|
|
#2161 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy gg - cześć IX
Cytat:
Jestem radosny, wy też bądźcie! JPII [*] Nie bój się, nie lękaj! Wypłyń na głębię! JPII [*] Nie żyje się, nie kocha się, nie umiera się – na próbę. JPII [*] Niech zstąpi Duch Twój! Niech zstąpi Duch Twój! I odnowi oblicze ziemi... tej ziemi! JPII [*] Oszczędźmy słów, niech pozostanie wielkie milczenie. JPII [*] Pozwólcie mi iść do domu Ojca. JPII [*] / Ostatnie słowa wypowiedziane przed śmiercią. Szukałem was, teraz przyszliście do mnie i za to wam dziękuję. JPII [*] Wczoraj do Ciebie nie należy. Jutro niepewne.... Tylko dziś jest Twoje. JPII [*] Wybrali mnie na papieża, a niech ich! JPII [*] Wstyd mi. Prezydent stoi, kardynał stoi – a ja siedzę. JPII [*] Kiedy spojrzał, przeszedł mnie dreszcz, jakiś taki dziwny prąd. Poczułem wielkie szczęście, wielki spokój. Nigdy w życiu nie czułem czegoś takiego. mam nadzieję że coś sobie wybierzesz. (:
|
|
|
#2162 |
|
Raczkowanie
|
"A ja tańczę pośród gwiazd i wyję do księżyca
"
|
|
#2163 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteśmy... jestem Miłość mi wszystko wyjaśniła... Być chrześcijaninem — to znaczy czuwać „Otwórzcie drzwi – zawołał – otwórzcie drzwi Chrystusowi” nauczyłeś nas wędrowania w góry wysokie i wypływania na morze głębokie
kocham ;* M. Edytowane przez nerija Czas edycji: 2009-04-02 o 19:53 |
|
|
|
|
#2164 |
|
Zakorzenienie
|
jesteś jak lato w środku zimy przyjaciel to ktoś taki, kto Cię nie osądza nasza przyjaźń miała być jak twierdza, a okazała się zamkiem z piasku... Ty może nie wiesz, ale kocham jak się śmiejesz lubię powłóczyć się, kiedy deszcz jak, wino upija... ja jestem tylko narratorem bo nawet patrząc w lustro nie widzę odbicia |
|
|
|
#2165 |
|
Raczkowanie
|
Mam prośbę... Jeśli to możliwe, a liczę, że jest to możliwe
to z całego serduszka proszę o opisy o rocznicy związku. W sobotę mija pół roku od kiedy jestem z moim chłopakiem. Będę bardzo, bardzo wdzięczna... ;* pozdrawiam
kocham ;* M. Edytowane przez nerija Czas edycji: 2009-04-02 o 20:01 |
|
|
|
#2166 |
|
Raczkowanie
|
wykorzystuję swoją inteligencję, by przeżywać emocje.
jestem bóstwem, Twoją szansą na sukces. te miliony gwiazd na niebie i kolekcja mych torebek, to jest mój schron, to mój schron. i have broken legs and you want to walk with me. "chcę jeść z Tobą czekoladę"- jedyne prawdziwe wyznanie miłości. z tęsknoty można przestać jeść. przesyłanie drogą elektroniczną mojego uśmiechu w formalinie. kiedy spytają, kogo polubiłam najbardziej, powiem im, że Ciebie. zahaczone między dwojgiem ludzi te same chwile. się gdzieś zapominać, chciałbyś. |
|
|
|
#2167 |
|
Raczkowanie
|
" Senne marzenia, słodkie marzenia "
Chcesz wiedzieć co ja robię? hmmm... Niech się zastanowię, myślę o Tobie . . brak mi Twych uśmiechów Twych westchnień, Twych włosów ... Liczy się każdy moment spędzony z Tobą . <3 .. bo dla mnie noce i dnie są tylko po to, aby o Tobie myśleć .. . w tych chwilach kiedy Ciebie obok mnie nie ma to, co pozostaje mi to marzenia . ' niech mnie ktoś o marzenie o Tobie oskarży ...
|
#2168 |
|
Przyczajenie
|
świat jak z komiksów, sen z powiek spędza..
siemasz kwiatuszku, prezentujesz sie konkretnie ;D naćpana pomarańczami. upajam się Tobą, ponieważ nie znam granic. <3 smakuje jak mango - to siła miłości. każdy ma świadomość tego jak jest na dnie. problemów himalaje. witaj w teatrze lalek, elita w pierwszych rzędach. głupotę to tu możesz kupić nawet jak chcesz w sklepie. sprzedawca cię poklepie po ramieniu, bo ty płacisz. jak chcesz mamy w promocji tu kopa w dupę gratis. choć czasami najpiękniejsza prawda to szaleńswto. w rzęsach jej daj się zagubić, wplątać się w jej szalone brwi.
Edytowane przez ewsienka Czas edycji: 2009-04-02 o 20:12 |
|
|
|
#2169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka stron wcześniej były już podawane opisy odnośnie rocznicy, więc wystarczy przeszukać wątek
![]() * zagraj ze mną w to, w co gra się w parach - w miłość obudziłeś we mnie to na "eM" kiedy trzymasz mnie za rękę zapominam, która dłoń jest moja i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę? pokoloruj mnie oddechem tak jak lubisz weź mnie ze sobą. dla żartu, na szczęście, weź mnie ze sobą! |
|
|
|
|
#2170 |
|
Raczkowanie
|
Witam : *
na poczatku musze Wam napisac ze jestescie swietne . ; **** mam do Was prosbe . Musze napisac swojemu facetowi cos na dobranoc . Cos milego . Slowa ktore uswiadomia go jak bardzo go kocham . Pilne ! Prosze o pomoc . Moj dzisiejszy opis ' ..Bo wystarczy tylko jedno spojrzenie i ten cholerny błysk w oczach.. x 33 ; ** ' |
|
|
|
#2171 |
|
Raczkowanie
|
heej.. macie swietne opisy !
![]() a może macie coś o tym że brakuje mi 2 przyjaciółek z którymi urwał mi się kontakt.. ale nie wprost .. prosze .. *
|
|
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
Little Ballerina - Dlaczemu mi nie chcciałaś o tym powiedzieć?! Oj Ty niedobra!
<3 Na Twoje 'mrrr' ja zareaguje 'grrrr' ![]() Chciałabym słońce. Wiem, że lubisz słońce. Jej nadzieja odbiega od normy. Myślę o Tobie wybierając błyszczyk. Wiem, że lubisz truskawki. Jasne, możesz wpaść na kawę. Wiem ile słodzisz. Tak słodko mi smakujesz. Mówił mi: 'amore, amore' Spojrzenie pełne uczucia. Daj mi pretekst do rozmowy. Przeszczęśliwa, ot co! Dręczysz mnie. Tyle nocy. Tyle dni nie było jej dla świata.
|
|
#2173 |
|
Raczkowanie
|
a moze macie oprocz tego cos z hip hopu? takie smutnawe bardziej ;p
|
|
|
|
#2174 |
|
Raczkowanie
|
sprawa tysiąc pięćset pierwsza. sprawa niełatwa, ale nie-najważniejsza!
Miłość kpi sobie z rozsądku. I w tym jej urok i piękno. Gdy jest bardzo smutno, to kocha się zachody słońca. Jak słusznie zauważyłeś, paralele między nami nie do końca były paralelne. ... to wszystko tylko siłą rozpędu . Prawda jest okruchem lodu. a choćby się pode mną nigdy nie ugięły nogi, to jedno będzie mnie musiało rzucić na kolana . i najgłębiej ukrywać wylizywaną w samotność nie gojącą się nigdy ranę prawdy , jak najwstydliwszą chorobę Nie muszę żyć, ale muszę zrobić sama siebie na nowo. --------- p.s. Ludzie..ja wszystko rozumiem..ale te forum to nie jest prywatny koncert życzeń... fakt faktem można mieć prośby bo sama je czasami mam i ja to rozumiem, ale to co tam się powyżej mojego postu dzieje .. to mnie przeraża .. - przepraszam za taki mój wywód. |
|
|
|
#2175 |
|
Raczkowanie
|
zajarana życiem ^^
' Spotkałam Cię jesienią, zakochałam się zimą, wiosną to przyznałam, latem już Cię nie było ... ... a dzisiaj jest dzisiaj i wiele przed nami jeszcze dni tego życia . . są we mnie sprzeczności ... " Mam coraz mniej czasu, coraz więcej do zrobienia, coraz więcej obowiązków, coraz prostsze marzenia " . chciałabym usiąść na łące i zachwycić się niebem ... " Przy Tobie oddycham, przy Tobie odżywam, przy Tobie przypominam sobie jak się nazywam ... " ' Chodź ze mną gdzie idę, bo nie mogę zwolnić ' Rozpamiętując wczoraj, co wyszło, co nie wyszło ... Jutro jest blisko, a wieczność tuż za rogiem . .. Tak trudno dojść do prostych wniosków .. ' Inne są oczekiwania każdego człowieka Jednak nie każdy dostanie to, na co czeka… '
|
#2176 |
|
Raczkowanie
|
Rozkosznie - ah. no wiesz, po prostu się bałam, że uciekniesz albo coś
czekałam może jak Ty zrobisz pierwszy krok. nie no nie mów tak, aż taka zła jestem? Bejbe <33Honey091 - więc Moja Droga, może ja spróbuję pomóc ![]() *Wiosna. Wypada mi się w końcu uśmiechnąć *Czuję jak z każdym dniem, przybywa mi więcej energetyzującej siły *Poczuć to słońce na policzkach *Czuję jakbym się wewnętrznie uśmiechała *Kąciki ust coraz szybciej wznoszą się ku górze *W końcu mogę zrzucić te grube swetry, zimowe buty i iść na podryw *Aż chce się żyć! *W żyłach coraz więcej radości płynie może coś się przyda <3 Popełniam coraz więcej błędów, Ty jesteś kolejnym Czasami kłamstwo to najlepsze rozwiązanie To brzmi jak ciepły szept I nie zapomnij, że wciąż Cię obserwuję Nic nie ma sensu, z wyjątkiem spania A jak to jest z zakochaniem? To prawda, że przez nie się aż tak cierpi? Już dzisiaj możesz zrobić herbaty dla dwojga Przy zachodzie słońca, rozpamiętuj nas Niezły żarcik z Twojej strony padł, że TY niby jeszcze coś do mnie czujesz? To po jaką cholerę mnie zostawiałeś, nie odzywałeś się przez rok i miałeś po 3 laski na tydzień. Ależ znalazł się dowcipniś! Pełen luz Bejbe Coraz więcej strachu w oczach _________________ Walczę. Nie dam mu satysfakcji. Już prawię się wyleczyłam. Choć 1/3 serca wciąż należy do niego. Spróbuję ją wyciąć albo uśmiercić. A wtedy będę już zdrowa. Niech inna naiwna ma taką chorobę w sercu i w głowie.
|
|
#2177 |
|
Rozeznanie
|
izka19855 - jasne, zabieraj i na zdrowie ;]
LittlePinkAngelxD - okradaj ile wlezie maleńka ;* Będę przynajmniej czuła się rozgrzeszona sama Cię okradając <3 annoying - przepraszam, ale nic nie wymyślę. Little Ballerina - mam nadzieję, że ten brak słów spowodowany jest z pozytywnego powodu ;*___________ Stanę na rzęsach. Ba.! Przespaceruję nawet na nich wokół Ciebie, wtedy mnie zauważysz, prawda?.. Ty to nawet nie zasługujesz na to aby mi buty pucować. -Przez Ciebie zacznę przechodzić przez ściany. -Ale przecież tylko duchy przechodzą przez ściany... -No właśnie. Na rzęsach zamiast łez - super glue. Skleję swoje oczy, by nie męczyć ich Twym widokiem. Feromony wymyślono dla zakompleksionych kobiet próbujących usidlić faceta. Ja ich nie potrzebuję. Wsadzono mnie chyba do wyciskacza łez. To coś na wzór maszynki do mięsa. Tylko nosi Twoje imię... |
|
|
|
#2178 |
|
BAN stały
|
kocham Waszą twórczość i często ją kradnę! <3 ___ Czuje się jakby ktoś do głowy wrzucił granat
Sto dwudziesty piąty list miasto w deszczu tonie... Nie wiem. Czemu milczę nie wiem. Wiem, kiedy ją bijesz mówisz, że wszystko w porządku. Wiem jak słodko pachnie jego strach, kiedy cię nie ma. Wiem jak jest różowo kiedy wiesz, że ona płacze. To koniec, zabiliśmy w sobie wszystko. Może powiem Ci jakie lubię wino. Udawaj ból gdy uczuć brak. Rób właśnie tak! Jak pusty dzwon wybijaj takt. |
|
|
|
#2179 |
|
BAN stały
|
robisz mnie w chu*ja . jak przystało na prawdziwego mężczyznę . patrzysz w oczy i kłamiesz, ot tak . i nie myśl że uda Ci się mnie sprowokować . wydawałoby się że wszystko jest takie proste . |
|
|
|
#2180 |
|
Wtajemniczenie
|
tak Was podglądam ciągle i kradnę, że aż sama postanowiłam coś dodać
![]() ...I nie mieć już żadnych spraw i do nikogo złości. I tylko błagać Boga, by choć raz, choć jeszcze jeden raz umrzeć z miłości. ...tym wlasnie jest milosc: tym poswieceniem, tym przedziwnym wyniesieniem, ta nagla niewyjasnionia radoscia i tym bolem nie do zniesienia... bo serce ma swój rozum, którego rozum nie rozumie a te oczy spoglądają ukradkiem i szukają, szukają, szukają ....
|
#2181 |
|
Przyczajenie
|
Hey xD Alee żeście mnie naproprawiały xD ale tak to jest jak się wkręca...;P Niedy więcej jak wy to nazywacie Pokemnoów...xD Chociaż ja lubie tak pisac xD ;P dagmaruffka thx ;** Właśnie o takie mi chodziło....xD
A teraz nie opisy z jakiś stronek tylko z pisonek i filmów xD;P `I wróciła do Świata , w którym coś się liczyło...` `Powiedz mi tak...Powiedz mi jak...Jak odmienisz dziś mój świat...Twój każdy ruch...Twój każdy gest ZWARIOWANY dla mnie jest xD ` ` Jesteś aniołem wiesz?Miłością, której chce[!];**` `Chce poczuc bliskośc twgo ciała jeszcze dziś byc ogniem pożądania tak jak nikt xD ` `Śmierc jest spokojna... Łatwa... A życie trudniejsze...` ---> Po angielsku to lepiej brzmi ;* `Życie jest do dupy...A potem i tak umierasz...` Poprawiłam się choc troszku??xD ;*** |
|
|
|
#2182 |
|
Raczkowanie
|
Ale mam do nadrobienia
![]() Dziekuje za pochwaly i przepraszam, ze nie odpowiedzialam na prosby. ---------
Ty mnie zbierasz i z powrotem sklejasz Miłość w rozmiarze XXL. Emocjonalnie. Idealnie. naciągam Ciebie jak obcisłą bluzkę. i znów przyśni mi się Twój zapach. Nie chcę już oddechu na karku i dłoni na biodrach. Dotknij mnie sercem. "Można latać bez skrzydeł, tylko potrzebny jest ktoś, kto szybko biega i mocno trzyma za sznurek" Bez-emocjonalnie. 20 kilo pragnień nadwagi. Nadłamane serce. odechciało mi się wszystkiego. Ciebie też. teatr umysłu. burdel podświadomości. skopiuj mnie i sobie wklej. Potem możesz wyciąć. Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień
Winston Churchill: Nancy, gdybyś była moją żoną, to bym ją wypił. <3 Edytowane przez faalka Czas edycji: 2009-04-02 o 22:58 |
|
|
|
#2183 |
|
Raczkowanie
|
Łaaa, dziewuchy! Od 24.01. wszystkie opisy musiałam nadrobić!
Zeszło mnie aż do teraz, choć zaczęłam chyba tydzień temu ![]() lovers2friends jesteś niesamowita!_Anusia_ wracaj, babo krakowska ![]() i wish my brain had a map to tell me where my heart should go... have you hugged someone today? hold me close, keep me on my toes, today will be the day we reach the sky i promise never to make art again i'm happy just because I wanted you. You wanted more. in a perfect world you'd see everything you mean to me is it me you looking for? there's a place in world where people like me are found by people like you your tongue is sharp but i miss the taste of it here's a hand to hold on to promise me tomorrow starts with you you can turn off the sun but i'm still gonna shine all i need is you needing me all my dreams are built around your face I love the way you say good morning. I don't know what you do but you do it well. kiss me. love me. and rewind. Won't you be my solid ground? no coffee = no workee Hello, I love you, would you tell me your name? these days my favorite view is you |
|
|
|
#2184 |
|
Raczkowanie
|
* Zupełnie nie wiem, dlaczego tak się dzieje.
* Zupełnie nie wiem, co to jest to co czuję. * Nie będę marnować słów. * Kiedy patrzę Ci w oczy cały świat eksploduje. * Pachniesz jak niebo. * Say that you love me. * Powiedz mi więc, na czym polega ta cała miłość? * Bardzo lubię zachody słońca. * Co to życie, mamo? * Kiedy miała piętnaście lat, umiała juz całować z otwartymi ustami i wiedziała, że miłość jest głównie źródłem cierpienia. * Czy jeśli otrzymałabym reakcję chemiczną otrzymywania miłości to czy mogłabym wytworzyć ją w warunkach laboratoryjnych?
Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. |
|
|
|
#2185 |
|
Rozeznanie
|
poprzez milczenie mów mi jak mnie kochasz.
jak On się ładnie uśmiecha: prosto w moje serce. objął mnie i przez chwilę, która wydawała mi się wiecznością .. odniosłam wrażenie, że mam wszystko. tak wiele rzeczy musi się wydarzyć, aby doszło do spotkania dwojga ludzi. jeśli prawdziwa miłość przenosi góry, to ja dla Ciebie zmienie układ planet. tylko on ma spojerzenie warte grzechu. a później powiem moim krukom, żeby wydziobały Ci oczy. dobrze?
|
|
#2186 |
|
Raczkowanie
|
A już mi się spodobały opisy.faalka <3! śliczne,kradnę ![]() 1 raz na forum, pozdrowienia dla Wszystkich! ![]() *** rozerwane kłami sny z kart znakowanych odgadujesz los serce znoszone jest całe z łat. na białych ścianach mrok wyświetla jego cień W morze wypływam tonę cała we łzach... Na brzegach naszych serc Rzucając swe myśli na wiatr... Na dwa serca dzielisz świat. chodź na miłości start porzuć stosy znaczonych kart. tam gdzie słońce na tęczy gra...Wróćmy jeszcze do tych dni. Zwodzonych uczuć most,po którym przyszło iść... Moje serce ... Chcesz? To bierz, proszę bardzo . Jesteś pewny ? Tylko ostrożnie, jest ze szkła. Pragniesz tego ? Musisz uważać, na wszystko co robisz . Kochasz ? Tylko nie upuść, potłucze się. Na czym Ci zależy ? A więc dobrze, ale nie stłucz. Zranisz ? Już go nie skleisz ... ![]() |
|
|
|
#2187 |
|
Rozeznanie
|
Bądź, żebym mogła marzyć, żeby to czego nie było-mogło się jeszcze zdarzyć
Nim stanie się tak Jak gdyby nigdy nic nie było Choć mało rozumiem A dzwony fałszywe Coś mówi mi, że Jeszcze wszystko będzie możliwe musimy sprawić cud ziemię pchnąć do nieba a niebo tu Gdyby nie internet nie wiedziałabym, że na świecie jest tylu idiotów.. Spróbuj zapalić maleńka świeczkę, zamiast przeklinać ciemność... Jesteś kartką z kalendarza zgubioną gdzieś pomiędzy szufladami... |
|
|
|
#2188 |
|
Raczkowanie
|
miałeś powietrze rozrzedzić, przecedzić natłok słów
ukryłam siebie w moich oczach leczę ukąszenia humanitarne rozmontowałam siebie na części by móc na słońcu wysuszyć je od łez jesteś, więc mogę herbatę, tę za 55 groszy 100 gramów wypić z tobą się zamknij, kiedy cię kocham leżę w przedpokoju życia w wódce mi serce moknie gdzieś tu miałam twoje oczy, a w kieszeni pustka szeleści zmiętą paczką po papierosach masz bostoński akcent i wzrok kalibru horyzont przyklejam przezroczystą taśmą do okien to miasto żyje na milion sposobów z tobą i bez zobowiązań zaparzone powietrze przysłoniło niebo brudno od ciszy kocham ten ból w sercu, z którym budzę się co rano. tylko on mi mówi że jeszczę żyję.nie umarłam .z miłości stłukłam ostatni wspólny kubek cztery ściany ryzykownej miłości wieczorem uczę się umierać jest zimna, pali papierosy, zapach cynamonu we włosach zaproszę twój dotyk językiem
|
#2189 |
|
Wtajemniczenie
|
1.Sala, zwana codziennością.
2.Myślisz, że po nocy zawsze wschodzi słońce .. Nie prawda .. nie wschodzi.. ![]() 3.Krople deszczu. Parapet. Puste dźwięki. Łzy. 4.Fascynujesz mnie. 5.Wreszcie byłam bezwarunkowo i nieodwołalnie w nim zakochana. 6.Na chwile zaparło mi dech w piersiach. 7.Spojrzał na mnie niemalże z czułością. Tego się nie spodziewałam. 8.Skrzywiłam się tylko i odwróciłam wzrok, choć miałam ochotę pokazać mu język niczym pięciolatka. 9.jeszcze kilka miesięcy a zapomnę, co to jest sarkazm. 10.Paranoja znów dawała mi się we znaki. 11.opanowala niezwykla zdolnosc pojawiania sie, by natychmiast zniknac. 12.to nie swiatlo z niej emanuje. to cieplo. ona rozpala .. 13.to tylko kobieta dziecko.. nieprzewidywalna, nieobecna. Obojetna egoistka. 14. i zawsze będzie Wam ciepło... bo razem .. <3 15.I teraz czekam na ciebie przez wszystkie wieczory. 16.spała skulona jak ciepły mruczący kot. 17.zycie nafaszerowane marzeniami. 18.Chcę uciec. Powiedz, gdzie nikt mnie nie znajdzie ? .. 19.Obiecalismy sobie coś. Splecione dłonie, i uniesienie .. 20.popatrz mi w oczy .. widzisz? ..mnie czas zostawil. |
|
|
|
#2190 |
|
Rozeznanie
|
sto procent serca .. trudno się skupić na kilku rzeczach na raz ..
"Wiesz, co sie dzieje, kiedy kogoś zranisz? Kiedy kogoś zranisz, zaczyna Cie mniej kochać. Taki skutek mają nieostrożne słowa. Ludzie zaczynają cie mniej kochać." zauważyłem, że za dużo pytasz. chcesz sobie zaszkodzić ? bądź rozsądny, opanuj się, przestań pytać! Słowa są największym oszustwem, na jakie faceci nas nabierają. Myślałaś, że poznałaś anioła, bo mówi do ciebie wszystkie te cholernie ważne słowa? Głupia. Anioły po prostu są, nie muszą nic mówić, nie udają, że cię znają. Nie muszą. Są, gdy ich potrzebujesz. Anioły są tylko dla ciebie. "Czy Ty wiesz, że oddałabym wszystkie Twoje zasrane anioły za jedną godzinę z nim?!? Tą jedną, jedyną godzinę?! Żeby mu powiedzieć to czego nie zdążyłam. Czy Ty wiesz co powiedziałabym mu jako pierwsze?! Powiedziałabym mu, że najbardziej żałuje tych wszystkich grzechów, których nie zdążyłam z nim popełnić..." Tam, gdzie zagrzebie moje serce, wyrośnie róża. Z ciernia. Nie poddawaj się rozpaczy. Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne. Nienawiść nie potrzebuje instrukcji, wystarczy ją tylko sprowokować.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

"
wystarczy Marzena 
to z całego serduszka proszę o opisy o rocznicy związku. W sobotę mija pół roku od kiedy jestem z moim chłopakiem.