|
|
#3061 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
ale chyba mija to seplenienie? to chyba kwestia przyzwyczajenia ![]() chociaż wiadomo,że ,,sz'' czy ,,cz'' nie wymawia się już tak poprawnie tylko z taki szmerem. Taak na jednym facecie świat się nie kończy. chociaż ten jeden był.
|
|
|
#3062 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wybrałam krystalicznie szafirowy Ale ja tak już mam, że 15tys. razy się zastanawiam, zmieniam zdanie, waham itd Pewnie i tak przy nim zostanę bo jest taki... śliczny! Hahahaha wiem, wiem, no comment. Wiecie, dziś miałam najszybsze wyciski jakie tylko widziałam. A miałam ich już trochę w swoim życiu. Szast prast i gotowe. Zostałam też obfotografowana z każdej strony itd. Coraz bliżej ACHTUNG ATTENZIONE UWAGA POZOR!! Czy ma może któraś z was problem z zastawkami serca lub z czymś innym sercowym i musi brać antybiotyki przed krwawymi zabiegami żeby nie dostać zapalenia wsierdzia? |
|
|
|
|
|
#3063 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ...ale natrzepałyście ... nie nadażąm! Yourenglisch - nie palę Zobaczymy tylko jak długo wytrzymam - korci na maksa! Zrób sobie to cefalometryczne dla świętego spokoju! U niektórych tak jest, że trzeba mieć te 2 zdjęcia na konsultacji! Wyluzuj Za***iście Pomysl ile teraz przed Tobą możliwości ![]() Świat teraz stoi przed Tobą otworem - bo jak to taki młot był to pewnie Ci go przysłaniał! Młodziutka jesteś, wiosna w powietrzu itp. - poużywaj sobie !!! ...ale będzie rwanko na aparacik Super, że fajną mamę masz i w niej oparcie ![]() 1000days a jak brzmi pytanko o serduszko, co Cię dokładnie interesuje? Mój mąż jest lekarzem i jakbym znala szczegóły to może pomogę! A co do różnić pomiędzy aparatami - w samej tej części jest ogrom postów o porcelanie, kompowyci, krysztale, metalu i wszystkiego do koloru do wyboru - poczytajcie !!! A wybór i tak musicie podjąć samemu!
|
|
|
#3064 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
hej nic sie nie przejmuj facetem widocznie nie jest Ciebie wart, cóz pomyśl sobie ile stracił, tracąc Ciebie i sie uśmiechnij ![]() a ja nadal stres... w poniedzialek zakladam ten cholerny aparat i coraz większa niepeweność, czy dobrze robie. nie mam jakiejś wielkiej wady , znajomi twierdzą, że wyolbrzymiam. w sumie jak im powiedzialam, że założę aparat to pytali "a co nie tak z Twoimi zębami?" ale ja za kazdym razem gdy patrze w lusterko widze tylko krzywe zabki z tym wolnym to troche tak ze pretekst, b o troche sobie chce odpoczac od pracy, a szefowi powiem, ze to koniecznośc :P w sumie jestem swierzo po wakacjach, bo caly styczen spedzilam w Polsce ( mieszkam za granicą) ale jeszcze troche mi sie przyda
|
|
|
|
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
Wyluzuj
Za***iście Pomysl ile teraz przed Tobą możliwości ![]() Świat teraz stoi przed Tobą otworem - bo jak to taki młot był to pewnie Ci go przysłaniał! Młodziutka jesteś, wiosna w powietrzu itp. - poużywaj sobie !!! ...ale będzie rwanko na aparacik Super, że fajną mamę masz i w niej oparcie ![]() tak tak, sto tysięcy możliwości i będzięmy rwały na aparacik! już sie doczekać nie mogę. tak wiosna cuuudooownie.dzisiaj nawet wyszłam na balkon się poopalać
|
|
#3066 | |
|
Rozeznanie
|
Proszę, ...tylko bez rumaka, bo trochę byłby obciach.... ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- No nie Na balkonie to możesz co najwyżej sąsiada poznać ![]() Od dziś opalamy się na ławeczce oki? ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3067 |
|
Przyczajenie
|
... to ja bym chciała samego rumaka, bo księcia już posiadam :p
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Rozeznanie
|
Inaczej się Was chyba nie da okiełznać ;>. Piszecie jak szalone czorty! A ja się biedna nudzę! Nic mi się z zębami nie dzieje, no nic, a nic.. 22 mam dopiero wizytę i pewno będzie meksyk, bo dwa nowe łuki i likwidacja mojej seksiastej diastemki się szykuje ![]() ![]() .
|
|
#3069 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Rumak fajny. ekologiczny transport.No ja już wszystkich sąsiadów zdaję się,że znam także... opalać mi sie zosatało.A na ławeczce,to nie wygodnie Pookaż pokaż zdjęcię. <zazdrosna>
|
|
|
#3070 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja tam wolę rower
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
Chociaż moja diastemka od początku leczenia jest już o polowę mniejsza Czekam z niecierpliwością do 14 kwietnia, też będą nowe łuki! Ach, zatęskniłam za tym bólem!
|
|
|
|
#3071 |
|
Przyczajenie
|
wkleję jakies foty jak znajde troszkę więcej czasu. Generalnie moj problem z zębami ma związek z wyrzynającymi się ósemkami. Próbują wyjść w sumie od kilku lat aż i chyba nie mają za bardzo miejsca, więc górna jedynka napierana przez dwójkę trochę wyszła z łuku i odstaje tak jakby na zewnątrz. czy można usunąć ząbki już po załozeniu aparatu? gdy zapytalam ortodontę czy bede musiala usowac te ósemki, powiedzial, że tak, ale nie mam jeszcze usunietych a aparat zakladam juz w poniedzialek... chyba cos nie tak!!! w sumie jest konkretny tzn dokladnie opisal jak bedzie przebiegało leczenie, które zabki po kolei beda przesówane i jak, nawet pokazal mi taka symulacje komputerową bardzo podobnego przypadku, ale z tymi osemkami sama nie wiem, dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac. mam do usuniecia tez szóstę, bo ta jest martwym zębem i o tym mi powiedzial ze trzeba ja usunąc i wtedy założymy dolny łuk po ok 2 miesiacach. a co z ósemkami?! zwariowałam już
|
|
|
|
|
#3072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczerze?też wolę rower ![]() ale jak już dają rumaka gratis-to bierz i nie narzekaj dobrze poświęcę się specjalnie dla ciebie i jutro śmignę na ławeczkę tęsknicie za bólem to ja wam mogę oddać trochę mojego.jak pójdę do dentysty. tak tak,bo ten ból to raczej taki,,motywujący'' był. trzeba się zbierać,bo i tak cisza na tym wątku.idę poćwiczyć. ![]() chciałabym trochę zrzucić,a powiem wam,że niee mogę. dziwne. ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- A ja biorę,to i to.Rumaka nigdy nie miałam,a księcia dziś straciłam. także nie będę wybrzydzać. widocznie za bardzo go pod pantofla wziełam
|
|
|
#3073 |
|
Raczkowanie
|
Ja to chyba jakąś listę muszę zrobić tych facetów dla Was
. To z rumakiem czy bez? ![]() Tylko, że dla mnie też jakiś mógłby się znaleźć... ![]() Wyluzuj - no, właśnie, wyluzuj
|
|
|
#3074 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
uwierz nie przejmuję się.A uśmiechnąć się? hmm-wolę nie ryzykowaćcóż sama nie wierzę,że to wszystko po mnie spływa jak po kaczce. chyba powinnam być w jakimś szoku?? ![]() ![]() Wkońcu opuścił mnie mój ,,dziubasek'' ,,misioo'' ,,pysioo'' o majgasz i co ja teraz biedna pocznę? Aaa.Wiem zamknę się w piwnicy i już nigdy nie wyjdę z domu. ![]() Druciak jest cool.Zakładaj.! Jeżeli jest ci naprawdę potrzebny i cię na niego stać.Jeżeli twój portfel na tym za dużo nie ucierpi zakładaj! Jeśli to naprawdę tylko twoje widzimisie jak mówią znajomi szkoda kasy. A ja tam się swojego nie mogę doczekać. ![]() a wolnego nigdy nie za dużo! ty farciaro jedna ![]() siedziała cały styczneń w domu i jeszcze jej mało korzystaj póki możesz widzę,że szefa też masz dobrego ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
Taaaak zrób listę,bo się pogubisz w tym wszystkim. Dla ciebie to się znajdzie w między czasie. Narazie to ci powiem :NIE BĄDŹ EGOISTKĄ!!! pomyśl o nas. ty? to jak się tak kręcisz w takim świecie królewiczów z rumakami,to ty pewno jakaś księżniczka? ![]() się powodzi babeczki wam. A ja w chwili obecnej piłuję pazurki u nóg -bardzo odprężającę.!---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Aishwarya0: Wyluzuj - no, właśnie, wyluzuj [/qno właśnie wyluzowałam. Aishwarya0 właśnie tak patrzę i widzę na avatarku,że zwykły metal masz. A ja sie nie mogę zdecydować,bo tyle sie naczytałam o tym,że ceramiczny się odbarwia i zamki są większę niż w metalowym i w związku z tym bardziej wypuklają usta... ![]() i teraz nie wiem. Odrazu wiedziałaś,że weźmiesz metal,czy rozważałaś też inne?
|
|
|
#3075 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nie no ja generalnie juz nie zastanawiam sie nad samym zakładaniem to już postanowione i jestem z siebie cholernie dumna i mam w nosie czy innym sie to bedzie podobało, czy nie! tylko, czy dobrzerobie zakładając porcelanę, w sumie staruszka juz jestem i druciki z kolorowymi gumeczkami kuszą, ale chyba już nie dla mnie hahaha widze to własnie w mojej głupiej wybujałej wyobraźni ratuuuunku!!!a co do portfela to biedaczek ucierpi strasznie... i mowie Wam cieszcie sie szczęściary, że mogłyście aparacik założyc w Polsce bo ja strasznie przepłacę - ponad dwukrotnie albo i duuużo wiecej . myślałam nawet nad założeniem jak byłam w Polsce, ale te wizyty... jeśli chodzi o wakacje hmmmmm... szef wyrozumiały nie wie jeszcze ze niedługo wezmę tydzien na usuniecie ząbka, a pozniej jeszcze jeden na założenie dolnego łuku )))
Edytowane przez moraki Czas edycji: 2009-04-03 o 20:45 |
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak w zasadzie mam szczęścię,że nie mój portfel ucierpi tylko rodzicieli. ![]() Też jestem z ciebie dumna Bo PROSTE ząbki to podstawa! Co do samego aparatu widzę,że mamy identyczny problem. też się zastanawiam nad kosmetycznym,a metalem. ![]() I powiem ci,że sama sie boję tego,że mi się odbarwi,ale też tego,że będę wyglądała jak szympans z tymi wydętymi usteczkami. Wkońcu zamki są dużo większę niż w zwykłym metalu. Szef wyrozumiały.No ciekawe co zrobi jak się dowie o tych tygodniach kolejnych na wyrwanie ząbka. ![]() ![]() A gdzie w chwili obecnej mieszkasz,że tak musisz przepłacać?
|
|
|
#3077 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
...ojej ja i tak mam jędrne usta, jak mi te zamki wypchną jescze to będę naprawdę komicznie wyglądała. Łamię się, ale chyba jednak zostane przy ceramicznych i pozniej bede sie martwila... a z resztą czym, naprawdę nie przejmuję się otoczeniem, raczej o mój komfort, jak będzie źle to wytłumaczę sobie, że za roczek, dwa bede miala piekne proste ząbki ![]() Mieszkam na Cyprze i uwierz mi, że tutaj to straaaaszny wydatek!!!! strach sie bać
|
|
|
|
#3078 |
|
Raczkowanie
|
Calimero, Mclilu, dzieki! Dzis juz zrobilam ta cefalometrie. Na szczescie, bylam tylko u 2 orto. Czuje, ze musze sie zdecydowac, bo im wiecej slucham roznych specjalistow, tym bardziej sie gubie.
Przyklad:1 orto nakazal zrobic zdjecie koniecznie analogowe ("bo w ortodoncji cyfrowe sa do niczego"). 2 zazyczyl sobie zdjecie cyfrowe z CD (2 razy drozsze,wrrr!). Kiedy sie spytalam, czy koniecznie jest wlasnie takie zdjecie czy moze byc analogowe to uslyszalam tylko "tak jak w skierowaniu" .Mclilu, a ile dni juz nie palisz? Najbardziej sie chce w ciagu pierwszych dwuch tygodni. Potem dym wywoluje raczej slabosc i obrzydzenie.
|
|
#3079 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zawsze martwię się na zapas ![]() ![]() Jej ale masz fajnie mieszkasz na Cyprze. ![]() Słoneczkooo opalenizna też bym tak chciała.
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
Dawno nie pisałam, ale czytam na bieżąco.
A ja już czwarty dzień z moim twin blockiem. Seplenię strasznie, żeby nie powiedzieć jak moja mama, że bełkoczę Wrzucam fotki moich krzywulców i mojego aparatu - masakryczne urządzenie (mam nadzieję, że skuteczne) UWAGA!!! FOTKI TYLKO DLA LUDZI O MOCNYCH NERWACH
|
|
|
|
|
#3081 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() :roll eyes: Okropne jesteśmy, najpierw jęczymy, że boli, potem, że nuda.. Mi się tak w ogóle zaczynają pomału moje zębiaszcze na górze podobać, więc to jest już duży postęp w psychice ![]() ![]() .Cytat:
Ciekawe to Twoje urządzenie, bo inaczej tego nie mogę nazwać ![]() ![]() . I szczerze, szczerze Ci powiem, że mimo iż teraz przy takim rozdziawianiu itp. to wszystko wygląda fatalnie, to masz bardzo ładny kształt ząbków [nie cukruje, bo tego nie lubię!], więc kiedy przemęczysz się i już będzie po wszystkim, będziesz miała naprawdę zniewalający smajl ![]() :roll eyes:. Także trzymam kciuki!Blondi a jak tam u Ciebie zębiaszcze się mają i twoje nastawienie przede wszystkim ![]() ![]() .I z tego co pamiętam Killiana obiecała fotki swojej naaj diastemki, która tak się chwaliła ![]() ![]() . Więc czekamy ![]() ![]() . Chyba, że przeoczyłam gdzieś...No i gdzie jest moja zboczucha Kmee? ![]() ![]()
|
|
|
#3082 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przed założeniem myślałam dokładnie jak Ty! Chciałam kryształ lub porcelanę, a od kolorowych gumek jak najdalej! A teraz na maksa się cieszę ze swojego wyboru, przede wszystkim ze względu na komfort! ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
Daje radę od zeszlego weekendu i mam nadzieję, że za jakiś czas będzie jak mówisz!
|
|
|
|
#3083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie, że wygląda fatalnie i żałuję, że wcześniej nie było mnie stać na zrobienie z tym porządku, ale co było to było, do Euro 2012 mam nadzieję się z tym uporać
|
|
|
|
|
|
#3084 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ząbki same w sobie są kształtne i nie powinno być u Ciebie większych problemów! ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
Dobrze,dobrze oby tak dalej! A Kmee pewnie oddaje się z urokom weekendu
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-03 o 22:27 |
||
|
|
|
|
#3085 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3086 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() .Cytat:
. Bo ja popadam czasem w taki stan samozachwytu. Ale żeby nie było podobają mi się tylko trzy zęby z lewej strony, mianowicie 1-2-3 Pewno TŻta w końcu dopadła A ja nie mam weekendu ![]() ![]() . Praca i grzebanie przy aucie.. Blee..
|
|
|
#3087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale cena powinna być taka sama, a nawet niższa bo zależna jest jedynie od zapisu tego zdjęcia, na danym nośniku czyli albo na kliszy która jest droga albo na CD za 1zł! Może zrób sobie cyfrowe ale gdzie indziej skoro u tego lek takie wysokie ceny!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-03 o 22:47 |
|
|
|
|
|
#3088 |
|
Przyczajenie
|
Matko kochana, czy wy sie też tak straszliwie ślinicie jak ja? Nie nadążam z przełykaniem ...
minęło już 2 tygodnie od kiedy jestem szablozębna i widzę poprawę i to dużą Zadowolona jestem na maxa
|
|
#3089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i sprawdziło się - nie mogły być wszystkie ładne tylko dokładnie sprecyzowane 1-2-3 Cytat:
Czyżbyś się na bebechach autek się znała?
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-03 o 22:46 |
||
|
|
|
|
#3090 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

Pewnie i tak przy nim zostanę bo jest taki... śliczny! Hahahaha wiem, wiem, no comment. 

....

chyba cos nie tak!!! w sumie jest konkretny tzn dokladnie opisal jak bedzie przebiegało leczenie, które zabki po kolei beda przesówane i jak, nawet pokazal mi taka symulacje komputerową bardzo podobnego przypadku, ale z tymi osemkami sama nie wiem, dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac. mam do usuniecia tez szóstę, bo ta jest martwym zębem i o tym mi powiedzial ze trzeba ja usunąc i wtedy założymy dolny łuk po ok 2 miesiacach. a co z ósemkami?! zwariowałam już

-bardzo odprężającę.!
hahaha widze to własnie w mojej głupiej wybujałej wyobraźni ratuuuunku!!!