|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
![]()
![]() |
#4562 |
Rozeznanie
|
Oj, nie wiem, czy tym razem nie zjadłam za dużej kolacji... Wędzona makrela, mozzarella light, a co tego rzodkiewki i ogórek świeży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Raczkowanie
|
A czy można jest pierś z kurczaka codziennie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
hmmm... bylam na 1000 kalorii i zasada wegle rano bialko wieczorem, wiecej sie ruszam niz wczesniej, areobik niestety tylko raz w tygodniu (darmowy, narazie mnie nie stac by placic.....) i basen rowniez raz w tygodniu, (dopiero ucze sie plywac takze tez wiele nie spalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bylam na wielu dietach i powiem szczerze ze dieta kojarzy mi sie z glodowaniem, a ta taka nie jest ..... jem do syta i czuje sie dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobra czas na spowiedz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() S: jajecznica z pieczarkami, papryka, cebulka, wedlinka drobiowa, z 2 plastrami (grubosc ok 2 mm) sera żółtego 17 % P: wieśniak O (dopiero o 18 ): kapuśniak i 20 orzeszkow ziemnych K: przed chwilka salatka z pekinki, ser żółty, wedlinka drobiowa, rzodkiewka, papryka, pomidor zastanawiam sie czy nie powinnam odrzucic ser żółty, nie zjadam go za duzo??
#4565 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co do mięsa mielonego, to nie za bardzo wiem, jakie dokładnie masz na myśli, ale najbezpieczniej byłoby, gdybyś kupiła kawałek chudego mięsa i sama zmieliła. Cytat:
Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zadomowienie
|
na 1 fazie straciłam 3 kg.
#4567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj kupiłam sobie książkę „Dieta South Beach Turbo” i właśnie zabieram się za czytanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Raczkowanie
|
[quote=kamilawu;11711834]
Pierwsze słyszę, zaciekawiłaś mnie. Muszę doczytać. polecam bo zdrowe i pyszne ![]() ah i jeszcze raz pytam o pesto bo mnie męczy ono tak bardzo , że mmmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Rozeznanie
|
kamilawu, znalazłam takie w Tesco. Było mielone z szynki i było napisane, że odtłuszczone. W ogóle, była seria dosyć wielu produktów mięsnych, pakowanych, odtłuszczonych. Było napisane Fit coś tam, ale nie pamiętam dokładnie, bo się trochę spieszyłam, a chciałam tylko sprawdzic, czy coś takiego tam dostanę. A zmielic niestety nie mam czym, więc pozostaje mi albo zrezygnowac z tego, albo kupic te z Tesco.
Madelie, też sobie wczoraj kupiłam ją! Jest świetna! Ja już prawie skończyłam ją czytac! ![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- kamilawu, a robiłaś ten z przepisowego, czy jakiś własny? Mogłabyś podac dokładny przepis, albo linka do dokładnie takiego samego przepisu? Bo nie chcę później się zawieśc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie np waga stoi od dłuższego czasu. Ale to moja wina bo mnie gubią przekąski. To za dużo orzechów, to czekolady za dużo, czy za późno zjem węgle.
![]() |
#4571 |
Wtajemniczenie
|
pesto jak najbardziej mozna jesc, przeciez to samo zdrowie: oliwa, orzechy, ziola
![]() Ja na jedynce nic nie schudlam. Bylam dwa razy na jedynce i dwa razy nic, a za pierwszym razem nawet przytylam. Wlasciwie jedynke moglam spokojnie pominac ale jak ja zaczynalam diete to o tym doktorek nie pisal. Z tym, ze ja bylam maniakiem slodyczy wiec jedynka mi sie przydala ![]() Pamietajcie, ze jedynka to utrata wody a nie tluszczu. Na SB mozna przytyc jesli masa jest za niska. Wklejam moje dzisiejsze menu: 1. Jajecznica z mizeria z salata i razowcem 2. Dwa golabki z mizeria z salata 3. Potrawka z kurczaka z czarnym ryzem i znow mizeria z salata 4. Chilli con carne 5. Kawalek piernika i doppio z mlekiem 4%, strasznie mi sie zachcialo wiec leze w lozku i koncze pic kawe. I tak zaraz zasne ![]() Spokojnych snow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Zadomowienie
|
O rany! Nawet mnie nie strasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Rozeznanie
|
paprak, muszę Ci powiedzieć, że Twoje jedzonko tak pysznie zawsze wygląda, że mam ochotę czasami wskoczyć już do 2. fazy!
Ale daję rady oczywiście z "troszeczku" zakrojonym menu ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Madelie, a Ty ile masz do zrzucenia? Mi się wydaje, że to zależy wszystko od ludzkiego organizmu. Ja bym to (tak trochę ryzykownie może, sama nie wiem) porównała do tych wszystkich diet cud. Na niektórych jedni chudną 8 kg, inni tylko kg. Zależy kto ile musi schudnąć. Zazwyczaj nie odchudzają się osoby, które mają tylko skórę i kości i mają niedowagę. Zdarzają się takie przypadki, ale to (chyba) rzadkośc. W SB jest o tyle fajnie, że można wyleczyc się z napadów głodu i ta dieta też wpływa na nasze zdrowie. No i jest dietą, miejmy nadzieję, na całe życie. Także tutaj nie ma zawodu po tygodniu, czy dwóch, że nie zadziałała. Zadziała. Jeśli nie na wygląd zewnętrzny, to węwnętrznie napewno. Ja mam do schudnięcia tylko 5 kg, więc mogłam niby spokojnie zacząc od 2. fazy, ale u mnie był problem ze słodyczami i z napadami głodu, kiedy po prostu musiałam coś zjeśc, byle co. |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Raczkowanie
|
a czy słodzik mozna? jesli tak to ile tableteczek dzinnie?
#4575 |
Rozeznanie
|
Słodzik można, ale nie wiem ile, bo albo nie jest to napisane, albo po prostu jeszcze do tego nie doszłam czytając książkę. Ale chyba można dowolne ilości - z tym, że też nie należy przesadzać na pewno. To, co musisz posłodzić, to posłódź, a z resztą może jakoś dasz rady
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Raczkowanie
|
musze sniadania czasem słodzic. np dzisiaj serek chudy zmiksowany z jogurtem nat 1,5 %. do tego zgniotłam na łyzeczce 2 słodziki. po prostu rano musze dostarczyc organizmowi czegos słodkiego. a jajecznice rano na sniadanie chyba srednio mi przechodza.. ale bede próbowac....
#4577 |
Zakorzenienie
|
Alusia, bigos robiłam z przepisowego. Jedyną modyfikacją było to, że całe mięso podsmażyłam, bo nie chciało mi się bawić z gotowaniem połowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Rozeznanie
|
No to super! To spróbuję też go zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() pesto można, byle bez cukru a najlepiej zrobić sobie samemu ![]() Cytat:
potem tempo jest bardzo indywidualne, ale raczej wolniejsze niż 1kg/tydz ![]() to ma być nauka zdrowego odżywiania a nie dieta spowiedź śn: owsianka korzenna z przepisowego, 100g twarogu, winogron, latte o: pałka kurczaka [jakiś wielki był wyjątkowo] pieczona z cebulą i pomidorkami koktajl na puree z kalafiora, sałatka ze świeżego szpinaku z winegretem p: jogurt naturalny, 2 brazylijskie i kilka pekan, latte k: duszone warzywa z "Turbo" i jajko sadzone z 30g cheddara, herbata telik, ile? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
oj ja ze sniadaniem przesadzilam.... 4 male jajka z papryka cebulka, pieczarkami.... ale dzis mam areobik i w ogole caly dzien na uczelni wiec chyba troche moge usprawiedliwic moje sniadanie
a mozecie mi powiedziec co z tym białkiem? nalezy je jakos ograniczac?? chodzi mi o ogolnie bialko, w miesie, jogurtach itp...
#4581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ograniczeń mięsnych nie widziałam, ale czytając przepisy zauważyłam, że zazwyczaj jest do 175g na porcję jeśli do dania dołączone są strączkowe to ilość białka mięsnego automatycznie maleje jajka zwykle 2 - to nie są zalecenia, tylko wnioski wyciągnięte na podstawie lektury jadłospisów i przepisów! - jest wyraźnie zaznaczone w tabeli produktów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Wtajemniczenie
|
można. Na opakowaniu powinno być napisane, ile można dziennie (część słodzików w nadmiarze działa przeczyszczająco)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Milego dnia wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Rozeznanie
|
Daleko, oj daleko. Dopiero dzisiaj 6. dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz biorę Oli i jedziemy po babcię i do drugiej babci ![]() ![]() jakoś nie mogę się do tych Twoich godzi przyzwyczaić ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie roznie widzialam, ze 3 na tydzien a bialka w dowolnej ilosci... to prawda? czy dziennie moge zjesc tylko 2 jajka ? sorki ze tak mecze, ale glowne rzeczy wiem, a szczegoliki mnie mecza,...
![]() |
#4588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Rozeznanie
|
dziendoberek
![]() ale cudnie co? az zyc sie chce ![]() co do jajek... to ja nie licze ich ale jem zazwyczaj raz dziennie wiec wychodzi ze 2 ![]() ale np w weekendy jak zjem rano omleta z 2 jaj to absolutnie nie mam zadnych oporow aby i na kolacje zjesc z 2 jajka ![]() moje wczorajsze menu: S: wiesniak + 3 zawijaski (salata, szynka, hochland fit, ogorek zielony) P: mega wielki grejpfrut ![]() O: zupa a'la leczo P: pestki dyni (stanowczo za duzo ![]() K: frittata z pieczarkami, cebulka i papryka czerwona ![]() i na dzis: S: jogurt naturalny i 4 lyzki musli home-made P: wiesniak + lyzka dzemu O: piers grillowana + surowka z pekinki K: omlet z szynka i serkiem fit + pomidor |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Rozeznanie
|
IlonaP, szczerze powiem, że decydując się na tą dietę, nawet nie przypuszczałam, że skończę akurat przed świętami:P Samo się tak jakoś fajnie poukładało. Przynajmniej będzie wtedy pierwsza okazja do tego, żeby samej spróbować upiec jakieś ciasteczka SB
![]() A w ogóle, to się dowiedziałam, że taka dieta, w której nie ograniczasz bardzo jedzenia i nie robisz głodówek, mi nic nie da... Że nie wolno się najadac na diecie. I tym podobne bzdury! Jak ja nie lubię osób, które się wymądrzają i zamiast podnosic człowieka na duchu, to takie rzeczy mówią:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.