![]() |
#2161 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Clinique happy for men
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka?
Cytat:
A to miejsce, w którym powinien być kod, a jest mrożone szkło, psuje mi radość z perfum, bo sama się sugeruję, że i w zapachu wyczuwam jakąś drobną różnicę. Znacie ten mechanizm? Potem już się traci serce do takiego zapachu i w ogóle przestaje się nam podobać.
![]() |
#2163 |
Zakorzenienie
|
Wyglada ok.
Dla porownania wklejam jeszcze zdjecia mojego Poisona - kupiony w perfumerii. |
![]() ![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2165 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, pomóżcie
chcę kupić Lacoste Red. Zastanawiam siętylko czy Lacoste Style In Play to jest to samo co po prostu Lacoste Red? Butelka na pierwszy rzut oka niczym się nie rózni oprócz w rózne strony wygiętej rurki (na każdym zdjęciu inaczej ![]() Innymi słowy chcę kupić u sprzedawcy DrogArt tę wodę i zastanawiam się czy będzie ona oryginalna....http://www.allegro.pl/show_item.php?...a%3E%3C%2Fi%3E |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
BAN stały
|
witam jak myslicie czy to oryginal??
http://www.allegro.pl/item596543838_...rfumowana.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy dobrze trafiłam, ale chciałam zapytać o kod z muglerowskiego aniołka 604228, kiedy go wyprodukowano, czy jeszcze świeży???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z wymianki dostałam Gucci II - jednak są one koloru zielonkawego (poj, 75 ml)- w domu mam jeszcze 50 ml ,ktore sa rozowiutkie
Oznaczenie z flakonu to 01D400 czy ktoras z Was jest w stanie mi pomoc? ![]() Dodam ,ze pachna odrobine inaczej niz moja 50 -tka |
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
Powinny być różowiutkie, zdecydowanie. Opcja lepsza - są stare, opcja gorsza - dziwnego pochodzenia / podróbka. Kod też się nie zgadza, na moich to 7051.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2172 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=324371&page=2
Dziewczyny to link do zdjec - przedstawiaja moje Gucci 50 ml i Gucci 75 ml, ktore otrzymalam z wymianki. Wizazanka jednak twierdzi, ze wyslala mi rozowe.... czy w ciagu 1, 5 dnia podorzy poczta moga zmienic kolor? ![]() Mam aktualnie w domu zielonkawa ciecz, a sama stracilam dwie flaszki oryginalow. |
![]() ![]() |
![]() |
#2173 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomijajac kolor plynu- to sam ksztalt wnetrza flkonu i grubosc scianek nie pozostawiaja watpliwoci, ze mamy do czynienia z podrobka. Oryginalne perfumy powiny wygladac jak uwiezione w masywnej brylce lodu- tak mi sie kojarza ![]() Natomiast jesli osoba, od ktorej otrzymalas ten flakon uwaza, ze kolor ulegl zmianie podczas transportu- strzela sobie samobojczego gola, potwierdzajac bardzo niska jakosc cieczy. Oryginalne perfumy nie "mutuja" tak szybko ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2009-04-03 o 08:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
NIE MA MOWY żeby Gucci II miał taki kolor. Tak jak wspomniane powyżej, butelka też nie odpowiada oryginałowi (dno!). Wspomnę jeszcze że moja koleżanka miała Gucci II przez ok. 5 lat! i nie zmieniły koloru ani ani. A w ogóle jak to działa - czy istnieje wątek gdzie można ostrzegać przed osobami wysyłającymi towar niezgodny z opisem, czy też jest system punktowy jak na allegro? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Szef ds. Wymianek
|
z tego, co sie orientuje, to sa tzw. przekupki (jakby odpowiedniki komentarzy z All): pozytywne, neutralne, negatywne. ale nie wiem, jak rzecz sie ma przy odmienianiu sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie czekam jeszcze tylko na dotarcie zwrotnej przesyłki i mam zamiar wystawić pierwszego,bardzo zasłużonego negatywa na ponad 80 moich wymian(ale nie za perfumy). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Wizażanki! Kupiłam niedawno, bo w tym tyg miniaturke L'instant magic Guerlain. Wczesniej tego zapachu nie znałam wiec cieżkko by mi było określić czy np. zapach różni sie od oryginału. Kupiałam za 20zł 5 ml. Przysyłka czybko i w ogole ok. Ale Opakowanie-pudełeczko jestwg mnie niekompletne!
Autentycznie: 5 ml .17 FL OZ Zaniepokoiło mnie to poniewaz zauwazyłam,ze na kazdym oakowaniu innych perfum (zakupionych w perfumerii maja takie "e" oraz jest pełny zapis np. 1.0 FL. OZ. na moich jest samo " .17 FL OZ" w dodatku bez kropek. A nr seryjny tej miniaturki to: 8S01. Jesli komus bedzie potrzebne zdjecie - to wstawie-tymaczsem prosze o pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#2179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale o co chodzi, przecież 5 ml to właśnie jest 0.17 fl oz, czyli uncji płynu (fluid ounce). Na 30 ml masz 1 fl oz, bo 30 ml to właśnie tyle jest. Pytanie serio?? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moja Wizazanka twoerdzi, ze do paczki wlozyla inne perfumy, a ja dostalam inne.
Co w takiej sytuacji? Co ja mam zrobic, zeby odzyskac swoje dwie flaszki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2181 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2182 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
własnie,powinno być "0,17 FL OZ." A JA MAM " .17 FL OZ" nie wiem czy to ma znaczeniee |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uch, jak ja takiego krętactwa nie lubię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
![]() Ten pracownik poczty ma nosa.Wiedział w której paczce są wysyłane oryginalne perfumy tej marki,pojemnosci,zużycia itp i na pewno od dawna czekał na dogodną okazję,żeby podmienić swoją podróbę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz do niej jasno, że nie przyjmujesz takiego tłumaczenia na serio i że chcesz się odmienić. Póki co niekoniecznie od razu udawałabym się na Czarną Listę na Targowisku, może dziewczyna zgodzi się na odmianę. Jeśłi nie, wtedy jak najbardziej na Czarną Listę. Ewentualnie napisz PW do moda Targowiska z prośbą o interwencję, jednak tak od razu nie wpisuj tej dziewczyny na CL.
![]() |
#2187 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/item602194247_esse...dp_nowosc.html
Co myślicie? Możliwe żeby taka nowość już była podrabiana? Dokładnie 50% ceny sklepowej... |
![]() ![]() |
![]() |
#2188 |
Przyczajenie
|
Witam
Zastanawiam się nad jednym, jestem nowa na tym forum. Skoro jedynym kryterium jakie stosujecie w ocenie czy dana perfuma jest oryginalna czy nie to jej cena - w zakresie tych sprzedawanych na allegro, to zaufani sprzedawcy mogą spokojnie żenić podróby w niebudzących podejrzeń cenach.. zakupiłam ostatnio na allegro perfumę za ponad 200 zł (cena sklepowa niewiele ponad 300) - jest to chanel egoiste platinum u sprzedawcy z kilkoma tysiącami pozytywów (jest na Wszej liście) - ale mam wrażenie że produkt jest dobrą podróbą (zapach na skórze trzyma się jedynie 3h)- na papierze technicznym - niewile pomnad 12 godzin. Ze swoje strony chanel troche przegina, ponieważ podrobienei ich produktów jest bardzo łatwe (niewyszukane butelki, brak naklejek jak u armaniego). Czy dypsonuje ktoś z Was zdjęciami oryginalnej butelki - zwłaszcza z tyłu i ze spodu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz poznać opinię o swojej flaszce, której nie jesteś pewna, to wklej fotki, znajdź nr kodu i podaj. I nie ma oryginalnej perfumy, a są tylko oryginalne perfumy. Forma perfuma jest niepoprawna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2190 |
Przyczajenie
|
nie bardzo rozumiem co da numer butelki- jest czterocyfrowy zgodny z numerem wybitym na opakowaniu..flaszka identyczna jak w seforze, czyli średnio tandetna (brutal z metalowym korkiem) - tzn nie do końca metalowym bo w środku to plastik...zapach na mojego nosa ten sam ..tylko trwałość inna... na spodzie butelki grawey z pojemnością .. Gdybym chciała podrobić taka perfumę, to bym się zatroszczyła już o to żeby owe cyfry były jednakowe...mam pytanie bo z tyłu butelki są dwa zanki chanel, ale tylko przy jednym (chanel inc.) jest znacznik oryginalności (trade registered) przy chanel paris go nie ma, gdzies na necie wycztywałem że przy obu znakach powinien być tarde register..czy to prawda??
co do owych perfum, istnieje polska forma żeńska ta perfuma i choć nowe słowniki nie odntowują tej formy to żadnen językoznawca nie znajdzie pełnych argumentów, na to że jest to forma niedopuszczalna, nnawet Malinowski twierdzi, że tą formę czyli ta perfuma da się od biedy obronić, choci i owszem używa się raczej te perfumy. Komu ewentualnie moge przesłac zdjęcia na priv, bo nie chce zaśmiecać teamtu, poz atym w ten sposób wskaże sprzedajacego, a nie chce tego robić ponieważ jak pisałam wczęsniej nie mam pewności... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.