Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-01, 22:29   #1591
martaN23
Zadomowienie

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2009 roku część V

Cytat:
Napisane przez Koona Pokaż wiadomość
Przyłączam się! i też sobie życzę nie przyjścia @
Ale ma tkliwe piersi i bolą mnie placy, a dodatkowo wpracy stres na maxa
ja tam nic nie mam nic mnie nie boli żadnych objawów spokojnie czekam do 8 będziemy się testować chyba że wredna @ przylezie 7?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 22:36   #1592
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Dziewczynki, trzymam kciuki za Nas wszystkie!
pamiętajcie walczymy do skutku
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 22:36   #1593
Lenka1000
Rozeznanie

Marta, może będzie dobrze Trzymam kciuki
Lenka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 22:37   #1594
martaN23
Zadomowienie

: jupi:dobrej nocki kochane i owocnych staranek: hahaha::h ahaha:dla was staraczki:m agia::magia : i dla was zafasolkowane:magi a::m agia:
Stary 2009-04-01, 22:57   #1595
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankamb Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny
Juz jestem spokojniejsza
Pogadalam z rodzicami, z ciocia - polozna i troche mnie uspokoili. Co prawda wciaz mam w glowie tresc przeczytanego dzis artykuly, ze jedna na cztery ciaze konczy sie poronieniem, ale staram sie wierzyc, ze wszystko jest i bedzie dobrze.
Nika - nie mam jak zrobic bety, bo mieszkam w UK Ale...przed chwila nie wytrzymalam i zrobilam drugi elektroniczny test i wyszlo: Pregnant 2-3
To znaczy, ze beta rosnie, wiec dzidzi chyba tez A plecy bola mnie w czesci krzyzowej, ale niezbyt mocno, pobolewaja tylko i to nie caly czas.

Pozdrawiam Was wszystkie! Miejcie nadzieje! Nadzieje i wiare, bo tej ostatniej czesto brakuje, gdy nie mozemy sie juz doczekac...

Wierze, ze wszystko z moim maluszkiem w porzadku, wiec po raz pierwszy wysylam siedem swiezutkich:

:mag ia:

będzie dobrze
widzisz test wyszedł super więc nie masz się co martwic
nie przejmuje się teraz tylko ciesz

za wszystkie staraczki
upojnej nocy
Stary 2009-04-02, 04:21   #1596
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam

edi 25 jak tam test,,,,,mam nadzieje ze dzidzia
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 07:13   #1597
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Niby się wyspałam..A jednak nie chce się z domu wyjść...Za godzine praca
Do spodziewanej daty @ coraz blizej Dalej trochę mnie piersi bolą i coś pobolewa w podbrzuszu...Ale zobaczymy...może to 1 oznaki @?

Wczoraj znowu się na mnie "wyżyły" ..zrobiłam w wt. jakiś błąd który spowodował małe zamieszanie ale wczoraj wszystko naprawiłam... Ten staż mnie wykończy!! A im bardziej się stresuje (praaktycznie jestem non-stop zestresowana) tym bardziej jestem zdeskoncentrowana i tym gorzej mi pewne rzeczy wychodzą.
Już z UP dowiedziałam się żę nie można zmienić miejsca stażu (F**) więc albo jakoś wytrzymam te 10 miesięcy albo zrezygnuje!? Myślę że moja rezygnacja jest nieunikniona-kwestia czasu. Tak mi źle a do tego poczucie winy że nie poradziłam sibie psychiczine

Miłego dnia papa

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 07:35   #1598
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

a ja mój intensywny dzień będzie dziś trwać co najmniej 18 godzin ;/
jak sobie pomyślę to mi się słabo robi miłego dnia i pozytywnego testowania, dla tych, które zamierzają się dziś testować
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 07:58   #1599
celka2000
Zakorzenienie

dzien doberek. Dzis 28 dc. Tempka 36,7. Bola mnie jajniki, jak zwykle na miesiaczke...Myslalam ze dzis malpa przyjdzie, ale chyba nie - pewnie jutro.

jak tam roza, edi u Was?
celka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 08:20   #1600
roza26
Raczkowanie

Hej! Celka u mnie dzis tylko 36,8-spadlo mi o 2 stopnie wiec nie mam juz zadnych nadzieji na fasoleczke ehhh wczoraj zreszta mialam bolesci jak na @ co zrobic-widocznie nie czas na mnie jeszcze nie ma fasoleczki to w maju badania sie zaczna-a tak chcialam zeby mnie to ominelo ehh cos czuje ze bedzie ciezki dzien-pewnie ta malpa przyjdzie!!!mam nadzieje ze Edi ma nadal dobra temp??kurcze zycie jest okrutne-tak sie staramy a nie ma dla nas dzidzi a inni maja wszystko gdzies-maja dzieci na zawolanie a potem o nie nie dbaja!Mam znajoma która dwa lata temu urodzila synka i zmarl kilka dni po urodzeniu-po jakiejs przerwie postarali sie o drugie dziecko-ma ono teraz 5 miesiecy i wiecie co??Ona chce pojsc do pracy bo juz ma dosc tego dzieciara-to sa doslownie jej slowa-wyobrazacie to sobie??bo ja nie-jak mozna cos tak okrutnego powiedziec-jedno dziecko zmarlo-drugie zdrowe-sliczne a ona juz go nie chce
roza26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 08:28   #1601
celka2000
Zakorzenienie

rozyczko - nie smutaj sie Nie sadze, zeby @ przyszla dzis do Ciebie. Spadek o dwie kreseczki to jeszcze nic nie swiadczy, zwlaszcza ze wczesniej mialas 36,9. Trzyma sie na razie jeden poziom 36,8-37. Mysle, ze tempka to Ci spadnie o jeszcze kilka dobrych kreseczek, zeby malpa sie pojawila. A jak mialas w poprzednich cyklach? Przy jakiej temp pojawia sie u Ciebie @? Albo jakie mialas tempki nizsze w tym cyklu (przed owu)?
Trzymaj sie! Ja tam trzymam nadal kciuki za Ciebie.(i za siebie tez). Co innego jakbys miala 37,5 i spadlo do 36,8.

Edit: ta kolezanka moze po prostu zmeczona juz wszystkim byla.? Moze nie miala wsparcia ani pomocy ze strony meza? Nie chce jej bronic, ale ja juz mam synka i wiem, ze czasem jest ciezko i wszystkiego sie odechciewa i chcialoby sie uciec daaaaleko

Edytowane przez celka2000
Czas edycji: 2009-04-02 o 08:32
Stary 2009-04-02, 08:39   #1602
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Dzień dobry

roza26
nie myśl tak - bo póki nie ma @ jest nadzieja!!! A tempka też różne figle płata, trzeba długo obserwować, żeby poznać swój cykl dokładnie... Tak że na razie naprawdę nie masz się czym przejmować, głowa do góry!!!

Dziś znowu piękna pogoda, od razu lepiej się wstaje Chyba muszę zrobić remanent w szafie, bo same zimowe sweterki mam pod ręką, a tu już można włożyć coś lżejszego Wczoraj popołudniu też wreszcie wskoczyłam w półbuty

A wieczór miałam pracowity - poszliśmy do mieszkanka i troszkę popracowaliśmy nad naszym remontem - chyba pierwszy raz nam się chciało tam iść po pracy Może jednak nie będzie to trwało rok... Zobaczymy...

Miłego dzionka dziewczynki!!!!
DAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 08:48   #1603
ula 87
Zadomowienie

hej kochane ja już kawę wypiłam teraz lecę śniadanko robić- jajecznica
posprzątam to co nabałaganiłam i muszę jechać na zakupy a pózniej znowu autko do czyszczenia lubię swoją ''pracę'' ale czasami mi się odechciewa

Sweet może to już czas żeby zmienić miejsce stażu? nie ma sensu się tak mordować, przytulam

Roza, jak @ nia ma to jest nadzieja , Ciebie też przytulam

u mnie dziś troszkę pochmurno ale mam nadzieje że słoneczko zawita,]
miłego dnia
ula 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 09:00   #1604
pacierp
Rozeznanie

Witam staraczki.
Możecie mi powiedzieć ile czasu czeka się na @ po odstawieniu luteiny? Ostatnią dawkę miałam w pon i dalej nic. Ostatnio zaczęłam myśleć już pozytywnie, ale znowu zaczynam się łamać. Mój organizm nie chce, żebym była matką. Szkoda, że nie dogadał się z sercem i głową, które nie pragną niczego bardziej. Zazdroszczę wam, że macie normalne cykle dłuższe albo krótsze, ale macie. Ja natomiast jestem bardziej ze świata innych gatunków i mam @ 3 razy w roku myślałam, że po Dianie i obecnej kuracji coś drgnie, ale nie zapowiada się na to. Przepraszam, że tak cały czas się żale i narzekam, ale muszę dawać upust swoim emocjom bo zwariuję. Męża mam kochanego, ale on mnie nie rozumie. Wiem, że ma rację i mówi, zebym o tym nie myślała i uzbroiła się w cierpliwość. Tylko, że to ja zawodzę a nie on. Dlaczego tak jest???
Pytanie retoryczne - wiem. Powoli wpadam w dołek i jeszcze staram się widzieć jakieś światełko, ale ciężko jest. Z resztą wy wiecie jak ciężko. Tak bardzo chciałabym skupić się na czymś innym, ale nie umiem. Moja obsesja daje mi znac wszędzie o sobie. Zwracam uwagę tylko na kobiety z brzuszkiem albo z wózkiem i wydaje mi się, że jest ich pełno wszędzie dobra kończę, bo dostanę bana za zanudzanie i smęty
pacierp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 09:15   #1605
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankamb Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny
Juz jestem spokojniejsza
Pogadalam z rodzicami, z ciocia - polozna i troche mnie uspokoili. Co prawda wciaz mam w glowie tresc przeczytanego dzis artykuly, ze jedna na cztery ciaze konczy sie poronieniem, ale staram sie wierzyc, ze wszystko jest i bedzie dobrze.
Nika - nie mam jak zrobic bety, bo mieszkam w UK Ale...przed chwila nie wytrzymalam i zrobilam drugi elektroniczny test i wyszlo: Pregnant 2-3
To znaczy, ze beta rosnie, wiec dzidzi chyba tez A plecy bola mnie w czesci krzyzowej, ale niezbyt mocno, pobolewaja tylko i to nie caly czas.

kochana czyli wszystko dobrze! tak się cieszę!!!!!

aliisanko, widze, że rozpoczynacie walkę na dobre! bardzo trzymam za ciebie kciuki dobry duszku!

i za was wszystkie dziewuszki...
no i oczywiście:

Okruszek rosnie tp: 28 marzec 2012

http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png
Nika1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 09:21   #1606
roza26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez celka2000 Pokaż wiadomość
rozyczko - nie smutaj sie Nie sadze, zeby @ przyszla dzis do Ciebie. Spadek o dwie kreseczki to jeszcze nic nie swiadczy, zwlaszcza ze wczesniej mialas 36,9. Trzyma sie na razie jeden poziom 36,8-37. Mysle, ze tempka to Ci spadnie o jeszcze kilka dobrych kreseczek, zeby malpa sie pojawila. A jak mialas w poprzednich cyklach? Przy jakiej temp pojawia sie u Ciebie @? Albo jakie mialas tempki nizsze w tym cyklu (przed owu)?
Trzymaj sie! Ja tam trzymam nadal kciuki za Ciebie.(i za siebie tez). Co innego jakbys miala 37,5 i spadlo do 36,8.

Edit: ta kolezanka moze po prostu zmeczona juz wszystkim byla.? Moze nie miala wsparcia ani pomocy ze strony meza? Nie chce jej bronic, ale ja juz mam synka i wiem, ze czasem jest ciezko i wszystkiego sie odechciewa i chcialoby sie uciec daaaaleko
Wiesz co Celka ja dopiero pierwszy cykl zaczelam mierzyc temp takze nie wiem jaka powinnam miec ale zobaczymy-dziekuje Wam za wsparcie-kochane jestescie!A Ty Celka zamierzasz testowac??Ciekawe jak tam Edi-milczy dzis-moze testowala??
Stary 2009-04-02, 09:49   #1607
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

No i już nie mam takiego dobrego humoru... Mój TŻ dostał wiadomość, że w jego firmie źle się dzieje... Jego kierownik powiedział mu, że musi go wysłać do Warszawy, pracy na miejscu nie ma. Koledzy z firmy TŻ już tam byli i wiadomo, że to jest zła opcja - oni już się zwolnili... Doradzono też TŻowi po cichu przeczekanie złego okresu w firmie albo szukanie innej pracy. Wprawdzie ta dobra nie była, TŻ często narzekał, ale lepiej mieć taką sobie pracę niż żadną....
Sorry, że tak marudzę, ale czasem trzeba się wygadać.... Takie komplikacje akurat teraz nie są nam potrzebne.......
Stary 2009-04-02, 10:14   #1608
ZuziaFruzia
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Jeśli chodzi o "przepis na córeczkę" to w tej chwili dokładnie nie odpowiem, bo nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Wiem tyle, że moja szwagierka robiła najpierw testy owulacyjne i w którymś dokładnie dniu jest gwarantowana dziewczynka. Zapytam jej dokładnie jak już się ogarnie, bo 3 dni temu urodziła. I na pewno Wam napiszę co i jak. Na początku nie wierzyłam w to, że tak się da, ale jak poszli na usg i teraz zobaczyłam tą Gwiazdeczkę na zdjęciu to już wierzę.
Smutno tu się zrobiło
Głowa do góry dziewczyny Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. A jak jest już najgorzej to może być już tylko lepiej
ZuziaFruzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 10:37   #1609
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Hej! Celka u mnie dzis tylko 36,8-spadlo mi o 2 stopnie wiec nie mam juz zadnych nadzieji na fasoleczke ehhh wczoraj zreszta mialam bolesci jak na @ co zrobic-widocznie nie czas na mnie jeszcze nie ma fasoleczki to w maju badania sie zaczna-a tak chcialam zeby mnie to ominelo ehh cos czuje ze bedzie ciezki dzien-pewnie ta malpa przyjdzie!!!
mi tempka spadła w dniu spodziewanej miesiączki z 37 na 36,8 utrzymała się tak dwa dni a potem poszła w górę...więc...wszystko się może zdarzyc....

Cytat:
Napisane przez ZuziaFruzia Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o "przepis na córeczkę" to w tej chwili dokładnie nie odpowiem, bo nie chcę nikogo wprowadzać w błąd. Wiem tyle, że moja szwagierka robiła najpierw testy owulacyjne i w którymś dokładnie dniu jest gwarantowana dziewczynka. Zapytam jej dokładnie jak już się ogarnie, bo 3 dni temu urodziła. I na pewno Wam napiszę co i jak. Na początku nie wierzyłam w to, że tak się da, ale jak poszli na usg i teraz zobaczyłam tą Gwiazdeczkę na zdjęciu to już wierzę.
Smutno tu się zrobiło
Głowa do góry dziewczyny Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. A jak jest już najgorzej to może być już tylko lepiej
yyyyyyyyyyy....sorry ale to jakaś bajka... po pierwsze jaka będzie płeć dziecka zależy od tego który plemnik zapłodni komórkę jajową : z X czyli żeński, czy z Y czyli męśki. Prawdą jest, że pleminiki z X żyją dłużej, są wytrwalsze ale za to wolniejsze, zatem szanse na dziewczynke śa większe jeśli para kocha się przed owu, gdyż plemniki z Y popedzą szybko ( są szybsze ale żyją krótko) i jeślki komórki jajowej tam nie będzie to umrą. plemniki z X dotrą tam później ale zyją dłużej więc na komórkę jajową mogą poczekać
zatem szanse na chłopca są wieksze jeśli para kocha się w okresie owu, a na dziewczynkę jeśli przed owu. ale to są jedynie biologiczne rozważania. statystyki. bo poczęcie dziecka to jest cud . i ja w żadne sposoby na płeć nie wierzę oprócz takiego, że naukowiec weźmie plemnik z X lub Y i nim komórkę zapłoni, wtedy jedyna gwarancja..

Stary 2009-04-02, 10:40   #1610
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Statystycznie więcej jest szans na dziewczynkę niż na chłopca
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 10:41   #1611
kobra913
Raczkowanie

Czesc dziewczynki
Dzis znow słoneczko nad Szczecinem zawidało.Tem spada do 36,8 nic nie boli a jest 19 dc.A jak tam samopoczucie u was????
Opłakiwanie tego, co nie wróci,
co zostało stracone bezpowrotnie,
jest najgorsza z ludzkich słabości."
- Khalil Gibran
kobra913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 10:49   #1612
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
a skad te statystyki? Z tego co sie orientuje wiecej sie rodzi chlopcow niz dziewczynek. (to ze pozniej kobieta zyje dluzej i wowczas jest wiecej kobiet niz mezczyzn to inna sprawa). Ale ostatnimi czasy rodzi sie wiecej chlopcow- choc roznica nie jest duza - typu 51% do 49%. Kiedys sledzilam to na stronach glownego urzedu statystycznego.
Stary 2009-04-02, 10:52   #1613
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
a skad te statystyki? Z tego co sie orientuje wiecej sie rodzi chlopcow niz dziewczynek. (to ze pozniej kobieta zyje dluzej i wowczas jest wiecej kobiet niz mezczyzn to inna sprawa). Ale ostatnimi czasy rodzi sie wiecej chlopcow- choc roznica nie jest duza - typu 51% do 49%. Kiedys sledzilam to na stronach glownego urzedu statystycznego.
Miałam na myśli tę "statystykę" z planowaniem płci dziecka w związku z owulacją

Mam nadzieję, że załapię się do grona szczęśliwych mam chłopców

A starzy ludzie by powiedzieli, że skoro tylu chlopców się rodzi, to znaczy, że bedzie wojna
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 10:53   #1614
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
statystycznie w młodych małżeństwach częściej rodzą się chłopcy a dzieci starszych ojców to częściej dziewczynki ( wśró moich znajomych ta zasada akurat się sprawdza) . podobnie dzieci panów pracujących w szkodliwych warunkach to częściej dziewczynki oraz dzieci z tzw probówki to również częściej dziewczynki.

Celka, prawdopodobnie w Polsce rodzi się więcej chłopców bo nadal u nas ludzie młodzi decydują się na dzieci częściej niż pary starsze. tak sobie pomyślałam...

Edytowane przez Nika1980
Czas edycji: 2009-04-02 o 10:54
Stary 2009-04-02, 10:53   #1615
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roza26 Pokaż wiadomość
Wiesz co Celka ja dopiero pierwszy cykl zaczelam mierzyc temp takze nie wiem jaka powinnam miec ale zobaczymy-dziekuje Wam za wsparcie-kochane jestescie!A Ty Celka zamierzasz testowac??Ciekawe jak tam Edi-milczy dzis-moze testowala??
wiesz co, boje sie kolejny raz rozczarowac...Ale jesli jutro rano tempka sie utrzyma (i nie dostane do tego czasu @) - to zrobie test A co tam...

A Ty?Planujesz testowac? Kiedy mas ztermin @? Bo ja w sumie jutro (ew. do soboty).
Stary 2009-04-02, 10:56   #1616
Nika1980
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, boje sie kolejny raz rozczarowac...Ale jesli jutro rano tempka sie utrzyma (i nie dostane do tego czasu @) - to zrobie test A co tam...

A Ty?Planujesz testowac? Kiedy mas ztermin @? Bo ja w sumie jutro (ew. do soboty).
celka to już jutro? no to moje kciuki zaciśnięte aż spuchły.....

Stary 2009-04-02, 11:41   #1617
celka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nika1980 Pokaż wiadomość
celka to już jutro? no to moje kciuki zaciśnięte aż spuchły.....
dziekuje Ale nie sadze, zebym musiala testowac. Pewnie tempka spadnie albo @ szybciej nawiedzi
Stary 2009-04-02, 11:52   #1618
DAnia
Zadomowienie

GG do DAnia

Cytat:
wiesz co, boje sie kolejny raz rozczarowac...Ale jesli jutro rano tempka sie utrzyma (i nie dostane do tego czasu @) - to zrobie test A co tam....
celka to trzymam mocno
Stary 2009-04-02, 12:06   #1619
martaN23
Zadomowienie

hej!takie ładne słoneczko dziś za oknem w końcu mamy wiosnę! jeszcze tylko kilka dni i dołączę do grona testujących,co prawda zostało jeszcze 5 dni do spodziewanej@ ale zrobię we wtorek,bo w środę idę do swojego doktorka ortopedy ,tam biorę zastrzyki w te moje nieszczęsne bioderka a jak bedzie fasolka to nie wolno ich brać
Stary 2009-04-02, 13:11   #1620
roza26
Raczkowanie

Cytat:

Ja mam dzis 28dc-ostatnio dostalam @ po 33dc wiec w sumie nie wiem kiedy powinna przyjsc-bo poprzestawialo mi sie wszystko!Ja dzis przechodzac kolo apteki chcialam wejsc po test i jutro zatestowac ale jakos sie powstrzymalam ale postanowilam ze jak jutro do wieczora nie dostane @ to w sobote rano testuje-a co tam-najwyzej-przynajmniej rozwieje nadzieje!to Celka jutro rano pisz co Ci wyszlo-trzymam kciuki! Niki dziekuje za to co napisalas-podnioslas mnie na duchu!Kochane wszystkie jestescie-buziaki dla Was

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Nie wiecie co sie dzieje z Edi?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości