![]() |
#1231 | |
Rozeznanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Cytat:
![]() ![]() Niedługo pewnie dołączę do Was do wątku Dziewczyny, więc witam się ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
Raczkowanie
|
![]() Przykre jest to, że z każdym dniem pracodawcy coraz bardziej utwierdzają nas, absolwentów szkół wyższych w tym, że tak na prawdę nie jesteśmy wiele warci bez doświadczenia. Tylko ja się pytam tych wszystkich kasiastych gburów na stołakch czy oni nie pamiętają jak zaczynali? Im do cholery też ktoś kiedyś dał szansę i są teraz tam gdzie są. Niestety kasa i pozycje przewraca ludziom w głowach i tracą resztki człowieczeństw chyba. Swoją drogą zastanawia mnie też fakt w jaki sposób DEBILE, tak tak dobrze cztytacie DEBILE dostają pracę na wyższych stanowiskach? W jednym z banków w którym pracowałam menagerami były osoby, które nie wiedziały czym jest czas pracy i nie potrafiły poprawnie wypełnić harmonogramu czy listy obecności, choc należało to do ich, nawiasem mówiąc niezbyt trudnych, obowiązków. Ludzie nie zdający sobie sprawy czym są badania kontrolne oraz wychodzący z założenia, że ważne dokumenty można wysłać miesiąc po terminie i nic się nie stanie. Ludzie wmawiający kadrom, że coś wysłali, a po przyciśnieciu przyznający się do kłamstwa. Tacy ludzie właśnie zajmują wyższe stanowiska. ZERO kompetencji. ZERO. I powiedzcie mi jak dostali tą pracę? Mieli dobrą gadkę i potrafili powiedzieć to co rekruter chciał usłyszeć. Ot cała filozofia, dobre aktorstwo. Kierownictwo ( panowie prezesi ) wyrażające zgodę na zatrudnienie nowych osób na stanowiska opiekunów klienta to już w ogóle rozumem nie grzeszy. Dlaczego? A to dlatego, że osoby takie po nawet 2 czy 3 przepracowanych dniach kawalifikują się do zwolnień grupowych. Mało tego, zgodnie z prawem dostają miesięczną odprawę. Tak wyglądają oszczędności w bankach. Ot rzeczywistość tynku pracy od drugiej strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Zadomowienie
|
susinka - wszędzie jest tak, nawet w prywatnych firmach. Stołki dostaje się po znajomościach.
Ty byś widziała co u mnie w firmie się działo i dzieje nadal. Praca tam podobała mi się do pewnego czasu, nie żałuję, że tam nie pracuję, nawet odradzałabym każdemu kto tam by chciał pracować tam ![]() ![]()
![]() |
#1234 |
Raczkowanie
|
hehe dziewczyny muszę Wam to napisać
![]() Pamiętacie WSF do której aplikowało kilka z nas? Otóż nikt nie chciał pracować za ich marne grosze ( molka ty wiesz ile proponowali ![]() Ogłoszenie pojawiło się dziś ponownie. I powiem Wam, że odczuwam pewnego rodzaju satysfakcję. A co! Niech się trochę pomęczą w szukaniu pracownika jak my w szukaniu pracy ![]() A ponoć kilkaset CV dostali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
Zadomowienie
|
Pamiętam, coś koło 800
![]()
![]() |
#1236 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny, jestem po 1 dniu szkolenia. Zmęczona, głowa mi pęka i trochę zawiedziona
![]() Do WSF było ponad 800 chętnych a wybrali osobę, która już zrezygnowała (???). No w sumie nie dziwię się jej. Pewnie znalazła lepszą pracę bo finansowo gorzej trafić nie mogła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej, jeśli masz jakieś pytania to śmiało pisz ale nie wiem czy będę mogła ci pomóc, bo ja dopiero teraz zapisuje się do KIBRu, wcześniej krótko pracowałam w dużej spółce audytorskiej.
![]() |
![]() |
#1239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1240 |
Zadomowienie
|
A to nie jest tak, że najpierw musisz trochę popracować w tym fachu bądź w zawodzie księgowej? Poszukam Ci strony gdzie o tym czytałam.
To chyba ta strona http://www.szkolenia.infor.pl/biegly-rewident-w12.htm i tu http://kibr.org.pl/pl/kandydaci_prakt_aplik
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2009-03-31 o 07:14 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Raczkowanie
|
ehh wczoraj wysłałam CV do IPN-u
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to kiedy zapiszesz się do Kibru to w sumie bez różnicy czy jak już dostaniesz pracę w audycie czy przed. Ale jeśli chcesz pracować w takiej firmie to musisz wyrazić chęć podchodzenia do egzaminów na rozmowie. Notomiast jeśli mieszkasz w mniejszej miejscowości to sama nie wiem co ci poradzić, bo sama myślę jak by tu zorganizować to wszystko.
![]() |
![]() |
#1244 |
Rozeznanie
|
No właśnie mieszkam w mieście, w którym o ile mi wiadomo nie ma żadnych większych firm audytorskich jak wielka Czwórka
![]() ![]()
![]() |
#1245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze możesz dojeżdzać- firmy audytorskie, a co do jednej jestem na 100 procent pewna pozwalają nawet brać taksówkę na ich kosztów, aby dojeżdzać do pracy..... Dwa zarobki w takiej firmie nawet na podstawowym stanowisku- dadzą Ci szansę na wynajęcie mieszkania i dosyć dobre życie....Inną sprawą jest fakt, że średnio będziesz miała czas na wydawanie tych pieniędzy, zwłaszcza w "sezonie" dla firm audytorskich- wtedy 60-70 godzin tygodniowo to norma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ale jajaaaaa. jaja jak berety normalnie.
Pamiętacie stanowisko, które mi zaproponowano w miejscu gdzie pracowałam? Nie było zgody prezesa na zatrudnienie mnie więc mnie wycyckano że tak powiem. Przeglądam sobie dziś jeden z portali z pracą a tam ogłoszenie, że szukają pracownika na to właśnie stanowisko. Mało tego szukają przez Work Service i studenci zaoczni mile widziani. W ofercie napisali też, że oferują atrakcyjne warunki płacowe. Tak tak 1000 zł na rękę rzeczywiści ( choć to miała być kwota na umowie o pracę ale jak widać oni kombinują więc może wyłuskają coś więcej ) Generalnie jeden wielki przekręt. Cholre, gdyby to ogłoszenie ukazało się wczoraj to bym im wysłałą maila ze służbowej skrzynki z "podziękowaniami" za zrobienie ze mnie idioty, danie mi nadziei i zmarnowanie mojego czasu. Szczyt chamstwa moim zdaniem!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Susinko, wcale się nie dziwię, że Cię tak zrobili (tzn. nie dziwię się, ze to właśnie ta firma, bo obie wiemy, ze po nich można się wiele spodziewać). A takie info - atrakcyjne warunki zatrudnienia to chyba stała formułka, niezmieniana przez nikogo. No i jak zatrudniają przez agencję to nie mają żadnych zobowiązań wobec biedaka, ale wątpię czy mogą mu dać większą pensję bo przecież jeszcze WS muszą opłacić. A może byś podeszła do WS i się dowiedziała jakie są warunki pracy i prz okazji dała CV. Dziewczyn u mnie słońce w pełni i chce mi się na rowerek wybrać. Szkoda, ze mój okres bezrobocia nie przypadł na wiosnę tylko na ponurą zimę, wtedy łatwiej o depreche. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny polecam filmiki (może trochę z przymrużeniem oka) o młodym absolwencie poszukującym pracy chodzącym na rozmowy rekrutacyjne
![]() część pierwsza: http://www.youtube.com/watch?v=aDk0PngILnQ część druga: http://www.youtube.com/watch?v=UtA1f...eature=related
Edytowane przez Buena Dzidzia Czas edycji: 2009-04-01 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli bardzo chcesz to możesz się przeprowadzić lub dojeżdżać do pracy, jeśli masz jakieś miasto w pobliżu. Wiadomo zarobki są takie, że można się utrzymać. Nie słyszałam o sponsorowaniu taksówek dla asystentów, żeby mogli dojeżdżać do pracy ![]() Ale oczywiście taksówki na PKP i z powrotem do domu, kiedy wraca się z badania są zwracane. W każdym razie najpierw trzeba dostać pracę a potem można myśleć o taksówkach ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1250 |
Rozeznanie
|
to ma na celu, ze pracodawca już nie zatrudnia kolejnego pracownika (w tym przypadku susinki) tylko podpisuje kontrakt z agencją i to ona zatrudnia pracownika. Tacy pracownicy sezonowi są zatrudniani przez WS na innych zasadach no i przede wszystkim nie są już problemem głównego pracodawcy. Poza tym przy studencie oczywiście mają dodatkowo korzystny zus. A niech im wyjdzie ten pracownik bokiem.
Wydaje mi się, ze susinka zrobi niedługo karierę w IPN i kto wie, może napisze książkę i usłyszymy u niej w wiadomościach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No poza angielskim, tam liczy się zasób słownictwa. Dopiero na rozmowach z managerem i supervisorem padają pytania z rachunkowości. No ale trzeba przemyśleć czy chce się to robić, zmieniać swoje życie dla pracy. Cytat:
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-04-01 o 21:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 |
Raczkowanie
|
molka w IPNie może kiedyś i baaaardzo bym chciała.
Dostałam od nich odpowiedź, że na razie jak wszystkie instytucje w tym kraju przeszli w tryb oszczędnościowy ![]() Dobre i to. Przynajmniej kulturalna odpowiedź a nie zlew totalny ![]() W moim mniemaniu rynek pracy umarł w tej chwili. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny
![]() Ja dzisiaj byłam w urzędzie pracy odebrać skierowanie na szkolenie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
o Fajnie ![]() Szkoda, ze tylko jeden kurs do roku przysługuje. Ja to bym sobie porobiła ich pełno, później może łatwiej z pracą. POza tym co myślicie. Mam skończone studia ekonomiczne i w UP są kursy w tym kierunku. Ale tak sobie myślę, że jak mam studia to jest to chyba wystarczająca wiedza do podjęcia pracy w tym kierunku. A pomimo to jej nie ma. Wiec sobie pomyślałam o przekwalifikowaniu: jakiś typowo praktyczny kurs, abym miała fach w ręku. Nie rozumie tego człowiek się kształci w danym kierunku, aby wykonywac daną pracę: stolarz będzie stolarzem a nie ekonomistą, wiec jak my konczymy dan ekierunki to dlaczego niemamy szansy późniejpracować w zawodzie. Chore. Edytowane przez joaa12 Czas edycji: 2009-04-02 o 10:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Zadomowienie
|
Ja zapisałam się na średniozaawanowany, będzie trwał 200 godzin.
Robię też dodatkowy kurs we własnym zakresie, który mnie interesuje ![]()
Edytowane przez bravvurka Czas edycji: 2009-04-02 o 13:12 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1258 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję bravvurka ![]() ![]() Jak ja zaczęłam swój kurs, to odrazu lepiej sie poczułam i w końcu przeszedł mi dołek ![]() Cytat:
![]() np ja teraz robię kurs prawo jazdy (które jest mi ogromnie potrzebne) i dodatkowo (tzn z przymusu, bo to sie łączyło) robię przedstawiciela handlowego. Do tej pory nie usłyszałąm na tym kursie ani 1 rzeczy, o której już bym sie nie uczyła (w dużo większym zakresie niz to mam teraz). Strasznie sie na tym nudzę, ale jakby nie było na zakończenie dostane certyfikat że to mam - zawsze to jakiś dodatkowy papier ![]() A muszę spr, czy u mnie też można robić tylko 1 kurs rocznie. U mnie w urzędzie jest jeszcze 1 kurs na kóry chętnie bym poszła (kadrowa + program płatnik). Jeszcze sie nie zaczął więc jest szansa, że po zakończeniu mojego zdążyłąbym sie na niego zapisać... tylko czy mogę ![]()
![]() |
![]() |
#1259 |
Zadomowienie
|
U mnie w pupie wpadł jeszcze jeden kurs mi w oko, ale pod koniec roku będzie.
![]() |
#1260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.