Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-01, 22:27   #2971
papryka85
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
o rany... czarny? to by musiał być już bardzo zaawansowany, co ? ale masz ładny avatarek
Też mi się podobają te świnki-takie słodkie
A kamień-no ja nie wiem od czego zależy jego kolor, ale kiedyś miałam kamień-żółty i czarny. Teraz jak już się zrobi, to raczej żółty, tudzież brązowawy, ale częściej robi mi się osad niż kamień.
Choć na ostatnim czyszczeniu byłam w grudniu i póki co-nigdzie nic się jeszcze nie zrobiło

Cytat:
Napisane przez snape_girl Pokaż wiadomość
Hej! Mam takie pytanie czy w sklepie stomatologicznym można kupić wyciągi?? Wiem tylko że miały na opakowaniu orła...

Pierwszy raz dostałam wyciągi i je zgubiłam w dzień po wizycie u orto

Mieszkam 200 km od mojej orto więc chciałabym uniknąć powrotu do niej.

Pozdrawiam
No właśnie nie w każdym. Ja też raz kupowałam wyciągi i w stomatologicznym nie mieli, musiałam iść do protetycznego. Ale na pewno warto zapytać/zadzwonić, bo może akurat ten Twój sklep stomatologiczny będzie lepiej zaopatrzony.

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Oj baby jak zwykle napisałyście, od jasnej ciasnej.. .

Jak tam prima aprilis? Ja wysłałam siostrze okropnego smsa, że poleciałam na schodach i dolna jedynka mi chyba wypadła, bo strasznie lata i trzyma się tylko na rusztowaniu . Biedna siostra w te pędy oddzwania.. Ja próbuję seplenić, chociaż to akurat ciężkie, no i leci gadka:
- Aga! Leć do dentysty, na pogotowie, do ortodonty.. gdzie jesteś? My [z szwagrem] zaraz przyjedziemy po Ciebie..
- Nie no daj spokój.. Krew nie leci, to przeżyję.. Ale teraz to już w ogóle nikt mnie nie zechce [stary tekst], taaaka szpara.. Ej, wstawią mi zęba? Auć boli..
- Agaaaa! Leć do dentysty...
- Ej no pooglądam jeszcze w lustrze i zobaczę, ok?
Oczywiście zgoda.. i po jakiś 30 minutach dostaję smsa 'Ty durna cipo' . Jakby nie było siostrzyczka łyknęła nene

Ale jedynki na dole mi fruwają, żeby nie było, aż miło
Ty kłamczucho paskudna
Stary 2009-04-01, 22:34   #2972
spioch7
BAN stały

A ja juz po wizycie troche sie zawiodłam ale cóz. Gdy minely 3 tyg z aparatem szpara miedzy jedynkami zeszla sie ...dzis rano patrze znowu jest poszlam na wizyte bo dzis mialam termin (na szczescie) no i podkrecila mi mocniej wymienila tez łancuszek (mam tylko na 1-kach) i znowu boli;/ oby juz sie nie rosunely bo ja cholery dostane! A orto mowła ze nie bedzie ruszac dalszych zebów dopóki te sie nie zejdą^^. Wzielam turkusowe gumeczki... nie wiem czy to dobry pomysly bo zęby wydają mi się żółte[?] Na kolejnej wizycie podkrecanie wymiana drutu na grubszy i separacja na dół. Będzie się działo...
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 22:36   #2973
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
no tak tak. wkońcu czasami są udane małżeństwa
Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Kmee - żarty się Ciebie niezłe trzymają
Ja nie miałam separacji, ale nie mam też pierścieni, bo mam bezligaturowy aparat
A bo dziś jakiś taki dobry humorek mam
Ta separacja od początku tak mi się kojarzy.. raz powiedziałam do BS "kochanie czas na separację"

Cytat:
orto. nic nie wspominała o separacji,ale ok.
może dopiero teraz mi powie
Wszystko zależy od tego co Ci jest pisane.......... (w karcie)

Cytat:
Oczywiście zgoda.. i po jakiś 30 minutach dostaję smsa 'Ty durna cipo' . Jakby nie było siostrzyczka łyknęła nene
buehahhahaa mistrzowska wkrętka
Ja dziś za to nabrałam kilku adoratorów, że w wakacje wychodzę za mąż
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 22:44   #2974
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
Taaak chodziło mi o bihelixa. No więc od wczoraj jestem jego posiadaczką, a dziś już mam odcisk na języku i policzkach

Gonia napisz proszę, czy czułaś to rozszerzanie (ja nie czuje nacisku ani parcia). Czy język jest się w stanie przyzwyczaić do jedzenia w tym wynalazku? Ile płaciłas za swój aparacik? Ja wydałam 600 zł, ale ponoć pierścienie mają mi zostać juz do konca leczenia ia aparat orto ma byc tanszy o 300 zł.
Rozszerzania nie czułam jakoś specjalnie Ale na początku też mi się porobiły takie okropne odciski na języku i tak strasznie mnie to bolało że nawet na noc podkładam sobie płatki kosmetyczne na ten łuk żeby choć na chwilę uśmierzyć ból
Na szczęście tak źle było tylko przez kilka pierwszych dni, potem przeszło i czułam go już tylko rano zaraz po przebudzeniu - na języku miałam pięknie odciśnięty wzorek
Na początku też trochę niewyraźnie wypowiadałam "sz" i "cz", ale to też minęło po jakiś 2 tygodniach
W jedzeniu mi nie przeszkadzał wogóle , no może tylko to że czasem było ciężko wydlubać resztki spod tego łuku
A płaciłam za niego 200zł i miałam założony od razu z aparatem stałym (za stały 1300 za łuk)

Mam nadzieję że szybko się do niego przyzwyczaisz

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 22:49   #2975
susinka1
Raczkowanie

Wracając do wątku kontaktów z orto, moje wyglądały następująco:

-19 lutego 1 wizyta, obejrzenie ząbków, wyciski, zdjęcia twarzy, pantomogram, rentgen ząbków.
-5 marzec 2 wizyta, przedstawienie kosztów i planu leczenia, analiza zdjęć i zębiszczy
-17 marzec podpisanie umowy i założenie drutów

także szybko i sprawnie.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

co do poast do zębów to teraz używam meridolu. Wcześniej kupiłam sobie blendamed wybielającą dla pijących kawę ale strasznie przesuszała mi śluzówki w paszczy więc oddałam

meridol bardzo mi odpowiada no i jest ukojeniem dla podrażnionych dziąseł, które zaczynały już lekko krwawić w aparacie
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 23:15   #2976
rozgwiazda
Rozeznanie

cześć wszystkim.. słuchajcie kupiłam sobie ten płyn Listerine do płukania buzi.. ale wg zaleceń to 30 sek. płókać.. matkoświęta! ja po 10 sek. wymiękam.. dziś dałam radę wytrzymać 20 sek. ale oczy to mi wyszły na wierch! Wy też tak macie czy to ja jestem jakaś dziwna
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-01, 23:45   #2977
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
cześć wszystkim.. słuchajcie kupiłam sobie ten płyn Listerine do płukania buzi.. ale wg zaleceń to 30 sek. płókać.. matkoświęta! ja po 10 sek. wymiękam.. dziś dałam radę wytrzymać 20 sek. ale oczy to mi wyszły na wierch! Wy też tak macie czy to ja jestem jakaś dziwna
tak ja też tak miałam i w dodtku ten płyn wyżarł mi śluzówkę. Teraz używam elmexu
Stary 2009-04-02, 00:02   #2978
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
Widzę, że większość z Was używa płynu Listerine - dobry jest? Zawiera alkohol? W czym jest lepszy od innych - macie już jakieś doświadczenia?

ktoś pytał o Blanxa - na allegro można dostać - przeciwko osadom. Tak jest w opisie aukcji i tak samo ten polecała dentystka i kobieta w sklepie stomatologicznym. Ok 20 zł kosztuje pasta. Wyruszę jutro na poszukiwania tej pasty i sztywego dużego wyciora - jakkolwiek to brzmi
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 00:09   #2979
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Ale to jest w tym wszystkim najlepsze
Taaaka zabawa - można się przyzwyczaić.
Co więcej - polubić
Stary 2009-04-02, 07:53   #2980
kliwia
Zakorzenienie

ładne żarty się was trztymaja

Ja umieram.
Moja ostatnia ósemka zaczęła sobie rosnąć, w zasadzie jest już gotowa, ale dziąsło mniej by jej pozwolić ujrzeć światło dzienne w pełnej krasie.
Jeszcze żadna AŻ tak nie bolała. Normalnie nie mogę jeść, a najgorsze jest w tym wszytskim to, że mi od tej ósemki promieniuje na pół szczęki aż do kła - który zaczął boleć sam z siebie, jakby mu to miało pomóc. Mnie to do szału dooprowadza! ech
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 08:49   #2981
manka1982
Raczkowanie

Cytat:
kobitki
jak myślicie kiedy będę miała aparacik?
teraz na 20 kwietnia mam dentystę i wszystkie ząbki będę miała wyleczone raczekj
no właściwie to dół,bo góry mi nie kazała narazie leczyć.bo po co?
przecież narazie mam tylko aparat na dół.
i później jadę do orto. ze zdjeciem pantomograficznym
i myślcie,że na następnej wizycie już można zakładać aparat??

wspomnę,że koszty miałam już przedstawiane na wizycie 1.

o matko! już się nie mogę doczekać kiedy wyprostuje,te moje kły..grr.

aż wstyd z nimi gdziekolwiek wychodzić.
pokazałabym wam zdjęcię,ale jestem zbyt wstydliwa.
i właściwie jak się tu wstawia zdjęcia??
Cytat:
Napisane przez Young Devil Pokaż wiadomość
ja pierwszą wizytę miałam 28 lutego i od tego czasu miałam robione zdjęcie pantomograficzne i nowe odlewy itd. zajęło to łącznie 4 wizyty i na 5 wizycie, czyli w tę sobotę będę miała robioną separacje. a na 6 wizycie będę miała zakładany aparat, czyli w przyszły czwartek
Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Moje kontakty z ortodontą:
czerwiec 2008- konsultacja I ze zdjęciem itp- wniosek wyleczyć dwójkę (perypetie z dwójką)
2 marca 2009- wycisk
23 marca 2009- aparat

Także na 3 wizycie, rozciągnięcie w czasie 9 miesięcy.
Ja na drugiej
Pierwsza wizyta 04 marca (juz miałam RTG ze sobą na konsultacji)
DRUGA 25.03 - aparacik , moze dodam ze separacje u mnie nie były potrzebne mam rurki i polecam je baaardzo

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 10:30   #2982
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Ja umieram.
Moja ostatnia ósemka zaczęła sobie rosnąć, w zasadzie jest już gotowa, ale dziąsło mniej by jej pozwolić ujrzeć światło dzienne w pełnej krasie.
Jeszcze żadna AŻ tak nie bolała. Normalnie nie mogę jeść, a najgorsze jest w tym wszytskim to, że mi od tej ósemki promieniuje na pół szczęki aż do kła - który zaczął boleć sam z siebie, jakby mu to miało pomóc. Mnie to do szału dooprowadza! ech

Współczuje bólu, ale pamiętaj, że pocieszeniem jest to, że to jest OSTATNIA ósemka - już więcej nie będą Ci dokuczać.
Ja, z drugiej strony Ci zazdroszczę, bo ja mam prawie 20 lat i ani jednej ósemki na wierzchu I żadne znaki na niebie i ziemi nie wskazują, abym w najbliższym czasie coś mogło się zmienić... A ja boję się, że one zaczną mi się wyrzynać jak zdejmę aparat no i narobią mi bałaganu...
Stary 2009-04-02, 10:38   #2983
aggie3
Rozeznanie

Witam przylacze sie do was

Cytat:

Współczuje bólu, ale pamiętaj, że pocieszeniem jest to, że to jest OSTATNIA ósemka - już więcej nie będą Ci dokuczać.
Ja, z drugiej strony Ci zazdroszczę, bo ja mam prawie 20 lat i ani jednej ósemki na wierzchu I żadne znaki na niebie i ziemi nie wskazują, abym w najbliższym czasie coś mogło się zmienić... A ja boję się, że one zaczną mi się wyrzynać jak zdejmę aparat no i narobią mi bałaganu...
ja tez tak mialam. jak mialam aparat nie wychodzila zadna osemka a teraz nie mam aparatu juz a mi zaczela wychodzic dolna osemka i sie zatrzymala (tylko kawalej jej widac). mam zaqlozona na dolne zeby retencje i nie wiem czy to przez nia nie chce dalej wyjsc ten zab czy co?? mam tylko nadzieje ze jak juz wyjdzie nie powykrzywia mi znowu zebow bo wtedy te wszystkie lata z aparatem poszlyby na marne
aggie3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 10:57   #2984
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Ale to jest w tym wszystkim najlepsze
Taaaka zabawa - można się przyzwyczaić.
Co więcej - polubić
zabawa... ihih...wcześniej miałam płyn sensodyne i za pierwszym razem był mocny... ale juz za drugim spoko.. Ale to sie umywa do tego listerine kurcze może dam radę się przyzwyczaić.. ale jak na razie po płukaniu wyglądam jakbym sie ostro nzwaliła bo oczy to mam czrwone, że hoho
Stary 2009-04-02, 10:59   #2985
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
zabawa... ihih...wcześniej miałam płyn sensodyne i za pierwszym razem był mocny... ale juz za drugim spoko.. Ale to sie umywa do tego listerine kurcze może dam radę się przyzwyczaić.. ale jak na razie po płukaniu wyglądam jakbym sie ostro nzwaliła bo oczy to mam czrwone, że hoho
Hehehe
To może rozcieńczaj sobie wodą - ja też tak robiłam na początku
Stary 2009-04-02, 11:20   #2986
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Hehehe
To może rozcieńczaj sobie wodą - ja też tak robiłam na początku
oooooo tj. pomysł!!! hihi. Nie pomyślałam hihi
Stary 2009-04-02, 11:55   #2987
kliwia
Zakorzenienie

blondi to fakt dobre to pocieszenie że to ostatnia 8mka
Moje zaczęły wychodzić jak miałam aparat, bo po wyrwaniu 4 zębów dostały luzu i się wykluły.
Mam mikronowe szparki, więc w sumie mi te ósemki pomogą pozamykać już na retencji wszytsko. Mam nadzieję,. Jesli jednak będzie się działo coś niedobrego, nie zawacham się usunąć 8mek
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 11:57   #2988
kilianna
Zakorzenienie

ale za to listerine jak fajnie odświeża

Kmee, Ty nikczemnico, a ja myślalam, że masz męża... hmm chyba coś źle zrozumiałam
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 13:36   #2989
kar0link4
Zadomowienie

GG do kar0link4

Informuję, że od dzisiaj przez 2 tygodnie w drogeriach Natura płyn Listerine jest w promocji - 13.99.!

Czasami potrzeba odrobiny szaleństwa, by postawić kolejny krok.

Nieustanna marzycielka.!
kar0link4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 14:03   #2990
rudo-zielona
Zadomowienie

Strzeliła mi dzisiaj tak dwójka, że myślałam, iż się ułamała.
Kobiety czy to jest normalne?? Rozumiem zęby się ruszają, ale żeby trzaskały przy tym jak przy wyrywaniu??

Jaka pogoda nam się robi... Normalnie jak marzenie
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 14:04   #2991
manka1982
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Informuję, że od dzisiaj przez 2 tygodnie w drogeriach Natura płyn Listerine jest w promocji - 13.99.!
Dziękujemy za info

Proszę karolink4 wklej swoje zdjęcie przed założeniem aparatu, bo normalnie nie moge sie napatrzeć na te Twój avatar, czy masz takie ładne z natury te zęby, czy taką "magię" uprawiają w ortodoncji

manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 14:11   #2992
susinka1
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aggie3 Pokaż wiadomość
Witam przylacze sie do was

ja tez tak mialam. jak mialam aparat nie wychodzila zadna osemka a teraz nie mam aparatu juz a mi zaczela wychodzic dolna osemka i sie zatrzymala (tylko kawalej jej widac). mam zaqlozona na dolne zeby retencje i nie wiem czy to przez nia nie chce dalej wyjsc ten zab czy co?? mam tylko nadzieje ze jak juz wyjdzie nie powykrzywia mi znowu zebow bo wtedy te wszystkie lata z aparatem poszlyby na marne
Właśnie dlatego powinno się robic pantomogaficzne zdjęcie. aby nie byłopotem takich niespodzianek. I moim zdaniem, żaden porządny orto, ŻADEN, nie powinien założyc aparatu gdy nie ma takiego zdjęcia.

Bo może się własnie tak zdarzyć, że wyprostują się Wam ząbki, zainwestujecie w to kupę kasy a ósemki wszystko zniszczą. Wniosek jest taki, że Wy macie portwel chudszy o kilka tysięcy, żeby bez zmian tzn takie jak przed leczeniem a orto jest szczęsliwy bo zarobił i ma gdzieś co z waszymi zębami.
Stary 2009-04-02, 14:40   #2993
aggie3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego powinno się robic pantomogaficzne zdjęcie. aby nie byłopotem takich niespodzianek. I moim zdaniem, żaden porządny orto, ŻADEN, nie powinien założyc aparatu gdy nie ma takiego zdjęcia.

Bo może się własnie tak zdarzyć, że wyprostują się Wam ząbki, zainwestujecie w to kupę kasy a ósemki wszystko zniszczą. Wniosek jest taki, że Wy macie portwel chudszy o kilka tysięcy, żeby bez zmian tzn takie jak przed leczeniem a orto jest szczęsliwy bo zarobił i ma gdzieś co z waszymi zębami.
No ja wlasnie mialam takie zdjecie robione przez zalozeniem aparatu ale orto nic nie mowila co z tymi osemkami i tak zostalo. po zdjeciu aparatu nie robila mi zdjecia wiec nawet nie wiem co z tymi zebami sie zrobilo.
aggie3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 15:07   #2994
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Strzeliła mi dzisiaj tak dwójka, że myślałam, iż się ułamała.
Kobiety czy to jest normalne?? Rozumiem zęby się ruszają, ale żeby trzaskały przy tym jak przy wyrywaniu??

Jaka pogoda nam się robi... Normalnie jak marzenie
mi też tak dziwnie trzeszczą, dosłownie identyczne mam wrażenie, jak Ty
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 15:33   #2995
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kar0link4 Pokaż wiadomość
Holibka, a ja ostatnio kupiłam za około 16 złotych Listerine w Rossmannie Ale była szczoteczka gratis
Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Na zdjęciu pantomograficznym są ósemki u mnie - sztuk trzy. Ale one póki co nie mają zamiaru wykluć się na ten świat.
A orto powiedziała, że ósemkami będziemy się przejmować jak wyjdą na wierzch.
Stary 2009-04-02, 15:38   #2996
Young Devil
Przyczajenie

GG do Young Devil

chciałam dowiedzieć się jakiej pasty i płynu używacie i się pogubiłam w tych nazwach. (; wypisywałam i kreśliłam ;p mogłybyście mi powiedzieć jaka pasta i jaki płyn są wg was najlepsze, gdy nosi się aparat? byłabym bardzo wdzięczna, bo parę dni po założeniu aparatu jadę do holandii na wymianę, a nie chciałabym mieć tam jakichś nieprzyjemności związanych z bólem po umyciu itd.

8.01.2010

Young Devil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 15:41   #2997
susinka1
Raczkowanie

Cytat:
Holibka, a ja ostatnio kupiłam za około 16 złotych Listerine w Rossmannie Ale była szczoteczka gratis

Na zdjęciu pantomograficznym są ósemki u mnie - sztuk trzy. Ale one póki co nie mają zamiaru wykluć się na ten świat.
A orto powiedziała, że ósemkami będziemy się przejmować jak wyjdą na wierzch.

A jeśli wyjdą i zaczną krzywić zęby zwłaszcza gdy w paszczy za mało miejsca.
Nigdy nie wiadomo jak szybka mogą pokrzywić zęby i narobić szkód. Mój orto oraz wykładowcy z AM w moim mieście twierdzą, że tego typu ósemki należy usówać, zanim narobią szkód ortodontycznych
Stary 2009-04-02, 15:54   #2998
Aishwarya0
Raczkowanie

Cześć wszystkim!

Ależ mnie tu dawno nie było... sporo dziewczyn kończy już swoją 'przygodę' z aparatem, sporo się 'nowych' tu zagnieździło - i bardzo dobrze!! Czytam Was jeśli czas mój pozwala, ale nie piszę. Już Was lubię, jesteście nieziemskie . Szczególnie jeśli chodzi o rozmowy 'nocą' . haha

A mi... mija dzisiaj ROK z aparatem!!!!! Boże, ale ten czas szybko leci... A czy coś się zmieniło? Jasssne.. coś tam się poprzesuwały te moje zębiska... czasem widząc efekty niektórych np. po 6 miesiącach.. ech, jakoś smutno mi się robi, że mi w tak krótkim czasie się tak dużo nie zmieniło . Ale żyję sobie nadzieją - jest coraz lepiej . Porównując 2 kwietnia 2008 z 2 kwietnia 2009 (czyli dzisiaj!! ) mogę jednak powiedzieć, że różnicę widać i to nawet sporą . Ale o zakończeniu leczenia to nawet nie myślę, bo droga przede mną.. krótka nie jest . Nie narzekam, bo te moje zęby to takie koszmarne już nie są - może wkrótce wrzucę Wam tu jakieś zdjęciuszka .

A w ogóle.. to strasznie mi dziąsła opadły (obniżyły się, obniżyły... hahaha), aaaa, bo tak, żeby przypomnieć - mam tylko na górze aparat . Najgorzej to chyba jest z jednej strony na 7-mce gdzie mam pierścień.. czasem to tak bezczelnie mi krwawi, ale orto mi powiedziała, że normalne jest, że się obsuwają dziąsła przy aparacie .

No dobrze, nie zanudzam Was tutaj. Wszystkim życzę powodzenia, trzymam za Was wszystkich kciuki .

Mnie wizyta czeka 27 kwietnia, tuż przez weekendem majowym, ale to nic.. oby za bardzo mi druta nie podkręciła, bo spadnę z fotela, haha . Aa, używam Listerine niebieskiego - łoooo.. pierwszy raz był koszmarny , hahaha. A teraz jest całkiem fajnie - chyba dlatego, że się prawie skończył... :P. A pasty to używam jakiej popadnie, używałam Sensodyne, Colgate, Blend-a-med - tej akurat używam teraz .

Pozdrawiam też te wspaniałe wariatki, które nieziemskie poczucie humoru mają .

Ps. Smiechotko - wczorajszy żart mnie zwalił z krzesła, hahahaha. BRAWO!

Mera Baadshah!
Aishwarya0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 16:50   #2999
Tikoma
Raczkowanie

Dziewczyny mam cały język okaleczony i policzki nie wiem co by mi mogło na to pomuc no tylko ten wosk ale to i tak boli

Aishwarya0 a zwykły masz aparat, czy jakiś specjalny?
Tikoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-02, 17:19   #3000
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Jak tam prima aprilis? Ja wysłałam siostrze okropnego smsa, że poleciałam na schodach i dolna jedynka mi chyba wypadła, bo strasznie lata i trzyma się tylko na rusztowaniu . Biedna siostra w te pędy oddzwania.. Ja próbuję seplenić, chociaż to akurat ciężkie, no i leci gadka:
- Aga! Leć do dentysty, na pogotowie, do ortodonty.. gdzie jesteś? My [z szwagrem] zaraz przyjedziemy po Ciebie..
- Nie no daj spokój.. Krew nie leci, to przeżyję.. Ale teraz to już w ogóle nikt mnie nie zechce [stary tekst], taaaka szpara.. Ej, wstawią mi zęba? Auć boli..
- Agaaaa! Leć do dentysty...
- Ej no pooglądam jeszcze w lustrze i zobaczę, ok?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Ja dziś za to nabrałam kilku adoratorów, że w wakacje wychodzę za mąż
O Ty łamaczko męskich serc !!!
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości