|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Witam. JA Dziś tak:
śniadanie: wieśniak, jajecznica,kromka orkiszowego chleba, herbata ![]() przekąska(w szkole)- jabłko II śniadanie: kanapka- chleb orkiszowy z pomidorem i chudą szynką.woda mineralna Obiad: twaróg naturaly,serek wiejski , kromki chleba z pomidorem( nie miałam siły nic gotować) kolacja: 2 serki wiejskie, jajko na miękko, herbata ![]() trochę dziś monotonnie ale nie mam czasu, taki zapiepsz w szkole:/ żyć nie dają.
#4622 |
Rozeznanie
|
Ja już po kolacji jestem, więc też spiszę co zjadłam:
Śniadanie: jajecznica z dwóch jajek z pieczarkami i plasterkiem sera żółtego topionego Hochland Fit Obiad: mój własny pomysł na roladkę zrobioną z piersi z kurczaka, a w środku: 2 plasterki serka topionego fit, ogórek kiszony i pieczarki. Trochę kalafiora. Kolacja: przez to, że trochę podjadłam bigosu, zjadłam tylko 2 śledziki (Rolmopsy w zalewie octowej - w środku kawałek ogórka kiszonego. No i moje przekąski nieszczęsne: zarówno I, jak i II - orzechy ziemne:/ No i mam pytanie takie. Nie znacie jakichś rybek np. w sosie pomidorowym w puszce? Bardzo lubię np. makrelę w sosie pomidorowym. Ale zawierają one cukier. Chociaż te rolmopsy również. A wolałabym jeść te z puszek.\ Jutro półmetek I fazy, a u mnie żadnych efektów:/ Któraś napisała, że po kilku dniach, a już na pewno po tygodniu powinnam zauważyć je. A tu nic:/ Obym tylko nie przybrała na wadze w tym czasie. Przecież tak się pilnuję... Zero grzeszków. Odstawiłam wszystko co niedozwolone. |
![]() ![]() |
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
Karton, zapraszamy. Z edycji twojego postu widzę, że trafiłaś na początek wątku. I bardzo dobrze, to skarbnica wiedzy, unikniesz podstawowych błędów. Powodzenia!
Dziewczyny, możecie mi "sprzedać" jakiś sprawdzony przepis na placuszki śniadaniowe? Na przepisowym jest tylko jeden, wszystkie z niego korzystacie, czy macie swoje patenty? Jest jakiś sposób, żeby ciasto połączyć z twarogiem jeszcze przed smażeniem, czy lepiej żebym nawet nie próbowała? Poważnie pytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4624 | |||||
Zadomowienie
|
Uff zrobilam sobie przerwe w porzadkowaniu szaf... Mam nadzieje, ze dzis uda mi sie skonczyc...
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Karton jezeli chcesz zaczac ta diete, to najpierw poczytaj o niej. Na poczartku watku masz linki, wypisane produkty, jest jeszcze watek z przepisami SB, warto kupic ksiazke South Beach Turbo, jak poznasz zasady, wtedy probuj, bo tak sie mija z celem. Poczytaj watek. W I fazie na maksa ograniczamy weglowodany, zadnego pieczywa, makaronow, ryzu, owocow. Wybrane produkty., Podstawa jest 5 posilkow dziennie, jedzenie o stalych porach mniej wiecej i urozmaicanie menu. MI sie udalo dzis bezgrzesznie ![]() sn: trojkat tarty, salatka z makreli (makrela, jajko, cebulka, ogorek, papryka ciut majonezu i jog. nat.) p: jogurt owocowy ze zbozami slodzony splenda + 50 g twarogu o: ryba duszona w soczewicy + micha surowki (salata lodowa, papryka, ogorek, pomifor polane octem balsamicznym) p: 3 orzechy wloskie, po 5 moreli i sliwek suszonych, pol jablka starte z polowa marchewki k: salatak z tunczyka (pekinka, sezam, jajko, majonez, jog, nat, ogorek kiszony) i podjadalam po poludniu kalafiorka troszke ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
To, co ty jesz, to nie jest SB. Co z tego, ze nie zgrzeszylas niedozwolonym produktem, jak nie potrafisz dobrze wykorzystac tych dozwolonych. Zaplanuj posilki i przekaski, przygotuj wieczorem jedzenie na caly nastepny dzien. Ja po 5 miesiacach na SB planuje obiady i robie je wieczorem, mysle tez o tym, co zjem na sniadanie, zeby sie nie motac i ewentualnie przygotowac sobie sniadanie wieczorem - jak chociazby tarte, czy chlebek, badz bulki. Jak jem wegle na sniadanie, to przekaski warzywne, do teraz kladac sie spac mniej wiecej wiem, co zjem na nastepny dzien. Sie rozpisalam, ale rece mi opadaja, zreszta nie pierwszy raz to pisze, z tego co kojarze. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4625 |
Zadomowienie
|
No wiem Effo wiem:/
tylko,że z domu wychodzę około 6 rano a wracam o 17:/ nie miałam siły gotować mięsa czy ryb, ważyw też nie:/ dobrze że tak tylko w środy.ufffff..
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 |
Rozeznanie
|
effa79, nie wiedziałam, że jest aż tak źle:/ Spróbuję zaplanować sobie wcześniej, co zjem następnego dnia, ale mi cały czas brakuje pomysłów:/ No ale nic. Poczytam jeszcze raz te z książki i może uda mi się coś wykombinować. Na II fazie jest łatwiej. A teraz naprawdę, nie umiem zrobić czegoś różnorodnego. Wyszło na to, że przez cały tydzień nie było nic okej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4628 |
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie natury kulinarnej do bardziej doswiadczonych plazowiczek - czy zakwas na zurek i zakwas na chleb to jest to samo? mozna go tak samo przygotowac? bo chcialam przed swietami upiec dwie pieczenie na jednym ogniu
![]() ![]() i taka jeszcze mala refleksja do poczatkujacych, marudzicie dziewczyny ze na jedynce malo opcji jedzeniowych, ze czekacie na dwojke itp, a ja sie nie zgodze bo dla mnie to baza diety sa roznorodne warzywa, jest ich cala masa i mozecie szalec bez ograniczen juz na jedynce, trzeba tylko poszperac w przepisach, i da sie wyczarowac mase roznych fajnych rzeczy, jakbym miala caly czas jesc wiesniaka to porazka ![]() no to tyle odemnie proosze o ten przepis na zakwas ![]() aa i jeszcze jedno pytanie kuchenne - czy w przepisach na spod do tarty mozna zastapic maslo jogurtem naturalnym greckim? widzialam tak w paru waszych przepisach, czy wychodzi ciasto tak samo dobrze jak z maslem? a wogole to jak mam wspominane przez doktorka I cant believe its not butter to czy moge go uzyc do tarty bez uszczerbku dla diety czy lepiej jogurt? buzki Edytowane przez dilys Czas edycji: 2009-04-01 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli ty nie potrafisz sie zorganizowac na I fazie, to druga bedzie porazka. Popatrz my jemy posilki bezweglowe. Moj obiad, kolacja. Wystarczy poczytac przepisy, do kuraka zrobic dodatek - ciecierzyce, soczewice roznego rodzaju, fasolke, fasole, masa surowek, salatek. Jak beda na SB mozna zjesc omleta czy jajecznice bez warzyw??? Ta dieta ma zasady i albo sie ich trzymamy, albo nie jestesmy na SB. ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() Co zakwasu polecam ten z blogu Ilony, moj ma juz jakies poltora miesiaca i caly cza sna nim pieke chlebki.
![]() |
#4630 |
Raczkowanie
|
no to ide szperac nablogu ilonki
![]() ![]() mi jak na razie dobrze wychodza dania miesne i salatkowe, pieczeni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
Dobry wieczór,
spowiedź musi być ![]() Isn,2 kromki chleba orkiszowego z wedliną drobiową, serem żóltym, pomidorem, ogorkiem, papryką i jajkiem p,parę kostek gorzkiej czekolady(u kolezanki) o,kurczak w sosie pomidorowym z marchewkami(nie wiem jak się nazywaja te malutkie ![]() p,mała miseczka bigosu SB k,papryka czerwona faszerowana mieskiem mielonym i cukinią oraz zieloną papryką ![]() +wiadro herbaty czerwonej, drugie wody i poł litra kawy z mlekiem o,5% U mnie dziś pogodowo przepieknie było, gdyby nie trzeba było tylko do pracy chodzić..... ![]() Kuleczka, cały czas zajadasz wiesniaki, nie znudzilo Ci się jeszcze? Wiesz o tym, że Twoje jedzonko ma niewiele wspolnego z SB? Napiszę to po raz kolejny - NAWET JEŚLI SCHUDNIESZ(BO SIE GŁODZISZ) NIEDŁUGO NADROBISZ TO Z NAWIĄZKA! Mam prośbę do dziewczyn z Minerałków - dajcie linka do wątku, bo albo mnie ściemnilo, albo nie wiem - nie mogę znaleźć... Edytowane przez Madzia_M77 Czas edycji: 2009-04-01 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
dzięki, poczytam na pewno, jak już coś robic to chociaz w odpowiedni sposób, podrukowałam sobie materiały z tego forum i z kilku innych stronek, postaram sie to poczytac i przemyslec plan dzialania
![]() ps. nie wiem czy w fazie I można jeść chude jogurty czy nie? zazwyczaj przy podziale na zakazane i dozwolone "jogurt naturalny 0/1%" znajduje się w dziale DOZWOLONE ale już np przy opisie diety jako takiej napisano, ze "kefir, mleko, jogurty" są zakazane. już sama nie wiem o_O Edytowane przez karton Czas edycji: 2009-04-01 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4634 |
Zadomowienie
|
Kuleczka w sumie to Cię nawet trochę podziwiam - wściekamy sie na Ciebie i niemalże bluzgamy, a Ty z uporem maniaka robisz swoje, a nawet grzecznie odpowiadasz na pytania
![]() Szkoda, że ani trochę nie chcesz sie poprawić ![]() Gdzie sie podziała Fru i mamaoli? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zadomowienie
|
Uwaga, uwaga! Dzisiaj znajoma zwróciła się do mnie per: "Ty chudzielcu!" (choć do chudzielca to mi jeszcze baaaardzo daleko
![]() A dzisiaj po raz pierwszy upiekłam własnoręcznie zrobione bułeczki (przed chwilą wyłączyłam piekarnik i cały blok chyba czuje ten zapach... ![]() ![]()
![]() |
#4636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Madziaa, zeby nie bylo, wiecej warzywek bym zjadla ![]() Karton nabial odtluszczony jest dozwolony, w miedzyczasie w SB zaszly zmiany, stad polecam najnowsza ksiazke. Jogurty 0% i 1% jak najbardziej, tylko spojrz na sklad czy nie zawieraja cukru, bo te odtluszczone sa nim "wzbogacane" czesto. Uwazaj jednak, bo nabial moze spowalniac chudniecie, wiec nie ma co z nim przesadzac ![]() Madziaa ja bym jeszcze dorzucila oprocz Fru i Mamyoli - Djane i Ninaad... ![]() Telik masz kreche, ja tu czekam na przepis i ![]() Niemal skonczylam z tymi szafami... Ja pindole... Kuchnie wysprzatalam, obiad konczy sie robic, jeszcze chwile i bedzie widac koniec ![]() Spokojnej nocki.
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
a moj dzisiejszy dzien jest zly.... wiem o tym, ale brak czasu.... a pozatym bylam jak zwykle prawie caly dzien na uczelni.....
sniadanie: jajecznica z 4 jajek :/ z pieczarkami, papryka, cebulka i wedlinka P: serek wiejski, rozrobiony z 100 ml jogurtu naturalnego, z 4 rzodkiewkami O: salatka z mc donald (tak wypadlismy z kolezankami, leprze to niz bigmac ) z sosem czostkowym ( zarieral cukier.... ale salatka skladala sie z salaty lodowej i plastra pomidora i nie dalo sie jjezjesc bez sosu....) K: kapuśniak i resztki salatki z pekinki, papryki, cebulki, wendliny, sera i tu mnie zabijcie <glupek> 2 drinki i sok babanowy bo bylam w knajpie :/ i glupio tak przy pustym stoliku siedziec.... a drinki kobiety mialy gratis, wiec chcialam sprobowac.... bardzo wielkim grzecham jest alkohol, wiem ze jest zabroniony,ale czemu? ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- no i bylam na areobiku dzis... moze to choc troche mnie usprawiedliwi...
#4638 |
Rozeznanie
|
Tylko, że ja nie chcę, żeby wyszło, że źle postępuję i się kłócę, że dobrze, bo tak nie jest. Tylko u mnie problem jest z tym, że większość przepisów z książki jest taka, że trzeba użyć piekarnika, którego niestety nie mam. Albo miksera lub robota kuchennego, którego także w moim mieszkaniu nie ma. Spróbuję to jakoś załatwić, bo moje możliwości są naprawdę o dużo mniejsze. Ja również studiuję i zazwyczaj wyjeżdżam z domu przed 7, a wracam przed 17. Także ciężko mi jest wziąc ze sobą wszystko. Na jutro np. przygotowałam sobie na rano sałatkę warzywną. Podobną do tego, co wcześniej. Postaram się zjeśc ją jeszcze rano w domu z jajkiem na miękko, a jak nie, to samą na uczelni. Na I przekąskę mam mozarellę, a na II - jogurt naturalny z dynią. Dopiero koło 17 będę w domu, więc wtedy zrobię sobie obiad. Tylko jeszcze raz muszę iśc porządnie przeszukac sklep, bo rzadko kiedy mogę znaleźc wszystko co chcę, a co jest dozwolone na I fazie:/
Przepraszam Was bardzo, ale naprawdę to nie jest tak, że Wy mi radzicie, a ja mam to gdzieś i robię po swojemu. Staram się zmieniac swój jadłospis, poprawiac błędy, ale jak się okazało, niestety mi to nie wychodzi. Jutro kolejne podejście. Szkoda tylko, że zmarnowałam cały tydzień. Chyba za mało się przygotowałam przed przejściem na tą dietę...:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() juz naprawiam błędy moje wczoraj szalony dzien... pierw menu z fleshem(o dziwo bezgrzesznie) 1)pol buleczki, jajo sadzone, plaster szynki szwardzwadzkiej(tłuszcz poodcinałam)+warzywa 2) 3 małe cantucci+serek wiejski 3)sałatka z łosoociem i cytrynowo koperkowym vienegret 4)jabłko(na targu ![]() 5)90gr sznycel z indyka+sałata z rzodkiewa szypiorem polana jog. nat cantucci http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=159
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-04-02 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4640 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy to siła wmówienia sobie ale minął dopiero jeden dzien na sb a ja dzis rano obudziłam sie lekka jakas
![]() i po pieram pomysł prowadzenia tabelki i porównywania wymiarow w kazda srode ![]()
Edytowane przez BjutifulGerl Czas edycji: 2009-04-02 o 08:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry.
Siedze jeszcze nad zbozowka i probuje zebrac sie do pracy... Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie dzis omlet z camembertem, kielbaska, pieczarka i cebulka i do tego masa kalafioru ![]() Gdzies mi wegle dzis uciekly, musze dokarmic zakwas, zeby chleb upiec, bo cos w tej kwestii sie opuscilam... ![]()
![]() |
#4642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a dziś zrobiłam sobie coś takiego: 50ml płatków owsianych 50ml ricotty 1 całe jajko zmiksowałam, wylałam na patelnię i smażyłam pos przykryciem trochę się złamał [czyli powinnam dodać ciut mleka] przy przewracaniu ale był smaczny a w ogóle to robię wszelkie placki, naleśniki z normalnych przepisów, tylko zastępuję białą mąkę pełnoziarnistą lub orkiszową i dodaję więcej płynu - na łoko oczywiście ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do zastępowania masła jogurtem greckim - szczerze [tylko nie bić] można a i owszem, ale efekt nie jest ten sam, niestety z masłem tarty są o niebo lepsze ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- wydaje mi się, że to I`cant belive... się nie nada do pieczenia to tylko taki spraik do natłuszczania patelni chyba... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4643 |
Zadomowienie
|
Bułeczki wyszły bardzo dobre, ale troszkę twarde... Jak to udoskonalić??
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
druga sprawa - za wysoka temperatura pieczenia, za długi czas... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Rozeznanie
|
ktoś tu pisał, że je monotonnie. kurczę czuję, że popadam w to samo.
muszę się wczytać w przepisowy albo w bloga Ilony i coś wyczarować dobrego. poza tym to źle przekąski dobieram, bo najczęściej mam na słodko ![]() i się zatracam. Trochę to tłumacze zbliżającym się @ właściwie to już o tym chyba tutaj pisałam. Nie wiem ale ostatnio zapominam co komu mówiłam. oby to przejściowe było. bo głupio tak ciągle o tym samym.
#4646 |
Rozeznanie
|
dziendoberek
![]() wiedzialam ze jak sloneczko i ciepelko sie pojawi to i mi bedzie lepiej ![]() bo ja czerwcowe dziecko wiec dlatego tak lubie ciepleko ![]() waga moja sie trzyma wiec ciesze sie ze to nie byl jednodniowy spadek i nie uwierzycie! tydzien temu kupilam sobie nowe spodnie, byly lekko przyciasnawe a od wczoraj mi z pupy spadaja... i to nie dlatego ze sie rozciagnely, bo z natury sie nie rozciagaja a poza tym wczoraj sciagnelam z suszarki ![]() i widze ze waga jak waga ale cm to leca na leb na szyje ![]() ale sie ciesze! tym bardziej ze do 30-stki nei cale 2 m-ce wiec mysle ze juz calkiem fajnie bede wygladac ![]() zeby powrocic na dorby tor wklejam jadlospis na dzis: S: 3 placuszki sniadaniowe z musli + 150g twarogu (rozrobionego z mlekiem i slodzikiem) IIS: salatka z tunczyka, fasoli czerwonej, ogorka kiszonego i papryki czerwonej O: ryba z kapusta kiszona P: jakies pestki K: twister ![]() Teliczku, Effo, Ilonko, Papraczku... jak dzisiaj? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewus sa foremki przesyłkam buziaki
![]() |
#4648 |
Rozeznanie
|
dzieki Teliczku
![]() dzemiku nie wzielam do pracy a mialam tylko slodzik ![]() kapustki obiecuje bedzie duuuuzo bo ja od zawsze jak jem surowke to cala miske hahaha z tym to spoko co do mnie ![]() a twisterka zawsze robie z omleta ![]() ![]() wklad miesny tez rozny, ale zazwyczaj wedlinka drobiowa, no chyba ze mam to kawalki podpieczonego kuraka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- a tak w ogole te placuszki zjadlam ok 10 bo wczesniej musialam z szefciem do starostwa uderzyc no i zastanawiam sie jakim cudem wcisne ta salatke jeszcze za ok godziny poltora... ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie, to okazalo sie mega wazne, ze na mace pp ciasto musi sie kleic, nie moze byc takie zbite jak przy zwyklej mace, dlatego mocze rece w wodzie, zeby uformowac bulki, wtedy zawsze i dlugo sa miekkie. Kurde to mi przypomnialo, ze nie dokarmilam rano zakwasu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() O no to super, cale doszly??? bo mialam stresa z tym, ze wszystko "latalo"... ![]()
![]() |
#4650 |
Rozeznanie
|
Ewus nic straconego
![]() ![]() a i tak musze sobie obiadek przygotowac wiec w miedzyczasie i ryz ugotuje ale kurkumy nie mam... ale co tam ![]() ![]() i dziekuje za klaski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.