![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIV :)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
dzis mam calkiem dobry humor. ![]() TZ mnie wczoraj zabral na wyprawe rowerowa (chociaz rozpoczeciem sezonu tego nie nazwe bo my jezdzimy i w zimie). zrobilismy cale 50 km, a tak mnie dzis tylek boli ![]()
#2103 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym chciała już rozpocząć sezon rowerowy ![]() No żartujesz... a sorki za pytanie, ale płacą Ci przynajmniej za nadgodziny, albo możesz je wybrać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba żartujesz, oczywiście , że nie. Oficjalna wersja jest taka że w firmie czas i nakład pracy sa tak rozłożone ż enikt nie musi siedziec po godzinach. I nikt nie siedzi, opócz dziecwzyn z mojego działu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() Nie wyspałam sie dzis. I to bardzo. Dzis nie mam humorku. jakoś na 11 ide do pracy (dobrze, ze mam 10 min spacerkiem) - ciekawe do której ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale zapraszamy do rozmowy z nami, jesteśmy otwarte na nowe wizażanki ![]() Cześć, fajnie że weekend Dziewczyny dziękuję za pomysły na grilla zaraz wszystko skopiuję , jesteście niezastąpione ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ w pracy też bardzo często zostaje powyżej 8 h, bo ma nieoficjalnie nienormowany czas pracy, ale ostatnio jak przyszedł w sobotę, to dostał zrypę, czemu robi nadgodziny nikomu nie mówiąc, bo przecież muszą mu za to kase wypłacić, albo dać wolny dzień... Dori, nie odpowiedziałaś wczoraj, czy lubisz sałatki z makaronu. Chciałam Ci podać przepis na jedną ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2009-04-03 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro robię dwie ziemniaczane,jedną z boczkiem, drugą nie, pewnie będzie duże spożycie bo my z tymi znajomymi to siedzimy zawsze całą noc, gadamy, pijemy i jemy, nigdy nie mamy dośc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście pracuję 8 godzin i nadgodziny u nas nie występują (przynajmniej nie w moim dziale). Zdarzyło się parę razy, że musiałam przyjechać np. na chwilę w sobotę, albo coś dokończyć i posiedzieć z pół godzinki dłużej, ale też nie ma problemu jak się chce wyjść chwile wcześniej więc nie ma tragedii
![]() Dziewczyny w maju mam wesele i poszukuję jakiejś fajnej torebki wieczorowej. Widziałyście coś ciekawego w sklepach? Zupełnie nie mam pomysłu na taką torebkę - mam jedną taką prostą, ale jest nijaka i naszło mnie na nową ![]() edit: odnośnie przepisów to mam jeden fajny na sałatkę, ale chyba nie do końca na grilla bo jest z kurczakiem, ale tak w ogóle jest pyszna i wszystkim których częstowałam smakuje. A z grilla to lubię szaszłyki (mięsko na zmianę z papryką, cebulką, bakłażanem, pieczarkami itp. ponabijane na patyczki ![]()
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2009-04-03 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() o rany L_V podziwiam Cię, że Ty tam wytrzymujesz...
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
W niedzielę wybieram się do Lidla- coś jeszcze oprócz pesto jest godne polecenia??:P
Przypomniało mi się ,że znajoma mojej mamy polecała na grilla saszłyki z fileta z kurczaka i brzoskwiń (na kilka godzin moczymy pokrojone kawałki fileta w soku z brzoskiń,brzoskwinie odpowiednio kroimy a potem na zmianę nakuwamy). Nigdy nie jadłam, więc nie wiem czy faktycznie dobre, przy najbliższym grillu zamierzam wypróbować. Edytowane przez novocaine870 Czas edycji: 2009-04-03 o 09:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z makaronu robie dwie różne: 1. gotuję paczkę makaronu w kształcie ryżu (al denete), obieram ogórka zielonego ze skórki i kroję w drobną kosteczkę, pomidory przekrawam na pół, wyciągam cały miąższ i go wywalam. Tylko tę twardą część pomidorów kroję w równie małą kosteczkę. Szynkę kroję w paseczki. Mieszam wszystko, dodaję sól, pieprz, troszę papryki w proszku i trochę majonezu, żeby się wszystko skleiło... i tyle ![]() 2. gotuję makaron - farfalle. Do niego dodaję pokrojonego w kostkę, usmażonego na patelni (bez panierki) kurczaka, pokrojone w kostkę suszone pomidory z oliwy i brokuły ugotowane. Do oliwy po pomidorach wyciskam kilka ząbków czosnku, sól, pieprz, bazylię (wiadomo, przyprawy wg uznania) i dodaję tę oliwę do sałatki. Mieszam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zuza jak sałatka dobra to podaj przepis koniecznie ![]() Co do torebki na wesele to najmodniejsze są kopertówki, ale ja nie przepadam i kupuję zawsze coś co wykorzystuję później, nie wiem jaki kolor ale pełno jest imprezowych torebek nawet na allegro ![]() ButterB dzięki Novo...dzięki ![]() ButterB jaki to makaron w kształcie ryżu ? nie znam ... Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2009-04-03 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2115 |
Zadomowienie
|
Cześć,
pozwolicie, że później Was nadrobię... Jestem w pracy, więc mam czas ( ![]() Oczywiście wszystko kręciło się wokół Tż i tej biednej stopy (a właściwie już całej nogi). Jeździliśmy po wszystkich możliwych lekarzach, każdy mówił, że nic się nie dzieje i każdy odsyłał nas z kwitkiem. Ale jak nic się nie dzieje, skoro noga puchnie, bardzo boli. nawet jak szedł siusiu to rozkładał to na trzy razy, bo za jednym razem nie był w stanie ustać z bólu. W końcu mój tata załatwił wizytę w prywatnej klinice w Warszawie (najbliższa wizyta - prywatnie! - na listopad, ale tata pociągnął za odpowiednie sznurki i znalazło się miejsce na drugi dzień). W tej klinice leczą się prawie sami sportowcy polscy, olimpijczycy itp. Tż został zbadany i lekarz z przerażeniem stwierdził, że jak on może jeszcze chodzić po tym świecie ??? ![]() ![]() A on biedny z bólu nawet nie śpi... Dobra rozpisałam się. Koniec smutania.
![]() |
#2116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z Lidla lubię jeszcze czipsy takie w tubce jak Pringles, rurki waflowe w czekoladzie, zimne lody w czekoladzie (o takie tylko innej firmy http://germanfood-shop.com/Dickmann.jpg) zawsze przyglądam się słodyczom bo mają ciekawe produkty, czasem kupuje tez krewetki bo są w dobrej cenie. EDIT: Przepis na sałatkę z kurczaka gyros (pewnie większość z Was zna ale podaję bo jest pyszna) ok 2 filety z kurczaka kroimy w drobną kosteczkę, obtaczamy w przyprawie gyros - (ilość przyprawy wedle uznania, niektórzy dają opakowanie ja mniej), następnie smażymy na oliwie. Sałatkę układa się warstwowo - najlepiej w przeźroczystym naczyniu - wtedy ładnie wygląda. Warstwy są następujące: - kurczak - odrobina keczupu (ale naprawdę niewiele, tak tylko posmyrać kurczaka) - 1 cebula pokrojona w drobną kosteczkę - na to majonez (też niewiele byle przykryć cieniutką warstwą) - kilka ogórków konserwowych pokrojonych w kosteczkę (niektórzy piszą że kiszone ale ja robiłam zawsze z konserwowymi i jest pycha) - na to znowu odrobinka keczupu - kukurydza z puszki - majonez - kapusta pekińska - pokrojone na małe kawałki listki można trochę posypać solą. Ja na wierzch daję jeszcze prażoną cebulkę. Co do ilości poszczególnych składników to wedle uznania, tak żeby utworzyły warstwę na poprzedniej, a keczupu i majonezu naprawdę niewiele (ja nawet nie przykrywam całej warstwy tylko robie takie kleksy co kawałek) Składniki można wymieszać, ale wtedy nie wygląda tak fajnie ![]()
![]() Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2009-04-03 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Diana to koszmar normalnie ![]() Mam nadzieję, że w tej klinice Wam wszystko naprawią , czyli ta operacja to w Warszawie Was czeka ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Zakorzenienie
|
Diana jestem w szoku, ze tamci nic nie wykryli
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam za niego kciuki i wierze, ze wsyztsko bedzie dobrze PS. lekarze z Ostrołęki hm... nie musze wspominac, ze ja tam mieszkam ![]() Ja zmykam do pracy papa |
![]() ![]() |
![]() |
#2119 |
Zadomowienie
|
A w
![]() ![]() ![]() ![]() Zasrani lekarze, myśla, ze pozjadali wszystkie rozumy, biorą kasę za nic. Już postanowiłam, że tylko zdobędę dokumentację od nas i zgłaszam do jako błąd lekarski. Nie podaruję ![]() To jeszcze dobrze, że w porę to zostało zauważone, bo lekarz w Wawie powiedział, że to była kwestia dni i zator do mózgu. Wizyta (dopiero pierwsza) w stolicy kosztowała nas równo 680zł. A to nie ostatnia. Już ja sobie porozmawiam z dyrektorem szpitala w Ostrołęce. No nie podaruję!!!!! ![]() Edit.: Wiesz Dorinko, raczej w Warszawie, jeszcze jest opacja Białystok, ale ja optuję za stolicą. Muszę to napisać, ale za pieniądze będzie miał tam super opiekę, będą przy nim chodzić jak przy jajku. Do Ostrołęki nawet jakby umierał bym go już nie posłała.
Edytowane przez DianaM Czas edycji: 2009-04-03 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2120 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ilu lekarzy go tam badało?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cholera i lecz się tu państwowo. Nie zastanawialiście się nad podaniem do sądu lekarzy, który zajmowali się TŻ w Ostrołęce? Diano, trzymam kciuki, żeby wszystko się skończyło dobrze dla TŻ ![]() Dori: http://www.atlanta-am.pl/produkty/21_t.jpg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo dobrze Diano, popieram Cię, zawsze wszystko chrzanią a jedyne co potrafią to strajkować, bo za mało zarabiają ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostał jakieś leki przeciwzakrzepowe? Normalnie dzięki Bogu, że załatwiliście tą wizytę! Wiecie..o służbie zdrowia polskiej nie chcę się wypowiadać za dużo (tzn zwłaszcza o ortppedii), bo ja myślicie czemu ja siedzę na wózku i wyglądam jak wyglądam? 8 lat temu byłam normalną dziewczyną, zdrową na pierwszy rzut oka. Służba zdrowia, nasza..polska.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem dziś pełna życia i tak mi jakoś lekko na duszy nawet nie wiem czemu chyba dzięki tej pogodzie. Na pewno też ma jakiś wpływ to, że w pracy siedzę dziś tylko 3 godzinki a potem zrywam się na zakupy do Wawki. Niestety weekend zapowiada się benadziejnie, sobota i niedziela zajęcia, kolosy a mój pozim wiedzy oscyluje wokół dolnej granicy, a raczej żadnej w ogóle do niczego nie zajrzałam nawet. Także baaardzo proszę o trzymanie za mnie kciuków. Diana to co napisałaś to jakaś masakra po prostu. Dziś jak ktoś nie ma kasy to nie ma co marzyć że w chorobie ktoś mu porządnie pomoże. Nie wiem po jaką cholerę my płacimy te składki drowotne. Ja jestem za tym żeby sprywatyzować służbę zdrowia przynajmniej wszystko by było jasne chcesz się leczyć płać. Te bym bardzo chętnie obaczyła zdjęcia ze spotkania. Obiecuję nie rozpowszechnić ich na żadnych stronach xxx i nie wykorzystywać Waszego wizerunku do niecnych celów ![]()
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję że z TZ wszystko będzie dobrze, a Wam uda się wywalczyć swoje.
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | ||
Zadomowienie
|
2 lekarzy...uwaga... specjalistów ortopedii w nowym szpitalu i jeden chirurg przeprowadzający na co dzień operacje w starym szpitalu (zresztą chyba ordynator, żeby było śmieszniej)
Cytat:
![]() Cytat:
Widzisz Madlen, ja właśnie dlatego chce go zaskarżyc. Nie chodzi o kase tylko o to, że ten lekarz o mało nie zrujnował życia Tż, zapewne zrujnował kilka innych istnień, a ile jeszcze...? Tam do niego chodzą dzieci. Jeśli on twierdzi, że nie ma złamania, a na rtg i usg w Wawie pokazało 12 złamań to jeśli on w ten sposób poprowadzi dziecko to tylko do kalectwa.
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Sanetko zazdroszczę ci mi rower ukradli jakieś dwa lata temu i nie mogę się zebrać finansowo żeby kupić nowy (mam tylko treningowy w domu
![]() Zuza dawaj przepis.Uwielbiam sałatki z kurczakiem ![]() Dorinko moja mama też robi sałatki z makaronem ryżowym.Bardzo dobre ![]() Diano ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zakorzenienie
|
Diano, zdecydowanie, zaskarż ich!! Przecież nie może tak być, to jakiś horror. Chwała Bogu, że TŻ miał wizytę w klinice, zanim coś gorszego się stało... lepiej w ogóle o tym nie myśleć
![]() Madlen, co do ortopedii, to wiem, że to na pewno mniej poważne, niż Twoje problemy, ale mnie strasznie bolą kolana, do tego stopnia, że ne mogę stać dłużej niż 5 minut, bo potem z bólu nie mogę nogi zgiąć. Od bólu kolan, bolą mnie łydki. Postanowiłam w końcu pójść do ortopedy, wiesz co mi pani szanowna powiedziała? Że mam krzywe nogi no i trudno, co zrobić. Gdybym w dzieciństwie siedziała po turecku, to byłoby ok, a tak, to już po ptokach, że tak powiem. Mówiłam jej, że tata ma uszkodzone kolana i ma takie same objawy, a ona na to, że na pewno nic nie jest uszkodzone, po prostu krzywe nogi i tyle! Wysępiłam, wręcz wybłagałam skierowanie na jakieś badania, dostałam na rezonans. Poszłam (po 4 miesiącach czekania) i co się okazało? Że to nie krzywe nogi po prostu, tylko mam uszkodzone łąkotki i krzywe, przmieszczone rzepki.... Tak się właśnie lekarze znają na tym, co robią. Dla niej całkiem normalne było to, że np. nie umiem zgiąć nogi po dłuższej chwili stania, albo, że jak długo siedzę i wstaję, to noga mi się sama zgina i potrafię zapanować nad tym, albo że nagle coś przeskakuje mi w kolanie i kolano jest zablokowanenie - przecież to typowe objawy dla znanej dolegliwości - krzywe nogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
przepis podałam w postach wyżej:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2116
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.