|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nie miesiączkuję,bo zawinił ginekolog?
niestety ze śląskiego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- moj gin powiedzial mi ze ja mam jakies schorzenie wymienil nawet z nazwy, ale nie pamietam, ze u mnie nie pekaja pecherzyki przez co mam rozregulowane cykle - podobno dotyczy to 10% kobiet i u mnie niestety, ale tylko hormonalna terapia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki !! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3123 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam gorąco ja również nie mam okresu i powinnam go dostać 19 marca.Dzisiaj zrobiłam sobie test ciążowy i się załamałam ponieważ wyszedł pozytywnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3124 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: nie mam okresu
a ile masz lat?
![]() ![]() |
![]() |
#3125 |
Zakorzenienie
|
Ów temat juz znajduje sie na forum, a zatem proponuje przenieś...
Ja również nie dostałam w tym miesiącu okresu, najpierw zrobiłam testy ciążowe, ale wyszly negatywne. Udałam sie do ginekologa. Mam torbiel w macicy, który doprowadził do zatrzymania miesiączki. Dostałam leki, które maja spowodować jego zniszczenie. Jesli nie to pod nóż ![]() Poza tym, ja nie wiem, przeciez to chyba oczywiste,ze z takim problemem od razu nalezy leciec do ginekologa. Nikt Wam tu pytania na to nie udzieli, bo lekarzami nie jestesmy...
#3126 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: brak okresu :/
Cytat:
Nie martw się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3127 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3128 |
Zakorzenienie
|
Idz do lekarza.
#3129 |
Przyczajenie
|
15
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3130 |
Przyczajenie
|
Umówiłam się na jutro zobaczymy co się zdarzy.Mam tylko nadzieję że lekarz mi pomoże rozwiązać ten problem.bo niewiem co zrobie jak będę w ciąży!!!
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- zażywam leki na depresję Anafranil sr 75 przepisał mi je mój lekarz ponieważ cierpię na depresje |
![]() ![]() |
![]() |
#3131 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3132 |
Raczkowanie
|
nie dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 |
Zadomowienie
|
Nie ma bez recepty. Jakby bylo inaczej, wyobrażam sobie, co by kobiety zrobiły ze swoim zdrowiem. A niby dlaczego nie pójdziesz do lekarza? Nie podałaś przyczyny.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3134 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Raczkowanie
|
wiolcia19842- przepraszam, że będę trochę brutalna, ale masz chyba rozum i rozumiesz, ze jak sie nie zabezpieczasz to moze po stosunku powstac nowe życie a nie problem. Wiele kobiet dałoby wszystko, żeby być w Twojej sytuacji, a niestety mimo wielu lat starań nie mogą zajść w ciążę. Jak chciałabyć usunąć to lepiej oddaj do adopcji przynajmniej ktoś będzie się cieszył z dziecka skoro dla Ciebie jest to tylko problem. Sory, ale nie potrafię zrozumieć takich ludzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 |
Przyczajenie
|
nigdy nie bylam u lekarza ginekologa,tak sie jakos ukladalo,nie jest to zbyt przyjemne,ale pewnie trzeba bedzie isc,az mnie przeszywa cos na sama mysl,dzieki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym najważniejsze jest zdrowie ![]()
![]() |
#3139 |
Zadomowienie
|
Dlaczego się wypowiadasz, jak tam jest, skoro nigdy nie byłaś?
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3140 |
Zadomowienie
|
Boże Jedyny...jakie zacofanie -mieć 42 lata i nie być jeszcze u ginekologa. Ja mam 23 i co najmniej 20 razy byłam u ginekologa. Nie wyobrażam sobie aż do tego stopnia nie dbać o siebie, przecież nie żyjemy w Afryce!!!!!
Kobieto idź do lekarza bo nie wiadomo co w sobie nosisz(nie mam tu na myśli dziecka). Do innych lekarzy też się boisz chodzić? |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 |
Raczkowanie
|
Dot.: brak okresu dlaczego ??
po prostu. powiedz jak sytuacja wyglada, czego sie boisz itd. to przeciez nic strasznego. mama przecież też jest kobietą
![]() ![]() ![]()
#3142 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 |
Zadomowienie
|
A co ma gimnastyka do dziewictwa? No chyba że podczas tych ćwiczeń się na drążek nadziałaś?
![]() Jak nie masz 16 lat(teraz chyba obniżono to do 15 ale nie jestem pewna) i pójdziesz z mamą to na pewno zostanie o tym poinformowana. Błony są różne. Może być np. półksiężycowa, ale lekarz potrafi to odróżnić od np. pełnej ale naruszonej. Nie za młoda ty jesteś na seks- nieważne jaki? Nie wiem czy wiesz ale seks poniżej 16 (15)roku życia jest w Polsce zabroniony. |
![]() ![]() |
![]() |
#3144 |
Raczkowanie
|
I ja tez trzymam za was kciuki
![]() bylam w tamtym tyg. u gin. i jedno co pewne to brak okresu nie jest spowodowany oczekiwaniem dzidziusia ![]()
#3145 |
Raczkowanie
|
a nie masz takie kuracji lutką? bo ja ją biorę w każdym cyklu, że by miec normalnie owulke i miesiączkę , az zajde w ciążę
|
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Przyczajenie
|
Dot.: Brak okresu - wątek zbiorczy
Hejka
![]() moj problem to, to ze nie mam okresu od 3 miesiecy. Od wakacji mialam go chyba tylko 3 razy. Nie odchudzalam sie ani nic. a wrecz przeciwnie przytylam z 49 do 54.... ;/;/ co robic? |
![]() ![]() |
![]() |
#3147 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nieregularne miesiączki - wątek zbiorczy!
Hej,
w styczniu minęły 2 lata odkąd miesiączkuję. i od stycznia nie mam miesiączki, a miałam już te charakterystyczne bóle, które zawsze mi się pojawiały przed. Zmieniłam trochę dietę, ale raczej na lepszą, zdrowszą, więc chyba to nie powinno być przyczyną. Jeśli chodzi o wagę to też nie, bo nawet przytyłam z 2 kg ;/ Jak cokolwiek mi się dzieje, to od razu widzę najczarniejsze scenariusze :/ wiem, należy iść do lekarza, tylko teraz czekam na wizytę... ale gdzieś przeczytałam, że okres reguluję się 2-3 lat nawet? ja miałam nieregularnie, ale ostatnio już przez kilka miesięcy chyba miałam tak co 20-kilka dni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zadomowienie
|
idź do lekarza bo nie warto tego bagatelizować, to może być coś poważnego
|
![]() ![]() |
![]() |
#3149 |
Zakorzenienie
|
iść do ginekologa.
#3150 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nie planuje dzidziusia. Zycze, zeby ci sie udalo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.