Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 10:26   #2851
cytrusekxD
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Cytat:
Napisane przez FilifionkaB Pokaż wiadomość
cytrusku nie wierze ze ktoś moze zjeść mniej od ciebie - bo znaczyło by to ze nie je ta osoba nic, skoro twój obiad to jeden ziemniak i kawałek miesa.
a sa osoby które jedzą wiecej od ciebie?
Cytrusku!!! nie było czasu na loda bo ..? o ile mi wiadomo, to biore loda do ręki i mogę z nim iść prawda? albo drożdzówkę albo ciastko - jak mogło nie być czasu? szczególnie ze spędziłaś tam pół dnia - to nadal są usprawiedliwienia tego, że chciałaś nie zjeść!!
Sa na obiedzie dziewczyny, ktore zostawiaja jeszcze troche obiadu....
A w CH nie bylam tak dlugo, bo na poczatku w planach mialam tylko przejsc sie po miescie.W Katowicach na na Piotra Skargi jest kupe sklepow, a do Silesi podjechalam tylko na chwile, przeleciec sie.Ale i tak moglam sobie cos kupic, wiem
cytrusekxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 10:29   #2852
FilifionkaB
Rozeznanie

Cytrusku no własnie - mogłaś sobie coś kupić !
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 10:30   #2853
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Cytrusku no własnie - mogłaś sobie coś kupić !
Dzisiaj nie zawale, slowo
Stary 2009-03-31, 10:35   #2854
FilifionkaB
Rozeznanie

Cytrusku nie robisz to dla nas - tylko dla siebie, swojego zdrowia, swojej przyszłości.
Nie nam dawaj słowo, tylko sama sobie
FilifionkaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 10:38   #2855
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Cytrusku nie robisz to dla nas - tylko dla siebie, swojego zdrowia, swojej przyszłości.
Nie nam dawaj słowo, tylko sama sobie
Dobrze
Stary 2009-03-31, 11:16   #2856
Kawwaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cytrusekxD Pokaż wiadomość
Sa na obiedzie dziewczyny, ktore zostawiaja jeszcze troche obiadu....
A w CH nie bylam tak dlugo, bo na poczatku w planach mialam tylko przejsc sie po miescie.W Katowicach na na Piotra Skargi jest kupe sklepow, a do Silesi podjechalam tylko na chwile, przeleciec sie.Ale i tak moglam sobie cos kupic, wiem

Bo pewnie wróciwszy do domu czeka na nie drugi obiad.... Ja tak miałam w podstawówce i też nie jadłam wszystkiego tylko dlatego, że wiedziałam, iż zjem jeszcze raz po powrocie. Ty niestety nie jesz w domu obiadów. Ech, chyba nie warto się produkować, każda wymówka jest dobra.
Nie chcę być brutalna ale..... Miłego umierania......
Stary 2009-03-31, 12:30   #2857
cytrusekxD
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
Bo pewnie wróciwszy do domu czeka na nie drugi obiad.... Ja tak miałam w podstawówce i też nie jadłam wszystkiego tylko dlatego, że wiedziałam, iż zjem jeszcze raz po powrocie. Ty niestety nie jesz w domu obiadów. Ech, chyba nie warto się produkować, każda wymówka jest dobra.
Kawus, pytalam sie dziewczyn, mowily ze nie jedza juz w domu. moze klamia, nie wiem.Nie jestes brutalna, mowisz mi prawde...ale od dzisiaj biore sie za siebie, w szkole moze obiadow nie poprawie, ale pozostale posilki jem w domu, wiec poprawic je mozna...I jeszcze mam pytanie, dodajac stopniowo kalorie, przytyje?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 13:32   #2858
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Kawus, pytalam sie dziewczyn, mowily ze nie jedza juz w domu. moze klamia, nie wiem.Nie jestes brutalna, mowisz mi prawde...ale od dzisiaj biore sie za siebie, w szkole moze obiadow nie poprawie, ale pozostale posilki jem w domu, wiec poprawic je mozna...I jeszcze mam pytanie, dodajac stopniowo kalorie, przytyje?
słuchaj,ja cię nie rozumiem. to jest twoje życie czy zyćie koleżanek? bo cały czas je porównujesz do siebie: one jedza mniej nawet niż ja, bla bla bla bla. a skąd wiesz co one jedzą potem w domu? co jedzą na śniadanie, podwieczorki , kolacje i pomiędzy tym? prowadzisz ich dziennik posiłków? PRZESTAŃ PATRZEĆ NA INNYCH SPÓJRZ LEPIEJ NA SIEBIE. powiększyłam, bo ja ju,ż też nie mam siły. na mnie też dziewczyny krzyczały , ale wzięłam się za siebie. weź się za siebie, a jeżeli nie masz zamiaru tego robić to nie obiecuj ciągle poprawy, bo to robi się monotonne i nudne.

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 15:23   #2859
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

CYTRUSKU!!!! c***** jasna ja już straciłam cierpliwośc! czy Ty naprawdę nie zdajesz sobie sprawy jak krzywdzisz siebie i innych?! czy myślisz, że NORMALNA NASTOLATKA pilnuje tego co kto i kiedy je?! NIE! więc Ty też nie porównuj się do innych, nie patrz na to czy ktoś zjadł cały obiad czy nie. Gdybym ja chciała tak postępowac to wiesz co? nic bym nie jadla bo większośc moich koleżanek się odchudza, ale ja wiem, że takie porównywanie nie zaprowadzi mnie do nikąd. Poza tym jestem tego samego zdania co pozostałe dziewczyny-Twoje wymówki są żałosne i chyba sama już nie wiesz co wymyślac...mam nadzieję, że taki skorumpowany atak jakos na Ciebie podziała bo inaczej nie wróże ci kolorowej przyszłości...

Izanadal nie dostałam PW,a czekam i czekam co jest Kwiatku?

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 15:24   #2860
aada0
Rozeznanie

mój RRRRRR

Śn: owsianka z ok.3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów, z dodatkiem rodzynek i daktyli, pół homo naturalnego, banan, herbata czerwona
2śn: 0,7 wody, małe jabłko, jogurt naturalny, kanapka z 2kromek chleba pełnoziarnistego, sałaty i 2 plasterków szynki.
Obiad: makaron razowy z sosem ze szpinaku z jogurtem naturalnym i czosnkiem, zielona herbata, mała marchewka
Podw: (będzie) pół serka wiejskiego z płatkami migałowymi i słonecznikiem i herbata czerwona
Kolacja: jajecznica z dwóch jajek na oliwie z oliwek lub jajecznica z 2 jajek na teflonie z cebulka herbata czerwona

ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU!

aada0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 15:35   #2861
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Cytat:
Napisane przez aada0 Pokaż wiadomość
mój RRRRRR

Śn: owsianka z ok.3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów, z dodatkiem rodzynek i daktyli, pół homo naturalnego, banan, herbata czerwona - bez mleczka To chociaż cały serek daj, im więcej białka, tym lepiej
2śn: 0,7 wody, małe jabłko, jogurt naturalny, kanapka z 2kromek chleba pełnoziarnistego, sałaty i 2 plasterków szynki. - ładniee, ale ja bym tyle na raz nie wszamała ;p
Obiad: makaron razowy z sosem ze szpinaku z jogurtem naturalnym i czosnkiem, zielona herbata, mała marchewka - też miałam taki obiad dzisiaj, tylko,że z małym kawałkiem polędwicy wieprzowej do tego Może też byś dodała jakiś kawałek mięska ? Albo tuńczyka chociaż ?
Podw: (będzie) pół serka wiejskiego z płatkami migałowymi i słonecznikiem i herbata czerwona - czemu pół? Dajesz cały.
Kolacja: jajecznica z dwóch jajek na oliwie z oliwek lub jajecznica z 2 jajek na teflonie z cebulka herbata czerwona - ok, ja wolę na teflonie, bo nienawidzę tłustej jajecznicy...albo na łyżeczce masła
bardzo ładnie, jest białko, są zdrowe ww, są nnkt !
czyli super

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 15:42   #2862
Shpilcia
Zakorzenienie

Moje U waga ciągle w normie

I śniadanie : ogromna buła ze słonecznikiem, pół z pasztetem drobiowym pomidorowym, papryką czerwoną i czerwoną cebulą, pół z 2 plastrami żółtego sera,2 plastrami rzepy i czerwona cebulą + herbata pu erh pomarańczowo cynamonowa

II śniadanie jogurt naturalny, 2 skibki grahama z serem żółtym i papryką czerwoną, duże jabłko+inka

Obiad: ryż biały z curry, kawałkami swojskiej ostrej kiełbasy, cebulą i papryką + pu-erh

Podwieczorek: dwa kawałki placka drożdżowego domowej roboty z nadzieniem z budyniu czekoladowego i dżemu śliwkowego + kubek czarnej kawy

Kolacja: przewiduje parówkę i skibkę chleba z trójkącikiem hochland + pomidor+ kubek zielonej
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 15:47   #2863
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Moje U waga ciągle w normie

I śniadanie : ogromna buła ze słonecznikiem, pół z pasztetem drobiowym pomidorowym, papryką czerwoną i czerwoną cebulą, pół z 2 plastrami żółtego sera,2 plastrami rzepy i czerwona cebulą + herbata pu erh pomarańczowo cynamonowa

II śniadanie jogurt naturalny, 2 skibki grahama z serem żółtym i papryką czerwoną, duże jabłko+inka

Obiad: ryż biały z curry, kawałkami swojskiej ostrej kiełbasy, cebulą i papryką + pu-erh

Podwieczorek: dwa kawałki placka drożdżowego domowej roboty z nadzieniem z budyniu czekoladowego i dżemu śliwkowego + kubek czarnej kawy

Kolacja: przewiduje parówkę i skibkę chleba z trójkącikiem hochland + pomidor+ kubek zielonej
mi się bardzo podoba, szczególnie ta ilość warzyyyw, CUDOWNA ilość :brawa:

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 16:10   #2864
aada0
Rozeznanie

dzięki za ocenkę, owsianka oczywiście z mlekiem tylko zapomniałam napisac, a 2 śniadanie takie duże, bo strasznie długo byłam w szkole.. prawie do 16

ZOBACZYĆ 5 NA POCZĄTKU!

aada0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 16:50   #2865
MilkMelody
Przyczajenie

moje R (?)

I: 2 kromki chleba razowego z plasterkiem jakiejś wędliny, fuuuraaa warzyw tradycyjnie, inka
II: kromka chleba j.w z sałatą, pomidorem, ogórkiem zielonym i rzodkiewkami, jabłko
III: 1/2 woreczka ryżu brązowego + świeże surowe warzywa (pekińska, sałata, rzepa, seler, marchew, ogórek, rzodkiewki, papryka) skropione łyżeczką oliwą z oliwek
po: herbatnik, kilka paluszków z makiem, kostka mlecznej czekolady (!) [tak to jest jak ma się 2latka w domu ]
IV: 2 jabłka i 2 marchewki, kawa
V: jogurt naturalny 200g [czy 200g to zbyt dużo?] (wiem- serek byłby lepszy) z cynamonem i łyżeczką kakao

czy nadal za dużo jak na R ?

proszę o ocenę
MilkMelody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 17:06   #2866
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Kawwaa Pokaż wiadomość
miałam identycznie!!

moje wiosenne u wczorajsze:

1. grahamka z sezamem z masłem, wedlina drobiową i jajkiem na twardo i majonezem (grahamka była p-r-z-e-o-g-r-o-m-n-a! tak się zapchałam, że szok) herbata z miodem i cytryną

2. jogurt z musli, wafel ryzowy z czekolada i kokosem (polecam ;D)

3. cappuccino, 3 wafle j.w.

4. zupa ziemniaczana z kaszą pęczak, potrawka z kurczaka w sosie curry z ryżem, buraczki
kinder bueeeeeno white

5. 0,5litra lodów Algida bakaliowych z polewą zrobioną z roztopionej czekolady i zmielonych orzeszków w czekoladzie

6. grahamka z szynką i keczupem, jabłko, wafel ryżowy

7. kolejne 0,5litra lodów tym razem solo, przy oglądaniu filmu - mniam

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 17:07   #2867
Mekare
Raczkowanie

Cytat:
A co zrobic, jezeli ja sie wstydze przy innych jesc?
Ja mam dokładnie to samo :/ Stąd tak małe II śniadania, ostatnio przemogłam się do brania do szkoły kilku wafli ryżowych i jabłka, co uważam za ogromny sukces. Nie wiem skąd się to bierze, w ogóle lubię jeść tylko w domu, albo w towarzystwie bliskich mi osób, a tak inaczej, na kolonii, czy w szkole, wspólne jedzenie to zawsze były dla mnie katusze!!
و الأبد في الساعة الواحدة
Mekare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 17:28   #2868
6sweetextreme9
Raczkowanie

Moje Rrrrr Może tym razem nie zostanę zlekceważona...

Śniadanko:

Grahamka podzielona na dwie połowy. Jedna z dwoma liściami sałaty, dwoma plasterkami chudej polędwicy z kurczaka, dwoma plasterkami pomidora plus szczypiorek. Natomiast druga z twarożkiem b/w/t - 19/2/10 plus szczypiorek. Pół papryki.
Garść bran flakes-ów (nie wiem czy dobrze odmieniłam ;-p)

2 Śniadania nie było, bo póżno wstałam, a lada moment wychodziłam i musiałam od razu zjeść obiad, a że nie byłam głodna, to obiad wyglądał następująco:

Omlet z 2 jajek plus reszta twarożku ze śniadania z cynamonem. Kilka migdałów.

Podwieczorek:

Kawałek rogala maślanego plus jabłko (małe odstępstwo od diety, na codzień na żadne sobie nie pozwalam, owoc też wyjątkowo w drugiej połowie dnia).

Kolacja:

Serek wiejski, pewnie solo, albo z papryką, bo nie jestem głodna.

I jak? Nie za dużo? Bo chodzę naprawdę najedzona... Czasami mam wrażenie, że jadam za obszerne śniadania i to dlatego...

Będę wdzięczna jeśli ktoś zerknie

Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału...

57-56-55-54-53-52-51-50
6sweetextreme9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 17:33   #2869
paszka016
Raczkowanie

No to moje Lekkie Pee :

Sn : dwie kromki białego krojonego chleba z serkiem Turek ziołowym , ogorkiem i pomidorem

2śn : jogurt jogobella z truskawkami + musli (200g)

O : dwa nalesniki posmarowane gratką truskawkową (120g)

P : deser z koroną zott o smaku czekoladowym , paczka herbatnikow (65g było w niej 10 sztuk)

K : jajecznica z 3 jajek z kielbaską i szczypiorkiem , 2 kromki grahama , jabłko

Prosze o ocenke

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 17:35   #2870
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
No to moje Lekkie Pee :

Sn : dwie kromki białego krojonego chleba z serkiem Turek ziołowym , ogorkiem i pomidorem

2śn : jogurt jogobella z truskawkami + musli (200g)

O : dwa nalesniki posmarowane gratką truskawkową (120g)

P : deser z koroną zott o smaku czekoladowym , paczka herbatnikow (65g było w niej 10 sztuk)

K : jajecznica z 3 jajek z kielbaską i szczypiorkiem , 2 kromki grahama , jabłko

Prosze o ocenke
Paszko, moja droga, a teraz wróć kilka stron wcześniej i odpowiedz sobie na pytanie, co się zmieniło mogę odpowiedzieć za Ciebie - NIEWIELE.

Stary 2009-03-31, 18:10   #2871
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
moje wiosenne u wczorajsze: u Ciebie już wczoraj było wiosennie? tutaj pogoda śliczna dopiero od dzisiaaaaaaaaaaj

1. grahamka z sezamem z masłem, wedlina drobiową i jajkiem na twardo i majonezem (grahamka była p-r-z-e-o-g-r-o-m-n-a! tak się zapchałam, że szok) herbata z miodem i cytryną pycha! gdzie buły kupujesz, że tak często je sobie chwalisz? moje grahamy mają teoretycznie 80-100g

2. jogurt z musli, wafel ryzowy z czekolada i kokosem (polecam ;D) cóż za nowość

4. zupa ziemniaczana z kaszą pęczak, potrawka z kurczaka w sosie curry z ryżem, buraczki pychota! uwielbiam curry <3
kinder bueeeeeno white mniaaaam! a zwykłe lubisz?

5. 0,5litra lodów Algida bakaliowych z polewą zrobioną z roztopionej czekolady i zmielonych orzeszków w czekoladzie pysznooości! choć nie lubię bakaliowych

7. kolejne 0,5litra lodów tym razem solo, przy oglądaniu filmu - mniam no mniam, mniam! mam nadzieję, że seans filmowy udany
Izuś, ślicznie jak zwykle! i tak pozytywnie, to pewnie też przez pogodę, co? pytałaś się, co to za chleb turecki- mama w mamucie kupiła na spróbowanie, jest z dodatkiem kawy, cukru trzcinowego i rodzynek
a no i ważyłam się: +0,3kg tłumaczę to wahaniem wagi, ale sama widzisz, że na tym moim 'U' nie chudnę.
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 18:12   #2872
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorzkakawa Pokaż wiadomość
mi się bardzo podoba, szczególnie ta ilość warzyyyw, CUDOWNA ilość :brawa:
o dziękuję, chociaż dla mnie to i tak mało, ale ojciec zjadł mi całe buraczki i ogórki, które miałam do obiadu skandal! i pozostały na wieczór tylko pomidorasy
Cytat:

moje wiosenne u wczorajsze:

1. grahamka z sezamem z masłem, wedlina drobiową i jajkiem na twardo i majonezem (grahamka była p-r-z-e-o-g-r-o-m-n-a! tak się zapchałam, że szok) herbata z miodem i cytryną

2. jogurt z musli, wafel ryzowy z czekolada i kokosem (polecam ;D)

4. zupa ziemniaczana z kaszą pęczak, potrawka z kurczaka w sosie curry z ryżem, buraczki
kinder bueeeeeno white

5. 0,5litra lodów Algida bakaliowych z polewą zrobioną z roztopionej czekolady i zmielonych orzeszków w czekoladzie

widzę że natrafiłaś na taką mega bułę jak ja przynajmniej po przyjściu do pracy nie słyszałam aby mi w brzuchu burczało co się rzadko zdarza zazdroszczę lodów! Smaka mi narobiłaś dzisiaj dzień na curry ?
Cytat:
Napisane przez Mekare Pokaż wiadomość
Ja mam dokładnie to samo :/ Stąd tak małe II śniadania, ostatnio przemogłam się do brania do szkoły kilku wafli ryżowych i jabłka, co uważam za ogromny sukces. Nie wiem skąd się to bierze, w ogóle lubię jeść tylko w domu, albo w towarzystwie bliskich mi osób, a tak inaczej, na kolonii, czy w szkole, wspólne jedzenie to zawsze były dla mnie katusze!!
dziewczyny co się z Wami dzieje? Szkoda mi Was naprawdę, mam siostrę nastolatkę i muszę przyznać, że nie widzę u niej na szczęście takich objawów, nawet posiłki razem sobie robimy...a to że wstydzicie się jeść przy innych to niestety źle świadczy o waszej psychice a szczególnie akceptacji samej siebie, bo czym innym jest ukrywanie normalnych zachowań przy ludziach jak nie potrzebą akceptacji, bycia taką jak inni. Mam nadzieję, że Wam przejdzie, bo normalnie jestem w szoku! Off topic z ciekawosci przegladałam siostry brawo girl bo na okładce była akcja przygotowania do lata...więc szukałam sensacji co to młodym dziewuszkom wpajają...a tam moda i ćwiczenia! żadnej diety już nawet gazety zaczynaja promować to co zdrowe i rozsądne
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:27   #2873
Nasturcja several years
Rozeznanie

U:

1: Bułka mleczna z miodem, serek homo Vitello kokosowy,kawa z mlekiem

2:Banan,batonik cini-minis,tymbark pomarańczowy

3:Kasza jęczmienna,marchewa z groszkiem,zraziki wołowe
PO:pomarańcza

4:pół czekolady z Chilli MILKA, cappucino marcepanowe

5:makrela, bułka sojowa z masłem, żółtym serem i papryka.
Od siorki troszkę: kiełbaski z kechupem i grzanki z serem
Od brata:jajka z majonezem i grzanki z szynką

---

Będą na pewno nerkowce i ziemne w miodzie na spółkę z ww osóbkami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 19:31   #2874
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez vana Pokaż wiadomość
Izuś, ślicznie jak zwykle! i tak pozytywnie, to pewnie też przez pogodę, co? pytałaś się, co to za chleb turecki- mama w mamucie kupiła na spróbowanie, jest z dodatkiem kawy, cukru trzcinowego i rodzynek
a no i ważyłam się: +0,3kg tłumaczę to wahaniem wagi, ale sama widzisz, że na tym moim 'U' nie chudnę.
oj, Vanuś mi się nawet zdarzają 0,5kg wahania poza tym po przejsciu na U przytylam jeszcze ok. 1kg - NIEWIDOCZNY 1kg!

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość

U:

1: Bułka mleczna z miodem, serek homo Vitello kokosowy,kawa z mlekiem

2:Banan,batonik cini-minis,tymbark pomarańczowy

3:Kasza jęczmienna,marchewa z groszkiem,zraziki wołowe
PO:pomarańcza

4:pół czekolady z Chilli MILKA, cappucino marcepanowe

5:makrela, bułka sojowa z masłem, żółtym serem i papryka.
Od siorki troszkę: kiełbaski z kechupem i grzanki z serem
Od brata:jajka z majonezem i grzanki z szynką

---

Będą na pewno nerkowce i ziemne w miodzie na spółkę z ww osóbkami
ślicznie!

Stary 2009-03-31, 19:45   #2875
wisienka90
Zadomowienie

GG do wisienka90 Send a message via Skype™ to wisienka90

BARDZO PROSZE O OCENE
RRRRRR
śniadanie: otręby z mlekiem, twaróg z jagodami, Activia, zielona herbata
II śniadanie: garstka orzechów, pół jabłka, BERLISO
obiad: pół piersi z kurczaka smażonej na oleju słonecznikowym, sałatka ze świeżych warzyw
podwieczorek/kolacja: twaróg z jogurtem naturalnym, jagodami i malutka garstka płatków "Just Fit", Activia
-przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym
-MŻ+WR!
61(19.07)- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!
17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs
wisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:45   #2876
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
miałam identycznie!! a ja niezawsze bardzo lubiłam obiady w gimn bo były bardzo smaczne,a poza tym porcje nakladaliśmy sobie sami, a do obiadu zawsze coś dostawaliśmy-jabłko, jogurt, batony, banany, herbatniki itp itd

moje wiosenne u wczorajsze: haha

1. grahamka z sezamem z masłem, wedlina drobiową i jajkiem na twardo i majonezem (grahamka była p-r-z-e-o-g-r-o-m-n-a! tak się zapchałam, że szok) herbata z miodem i cytryną ja właśnie lubię takie wielkie bulasy bo przynajmniej się nimi najadam

2. jogurt z musli, wafel ryzowy z czekolada i kokosem (polecam ;D) musiał być pyszny

4. zupa ziemniaczana z kaszą pęczak, potrawka z kurczaka w sosie curry z ryżem, buraczki o mniammm
kinder bueeeeeno white

5. 0,5litra lodów Algida bakaliowych z polewą zrobioną z roztopionej czekolady i zmielonych orzeszków w czekoladzie Iza Iza Iza ach

6. grahamka z szynką i keczupem, jabłko, wafel ryżowy superrrr

Ślicznie jak zawsze a jak waga?

I moje P/ale już niedługo U

Iśn- owsianka z serkiem Danio bananowym, kawałkami banana i kiwi, dodałam też troszkę płatków śniad i groszki czekoladowe, pół grahamki z ziarnami z masełkiem orzechowym i dżemem

jabłkooo

IIśn- a) kupny bulas-duża biała bułka pszenna z masełkie, serem, sałatą, jakąś wędlinką, warzywkami i sosem, dr witt
b) paczka herbatników w czekoladzie

sporo orzeszków solonych i rodzynek w czekoladzie rumowej

O- zupa gulaszowa z ogromną ilością mięska, prawie 2 kromki chlebka, ryż z warzywami, pieczarkami i smażoną na oliwie piersią z kurczaka, kompot

kawa 3w1, mars, ok 100gr rodzynek jw

P- 2 parówki drobiowe gotowane z majonezem i ketchupem, 2 kanapki-jedna z masełkiem, serem i ketchupem, druga z serkiem ziołowym, warzywkami i ketchupem, bananek

kisiel do picia

K- jajecznica z parówką drobiową jw, cebulką, pomidorkami, szczypiorkiem, grahamka z masełkiem i serkiem ziołowym jw plus ogórek

terazzzzzz wiejski z biszkoptami i groszkami czekoladowymi

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:46   #2877
Tarantulek
Rozeznanie

To i ja wkleje swoje U:

S: 4 kanapki z tunczykiem, musztardą, 2 ogórki kiszone, jabłko
S2: 2 tarte marchewki z jabłkiem, orzeszki, chyba ze 3 kawałki sernika
O: 2 gałki ziemniaczkow, rybka, surówka, jogurt z bananem
P: serniczek, szklanka mleka, a potem jeszcze był wieśniak z powidłami sliwkowymi i cynamonem.

K: planuję jajecznicę z chlebkiem, albo jajka gotowane na poł mięko-w kazdym bądz raie będzie coś z jajem

To ja Mercy!
Tarantulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:06   #2878
cytrusekxD
Zadomowienie

Przemyslalam sobie wszystko to co mi powiedzialyscie, moj pierwszy krok to bedzie urozmaicenie moich posilkow, dodaje dzisiaj moj jadlospis z zadowoleniem, bo uwazam ze jest jednym z lepszych w moim wykonaniu
I: (jak zwykle)2 kromki grahama z szynka i ketchupem, wiesniak z jablkiem, cynamonem, 2 lyzkami granoli, rodzynke i cookie crisp
II:jablko, 2-3 lyzeczki masla orzechowego, kubus
III:2 ziemniaki, jak dla mnie spory schabowy panierowany, papryka konserwowa
IV: (jak zwykle)wiesniak z polowa jablka(na wspole z mama), 2 lyzki granoli, rodzynek i cookie crisp, lyzeczka masla orzechowego
V:2 kromki grahama, jedna z poledwica i ketchupem, druga z pasztetowa i pomidorem(razem byly dwa pomidory), 200g makreli w galarecie
Po kolacji:troche lazani od mamy, lyzeczka masla orzechowego, kilka rodzynek
Lepiej?

Edytowane przez cytrusekxD
Czas edycji: 2009-03-31 o 20:21
Stary 2009-03-31, 20:07   #2879
ch0c0
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tarantulek Pokaż wiadomość
To i ja wkleje swoje U:

S: 4 kanapki z tunczykiem, musztardą, 2 ogórki kiszone, jabłko
S2: 2 tarte marchewki z jabłkiem, orzeszki, chyba ze 3 kawałki sernika
O: 2 gałki ziemniaczkow, rybka, surówka, jogurt z bananem
P: serniczek, szklanka mleka, a potem jeszcze był wieśniak z powidłami sliwkowymi i cynamonem.

K: planuję jajecznicę z chlebkiem, albo jajka gotowane na poł mięko-w kazdym bądz raie będzie coś z jajem
mi się baaardzo podoba , wszystko czego trzeba i na luzie

R/U:
śn. pół homo naturalnego , pół szklanki mleka 2 % , średni bananek , płatki owsiane i BF , pół łyżeczki masła orzechowego
śn II. (w szkole) mały jogurt naturalny z pomarańczką i garścią BF , kanapka z razowca z serekiem president i 2 plastrami szynki drobiowej , wieeeelkie jabłko
o. kotlet/pulpet z indyka , buraczki , kapusta kiszona, łyżka ryżu
k. pół wieśniaka lekkiego , kawałek pomidorka, plaster szynki drobiowej, kromka razowca
jak zawsze proszę o ocenę
ch0c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:12   #2880
Jorelia
Rozeznanie

Moje R, proszę o ocenę

I.
Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, pół serka wiejskiego, truskawki, cynamon.
II. Pół grahamki z białym serem i papryką, pół jabłka.
III. Jogurt naturalny z łyżeczką kakao i odrobiną słodzika.
IV. Garstka migdałów, kawa z mlekiem.
V. Jajko sadzone (na teflonie), jeden ziemniak, trochę brukselki, surówka z kapusty pekińskiej.
VI. Pół wieśniaka z marchewką.
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości