..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 19:27   #4561
BjutifulGerl
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
moim zdaniem, żeby na SB osiągnąc wymarzony cel trzeba przejść długą drogę. cudów nie ma a tym bardziej takich diet. więc jeśli liczyśz, że szybki spadek wagi to możesz się przeliczyć. Tu wszystko rozłożone jest w czasie. Dość długim.
Bo SB to droga do zdrowego odżywiania a przy okazji do zrzucenia tego co mamy w nadmiarze
wiem wiem

BjutifulGerl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:17   #4562
alusia1989
Rozeznanie

Oj, nie wiem, czy tym razem nie zjadłam za dużej kolacji... Wędzona makrela, mozzarella light, a co tego rzodkiewki i ogórek świeży
alusia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:36   #4563
_abigail_
Raczkowanie

A czy można jest pierś z kurczaka codziennie? oczywiście z różnymi dodatkami
_abigail_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:49   #4564
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Napisane przez alusia1989 Pokaż wiadomość
migotka1010, mam pytanie: dzięki czemu schudłaś już te 3 kg?
hmmm... bylam na 1000 kalorii i zasada wegle rano bialko wieczorem, wiecej sie ruszam niz wczesniej, areobik niestety tylko raz w tygodniu (darmowy, narazie mnie nie stac by placic.....) i basen rowniez raz w tygodniu, (dopiero ucze sie plywac takze tez wiele nie spalam ) glownie schudlam przez ograniczenie jedzenia mozna powiedziec ze nawet za malo jadlam..... ale teraz zmadrzalam i jem kolacja (wczesniej pilnowalam by nie jesc po 18, a bywaly dni ze o 18 wracalam z uczelni.... i nie zjadlam nic tresciwszego..... ) a jestem jak widac po opisie na 1 fazie SB i czuje sie swietnie dzis czuje sie niesamowicie mam wyle w sobie energii, az sama sie dziwie skad ona sie bierze bez weglii z ubytkiem 0,5 l krwi ale to chyba przez pogode : pieknie jest.... a tak sie ciesze ze tak fajnie slonecznie jest oh,ah....

bylam na wielu dietach i powiem szczerze ze dieta kojarzy mi sie z glodowaniem, a ta taka nie jest ..... jem do syta i czuje sie dobrze brakuje mi troszke chlebka slodyczy tez ale przez post nie jem jedno mnie zastanawia.... w pn bylam oddac krew i waga tam pokazala 63,5.... na to wychodzi ze przytylam 2 kg na SB ale jestem prawie pewna (prawie, bo sie nie waze do skonczenia 1 fazy) ze zawyzala ta waga )

dobra czas na spowiedz dzis nie zjadlam za duzo, bo bylam caly dzien na uczelni, potem na zakupach (spodnie rozmiar mniejsze moje sa ciut przyciasne... ale jak sie ciagle odchudzam i chce schudnac do 52 kg to stwierdzilam ze bezsensu kupic luzniejsze ) a potem na basen ucieklam

S: jajecznica z pieczarkami, papryka, cebulka, wedlinka drobiowa, z 2 plastrami (grubosc ok 2 mm) sera żółtego 17 %
P: wieśniak
O (dopiero o 18 ): kapuśniak i 20 orzeszkow ziemnych
K: przed chwilka salatka z pekinki, ser żółty, wedlinka drobiowa, rzodkiewka, papryka, pomidor

zastanawiam sie czy nie powinnam odrzucic ser żółty, nie zjadam go za duzo??

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:00   #4565
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
mysle tez ostatnio o fasolce po brytonsku, mam smaka( a fasolke mozna mrozic ?? zrobilabym wiecej )
Telik, ja z powodzeniem mrożę

Cytat:
Napisane przez anthill Pokaż wiadomość

Madziu osobiście polecam Ci coś 100% naturalnego i słodziutkiego zamiast cukru . To jest sproszkowana roślina- nazywa się STEWIA. jest chyba tysiąc razy słodsza niż cukier zwykły a do tego super smakuje- prynajmniej mi. nie ma takiego oczywistego tylko słodkiego smaku ale taką nutkę delikatną tej rośliny- świetna. chociaż do słodzenia herbaty albo kawy jak ktoś musi to się nie nadaje za bardzo , bo jest lekko zielona i hebata po niej mętnieje i nie wygląda ślicznie( chociaż w smaku pychotka- wiem z autopsji raz musiałam spróbować maminej herbaty ze stewią). jeszcze jednym minusem jest to że czasami w sklepach ze zdrową żywnością jej po prostu nie ma. ale myślę , że to już mniejszy problem
Pierwsze słyszę, zaciekawiłaś mnie. Muszę doczytać.
Cytat:
A niedługo planuję w końcu spróbować zrobić bigos Ciekawe czy mi się uda, przy moich zdolnościach kulinarnych:P Próbowała któraś zrobić ten z przepisowego?
EDIT 2: I jeszcze chciałam się Was zapyta, czy któraś robiła może coś a'la kotlety mielone z mielonego mięsa odtłuszczonego? Bo mam ochotkę na taki właśnie obiad, a nie za bardzo wiem, jak można by było takie zrobic.
Bigos robiłam właśnie wczoraj, a dzisiaj ze smakiem zjadłam. Wyszedł wyśmienity, choć przyznaję, że pogotowałam go chyba z 5 godzin.
Co do mięsa mielonego, to nie za bardzo wiem, jakie dokładnie masz na myśli, ale najbezpieczniej byłoby, gdybyś kupiła kawałek chudego mięsa i sama zmieliła.

Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl Pokaż wiadomość
szukam motywacji. dlatego proszę napiszcie ile chudłyście na pierwszym dwutygodniowym etapie? i jeszcze jedno? miłyście siłe do cwiczeń przy takiej restrykcyjnej diecie? proszę o kilka opinii
Madzia_M77 widzę że ty juz na drugiej fazie. opisz prosze jak sie na pierwszej czułas
Bjutiful, ja na I fazie zrzuciłam 3 kg, ale nie ćwiczyłam, szczerze mówiąc czułam się wtedy trochę osłabiona, sporadycznie miewałam nawet zawroty głowy.

Cytat:
tak mi się tę diętę nazwało. bo wydaje mi sie ze trudnoi wytrzymac bez weglowodanów przez dwa tyg. ja zmierzam jesc marchewke przez te dwa tyg. z teg owzgledu ze warzywa inne sa teraz niedosyc ze bardzo drogie to jeszcze bez smaku. czy któras z was jadła marchewke i chudła?
Marchewka zakazana, nie rób sobie sama pod górkę. Przychylam się do wcześniejszych rad o mrożonkach.
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:15   #4566
kuleczka18
Zadomowienie

na 1 fazie straciłam 3 kg.
Rowerek-1/40
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:15   #4567
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
moim zdaniem, żeby na SB osiągnąc wymarzony cel trzeba przejść długą drogę. cudów nie ma a tym bardziej takich diet. więc jeśli liczyśz, że szybki spadek wagi to możesz się przeliczyć. Tu wszystko rozłożone jest w czasie. Dość długim.
Bo SB to droga do zdrowego odżywiania a przy okazji do zrzucenia tego co mamy w nadmiarze
Słyszałam, że najzdrowiej jest tracić 1 kilogram tygodniowo. Jak to jest z SB?

Dzisiaj kupiłam sobie książkę „Dieta South Beach Turbo” i właśnie zabieram się za czytanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 21:19   #4568
anthill
Raczkowanie

[quote=kamilawu;11711834]

Pierwsze słyszę, zaciekawiłaś mnie. Muszę doczytać.

polecam bo zdrowe i pyszne
ah i jeszcze raz pytam o pesto bo mnie męczy ono tak bardzo , że mmmm
anthill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 22:15   #4569
alusia1989
Rozeznanie

kamilawu, znalazłam takie w Tesco. Było mielone z szynki i było napisane, że odtłuszczone. W ogóle, była seria dosyć wielu produktów mięsnych, pakowanych, odtłuszczonych. Było napisane Fit coś tam, ale nie pamiętam dokładnie, bo się trochę spieszyłam, a chciałam tylko sprawdzic, czy coś takiego tam dostanę. A zmielic niestety nie mam czym, więc pozostaje mi albo zrezygnowac z tego, albo kupic te z Tesco.

Madelie, też sobie wczoraj kupiłam ją! Jest świetna! Ja już prawie skończyłam ją czytac! Polecam wszystkim!

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

kamilawu, a robiłaś ten z przepisowego, czy jakiś własny? Mogłabyś podac dokładny przepis, albo linka do dokładnie takiego samego przepisu? Bo nie chcę później się zawieśc A miałabym przynajmniej na parę razy taki bigosik. Szczególnie, że mam na niego ochotę!
Stary 2009-03-31, 22:21   #4570
kakafoniaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
sprawa raczej indywidualna. Na I fazie napewno traci się więcej niż 2 kg. później już wolniej. możliwe, że kilogram, czasem mniej.
u mnie np waga stoi od dłuższego czasu. Ale to moja wina bo mnie gubią przekąski. To za dużo orzechów, to czekolady za dużo, czy za późno zjem węgle.
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 23:07   #4571
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

pesto jak najbardziej mozna jesc, przeciez to samo zdrowie: oliwa, orzechy, ziola

Ja na jedynce nic nie schudlam. Bylam dwa razy na jedynce i dwa razy nic, a za pierwszym razem nawet przytylam. Wlasciwie jedynke moglam spokojnie pominac ale jak ja zaczynalam diete to o tym doktorek nie pisal. Z tym, ze ja bylam maniakiem slodyczy wiec jedynka mi sie przydala

Pamietajcie, ze jedynka to utrata wody a nie tluszczu. Na SB mozna przytyc jesli masa jest za niska.

Wklejam moje dzisiejsze menu:

1. Jajecznica z mizeria z salata i razowcem
2. Dwa golabki z mizeria z salata
3. Potrawka z kurczaka z czarnym ryzem i znow mizeria z salata
4. Chilli con carne
5. Kawalek piernika i doppio z mlekiem 4%, strasznie mi sie zachcialo wiec leze w lozku i koncze pic kawe. I tak zaraz zasne

Spokojnych snow
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 31.jpg (180,2 KB, 25 załadowań)
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 23:32   #4572
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Na SB mozna przytyc jesli masa jest za niska.
O rany! Nawet mnie nie strasz
Stary 2009-04-01, 06:51   #4573
alusia1989
Rozeznanie

paprak, muszę Ci powiedzieć, że Twoje jedzonko tak pysznie zawsze wygląda, że mam ochotę czasami wskoczyć już do 2. fazy!

Ale daję rady oczywiście z "troszeczku" zakrojonym menu

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Madelie, a Ty ile masz do zrzucenia? Mi się wydaje, że to zależy wszystko od ludzkiego organizmu. Ja bym to (tak trochę ryzykownie może, sama nie wiem) porównała do tych wszystkich diet cud. Na niektórych jedni chudną 8 kg, inni tylko kg. Zależy kto ile musi schudnąć. Zazwyczaj nie odchudzają się osoby, które mają tylko skórę i kości i mają niedowagę. Zdarzają się takie przypadki, ale to (chyba) rzadkośc. W SB jest o tyle fajnie, że można wyleczyc się z napadów głodu i ta dieta też wpływa na nasze zdrowie. No i jest dietą, miejmy nadzieję, na całe życie. Także tutaj nie ma zawodu po tygodniu, czy dwóch, że nie zadziałała. Zadziała. Jeśli nie na wygląd zewnętrzny, to węwnętrznie napewno.
Ja mam do schudnięcia tylko 5 kg, więc mogłam niby spokojnie zacząc od 2. fazy, ale u mnie był problem ze słodyczami i z napadami głodu, kiedy po prostu musiałam coś zjeśc, byle co.
Stary 2009-04-01, 06:54   #4574
BjutifulGerl
Raczkowanie

a czy słodzik mozna? jesli tak to ile tableteczek dzinnie?

Stary 2009-04-01, 07:01   #4575
alusia1989
Rozeznanie

Słodzik można, ale nie wiem ile, bo albo nie jest to napisane, albo po prostu jeszcze do tego nie doszłam czytając książkę. Ale chyba można dowolne ilości - z tym, że też nie należy przesadzać na pewno. To, co musisz posłodzić, to posłódź, a z resztą może jakoś dasz rady

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 07:12   #4576
BjutifulGerl
Raczkowanie

musze sniadania czasem słodzic. np dzisiaj serek chudy zmiksowany z jogurtem nat 1,5 %. do tego zgniotłam na łyzeczce 2 słodziki. po prostu rano musze dostarczyc organizmowi czegos słodkiego. a jajecznice rano na sniadanie chyba srednio mi przechodza.. ale bede próbowac....

Stary 2009-04-01, 07:13   #4577
kamilawu
Zakorzenienie

Cytat:

kamilawu, a robiłaś ten z przepisowego, czy jakiś własny? Mogłabyś podac dokładny przepis, albo linka do dokładnie takiego samego przepisu? Bo nie chcę później się zawieśc A miałabym przynajmniej na parę razy taki bigosik. Szczególnie, że mam na niego ochotę!
Alusia, bigos robiłam z przepisowego. Jedyną modyfikacją było to, że całe mięso podsmażyłam, bo nie chciało mi się bawić z gotowaniem połowy.
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 07:23   #4578
alusia1989
Rozeznanie

No to super! To spróbuję też go zrobić Bo bigos uwielbiam, a co więcej, nie mam za bardzo pomysłu ani na dzisiejszy, ani na jutrzejszy obiad, a tak to już jedno by było załatwione. To mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie. Na ile porcji to mniej więcej może starczyć? Może to głupie pytanie, ale raczej nie gotuję sama, więc za bardzo nie potrafię tego określić.
Stary 2009-04-01, 07:50   #4579
IlonaP
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez anthill Pokaż wiadomość
polecam bo zdrowe i pyszne
ah i jeszcze raz pytam o pesto bo mnie męczy ono tak bardzo , że mmmm
a poczytałam, i trzeba sobie samemu wyhodować

pesto można, byle bez cukru
a najlepiej zrobić sobie samemu
Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość

Dzisiaj kupiłam sobie książkę „Dieta South Beach Turbo” i właśnie zabieram się za czytanie
generalnie na I fazie traci się trochę więcej ale to głównie woda
potem tempo jest bardzo indywidualne, ale raczej wolniejsze niż 1kg/tydz
to ma być nauka zdrowego odżywiania a nie dieta

spowiedź
śn: owsianka korzenna z przepisowego, 100g twarogu, winogron, latte
o: pałka kurczaka [jakiś wielki był wyjątkowo] pieczona z cebulą i pomidorkami koktajl na puree z kalafiora, sałatka ze świeżego szpinaku z winegretem
p: jogurt naturalny, 2 brazylijskie i kilka pekan, latte
k: duszone warzywa z "Turbo" i jajko sadzone z 30g cheddara, herbata
telik, ile?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 08:03   #4580
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

oj ja ze sniadaniem przesadzilam.... 4 male jajka z papryka cebulka, pieczarkami.... ale dzis mam areobik i w ogole caly dzien na uczelni wiec chyba troche moge usprawiedliwic moje sniadanie

a mozecie mi powiedziec co z tym białkiem? nalezy je jakos ograniczac?? chodzi mi o ogolnie bialko, w miesie, jogurtach itp...

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
Stary 2009-04-01, 08:27   #4581
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka1010 Pokaż wiadomość
oj ja ze sniadaniem przesadzilam.... 4 male jajka z papryka cebulka, pieczarkami.... ale dzis mam areobik i w ogole caly dzien na uczelni wiec chyba troche moge usprawiedliwic moje sniadanie

a mozecie mi powiedziec co z tym białkiem? nalezy je jakos ograniczac?? chodzi mi o ogolnie bialko, w miesie, jogurtach itp...
nabiał jest ograniczony do 2 szklanek dziennie - mleko/jogurt/maślanka

ograniczeń mięsnych nie widziałam, ale czytając przepisy zauważyłam, że zazwyczaj jest do 175g na porcję
jeśli do dania dołączone są strączkowe to ilość białka mięsnego automatycznie maleje
jajka zwykle 2 - to nie są zalecenia, tylko wnioski wyciągnięte na podstawie lektury jadłospisów i przepisów!
- jest wyraźnie zaznaczone w tabeli produktów
Stary 2009-04-01, 08:56   #4582
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
a czy słodzik mozna? jesli tak to ile tableteczek dzinnie?
można. Na opakowaniu powinno być napisane, ile można dziennie (część słodzików w nadmiarze działa przeczyszczająco)
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 08:59   #4583
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Dzien dobry Wiosna, wiosna, wiosna. Chyba czas sie umowic na zmiane opon u wulkanizatora

Cytat:
paprak, muszę Ci powiedzieć, że Twoje jedzonko tak pysznie zawsze wygląda, że mam ochotę czasami wskoczyć już do 2. fazy!

Ale daję rady oczywiście z "troszeczku" zakrojonym menu

dziekuje A daleko jeszcze do tej dwojki? Ja uwielbiam druga faze

Milego dnia wszystkim
Stary 2009-04-01, 09:09   #4584
alusia1989
Rozeznanie

Daleko, oj daleko. Dopiero dzisiaj 6. dzień Ale dosyć szybko mi to zleciało i mam nadzieję, że tak też pójdzie dalej. Mi również bardzo podobają się przepisy na 2. fazę!
Stary 2009-04-01, 09:11   #4585
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Dzien dobry Wiosna, wiosna, wiosna. Chyba czas sie umowic na zmiane opon u wulkanizatora

Milego dnia wszystkim
u nas też, u nas też
zaraz biorę Oli i jedziemy po babcię i do drugiej babci - niech się kobiety ucieszą i popatrzą jak córeczka rozrabia - Olka już stoi z butami od rana

jakoś nie mogę się do tych Twoich godzi przyzwyczaić

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Daleko, oj daleko. Dopiero dzisiaj 6. dzień Ale dosyć szybko mi to zleciało i mam nadzieję, że tak też pójdzie dalej. Mi również bardzo podobają się przepisy na 2. fazę!
aleś wymierzyła - prawie na Wielkanoc
Stary 2009-04-01, 09:12   #4586
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
u nas też, u nas też
zaraz biorę Oli i jedziemy po babcię i do drugiej babci - niech się kobiety ucieszą i popatrzą jak córeczka rozrabia - Olka już stoi z butami od rana

jakoś nie mogę się do tych Twoich godzi przyzwyczaić

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

aleś wymierzyła - prawie na Wielkanoc
Nie przyzwyczajaj sie bo maz marudzi zebym przyjechala za miesiac i pewnie tak sie stanie
Stary 2009-04-01, 09:21   #4587
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:

ograniczeń mięsnych nie widziałam, ale czytając przepisy zauważyłam, że zazwyczaj jest do 175g na porcję
jeśli do dania dołączone są strączkowe to ilość białka mięsnego automatycznie maleje
jajka zwykle 2 - to nie są zalecenia, tylko wnioski wyciągnięte na podstawie lektury jadłospisów i przepisów!
- jest wyraźnie zaznaczone w tabeli produktów

wlasnie roznie widzialam, ze 3 na tydzien a bialka w dowolnej ilosci... to prawda? czy dziennie moge zjesc tylko 2 jajka ? sorki ze tak mecze, ale glowne rzeczy wiem, a szczegoliki mnie mecza,...

Od jutra się uczę!
Stary 2009-04-01, 09:27   #4588
feline2
Zadomowienie

Cytat:

jajka zwykle 2 - to nie są zalecenia, tylko wnioski wyciągnięte na podstawie lektury jadłospisów i przepisów! - jest wyraźnie zaznaczone w tabeli produktów
kurcze... no to chyba muszę popracować na jadłospisem, bo z nabiałem przeginam... Ale można się naprawde w to wkręcić- to całe wymyślanie i udoskonalanie jadłospisu
Stary 2009-04-01, 09:31   #4589
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

dziendoberek

ale cudnie co? az zyc sie chce

co do jajek... to ja nie licze ich ale jem zazwyczaj raz dziennie wiec wychodzi ze 2
ale np w weekendy jak zjem rano omleta z 2 jaj to absolutnie nie mam zadnych oporow aby i na kolacje zjesc z 2 jajka

moje wczorajsze menu:

S: wiesniak + 3 zawijaski (salata, szynka, hochland fit, ogorek zielony)
P: mega wielki grejpfrut
O: zupa a'la leczo
P: pestki dyni (stanowczo za duzo )
K: frittata z pieczarkami, cebulka i papryka czerwona

i na dzis:
S: jogurt naturalny i 4 lyzki musli home-made
P: wiesniak + lyzka dzemu
O: piers grillowana + surowka z pekinki
K: omlet z szynka i serkiem fit + pomidor

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 09:36   #4590
alusia1989
Rozeznanie

IlonaP, szczerze powiem, że decydując się na tą dietę, nawet nie przypuszczałam, że skończę akurat przed świętami:P Samo się tak jakoś fajnie poukładało. Przynajmniej będzie wtedy pierwsza okazja do tego, żeby samej spróbować upiec jakieś ciasteczka SB Bo śniadanie wielkanocne pewnie będę musiała normalnie zjeść z rodziną - z tym, że niedużą porcję, ale wiem, że ciast mojej mamy, choc nadzwyczaj pyszne, tknąc się nie będę mogła.

A w ogóle, to się dowiedziałam, że taka dieta, w której nie ograniczasz bardzo jedzenia i nie robisz głodówek, mi nic nie da... Że nie wolno się najadac na diecie. I tym podobne bzdury! Jak ja nie lubię osób, które się wymądrzają i zamiast podnosic człowieka na duchu, to takie rzeczy mówią:/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości