|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
a jaki masz aparat?
Masz jakies zdjecia? Jaka mialas wade?
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze odnosnie wygladu Damona na zebach., ktoras z Was sie o to pytala.
W załączniku po raz kolejny zamieszczam zdjecie-Damon w polowie kosmetyczny(na zebach ojp, mam nadziej,ze nie jestes zla, ale w konuc sama to zdjecie wstawialas :P) i tutaj link :http://aparatki123.p2a.pl/viewtopic.php?id=373 <---------- Damon metalowy( na moich zębach).
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
Już Cię lubię
![]() ![]() ![]() Gonia czyżbyś zbliżała się do końca leczenia, jeszcze ok 3 miesięcy czy dłużej? Aż nie mogę się napatrzeć jakie masz super efekty!
|
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak fajnie chociaż Ty mnie lubisz
|
|
|
#2915 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po napojach nie myję (po kawie, soku marchwiowym i innych barwiących staram się w miarę możliwości myć)! Pewnie po samych ladach nie ale po wafelku już na pewno bym poleciała ze względu na pozostałości na zamkach! Przy paleniu trzeba unikać jasnych i przezroczystych gumek bo szybko żółkną! A ogólnie to zęby przebarwiają się tak samo jak bez aparatu! ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
i nie mogę się doczekac, aż wkleisz zdjątko po ściągnięciu (Ariva na tego kociaka to nawet mój TŻet nie może się napatrzeć - jak jesteś na forum to cały czas mi zagląda przez ramię
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-31 o 21:35 |
||
|
|
|
|
#2916 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale muszę przyznać, że na razie średnio podobają mi się efekty leczenia Jeszcze dużo bym poprawiła
![]() Goniowe karteczki quillingowe soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul ![]() Edytowane przez ~Gonia~ Czas edycji: 2009-03-31 o 21:40 |
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() płynu używam 2 razy dziennie plus nici ![]() A co do zbliżeń ... jak może aparat przeszkadzać nie możliwe
|
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż nie powiem-czasem miałam wizyty za free ale wtedy orto niewiele robiła.Baby nie nadążam za Wami
|
|
|
#2919 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
No i jak tylko masz okazję to szuru-buru ząbkom ![]() Jak nie ma czasu, ani szczoteczki pod ręką to nic się nie stanie jak raz nie umyjesz ząbków
|
|
|
|
#2920 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozazdrościć!A co Ci się jeszcze nie podoba? ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
Jak myslisz czy brak zamka 5 i rureczki za nią prze ok 10 dni - może mieć jakiś znaczący wpływ na ząbki ![]() A jak z pracą, ruszyło coś???
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
noooo.. u nas to jeszcze kupę czasu noszenia
![]() Ja się wkurzyłam, bo wczoraj nie mogłam iść na podklejenie zamka (gości miałam), przełożyłam na czwartek jako pełną wizytę, a dziś dowiedziałam się, że mam jechać w delegację... czwartek-piątek muszę być w Szczecinie.. nosz kurdę!!! No to zameczek poczeka do 9 kwietnia ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobre, ten mi jeszcze nie odpadł ale wyobrażam sobie Cytat:
Nie pamiętasz na drugi dzień siedziałam na metalowym nocniku
|
|
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Koleżanki się ze mnie śmieją, ale to faktycznie zaczyna być przerażające
|
||
|
|
|
|
#2925 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ehh z czwórki? Zabrałaś mi pożywkę dla wyobraźni Cytat:
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-31 o 22:54 |
||
|
|
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
hahahaha znowu fail XD przy herbśćie mam teraz taki kikut...hmm mini obrączka na takim łuku...i jak otworze szerzej jame ustną[naukowo] to mi łuki dolny i górny wysuwają a tą obrączkę mam na dolnym łuku i prawdopodobnie ją zjadłem ^^ przedtem jak mi się rozsypał też zjadłem jedna cześć nie wielka ale zawsze żelazo ^^
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
#2927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2929 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój całkowity koszt leczenia to 8500 bez retencji. Z czego 4 tysiące to koszt materiałów. Reszta rozłożona na raty płatne co miesiąc nie zależnie od ilości wizyt czy nieprzewidzianych wypadków aparatowych.Aparat mam zwykły metalowy z zamkami mini. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- dodam jeszcze że czas leczenia to ok 30 miesięcy
|
|
|
|
|
|
#2930 |
|
Blond forever!
|
Olaboga
![]() Ja chyba bym się nie porwała na taki długi okres leczenia... Górę noszę 9 miesięcy, a wydaje mi się jakbym aparat nosiła od zawsze i mogłabym już z ulgą zdjąć...
|
|
|
#2931 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to wtedy 2-2,5, muszą mieć zapas czasu , a jak bedzie naprawde to sie okaże w praniu... jak zawsze dodają zalezy co Pani chce osiągnąć..
|
|
|
#2932 |
|
Przyczajenie
|
[quote=pejtoon;11708431]No to tak jak u mnie ...
tyle, że ja za sam aparat dałam mniej .. no chyba, że zapłaciłaś 2200 za dół i górę ...za dół dałam 2200 i 600 za hassa. w czerwcu zakładam górę za kolejne 2200. tak sobie liczyłam, że cały koszt to jakieś 10000!!masakra ... |
|
|
|
|
#2933 |
|
BAN stały
|
Witam wszystkich przybyle aparatki i aparatowiczów chyba caly mies mnie tu nie bylo^^ a to dlatego ze strasznie nie podoba mi sie desing naszego wizazu i jesli musze zagladac tu czesciej to tylko z koniecznosci nie jak dotychczasc z przyjemnosci;/ choc nie zmiennie watek aparatowy jest mym ulubionym
ok koniec OFF TOPADzis pierwsza wizyta z aparatkiem to juz prawie miesiac mam wrazenie że moje ząbki prawie nic sie nie zmienily no moze trójki wskoczyły ciut do łuku a ja czekam ...aż moje szpary powiedzą : Bey bye...Myślicie ze powinnam powiedzieć orto że przygryzam język podczas snu?Ile może mnie kosztować łuk podniebienny? |
|
|
|
|
#2934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale ja wcale nie narzekamna czas leczenia. Wiadomo, że chce osiągnąć efekt najbliższy ideałowi Po prostu oddałam się w ręce orto i ufam, że wiem co robi ![]() P.S. Matko jaka Pani? Agnieszka jestem
|
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A "Pani" mi sie wymknęła taki cytat ortodontów "zależy co Pani chce osiągnąć " ![]() ![]() Ale miło mi poznać - Monika
|
|
|
#2936 |
|
Raczkowanie
|
hehe możliwe ale cytowałaś moją wypowiedź więc poczułam się adresatem
![]() Mnie też miło poznać
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
Zdecydowanie nie podobają mi się szparki między jedynką a dwójką (po obu stronach)
które zrobiły mi się zaraz na początku leczenia i sa tak do tej pory żadne łańcuszki, grube druty czy cokolwiek innego na nie nie działa Ale mam nadzieję że tu małe piłowanko powinno załatwić sprawę I jeszcze chciałabym wyrównać jedynki bo mają falbanki. Ale jak parę miesięcy temu orto wyrównywała mi dwójki to powiedziała że jedynek nie rusza bo się boi że będzie to gorzej wyglądało Mam nadzieję że jednak na koniec leczenia cos temu zaradzi
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja noszę 2 miesiące dół, a nie pamietam już jak to było nie mieć aparatu
Jak to człowiek szybko się przyzwyczaja do zmian. Tak samo jest np. ze zmianą koloru włosów. Wydaje się,że się miało cały czas takie, później oglądając zdjęcia - szok. Moje dziąsła bardzo źle reagują Znacznie pogorszył się ich stan. Był czas uspokojenia, a teraz jest znowu tragedia
|
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też zaczęłam krwawić (a raczej moje dziąsła). Równo po tygodniu. Może to marne pocieszenie, ale razem raźniej. Po każdym szczotkowaniu przeżywam katusze.. Mam ogólnie problemy z krzepnięciem krwi, tzn wyniki są dobre, ale krew ciurkiem leci więc każda akcja czyszczenia zębów kończy się jednoznacznie.. Do tego mam jakieś przesilenie, na dolnej szóstce. Boli niemiłosiernie. Widocznie górna szósta się przesunęła i ciśnie nie tak jak powinna. Doprowadziłam zęby do porządku, teraz wprowadziłam je w nieład aparatem. Ciekawe co wymyśle jak już ściągnę aparat. |
|
|
|
|
|
#2940 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ojejejej, jak ja Ci współczuje... Ale czy one Cię bolą, krwawią, co z nimi się teraz dzieje? I kto lub co jest Ci w stanie pomóc?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.

Ale muszę przyznać, że na razie średnio podobają mi się efekty leczenia
Jeszcze dużo bym poprawiła
nie możliwe 

ale wtedy orto niewiele robiła.
pozazdrościć!