodniowego brzuszka
Śliczny brzuś

Cytat:
Fajne ciuszki, muszę się zmierzyć może się na coś skuszę

Cytat:
A u mnie była przyjaciółka z synkiem

Przywieźli dla Zuzi wanienkę...leżaczek bujaczek...taki: http://allegro.pl/item594995368_chic...play_cena.html
...i dla Mamy poduszkę do karmienia

Uwielbiam odwiedziny i ploteczki babskie...no i dostałam wiele rad od świeżo upieczonej Mamy
Też bym chciała taką przyjaciółkę
niestety mogę liczyć tylko na siebie

Uciekam na razie, bo cosik mnie boli brzuch
cały mam twardy, właśnie łykłam no-spę i zobaczę co dalej
ale boli okropnie mocno, idę się połozyć
narka,

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

No i przez ten brzuch zapomniałam

Svinecka gratuluję !!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:42   #2408
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że są wkładki, ale myślę sobie, że jednak maluszek na początku powinien leżeć na płaskim, wystarczy czas, który spędzi w foteliku, gdzie musi się zginać. Więc jeśli leżaczek, to w naszym przypadku później .
...ale tutaj praktycznie się nie zgina...na tych leżaczkach sobie leży

Cytat:
Napisane przez eleeri Pokaż wiadomość
narka,
Połóż się i odpocznij..na pewno przejdzie...
Stary 2009-03-31, 21:28   #2409
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny brzuś
(...)
narka
Dziękuję .
Połóż się, mam nadzieję, że Ci szybko przejdzie , przemęczyłaś się? Czy tak nie wiadomo dlaczego?

Cytat:
...ale tutaj praktycznie się nie zgina...na tych leżaczkach sobie leży
Na płasko?

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-31, 21:38   #2410
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to nie narzekajcie na wagę bo dostaniecie lanie

Ja ważę ponad 80 kg i tak się nie rozczulam nad sobą
choć jeszcze pięć lat temu ważyłam 55 kg i byłam zgrabna

wszystko jest do nadrobienia tylko trzeba chcieć i mieć samozaparcie.

)
przepraszam za wścibskość , ale jak udało się tobie dokonać takiego przyrostu wagi ?
Ja nigdy nie należałam do szczupłych i zawsze wydawało mi się że wszędzie mam za dużo i nie takie kobiece gadanie to było tylko tu i ówdzie naprawdę za dużo...oprócz biustu rzecz jasna
Zdjęc mam całą masę w różnych odstępach czasowych i pomimo że w chwili robienia wydawało mi się że pulpecik jestem to z czasem tęsknym wzrokiem spoglądałam na figurkę.Teraz osiągam apogeum...ale to przez ciążę...

Cytat:
Od ostatniego zdjęcia z 24 tc sporo sie zmieniło Zwiększyły mi sie gabaryty Może odważe sie i pstryknę fotkę, ale to wieczorem jak małż wróci.
no odważ sie, czekamy, i ocenimy czy to nie jest tylko czcze gadanie

Cytat:
A Kasia miała dzisiaj wizytę, czekamy na wieści
Fiu, fiu Miramejek ale zorientowany i czujny
Tak więc u nas wszyściutko w najlepszym porządeczku ,córa w dalszym ciągu, nic nie urosło miedzy nózkami Waży już 750g i na chwile obecną jest ułożona miednicowo, ale powiedział, ze to jeszcze o niczym nie świadczy ani o niczym nie przesądza, więc sie tym nie zamartwiam.Umówiłam sie 8kwietnia na 3D.
Z szyjką też wszystko elegancko w normie i wyniki dobre
Są powody do zadowolenia
Dziekuję za pamięć

Cytat:

to jeszcze nie jest cukrzyca ciążowa a znak ze należy zacząć uważac.
Zastosować dietę, zaprzyjaźnić sie z glukometrem i kłuć się i kontrolować poziom cukru we krwi.
Na pewno bedziesz miała zalecone badanie jeszcze jedno...obciązenie 75g glukozy
Jeśli to wyjdzie źle, to powinien skierować cię na oddział gdzie ustalą twój profil- czyli krzywą cukrową o której wspominasz, bo badanie o którym piszę wyżej to test obciążenia glukozą 50 lub75g
Natomiast nie martw się na zapas, mi po 50g też wyszło podwyższone, a 75g mam w normie po godzinie jak i po dwóch.Może zły dzień miałaś, lub dzień wcześniej za dużo sie najadłaś, lub zmęczona byłas co okazuje się ma duzy wpyw i uwaga uwaga...cukier w organiźmie również podnosi silniejszy stres, a wiec nie tylko jedzonko
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:46   #2411
Ania0104
Zakorzenienie

Cass strasznie sie ciesze, ze u Ciebie wszystko dobrze i Kubuś zdrowiutki!!! Nie mogło być inaczej!!!

Svinecka strasznie gratuluje PANI MAGISTER!

Tyle zrobiłam cytatów i wszystkie mi zjadło ... spadam do łózka bo jutro trzeba wstać o 6,30 ... i z babcią do lekarza i na zakuy jakieś ...

Dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:54   #2412
katarzynka00
Zakorzenienie

ohhh Svinecko...
No i ja babol jeden zapomniałam pogratulować więc juz się reflektuję
Możesz i napewno i jesteś z siebie dumna hm?

Stary 2009-03-31, 21:57   #2413
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Fiu, fiu Miramejek ale zorientowany i czujny
Tak więc u nas wszyściutko w najlepszym porządeczku ,córa w dalszym ciągu, nic nie urosło miedzy nózkami Waży już 750g i na chwile obecną jest ułożona miednicowo, ale powiedział, ze to jeszcze o niczym nie świadczy ani o niczym nie przesądza, więc sie tym nie zamartwiam.Umówiłam sie 8kwietnia na 3D.
Są powody do zadowolenia
Dziekuję za pamięć
Ano czujny . I zorientowany też .
Fajnie, że wszystko jest tak, jak być powinno . Duża już Laurka urosła (a raczej ciężka już jest ). My dzień po Was idziemy oglądać się na 3D .

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-31, 22:03   #2414
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Na płasko?
Ciężko powiedzieć że zupełnie płasko...ale na pewno leży Zapytam przyjaciółkę od kiedy Ona używała

Cytat:
Są powody do zadowolenia
Dziekuję za pamięć
Super że wszystko w porządeczku Malutka rośnie zdrowo

A gdzie się umówiłaś na 3D? Ja idę w czwartek i już się doczekać nie mogę
Stary 2009-03-31, 22:08   #2415
p4w
Zakorzenienie

ale mnie zestresowałyście tą glukozą - ja wybieram się jutro na badanie

Karolinka zazdroszczę koleżanki i prezentów

zmykam powoli spać - dobranoc

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 22:23   #2416
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko powiedzieć że zupełnie płasko...ale na pewno leży Zapytam przyjaciółkę od kiedy Ona używała
(...)
Ja idę w czwartek i już się doczekać nie mogę
Zapytaj, warto wiedzieć . Ale obiecałam sobie, że poczekam, ile się da, bo czytałam, że w fotelikach też jest taka wkładka redukcyjna dla noworodka, ale on nie może zbyt długo tak przebywać. Wiem, że nie trzyma się go tam nie wiadomo ile, ale jednak na początku wolę, żeby mnie nie kusiło .

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Lecę spać dziewczynki, dobrej nocy .

H. MacLeod

.
Stary 2009-03-31, 22:27   #2417
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Miramej sliczne mieskznako
Svinecko -ehh moglam nie cyztac twojej wypowiedzi bo sie zestresowalam a co jelsi u mnie tak samo bedzie ? ehhh a ja juz bede w koncowce ciazy buuu nie wiem co robic !! ale mimo to ciesze sie ze u Ciebie juz jest po obroie teraz odebrac dyplom i koniec i bezstresowe zycie (bez egzmainów)ehhh zazdroszcze a przede mna nie dosc ze sesja to jeszcze obrona

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 22:33   #2418
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie się umówiłaś na 3D?
na ul. Chwiałkowskiego, ale zapomniałam jaki doktor, Rafał ma napewno na imię bo tylko on ten jeden dzień w tygodniu się zajmuję, a w inne dni dr. Dariusz Szpurek przyjmuje

Stary 2009-03-31, 22:56   #2419
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
na ul. Chwiałkowskiego, ale zapomniałam jaki doktor, Rafał ma napewno na imię bo tylko on ten jeden dzień w tygodniu się zajmuję, a w inne dni dr. Dariusz Szpurek przyjmuje
Ile tam kosztuje 3d?
Ja się zapisałam do Luxmedu, kumpela była zadowolona więc ich wybrałam...ale dużo zależy od osoby robiącej usg i samego Dzidziolka, jak będzie współpracował Mam nadzieję, że jakoś się uda pooglądać Małą i nagrać troszkę dla rodziny i Małej w przyszłości
Stary 2009-03-31, 23:32   #2420
mariolasl
Zakorzenienie

Smile Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2009 - "dziewiec miesiecy stwarzania malego swiata"c

Widzę, że dziś dzień dobrych wiadomości

Svinecko
gratuluję serdecznie!
Cytat:
A teraz ciuszki
Ciuszki śliczne!
Cytat:
Dwa tyg. temu AFI było 25 a teraz 22, czyli nie narosło a sie troszkę zmiejszyło. Pytała mnie jak sie czuję, czy nie mam zadyszek, bóli brzucha czy dobrze czuję ruchy.
I wizyta w szpitalu mnie omineła. Mam kontrole 17 kwietnia i znów usg i pomiar wód. Bede teraz miała wizyty co 2 tyg. i pewnie juz tak do porodu.
Bardzo się cieszę . Gratulacje!
Cytat:
Piękny masz brzuszek
Cytat:
Równie dobre wiadomości. Bardzo się cieszę!
Stary 2009-04-01, 08:11   #2421
aromatyzowana
Raczkowanie

witajcie Kochane w piękny kwietniowy poranek.
tak się martwiłam że dzidziuś się mało i delikatnie rusza,już sama nie wiedziałam czy to ruchy dziecka czy coś innego,ale wczoraj jak się położyłam dzidziuś dał o sobie znać,kopniaczki bardziej zdecydowane i dzisiaj od samego rana czuję jak się rusza,jestem przeszczęśliwa

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:

śliczniusi brzusio
aromatyzowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 08:19   #2422
erysipelothrix
Raczkowanie

Cieszę się że u was wszystko dobrze...jestem tak zapracowana ze nie mam czasu wszystkiego przeczytać i nadrobić!
Mam pytanie czy któraś z was wie na jakiej stronie są takie ładne koszulki ze śmiesznymi nadrukami dla cięzarówek?Bo szukam i nie mogę znależć?
erysipelothrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 08:34   #2423
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Ile tam kosztuje 3d?
Ja się zapisałam do Luxmedu, kumpela była zadowolona więc ich wybrałam...ale dużo zależy od osoby robiącej usg i samego Dzidziolka, jak będzie współpracował Mam nadzieję, że jakoś się uda pooglądać Małą i nagrać troszkę dla rodziny i Małej w przyszłości
i właśnie dlatego wybrałam ten gabinet bo ten doktor secjalizuje się w 3d. Też chciałam iść do Luxmedu, bo kierowałam się tym, że skoro prywatna, nowa klinika to sprzęt napewno będzie lepszy, ale jak już jakiś czas temu wspominałam zrobiłam wywiad i ten z Chwiałkowskiego ma najnowszy.
Jedna z kobiet pracujących w Lux pow. też że 3D robi gin który jest akurat w pracy, więc ja dziękuję...wydać tyle kasy, zeby ktoś się uczył metodą prób i błędów, a czy dzidzia będzie współpracowała... no właśnie...musze jeszcze się dowiedzieć czy jak jest ułożone miednicowo to czy gorsza jest widoczność w razie jakby Laurka się nie obróciła
Płacę 220zł.

Cytat:
Napisane przez aromatyzowana Pokaż wiadomość
tak się martwiłam że dzidziuś się mało i delikatnie rusza,już sama nie wiedziałam czy to ruchy dziecka czy coś innego,ale wczoraj jak się położyłam dzidziuś dał o sobie znać,kopniaczki bardziej zdecydowane i dzisiaj od samego rana czuję jak się rusza,jestem przeszczęśliwa
witaj, w koncu i ty dołączyłas do skopanych mam

Stary 2009-04-01, 09:38   #2424
frida110
Zakorzenienie

Dzień dobry. Piszę dopiero teraz, ale coś na tym L-4 mam jakoś mniej czasu Śniadanko zjedzone, mieszkanko posprzątane i czaję się jeszcze żeby wymyć jedno okno. A potem na spacerek z siostrzenicą

Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki za mojego Tż w piątek o 7.30. Ma egzamin praktyczny na prawo jazdy
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 09:48   #2425
Karolinak82
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie Ciekawe jakie numery dzisiaj będą

Cytat:
Napisane przez aromatyzowana Pokaż wiadomość
Gratulacje kopniaka

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość
Cieszę się że u was wszystko dobrze...jestem tak zapracowana ze nie mam czasu wszystkiego przeczytać i nadrobić!
Mam pytanie czy któraś z was wie na jakiej stronie są takie ładne koszulki ze śmiesznymi nadrukami dla cięzarówek?Bo szukam i nie mogę znależć?
W załączniku wkleiłam taką fajną koszulkę, ale niestety nie można kupić w Polsce...ale można zrobić może coś na wzór tej?

Cytat:
i właśnie dlatego wybrałam ten gabinet bo ten doktor secjalizuje się w 3d. Też chciałam iść do Luxmedu, bo kierowałam się tym, że skoro prywatna, nowa klinika to sprzęt napewno będzie lepszy, ale jak już jakiś czas temu wspominałam zrobiłam wywiad i ten z Chwiałkowskiego ma najnowszy.
Jedna z kobiet pracujących w Lux pow. też że 3D robi gin który jest akurat w pracy, więc ja dziękuję...wydać tyle kasy, zeby ktoś się uczył metodą prób i błędów, a czy dzidzia będzie współpracowała... no właśnie...musze jeszcze się dowiedzieć czy jak jest ułożone miednicowo to czy gorsza jest widoczność w razie jakby Laurka się nie obróciła
Płacę 220zł.
No właśnie problem z tym 3 D...mi będzie robił dr Urbaniak...poczytałam o nim i też specjalizuje się w 3D od wielu lat, więc mam nadzieję, że nie podda się i damy radę nagrać troszkę Małą Właśnie ułożenie Dzidzi jest ważne, ale by się troszkę pokazała...wiadomo że na zwykłym usg czasami dzieciaczki się wstydzą i nie chcą za dużo pokazać, ale mówili mi w Luxmedzie że próbują do godziny żeby się udało...w końcu za to się płaci...
Czytałam kiedyś że kobita poszła do Luxmedu, robił usg jakiś młody lekarz...nie pamiętam nazwiska i nic nie było widać...kobieta była niezadowolona, więc badanie zostało powtórzone w innym terminie przez Urbaniaka...
No nic, teraz już za późno...jutro idę i się okaże co widać Mam nadzieję ze Mała nie będzie się wstydziła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 178934427v4_350x350_Front_Color-White.jpg (10,2 KB, 16 załadowań)

Czas edycji: 2009-04-01 o 09:52
Stary 2009-04-01, 09:49   #2426
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość

Ja bo idę dzień wcześniej - 16.04

Ja tez mam 168,ważę w ubraniu 64, nie moge na siebie patrzeć, przed ciażą ważyłam 55 i teraz mam wrażenie, że stałam się wielorybem

to w takim razie ja juz trzymam za ciebie
ja wlasnie dzisiaj weszlam na wage i co widze? 63,5kgczyli cale 11,5 kg wiecej niz przed ciaza......a moj wzrost to 164cm!!!
tylko mi sie cos wydaje ze wode tez mam zatrzymana.....ale tylek i uda to raczej tluszcz!!

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Tak, ale u Ciebie ważą cycuszki, a u mnie doopa
nie martw sie , u mnie tez

Cytat:

Nie wiem jak ciuszki będą wyglądały po praniu ani jak się będą nosiły ale pisze na nich klasa I i 100% bawełna
poza tym w dotyku są super i są śliczne (jakoś zdjęcia tego nie pokazują )
sliczne zakupy

Cytat:

A teraz krótkie relacje z wczorajszej wizyty. Na początku rutynowe badanko na samolocie, szyjka ok, chociaż ginka mówi, że troszkę sie skraca ale nie ma tragedii.
Potem pomiar brzuszka i od 2 tyg. nic nie drgneło, nie powiększył się..uff to była dobra wiadomość.
Potem USG. Lekarka dobrze obejrzała małego, 30 min leżałam na leżance i aż mi ręka zdrętwiała bo sie podpierałam, żeby lepiej widzieć . Co najważniejsze, żadnych wad u dziacka ona nie widzi. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Głowka, serduszko, brzuszek, nózki, rączki...wszystko jest na miejscu. Maly rozwija sie prawidłowo i będzie z niego duży chłopak. Już na USG widac, że jest 2 tyg starszy niz z miesiączki. Więc pewnie wcześniej urodzę, tak twierdzi ginka. A taki z niego wiercipięta, kręci sie jak szalony. Główkę ma prawie nad wzgórkiem a nogi pod biustem (teraz wiem czym mnie tak mocno kopie) Ginka zrobiła zbliżenie na buźkę i widziałam jak wkłada kciuka do buzi i sobie ssie. Aż mu sie policzki i usta ruszały...cudny widok. Podpatrzyliśmy jeszcze raz co tam ma między nogami i siusiak jak malowany
Potem ginka zmierzyła wody płodowe. Dwa tyg. temu AFI było 25 a teraz 22, czyli nie narosło a sie troszkę zmiejszyło. Pytała mnie jak sie czuję, czy nie mam zadyszek, bóli brzucha czy dobrze czuję ruchy.

witaj Cassciesze sie ze wszystko dobrze u ciebie i Kubusia
a jestes kolejna ktora ma wizyte 17-go kwietnia- to jest nas juz 5 mamusiek!!!!

Cytat:
ale laska z ciebie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

ogolnie dziekan byl straszny i bardzo meczyl wszystkich pytaniami no ale jakos udalo sie to przetrwac i jestem PANI MAGISTER hehe

no to wielki szacun Pani Magister!!!i oczywiscie moje gratulacje

mysmy wczoraj zaszaleli z zakupami......ale mamy wszystko do remontui panele, gipsy,farby,bejce, itp!! a kasy poszlo wiecej na to niz sie spodziewalam bo az 3 tysno ale kupilismy tez drzewka do ogrodu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 09:50   #2427
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Piszę dopiero teraz, ale coś na tym L-4 mam jakoś mniej czasu Śniadanko zjedzone, mieszkanko posprzątane i czaję się jeszcze żeby wymyć jedno okno. A potem na spacerek z siostrzenicą

Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki za mojego Tż w piątek o 7.30. Ma egzamin praktyczny na prawo jazdy
Z oknami nie szalej...bo to niebezpieczne... http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...,1912_7385.htm
A za Tżeta

Czas edycji: 2009-04-01 o 09:54
Stary 2009-04-01, 09:57   #2428
Wojtusia
Zakorzenienie

Witam mamusie piękna pogoda u mnie za oknem. Wybiore sie dzis na zakupy chyba. bo wczoraj to nigdzie z domu nie wychodziłam, tylko na balkonie byłam

Aha dzisiaj w Dzień Dobry TVN ma byc pan Paweł Zawitkowski, jako tzw "zaklinacz dzieci" warto obejrzec, zobaczymy co on potrafi. Teraz leci wlasnie ten program, ale jeszcze pana Pawła nie było.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 10:11   #2429
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez erysipelothrix Pokaż wiadomość

Tu jeszcze kilka koszulek na wzór Są firmy które za małe pieniądze robią koszulki jakie tylko sobie wymyśli człowiek...więc może coś takiego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciąża.jpg (19,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża2.jpg (25,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża3.jpg (25,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża4.jpg (24,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża5.jpg (26,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża6.jpg (17,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciąża7.jpg (19,0 KB, 4 załadowań)
Stary 2009-04-01, 10:19   #2430
zioła
Zakorzenienie

Svineczko - wielkie gratulacje

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
kurcze jak ty 3 kg przytylas i mowia tobie ze widac, to co ja mam powiedziec?? mam 11 kg na plusie!!! co prawda niektorzy nie zauwazaja tych kg........ale tez sie zaokraglilam juz po buzi i rece mam jakies grubsze, bo w dupe i uda to juz dawno mi poszlo!!!

to dobrze ze jestes juz zdrowa!!!
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Super, że zdrówko powróciło Koniecznie musisz wracać do pracy???
A z tymi butami masz rację. Jeszcze trochę czasu i będziecie się z dzidzią wymieniać
O swojej wadze nawet się nie wypowiadam. Zazdroszczę Ci, że tak mało przybrałaś.
Dziewczyny, kwestia mojej wagi jest związana ze wzrostem Po mnie zawsze było widać każdy kilogram. Pewnie teraz, kiedy wszystko osadziło się w policzkach brzuchu i piersiach - czyli miejscach, które każdy widzi - stad takie reakcje
A wiecie? Od zawsze miałam kompleks "grubych nóg", a okazało się,że i tak większość ich nie ma okazji dostrzec, bo one nie znajdują się na wysokości oczu innych
Trochę się boję, bo na pewno sporo jeszcze przytyję, nie mogę sobie wyobrazić, jak przy moim wzroście będę się poruszać

Magi - niby nie muszę wracać do pracy, wystarczy iść do lekarza ,ale obiecałam sobie, że do końca kwietnia wytrzymam. Nie chciałabym wykorzystywać mojego stanu, bo czuję się od początku znakomicie. (Mogłabym kilka lat chodzić w ciąży- tak mi się to podoba ) Poza tym postanowiłam moim współpracownikom zafundować edukację "Super Niani". Ostatnio strzelili focha na mnie (moją ciążę?), bo odmówiłam przyjęcia nowych obowiazków - tak się szcześliwie złożyło że na drugi dzień poczułam się przeziębiona i gin wysłał mnie na L4.
Po następnym ich takim bezpodstawnym obrażaniu się, pójdę na L4 na dobre. A niech tam

Cytat:
J

Ja ważę ponad 80 kg i tak się nie rozczulam nad sobą
choć jeszcze pięć lat temu ważyłam 55 kg i byłam zgrabna

A teraz ciuszki

http://duetbaby.com/index.html

http://www.ubranka-dzieciece.eu/
)
I to jest zdrowe podejście
A na widok ciuszków zupełnie się rozpłynęłam

Cytat:

A teraz krótkie relacje z wczorajszej wizyty........

Maly rozwija sie prawidłowo i będzie z niego duży chłopak. Już na USG widac, że jest 2 tyg starszy niz z miesiączki. Więc pewnie wcześniej urodzę, tak twierdzi ginka. A taki z niego wiercipięta, kręci sie jak szalony. Główkę ma prawie nad wzgórkiem a nogi pod biustem (teraz wiem czym mnie tak mocno kopie) Ginka zrobiła zbliżenie na buźkę i widziałam jak wkłada kciuka do buzi i sobie ssie. Aż mu sie policzki i usta ruszały...cudny widok. Podpatrzyliśmy jeszcze raz co tam ma między nogami i siusiak jak malowany
O jak słodko ! Świetne wieści!

Cytat:
Każda z nas tyje inaczej i gdzie indziej .
Taki mały rozmiar buta to kłopot - wiem po mojej Mamie, a Ona ma aż 35, tylko muszą być szpilki, a na dziecięcych nie ma .
Dobrze, że wyzdrowiałaś , może weź więcej L4?
No ja też zawsze na płaskich śmigam
Więcej L4 w swoim czasie. Muszę wytrzymać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości