|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
ide spac... bo juz mam dośc instalowania wszystkiego od nowa w kompie... ale są efekty mojej pracy udalo mi się zdjątka do albumu zaladować niobe czy karolcia juz sie obraca z plecków na brzuch lub odwrotnie?? bo moja nadal nie.. ale posadzona siedzi bez trzymanki |
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
mnie się udało zatankować młodą o 21 (przesuneła sie godzina snu, bo o 20 jeszcze jasno na dworze, więc co będę ją kładła jak jasno) to spi do teraz... jest 1.30 ide spac, pewnie sie obudzi jak tylko przyloze glowe do poduszki, no ale
![]() niobe, powiem ci tak. ja mam chrapke na chuste, ale jak juz mam torbe to nie bede kupowac chusty. moja torba ma kieszonki, jest fajna kolorowa, lanie wyglada, nie trzeba jej wizac, tylko zalozyc i juz takze jak mloda sie kreci w wozku, wyjmuje ja, wsadzam w torbe i idziemy dalej
|
|
|
|
#3573 |
|
Raczkowanie
|
Witam , witam,
scorpionec Iga cuuuuuuuuuuuuuuuudo!!!! I widzę, że lubi spać tak jak moja Zuźka - u Mamy na cycach hehe. No i fryzurkę masz super, ja wybieram sie jutro do fryzjera, muszę w końcu cos ze sobą zrobić bo jakieś doły załapałam i patrzeć na sibie nie mogę. No i teraz w niedzielę się chrzcimy, więc trzba jakoś wyglądać. Ja się wczoraj wyrwałam z domu po południu na zakupy i mój Tż chyba pierwszy raz sam kładł Małą spać, więc byłam z niego dumna, bo jak wróciłam po 20 to Młoda już spała w najlepsze. Ja próbowałam kupi sobie coś na chrzest - strasznie się napaliłam na jakąś sukoienkę. Ale ja się sobie ostatnio w niczym nie podobam, normalnie patrzę w lustro i wyć mi się chce. Muszę zgubić 10 kg, nie ma bata. Zakupiłam herbatki pomagające w odchudzniu, płytę z ćwiczeniami i ostro się biorę za siebie. Mycie okien - oj moje już wołają o pomstę do nieba, ciągle czekamy na pogodę no i na czas...ale mój Tż się zaoferował, że umyje. Ja tego nie cierpię robić, a On jest w tym niezły o czym się przekonałam jak musiał je umyć w grudniu przed Bożym Narodzeniem (w 9 miesiącu ciąży miałam wymówkę hehehe) katakumba kobieto kiedy ty śpisz?????O 2.30 na wizażu???? niobe ja Ci też będę polecać chustę, jest bardzo wygodna a wiązanie naprawdę nie jest trudne No, idę jeść moje dietowe śniadanie.... Lisey, gdzie jesteś???? |
|
|
|
#3574 |
|
Rozeznanie
|
Na Teligi, bodajze 24.
My byliśmy wczoraj u ortopedy, byłam przekonana, że to tylko formalność, bo facet co robił chłopakom usg zachwycał się, jakie to mają piękne bioderka i zapewniał, że wszystko super. No to ja happy, myślałam, że jednego lekarza po tej kontroli będziemy mieć z głowy. A tu Pani Dr wzięła wyniki i okazało się, że te bioderka wcale nie są takie jak trzeba, Mateuszkowi mamy zakładać na noc ręczniczek, a Wojtuś ma gorzej i dostaliśmy taka specjalna poduszkę. Muszę teraz poszyć te ręczniki i zacząć Wojtka przyzwyczajać do niewoli Poryczałam się wczoraj kurcze, mąż mnie wyganiał do fryzjera, ale już za późno było, dzisiaj za to ide.
|
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
scorpionec - śliczne zdjęcia, zazdroszczę że Wy już po chrzcinach, my mamy w niedzielę, a mały od wczoraj chory, szlag by to trafił, a fryzurka bardzo fajna.
|
|
|
|
#3576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Karola leniwa - przewracac sie nie chce, lezec na brzuszku tez nie bardzo, sama tez nie siedzi posadzona, wiec dzis sie zapytam lekarki... nadal tylko glowe ciagnie do siadu Cytat:
Karole jeszcze tez pieluchuje, ale mam nadzieje, ze po tej kontroli juz bedzie ok... za jakies pol miesiaca sie wybueram z nia tylko, ze przed ostatnia kontrola tez myslalam, ze juz pieluchowanie porzucimy a tutaj nadal do konca 6 m-ca trzeba. katakumba - jakbym miala taka torbe to tez bym chyba na chuste sie nie zdecydowala, skoro torba doskonale sie Wam sparwdza a tak to nie mam pojecia i chyba sama uszyje chuste pouch prosto w miare i bedzie mala wiec do torebki sie zmiesci w razie czego ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- jeszcze jedno - jak ubierace dzieciaczki przy temperaturze 15 stopni?? |
||
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie mam problem z ubieraniem malej jak jest tak nie wiadomo jak...
z reguly to body z krotkim rekawem, rajtki, bluza i jakas bluza z kapturem. mam w torbie spodenki jakby faktycznie zawialo, ale ona pod kocykiem siedzi wiec jej cieplo |
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
Katakumba i nie ubierasz nic więcej na wierzch? Kurcze, bo ja też właśnie nie wiem jak ubierać małą, żeby jej nie przegrzewać, ale też żeby nie było za zimno.
|
|
|
|
#3579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie Zdjecia super. A Iga zlamie nie jedno meskie serce Fryzurka fajna, ale tak krotko to sie nie obetne, bo mnie tz do domu nie wpusci
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Skylie co do spaceru, to mi pasuje tylko piątek w tym tygodniu I jeszcze jedno pytanko do Ciebie i LadyM Macie jakiegoś dobrego , sprawdzonego fryzjera w Krakowie, który sam dobierze fryzurkę? Ja byłam w sumie zadowolona kiedyś z Maniewskiego, ale tam trochę drogo, więc może możecie kogoś polecić
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczynki za komplementy
u nas 15 stopni to jeszcze nie bylo.. aczej ok 10 najcieplej ![]() wtedy ubieram maą nastepująco; body na dlugi rękaw + skarpetki +pajac tez na długi rękaw (tak latamy po domu) na to zakładam kombinezon taki angielski więc lzejszy - sztruks z cienką podpinką.. no iczapka pojedyncze rękawiczki.. i do wózka pod kocyk.. + zamkniecie gondoli jak sie troche ociepli to kompinezon polarkowy mam mam tez kamizelke taka kurtke bez rekawkow moze wykozystamy ![]() ladyM ja tez mala musze na noc pieluchować..juz sie przyzwyczaiłysmy i to nic takiego |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 |
|
Raczkowanie
|
Scorpionec fryzura bardzo fajna
LadyM ja też pieluchuje Laurę. Na początku mieliśmy frejki 16cm, a teraz mam zakładać 20-czekam właśnie na ptrzesyłkę, bo kupiłam nową na allegro po okazyjnej cenie My już w domku. W drodze powrotnej pojechalismy do lekarza. Mała tak strasznie kaszlała w nocy I okazało się, że ma wirusowe zapalenie gardła i nie obyło się bez antybiotyku W ogóle całą reklamówkę leków ammy dla niej, ale mam nadzieję, że szybko sie wykuruje![]() Ja też nie wiem jak ubierać mała w taką pogodę. Kombinezon już schowałam (ale jeszcze nie tak głęboko ) i ubieram jej kurteczkę taką cieplejszą ze spodniami, pod to dodatkowa bluza, śpiochy plus body z długim rękawem i czapkę. Ale jakos nam tak wychodzi zawsze, że mała ma dwa kaptury i tę czapkę i chyba muszę odpiąć ten kaptur co jest przy kurtce. Mam jeszcze taki misiowy angielksi kombinezon i nie wiem, czy będę miała okazje jeszcze go ubrać, bo przed nami narazie siedzenie w domu, a i nie wiem czy nie jest już za mały![]() Powiedzcie mi mamuśki, która zabawka Lamaze jest najlepsza. Wiem, że ten temat był już omawiany, ale nie mam czasu czytać wstecz, więc może tajk na szybko się dowiem |
|
|
|
#3583 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W moje dzieci po spacerze diabeł wstąpił, nie mogłam wytrzymać już tak się darli... A tylko zdjęłam im galotki, żeby poleżeli z gołymi pupkami i radość taka, że hej Mali ekshibicjoniści mi rosną![]() W ogóle pogoda piękna, a my musieliśmy wrócić do domu, bo mąż wyszedł i nie miałby mi kto pomóc do domu się dostać ![]() Niobe, Skylie, Scorpionec dzięki za słowa otuchy My ubieramy: body z krótkim, pajac/kaftanik+śpiochy, polarkowy kombinezon, wiatrówka, czapka(to tak jak dziś, około 10 stopni). Jak jest koło 15 stopni to bez kurtałki. Plus okrycie wózka. Edytowane przez LadyM Czas edycji: 2009-03-31 o 14:06 |
||
|
|
|
#3584 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Tobie LadyM?Do fryzjera chodze na Karmelicka niedaleko plant. Jest tam taki "zaklad" w stylu poznego Gierka Chodze do p. Doroty (nie pamietam nazwiska) i zawsze jestem zadowolona. Wlosy ukladaja mi sie do nastepnego sciecia- co przy moich niezbyt bujnych i sztywnych wlosach nie jest takie oczywiste. Kiedys farbowala mi wlosy i tez bylam zadowolona. Cytat:
Zastanawialam sie czy nie przegrzegrzewam Miska, ale jak czytam wasze opisy to chyba za lekko go ubieram. U mnie ma body z krotkim rekawem, pajacyk a na to lzejszy kombinezon i niestety zimowa czapke bo innej jeszcze nie posiadamy. Jak wieje to przykrywam go kocem a jak jest sloneczko to lezy w samym kombinezonie. Raczki ma cieplutkie, wiec juz sama nie wiem. ![]() Z Lamaze polecam zyrafe. Zabawka nr 1 mojego dziecka Cytat:
![]() Kiedys tez poszlam na lekka trwala na Topolowa. Wyszlam ze spalonymi baranami na glowe. Myslalam ze na zawal umre jak to zobaczylam. Od tamtej pory nie eksperymentuje z wlosami u nieznanych fryzjerow ![]() A moje dziecko tak lubi ta pogode ze juz ponad 2h spi na zewnatrz. Juz sie wyspacerowalismy, posprzatalam w ogrodku (bo wszytski rozlo jak chce a najbardziej chwasty) i mam czas na wizaz Normalnie
|
|||
|
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
My właśnie po spacerku, więc mogę wam opisać jak Małą ubrała. Więc body z krótkim rękawkiem, na to pajacyk, taki z "misia" i na to polarkowy kombinezon (z cheerokee, kto zna te ubranka pewnie takie widział.) plus lekka czapka Tak ją kładę do wózka, przykrywam lekkim kocykiem i okrycie od wózka. Myślę, że jej tak dobrze, bo twardoo spała przez cały spacer, nagtomiast jak ją kiedyś ubrałam za ciepło to tak się darła, że musiałam ją wyjmować z wózka i likwidować kocyk bo jej było za gorąco.
ale jak tak czytam wasze opisy to się zastanawiam czy jej za lekko nie ubieram...ale z drugiej strony do tej pory chyba jej to słuzy, bo dzięki Bogu do tej pory nam się nawet katarek nie przytrafił...tfu, tfu żeby nie zapeszyć. edytka zdrówka dla Laury, oby szybko z tego wyszła bo wiosna w końcu i trzba świat z Mamą zwiedzać Lady M powodzenia w pieluchowaniu!! Mnie ten problem ominął, ale wierzę, że można się tym zestresować. Ale z tego co czytam to to pieluchowanie daje zawsze efekty więc głowa do góry. Lepiej teraz zaradzić niż potem leczyć - znam chłopaka, u którego to zostało zaniedbane i teraz (ma 30 lat) czeka go juz kolejna operacja. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 |
|
Rozeznanie
|
co do spaceru to ja mam niby wolny piątek, ale nie wiem, czy ktoś będzie w domu do pomocy
Musiałabym dokładnie wiedzieć o której byśmy się wybrały
|
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
cześć mamusie
![]() jeśli chodzi o ubieranie na spacer to ja jak jest słoneczko i 12 stopni tak jak dzisiaj u mnie zakładam mu body z krótki rękawkiem rajtki, koszulkę z długim rękawkiem i na to lekki kombinezonik misia do tego czapeczka już bawełniana szaliczek takie delikatny no i w spacerowce pod śpiworek taka małą kołderkę cienką do wózka tak więc lekko małego ubieram ale zawsze jest cieplutki ![]() edytka trzymam kciuki żeby mała szybko wyzdrowiała Lady M troszkę popieluchujesz chłopaków i będzie wszytko dobrze scorpioniec zdjęcia super! masz extra fryzurke naprawde bardzo Ci pasuje zresztą bardzo ładna z Ciebie dzieczyna a ładnej we wszytkim ładnie skylie ale macie fajnie z tym spacerkiem że możecie się umowić wszytkie 3
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki!!!
scorpionec powtórzę się ale też uważam, że bardzo fajnie Ci w tej fryzurce A tak przy okazji możecie napisać (te które już chrzciły) w co byłyście ubrane? Bo tak myślałam o założeniu czarnego stroju (spodnie + marynarka) i czerwonej bluzki. Tylko nie wiem czy na chrzciny to dobrze w czarnym. Bo tak nie do końca mi sie to widzi. Chciałam kupić sobie jakąs sukienkęi do tego marynarkę tylko jest problem bo jak będę chciała nakarmić małego to musze zdjąć sukienkę a to by chyba śmieszne było Edytko zdrówka dla Laurki. Ja też boję się o mojeo bo w piątek szczepienie i chciałabym go uchronić, żeby mu się coś nie przypałetało no ale cóż... czasem się nie da. Ciekawe gdzie drobcia i jak Filipek bo coś ostatnio pisała o katarku ![]() Co do ubierania to zawsze mam problem. Dzisiaj wystroiłam go w body długi rękaw, kaftanik, rajtuzki, spodnie takie raczej cienkie welurkowe i na to taki kombinezon z welurku z podszyciem. No i kocyk oczywiście a na łepetynkę wiosenną czapę i kapturek. Wyjęłąm go u teściowej na podwórku z wózia to nie był zgrzany więc myślę, że było ok. A u nas w słońcu było 24 st.
|
|
#3589 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak ortopeda stwiertdzil, ze cos jest nie tak z bioderkami? Bo ja juz odetchnelam z ulga po USG, a tu sie okazuje ze moze zbyt wczesnie... Cytat:
Mam nadzieje, ze w tym tygodniu damy rade ![]() A Wojtek obudzil sie tak radosny i rozgadany po spacerze, ze juz dawno go takiego nie widzialam Pobawilismy sie i juz spi z powrotem
|
||
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
skylie to koniecznie jak się spotkacie popstrykajcie fotki i później się pochwalcie
![]() mój smyk tez dzisiaj taki szczęśliwy 2 godziny po dworku chodziliśmy troszkę pospał troszkę się porozglądał później w domu się przespał 1,5 godz a teraz bryka jak szalony a o 20 kąpanko i do spania co do ubrania to ja na chrzcinach miałam taką czarną spódniczkę do kolan i biała koszulę z krótkim rękawkiem a na to szarą marynareczkę jak znajdę zdjęcie to załączę mam pytanko jak czczepiłyście swoje maluchy na pneumokoki to ile płaciłyście za jedną dawnkę? bo chciałam małego zaszczepić
Przytulanki szmacianki ręcznie szyte Edytowane przez Paula Szyszka Czas edycji: 2009-03-31 o 18:57 |
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek1211 ja byłam ubrana w szare spodnie i biało-szaro-czarna tunikę (jak na zdjęciuw albumie)
nie karmiłam malej w restauracji cycem tylko wzięłam odciągnięte mleko i podgrzewacz paula ale zazdroszcze ze masz kolezanki na spacerek.. ja z tz chodze... bo moje kolezanki maa wieksze dzieci i pracuja juz ![]() chcialam dzis schowac zimowe kombinezony ale boje sie by nie zapeszyć
|
|
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Za pneumokoki placilam ponad 249 zl |
|
|
|
|
#3593 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Rozeznanie
|
U nas pneumokoki są finansowane przez miasto więc kilka złotych w portfelu
|
|
#3595 | ||
|
Zadomowienie
|
tez mam taka kamizelke i wlasnie sie zastanawiam czy jak jutro nie bedzie tak cieplo - a ma byc cieplej niz dzis to nie zalozyc jej malej na jakas bluze...
Cytat:
Cytat:
Karole ubralam nastepujaco: body na krotki + rajstopki + spodenki cieniutkie w sumie to takie letnie prawie + bluzka na dlugi, bluza polarkowa i na to taka kurteczka podszyta cienkim polarkiem i przykrylam do polowy kocykiem Czytajac opisy to chyba w miare normalnie... Spała, nie wiercila sie wiec chyba bylo jej dobrze. a wogole dzis przesadzilam ja w spacerowke ![]() Zadowolna bo widziala w koncu cos wiecej niz tylko korony drzew ![]() a i dzis udalo sie jej przewrocic z brzuszka na plecki ![]() 2 dni temu tez, ale wtedy to raczej przez przypade kwiec sie nie liczy :P zobaczymy czy teraz zacznie wiecej probowac czy t otylko jednorazowy wybryk
|
||
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Mamusie!
Wizaz caly dzien na pasku otwarty ale napisac nie ma kiedy. moje dziecko strasznie przezywa zabkowanie. Zastanawiam sie ile to jeszcze moze trwac (znaczy ten pierwszy zabek) bo juz mi zal patrzec jak sie meczy... W temacie spacerkow - ja znalazlam kolezanke z synkiem 3 tygodnie mlodszym, kilka ulic ode mnie, przez Wizaz oczywiscie. ![]() Pneumokoki u nas za darmo sa. A na spacerki przy 15 stopniach zakladamy - body z krotkim rekawem, spioszki, na to wiatrowke z kapturem i skarpetki na nozki, kocyk z polaru profilaktycznie i klapa od gondolki. Czasem jak wieje to pod kaptur zakladamy czapeczke bawelniana. Z zabawek Lamaze najbardziej polecam kostke. Co do snu to moja przesypia 10, tankowanie i kolejne 2 i tylko dzieki temu nie chodze jak zombie.
|
|
|
|
#3597 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie ,
Dzisiejszy spacerek przy 13 st w cieniu - body krótki rękaw, bluzeczka bawełniana, spodenki takie grubsze, skarpetki bawełniane, kurteczka taka lżejsza(polarek+ bawełna) czapka, i szaliczek narzucony żeby w szyjke nie wiało, przykrywam grubym kocykiem bez osłony na gondolę. 2 godzinki dzisiaj spacerowałysmy i bylo ok. I jeszcze zakładam rękawiczki i skarpety frotte- ale szybko się ich pozbywa. No i oficjalnie dzisiaj zostało potwierdzone, że musimy się przesiąśc na spacerówkę. Niestety, szkoda mi strasznie bo ja lubię moją gondolę. edytko - duzo zdórwka dla Laurki. Zabawka Lamaze - żyrafa i kostka - najchetniej się nimi bawi. Emilka była super wcześniej, teraz to już nie taka frajda, a Koniem się nie interesuje, chyba jest jeszcze za mała na niego. Za pneumokoki 255zł. tz dzisiaj kupował. Justro lecimy na 3 szczepienie Zazdroszczę, że macie z kim chodzic na spacerek. U mnie wprawdzie jakies kobitki spacerują, ale one są duuużo starsze odemnie i jakoś trudno jakikolwiek kontakt nawiązac. my z Tuśką świetnie bawimy się razem, dzisiaj pospała tylko 20-30 min a przez pozostałe 1,5 h szczerzyła do mnie zęby tzn dziąsła. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
my od wczoraj w spacerowce, mloda jak caryca siedzi i sie rozglada
![]() eh, lece do polski na 10 dni z mala!! 15 kwietnia, to juz za 2 tygodnie. ale sie ciesze
|
|
|
|
#3600 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję za odpowiedź o zabawkach Lamaze
Mała śpi od 20.30 i wiecie co- kaszle tak co 15/30 minut Tak jej też coś świszczy, ale to nie w nosie, bo jak chcę wyciągnąć, to tam nic nie ma Nakarmiłam ją właśnie na śpiocha i połozyłam do swojego łóżka. Mam nadzieję, że ta noc będzie dla nas spokojna.Zmykam już spać, bo zapewne niewiele snu dziś będę miała i muszę trochę odpocząć, bo u teściów jak śpie na wersalce, to wstaje jak połamana Nie ma to jak duże, płaskie łożeDobranoc mamusie. Jutro Wam napiszę, jak nam minęła nocka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:06.

Poryczałam się wczoraj kurcze, mąż mnie wyganiał do fryzjera, ale już za późno było, dzisiaj za to ide.

W ogóle całą reklamówkę leków ammy dla niej, ale mam nadzieję, że szybko sie wykuruje
Normalnie

Nie ma to jak duże, płaskie łoże