Panny Młode z Krakowa!!! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-25, 22:04   #841
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!

Cytat:
Napisane przez anjadka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczny, zobacze jak odległe sa terminy do prof Krzysiek, no i jaka cena prywatnie, a pozniej bede probowac do tych od was... Eh, strasznie mnie dzisiaj lekarz naskarzyl, że mogę nie mieć dzieci w przyszłości, właściwie to nawet moją mamę nastraszył bo ja dorwał dzisiaj...

A co takiego ci sie dzieje ?? jesli mozna zapytac

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 09:15   #842
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Dzięki dziewczny, zobacze jak odległe sa terminy do prof Krzysiek, no i jaka cena prywatnie, a pozniej bede probowac do tych od was... Eh, strasznie mnie dzisiaj lekarz naskarzyl, że mogę nie mieć dzieci w przyszłości, właściwie to nawet moją mamę nastraszył bo ja dorwał dzisiaj...
Czyzby hiperprolaktynemia? ...
Stary 2009-03-26, 11:06   #843
anjadka
Raczkowanie

Za wysoki testosteron + skacząca prolaktyna, prawdopodobnie PCOS ;(
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 11:32   #844
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:

nIe mam zielonego pojecia na ten temat , dlatego troszke o tym poczytałam i jestem w szoku. Bardzo duzo dziewczyn ma ten problem wiele sie leczy .

Nie ktore stosuja leczenie hormonalne a nie które lapaloskoie. Jedna dziewczyna pisze ze usuneli jej martwe pecherzyki i zaczeła pic jakies zioła i patrz A wiec jestem i piszę Byłam na monitoringu i totalny szok! Po tylu latach walki z PCO po raz pierwszy mam świetne wyniki A to tylko zasługa ziół które piję codziennie, specjalna mieszanka na pobudzenie pracy jajników i uregulowanie cyklu no i oczywiście owulację (znaleziona na innym forum). Lekarz powiedział że moje jajniki wyglądają jak u zdrowej kobiety, nie ma żadnego objawu PCO, pęcherzyki już nie siedzą na ściankach, tylko pięknie rosną w środku jajników i lada dzień mam się spodziewać okresu A co za ty idzie mam również szansę na owulację Także kiedy medycyna zawodzi, warto poszukać ratunku w naturze Ja jestem tego przykładem
dziewczyna zaszła w ciąże i nie było problemów podczas ciazy . Tylko pisze ze leczenie trzeba zaczac jak sie juz chcesz starac o dziecko .

Anjadka nie wiem czy ty masz dokładnie ten problem ale moze warto pic te zioła http://www.nasz-bocian.pl/modules.ph...r=asc&&start=0

W sklepie zielarskim każdy składnik kosztuje ok 1,50-4 zł, najdroższy jest nagietek, ok 5 zł, w sumie za całą mieszankę zapłaciłam 20 zł, a wystarczy na co najmniej 3 miesiące picia Tam na forum jest napisane jak i ile czasu parzyć, ja czubatą łyżeczkę ziółek zalewałam w dzbanuszku niepełną szklanką wrzątku i pod przykryciem parzyły się pół godziny. W smaku są nawet dobre
Do moderatorów proszę tego postu nie usuwać, mimo że odbiega odrobinę od głównego tematu, ale moja wypowiedź ma na celu pomoc w walce z PCO i innymi problemami które utrudniają zapłodnienie.

Stary 2009-03-26, 11:42   #845
anjadka
Raczkowanie

Ja juz 1.5 roku przyjmuje antyandrogeny zeby obnizyc ten testosteron, ale moja ginekolog nie wpadla na to zeby mi usg zrobic... ani jakies dodatkowe badania, a ja unikam lekarzy jak ognia, mimo ze sama studiuje medycyne, nieznosze chodzic do lekarzy wiec tak od 1.5 roku zazywam leki, efektu nie ma zadnego, a do endokrynologa-ginekologa dalej nie poszlam, ale w koncu chyba pojde zrobic komplet badan...
anjadka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 11:50   #846
Sysunia_d
Zakorzenienie

Kochana idz do lekarza po to nie ma co bagatelizowac , a moze akurat znajdzie jakas recepte i sie twoje zdrówko poprawi trzymam kciuki !!!

I pije te zioła moze one tez cos pomoga a napewno nie zaszkodza. Moja babcia zawsze mówi ze zioła to najlepsze lekarstwo na wszystko.

Stary 2009-03-26, 18:44   #847
MyTigersAngel
Raczkowanie

Cytat:
Moja przyjaciółka się na to leczy i jest dobrej myśli więc Ty też bądź Ona też długo leczyła się na różne inne rzeczy zanim lekarz wpadł na to co jej jest. U niej leczenie przyniosło duże wizualne rezultaty bo znikła otyłość i nadmierne owłosienie na twarzy i ogólnie przy leczeniu czuje się lepiej i lekarz nie przekreśla jej szans na zajście w ciąże
MyTigersAngel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 22:23   #848
ankoska24
Przyczajenie

Cytat:
Hej!Głowa do góry! Będzie dobrze! Jeśli chodzi o lekarza, to ja nie wiem dokładnie, ale z tego co się orientuję to na Kopernika jest cały oddział, czy klinika endykronologiczno-ginekologiczna. Jeśli byś potrzebowała więcej informacji to mogę sie dowiedzieć bo moja koleżanka ma takie problemy..

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090725040214.html
ankoska24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 17:25   #849
baeta
Przyczajenie

Dziewczyny, czy ktoras z was szyje/szyla sobie suknie slubna w salonie Amelia w Krakowie przy ulicy Wielickiej? jak wasze wrazenia? czy wszystko w porzadku bylo?
ja mam zamiar szyc sobie tam suknie czytalam wiele dobrych opinii, ale boje sie bo czytalam tez opinie o innych salonach i jesli cos sie nie uda i zostane miesiac przed slubem bez niczego?
baeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 21:41   #850
wilczyca
Zadomowienie

GG do wilczyca

A my dziś podpisaliśmy umowę
ślub jednak w Bielsku-Białej
04.09.2010
Stary 2009-03-29, 13:46   #851
noemi30
Przyczajenie

Witajcie Dawno tutaj nie zaglądałam, ale to wszystko spowodowane przygotowaniami do ślubu. Za 4 tygodnie nastąpi najważniejszy dzień w moim życiu!!!25 kwietnia o 13.00 w Tyńcu mamy ślub Zależy mi, aby wszystko wypadło jak najlepiej, ale tego nie da się przewidzieć. Muszę jeszcze wybrać piosenkę na pierwszy taniec, za bardzo nie wiem co (patrzyłam na you tube, najczęsciej to typowe standardowe utwory), no i muszę coś wymyślić w sprawie podziękowania dla rodziców. Hmmm, mam nadzieje, że mi coś podpowiecie. Chciałabym, aby podziękowania były ładne, więc pewnie musi być jakaś "kwiecista "mowa, a boję się tego, bo zazwyczaj w takich sytuacjach zaczyna mi drżeć głos, no i oczywiście pojawiają się łzy...W ogóle jak oglądam na you tube filmiki z błogosławieństwa narzeczonych i wejścia do kościoła to dosłownie płaczę ze wzruszenia. Jak Wy sobie radziłyście, lub jak sobie radzicie z taką sytuacją, błagam napiszcie swoje przeżycia.Pozdrawiam serdecznie wszystkie panny młode z Krakowa i okolic!!!!!
noemi30 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-29, 15:55   #852
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noemi30 Pokaż wiadomość
Za 4 tygodnie nastąpi najważniejszy dzień w moim życiu!!!25 kwietnia o 13.00 w Tyńcu mamy ślub
a jak tam organizacja slubu w Tyncu? ja mam poki co zarezerwowany termin na przyszly rok
bedziecie miec ta polecana dekoratorke czy rezygnujecie z dekoracji? organista to ten stary pan czy na weselach gra ktos inny? mogliscie sobie wybrac ksiedza ktory bedzie prowadzil slub?
no i jak tam $? jakis cennik czy co laska? duzo placiliscie?
13 to chyba taka nietypowa godzina jak na Tyniec. my jak rezerwowalismy to do wyboru byla 14, 16 albo 17
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 06:38   #853
noemi30
Przyczajenie

Jezeli chodzi o organizację slubu, to nie ma problemów. Po spisaniu protokołu małżeńskiego ojciec przekazał nam, ze wystarczy jak 10 dni przed ślubem przyjedziemy omówic konkrety. Jednak my wybieramy sie juz teraz w sobotę, chcemy zaplacic za ślub (z tego , co wiem , to co łaska) , dogadac sie z organista, bo ja bede miała jeszcze skrzypaczki, no i z dekoratorka tez chcemy pogadac. Mamy pierwsi ślub o 13.00, poniewaz ceremonię bedzie prowadził ksiądz z mojej rodziny i w drodze wyjątku udało nam się załatwic taka porę. Jeżeli chodzi o ofiare na ślub, to dają rózne kwoty, od 200 zł do 500zł . Ja myślę, że dam 500zł, zobacze jeszcze.
noemi30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 08:58   #854
ysmay1
Raczkowanie

GG do ysmay1

Cytat:
Hmmm, mam nadzieje, że mi coś podpowiecie. Chciałabym, aby podziękowania były ładne, więc pewnie musi być jakaś "kwiecista "mowa, a boję się tego, bo zazwyczaj w takich sytuacjach zaczyna mi drżeć głos, no i oczywiście pojawiają się łzy...
U mnie było tak. Zamówiłam dla rodziców podziekowania na czerpanym papierze - takim jak miałam zaproszenia. włożone one były w taka ozdobną tekturowa teczkę.Dzień przed usiadłam i napisałam podziękowania takie krótkie dla rodziców. Kiedy przyszła chwila podziekowań mąż powiedział, że jest tak wzruszony, że nie jest w stanie nic powiedzieć, dlatego pozwoli sobie przeczytać. Otworzył tą teczkę. W środku była kartka z krótkim podziękowaniem. Rodzice dostali całą pełną wersje do przeczytania w domu. Do tego były wręczone prezenty w wielich pudłach i symboliczne róze.

Edytowane przez ysmay1
Czas edycji: 2009-03-30 o 08:59 Powód: dodanie fragmentu tekstu
ysmay1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 14:59   #855
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Dawno tutaj nie zaglądałam, ale to wszystko spowodowane przygotowaniami do ślubu. Za 4 tygodnie nastąpi najważniejszy dzień w moim życiu!!!25 kwietnia o 13.00 w Tyńcu mamy ślub Zależy mi, aby wszystko wypadło jak najlepiej, ale tego nie da się przewidzieć. Muszę jeszcze wybrać piosenkę na pierwszy taniec, za bardzo nie wiem co (patrzyłam na you tube, najczęsciej to typowe standardowe utwory), no i muszę coś wymyślić w sprawie podziękowania dla rodziców. Hmmm, mam nadzieje, że mi coś podpowiecie. Chciałabym, aby podziękowania były ładne, więc pewnie musi być jakaś "kwiecista "mowa, a boję się tego, bo zazwyczaj w takich sytuacjach zaczyna mi drżeć głos, no i oczywiście pojawiają się łzy...W ogóle jak oglądam na you tube filmiki z błogosławieństwa narzeczonych i wejścia do kościoła to dosłownie płaczę ze wzruszenia. Jak Wy sobie radziłyście, lub jak sobie radzicie z taką sytuacją, błagam napiszcie swoje przeżycia.Pozdrawiam serdecznie wszystkie panny młode z Krakowa i okolic!!!!!

Mam to samo generalnie slubem sie nie stresuje tylko caly czas własnie mysle o tym zeby sie nie wzruszyc przy blogosławienstwie , przysiedze i podziekowaniach.

U mnie pewnie bedzie przemawiał Tz bo ja pewnie nie dam rady.

Ja mysle zeby rodzica dac kwiaty symboliczne i zastanawiam nad zamówieniem podziekowan na szkle .

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Śluby Krakowianek ROK 2009

Kwiecień

18.04.
MyTigerAngel

25.04.
Bianka30
Noemi30 - Hotel Tyniecki

Maj

30.05.
Pisklak23
Solaris80

Czerwiec

27.06
Betinka6 - Stary Dwór

Lipiec

11.07.
Akurta - Hotel Europejski

18.07
Asianiuni

25.07
SysuniaD - Hotel Artur
Ankoska24 - Sala ul. Radzikowskiego

26.07.
anjadka

Sierpień

01.08.
Justyna33333

08.08.
Ewurka - Folwark Zalesie
Storczyk08 - Dworek Krakowski

Wrzesień

12.09.
Monkar
Martanawoj

Pażdziernik

03.10.
Majooda- Hotel Kontrast

24.10.
Kropka241

Listopad

14.11.
Iwonka1723

Grudzień

05.12.
Paanti

26.12.
Potty

ŚLUBY KRAKOWIANEK ROK 2010

Wrzesień

04.09.
Wilczyca

Dziewczyny w kwietniu mamy 3 sluby

Edytowane przez Sysunia_d
Czas edycji: 2009-04-06 o 13:30

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 15:01   #856
ewurka
Wtajemniczenie

Rzeczywiście 3 śluby kurcze, ale ten czas szybko mija...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-30, 15:02   #857
lain
Zakorzenienie

tez sie obawiam wzruszenia i stresu. chcialabym sama powiedziec przysiege z pamieci, ale nie wiem czy podolam - czy bede pamietac, a przede wszystkim czy bede w stanie przez lzy w oczach cos powiedziec nieplaczliwym glosem zastanawialam sie tez nad tym zebysmy sami przeczytali wybrane fragmenty z bilblii, ale to tez moze byc dla mnie zbyt duzym przezyciem

ja na prezent dla rodzicow nie chce zadnych gadzetow, bo mi sie to nie podoba
rodzice dostana kwiaty i zaproszenia do restauracji na romantyczna kolacje
tylko cos na razie nie moge zlokalizowac w Krk zadnej restauracji, do ktorej mozna by wykupic takie zaproszenia, ale mysle, ze jak bedzie blizej slubu to cos sie znajdzie

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2009-03-30 o 15:03
Stary 2009-03-30, 15:08   #858
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
tez sie obawiam wzruszenia i stresu. chcialabym sama powiedziec przysiege z pamieci, ale nie wiem czy podolam - czy bede pamietac, a przede wszystkim czy bede w stanie przez lzy w oczach cos powiedziec nieplaczliwym glosem zastanawialam sie tez nad tym zebysmy sami przeczytali wybrane fragmenty z bilblii, ale to tez moze byc dla mnie zbyt duzym przezyciem

ja na prezent dla rodzicow nie chce zadnych gadzetow, bo mi sie to nie podoba
rodzice dostana kwiaty i zaproszenia do restauracji na romantyczna kolacje
tylko cos na razie nie moge zlokalizowac w Krk zadnej restauracji, do ktorej mozna by wykupic takie zaproszenia, ale mysle, ze jak bedzie blizej slubu to cos sie znajdzie
Co do przysięgi też chciałabym sama ją powiedzieć bez powtarzania po księdzu zobaczymy... jeszcze boje się Ave Maryja śpiewanego możliwe, że przez moją teściową...łzy same napływają do oczu...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-03-30, 15:11   #859
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Co do przysięgi też chciałabym sama ją powiedzieć bez powtarzania po księdzu zobaczymy... jeszcze boje się Ave Maryja śpiewanego możliwe, że przez moją teściową...łzy same napływają do oczu...
u mnie poki co TZ broni sie rekami i nogami przed wszelkimi grajkami, spiewaczkami i ave maria... ale moi rodzice bardzo by chcieli... wiec sie okaze ktorej stronie uda sie postawic na swoim mi tam w sumie nie zalezy. moze byc, a moze nie byc
choc prawde mowiac jesli juz mialoby byc to wole spiewaczke, bo skrzypce mi sie wydaja takie placzliwe i pogrzebowe
Stary 2009-03-30, 15:16   #860
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie poki co TZ broni sie rekami i nogami przed wszelkimi grajkami, spiewaczkami i ave maria... ale moi rodzice bardzo by chcieli... wiec sie okaze ktorej stronie uda sie postawic na swoim mi tam w sumie nie zalezy. moze byc, a moze nie byc
choc prawde mowiac jesli juz mialoby byc to wole spiewaczke, bo skrzypce mi sie wydaja takie placzliwe i pogrzebowe
Dobre skrzypce są piękne byłam na ślubie gdzie grała dziewczyna...aż dech zapierało ale śpiew też powoduje ciary na plecach

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

Stary 2009-03-30, 15:23   #861
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Dobre skrzypce są piękne byłam na ślubie gdzie grała dziewczyna...aż dech zapierało ale śpiew też powoduje ciary na plecach
dla mnie nawet dobre sa placzliwe juz na youtube wiele slyszalam i jednak jesli ave maria to zdecydowanie jak dla mnie spiew gora
Stary 2009-03-30, 18:02   #862
MyTigersAngel
Raczkowanie

Cytat:
25 kwietnia o 13.00 w Tyńcu mamy ślub
To tydzień po mnie. Stresuję się już na poważnie, a najbardziej się boję że na ślub spadnie śnieg...

Cytat:
jesli ave maria to zdecydowanie jak dla mnie spiew gora
Dla mnie ave maria kojarzy się w każdej wersji z pogrzebem... Jeszcze do tego białe lilie i mam przed oczami pogrzeb mojej cioci.
Ja mam nadzieję, że na kościelny kuzynka mnie skontaktuje z churem, który śpiewał na jej ślubie - genialny był...
Stary 2009-03-30, 18:11   #863
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MyTigersAngel Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję, że na kościelny kuzynka mnie skontaktuje z churem, który śpiewał na jej ślubie - genialny był...
a co spiewali i jak to brzmialo?
jakos tak uroczyscie jak w filharmonii czy bardziej oazowo?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-31, 10:44   #864
aniafudi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez baeta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy ktoras z was szyje/szyla sobie suknie slubna w salonie Amelia w Krakowie przy ulicy Wielickiej? jak wasze wrazenia? czy wszystko w porzadku bylo?
ja mam zamiar szyc sobie tam suknie czytalam wiele dobrych opinii, ale boje sie bo czytalam tez opinie o innych salonach i jesli cos sie nie uda i zostane miesiac przed slubem bez niczego?
Hej!mogę Ci salon Amelia polecic z czystym sumieniem!Pani Ula jest krawczynią z powołania, z zamiłowania i z wykształcenia poza tym wywyodzi sie z rodziny krawieckiej i poprostu talent do krawiectwa wyssała z mlekiem matki!Ja nie szylam tam sukienki slubnej - juz nie te lata ale w zeszlym roku szylam u niej sukienke komunijna dla mojej córeczki! Wyszła prześliczna i najważniejsze ze była dobrze dopasowana, dobrze na niej lezała i podkreślała to co było do podkreslenia - moja córka to chudzielec i we wszystkim wyglada jak mysz w worku!
P.Ula kroi i szyje głównie sama cała sukienkę od początku do końca i nawet jesli trzeba zrobi Ci przymiarke 2-3 dni przed ślubem zeby wszystko było idealnie!Przy mnie robiła miare pannie młodej z wrocławia, ktora była w ciązy juz widocznej- slub miala w czerwcu i umawiały sie jeszcze na min 2 miary z czego ta ostatnia miała byc 2 dni przed slubem zeby sukienka ładnie lezała!Fason jej dobrała taki, ze nie było widać brzuszka dopiero jak sie ubrała w swoje ciuszki to zauwazyłam!
Jeśli chcesz to musisz sie szybko decydować bo terminy są u niej min. 3 m-czne w sezonie ślubnym!
aniafudi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:28   #865
MyTigersAngel
Raczkowanie

Cytat:
a co spiewali i jak to brzmialo?
jakos tak uroczyscie jak w filharmonii czy bardziej oazowo?
Szczerze mówiąc nic z tego co śpiewali nie znałam, ale śpiewali raczej poważnie i uroczyście, a w połączeniu z organami i akustyką wnętrza kościoła brzmiało piorunująco Mój TŻ lubi takie klimaty. Gdybym miała możliwość skontaktować się z kuzynką to bym Ci napisała o nich coś więcej, ale na razie nie mam jak.
Stary 2009-04-01, 10:37   #866
baeta
Przyczajenie

do aniafudi:

bardzo dziekuje za odpowiedz. juz jestem umowiona na spotkanie i nie moge sie doczekac efektu koncowego... jeszcze daleko do tego
mam nadzieje ze dobrze wybralam powierzajac uszycie mojej sukni Pani Uli
baeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 15:26   #867
migotka0808
Przyczajenie

Witam wszystkie Panny Młode z Krakowa Melduję się jako sierpniówka 2009 roku
migotka0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 15:49   #868
MyTigersAngel
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki dziewczny, zobacze jak odległe sa terminy do prof Krzysiek, no i jaka cena prywatnie, a pozniej bede probowac do tych od was...
I co - dowiadywałaś się o dr. Krzyśka? Bo mi dziś moja lekarka kazała mi się do niego umówić na badanie poziomu hormonów... Wiem, że pracuje na Kopernika, ale ja się chyba muszę na to prywatnie na Nullo umówić - wiesz jakie ma ceny, terminy (i podasz mi nr telefonu do niego)?
Stary 2009-04-01, 16:46   #869
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka0808 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode z Krakowa Melduję się jako sierpniówka 2009 roku

Witamy Jak przygotowania ??

Stary 2009-04-01, 18:28   #870
migotka0808
Przyczajenie

Wszystkie podstawowe sprawy generalnie mamy załatwione...W sumie jeszcze na 100% niewiemy w którym dokładnie kościele mamy mieć ślub tzn. decyzja juz prawie została podjęta i skłaniamy się do kościoła oo.Bernardynów (ten kościół pod Wawelem). Na dniach mamy zamawiać zaproszenia, wzór już wybrany. Obecnie jestem na poszukiwaniu bucików koniecznie na niskim obcasie. Jeśli któraś z Was moje drogie, jakieś fajne widziała to proszę o namiary
migotka0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości