Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-02, 14:12   #2401
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez kotekMamrotek Pokaż wiadomość

Dziewczyny szykujecie bielizne na noc poslubna a raczej ranek poślubny?hihi
nie wypowiedziałyscie sie ostatnio na mój temat odnosnie sexi wdzianka hmmmm?
w sobote odbieram sukienkę!!!! tym razem wezme aparat na ostania przymiarkę i pokaże sie wam obiecuje.
Zdecydowałam się na uszycie tego cietego welonu o ile pamiętacie, myslę że bedzie super tylko zrobie go troche mniejszy.
Jak znam mojego Tż to na pewno nie da mi rano spokoju Hihihi... Ale pewnie zainwestuje raczej w sexy piżamkę a nie bieliznę. Bo jak - zdejmę suknię, bieliznę spod sukni i założę inną bieliznę? Wydaje mi się to dziwne... A bielizna na podróż poślubną raczej...
Stary 2009-04-02, 14:15   #2402
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
no to super , a byłas w MS moda tam są nawet ciekawe sukienki

w puchatku kupowaliście obrączki ?
Bylam, ale jakoś nic mi w oko nie wpadło.

Obrączki kupowaliśmy w Skorpionie na Sienkiewce.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 14:16   #2403
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Jak znam mojego Tż to na pewno nie da mi rano spokoju Hihihi... Ale pewnie zainwestuje raczej w sexy piżamkę a nie bieliznę. Bo jak - zdejmę suknię, bieliznę spod sukni i założę inną bieliznę? Wydaje mi się to dziwne... A bielizna na podróż poślubną raczej...
ja to pewnie bede spała nago po co sie ubierac?? hehe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 14:21   #2404
kotekMamrotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja chyba bede musiała zadzwonic do ksiedza ze póxniej przyjdziemy do niego niz 3 miesiace przed slubem, aby nie pomyslał, ze zrezygnowalismy . a w urzedzie SC od reki daja dokumenty potrzebne do Koscioła??
hmmmm dzis jak bylismy u Księdza to dwa miesiące przed slubem, nie krzywił sie zbytnio i na szczescie nie powiedzial ze termin odwołany...ale by było

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
w sumie nie myslałam o tym żeby kupowac jakąś bielizne specialnie na tą noc ( a raczej poranek) nawet nie wiem czy będe miała siłę na tego typu sprawy, ale może po poprawinach
zobaczę
raczej od ręki daja te dokumnety tak jest przynajmniej u mnie w mieście
Cytat:
a ja np. białej bielizny nie lubie, poza tym ja bym chciała dla TZ cos specjalnego załozyc, a pod sukienkę nie moge bo sie moze odznaczac, wiec pomyslałam, ze na slub załoze normalna bielizne aby pasowałą do sukni, a dopiero na nastepna noc załoze cos wystrzałowego. poza tym czy ja w noc poslubna bede miałą na cos siłe jeszcze??
nam też dali od ręki dokumenty w USC
Ja założe ochoty narobie i pójde spać hahha
Sama nie wiem jak nie wnoc to po poprawinach a jak też nie to na podrózy poślubnej na pewno wykorzystam
nie pod sukienke odpada wystarczająco bedziemy miec na sobie metrów materiałow
kotekMamrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 14:25   #2405
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekMamrotek Pokaż wiadomość
hmmmm dzis jak bylismy u Księdza to dwa miesiące przed slubem, nie krzywił sie zbytnio i na szczescie nie powiedzial ze termin odwołany...ale by było
weź, czasami mi sie to po nocach sni
a seksi bielizne to napewno jakąs sobie kupie ach juz sie nie moge doczekac...

Generalnie to sie za TZ jakos steskniłam. wczoraj sie mało widzielismy przez ten mecz. dzis tylko ze 3 razy dawał mi buziaki jak szedł do pracy przez co mnie budził.

Stary 2009-04-02, 14:41   #2406
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Dziewczyny MASAKRA...szef dzisiaj powiedział, ze mnie zwolni z pracy, bo stwierdził, że w firmie już nie ma tak dużo pracy jak kiedyś i nie jestem już potrzebna (to nie prima aprillis...niestety ). Jestem załamana, akurat teraz...wszystkie moje plany legną w gruzach jak zostanę bez pracy, a myśleliśmy z TŻ o kredycie. Teraz to nawet na wynajem nas stac nie będzie...nie wiem co mam robić...buuuuuuuuuuuuuuuu RATUJCIE !!! Siedzę i ryczę
A tak poza tym to zamówiliśmy wczoraj zdjęcia studyjne - 75 pln od pozy. A dzisiaj byłam u mojego księdza w parafi po pozwolenie na ślub w innej parafi - wypisał, dałam mu 100pln i zostaną nam jeszcze do załatwienia u niego zapowiedzi.
trzymam kciuki zeby wszytsko sie dobrzez skonczylo..

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
[Moja suknia się dopiero będzie szyć i boję się ze krawcowa w 3 miesiace moze nie zdążyć. Ile to zajmuje? Ile wydałaś na materiały? Moja krawcowa powiedziałą , ze na suknię z trenem będzie potrzebować 10 m. A Twoja?
mi sie szyje w salonie wiec niestety niepomoge ci.. bo oni niezamawialam amaterialu ani nic... ale wiem ze przymiarka bedzie maj czerwiec a do uszycia szla koniec lutego..

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

Kasiaher - baciki Ci sie naleza - buzia mi sie usmiechnela od ucha do ucha, jak napisalas ze bedzie bebe
Martucha - znalazlam dla Ciebie zielonakwy makijaz

http://www.snobka.pl/artykul/5482/ma...no_-_fioletowy
jest przepiekny bardzooo delikatyny uwielbiam takie

Cytat:
Myslałam, ze przed slubem tak poscicie

teraz mam kilka pytan na miły poczatek dnia:
1. czy kupujecie te wkładki do zaproszen, ze nie chcecie kwiatów a np. kupony totka??
2. co sądzicie o wiązance slubnej z lilii (czy te smolinoski nie brudza sukni slubnej)??
3. czy to prawda, ze wniosek o nowy dowód mozna skłądac w urzędzie dopiero miesiąc po slubie?? Ile czeka sie potem tak mniej wiecej na dowód??
4. Ile czasu przed slubem rozwozicie zaproszenia?? Myslalam o 2 miesiącach przed ale nie wiem czy to nie za mało??
5. Ile czasu przed slubem chcecie potwierdzenie od gosci?? miesiąc przed?? Bo musze to na zaproszeniu ując
1 - bedziemy drukowac na zaproszeniu...
2. nie wiem
3. nieprawda, mozna skadac odrazu wiem bo pytalam bo chcemy sie starac o kredyt
4 my rozwozimy maj czerwiec
5 potwierdzenie do konca czerwca

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki
Nie było mnie tu trochę, ale mam natłok zajęć, zreszta pisałam już o tym do Martuchy
No, ale widze, że poza nią, nikt tu za mna nie tęskni
czesc wlasnie siadam zeby ci odpisac
a wogole to obraczki sa piekne

Cytat:
jak patrze na ich obrączki to ceny są różne. Czasami bardzo wygórowane, ale to bardziej na tych "wyjatkowych" obraczkach . a cena 2200 za komplet obraczek (z brylantem) mysle, ze nie ejst duzo. bez brylantu jedna kosztowała cos ok 990zł, a z brylantem 1200 czy jakos tak. juz dokladnie nie pamietam.
a ty ile zapłaciłas za swoje??
teraz tylko pytanie czy ta cena juz zostala zmieniona po skoku zlota bo jak patrzylam w aparcie to niewidzialam tanszej niz 1000 za sztuke.. .

Cytat:
Rybulko tu chodzi o to, ze mozesz miec brylancik, to wtedy jest drozej. Napewno to nie zalezy od rozmiaru, bo jak nam babka w saloniu mówiła cene, to nie pytała nas rozmiar. za to powiedziała, ze w styczniu jak sie o ty pytalismy to złoto było na najdroższym miejscu na giełdzie wiec w salonach mieli znizki na to obraczki i ceny nie tak jak na stronie tylko takie jak ci napisałam wczesniej. Kobietka poiwedizła, ze tak jest zawsze, a jak cena złota spada, to wtedy znizki maleją, albo znikają. aby ta cena obraczki była w podobnym przedziale.
ogollnie to cena zalezy od rozmiaru i jestem tego pewna bo mojego wojtka kosztowala wiecej niz moja - jest dwa razy wieksza.. wiec ilosc zlota napewno wplywa na rozmiar i cene.. nie daj sobie wscisnac ze nie.. i wogolnie to polecilabym poszukac w malych jubilerach bo w aparcie przeplacicie...

Cytat:
oo super dzieki za odpowiedź coraz bardziej jestem do nich przekonana

dziewczyny a gdzie wybieracie sie w podróz poslubną??
myy lecimy do portugali

a ja na 17 mm zebranie w przedszkolu z rodzicami ciekawe ile ich przyjdzie...
Stary 2009-04-02, 14:45   #2407
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

teraz tylko pytanie czy ta cena juz zostala zmieniona po skoku zlota bo jak patrzylam w aparcie to niewidzialam tanszej niz 1000 za sztuke.. .

ogollnie to cena zalezy od rozmiaru i jestem tego pewna bo mojego wojtka kosztowala wiecej niz moja - jest dwa razy wieksza.. wiec ilosc zlota napewno wplywa na rozmiar i cene.. nie daj sobie wscisnac ze nie.. i wogolnie to polecilabym poszukac w malych jubilerach bo w aparcie przeplacicie...

Dokładnie, rozmiar ma wpływ na cenę, to oczywiste.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 14:51   #2408
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to pewnie bede spała nago po co sie ubierac?? hehe
W sumie to Cię popieram Ja nie mieszkam z moim TŻ i tylko w weekendy spędzamy noce razem, a to wiadomo rodzice za ścianą to nie będę nago spała hehe więc w noc poślubną sobie pozwole
A na podróż poślubną nie wiem czy sie gdzieś wybierzemy. Niestety nie mamy zbyt dużo pieniędzy i zobaczymy czy pozwoli nam na to budżet, bo szczerze mówiąc pieniądze, które dostaniemy na wesele wloelibyśmy odłożyć na mieszkanko to jest dla nas o wiele ważniejsze, a na takie wakacje możemy się jeszcze wybrać później
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 15:11   #2409
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Martucha pewnie jeszcze z TZ czegos poszukamy. ja tylko podałam cene jak nam babka w salonie przedstawiła. i wiem, ze moja była troche drozsza bo była z brylantem.
ale ciesze sie, ze napisałas, ze mozna od razu składac dokumentu o nowy dowód. bo inaczej byłoby mi to nie na ręke, przez Holandie. a ile czasu oni ten dowód wyrabiaja??

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Jesli kupiło sie pierscionek zareczynowy w Aparcie to podobno dostało sie takie znizki na 10 na obraczki. czy te znizki sa imienne??

Stary 2009-04-02, 15:21   #2410
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry

kupilam dzisiaj bratki i narcyzy przed dom, w sobote bedzie wsadzac, bede miec pieknie przed domem w dniu slubu

przymierzylam chyba z 50 par okularow przeciwslonecznych z polaryzacja, ale do mijej malej twarzy pasowaly jedne tylko ale tz mowi, ze jakos tak malo kobiece

boli mnie glowa i nic mi sie nie chce

dzwonila do mnie babka od sukni slubnej , ze firma do niej wydzwania, ze pisze maile ( pisalam w zeszlym tygodniu ) o pytanie dotyczace kol z halkami... i mnie zje*bala, ze to z nia wspolpracuje a nie z firma, to ja sie pytam po co maja strone internetowa na ktorej jest email i kontakt, gdzie mozna zadawac wszystkie pytania...

wiec pani powiedziala, ze jesli mam watpliwosci, ze suknia jest zbt szeroka moze mi dac taka juz "ulezana" halke ze sklepu, suknia wtedy vedzie wezsza, ale halka stara... no i co mam zrobic ????????????????????????? ????????????????????????? ?????????????????
Stary 2009-04-02, 15:25   #2411
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agus nie wiem do koładnie o co chodzi z twoją suknią, bo nie było mnie na wątku 2 miesiące.

Ja tez przywiozłam mamie 2 reklamówki cebulek roznych kwiatkó do posadzenia, powiedziała, ze juz powsadzała, wiec mam nadzieje, ze 1 sierpnia bedzie cud, miód

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 15:30   #2412
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Dziewczyny MASAKRA...szef dzisiaj powiedział, ze mnie zwolni z pracy, bo stwierdził, że w firmie już nie ma tak dużo pracy jak kiedyś i nie jestem już potrzebna (to nie prima aprillis...niestety ). Jestem załamana, akurat teraz...wszystkie moje plany legną w gruzach jak zostanę bez pracy, a myśleliśmy z TŻ o kredycie. Teraz to nawet na wynajem nas stac nie będzie...nie wiem co mam robić...buuuuuuuuuuuuuuuu RATUJCIE !!! Siedzę i ryczę
A tak poza tym to zamówiliśmy wczoraj zdjęcia studyjne - 75 pln od pozy. A dzisiaj byłam u mojego księdza w parafi po pozwolenie na ślub w innej parafi - wypisał, dałam mu 100pln i zostaną nam jeszcze do załatwienia u niego zapowiedzi.
ojej kochana współczuje, wiem co czujesz, bo sama obawiałam się o moją pracę, na szczeście się udało, z tobą też tak będzie, jeszcze nic nie jest przesądzone

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dziękuję za link. Szukam białych niskich, a Ty masz ecri prawda?

Zazdroszczę już załatwienia tych prób. Ja dopiero musze sie zaczac rozgladac za czyms.
tak, ja mam ecru. Na żywo świetnie się prezentują. Z tego co pamiętam można zamówić wysokość obcasa, mają taki 3,5 cm, potem 5 cm(akurat ja mam te), no i 7 cm.
Co do zapisywania się na makijaż i fryzurę, to u mnie, w małej miejscowości w tym saloniku były już na ten dzień jakieś zapisy. Na pewno zapisała się tam ta druga PM, która ślubuje godzinę po nas. Ona jest zapisana na 9, ja na 7:30- bo późniejto już by dla mnie było za późno, tym bardziej, że potem makijaz, ubieranie się i wyjazd na plener przed mszą. No ale nie zraża mnie ta wczesna godzina, bo wiem, że będę pierwszą klientką i nie będę się stresować, że coś się opóźni, kogoś za długo będą czesać itp.

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
A ja ostatnio zauważyłam że coraz częściej bolą mnie zatoki, kiedyś zawsze to mnie głowa bolała tam z tyłu nad szyją a teraz kilka razy już mnie bolały zatoki.

wczoraj sie dowiedziałam ze moja mama może mieś w lipcu operacje na kolano i może mie chodzić jakiś czas a we wrześniu wesele i nie wiem co to będzie
nie martw się, trzeba dowiedzieć się ile może to potrwać. Mama na pewno będzie miała dużą motywacje do tego by się rehabilitować i szybko wrócić do formy

Cytat:
a co wy dziewczyny tak poscicie jesli chodzi o sex?? juz 2 osoba pisze, ze ma post
my robimy sobie przerwę do ślubu, tzn staramy się ogranczać no a druga sprawa, że nie ma warunków ku temu zbytnich, bo ciągle ktoś w domu. Jakoś dajemy radę

Cytat:
1. czy kupujecie te wkładki do zaproszen, ze nie chcecie kwiatów a np. kupony totka??
2. co sądzicie o wiązance slubnej z lilii (czy te smolinoski nie brudza sukni slubnej)??
3. czy to prawda, ze wniosek o nowy dowód mozna skłądac w urzędzie dopiero miesiąc po slubie?? Ile czeka sie potem tak mniej wiecej na dowód??
4. Ile czasu przed slubem rozwozicie zaproszenia?? Myslalam o 2 miesiącach przed ale nie wiem czy to nie za mało??
5. Ile czasu przed slubem chcecie potwierdzenie od gosci?? miesiąc przed?? Bo musze to na zaproszeniu ując
1. nie będziemy chcieli takich wierszyków, ale jeśli byśmy je mieli to wydrukowałabym je na zaproszeniu, bo sama je zrobię
2. na bank odcinają te brudzące smolinoski. Lilie są piękne, ale jak dla mnie mają za intensywny zapach
3. nie wiem, może chodzi o to, że m-c może trwać wyrobienie aktu małżeństwa w urzędzie
4. ślub 08.08, a zaproszenia będziemy rozwozić w czerwcu. Jak dla mnie 2 m-ce przed to idealny czas
5. ostateczny termin potwierdzenia przybycia jakoś na 3-4 tyg. przed śłubem. Liczymy jednak, że ludzie od razu nam się zdeklarują czy będą czy nie

Cytat:
Byłam wczoraj w kwiaciarni zorientować się w cenach bukietów slubnych i dekoracji na samochód. Jakoś tak strasznie drogo: bukiet dla mnie 200pln, dla świadkowej 150pln, butonierki dla Młodego i Świadka po 50 pln, dekoracja na samochód 400 pln. Musze się jeszcze rozejrzeć, może znajdę coś tańszego. A jak jest z kwiatami u Was?
moja kwiaciarka mówiła, że zawsze robi bukiety między 100, a 150 zł. Za strojenie auta takie jak mi się podoba wzieła 50 zł, mam nadzieję, że nam też tak policzy. Za butonierkę chyba nie policzy- będzie razem z bukietem liczona. Bukietu do świadkowej nie będę miała, bo będą nam świadkować faceci. Generalnie udało mi się znależć fajną i tanią kwiaciarnię

Cytat:
Witajcie dziewczynki
Nie było mnie tu trochę, ale mam natłok zajęć, zreszta pisałam już o tym do Martuchy
No, ale widze, że poza nią, nikt tu za mna nie tęskni

Dziś musiałam tu zajrzeć, bo mijają dokładnie 2 lata mojego pobytu na wątku
Nie pytajcie kiedy to zleciało

Z nowości: odebraliśmy juz obrączki . Zrobili je miesiąc przed wyznaczonym terminem Sa piekne, mierzyliśmy je cały dzień
ja też teśnkie śliczne obrączki aż nie mogę się doczekać naszych, będą pod koniec miesiąca

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Jestem piękna Byłam u fryzjera
ja byłam wczoraj i też jestem odmieniona, dobrze mi ta nowa fryzura zrobiła, bo już byłam znudzona tymi moimi włosami.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
O jak miło, ze ktoś pamietał Kochana Basia

Byłam obleciałam chyba z 5 salonów ze świadkową, ale tylko w dwóch znalazłam coś konkretnego. Zdjęcie mam tylko jedno
Wybrałam trzy modele:
1 i 2 marszczony na brzuchu w kształcie literki A z tym, ze jedna kosztowała 2500zł druga 1500, podobała mi się jeszcze taka odcinana pod biustem, ale nie wiem. Spisałam sobie nazwy modeli i pojde jeszcze z mam.
Raczej na pewno kupie suknie w tym drugim salonie, a właściwie w pracowni krawieckiej, sukienki w cenach do 1800 welon halka gratis. NAwet taki trzy metry dwu warstwowy i w sukienkach wszystko mozna sobie zmieniac. Poza tym ta pierwsza za 2500 zrobiła mi talie, ale była bardzo ciężka.
Sama już nie wiem
pokaż to zdjecie, koniecznie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 15:33   #2413
aloy
Raczkowanie

hejdziewczyny pewnie mnie nie pamiętacie już.... tak dawno tu nie byłam.... a mi został już tylko miesiąc do ślubu

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 15:38   #2414
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
hejdziewczyny pewnie mnie nie pamiętacie już.... tak dawno tu nie byłam.... a mi został już tylko miesiąc do ślubu
hej i jak emocje??

Stary 2009-04-02, 15:44   #2415
aloy
Raczkowanie

Cytat:
hej i jak emocje??
a wiesz nawet się nie denerwuje, tylko mnie zastanwaia dlaczego moi rodzice chcieli tak duże wesele... już teraz niektóre rzeczy bym zmieniła... w czwartek jadę na ostatnią przymiarkę sukni śl. a nie mam jeszcze butów... o dodatki się nie martwię bo wybiorę tam na miejscu. A i nie mam jeszcze bielizny... hmmm...

Ola 19.10.2009
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 15:45   #2416
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
a wiesz nawet się nie denerwuje, tylko mnie zastanwaia dlaczego moi rodzice chcieli tak duże wesele... już teraz niektóre rzeczy bym zmieniła... w czwartek jadę na ostatnią przymiarkę sukni śl. a nie mam jeszcze butów... o dodatki się nie martwię bo wybiorę tam na miejscu. A i nie mam jeszcze bielizny... hmmm...
oj mi to babki w salonie juz na pierwszej przymiarce kazały miec buty i bieliznę slubną

a co bys zmieniła teraz??

Stary 2009-04-02, 15:52   #2417
jaga_2001
Zakorzenienie

A my sie zastanawiamy czy robic duze wesele, czy moze jednak skromny obiad dla najblizszych... I tak sie zastanawiamy i zastanawiamy i sie zdecydowac nie mozemy a na swieta musieliibysmy juz rozdawac jakby cos pierwsze zaproszenia...

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 15:54   #2418
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
A my sie zastanawiamy czy robic duze wesele, czy moze jednak skromny obiad dla najblizszych... I tak sie zastanawiamy i zastanawiamy i sie zdecydowac nie mozemy a na swieta musieliibysmy juz rozdawac jakby cos pierwsze zaproszenia...
czesc Jaga
a co ty kombinujesz??
Myslałam, ze masz juz wszytsko pozaławtiane(sala, zespoł, itp)

Stary 2009-04-02, 15:55   #2419
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
1. tak my bedziemy miec takie wkladki .. ze zamiast kwiatow chcemy przybory do szkoly ( dla Domu Dziecka )

Cytat:

Z nowości: odebraliśmy juz obrączki . Zrobili je miesiąc przed wyznaczonym terminem Sa piekne, mierzyliśmy je cały dzień
sliczne obraczki !!!!
my mamy takie same tylko ze nie polokragle tylko plaskie

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-02, 16:03   #2420
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
czesc Jaga
a co ty kombinujesz??
Myslałam, ze masz juz wszytsko pozaławtiane(sala, zespoł, itp)
no bo jest wszystko zaltwione. ALe za sale nie wplacalismy zaliczki a na zespol mysle, ze ktos bylby chetny. Pytanie czy znalezlibysmy na 1 sierpnia w reastauracji wolny termin i czy chcieliby obsluzyc ok 15 osob podajac tylko jedno danie...
Jest nie za ciekawa relacja miedzy rodzinami to raz a dwa ojciec TZ go wkurzyl i sie zastanawiamy czy na zlosc nie zrobic. TZ powiedzial mu, ze sie zastanwiamy nad uroczystoscia tylko. Na co ojciec TZ powiedzial, ze musimy robic duze, bo trzeba tyle ludzi pozapraszac. TZ zatkalo, bo to nasze wesele i to my z wlasnej kieszeni bedziemy placic. Ale dla niego nie honor by wesele bylo skromne i na pare osob... Do tego kazal nam brac wszystkie 7 dan i do tego stol wiejski.... Taaa, a my po slubie mamy to wszystko wywalic? Od niego kasy nie chcemy, bo bedzie sie wchrzanial jak to juz i teraz robi...

AV by jaga_2001
Stary 2009-04-02, 16:07   #2421
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
no bo jest wszystko zaltwione. ALe za sale nie wplacalismy zaliczki a na zespol mysle, ze ktos bylby chetny. Pytanie czy znalezlibysmy na 1 sierpnia w reastauracji wolny termin i czy chcieliby obsluzyc ok 15 osob podajac tylko jedno danie...
Jest nie za ciekawa relacja miedzy rodzinami to raz a dwa ojciec TZ go wkurzyl i sie zastanawiamy czy na zlosc nie zrobic. TZ powiedzial mu, ze sie zastanwiamy nad uroczystoscia tylko. Na co ojciec TZ powiedzial, ze musimy robic duze, bo trzeba tyle ludzi pozapraszac. TZ zatkalo, bo to nasze wesele i to my z wlasnej kieszeni bedziemy placic. Ale dla niego nie honor by wesele bylo skromne i na pare osob... Do tego kazal nam brac wszystkie 7 dan i do tego stol wiejski.... Taaa, a my po slubie mamy to wszystko wywalic? Od niego kasy nie chcemy, bo bedzie sie wchrzanial jak to juz i teraz robi...
oo to nie zaciekawie wcale sie nie dziwie, ze na złosc tesciowi chcecie tak zrobic.
Jaga a twoim marzeniem jaki jest slub?? skromny czy wielki?? Nie sluchajcie nikogo. zróbcie tak, jak wam sie podoba. ale tez nie rezygnujcie ze swoim marzen (jesli jest nimi wielkie wiesele) tylko na złosc innym.

Stary 2009-04-02, 16:14   #2422
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
oo to nie zaciekawie wcale sie nie dziwie, ze na złosc tesciowi chcecie tak zrobic.
Jaga a twoim marzeniem jaki jest slub?? skromny czy wielki?? Nie sluchajcie nikogo. zróbcie tak, jak wam sie podoba. ale tez nie rezygnujcie ze swoim marzen (jesli jest nimi wielkie wiesele) tylko na złosc innym.
wiesz, ja od malego nie moglam sobie jakos wyobrazic, ze na moim weselu bedzie kupa ludzi. Zawsze myslalam o skromnej uroczystosci. Tylko TZ mial odmienne marzenie od mojego i chcial sie na swoim weselu wybawic, wyszalec, wyskakac... Teraz ja sama juz sie do tej mysli, ze bedzie duzo ludzi przyzwyczailam i jakos tak dziwnie jakbysmy mieli z tego wszystkiego rezygnowac. No ale life is brutal.

AV by jaga_2001
Stary 2009-04-02, 16:15   #2423
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, ja od malego nie moglam sobie jakos wyobrazic, ze na moim weselu bedzie kupa ludzi. Zawsze myslalam o skromnej uroczystosci. Tylko TZ mial odmienne marzenie od mojego i chcial sie na swoim weselu wybawic, wyszalec, wyskakac... Teraz ja sama juz sie do tej mysli, ze bedzie duzo ludzi przyzwyczailam i jakos tak dziwnie jakbysmy mieli z tego wszystkiego rezygnowac. No ale life is brutal.
To moze nie rezygnujcie, ale za to zróbcie je po swojemu. choc z drugiej strony jak tesciu tak wam truje to pewnie cięzko.

Stary 2009-04-02, 16:28   #2424
zaaaabcia
Zakorzenienie

Samba di Janeiro - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !! :wink o:

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 16:34   #2425
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Samba di Janeiro - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin !! :wink o:

ooo nie wiedziałam to wsyztskoe naj naj Samba . Twoje ostatnie urodzinki w stanie panieniskim

Stary 2009-04-02, 16:45   #2426
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Ja robię tylko obiad weselny dla ok. 22 osób i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa - tak sobie wymarzyłam TEN dzień - tylko w gronie naprawdę najbliższych
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 17:13   #2427
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Ja robię tylko obiad weselny dla ok. 22 osób i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa - tak sobie wymarzyłam TEN dzień - tylko w gronie naprawdę najbliższych
no ja tez tak chcialam, ale dla mego TZ najblizsza rodzina to tez ciotki i kuzynostwo.

AV by jaga_2001
Stary 2009-04-02, 17:33   #2428
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
no ja tez tak chcialam, ale dla mego TZ najblizsza rodzina to tez ciotki i kuzynostwo.
No u mnie też tak jest najbliższej rodziny jest jakieś 80 osób i to połowe rodzeństwa taty mojego TŻ nie zaprosiliśmy, bo nie utrzymuje z nimi kontaktu to nie ma sensu, bo tak to by było ze 200 osób na weselu.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 17:46   #2429
azzis
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.

Ostatnio mało mam czasu na czytanie w pracy młyn, a po pracy jeździmy po mieście w poszukiwaniu i załatwianiu różnych spraw.

Dzisiaj kupilismy koszyki na słodycze dla rodziców

Do ślubu miesiąc,a mnie się wydaje, że jeszcze tyle spraw nie dogranych
Im bliżej tego dnia, tym większy stresior

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-02, 18:03   #2430
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Myslałam, ze przed slubem tak poscicie

1. Nie mam w zaproszeniu żadnych próśb, chcemy dostać kwiaty bo bardzo je lubimy Jakbym pisała wierszyk to w zaproszeniu a nie na wkładce.
Na marginesie - niektórzy przeginają z tymi wierszykami, widziałam zaproszenie, w którym PM zażyczyli sobie totka, pieniądze i żeby goście byli na jasno ubrani - to przecież się robi z tego lista życzeń a nie zaproszenie
2. Śliczna - ale lilie łatwo uszkodzić. Brudzące elementy się wycina i po kłopocie.
3.Nie prawda, składasz jak masz w ręku akt małżeństwa.
4. My rozdawaliśmy teraz, jeszcze parę zostało, a do ślubu niecałe 2 miesiące. Tylko, że ja mam w maju, to "niechodliwy" i niewakacyjny miesiąc, na wakacyjne terminy prosi się u nas koło maja żeby ludzie sobie urlopy zaplanowali.
5. Potwierdzenie chcemy niecałe 2 tygodnie przed. W moich stronach nie prosi się o potwierdzenie miesiąc przed, to bardzo wcześnie.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości