Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 5 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: Czy mogło dojść do zappłodnienia
odpowiedz 1 50,00%
rada 1 50,00%
pomoc 0 0%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 2. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-11, 07:08   #331
AleksandraS
Raczkowanie

Dot.: ciąża bez wytrysku " do środka"?

ale wiecie zeby komus sie takie cos zdarzylo??? bo mi sie wydaje ze to chyba malo prawdopodobne...a ja tak bardzo bym chciala
Stary 2009-03-11, 08:39   #332
kamila2006
Zakorzenienie

jesli sie zabezpieczacie yzn nie chcecie dzieci zatem do takich zdarzen nie powinno dochodzic wg mnie prawdopodobienstwo ciazy jest.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 09:06   #333
zelka
Przyczajenie

Tak, ja zaszam w ciaze w taki glupi sposob bo tez myslalam ze to mao prawdopodobne .1 raz maz skonczyl w prezerwatywie potem wszedl 2 raz bez i znow zalozyl gumke a teraz jestesmy szczesliwymi rodzicami 10 miesiecznego synia

Edytowane przez zelka
Czas edycji: 2009-03-11 o 09:08
zelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 09:10   #334
AleksandraS
Raczkowanie

u nas to dosc skomplikowana sytuacja.. ja chce baaaaaaaaaaaardzo,mąż troszkę mniej, bo mowi, ze sie boi, dlatego tak sie "czai"
Stary 2009-03-11, 09:13   #335
zelka
Przyczajenie

Jak najbardziej do zaplodnienia dojsc moglo wiec radze zrobic test i daj znac co wyszlo.pozdr
zelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 09:40   #336
Joanna832
Raczkowanie

pewnie ze moglo! pierwszy raz ze tak pytasz? heheh zartuje... pozdrawiam
Joanna832 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 10:04   #337
Ratatuj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AleksandraS Pokaż wiadomość
mam takie pytanko.mój mąż "skończył" w prezerwatywe,ale zaraz potem ją zdjął i włożył mi do pochwy penisa, który był pewnie troszkę od spermy mokry <skoro przed chwilą był w gumce, gdzie mąż skończył> czy można zajść w ciążę kiedy nie ma typowego wytrysku bezpośrednio do środka?czytałam bowiem, że ważne jest ciśnienei pod jakim plemniki dostają się do jaja, czy przez "zamoczenie" mokrego penisa mogło też dojść do zapłodnienia?
Sorry ale po co wkładał zaraz po zdjeciu gumki
Zamiast ''zamaczać" polecam prysznic

Cytat:
Napisane przez AleksandraS
......"zamoczenie" mokrego penisa.....
Ratatuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 16:59   #338
agusiajnw
Zakorzenienie

Ja przepraszam ale jesteście małżeństwem a mam wrażenie jakby nastolatka pisała, on się "czai" ze zrobieniem dziecka, więc "macza" sobie po zdjęciu gumki? Nie możecie tego zrobić jak cywilizowani ludzie?
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-11, 17:32   #339
Neciak89
Zakorzenienie

I w ogóle może zdecydujcie czy chcecie mieć dzieci czy nie, i wtedy stwierdzicie czy sie zabezpieczacie czy nie. Dla mnie takie zachowanie nie jest normalne. W życiu by mi nie przyszło do głowy, że jak sie kocham z chłopakiem z gumką, to że on po wejdzie we mnie bez..

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-13, 21:18   #340
be22
Raczkowanie

Dot.: Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę mając torbiel jajnika

Wczoraj byłam zarejestrować się do ginekologa ale najbliższy termin to 30 marzec. boję się, że muszę czekać tak długo. @ spóźnia się już 9 dzień, nigdy nie miałam tak długiej przerwy w miesiączkowaniu ( najdłuższy okres to 33 dni ). Mam nadzieję, że torbiel nie powiększyła się od ostatniej wizyty tym bardziej, że teraz podczas stosunku nie odczuwam bólu ( ok 3 tygodnie temu w czasie kochania bolał mnie brzuch ). Poza tym od jakiś 3 dni jakoś wydzielam nadmierne ilości śluzu - szczególnie rano. Myślałam że to upławy ale raczej nie, bo kolor, zapach i konsystencja maja postać śluzu. Nie mam na razie pieniędzy aby iść do lekarza prywatnie, muszę czekać....
be22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-14, 10:47   #341
gosiaborkowska
Raczkowanie

mnie boli jak sie kochamy, w momencie kiedy mam jajeczkowanie, wtedy seks musi byc delikatniejszy

wtedy wiem,ze trzeba uważać, mimo iz mam spiralke, a i ochote na seks mam mniejsza, może to coś z hormonami?

zrobiłaś test ciążowy?
Stary 2009-03-16, 22:21   #342
be22
Raczkowanie

14 marca dostałam okres. Z jednej strony ucieszyłam się, że w końcu @ nadeszła ale z drugiej strony gnębi mnie myśl, iż tak długa przerwa w miesiączkowaniu z pewnością jest spowodowana torbielą.
Przed poronieniem zawsze miałam lekkie kłucia w jajniku podczas owulacji. w tym miesiącu nic nie czułam. Obecnie mija 3 dzień okresu i zaczynam odczuwać dziwne leciutkie kłucie w prawej stronie brzucha-jakby powyżej jajowodów, nie potrafię konkretnie zidentyfikować promieniowania tego kłucia. Kurczę, najgorszy jest teraz ten okres oczekiwania na wizytę, ta polska służba zdrowia to coś koszmarnego. Mam nadzieję, że torbiel nie urosła, bo podczas @ nie miałam żadnych bóli a gdyby torbiel była duża, to zapewne odczuwałabym jakiś ból
Stary 2009-03-29, 18:07   #343
rinoa_woman
Wtajemniczenie

GG do rinoa_woman
dziwny okres

mój okres jest bardzo regularny, do tej pory dostawałam dokładnie ca 30dni mimo że nie biorę tabletek anty. Po prostu tak było i nawet było mi z tym dobrze bo wiedziałam kiedy mogę się go spodziewać. Jednak tym razem było inaczej, miałam dostać okres 22 marca jednak spóźnił mi się 4dni, już myślałam że to ciąża(współżyłam 3razy bez zabezpieczenia, świadomie bo planuję dziecko), bo 4dni spóźnienia przy tak regularnym okresie to jakiś znak, ale dostałam. Pierwszy dzień był koszmarny, bolało mnie tak mocno że myślałam że umrę. Z reguły mój okres trwa ok 5dni z czego 3 dni krwawienie a potem plamienie. Ty razem krwawiłam niecałe 2dni, dziś jest 4dzień okresu i w zasadzie już nawet nie ma plamienia. Zamierzam się wybrać do gina ale może któraś z Was miała podobnie, co to może oznaczać? Myślicie że to normalne? Nie robiłam testu bo czekałam te 7 książkowych dni, ale dostałam po 4 dniach więc wykluczyłam ciąże, ale teraz mam pewne wątpliwości bo wiem że można dostać okres a mimo wszystko być w ciąży.
rinoa_woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 17:59   #344
be22
Raczkowanie

Wczoraj byłam u ginekologa. Na szczęście torbiel wchłonęła się i nie mam upławów tak, jak to miało miejsce przed poronieniem. Bardzo sie cieszę, że już za miesiąc możemy z narzeczonym starać się o maleństwo chociaż i w tym miesiącu kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Martwią mnie jednak trwające już 8 dzień lekkie kłucia w prawym jajniku ( z początku myślałam, że to torbiel ale skoro sie wchłonęła to może ból owulacyjny, który zawsze towarzyszył mi podczas owulacji, nigdy jednak nie trwał tak długo i był znacznie odczuwalny ) To kłucie nie boli ale jest niepokojące. Co to mogłoby być .Pomóżcie drogie czytelniczki proszę
Stary 2009-04-01, 21:12   #345
pajka26
Raczkowanie

jak ja miałam 5 cm torbiel na jajniku moj lekarz tylko stwierdził, ze nie jest zbyt dobrze zasjc w ciaze jak sie ma torbiel poniewaz czasami faktycznie torbiel nie znika i trzeba ja usuwac zabiegiem- ja musiałam się wstrzymać 1 cykl
pajka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 22:01   #346
be22
Raczkowanie

ale ja już nie mam torbiela i ginekolog powiedziała ze moge od nastepnego cyklu sie starac. tylko ze ja myslalam ze ta torbiel jest wiec kochałam sie z narzeczonym. teraz mam dziwne niebolące lecz odczuwające kłucia z prawej strony brzucha
Stary 2009-04-01, 22:03   #347
pajka26
Raczkowanie

u mnie było tak, że torbiel w pewnym momencie się schowała i w ogóle jej nie było widac a potem się ujawniła mam nadzieję, że u Ciebie sama zanikła. może po tej prawej stwonie tworzy się jakiś nowy "obiekt":P a miałas robiony monitoring?
pajka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 22:10   #348
Sebastiannn
Przyczajenie

ciąża czy oszustwo?

Witam

Jako że jestem dosyć młodym facetem nie znam się za bardzo na ciąży i wszelkich sprawach z nią związanym. Może przedstawie sytuacje...

W sylwestra kochalismy sie dziewczyna bez zabezpieczen, wypadalo ze ma dni nie plodne wiec nie uwazalismy wogole. Wczoraj znaczy po 3 miesiacach powiedziala mi ze chyba jest w ciazy (ze tak sie czuje). Tlumaczy to tym ze przytyla, ma rozne dziwne zachcianki na jedzenie i wachania humorow. Pytalem sie o okres powiedziala ze miala "ale nie taki jak byc powienien" - nie dopytywalem sie jaki byl wiec nie powiem. Kazalem jej dzisiaj zrobic test ciazowy. Powiedziala ze zrobila jednak "nic nie pokazal" - czy to wogole mozliwe?? osobiscie myslalem ze moze wyjsc albo tak albo nie. chce zebym poszedl z nia do lekarza i oczywiscie za wszystko zaplacil... dodam ze nie ufam jej i zastanawiam sie czy nie chce przypadkiem odemnie kasy wyciagnac... dodam ze aktualnie jestem odniej 0ddalony o 300km wiec nie moge sam sprawdzic czy naprawde przytyla czy zrobila ten test itp...

tak wiec:
1. czy test ciazowy moze "nic nie pokazac"?
2. jak moglbym poznac ze ona jest juz w 3 miesiacu?

i tak apropo tego lekarza zeby byc pewnym to czytalem gdzies ze mozna zrobic badanie krwi i w wyniku pokaze czy jest w ciazy. co jest lepsze? wizyta u lekarza czy badanie krwi? i jesli badanie krwi to gdzie takie cos mozna wykonac i jaka jest cena wykonania takich badan.

z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi.
Pozdrawiam
Sebastiannn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 22:29   #349
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: ciąża czy oszustwo?

na pewno oszustwo

aa i współczuje twojej partnerce, że ma takiego faceta
Stary 2009-04-01, 22:31   #350
ona1986
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sebastiannn Pokaż wiadomość
Witam

Jako że jestem dosyć młodym facetem nie znam się za bardzo na ciąży i wszelkich sprawach z nią związanym. Może przedstawie sytuacje...

W sylwestra kochalismy sie dziewczyna bez zabezpieczen, wypadalo ze ma dni nie plodne wiec nie uwazalismy wogole. Wczoraj znaczy po 3 miesiacach powiedziala mi ze chyba jest w ciazy (ze tak sie czuje). Tlumaczy to tym ze przytyla, ma rozne dziwne zachcianki na jedzenie i wachania humorow. Pytalem sie o okres powiedziala ze miala "ale nie taki jak byc powienien" - nie dopytywalem sie jaki byl wiec nie powiem. Kazalem jej dzisiaj zrobic test ciazowy. Powiedziala ze zrobila jednak "nic nie pokazal" - czy to wogole mozliwe?? osobiscie myslalem ze moze wyjsc albo tak albo nie. chce zebym poszedl z nia do lekarza i oczywiscie za wszystko zaplacil... dodam ze nie ufam jej i zastanawiam sie czy nie chce przypadkiem odemnie kasy wyciagnac... dodam ze aktualnie jestem odniej 0ddalony o 300km wiec nie moge sam sprawdzic czy naprawde przytyla czy zrobila ten test itp...

tak wiec:

i tak apropo tego lekarza zeby byc pewnym to czytalem gdzies ze mozna zrobic badanie krwi i w wyniku pokaze czy jest w ciazy. co jest lepsze? wizyta u lekarza czy badanie krwi? i jesli badanie krwi to gdzie takie cos mozna wykonac i jaka jest cena wykonania takich badan.

Pozdrawiam
odp 1 test moze nic nie pokazac jak jest zle zrobiony
odp 2 po brzuszku ktory nie jest jeszcze za duzy

bez wizyty u lekarza sie nie obejdzie jesli jest w ciazy. jak zrobi test z krwi ( kazde laboratorium, nie znam cen ) to cie nie oszuka. nie moze powiedziec ze "nic nie pokazalo" pozdr
ona1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 22:34   #351
Sebastiannn
Przyczajenie

dziekuje za odpowiedzi

Edytowane przez Sebastiannn
Czas edycji: 2009-04-01 o 22:37
Sebastiannn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 22:39   #352
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Witam

tak wiec:

Pozdrawiam
Skoro jesteś dość młody, a seks uprawiasz bez zabezpieczeń, to powinieneś wiedzieć niewiele mniej o ciąży od położnej. Bo trzeba być totalnie nieodpowiedzialnym. Ale dobra...
Czy ta dziewczyna, to taka przygoda była?Bo i jej stosunek do ciebie wtedy może być inny, niż dziewczyny, z którą jest się naprawdę.
1. sądzę, że mówiąc "nic nie pokazał" miała raczej na myśli, że był negatywny (bo nie musiała go używać, ale wystarczyłoby, żeby gdzieś przeczytała w necie, jak taki test działa, i co dane kreski, ptaszki czy serduszka oznaczają).
2. raczej nie ma szans, żebyś poznał, że jest w ciąży.

Skoro ona chce, żebyś z nia poszedł, to niech ci najpierw w ogóle pokaże ten test, z instrukcją, żebyś sam mógł się przekonać. Poza tym po co miałaby się naciągać na wizytę u ginekologa? Wizyta to nie skrobanka. Poza tym może pójść do ginekologa z nfz, a nie prywatnie.
Zachcianki i to, że przytyła mogą równie dobrze świadczyć o jakiś innych zmianach hormonalnych, nie związanych z ciążą. A jedno zresztą może wynika z drugiego.

Najpewniejsze będzie badanie krwi. O ile testy czasem zawodzą, to jeszcze osobiście nie słyszałam, żeby takie badanie zawiodło.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 23:04   #353
be22
Raczkowanie

no ja miałam robione USG na którym nic nie było widać a kiedy torbiel miała 4 cm to ją na własne ozy widziałam. Mam nadzieję że już nigdy nie zdarzy mi się taka niemiła niespodzianka
Stary 2009-04-01, 23:40   #354
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
na pewno oszustwo

aa i współczuje twojej partnerce, że ma takiego faceta

niby co z nim nie tak? że się o nią martwi?

łooo boooze nie ma ciązy na 99,99999% a test mógł nic nie pokazać czasem wychodzi "test nieważny"
rapifen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 23:43   #355
paula78
Zakorzenienie

Zrobic test przy Tobie ,isc do pierwszego lepszego laboratorium gdzie mozna wykonac takie test z krwi ,koszty podejrzewam nie wieksze niz 50 zl.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 00:35   #356
QsQs
Zadomowienie

Sebastiannn bezczelny koleś z ciebie Zamoczyłeś, zostawiłeś, laska sie zamartwia a Ty uważasz, ze ona chce naciągać cie na kase (ojojj ale kasy na tego lekarza czy test byś wydal ojojo). Dziewczyna pewnie nie jest w ciąży tylko panikuje, ale "dość młody" chłopie troche odpowiedzialności za swoje czyny .

1. tak, test może nic nie pokazać
2. poznasz np. idąc z nią do laboratorium na badanie hcg we krwi koszt 20-30 zł.

i zakładaj na drugi raz gume
QsQs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 09:28   #357
kasiagora23
Zadomowienie

Może dziewczyna nie wie jak ten test zrobić. Są cztary możliwości jeżeli chodzi o test:
1)dwie kreski- jest w ciąży
2)jedna kreska- nie jest
3)jedna kreska(odwrotnie niż wyżej)- test jest błędny
4) "nic nie pokazuje"czyli nie ma żadnych kresek- test jest błędny lub go w ogóle nie użyła.
Jedna kreska pokazuje że test jest sprawny a druga ewentualną ciąże.
Dodam że test powinna robić rano bo wtedy wyniki jest najbardziej dokładny chociaż gdyby była w 3 mies. to o każdej porze by jej wyszły dwie kreski.
Najtaniej będzie jak kupi drugi test i dokładnie zastosuje się do ulotki.
Można również zrobić badanie z krwi. Jak mnie lekarz rodzinny skierował na badania krwi(inne) to na skierowaniu były różne badania(których mi nie zlecił więc nie były przez niego zaznaczone) wśród nich był test ciążowy. Więc wychodzi z tego że można iść do lekarza rodzinnego i poprosić o skierowanie na test ciążowy jeżeli nie chce/ boi się iść do ginekologa, ale jeżeli jest w ciąży to i tak będzie musiała iść. Ginekolog od razu by jej powiedział czy jest czy nie jest po badaniu ginekologicznym które trwa 3 min.
Zapytaj ją jak dokładnie robiła test ciążowy i co się pokazało.

Daruję sobie gadki na temat tego że poszliście do łóżka bez zabezpieczenia bo chyba już sam wiesz jaki głupi jesteś.
Daj znać jak się sprawy dalej potoczyły.
kasiagora23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 09:54   #358
effcia82
Zakorzenienie

warto wiedzieć, że odczytując wynik po czasie dłuższym niż 5 minut, test może być on fałszywie pozytywny.
effcia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 11:58   #359
arisa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez QsQs Pokaż wiadomość
Sebastiannn bezczelny koleś z ciebie Zamoczyłeś, zostawiłeś, laska sie zamartwia a Ty uważasz, ze ona chce naciągać cie na kase
Przecież jej nie zgwałcił. Jest tak samo winna, jak i on. Oboje nie popisali się.

http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png

http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png

15.12.2010 - prawo jazdy zdane
arisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 12:17   #360
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

tak wiec:

Pozdrawiam

jak jesteś taki młody i niedojrzały i nieoczytany to się nie zabieraj za seks. Wiek nie usprawiedliwia głupoty, a współżyjąc musisz się liczyć z możliwością wpadki.

Tak... bo wyliczone pi razy oko na kalendarzyku internetowym dni niepłodne to wyrocznia wszelka. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że ona jednak jest w ciąży, bo nawet obserwując organizm mierząc temperaturę itd nie jest się w 100% pewnym czy akurat się cykl nie przesunie i dni płodne też.

Co do okresu znowu cię zmartwie. Jeśli jest w ciąży prawdopodobnie mogła mieć plamienie w terminie okresu często z okresem mylone. Inne bo bardziej skąpe i mniej trwa. Test ciążowy źle zrobiony może nic nie pokazać. Może też stwierdzia, że nic nie pookazał, bo druga kreska (oznaczająca ciążę) była bladziutka. Ona pomyślała, że to test nic nie pokazał, a blada kreska też zwykle ciążę wskazuje.

Co do tej kasy ręce mi opadają... Jak dziewczyna jest w ciąży to już mi jej szkoda. Po męsku się zachowujesz nie powiem Do lekarza można iść państwowo, i państwowy nie znaczy gorszy więc luzik. lekarz da jej skierowanie na beta hcg, z krwi. Wtedy będzie czarno na białym czy jest w ciąży czy nie.

Swoją drogą dziewczyna się pewnie zamartwia, oczekuje zapewne wsparcia podtrzymania na duchu, a Ty na forum się dopytujesz czy nie chce cię naciągnąć na kasę i dzidziusia... Dorośnij facet... Życie, seks i partnerka to nie zabawki.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości