Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-03, 09:46   #3001
Libra2
Zadomowienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII

Jako że wiosna się zrobiła, postanowiłam zadbać o to co trafia na mój talerz , wszystkich znawców proszę o ocenę , uwagi i porady.
Mój wczorajszy jadłospis , oczywiście U :

Śniadanie :2 kromki chleba razowego -miodowego, serek wiejski lekki z fit-upem, pomidorem, ogórkiem, papryką , kukurydzą konserwową , 2 pieczarkami marynowanymi, 2 ogórkami curry , kawa 2 w 1

II Śniadanie: Muffina bananowa ,pomarańcz i 2 mandarynki
Obiad: Kus Kus z warzywami ,filet z kurczaka nadziewany fetą i szpinakiem, jakaś kupna surówka z buraków

Podwieczorek: Kromka razowca z masłem orzechowym i bananem
Kolacja :Tuńczyk w sosie słodko kwaśnym+ kromka razowca ,i jeszcze 1 kromka z serkiem topionym fit papryką i ogórkiem. herbata
Stary 2009-04-03, 11:28   #3002
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mekare Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy jest w miarę ok. SB II faza

Śniadanie:
szklanka musli
jogurt truskawkowy odtłuszczony

II Śniadanie:
Jabłko
kilka wafli ryżowych

Obiad:
gotowana pierś z kurczaka
ogórki kiszone

Podwieczorek:
Pieczone jabłko z cynamonem

Kolacja:
owsianka na wodzie
Ja na II faze Sb za dużo węgli.
Posiłki mało urozmaicone.
Kolacja zdecydowanie fatalna....nie jedz w II fazie SB wegli po godz. 15- absolutnie.
Kolacje muszą być białkowe.
Obiad bardzo slaby...dodaj więcej warzyw, ryż brązowy lub kaszę gryczaną.

II sniadanie bardzo słabe..zamiast tych wafli ryżowych powinno być coś białkowego.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 11:32   #3003
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
przy treningu siłowym :
przed treningiem powinno się jeść białko i ww
po treningu siłowym jemy łatwo przyswajalne białko (np. kurczak, chuda rybka, ) + ww proste/złożone (np. , ryż)
po treningu nie jemy tłuszczów
przy aerobach przed to co wynika z diety , po dobrze jest zjeść węgle+białko.
przy aerobikach mozna jesc to co wynika z diety.

Może zrobimy inaczej. podam ci układ:
1 sniadanie : tutaj białko, węgle złożone+owoce
2. białko +warzywa+ zdrowe tłuszcze
3 białko warzywa + zdrowe tłuszcze
4 tutaj jesli był badmintona badz bieganie to dajesz posiłek : białko. węgle złożone
5. samo białko
jak idziesz późno spac to 6 posiłek. w tedy w 5 : warzywa, białko , zdrowe tłuszcze , a w 6 samo białko.
staraj sie dostarczyc ok 200 g warzyw w posiłku.
posiłki mogą się zmieniac to zalezy kiedy grasz czy biegasz.
staraj sie dostarczac odpowiednia ilosc białka bo jest ono bardzo wazne przy odchudzaniu. Troche mnie dziwi ta twoja siłownia= ja teraz zmieniałam sobie trening i dopiero ćwicze dzisiaj 4 dzien bedzie i widze poprawe może miałas zły trening - miałas jakis wogóle plan czy to co wpadnie to jest ? Moze to wynika z tego , ze jestes przed okresem , spóźnia Ci się więc masz sporo wody w sobie - spróbuj z tą solą.
dziękuję bardzo, Ania za wyręczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Jako że wiosna się zrobiła, postanowiłam zadbać o to co trafia na mój talerz , wszystkich znawców proszę o ocenę , uwagi i porady.
Mój wczorajszy jadłospis , oczywiście U :

Śniadanie :2 kromki chleba razowego -miodowego, serek wiejski lekki z fit-upem, pomidorem, ogórkiem, papryką , kukurydzą konserwową , 2 pieczarkami marynowanymi, 2 ogórkami curry , kawa 2 w 1 bardzo ładne śniadanko

II Śniadanie: Muffina bananowa ,pomarańcz i 2 mandarynki mniaaaaam
Obiad: Kus Kus z warzywami ,filet z kurczaka nadziewany fetą i szpinakiem, jakaś kupna surówka z buraków przepyszny obiadek

Podwieczorek: Kromka razowca z masłem orzechowym i bananem też super
Kolacja :Tuńczyk w sosie słodko kwaśnym+ kromka razowca ,i jeszcze 1 kromka z serkiem topionym fit papryką i ogórkiem. herbata super
mi się generalnie bardzo podoba chyba, że masz sporo ruchu, wtedy bym coś dodała ale naprawdę prześliczny jadłospis, może trochę więcej nnkt, a będzie idealnie!

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 11:35   #3004
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałabym teraz po R dobić pomału do mojego zapotrzebowania (zwiększać co tydzień o 50 kcal) tylko nie wiem co mam zaznaczać R, U, czy P? P to nie jest napewno, bo do tego to mi baaardzo daleko, bardziej R... a moze U hmmm doradzicie?
Poradźcie!;*
Stary 2009-04-03, 11:57   #3005
syb
Raczkowanie

Cytat:
przy treningu siłowym :
po treningu siłowym jemy łatwo przyswajalne białko (np. kurczak, chuda rybka, ) + ww proste/złożone (np. , ryż)
Anniaa dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie Ale powiem Ci , że zabiłaś mnie jedną rzeczą - jaka jest różnica między aerobami a aerobikami ?
jestem w szoku - człowiek normlanie uczy się całe życie

syb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 12:43   #3006
Ska
Zadomowienie

moje U:

Ś: 3 kromki razowca ze słonecznikiem z pieczoną piersią z kurczaka. pół papryki
II Ś: wieśniak lekki z dwoma łyżkami otrębów owsianych, rodzynek i pół garścią nerkowców
O: miska razowego spaghetii al dente z sosem słodko-kwaśnym z mięsa wp-wł
PW: razowy krokiet ze szklanką barszczu czerwonego
K: ??? idę na imprezę, ale postaram się już bez węgli

jak?
Stary 2009-04-03, 12:51   #3007
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalina:D Pokaż wiadomość
Poradźcie!;*
W- wychodzenie z diety

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-03, 13:39   #3008
virginia
Zakorzenienie

dzisiejsze Rrrrr, siedzę w domu, więc wymyślam, i czy nie nazbyt dogadzam sobie? Oceńcie, proszę, spece :
Ś: wieśniak + 3 łyżki pł. owsianych + mała garsteczka suszonych żurawin + skrojone kiwi, kawa rozp. z cykorią i mlekiem
2Ś: było , zaszalałam z węglami, ale w końcu piątek więc mała rozpusta, ale grzechu warta: sałatka z: kilka skrojonych winogron, 1 kiwi, 2 mandarynek, kilki suszonych śliwek, ok 1,5 łyżki zarodków (nie wiem, czy mogą być w takim połączeniu ), zalana 4-5 łyżkami jog.nat. O jezzzzzuuuuuuu jakie dobre
O: będzie: upieczony w folii z dodatkiem oliwy (kilka kropel dosłownie), bazylii, przyprawy do ryb, ząbku czosnki i cebulki łosoś z gotowanym brokułem
P: robiłam sałatkę do łososia z: 2 skrojonych w kostkę ogórków konserwowych, kiełków, cebulki, ziół i 2 łyżek jog.nat., ale pomyślałam, że dorzucę do tego tuńczyka z warzywami (taki w puszce, z cebulą i groszkiem), i kilka pestek słonecznika, tudzież kilka skruszonych orzechów włoskich i pomyślałam, że wrzucę to w P - wyszło mi z tego taka pełna mała miseczka, chyba podzielę to na 2 razy?
K: będzie wieśniak z rzodkiewkami, ogórkiem (świeżym) i szczypiorkiem

Jeśli chodzi o napoje, to zawsze wypijam średnio 0,75 - 1,5 l wody ng, conajmniej 2 kubki do nawet ok. 1,5 l herbaty zielonej. Jeśli chodzi o trening, to przynajmniej 4 razy w tyg. jest basen (40 długości, czyli 1km, 40 minut) i pół godz. sauny, zwykle gdzieś w okolicach 2Ś-O, czasem jeszcze (z doskoku, raczej nie więcej niż 2-3 razy w tyg., jak mnie najdzie) ćwiczę tak po 50 min., rozszerzony abs, z naciskiem na nogi, pośladki, brzuch.
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2009-04-03 o 13:40
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 13:44   #3009
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
dzisiejsze Rrrrr, siedzę w domu, więc wymyślam, i czy nie nazbyt dogadzam sobie? Oceńcie, proszę, spece :
Ś: wieśniak + 3 łyżki pł. owsianych + mała garsteczka suszonych żurawin + skrojone kiwi, kawa rozp. z cykorią i mlekiem wieśniak lekki czy zwykły? mam nadzieję, że ten drugi ;] poza tym w sumie ok, ale dałabym więcej płatków
2Ś: było , zaszalałam z węglami, ale w końcu piątek więc mała rozpusta, ale grzechu warta: sałatka z: kilka skrojonych winogron, 1 kiwi, 2 mandarynek, kilki suszonych śliwek, ok 1,5 łyżki zarodków (nie wiem, czy mogą być w takim połączeniu ), zalana 4-5 łyżkami jog.nat. O jezzzzzuuuuuuu jakie dobre rozpusta rzeczywiście MAŁA, w koncu owoce są zdrowe a że nie jesz tylu cukrów prostych codziennie, jest ok
O: będzie: upieczony w folii z dodatkiem oliwy (kilka kropel dosłownie), bazylii, przyprawy do ryb, ząbku czosnki i cebulki łosoś z gotowanym brokułem bardzo ładnie. widzę, że nie ma węglowodanów, a więc proponuję dać łyżkę oliwy - nnkt
P: robiłam sałatkę do łososia z: 2 skrojonych w kostkę ogórków konserwowych, kiełków, cebulki, ziół i 2 łyżek jog.nat., ale pomyślałam, że dorzucę do tego tuńczyka z warzywami (taki w puszce, z cebulą i groszkiem), i kilka pestek słonecznika, tudzież kilka skruszonych orzechów włoskich i pomyślałam, że wrzucę to w P - wyszło mi z tego taka pełna mała miseczka, chyba podzielę to na 2 razy? czemu na dwa razy? tak dużo tego wyszło? zjedz na raz, bez przesady - ot, ryba, orzechy i kiełki
K: będzie wieśniak z rzodkiewkami, ogórkiem (świeżym) i szczypiorkiem ładnie

Jeśli chodzi o napoje, to zawsze wypijam średnio 0,75 - 1,5 l wody ng, conajmniej 2 kubki do nawet ok. 1,5 l herbaty zielonej. Jeśli chodzi o trening, to przynajmniej 4 razy w tyg. jest basen (40 długości, czyli 1km, 40 minut) i pół godz. sauny, zwykle gdzieś w okolicach 2Ś-O, czasem jeszcze (z doskoku, raczej nie więcej niż 2-3 razy w tyg., jak mnie najdzie) ćwiczę tak po 50 min., rozszerzony abs, z naciskiem na nogi, pośladki, brzuch.
bardzo mi się podoba

Stary 2009-04-03, 13:44   #3010
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
moje U:

Ś: 3 kromki razowca ze słonecznikiem z pieczoną piersią z kurczaka. pół papryki
II Ś: wieśniak lekki z dwoma łyżkami otrębów owsianych, rodzynek i pół garścią nerkowców
O: miska razowego spaghetii al dente z sosem słodko-kwaśnym z mięsa wp-wł
PW: razowy krokiet ze szklanką barszczu czerwonego
K: ??? idę na imprezę, ale postaram się już bez węgli
JESTES NA U!
jak?
j.w

175, 83/62/89
gorzkakawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 14:03   #3011
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
przy treningu siłowym :

Może zrobimy inaczej. podam ci układ:
1 sniadanie : tutaj białko, węgle złożone+owoce
2. białko +warzywa+ zdrowe tłuszcze
3 białko warzywa + zdrowe tłuszcze
4 tutaj jesli był badmintona badz bieganie to dajesz posiłek : białko. węgle złożone
5. samo białko
jak idziesz późno spac to 6 posiłek. w tedy w 5 : warzywa, białko , zdrowe tłuszcze , a w 6 samo białko.
staraj sie dostarczyc ok 200 g warzyw w posiłku.
posiłki mogą się zmieniac to zalezy kiedy grasz czy biegasz.
staraj sie dostarczac odpowiednia ilosc białka bo jest ono bardzo wazne przy odchudzaniu. Troche mnie dziwi ta twoja siłownia= ja teraz zmieniałam sobie trening i dopiero ćwicze dzisiaj 4 dzien bedzie i widze poprawe może miałas zły trening - miałas jakis wogóle plan czy to co wpadnie to jest ? Moze to wynika z tego , ze jestes przed okresem , spóźnia Ci się więc masz sporo wody w sobie - spróbuj z tą solą.
dziekuje Ci piekniedostosuje sie napewno bo juz zdesperowana jestem...

trening mialam przez trenera ukladany wiec nie to ze sobie tak cwiczylam jak popadnie..

a na marginesie, 20 min temu dostalam okresmoze cos sie poprawi teraz...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-03, 14:08   #3012
iKarolajnaa
Raczkowanie

GG do iKarolajnaa

Miało być eRowo, ale co wyszło to nie wiem

Śniadanie (ok. 7:00) - woda z cytryną, owsianka z 5 łyżek płatków górskich, łyżki otrębów, łyżeczki miodu, połowy serka homo naturalnego i połowy szklanki mleka, pomarańcza, a dla "osłody" trochę większa kostka gorzkiej czekolady... (rano pożeram wszystko co mam pod nosem!)
2 Śniadanie (ok. 10:00) - 2x razowiec posmarowany pasztetem sojowym z koperkiem + plaster szynki drobiowej i papryka czerwona
3 [?] śniadanie (ok. 14:00) - pół serka homo, co został z owsianki, z większą garścią mieszanki studenckiej , jabłko, czerwona herbata
hula-hop ok 30 min.
Obiad (będzie ok 16:00) - 3/4 szklanki makaronu razowego pszennego z kilkoma gałązkami brokuł i fasolką szparagową i tuńczykiem rozdrobnionym wsw
Ok. 17:00 będzie trening - pół godziny biegania + ćwiczenia rozciągające + I program Tamilee na brzuch
Kolacja (ok 19.30) - wieśniak lekki z rzodkiewką i plastrem wędliny drobiowej
1,5 l wody niegazowanej

Baaardzo bym prosiła o ocenę

zmasowany atak na cellulit !

'be my teddy bear ! '
próbuję zaakceptować siebie. ot co.
iKarolajnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 14:16   #3013
JanChryzostom
Raczkowanie

Od dziś zaczynam R. Mój pierwszy jadłospis wklejam

I owsianka (4 łyżki płatków owsianych, 5 truskawek, garsc nerkowca, kapka mleka i łyżeczka cukru), zaraz potem 2 kiwi

II makaron z sosem szpinakowym ( szpinak na oliwie podsmazylam dodalam serek topiony troszke mleka przyprawy), selera naciowego do chrupania

III plaster sera białego z dżemem wiśniowym i garsc orzechów włoskich

IV (będzie) śledzik z cebulką kromka chleba i jakieś warzywo

Dopiero zaczynam, jestem dobrej myśli że w końcu mi się uda czekam na ocenę i dobre rady
JanChryzostom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 14:33   #3014
Kalina:D
Raczkowanie

GG do Kalina:D

Moje dzisiejsze W pierwszy dzień Proszę o ocenke i rady;*

śniadanko:
pół bułeczki posmarowanej serkiem wiejskim + plasterek szynki + szczypiorek + pomidor. Herbata zielona z łyżeczką miodu.

II śniadanko: pół szklanki makaronu razowego z odrobiną sosu beszamelowego. Ugotowana marchewka.

Obiadek: ryba ze szpinakiem (ok. 250g)

Podwieczorek: połowa jogurtu naturalnego z łyżką siemienia lnianego i łyżeczką miodu.

Kolacja: będzie jajko na twardo + kanapka z chleba chrupkiego Wasa + 1/3 puszki tuczyka + szczypiorek + pomidorek.

I jak? Będę bardzo wdzięczna za rady za tydzień dodam kolejne 100kcal.

Edytowane przez Kalina:D
Czas edycji: 2009-04-03 o 15:22
Kalina:D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 14:41   #3015
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iKarolajnaa Pokaż wiadomość
Miało być eRowo, ale co wyszło to nie wiem

Śniadanie (ok. 7:00) - woda z cytryną, owsianka z 5 łyżek płatków górskich, łyżki otrębów, łyżeczki miodu, połowy serka homo naturalnego i połowy szklanki mleka, pomarańcza, a dla "osłody" trochę większa kostka gorzkiej czekolady... (rano pożeram wszystko co mam pod nosem!)- bardzo ładnie
2 Śniadanie (ok. 10:00) - 2x razowiec posmarowany pasztetem sojowym z koperkiem + plaster szynki drobiowej i papryka czerwona -tu również
3 [?] śniadanie (ok. 14:00) - pół serka homo, co został z owsianki, z większą garścią mieszanki studenckiej , jabłko, czerwona herbata
hula-hop ok 30 min. - tutaj łączysz tł(orzechy) z ww(jabłko), ale jesli nie utrudnia Ci to chudnięcia to ok
Obiad (będzie ok 16:00) - 3/4 szklanki makaronu razowego pszennego z kilkoma gałązkami brokuł i fasolką szparagową i tuńczykiem rozdrobnionym wsw - bardzo ładnie
Ok. 17:00 będzie trening - pół godziny biegania + ćwiczenia rozciągające + I program Tamilee na brzuch
Kolacja (ok 19.30) - wieśniak lekki z rzodkiewką i plastrem wędliny drobiowej - ok
1,5 l wody niegazowanej

Baaardzo bym prosiła o ocenę
bardzo ładnie !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-03, 14:58   #3016
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
w liceum piłam po 5 kubków parzonej i nie urosłam nawet 1 cm niesprawiedliwosć może pijecie inną niż czarną? jakiś tajny składnik?
MLEKO? hahha

175, 83/62/89
Stary 2009-04-03, 15:12   #3017
m-m-m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewelina* Pokaż wiadomość
Wogle warzyw nie widze i nnk.
Trochę jeszcze musisz dopracować swój jadłospis czytaj inne i inspiruj się nimi jeśli nie masz pomysłów.
A ile warzysz?

to orzechy mogą być na R? przecież chyba to jakaś straszna ilość kalorii? a jeśli tak to raczej rano czy wieczorem?

i jeszcze jedno: czy jazdna na rolkach to areoby?

49,5 walczę z tym 1,5kg bezskutecznie od ponad miesiąca...
m-m-m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 15:23   #3018
Annie1441
Wtajemniczenie

Moje W/U
1. 60g chleba razowego podzielonego na 4 małe kromki, na dwie po 15g sera chudego i łyżeczce dżemu, na jedną wędlina z warzywami i ogórkiem i na jedną 3 plasterki zwykłej kiełbasy i keczup, jabłko 160g, KAWA CZARNA ;P

2. kawałek sernika (siedzę w kawiarence szkolnej, koleżanka do mnie podbiega 'masz sernik! upiekłam na urodziny' i pobiegła a ja tak stoję... eeee ale ona ma urodziny w lipcu ), cukierek michałek (tym razem naprawdę urodziny kolegi)

3. buraczki, 1,5 łyżki słonecznika, kotlet wołowy 50g z piekarnika, KAWA CZARNA ;P

4. serek wiejski zwykły, 3-4 marchewki, łyżka cukru, łyżeczka kakao naturalnego, cynamon (marchewkę ścieram i mieszam to wszystko- PYCHOTA!), jeśli będzie mi się chciało wyjść to będą do tego rodzynki ok 30g (mama jak zawsze nie kupiła, norma )

Ruchu za dużo nie było dziś, tj. szkoła, miasto itd. ale bez treningów
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 15:49   #3019
vana
Raczkowanie

GG do vana

Cytat:
Napisane przez Nasturcja several years Pokaż wiadomość
1)Banan+pomarańcza+kiwi z jogurtem waniliowym, słonecznikiem,śliwkmi suszonymi i daktylami,kawa z mlekiem pyysznie! choć bez chlebka żadnego? łe

2)Bułka sojowa z serem żółtym,szynką,pomidorem,o górkiem. Tymbark pomarańczowy mniam! a ten tymbark ze szklanej butelki czy ten świeży? piłaś kiedyś?

3)Pierogi z twarogiem i rodzynkami(z 13sztuk) polane j.naturalnym z cukrem waniliowym pyyyycha!
PO:Cappucino rumowe

4)Bułka sojowa z serkiem masłem i serem pleśniowym,homo kokosowy Vitello,pomarańcza j.w.

5)Jajecznica ze szczypiorem,kromka żytniego z paprykarzem szczecińskim uwieeeelbiam

---
Jabłuszka i fistaszki
jak zwykle przepysznie, na luzie i ogóle, to wiesz, że kocham Twoje jadło

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
Vanuś a gdzie Twoje jadłospisiki hmm? a co do pytanka to 162cm-duuuuuża jestem prawada?buźźźźźź i dziękuję tak poza tym
w małym ciele wielki duch! mam koleżanki ze wzrostem 157cm, więc wiesz, istnieją mniejsi zresztą tacy zawsze mają lepiej- i ich na rękach noszą i w ogóle... ;p ja trwam w swoim 172/3, ale chciałabym trochę podrosnąć
walczę!
vana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 15:52   #3020
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

po dwudniowej chorobie i zerowym apetycie, apetyt wrócił... podwójny ;]

1. mix płatków z mleczkiem i cynamonowym cukrem, bułka cynamonowa z rodzynkami 'na zagrychę'

2. big grahamka z sezamem z makrelą wędzoną i pomidorem, jabłko

dużo kapusty kiszonej i kilka ogórków kiszonych

3. duuuuzo makreli w pikantnym sosie pomidorowej i z warzywami, chałwa z orzechami taka 50gr

4. zupka pomidorowa z ryżem, ziemniaczki, panierowana smazona rybka, kapusta kiszona i buraczki
kinder bueno, dwa paski milki karmelowej

5. zaraz skonsumuje grahamkę z maslem orzechowym i bananem i popije pewnie kakaeeeem

6.zapewne znow grahamki dwie z makrela wedzona i pomidorkiem

a po pewnie owocki i orzeszkiiiii

Stary 2009-04-03, 16:22   #3021
Magdalena0603
Rozeznanie

rrrr.....ocenicie,dziewczynki?Pr oszę...
  • śniadanie..sandwich (trójkątny,taki gotowiec)..z ciemnego pieczywa z gyrosem ,3 łyzki musli truskawkowego zalane mlekiem 0,5%
  • 2 śniadanie..taki sam sandwich
  • w międzyczasie 3 łyżki Diabolo pomidoro..
  • obiad...pulpeciki 2 gotowane,surówka z kwasnej kapusty ,1 ziemniak
  • wpadnie jabłko
i jak??bardzo źle?Pomóżcie..
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 16:37   #3022
paszka016
Raczkowanie

Lekkie Pee :

Śn : dwie kromki zwykłego chleba z Turkiem szczypiorkowym i ogorkiem

2śn : jabłko

Witaminka Hortex

O : 16 kopytek z sosem pieczeniowym jasnym

Na mieście : soczek w kartoniku Hortex multiwitamina

P:pół kiślu truskawkowego z Winiar z cukrem

K: (będzie) 2 jajka na twardo , 2 kromki grahama jedna z Turkiem i ogorkiem druga z pasztetem i ogorkiem

i jak moze byc??

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 17:00   #3023
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
rrrr.....ocenicie,dziewczynki?Pr oszę...
  • śniadanie..sandwich (trójkątny,taki gotowiec)..z ciemnego pieczywa z gyrosem ,3 łyzki musli truskawkowego zalane mlekiem 0,5% a czemu gotowiec? w gotowcu jakiś tłusty sos zapewne był . Z jakimiś warzywami ten sandwicz. Lepiej zrobić kanapkę z grahamki z warzywami, wędlina czy twarogiem.
  • 2 śniadanie..taki sam sandwich j/w
  • w międzyczasie 3 łyżki Diabolo pomidoro..
  • obiad...pulpeciki 2 gotowane,surówka z kwasnej kapusty ,1 ziemniak ziemniaki na R najlepiej ograniczyć do 0. mają bardzo wysokie IG. Lepiej ryż brązowy albo kasza.
  • wpadnie jabłko Za mało...gdzie kolacja??
i jak??bardzo źle?Pomóżcie..
Za mało ....R nie polega na ograniczeniu pożywienia..a jedzeniu "dobrych " rzeczy.
Ja na R jem więcej niż normalnie a chudnę
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 17:04   #3024
agueda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Lekkie Pee :

Witaminka Hortex

K: (będzie) 2 jajka na twardo , 2 kromki grahama jedna z Turkiem i ogorkiem druga z pasztetem i ogorkiem

i jak moze byc??
Przepraszam, że pytam, ale ty na tym tyjesz? Przecież to dla niektórych byłaby wręcz redukcja
agueda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 17:31   #3025
paszka016
Raczkowanie

hm.. na razie z 0.5 kg przytylam

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Lekkie Pee :

Witaminka Hortex

i jak moze byc??

do kolacji doszedł pomarancz i jabłko ;p

Stary 2009-04-03, 17:55   #3026
gorzkakawa
Rozeznanie

GG do gorzkakawa

Cytat:
hm.. na razie z 0.5 kg przytylam

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

do kolacji doszedł pomarancz i jabłko ;p
jadłaś już kolację?

175, 83/62/89
Stary 2009-04-03, 17:56   #3027
paszka016
Raczkowanie

tak

Stary 2009-04-03, 17:59   #3028
orzeszek01
Zakorzenienie

moja r, prosze o ocene

I : owsianka(200ml mleka 1,5%,4lyzki platkow owsianych,2lyzki serka wiejskiego,10swiezych truskawek )
II: jajko na twardo, dwie marchewy
III : uduszone 3cebule,pol papryki,5pieczarek ( na 1lyzeczce oleju slonecznikowego, czy ten olej jest ok ?czy niezbyt?),kilka rozyczek brokul, puszka tunczyka w sosie wlasnym
IV : serek wiejski200g,pol ogorka zielonego
V : puszka tunczyka wsw,ew pol ogorka
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 18:03   #3029
Madzialenkaa4
Przyczajenie

R

śniadanie:
1 kromka chleba razowego z serkiem topionym z szynką+szklanka mleka z musli
II śniadanie: 2 wafle ryżowe + szklanka mleka
obiad: 2 naleśniki z serem
podwieczorek: 2 kromki chleba razowego z rybą wędzoną
kolacja: (dopiero będzie) zamierzam zjeść pół kostki sera białego chudego

Proszę o rady i oceny, jestem nowa, dopiero się uczę
Madzialenkaa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-03, 18:33   #3030
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
mi się generalnie bardzo podoba chyba, że masz sporo ruchu, wtedy bym coś dodała ale naprawdę prześliczny jadłospis, może trochę więcej nnkt, a będzie idealnie!
Dziękuję bardzo za ocenę
Ruchu nie mam chyba zbyt dużo, jedynie 2 godziny rehabilitacji dziennie i przynajmniej godzina spaceru - takie wiosenne postanowienie, no i do tego zwykłe domowe obowiązki
Moje dzisiejsze U:
Śniadanie : Bieluch z papryką i pieprzem , 2 kromki chleba orkiszowego, 1/2 strąka papryki , pomidor , herbata waniliowo-miodowa
II Śniadanie: kawa 3 w 1 i domowej roboty chocolate chip cookies ( po 3 przestałam liczyć ), jabłko
Obiad: Panga zapiekana pod serowo-pieczarkową kołderką , ziemniaki pieczone ,i do tego świeży ogórek i pomidor.
Podwieczorek: Berliso Bananowe , mała kiść czerwonego winogronu
Kolacja :Twarożek domowy ze szczypiorkiem i 2 kromki orkiszowego , 1/2 papryki, herbata malinowa

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości