|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||
rude jest piękne:)
|
Dot.: CzarnaZuzia wymiata! - czyli miejsce na offtopy dla pachnących :D
Cytat:
Cytat:
Malgosiu ja akurat mam za soba szkoly swoich dzieci wiec niejako moge sie podzielic wlasnymi spostrzezeniami. To ,ze religia jest w szkolach ,to osobny temat i zle sie stalo koniec kropa nie ma co rozwijac dyskusji. Sprawa jednak powazna tak jak pisze Tymena sa rekolekcje i tutaj bardzo duzo zalezy wlasnie od ludzi ,pracujacych w szkolach. Ja nie mialam takich problemow ,a wlasciwie moje dzieci.Byla swietlica ,byla zapewniona opieka dla dzieci,ktore nie uczeszczaly na rekolekcje . Dzieci szly pod opieka nauczyciela religi i osob z posrod nauczycieli ,ktorzy uzgadniali ,to miedzy soba. Opieka to nie tylko pilnowanie dzieci w swietlicy ,bo przy takiej pogodzie ,dzieciaki sa zabierane na spacery,fakt ,ze szkola jest zaraz niedaleko nad samym jeziorem i az ciagnie zeby wybrac sie na spacer . Jako ,ze bylam w Radzie Rodzicow przez caly okres nauki Poli i Agi i u jednej cala podstawowke u drugiej od gimnazjum ,to jak byl okres rekolekcji ,to zawsze bylo na tapecie i naprawde ustalalo sie wszystko zeby nikt z dzieci nie czul sie gorszy czy inny ,bo i spora grupa byla roznych wyznan. Nigdy nie bylo zadnych na tym tle nieporozumien ,ale napewno jest to kwestia ludzi i ich podejscia na czele z dyrekcja i w naszych spotkaniach uczestniczyl ksiadz . Dlatego mysle,ze to jest troche tak ,ze jednym sie nie chce i najprosciej posadzic dzieci przed kompem albo z filmem i spokoj..... Sluchajcie ,to tak jak w domu ,sa rodzice ,ktorzy znajda czas dla dziecka ,a sa tacy ktorzy dla swietego spokoju gry ,komputer i byle spokoj .. Ja w kazdym razie mam takie spostrzezenia i tym sie dziele,moze wypracowalismy plaszczyzne porozumienia Rodzice -Rada -Dyrekcja ? nie wiem najwazniejsze w tym byly dzieci i sie udalo bez zgrzytow. Mysle ,ze nalezy zglaszac i rozmawiac w szkole ,ale tez jak cos i szkola potrzebuje ,to znalesc czas i dla niej. Z tym zaangazowaniem rodzicow ,to niestety juz gorzej bylo spadalo na barki tylko rady i stalej grupy rodzicow ,rodzice nie bardzo chca /chcieli sie angazowac ![]() ![]() ![]() O matko ale sie rozpisalam ale kurcze spedzilam w szkole moich dzieci duzo czasu. A zeby nie bylo tak rozowo ,to tak jak pisalam kwestia ludzi pracujacych w szkole i dyrekcji , w Liceum mojej Agi ,nic sie nie zmienilo od czasu kiedy ja chodzilam i nie lubie tej szkoly bylam przeciwna zeby tam szla i mialam racje ,tam sie nic nie da zrobic i to tz kwestia ludzi /nauczycieli ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- O j ![]() dobrze,ze z mama wszystko w porzadku ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- A i zeby nie bylo to sie nie odnosi do nikogo ,to tylko ja sie dziele swoimi doswiadczeniami i to bardzo pobieznie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4862 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Figarro-ja to już mam za sobą,ze 2 lata temu kroiłam nektarynkę i też ciachłam kciuka.Na szczęście stało się to w pracy,a że pracuję w szpitalu to miałam blisko
![]() ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;11716209]Witam Wszystkich
![]() Ależ się stęskniłam. Spadło na mnie kilka plag egipskich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W sobotę padł mi modem, a co za tym idzie Internet, w niedziele natomiast wysiadł telewizor ![]() ![]() [/quote] kijanko, wybacz ale po przeczytaniu twojego posta nie mogłam się powstrzymać od śmiechu ![]() piękna dziś pogoda, takie rześkie powietrze, ja jestem taka jakaś bleee, sama nie wiem co chcę, nawet pachnę jakoś tak bez przekonania ![]() kupiłam sobie śliwki w czekoladzie "solidarność", nie polecam, w ogóle nie czuć, że tam są śliwki ![]() ale jak czytam o wasze posty to mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Cytat:
no bo decyduje (jakoś się chyba dorozumiewa w tej sprawie z dyrekcją szkoły, która jest jedna dla wszystkich trzech typów szkół)) Napiszę jeszcze , że ćwiczone były różne warianty : -dzieci miały lekcje skrócone , po których szły na rekolekcje -dzieci miały organizowane zajęcia o tematyce religijnej (np.spotkanie z misjonarzem z Madagaskaru) w szkole, po których szły do kościoła -dzieci miały lekcje, przerwane wyjściem do kościoła, po których miały dalszy ciąg lekcji - dzieci miały normalny dzień nauki - aktualnie przerabiany jest wariant z dniem wolnym Cytat:
A dyrektorzy szkół, w których religii uczą księża, też mają strupa (te zwolnienia z racji Mszy, pogrzebów, spowiedzi generalnych i rekolekcji ....) Cytat:
![]() Dopuszczam możliwość posiadania innego zdania niż moje ![]() ![]() noo..... ale jakbyś napisała "durna babo wsiowa", to pewnie bym się skrewiła i wyszła z nerw ![]() ![]()
![]() |
#4865 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;11716209]......Nic to, schudłam przez te kilka dni ( wolnych od pracy) 2 kg
![]() ![]() ![]() ![]() W sobotę padł mi modem, a co za tym idzie Internet, w niedziele natomiast wysiadł telewizor ![]() ![]() [/quote] ![]() ![]()
#4867 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Kijanko-ale sposobu odchudzania to bym jednak nie polecała nikomu
![]() BigMam-"durna babo wsiowa" ![]() ![]() ![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 |
Konto usunięte
|
Zuzik
![]() E tam, a ja się zastanawiam, czy nie wybrać się na te muszle zapiekane jeszcze raz ![]() ![]() ![]() Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2009-04-01 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4869 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;11716209]Okazało się,że to zatrucie pokarmowe. Rzecz niebywała, bo lokal sprawdzony i bardzo dobry, a tu taka niespodzianka. Nic to, schudłam przez te kilka dni ( wolnych od pracy) 2 kg
![]() Droga Kijanko som tu takie, które też chciałyby tak jak Ty 2 kg w kilka dni Zazdraszczają zatrucia Dawaj namiary na knajpkę ![]() Cytat:
![]() Baardzo mądrze to napisałaś (edit: cały post, znaczy mądrze napisałaś, a nie tylko to zdanie, które zacytowałam) Zagadaj nas na śmierć - chceeemy, chceeemy ... ![]() ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-04-01 o 11:25 Powód: żaba |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4870 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 |
Zakorzenienie
|
Galeria Bałtycka lodziarnia Gelatomania na II piętrze się mieści
![]() ![]() [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;11716657] E tam, a ja się zastanawiam, czy nie wybrać się na te muszle zapiekane jeszcze raz ![]() ![]() ![]() Kijanko ![]() Teresko, mądrze piszesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | ||
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle to ja doskonale wiem, ze wszystko zalezy, na jakich ludzi się trafi. Po prostu sam pomysł łączenia religii ze szkołą budzi we mnie silny odruch protestu. I w tym momencie jeszcze bardziej cieszę się, ze nie mam dzieci. Kijanko - sposób na wiosene odchudzanie dość...drastyczny ![]() ![]()
![]() |
#4873 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Tymeno-godz 16?A jak Was rozpoznam?Perfumy w dłoni będziecie dzierżyć?
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4874 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 | |
Zakorzenienie
|
Choć właściwie, to Twoje zdanie nie było inne, tylko mocniej nacechowane emocjonalnie, bowiem ja też przez początkowe lata mieszkania tu, gdzie mieszkam teraz bulwersowałam się tym, że niektóre sprawy dotyczące np. gminy są konsultowane z proboszczem.. Uważałam , że z zasady (rozdziału Kościoła od państwa) nie powinny. W mieście, w którym się chowałam, tego nie było .
Po latach stało się jednak dla mnie jasne, że to wynika ze specyfiki środowiska. Eh, ech ... człek (że niby ja) złagodniał na starość, mniej bojowy się stał, bardziej jakiś wyrozumiały, czy co? ![]() Ha ... często nawet dostawałam od swojej rodziny pytania, czy u nas jest rzeczywiście tak, jak w serialu "Ranczo" (bo ja też ściana wschodnia) ![]() Cytat:
![]() |
#4876 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, melduje sie ze juz mi lepiej
![]() Dziekuje za dobre slowo. Jestescie kochane. Zuzik, jak to Twoje przeczytalam, to sie wzruszylam ![]() Milego dnia ![]() Uciekam pracowac- w drodze bede sie modlic, zeby w miare czysci (niezbyt uciazliwi dla nosa) ludzie przyszli. Wczoraj byl kosmos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
A, przypomniało mi się... Może krajanki słyszaly.
Wczoraj w Radiu Gdańsk była godzinna audycja na temat perfumiarstwa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Czekam na Ragnarok
|
Chyba jeszcze nie mówiłam dzisiaj:
dzień dobry. U mnie jakiś "mdły" i wymięty. Wezmę prysznic, to może się polepszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
|
BigeM zabilabym watek
![]() Cytat:
![]() Tymeno warto porozmawiac ,bo jak nikt nic nie mowi ,to moze oznaczac ze problemu nie istnieje ![]()
Obojetnego na niedole zwierzat i ludzka niedola nie wzruszy....prof Żabiński Twój klik pomaga ![]() nie ponosze odpowiedzialnosci za reklamy umieszczone przez WIZAZ w moich postach i PW ![]() Edytowane przez czarnazuzia1 Czas edycji: 2009-04-01 o 16:40 Powód: o jedno m za duzo:) |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
witam w ten piękny dzionek....
żeby i u mnie w życiu było radośnie... synek się pochorował (grype jelitową załapał), małż też zaczyna coś marudzić,że go bierze( jeszcze tylko ja zostałam) do tego zrobiłam "babola" w pracy( wstyd, głupio mi jak "niewiemco"). ach życie..... całe szczęście,ze z teściem troszke lepiej.
![]() Edytowane przez agaa13 Czas edycji: 2009-04-01 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie diabli biorą, bo w kościele, który jest blisko mojego mieszkania, biją dzwony ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4882 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() niestety trudno mi nad tym zapanować połączyłam dziś piękne z pożytecznym poszłam dziś do pracy, ale tylko na chwilę , załatwiłam dzięki temu dość ważną sprawę, więc czuję się usprawiedliwiona muszę się pochwalić, zmieniłam dziś, chyba po roku przepaloną żarówkę w lodówce jak się zrrobiło jasno to zobaczyłam, że w lodówka jest brudna i w nic w niej nie ma wyszorowałam więc lodówkę i zrobiłam zakupy spożywcze mam teraz czystą i pełną lodówkę ![]() i poprasowałam i wyrzuciłam masę starych butów, których nie nosiłam, a ciągle wydawało mi się, że może jeszcze kiedyś założę i kupiłam sobie kilka par rajstop, każde w innym kolorze (i wcale nie czarne, szare i brązowe, ale zielone, czerwone, pomarńczowe ![]() ![]() i ugotowałam gar fasolki po bretońsku na żeberkach, pyszna jest ![]() a teraz idę czytać [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;11716209]Witam Wszystkich ![]() Ależ się stęskniłam. Spadło na mnie kilka plag egipskich ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [/quote] Kijanko, ja też chcę się zatruć ![]() ![]() niepotrzebnie wyrzuciłam dziś z lodówki starą wędlinę, może powinnam zjeść i ... schudnąć ![]() Agoo, poprawy samopoczucia Ci życzę ![]() Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2009-04-01 o 15:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | ||
Zakorzenienie
|
Kijaneczko
![]() ![]() Magda - świetna wiadomość, że już Ci lepiej ![]() agaa - przesyłam dużo pozytywnych fluidów ![]() Mnie nadal rozpiera energia ![]() ![]() Taka kombinacja dobrych czynników nie może się zmarnować, wybieram się zatem po pracy na zakupy ![]() Jeszcze nie wiem co chcę, ale tak właśnie zakupuje się najfajniej ![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez irkax Czas edycji: 2009-04-01 o 15:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4884 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja też chcę już wypłatę
![]() ![]() ![]() Agaa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
dziękuje kochane
![]() ale jestem podłamana i chce mi się wyć..... ide bo nie chce wam truć i psuć humor....
#4886 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ta wirusówka to u dzieciaczków najgorsza, bo się szybko odwadniają, jak ich bierze na dwa końce ![]() Cytat:
![]() ![]() a jakby jeszcze jaki minaret Ci się trafił w okolicy z muezzinem pięć razy dziennie wyśpiewującym ... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Miluś karmi kota przez szybę racuchem z marmoladą "Cieś - powiada - kociu, molady? Maś molady" i prask racuch na szybę ... dobre dziecko .... Dotarła Freya Pollyanna. ![]() Trochę wiotka, ale fason ![]()
![]() Edytowane przez BigMama Czas edycji: 2009-04-01 o 16:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
BigeM-Polly karmelowa to był mój pierwszy zakup w Peachfieldzie po trafieniu na Lobby
![]() ![]() Za to mój 4-letni zasmarkaniec w trakcie wygłupów powiedział do mnie z powagą i wyrzutem:no opanuj się człowieku! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
|
Takus przepis plissss
![]() Agoo bedzie dobrze ![]() BigeM wycaluj i wysciskaj Milusie ![]() ![]()
#4889 |
Wtajemniczenie
|
Witam w to piękne, słoneczne popołudnie
![]() Agoo - ![]() Wszystkim Chorym - dużo zdrówka Kijanko - ![]() E słuchaj Big Mam, mądrze kobieta prawi ![]() ![]() Rawito - ta "nasza" torebka to cudna jest, ale na ramieniu to się jej raczej nie da nosić, a pisali, że się da ![]() Zostawiam słoneczną pieśń i idę sobie pobiegać po wzgórzach morenowych, co je mam po drugiej stronie ulicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Agoo, dużo siły i zdrówka dla synka
![]() Cytat:
![]() ![]() Super ![]() ![]() Właśnie wsunęłam dwie tortille i wypiłam sama butelkę wina ![]() ![]() Edytowane przez tymena Czas edycji: 2009-04-01 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.