|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
A w CH nie bylam tak dlugo, bo na poczatku w planach mialam tylko przejsc sie po miescie.W Katowicach na na Piotra Skargi jest kupe sklepow, a do Silesi podjechalam tylko na chwile, przeleciec sie.Ale i tak moglam sobie cos kupic, wiem ![]()
![]() |
#2852 |
Rozeznanie
|
Cytrusku no własnie - mogłaś sobie coś kupić !
|
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj nie zawale, slowo
![]()
#2854 |
Rozeznanie
|
Cytrusku nie robisz to dla nas - tylko dla siebie, swojego zdrowia, swojej przyszłości.
Nie nam dawaj słowo, tylko sama sobie |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo pewnie wróciwszy do domu czeka na nie drugi obiad.... Ja tak miałam w podstawówce i też nie jadłam wszystkiego tylko dlatego, że wiedziałam, iż zjem jeszcze raz po powrocie. Ty niestety nie jesz w domu obiadów. Ech, chyba nie warto się produkować, każda wymówka jest dobra. Nie chcę być brutalna ale..... Miłego umierania...... ![]()
![]() |
#2857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2858 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2859 |
Zadomowienie
|
CYTRUSKU!!!! c***** jasna ja już straciłam cierpliwośc! czy Ty naprawdę nie zdajesz sobie sprawy jak krzywdzisz siebie i innych?! czy myślisz, że NORMALNA NASTOLATKA pilnuje tego co kto i kiedy je?! NIE! więc Ty też nie porównuj się do innych, nie patrz na to czy ktoś zjadł cały obiad czy nie. Gdybym ja chciała tak postępowac to wiesz co? nic bym nie jadla bo większośc moich koleżanek się odchudza, ale ja wiem, że takie porównywanie nie zaprowadzi mnie do nikąd. Poza tym jestem tego samego zdania co pozostałe dziewczyny-Twoje wymówki są żałosne i chyba sama już nie wiesz co wymyślac...mam nadzieję, że taki skorumpowany atak jakos na Ciebie podziała bo inaczej nie wróże ci kolorowej przyszłości...
Izanadal nie dostałam PW,a czekam i czekam ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 |
Rozeznanie
|
mój RRRRRR
Śn: owsianka z ok.3 łyżek płatków owsianych, 2 łyżek otrębów, z dodatkiem rodzynek i daktyli, pół homo naturalnego, banan, herbata czerwona 2śn: 0,7 wody, małe jabłko, jogurt naturalny, kanapka z 2kromek chleba pełnoziarnistego, sałaty i 2 plasterków szynki. Obiad: makaron razowy z sosem ze szpinaku z jogurtem naturalnym i czosnkiem, zielona herbata, mała marchewka Podw: (będzie) pół serka wiejskiego z płatkami migałowymi i słonecznikiem i herbata czerwona Kolacja: jajecznica z dwóch jajek na oliwie z oliwek lub jajecznica z 2 jajek na teflonie z cebulka ![]()
![]() |
#2861 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli super ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
Moje U waga ciągle w normie
![]() I śniadanie : ogromna buła ze słonecznikiem, pół z pasztetem drobiowym pomidorowym, papryką czerwoną i czerwoną cebulą, pół z 2 plastrami żółtego sera,2 plastrami rzepy i czerwona cebulą + herbata pu erh pomarańczowo cynamonowa II śniadanie jogurt naturalny, 2 skibki grahama z serem żółtym i papryką czerwoną, duże jabłko+inka Obiad: ryż biały z curry, kawałkami swojskiej ostrej kiełbasy, cebulą i papryką + pu-erh Podwieczorek: dwa kawałki placka drożdżowego domowej roboty z nadzieniem z budyniu czekoladowego i dżemu śliwkowego ![]() Kolacja: przewiduje parówkę i skibkę chleba z trójkącikiem hochland + pomidor+ kubek zielonej |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2864 |
Rozeznanie
|
dzięki za ocenkę, owsianka oczywiście z mlekiem tylko zapomniałam napisac, a 2 śniadanie takie duże, bo strasznie długo byłam w szkole.. prawie do 16
![]()
![]() |
#2865 |
Przyczajenie
|
moje R
![]() I: 2 kromki chleba razowego z plasterkiem jakiejś wędliny, fuuuraaa warzyw tradycyjnie, inka II: kromka chleba j.w z sałatą, pomidorem, ogórkiem zielonym i rzodkiewkami, jabłko III: 1/2 woreczka ryżu brązowego + świeże surowe warzywa (pekińska, sałata, rzepa, seler, marchew, ogórek, rzodkiewki, papryka) skropione łyżeczką oliwą z oliwek po: herbatnik, kilka paluszków z makiem, kostka mlecznej czekolady (!) ![]() ![]() IV: 2 jabłka i 2 marchewki, kawa V: jogurt naturalny 200g [czy 200g to zbyt dużo?] (wiem- serek byłby lepszy ![]() czy nadal za dużo jak na R ? proszę o ocenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje wiosenne u wczorajsze: 1. grahamka z sezamem z masłem, wedlina drobiową i jajkiem na twardo i majonezem (grahamka była p-r-z-e-o-g-r-o-m-n-a! tak się zapchałam, że szok ![]() 2. jogurt z musli, wafel ryzowy z czekolada i kokosem (polecam ;D) 3. cappuccino, 3 wafle j.w. 4. zupa ziemniaczana z kaszą pęczak, potrawka z kurczaka w sosie curry z ryżem, buraczki kinder bueeeeeno white 5. 0,5litra lodów Algida bakaliowych ![]() ![]() 6. grahamka z szynką i keczupem, jabłko, wafel ryżowy 7. kolejne 0,5litra lodów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Raczkowanie
|
Ja mam dokładnie to samo :/ Stąd tak małe II śniadania, ostatnio przemogłam się do brania do szkoły kilku wafli ryżowych i jabłka, co uważam za ogromny sukces. Nie wiem skąd się to bierze, w ogóle lubię jeść tylko w domu, albo w towarzystwie bliskich mi osób, a tak inaczej, na kolonii, czy w szkole, wspólne jedzenie to zawsze były dla mnie katusze!!
#2868 |
Raczkowanie
|
Moje Rrrrr
![]() Śniadanko: Grahamka podzielona na dwie połowy. Jedna z dwoma liściami sałaty, dwoma plasterkami chudej polędwicy z kurczaka, dwoma plasterkami pomidora plus szczypiorek. Natomiast druga z twarożkiem b/w/t - 19/2/10 plus szczypiorek. Pół papryki. Garść bran flakes-ów (nie wiem czy dobrze odmieniłam ;-p) 2 Śniadania nie było, bo póżno wstałam, a lada moment wychodziłam i musiałam od razu zjeść obiad, a że nie byłam głodna, to obiad wyglądał następująco: Omlet z 2 jajek plus reszta twarożku ze śniadania z cynamonem. Kilka migdałów. Podwieczorek: Kawałek rogala maślanego plus jabłko (małe odstępstwo od diety, na codzień na żadne sobie nie pozwalam, owoc też wyjątkowo w drugiej połowie dnia). Kolacja: Serek wiejski, pewnie solo, albo z papryką, bo nie jestem głodna. I jak? Nie za dużo? Bo chodzę naprawdę najedzona... Czasami mam wrażenie, że jadam za obszerne śniadania i to dlatego... Będę wdzięczna jeśli ktoś zerknie ![]()
#2869 |
Raczkowanie
|
No to moje Lekkie Pee
![]() Sn : dwie kromki białego krojonego chleba z serkiem Turek ziołowym , ogorkiem i pomidorem 2śn : jogurt jogobella z truskawkami + musli (200g) O : dwa nalesniki posmarowane gratką truskawkową (120g) P : deser z koroną zott o smaku czekoladowym , paczka herbatnikow (65g było w niej 10 sztuk) K : jajecznica z 3 jajek z kielbaską i szczypiorkiem , 2 kromki grahama , jabłko ![]() Prosze o ocenke ![]()
![]() |
#2870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() a no i ważyłam się: +0,3kg ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Rozeznanie
|
![]() U: 1: Bułka mleczna z miodem, serek homo Vitello kokosowy,kawa z mlekiem 2:Banan,batonik cini-minis,tymbark pomarańczowy 3:Kasza jęczmienna,marchewa z groszkiem,zraziki wołowe PO:pomarańcza 4:pół czekolady z Chilli MILKA, cappucino marcepanowe 5:makrela, bułka sojowa z masłem, żółtym serem i papryka. Od siorki troszkę: kiełbaski z kechupem i grzanki z serem Od brata:jajka z majonezem i grzanki z szynką ![]() --- Będą na pewno nerkowce i ziemne w miodzie na spółkę z ww osóbkami ![]()
![]() |
#2874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zadomowienie
|
BARDZO PROSZE O OCENE
![]() RRRRRR śniadanie: otręby z mlekiem, twaróg z jagodami, Activia, zielona herbata II śniadanie: garstka orzechów, pół jabłka, BERLISO obiad: pół piersi z kurczaka smażonej na oleju słonecznikowym, sałatka ze świeżych warzyw podwieczorek/kolacja: twaróg z jogurtem naturalnym, jagodami i malutka garstka płatków "Just Fit", Activia
![]() |
#2876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I moje P/ale już niedługo U ![]() Iśn- owsianka z serkiem Danio bananowym, kawałkami banana i kiwi, dodałam też troszkę płatków śniad i groszki czekoladowe ![]() jabłkooo IIśn- a) kupny bulas-duża biała bułka pszenna z masełkie, serem, sałatą, jakąś wędlinką, warzywkami i sosem, dr witt b) paczka herbatników w czekoladzie sporo orzeszków solonych i rodzynek w czekoladzie rumowej O- zupa gulaszowa z ogromną ilością mięska, prawie 2 kromki chlebka, ryż z warzywami, pieczarkami i smażoną na oliwie piersią z kurczaka, kompot kawa 3w1, mars, ok 100gr rodzynek jw P- 2 parówki drobiowe gotowane z majonezem i ketchupem, 2 kanapki-jedna z masełkiem, serem i ketchupem, druga z serkiem ziołowym, warzywkami i ketchupem, bananek kisiel do picia K- jajecznica z parówką drobiową jw, cebulką, pomidorkami, szczypiorkiem, grahamka z masełkiem i serkiem ziołowym jw plus ogórek terazzzzzz wiejski z biszkoptami i groszkami czekoladowymi ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Rozeznanie
|
To i ja wkleje swoje U:
S: 4 kanapki z tunczykiem, musztardą, 2 ogórki kiszone, jabłko S2: 2 tarte marchewki z jabłkiem, orzeszki, chyba ze 3 kawałki sernika O: 2 gałki ziemniaczkow, rybka, surówka, jogurt z bananem P: serniczek, szklanka mleka, a potem jeszcze był wieśniak z powidłami sliwkowymi i cynamonem. K: planuję jajecznicę z chlebkiem, albo jajka gotowane na poł mięko-w kazdym bądz raie będzie coś z jajem ![]() ![]()
#2878 |
Zadomowienie
|
Przemyslalam sobie wszystko to co mi powiedzialyscie, moj pierwszy krok to bedzie urozmaicenie moich posilkow, dodaje dzisiaj moj jadlospis z zadowoleniem, bo uwazam ze jest jednym z lepszych w moim wykonaniu
![]() I: (jak zwykle)2 kromki grahama z szynka i ketchupem, wiesniak z jablkiem, cynamonem, 2 lyzkami granoli, rodzynke i cookie crisp II:jablko, 2-3 lyzeczki masla orzechowego, kubus III:2 ziemniaki, jak dla mnie spory schabowy panierowany, papryka konserwowa IV: (jak zwykle)wiesniak z polowa jablka(na wspole z mama), 2 lyzki granoli, rodzynek i cookie crisp, lyzeczka masla orzechowego V:2 kromki grahama, jedna z poledwica i ketchupem, druga z pasztetowa i pomidorem(razem byly dwa pomidory), 200g makreli w galarecie Po kolacji:troche lazani od mamy, lyzeczka masla orzechowego, kilka rodzynek Lepiej?
Zdrowo się odżywiam ![]() Ćwiczę ![]() Zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez cytrusekxD Czas edycji: 2009-03-31 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() R/U: śn. pół homo naturalnego , pół szklanki mleka 2 % , średni bananek , płatki owsiane i BF , pół łyżeczki masła orzechowego śn II. (w szkole) mały jogurt naturalny z pomarańczką i garścią BF , kanapka z razowca z serekiem president i 2 plastrami szynki drobiowej , wieeeelkie jabłko ![]() o. kotlet/pulpet z indyka , buraczki , kapusta kiszona, łyżka ryżu k. pół wieśniaka lekkiego , kawałek pomidorka, plaster szynki drobiowej, kromka razowca jak zawsze proszę o ocenę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Rozeznanie
|
Moje R, proszę o ocenę
![]() I. Owsianka: trzy łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, pół serka wiejskiego, truskawki, cynamon. II. Pół grahamki z białym serem i papryką, pół jabłka. III. Jogurt naturalny z łyżeczką kakao i odrobiną słodzika. IV. Garstka migdałów, kawa z mlekiem. V. Jajko sadzone (na teflonie), jeden ziemniak, trochę brukselki, surówka z kapusty pekińskiej. VI. Pół wieśniaka z marchewką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.