|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Cytat:
co do wegli, to najlepiej dodac najpierw zlozone i codziennie inne - chlebek, platki, makaron, ryz. Pamietaj, zeby do wegli dodawac jablko - takze jak owsianka, to na mleku i z twarogiem polecam.U mnie jedzenie przygotowane wieczorem. Jedynie zawijasy robi erano i pakuje jedzonko, albo jak dzis rybke pieke rano. Zreszta oprocz chleba gotuje szybkie dosc potrawy, albo takie, ktore postawie na ogniu lub w piekarniku i wieczorem robia sie "same". Jak juz bym sie posypalo, to zawsze po wiesniaka i jablko moge wyskoczyc do sklepu. Cytat:
|
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
wedzona, wedzona
![]() ja czesto robilam taka paste z makreli, cebulki i musztardy ![]() ale ze wieczorem nie jem wegli to jakos tak nie wiem... ![]() cos ostatnio chodzi za mna feta i musze sie udac na zakupy ![]() wiecie co...? mam w domu i cieciorke i soczewice zielona a ni jak nie umiem ich uzyc... raz zrobilam zapiekanke z soczewicy ale mi nie smakowala (soczewica byla twarda). nawet nie wiem jak mozna je wykorzystac...
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do zapiekanki zielona sie nie nadaje, tylko czerwona, ktora sie rozgotowuje Ja robie tez z pomidorami, brokulami - swietne jako dodatek do miecha
|
|
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
Ewciu a ile taka zielona gotowac? i namoczyc wczesniej?
ja ma taka paczkowana w woreczkach i tak sobie pomyslalam ze zaryzykuje i na kolacje dodam do tej makreli ![]() dzieki wielkie |
|
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
Jak masz w woreczku, to zaden problem. Ja wrzucam do zimnej wody i od zagotowani gotuje jakies dobre 20 - 25 min.
|
|
#4686 |
|
Rozeznanie
|
Ależ pieknie te kilogramy zrzucacie!!!!!!!!
Ilonko, oczywiscie ze sie nie gniewam, jak zwykle mnie motywujesz faktem jest ze dopiero ostatnio zaczelam sie dobrze czuc w moim stanie, wczesniej, na nic nie mialam ochoty i ta ciagla ospalosc mnie dobijala, a teraz sloneczko mi dalo power, musze chodzic czesciej na zakupy, bo wiadomo, dzwigac moge mniej, wiec takie mega wypasione poki co odpadaja, ale powoli wracaja warzywkano i wczorajsze leczo z fasolki szparagowej i pora wyszlo calkiem calkeim ![]() Effcia, mysle ze na nastepnym badaniu po swietach, bedziemy znali plec, a co do imion to na razie chodza za mna Nadia i Iga, ale powaznie bedziemy myslec jak bedzie wiadomo, co tam mi w brzuszku plywa Telik, pochwal sie jaka wybralas suknie!!!! tak sobie mysle, jak dobrze, ze wyprobowalam SB, bo teraz tak lepiej mi sie rosnie, juz prawie polmetek, jak to Effcia dostrzegla, a jeszcze troche mi brakuje do wagi sprzed plazowania staram sie zdrowo odzywiac, chociaz pilnuja mnie zebym nie wybrzydzala za bardzo, za dwoch na szczescie nie jem, ziemniakow i bialego pieczywa nie wprowadzialam, od czasu do czasu zmousza mnie do zupy z makaronem, no ni ejest zle, nawyki SB jednak zostaly!!!
|
#4687 | ||||
|
Wiele hałasu o nic.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4688 |
|
Rozeznanie
|
halas jak dla mnie to tez ten deserek musial byc mega slodki
![]() ja do wiesniaka czy jogurtu dam 2 slodziki to i tak mi ryjka wykrzywia hahaha no ale wiadomo ze o smakach sie nie gada ![]() a makrele jak najbardziej i nawet chyba na I juz mozna bo toz to ryba tak? a na I nie jemy weglowodanow ![]() co do przygotowywania posilkow to powiem Ci ze jak wracam z pracy jest 16. musze calej rodzince zrobic obiad, po czym o 18 mam godzine stepu. przychodze ok 19:15, szybki prysznic, kolacja z godzinke odpoczynku i dopieor sie zabieram za przygotowywanie posilkow na nastepny dzien zazwyczaj sa to salatki wiec nie ma problemu ![]() czasami robie je przygotowujac obiad
|
|
|
|
#4689 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
Kurde niewiem może ja mam jakis lewy słodzik ale ten desrek naprawde mega słodki nie był, dałam łyżczczke kakao więc może to zabiło tą słodycz, czułam nawet kwaskowośc jogurtu.
Powiem tak był mniej słodki niż guma do żucia bez cukru. Dużo mniej słodki, może ja mam kubki smakowe zachwiane .
|
#4690 |
|
Rozeznanie
|
hahahah nio albo slodzik jakis nie teges
![]() a ile dodajesz do herbaty? ja cukru uzywalam normalnie 1 lyzeczke, a slodzika daje 2 tabletki
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-04-03 o 13:24 |
|
|
|
#4691 |
|
Rozeznanie
|
O rany, powiem Wam, że niektóre sklepy to jak na złośc akurat nie mają takich produktów jak chcę. Jak szłam na uczelnię, chciałam sobie kupic jogurt nat. i dynię, a tu nie ma ani tego, ani tego. Przeszłam jeszcze parę sklepów i nic. I dopiero po powrocie z uczelni znalazłam dynię łuskaną, więc zrobiła za moją przekąskę. A na śniadanie były: pieczarki podsmażone napełnione trójkącikami Hochland Fit / fetą posypane szczypiorkiem. Do tego świeże ogórki i rzodkiewka oraz jajko na miękko. Dzisiaj na obiad planuję zrobic mintaja też, ale tym razem myślałam o pokrojeniu go na mniejsze kawałki i podsmażeniu go z papryką, bakłażanem i pieczarkami z ziołami. Może do tego surówka z warzyw takich jak rano + pomidor. Wszystko polane jakimś sosem. Tylko muszę się na jakiegoś w końcu zdecydowac
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4692 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
W ogóle nie słodze, herbaty nie słodze a kawy nie pijam. Te dwa desrki to jedyna postać cukru (oprócz gum) jaka zjadłam. Ja juz po @ więc zaburzenia smaku raczje nie wczhodzą w gre. Nastepnym raze dodam dwie i tyle
.
|
#4693 |
|
Rozeznanie
|
eee halas moze rzeczywiscie te Twoje tableteczki sa jakos mniej slodkie
![]() Alusia ja tez mam nerwa jak nie moge kupic np wiesniaka light! no wkurzam sie nieprzecietnie!!! wlasnie dostalam telefon od TZta: siedza sobie z Majka na dworze i sie bujaja w promykach slonka... abuuuu ja tez tak chce!!!! |
|
|
|
#4694 |
|
Wiele hałasu o nic.
|
Co do zakupów, to w moim miasteczku absolutnie nigdzie nie ma sera zółtego light, wiesniak w dwóch sklepach, a twaróg w jednym. Wiec tak kraże sobie po całym miescie
.
|
#4695 |
|
Zadomowienie
|
A ja wczoraj miałam wielkie rozmrażanie lodówki i dzisiaj robię zapasy zamrażalnikowe
Zrobiłam już kotlety z fasolki, kotlety z kalafiora i właśnie robię pierogi (oczywiście na mące pp) ze szpinakiem i fetą Podzieliłam na porcje i mrożę sobie ładnie A zaraz biorę się za muffinki Ilony. Ale mam dzisiaj kuchenny dzień... Tylko kuchnia wygląda jak pobojowisko
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4696 |
|
Rozeznanie
|
ja tez tak myslalam
tzn ze nie ma sera odtluszczonego zoltego...ale spytaj sie w sklepie o ser HOLLENDER to jest zolty i ma 17% tluszczu ![]() ja dluuugo go nie zauwazalam az w koncu doznalam olsnienia
|
|
|
|
#4697 | |
|
Wtajemniczenie
|
no sie uwzieeły na mnie baby
Cytat:
juz pokazuje suknie szukalam calkiem czegos innego ale jakos tak przymierzyłam i wiedziałam poprostu ze to ta ![]() a wogole zauwazylam cos niepokojacego ja nie mam juz dupy!
|
|
#4698 |
|
Rozeznanie
|
Teliczku cuuuudna suknia!
juz sie doczekac nie moge aby Cie w niej zobaczyc ![]() ja tez jak kupowalam swoja kiecke to jak jak wlazylam (bylo to 2 jaka mialam na sobie dalej juz nie szukalam hahahah
|
|
|
|
#4699 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaopatruje się w dużych sklepach tj. Carrefour albo Tesco, ale jak idę na zakupy, to zawsze wracam z nie więcej niż połową produktów, które planowałam kupic:/ A w takich mniejszych, bliższych sklepach, to już w ogóle nie ma mowy o czymś light. Takie życie.
No i szkoda mi tych serków z Turka, bo myślałam, że odkryłam coś nowego z serków Ale mam nadzieję, że na II fazie będę je mogła zjeśc, bo nie chciałabym, żeby się zmarnowały.A co do greckiego, to ten zawiera 9 g tłuszczu na 100g jogurtu. Może byc taki? Bo jakiegoś odtłuszczonego bardziej, to na 100% nie znajdę. Ten jest z Bacomy. O, taki: http://a.pl/Zdjecie-5171/Bakoma-Jogu...-400g-Full.jpg ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Agee79, poszukam na pewno tego sera żółtego, bo ten topiony Hochland też pyszny, ale jednak smaku sera żółtego nic mi nie zastąpi
|
|
|
|
#4700 |
|
Rozeznanie
|
nie... bo jogurty jemy odtluszczone a ten ewidentnie nie jest...
![]() chodzi mi o ten jogurt oczywiscie ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- ja tez go sobie kupilam bo sie ucieszylam ze grecki w ogole jakis znalazlam dopeiro w domu doczytalam ze to nie odtluszczony i oddalam mamie
|
|
|
|
#4701 |
|
Rozeznanie
|
Eh, czyli znowu nieudany zakup:P No nic. W takim razie będę musiała z greckiego zrezygnować, bo oprócz tego, to innego znaleźć nie mogę.
|
|
|
|
#4702 |
|
Rozeznanie
|
ja po kilku takich wpadkach teraz naprawde czytam etykiety bo to ze napisane jest light moze z lightem nie miec nic wspolnego...
|
|
|
|
#4703 |
|
Rozeznanie
|
Też jak idę do sklepu, to już czytam etykiety, ale jak czasami nie ma nic napisanego, to wolę tutaj zapytać, albo robię głupotę, taką jak ta zresztą:P
|
|
|
|
#4704 |
|
Rozeznanie
|
Alusia a czytalas moze ksiazke? tam masz wszystkie odpowiedzi
|
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Telik suknia bardzo ładna. A jak przeszkadza Ci to, że nie masz dupy to moge Ci moją odstąpić
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-04-03 o 14:31 |
|
|
|
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
Agee79, tak, czytałam.
|
|
|
|
#4707 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja swoja tez |
|
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
Upiekłam muffinki...
![]() ![]() Walczę ze sobą straaaasznie, zeby nie zjeść od razu wszystkich!! Są bossssssskie!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Idę na zakupy, bo nie mogę przebywać w towarzystwie tego zapachu....
|
|
#4709 | ||||
|
Zadomowienie
|
Na I fazie mozna juz jesc. Kazda rybe, choc najlepsze morskie, takze spokojnie. U mnie ryba wlasciwie "nie wychodzi" z lodowki, caly czas mam jakis zapas.
Ja tez gotuje wieczorem, mam przygotowane, rano tylko pakuje w pojemniki, chyba, ze danie jakis dzis - czyli ryba - pieke rano w piekarniku, zeby swieze bylo i zabieram ze soba do pracy, podobnie z przekaskami, zawijasy robie rano, wiesniak i jablko to juz zadne przygotowanie. Cytat:
Ale tak jak mowilam - dobrze zadbac o siebie. Powiem ci, ze ja w pierwszej ciazy na polmetku mialam jakies 15 kg do przodu, w drugiej z 10 - wiec podziwiam i jak widac SB sie sprawdza, moze przy trzeciej ciazy ominie mnie ta otyloscImiona ladne i widze z tendencja na dziewczynke Powiem ci tak - ja zawsze chcialam chlopaka, a imiona i tak mialam dla dziewczynek od razu, z chlopakami problem...![]() Cytat:
, ale to ty masz byc krolowa balu w te noc Z dupa mam podobny problem - na szerokosc kosci nie ma problemu... jednak nic nie odstaje...![]() Cytat:
Oplulam monitor. Cytat:
Za mna chodza pierogi z farszem sojowym...Zrobilam kolejna przymiarke do szpinaku... kupilam swiezy... Zobaczymy... Aaaa a ryba wyszla wysmienicie. WIeczorem wrzuce przepis, bo naparwde warto sprobowac.
|
|
|
#4710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A rozpęd kuchenny rzeczywiście jest- zrobiłam takie zapasy, że nie umrę z głodu przez najbliższy miesiąc
Edytowane przez feline2 Czas edycji: 2009-04-03 o 15:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

co do wegli, to najlepiej dodac najpierw zlozone i codziennie inne - chlebek, platki, makaron, ryz. Pamietaj, zeby do wegli dodawac jablko - takze jak owsianka, to na mleku i z twarogiem polecam.
a jak slyszy ze juz 9,5 kg mi spadlo to sam sie doluje hahaha no ale to juz jego problem, nie? 

2 kostki mintaja i wielka micha kiszonej

...... ? 

.
A na obiad zrobilam dorsza, ktorego zreszta sama filetowalam (pierwszy raz w zyciu) zapiekanego z serem i szynka polanego jajkiem z mlekiem... WYglada bosko, podobnie pachnie, zobaczymy, jak bedzie smakowal.