|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Jako że wiosna się zrobiła, postanowiłam zadbać o to co trafia na mój talerz , wszystkich znawców proszę o ocenę , uwagi i porady.
Mój wczorajszy jadłospis , oczywiście U : Śniadanie :2 kromki chleba razowego -miodowego, serek wiejski lekki z fit-upem, pomidorem, ogórkiem, papryką , kukurydzą konserwową , 2 pieczarkami marynowanymi, 2 ogórkami curry , kawa 2 w 1 II Śniadanie: Muffina bananowa ,pomarańcz i 2 mandarynki Obiad: Kus Kus z warzywami ,filet z kurczaka nadziewany fetą i szpinakiem, jakaś kupna surówka z buraków Podwieczorek: Kromka razowca z masłem orzechowym i bananem ![]() Kolacja :Tuńczyk w sosie słodko kwaśnym+ kromka razowca ,i jeszcze 1 kromka z serkiem topionym fit papryką i ogórkiem. herbata
#3002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Posiłki mało urozmaicone. Kolacja zdecydowanie fatalna....nie jedz w II fazie SB wegli po godz. 15- absolutnie. Kolacje muszą być białkowe. Obiad bardzo slaby...dodaj więcej warzyw, ryż brązowy lub kaszę gryczaną. II sniadanie bardzo słabe..zamiast tych wafli ryżowych powinno być coś białkowego.
![]() |
#3003 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3004 |
Raczkowanie
|
Poradźcie!;*
![]() |
#3005 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() jestem w szoku - człowiek normlanie uczy się całe życie ![]()
![]() |
#3006 |
Zadomowienie
|
moje U:
Ś: 3 kromki razowca ze słonecznikiem z pieczoną piersią z kurczaka. pół papryki II Ś: wieśniak lekki z dwoma łyżkami otrębów owsianych, rodzynek i pół garścią nerkowców O: miska razowego spaghetii al dente z sosem słodko-kwaśnym z mięsa wp-wł PW: razowy krokiet ze szklanką barszczu czerwonego K: ??? idę na imprezę, ale postaram się już bez węgli jak?
#3007 |
Zakorzenienie
|
#3008 |
Zakorzenienie
|
dzisiejsze Rrrrr, siedzę w domu, więc wymyślam, i czy nie nazbyt dogadzam sobie? Oceńcie, proszę, spece
![]() Ś: wieśniak + 3 łyżki pł. owsianych + mała garsteczka suszonych żurawin + skrojone kiwi, kawa rozp. z cykorią i mlekiem 2Ś: było ![]() ![]() ![]() ![]() O: będzie: upieczony w folii z dodatkiem oliwy (kilka kropel dosłownie), bazylii, przyprawy do ryb, ząbku czosnki i cebulki łosoś z gotowanym brokułem P: robiłam sałatkę do łososia z: 2 skrojonych w kostkę ogórków konserwowych, kiełków, cebulki, ziół i 2 łyżek jog.nat., ale pomyślałam, że dorzucę do tego tuńczyka z warzywami (taki w puszce, z cebulą i groszkiem), i kilka pestek słonecznika, tudzież kilka skruszonych orzechów włoskich i pomyślałam, że wrzucę to w P - wyszło mi z tego taka pełna mała miseczka, chyba podzielę to na 2 razy? K: będzie wieśniak z rzodkiewkami, ogórkiem (świeżym) i szczypiorkiem Jeśli chodzi o napoje, to zawsze wypijam średnio 0,75 - 1,5 l wody ng, conajmniej 2 kubki do nawet ok. 1,5 l herbaty zielonej. Jeśli chodzi o trening, to przynajmniej 4 razy w tyg. jest basen (40 długości, czyli 1km, 40 minut) i pół godz. sauny, zwykle gdzieś w okolicach 2Ś-O, czasem jeszcze (z doskoku, raczej nie więcej niż 2-3 razy w tyg., jak mnie najdzie) ćwiczę tak po 50 min., rozszerzony abs, z naciskiem na nogi, pośladki, brzuch.
I'll be dreaming my dreams with you And there's no other place That I'd lay down my face I'll be dreaming my dreams with you.. Edytowane przez virginia Czas edycji: 2009-04-03 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3010 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3011 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() trening mialam przez trenera ukladany wiec nie to ze sobie tak cwiczylam jak popadnie.. ![]() a na marginesie, 20 min temu dostalam okres ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3012 |
Raczkowanie
|
Miało być eRowo, ale co wyszło to nie wiem
![]() Śniadanie (ok. 7:00) - woda z cytryną, owsianka z 5 łyżek płatków górskich, łyżki otrębów, łyżeczki miodu, połowy serka homo naturalnego i połowy szklanki mleka, pomarańcza, a dla "osłody" trochę większa kostka gorzkiej czekolady... (rano pożeram wszystko co mam pod nosem!) 2 Śniadanie (ok. 10:00) - 2x razowiec posmarowany pasztetem sojowym z koperkiem + plaster szynki drobiowej i papryka czerwona 3 [?] śniadanie (ok. 14:00) - pół serka homo, co został z owsianki, z większą garścią mieszanki studenckiej , jabłko, czerwona herbata hula-hop ok 30 min. Obiad (będzie ok 16:00) - 3/4 szklanki makaronu razowego pszennego z kilkoma gałązkami brokuł i fasolką szparagową i tuńczykiem rozdrobnionym wsw Ok. 17:00 będzie trening - pół godziny biegania + ćwiczenia rozciągające + I program Tamilee na brzuch Kolacja (ok 19.30) - wieśniak lekki z rzodkiewką i plastrem wędliny drobiowej 1,5 l wody niegazowanej Baaardzo bym prosiła o ocenę ![]()
![]() |
#3013 |
Raczkowanie
|
Od dziś zaczynam R. Mój pierwszy jadłospis wklejam
![]() I owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 5 truskawek, garsc nerkowca, kapka mleka i łyżeczka cukru), zaraz potem 2 kiwi II makaron z sosem szpinakowym ( szpinak na oliwie podsmazylam dodalam serek topiony troszke mleka przyprawy), selera naciowego do chrupania III plaster sera białego z dżemem wiśniowym i garsc orzechów włoskich IV (będzie) śledzik z cebulką kromka chleba i jakieś warzywo Dopiero zaczynam, jestem dobrej myśli że w końcu mi się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3014 |
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze W
![]() ![]() śniadanko: pół bułeczki posmarowanej serkiem wiejskim + plasterek szynki + szczypiorek + pomidor. Herbata zielona z łyżeczką miodu. II śniadanko: pół szklanki makaronu razowego z odrobiną sosu beszamelowego. Ugotowana marchewka. Obiadek: ryba ze szpinakiem (ok. 250g) Podwieczorek: połowa jogurtu naturalnego z łyżką siemienia lnianego i łyżeczką miodu. Kolacja: będzie jajko na twardo + kanapka z chleba chrupkiego Wasa + 1/3 puszki tuczyka + szczypiorek + pomidorek. I jak? Będę bardzo wdzięczna za rady ![]()
Edytowane przez Kalina:D Czas edycji: 2009-04-03 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3017 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to orzechy mogą być na R? przecież chyba to jakaś straszna ilość kalorii? a jeśli tak to raczej rano czy wieczorem? i jeszcze jedno: czy jazdna na rolkach to areoby? 49,5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
Wtajemniczenie
|
Moje W/U
1. 60g chleba razowego podzielonego na 4 małe kromki, na dwie po 15g sera chudego i łyżeczce dżemu, na jedną wędlina z warzywami i ogórkiem i na jedną 3 plasterki zwykłej kiełbasy i keczup, jabłko 160g, KAWA CZARNA ;P 2. kawałek sernika (siedzę w kawiarence szkolnej, koleżanka do mnie podbiega 'masz sernik! upiekłam na urodziny' i pobiegła a ja tak stoję... eeee ale ona ma urodziny w lipcu ![]() 3. buraczki, 1,5 łyżki słonecznika, kotlet wołowy 50g z piekarnika, KAWA CZARNA ;P 4. serek wiejski zwykły, 3-4 marchewki, łyżka cukru, łyżeczka kakao naturalnego, cynamon (marchewkę ścieram i mieszam to wszystko- PYCHOTA!), jeśli będzie mi się chciało wyjść to będą do tego rodzynki ok 30g (mama jak zawsze nie kupiła, norma ![]() Ruchu za dużo nie było dziś, tj. szkoła, miasto itd. ale bez treningów |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
po dwudniowej chorobie i zerowym apetycie, apetyt wrócił... podwójny ;]
1. mix płatków z mleczkiem i cynamonowym cukrem, bułka cynamonowa z rodzynkami 'na zagrychę' ![]() 2. big grahamka z sezamem z makrelą wędzoną i pomidorem, jabłko dużo kapusty kiszonej i kilka ogórków kiszonych ![]() 3. duuuuzo makreli w pikantnym sosie pomidorowej i z warzywami, chałwa z orzechami taka 50gr 4. zupka pomidorowa z ryżem, ziemniaczki, panierowana smazona rybka, kapusta kiszona i buraczki kinder bueno, dwa paski milki karmelowej 5. zaraz skonsumuje grahamkę z maslem orzechowym i bananem i popije pewnie kakaeeeem 6.zapewne znow grahamki dwie z makrela wedzona i pomidorkiem ![]() a po pewnie owocki ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3021 |
Rozeznanie
|
rrrr.....ocenicie,dziewczynki?Pr oszę...
![]()
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Raczkowanie
|
Lekkie Pee :
Śn : dwie kromki zwykłego chleba z Turkiem szczypiorkowym i ogorkiem 2śn : jabłko Witaminka Hortex O : 16 kopytek ![]() Na mieście : soczek w kartoniku Hortex multiwitamina P:pół kiślu truskawkowego z Winiar z cukrem K: (będzie) 2 jajka na twardo , 2 kromki grahama jedna z Turkiem i ogorkiem druga z pasztetem i ogorkiem i jak moze byc?? ![]()
#3023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na R jem więcej niż normalnie a chudnę ![]()
![]() |
#3024 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Raczkowanie
|
hm.. na razie z 0.5 kg przytylam
![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
do kolacji doszedł pomarancz i jabłko ;p
![]() |
#3026 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3027 |
Raczkowanie
|
tak
#3028 |
Zakorzenienie
|
moja r, prosze o ocene
![]() I : owsianka(200ml mleka 1,5%,4lyzki platkow owsianych,2lyzki serka wiejskiego,10swiezych truskawek ) II: jajko na twardo, dwie marchewy III : uduszone 3cebule,pol papryki,5pieczarek ( na 1lyzeczce oleju slonecznikowego, czy ten olej jest ok ?czy niezbyt?),kilka rozyczek brokul, puszka tunczyka w sosie wlasnym IV : serek wiejski200g,pol ogorka zielonego V : puszka tunczyka wsw,ew pol ogorka
#3029 |
Przyczajenie
|
R
śniadanie: 1 kromka chleba razowego z serkiem topionym z szynką+szklanka mleka z musli II śniadanie: 2 wafle ryżowe + szklanka mleka obiad: 2 naleśniki z serem podwieczorek: 2 kromki chleba razowego z rybą wędzoną kolacja: (dopiero będzie) zamierzam zjeść pół kostki sera białego chudego Proszę o rady i oceny, jestem nowa, dopiero się uczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ruchu nie mam chyba zbyt dużo, jedynie 2 godziny rehabilitacji dziennie i przynajmniej godzina spaceru - takie wiosenne postanowienie, no i do tego zwykłe domowe obowiązki ![]() Moje dzisiejsze U: Śniadanie : Bieluch z papryką i pieprzem , 2 kromki chleba orkiszowego, 1/2 strąka papryki , pomidor , herbata waniliowo-miodowa II Śniadanie: kawa 3 w 1 i domowej roboty chocolate chip cookies ( po 3 przestałam liczyć ![]() Obiad: Panga zapiekana pod serowo-pieczarkową kołderką , ziemniaki pieczone ,i do tego świeży ogórek i pomidor. Podwieczorek: Berliso Bananowe , mała kiść czerwonego winogronu Kolacja :Twarożek domowy ze szczypiorkiem i 2 kromki orkiszowego , 1/2 papryki, herbata malinowa
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.