Zanik okresu, brak okresu, nieregularne miesiączki- wątek zbiorczy! - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-31, 17:43   #3121
pajka26
Raczkowanie

Dot.: Nie miesiączkuję,bo zawinił ginekolog?

niestety ze śląskiego ale długo szukałam "mojego" lekarza i mam do niego 100% zaufania szczególnie ze na samym początku niezbyt mu ufałam i wszystko sprawdzałam w necie i to co mówił się potwierdzało a jak zaczęłam normalnie miesiączkować i miec owulacje to byłam w siódmym niebie myślę, że każda z nas znajdzie w końcu "swojego" gina, kompetentnego,który będzie umiał pokierować, a my jako przyszłe mamy nie będziemy się bały mu zaufać

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

moj gin powiedzial mi ze ja mam jakies schorzenie wymienil nawet z nazwy, ale nie pamietam, ze u mnie nie pekaja pecherzyki przez co mam rozregulowane cykle - podobno dotyczy to 10% kobiet i u mnie niestety, ale tylko hormonalna terapia, ale ważne, aby wszystko było ok
pajka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 19:18   #3122
madzya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pajka26 Pokaż wiadomość
niestety ze śląskiego ale długo szukałam "mojego" lekarza i mam do niego 100% zaufania szczególnie ze na samym początku niezbyt mu ufałam i wszystko sprawdzałam w necie i to co mówił się potwierdzało a jak zaczęłam normalnie miesiączkować i miec owulacje to byłam w siódmym niebie myślę, że każda z nas znajdzie w końcu "swojego" gina, kompetentnego,który będzie umiał pokierować, a my jako przyszłe mamy nie będziemy się bały mu zaufać

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

moj gin powiedzial mi ze ja mam jakies schorzenie wymienil nawet z nazwy, ale nie pamietam, ze u mnie nie pekaja pecherzyki przez co mam rozregulowane cykle - podobno dotyczy to 10% kobiet i u mnie niestety, ale tylko hormonalna terapia, ale ważne, aby wszystko było ok

trzymam kciuki !!

madzya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 20:55   #3123
wiolcia19842
Przyczajenie

Angry Dot.: brak okresu :/

Witam gorąco ja również nie mam okresu i powinnam go dostać 19 marca.Dzisiaj zrobiłam sobie test ciążowy i się załamałam ponieważ wyszedł pozytywnie. Ja z mężem mamy już dwie córeczki i nie planujemy dalej dzieci.dłatego prosze o pomoc jestem załamana psychicznie i niewiem co robić ale napewno nie chcę tej ciąży niewiem co ze sobą zrobie .......może ktośby mi coś doradził proszę !!!!!!!!!!!!! ps czy jak test jest pozytywny to na 100 procent?????????????
wiolcia19842 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:21   #3124
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: nie mam okresu

Cytat:
Napisane przez asia3 Pokaż wiadomość
a ja dostałąm pierwszy raz 28 grudnia i do dzis nie mam nastepnego! co teraz?
a ile masz lat?

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-31, 21:30   #3125
HAMALIELKA
Zakorzenienie

GG do HAMALIELKA

Ów temat juz znajduje sie na forum, a zatem proponuje przenieś...

Ja również nie dostałam w tym miesiącu okresu, najpierw zrobiłam testy ciążowe, ale wyszly negatywne. Udałam sie do ginekologa. Mam torbiel w macicy, który doprowadził do zatrzymania miesiączki. Dostałam leki, które maja spowodować jego zniszczenie. Jesli nie to pod nóż Jesli macie jakies nikłe bóle piersi, brzucha, jajników itp. to szybko do lekarza, bo może byc źle!!!

Poza tym, ja nie wiem, przeciez to chyba oczywiste,ze z takim problemem od razu nalezy leciec do ginekologa. Nikt Wam tu pytania na to nie udzieli, bo lekarzami nie jestesmy...
HAMALIELKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 08:29   #3126
_Emi_
Zakorzenienie

Dot.: brak okresu :/

Cytat:
Napisane przez wiolcia19842 Pokaż wiadomość
Witam gorąco ja również nie mam okresu i powinnam go dostać 19 marca.Dzisiaj zrobiłam sobie test ciążowy i się załamałam ponieważ wyszedł pozytywnie. Ja z mężem mamy już dwie córeczki i nie planujemy dalej dzieci.dłatego prosze o pomoc jestem załamana psychicznie i niewiem co robić ale napewno nie chcę tej ciąży niewiem co ze sobą zrobie .......może ktośby mi coś doradził proszę !!!!!!!!!!!!! ps czy jak test jest pozytywny to na 100 procent?????????????
No coż... zabezpieczaliście się? Wynik jest wiarygodny.

Nie martw się
_Emi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 12:55   #3127
wiolcia19842
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Emi_ Pokaż wiadomość
No coż... zabezpieczaliście się? Wynik jest wiarygodny.

Nie martw się
tak ja brałam tabletki ale w grudniu je odstawiłam a zabezpieczaliśmy się gumkami.jestem na skraju wytrzymałości niewiem co mam robić!!!
Stary 2009-04-01, 12:58   #3128
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
tak ja brałam tabletki ale w grudniu je odstawiłam a zabezpieczaliśmy się gumkami.jestem na skraju wytrzymałości niewiem co mam robić!!!
Idz do lekarza.

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 13:03   #3129
asia3
Przyczajenie

15
asia3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 13:18   #3130
wiolcia19842
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Idz do lekarza.
Umówiłam się na jutro zobaczymy co się zdarzy.Mam tylko nadzieję że lekarz mi pomoże rozwiązać ten problem.bo niewiem co zrobie jak będę w ciąży!!!

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

zażywam leki na depresję Anafranil sr 75 przepisał mi je mój lekarz ponieważ cierpię na depresje
Stary 2009-04-01, 13:44   #3131
meduza5
Przyczajenie

witam a ja ,co mam robić???mam42lata zapewne wchodzę w przekwitanie ,bo nie mam okresu od stycznia,i do lekarza nie pójdę,bo???czy ktoś wie są bez recepty leki na wywolanie okresu??już na to nawet bym poszla,bo się boję,pomóżcie
meduza5 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-01, 18:03   #3132
pajka26
Raczkowanie

nie dziękuję ja za Ciebie tez
Stary 2009-04-01, 19:40   #3133
arisa
Zadomowienie

Nie ma bez recepty. Jakby bylo inaczej, wyobrażam sobie, co by kobiety zrobiły ze swoim zdrowiem. A niby dlaczego nie pójdziesz do lekarza? Nie podałaś przyczyny.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 19:54   #3134
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Umówiłam się na jutro zobaczymy co się zdarzy.Mam tylko nadzieję że lekarz mi pomoże rozwiązać ten problem.bo niewiem co zrobie jak będę w ciąży!!!

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

zażywam leki na depresję Anafranil sr 75 przepisał mi je mój lekarz ponieważ cierpię na depresje
A co możesz zrobić? oswajaj się z myślą, że będziecie mieli jeszcze jedno dziecko.
Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 20:07   #3135
pajka26
Raczkowanie

wiolcia19842- przepraszam, że będę trochę brutalna, ale masz chyba rozum i rozumiesz, ze jak sie nie zabezpieczasz to moze po stosunku powstac nowe życie a nie problem. Wiele kobiet dałoby wszystko, żeby być w Twojej sytuacji, a niestety mimo wielu lat starań nie mogą zajść w ciążę. Jak chciałabyć usunąć to lepiej oddaj do adopcji przynajmniej ktoś będzie się cieszył z dziecka skoro dla Ciebie jest to tylko problem. Sory, ale nie potrafię zrozumieć takich ludzi.
Stary 2009-04-01, 21:28   #3136
arisa
Zadomowienie

Cytat:
wiolcia19842- przepraszam, że będę trochę brutalna, ale masz chyba rozum i rozumiesz, ze jak sie nie zabezpieczasz to moze po stosunku powstac nowe życie a nie problem. Wiele kobiet dałoby wszystko, żeby być w Twojej sytuacji, a niestety mimo wielu lat starań nie mogą zajść w ciążę. Jak chciałabyć usunąć to lepiej oddaj do adopcji przynajmniej ktoś będzie się cieszył z dziecka skoro dla Ciebie jest to tylko problem. Sory, ale nie potrafię zrozumieć takich ludzi.
Niech mąż zawiąże sobie na supeł. A w ogóle jak więcej dzieci nie trzeba, to w końcu jest tyle metod antykoncepcyjnych i rozwiązań drastyczniejszych (wazektomia). Kto jak kto, ale matka dwojga dzieci powinna mieć trochę więcej rozsądku.

Stary 2009-04-02, 11:35   #3137
meduza5
Przyczajenie

nigdy nie bylam u lekarza ginekologa,tak sie jakos ukladalo,nie jest to zbyt przyjemne,ale pewnie trzeba bedzie isc,az mnie przeszywa cos na sama mysl,dzieki
meduza5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 11:49   #3138
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez meduza5 Pokaż wiadomość
nigdy nie bylam u lekarza ginekologa,tak sie jakos ukladalo,nie jest to zbyt przyjemne,ale pewnie trzeba bedzie isc,az mnie przeszywa cos na sama mysl,dzieki
Nie przesadzaj u ginekologa nie jest tak źle!
Poza tym najważniejsze jest zdrowie

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:12   #3139
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduza5 Pokaż wiadomość
Dlaczego się wypowiadasz, jak tam jest, skoro nigdy nie byłaś?

Stary 2009-04-02, 20:13   #3140
kasiagora23
Zadomowienie

Boże Jedyny...jakie zacofanie -mieć 42 lata i nie być jeszcze u ginekologa. Ja mam 23 i co najmniej 20 razy byłam u ginekologa. Nie wyobrażam sobie aż do tego stopnia nie dbać o siebie, przecież nie żyjemy w Afryce!!!!!
Kobieto idź do lekarza bo nie wiadomo co w sobie nosisz(nie mam tu na myśli dziecka). Do innych lekarzy też się boisz chodzić?
kasiagora23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 19:53   #3141
dwadziesciacztery
Raczkowanie

Dot.: brak okresu dlaczego ??

Cytat:
Napisane przez asia3 Pokaż wiadomość
tak, pierwszy raz .. ale co ja mam powiedziec mamie?
po prostu. powiedz jak sytuacja wyglada, czego sie boisz itd. to przeciez nic strasznego. mama przecież też jest kobietą i do lekarza na kontrolną pierwsza wizyte tez mozesz przeciez iść z mamą. więc uszy do góry i nie wpadaj niepotrzebnie w panike, zobaczysz jeszcze nie takie kobiece problemy będziesz miec

dwadziesciacztery jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 15:32   #3142
vanilliaslim
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez doloresd Pokaż wiadomość
Ee?? Widzę sprzeczność Przez seks oralny nie traci się dziewictwa (no chyba że mentalnego dziewictwa - nie będę się tu wdawać w szczegóły) Zresztą ile masz lat? Bo jeśli 16 to możesz iść bez mamy, a nawet jeśli masz mniej niż 16 to powiedz mamie prawdę albo poproś by nie wchodziła z tobą do gabinetu.
Żeby stracić błonę dziewicza nie trzeba uprawiać seksu analnego. Nie tylko penis ja przebija. w moim przypadku mogło tak być oraz jest jeszcze jedna możliwość- kiedyś gimnastyke uprawialam. Nie mam 16
vanilliaslim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-06, 16:10   #3143
kasiagora23
Zadomowienie

A co ma gimnastyka do dziewictwa? No chyba że podczas tych ćwiczeń się na drążek nadziałaś?
Jak nie masz 16 lat(teraz chyba obniżono to do 15 ale nie jestem pewna) i pójdziesz z mamą to na pewno zostanie o tym poinformowana. Błony są różne. Może być np. półksiężycowa, ale lekarz potrafi to odróżnić od np. pełnej ale naruszonej.
Nie za młoda ty jesteś na seks- nieważne jaki?
Nie wiem czy wiesz ale seks poniżej 16 (15)roku życia jest w Polsce zabroniony.
Stary 2009-04-07, 15:15   #3144
~~Cinderella~~
Raczkowanie

I ja tez trzymam za was kciuki
bylam w tamtym tyg. u gin. i jedno co pewne to brak okresu nie jest spowodowany oczekiwaniem dzidziusia na razie mam brac luteine na wywolanie miesiaczki a potem znowu na konsultacje do gin. i sie zobaczy co dalej...
Stary 2009-04-07, 21:26   #3145
pajka26
Raczkowanie

a nie masz takie kuracji lutką? bo ja ją biorę w każdym cyklu, że by miec normalnie owulke i miesiączkę , az zajde w ciążę
Stary 2009-04-09, 12:31   #3146
bobek16
Przyczajenie

Dot.: Brak okresu - wątek zbiorczy

Hejka
moj problem to, to ze nie mam okresu od 3 miesiecy. Od wakacji mialam go chyba tylko 3 razy. Nie odchudzalam sie ani nic. a wrecz przeciwnie przytylam z 49 do 54.... ;/;/ co robic?
bobek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 18:53   #3147
cytrynkaxD
Raczkowanie

Dot.: Nieregularne miesiączki - wątek zbiorczy!

Hej,
w styczniu minęły 2 lata odkąd miesiączkuję.
i od stycznia nie mam miesiączki, a miałam już te charakterystyczne bóle, które zawsze mi się pojawiały przed.
Zmieniłam trochę dietę, ale raczej na lepszą, zdrowszą, więc chyba to nie powinno być przyczyną. Jeśli chodzi o wagę to też nie, bo nawet przytyłam z 2 kg ;/
Jak cokolwiek mi się dzieje, to od razu widzę najczarniejsze scenariusze :/
wiem, należy iść do lekarza, tylko teraz czekam na wizytę...
ale gdzieś przeczytałam, że okres reguluję się 2-3 lat nawet?
ja miałam nieregularnie, ale ostatnio już przez kilka miesięcy chyba miałam tak co 20-kilka dni.
cytrynkaxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 19:16   #3148
kasiagora23
Zadomowienie

idź do lekarza bo nie warto tego bagatelizować, to może być coś poważnego
Stary 2009-04-09, 19:20   #3149
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez bobek16 Pokaż wiadomość
Hejka
moj problem to, to ze nie mam okresu od 3 miesiecy. Od wakacji mialam go chyba tylko 3 razy. Nie odchudzalam sie ani nic. a wrecz przeciwnie przytylam z 49 do 54.... ;/;/ co robic?
iść do ginekologa.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-09, 19:33   #3150
~~Cinderella~~
Raczkowanie

Cytat:
a nie masz takie kuracji lutką? bo ja ją biorę w każdym cyklu, że by miec normalnie owulke i miesiączkę , az zajde w ciążę
mialam brac przez 5 dni 2 razy dziennie, wczoraj skonczylam i czekam na okres... ja wlasciwie mozna powiedziec, ze zaczynam kuracje, zeby miec znowu normalne miesiaczki.
Ja nie planuje dzidziusia.

Zycze, zeby ci sie udalo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości