|
|
#2941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
Cytat:
Do tej pory problem był z czwórkami na górze i trójką z lewej strony. Na dole było ok. Teraz na dole mam wszystkie odsłonięte, przez aparat i na górze trójka prawa zaczyna się odsłaniać. Mogłam nie zakładać aparatu, bo periodontolog mówi,że to przez niego Ech... ale nie zdejmę póki szpara się nie zejdzie. Ech,ech,ech. aparat fajna sprawa,ale nie dla kogoś takiego jak ja, z takimi problemami dziąsłowymi
|
||
|
|
|
|
#2942 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w ciąży nie jesteś, bo podobno w ciąży dziąsła są b. obrzmiałe ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
Przede wszystkim damon ma ta wyższość nad innymi aparatami, że czasem można uniknąć ekstrakcji zębów (co i tak nie zawsze się potwierdza w praktyce) i to, że wizyty kontrolne są rzadsze. Zamki w takim samym stopniu można utrzymać w czytsości - jak spytałam się o to mojego orto to zaczął się śmiać.
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2944 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale czas leczenia raczej w normie, nigdy się nie przewidzi w jakim tempie wszystko się prawidłowo poukłada - u doroslych trzeba się liczyć, że może potrwać 3 lata! Więc nie załamuj się! ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
A co do pilowania pofalowanych jedynek to mnie też to czeka i nie mogę już spokojnie wysiedzieć tak bardzo mnie już denerwują ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() A o tym języku wspomnij tymbardziej jak tak wcześniej nie miałaś tzn. przed założeniem aparatu! A jaki dokladnie potrzebujesz łuk? Bo najprostszykosztuje ok 100zł!
|
|
|
|
#2945 |
|
BAN stały
|
Jaki ma kolor kamien/osad na zebach? Ponadto dzis mam wizyte i nie wiem jakie gumeczki wybrac...mialam juz jasno rozowe mysle nad turkusem^^
Postaram sie wstawic te z dzisiejszej wizyty aparat mam zwykly metal a co do luku to tak pytam bo podejrzewam ze mam wade- niemowlece ulozenie jezyka i wyczytalam ze ta wade leczy sie łukiem podniebiennym.. tyle ze nie wiem czy bede miec ten łuk ...ale lepiej myslec o ewentualnych kosztach.. Edytowane przez spioch7 Czas edycji: 2009-04-01 o 16:38 |
|
|
|
|
#2946 |
|
Blond forever!
|
Kamień na zębach jest taki żółtawy, podchodzi czasem pod jasny brąz.
|
|
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Cos wam powiem: wczoraj minelo 2 tyg z aparatem
I w ogole juz nie czuje luku podniebnego ani aparatu A na poczatku myslalam ze mam 'murzynska ware'
|
|
#2948 |
|
Przyczajenie
|
jestem tutaj nowa
zarejestrowałam się, bo już 9 kwietnia założą mi aparat stały! nie mogę się doczekać, ale boję się separacji, którą mam mieć robioną w tę sobotę. to boli?pzdr.
|
|
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
na poczatlu
Pozniej juz nie ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- http://www.makbet.pl/artykul/845/zeb...ach-prosperity
|
|
#2950 |
|
Rozeznanie
|
kobitki
![]() jak myślicie kiedy będę miała aparacik? teraz na 20 kwietnia mam dentystę i wszystkie ząbki będę miała wyleczone raczekj ![]() no właściwie to dół,bo góry mi nie kazała narazie leczyć.bo po co? przecież narazie mam tylko aparat na dół. i później jadę do orto. ze zdjeciem pantomograficznym ![]() i myślcie,że na następnej wizycie już można zakładać aparat?? wspomnę,że koszty miałam już przedstawiane na wizycie 1. o matko! już się nie mogę doczekać kiedy wyprostuje,te moje kły. .grr.aż wstyd z nimi gdziekolwiek wychodzić. pokazałabym wam zdjęcię,ale jestem zbyt wstydliwa. i właściwie jak się tu wstawia zdjęcia??
|
|
#2951 |
|
Przyczajenie
|
ja pierwszą wizytę miałam 28 lutego i od tego czasu miałam robione zdjęcie pantomograficzne i nowe odlewy itd. zajęło to łącznie 4 wizyty i na 5 wizycie, czyli w tę sobotę będę miała robioną separacje. a na 6 wizycie będę miała zakładany aparat, czyli w przyszły czwartek
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Moje kontakty z ortodontą:
czerwiec 2008- konsultacja I ze zdjęciem itp- wniosek wyleczyć dwójkę (perypetie z dwójką) 2 marca 2009- wycisk 23 marca 2009- aparat Także na 3 wizycie, rozciągnięcie w czasie 9 miesięcy. |
|
|
|
|
#2953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to się cieszyłam na tą murzyńską warę bo dół mam pełniejszy od górnej wargi i teraz jest lekko wypchnięta i bardziej seksiii ![]() Cytat:
![]() U mnie od pierwszej wizyty do założenia minęły 2 miesiące
|
||
|
|
|
|
#2954 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gonia napisz proszę, czy czułaś to rozszerzanie (ja nie czuje nacisku ani parcia). Czy język jest się w stanie przyzwyczaić do jedzenia w tym wynalazku? Ile płaciłas za swój aparacik? Ja wydałam 600 zł, ale ponoć pierścienie mają mi zostać juz do konca leczenia ia aparat orto ma byc tanszy o 300 zł. |
|
|
|
|
|
#2955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
separację ma każdy? ![]() bo jakoś groźnie brzmi tak strasznie... grr
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
No nie czasami są małżeństwa, w których się układa i nie trzeba separacji
A na tak na poważnie separację ma prawie każdy, kto zakłada standardowy aparat z pierścieniami. Prawie zawsze ortodonta musi nieco "rozepchać" ząbki, żeby dało radę bez problemów nałożyć pierścienie
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2959 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() orto. nic nie wspominała o separacji,ale ok. może dopiero teraz mi powie
|
|
|
#2960 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2961 |
|
Zadomowienie
|
U mnie na pierwszej wizycie u orto luknęła foty, na drugiej zrobila separacje i wyciski i po 4 dniach na trzeciej wizycie założyła aparat. Wszystko szybciutko i bez problemów większych.
![]() Ja także zżyłam się z aparatem, jednak denerwuje mnie osad, który nieustannie zbiera się między 3 i 4 kami ![]() Kupię pastę blanx przeciwko osadowi, poszukam wyciorka na maksymalnie grubym drucie i bedę szorować - chyba nie ma innej rady. A przed założeniem aparatu jak poszłam do mojej orto żeby usunąć kamień to się zdziwiła - bo mimo, że nigdy nie usuwałam to nie mam go. A tu taki klops teraz z aparatem
|
|
|
#2962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zęby myje pastą sensodyne. Płuczę jeszcze zeby Listerine, ale jak zadługo potrzymam ten płyn w buzi to mi język wypala ;p
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spooko ;d im czesciej bedziesz nim plukal, tym bardziej sie przyzyczaisz i przypadnie Ci do gustu ja niby pozornie jestem delikatna, na samym poczatku sraznil mnie nawet elmex ;D , pozniej przerzucilam sie na Listerine,ale musialam rozcienczac z woda, teraz plucze samym Listerine, ost. wytrzymalam bez problemu i lez jakies 40 sekund ![]() prze nawal nauki i grype nie wkleilam zdjec, a juz 7 miesiac sie zaczal z gora ;p |
|
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2965 |
|
Zadomowienie
|
Mi się tylko taki czarny osadza. Cienka kreska kamienia, na dolnych zębach od wewnętrznej strony, który czasem sam odpada. Nie mam jasnego osadu, od razu tworzy się ten czarny, ale dlaczego, czemu co i jak to nie wiem
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Mam takie pytanie czy w sklepie stomatologicznym można kupić wyciągi?? Wiem tylko że miały na opakowaniu orła...
Pierwszy raz dostałam wyciągi i je zgubiłam w dzień po wizycie u orto ![]() Mieszkam 200 km od mojej orto więc chciałabym uniknąć powrotu do niej. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#2967 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
![]() Widzę, że ostatnio częstotliwość dialogów na forum zmalała ![]() Ja jutro idę na założenie aparatu na górę ![]() Nie mogę się doczekać, ale z drugiej strony boję się, że będę się czuła jak w kagańcu mając jednocześnie aparat i hyraxa
|
|
|
|
|
#2968 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Ja nie miałam separacji, ale nie mam też pierścieni, bo mam bezligaturowy aparat
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kmee dziękuje za pamiec o mnie
|
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Rozeznanie
|
Oj baby jak zwykle napisałyście, od jasnej ciasnej..
![]() ![]() .Jak tam prima aprilis? Ja wysłałam siostrze okropnego smsa, że poleciałam na schodach i dolna jedynka mi chyba wypadła, bo strasznie lata i trzyma się tylko na rusztowaniu ![]() ![]() . Biedna siostra w te pędy oddzwania.. Ja próbuję seplenić, chociaż to akurat ciężkie, no i leci gadka:- Aga! Leć do dentysty, na pogotowie, do ortodonty.. gdzie jesteś? My [z szwagrem] zaraz przyjedziemy po Ciebie.. - Nie no daj spokój.. Krew nie leci, to przeżyję.. Ale teraz to już w ogóle nikt mnie nie zechce [stary tekst ], taaaka szpara.. Ej, wstawią mi zęba? Auć boli..- Agaaaa! Leć do dentysty... - Ej no pooglądam jeszcze w lustrze i zobaczę, ok? Oczywiście zgoda.. i po jakiś 30 minutach dostaję smsa 'Ty durna cipo' ![]() ![]() . Jakby nie było siostrzyczka łyknęła nene ![]() ![]() ![]() Ale jedynki na dole mi fruwają, żeby nie było, aż miło
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

Do tej pory problem był z czwórkami na górze i trójką z lewej strony. Na dole było ok. Teraz na dole mam wszystkie odsłonięte, przez aparat i na górze trójka prawa zaczyna się odsłaniać. Mogłam nie zakładać aparatu, bo periodontolog mówi,że to przez niego
Ech... ale nie zdejmę póki szpara się nie zejdzie. Ech,ech,ech. aparat fajna sprawa,ale nie dla kogoś takiego jak ja, z takimi problemami dziąsłowymi

Jeszcze nawet nie mam w planach
Zmieniłaś avatar i nie poznałam Cię

I jeszcze chciałabym wyrównać jedynki bo mają falbanki. Ale jak parę miesięcy temu orto wyrównywała mi dwójki to powiedziała że jedynek nie rusza bo się boi że będzie to gorzej wyglądało 

Ale na szczęście nosiłam go tylko pół roku