![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zalew biżuterii hand made
Krzywe loopy u jubilera to normalka, nie raz widziałam na wystawie, piękny ekspozytor i bigile angielski + swarek na długim drucie z krzywym loopem. Masakra... Albo kolczyki leżące na wystawie niewiadomo ile, zażółkniete....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do cen, to w sumie byłam troszkę zdumiona cenami takich swarów w galerii w centrum miasta... W zasadzie nie były szalone, niewiele wyższe od netowych. Chyba, że normalnie coś mi się pokićkało ;] Muszę to sprawdzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
No tak właśniewiem i ja się spodziewałam, że cena będzie prawie kosmiczna. A tymczasem to parę złotych, ba czasem nawet w necie widziałam w tej samej cenie. Znaczy, że o coś przeciwnego mi chodziło
![]() I to mnie zdziwiło ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi...
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Verstehen
![]() Myślę, że to kwestia mody na swary. I tak na tym zarobią, bo spore szanse na sprzedaż. Minerały chyba gorzej schodzą. Swoją drogą, ciekawe które sa najbardziej chodliwe... Taki off ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
a może ludzie nie znają się na minerałach no oprócz syntetycznych (piasek pustyni itp.), a swar to swar każdy wie, dlatego schodzą.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Strzelam że te, na które mam największą alergię - AB, zapewne do tego serca
![]() Cayen - obawiam się, że nie każdy. Ale jak wie, to bez mruczenia ceny przyjmuje zazwyczaj... To mówię ja, która czatuje obecnie na żółte szafiry... ![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner Edytowane przez Maqda Czas edycji: 2009-04-03 o 12:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
No właśnie ostatnio AB sprawiły, że mi się koleżanki prawie posikały z zachwytu ;D Z tym, że kwiatki nie serca.
Oczywiście, że przeciętny ludź się nie zna na minerałach. Zresztą, swary są modne, to też im w sprzedazy pomaga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Z minerałów to stawiam na onyksy.. ostatnio dużo znajomych mojej mamy pytało o malachit..
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Mnie wtedy pewnie na biżuteryjnym świecie jeszcze nie było.
I schodził jak swarki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kamyk, pisałaś o kamieniach, że cenowo to tak jak Swarovskie - ale przecież zdecydowaną większość popularnych kamyków można kupić o wiele taniej niż kryształy. z drugiej strony pokażcie mi kamyk, który będzie równie widowiskowy i ładny jak np. Cubist pendant Swarovskiego i osiągalny w podobnej cenie ![]()
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Pisałam tak w uproszczeniu, że ta sama cena...
Wiadomo, że w kamieniach rozpiętość cenowa jest OGROMNA... Swoją drogą ja w swojej prywatnej kolekcji mam chyba równie dużo Swarków jak i minerałów, bo jedne i drugie bardzo mi się podobają...
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
A ja jak tak myślę... To Swarowych to chyba ani jednych nie mam kurcze... A by się założyło na święta no
![]() A tak żeby dalej nie offtopować - w tym wszystkim najbardziej wkurzają mnie osoby nastawione do biżuterii nie jako do hobby tylko od razu żaby sprzedać., Co z tego że wykonanie tak badziewne, że się patrzeć nie da, skoro i tak ktoś to kupi bo tanio. Brr...
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Ja do swarkow nic nie mam, ale sama ich prawie wcale nie nosze, wlasnie przez ich "widowiskowosc". Zwyczajnie uwazam, ze takie swiecace, ozdobne kolczyki nie graja z jeansami, t-shirtem i polarkiem
![]() Chyba zbyt malo kobiecy mam styl, zeby sie kochac ze swarkami ![]() Mnie tez to strasznie wnerwia. Wlasnie ostatnio mialam taka "konfrontacje", niestety nie mialam nawet mozliwosci wyrazic swojego zdania.
KUCHNIA-PEŁNA-CUDÓW "Za nieśmiertelnością tęsknią miliony, które nie wiedzą co zrobić ze sobą w deszczowe niedzielne popołudnie." Susan Ertz Moje preferencje wymiankowe Edytowane przez sasilla Czas edycji: 2009-04-03 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Zalezy jakie to jeansy i z czym polaczone.
Do mojego ubioru zadne swarki nie pasuja, jest stanowczo zbyt mesko-sportowy ![]()
![]() |
#50 | |
Joanna d'Moder
|
ja pamiętam
![]() ![]() A moda na swary chyba zaczęła się od pewnej dziennikarki faktów TVN (Justyny Pochanke ???).Kiedyś o tym przeczytałam,że jak założyła pierwszy raz kolczyki Swarovskiego,to wszyscy chcieli mieć takie jak ona (no może poz mną ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos - kilka dni temu dzieweczka na masie termoutwardzalnej pochwaliła się, że sprzedaje rzeczy, zaczęła 3 dni temu... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11748801]
A propos - kilka dni temu dzieweczka na masie termoutwardzalnej pochwaliła się, że sprzedaje rzeczy, zaczęła 3 dni temu... ![]() Proponowała Ci coś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11748801]E tam, ja mocno średnią zawyżam, 30 za kilka miesięcy
![]() Ja w grudniu ![]()
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
moje pierwsze Swarki Baroque AB poszly do mamy XD
tez prawie sie posikala ze szczescia jak je zobaczyla ![]() teraz nosi je non stop , czy sie idzie pod prysznic - spac - czy do pracy _-_ jeszcze sie nimi nie nacieszyla ![]() slodko to wyglada ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;11751787]sąsiadko moja, może jakieś piwko zrobimy z tej okazji? Ja we wrześniu :d[/quote]
:d
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#59 |
Wtajemniczenie
|
Swary, swary, a ja jednej pary kolców ze swarami opchnąć nie moge :/ wyceniłam na 27 i jeszcze za duzo...
więc zostawiam dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Am, było wycenić na 60 i powiedzieć jakie to eh i ah i byś sprzedała
![]() Ja mam jedną parę kolców Swarów serduszek, a nad nimi biconek (klasyka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.