|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielegnacja i apteczka noworodka w uk
zmieniaj gp.
nie rozumiem jak mozna nie wystawic recepty idz i zrob awanture jestem dzis w mocno bojowym nastroju, kurna tuszu mi nie przysalli z ebay, i nie mam sie czym malowac ![]() kupilam dzis termometr dla dziecka, taki smoczkowaty, bo ja jeszcze raz nie zauwaze a ona zje ten plasterkowaty z czolka to chyba padne
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja tylko z malym komentarzem: Poiglot, jesli nie maja czegos na recepte, to zazwyczaj daja cos zastepczego. Zapytaj w bootsie wprost czy nie moga Ci dac podobnych witamin.
Z drugiej strony GP nie powinien robic problemow, w najblizszym roku na pewno nie raz go bedziesz musiala ogldac, moze Ci nawet do domu na wizyte przyjechac, ja bym zmienila jak najszybciej Tyle ode mnie, dobranoc mamuski.
|
|
#33 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1173933 8]Bede bardzo niemila i jesli ktos ma slabe nerwy to niech tego nie czyta, tylko od razu wcisnie ZP
![]() Poiglot: wiesz, bylam dzis w Bootsie i naliczylam ok 20, tak, ok 20 jesli nie wiecej marek z kosmetykami dla dzieci. zauwaze rowniez, ze kazdy supermarket ma swoja range produktow w tym i kosmetyki do pielegnacji dzieci. W kazdej drogerii czy sklepie chemicznym polki uginaja sie od specjalistycznych po zwykle srodki do pielegnacji dzieci, wystarczy tylko szeroko otworzyc oczy i czytac, czytac, czytac i tlumaczyc z jezyka ang na polski. Choc wiem, ze Ty masz z tym chyba jakis problem, bo pamietam, ze dosc niedawno sie zalilas, ze w Uk nie ma kaszy gryczanej Wit D nie radze podawac na wlasna reke, tak samo jak przemywanie kikuta spirytusem nie jest obowiazkowe ......................... . W ogole to po takich postach mozna by pomyslec, ze w Uk to tylko fish, chips and sausage, szare mydlo i woda [/quote]Zgadzam się z tym co napisałaś w zupełności... I nie sądzę by było to niemiłe choć zasadnicze i szczereCytat:
Ja będąc w ciąży pytałam:zwykle położnej (tak to ona mi dała listę rzeczy potrzebnych do szpitala )Głównie czytałam ![]() Mam jedną radę dla wszystkich mam bojących się porodu w UK. Mówcie po angielsku, a jesli nie mówicie/ nie rozumiecie to wykorzystajcie każdy moment ciąży na naukę ![]() Jesli natomist nadal czujecie się słabo, jesli chodzi komuniakcję do szpitala weźcie ze soba kogoś kto język zna swietnie i będzie tłumaczył. Macie prawo do tłumacza. ![]() Cytat:
![]() a jak GP nie odpowiada, to dlaczego go do tej pory nie zmianiłaś ? ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Ponoć ich skuteczność jest równa skuteczności przyłozonej do czoła ręki![]() A czemu tuszy nie przysłali ? I to jakiś specjalny ten tusz? Cytat:
A miękka szczotka do włosów mothercare, ebay, TK Maxx itd ![]() Poiglot w UK znajdziesz wszystko co chcesz, wiesz mi (łącznie z 1000 niepotrzebych gadżetów dla dziecka i do opieki nad nim)tylko trzeba poszukać
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
Nie wiem jak jest kasza gryczana po angielsku, a wiem jak wygląda.
Tylko ona leży na półce z orzechami a nie z ryżem, i wpadła mi w oko gdy szukałam maku. Gdzie kupić w UK krem do tyłka z alantoiną ? Byłam nawet na targach dla dzieciaków i nie znalazłam, rumianek i żywokost to nie to samo. )) Znalazłam w końcu alantoinę w kremie z herbaty.
|
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam sie pytam. nie wiem czegos, nie nosze ze soba z reguly slownika bo mi potrzebny jak umarlemu kadzidlo, ale czasem zdarza sie ze nie wiem - co to jest, czy gdzie co moge znalezc. pytam sie, czasem innych matek (ostatnio nie wiedzialam co to jest "rusk" a to herbatnik dla dzieci, o
), czasem obslugi. czasem robie rekonesans wsrod znajomych
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
katakumba moze dzis jeszcze przyjdzie..
ile ten twoj maluszek juz ma?? luna ja szczerze mowiac nie czuje sie na silach jesli chodzi o ang. Rozmawialam z kobitkami ktore tu rodzily i wiele z nich mowilo ze poprostu zapomnialo ang. w takiej sytuacji.. Dlatego chce miec przy sobie tzta w razie co mi pomoze ![]() szperr uwierz ze latalam wszedzie.. po ta recepte.. i moj tz tak samo.. nawet do centrum jechalismy jak jakies czuby.. i jak chcielismy cos zastepczego to nie chcieli nam dac bez wiedzy lekarza oni powiedzieli ze nie wiedza jakich witamin potrzebuje i nic na wlasna reke przepisac nie moga (wiadomo ze ja nie pamietalam dokladnego skladu tych witamin... a pudelko po witaminach zostawilam w polsce) trudno Biore te pregnacare i tez wszystko okej.. a gp zmienie ale to jak sie juz przeporowadze pojutrze czeka mnie przeprowadzka takze zmienie w wolnym dniu tego Gp..
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
e, ja w ciazy nie bralam zdnych witamin
|
|
|
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;11741217]Nie wiem jak jest kasza gryczana po angielsku, a wiem jak wygląda.
Tylko ona leży na półce z orzechami a nie z ryżem, i wpadła mi w oko gdy szukałam maku. Gdzie kupić w UK krem do tyłka z alantoiną ? Byłam nawet na targach dla dzieciaków i nie znalazłam, rumianek i żywokost to nie to samo. )) Znalazłam w końcu alantoinę w kremie z herbaty.[/quote]Chyba trzebaby było czytać skład kremów po kolei niestety.Cytat:
|
|
|
|
#39 |
|
Zakorzenienie
|
Mi przepisal Gp jakies specjalne.. dla mojego rocznika nawet...
takie cudahehe ja musze brac witaminy bo ja wiecznie oslabiona i wiecznie mam jakies niedobory.. ![]() luna no dokladnie chociaz wlasnie mam nadzieje ze bedzie mnie wspieral i pomagal a nie przeszkadzal hehe bo i tak moze sie zdarzyc..
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faceta można pogonić na chwil kilka w razie czego. Poza tym zależy od jego podejścia do sprawy i wytrzymałości.
|
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem ze w szpitalu w ktorym mam rodzic jest polska polozna moze ona moglabybyc ... bo boje sie ze tz zacznie panikowac albo porpostu nie bedzie mogl juz i wyjdzie.. albo ja sama go pogonie.. nie wiem jak to bedzie wygladalo bo i ja pierwszy raz rodzie i on poraz pierwszy bedzie przy porodzie.. przerazalo was tez to ze tu nie robia lewatywy?? nie mozna na wlasna reke sobie kupic i zrobic? Przeraza mnie to niesamowicie ![]() wst ydze sie okropnie
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2009-04-03 o 12:55 |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykrych niespodzianek podczas porodu też nie miałam
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wstyd straszny tym bardziej ze i tz ze mna bedzie i wogole sam fakt.. oj boje sie strasznie
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pewnie wtedy bedzie mi to zwisalo ale jednak wolalabym ta lewatywe.. slyszalam tez o jakis czopzkach.. moze uda mi sie cos takiego dostac.. nie rozmawialam z polozna jeszcze na ten temat
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Poiglot, nie wiem czy trafilas kiedysna ten watek: Czy ktoras z Was rodzila w U.K. ? Jesli nie, to polecam, dziewczyny ktore tam pisaly/pisza pewnie rozwieja wiele Twoich watpliwosci.
Lewatywe mozesz sama zrobic, ale tak jak pisze Luna, rodzac nie bedziesz juz o tym myslala, nie bedziesz sie wstydzila.
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
pioson a moze byc tak jak u mnie - w nocy podczas skurczy (urodzilam o 6.30 rano) rzygalam i mialam biegunke jednoczesnie - czesto organizm sam sobie funduje oczyszczenie, celem powiekszenia, hm... drogi przelotowej dla dziecka
![]() zreszta moj porod to byl ekespres - ja pojechalam w karetce do szpitala o 5 rano, a w poludnie juz bylam w domu z dzieckiem. skurczy partych mialam cale 45 minut
|
|
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja trafilam w sobote o 14, urodzilam w niedziele o 6 rano a o 18 bylam w domciu z malym
15 luty 2009 Krystianek ![]() "Każdego dnia kocham Cię bardziej... Dziś - jeszcze więcej niż wczoraj, A i tak mniej niż jutro..." Edytowane przez Sznapi Czas edycji: 2009-04-04 o 13:31 |
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
Katakumba
zazdroszcze... ![]() moze i moj porod bedzie taki ekspresowy
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
porodu zycze ekspresowego, powrotu do domu juz niekoniecznie
stalismy z konkubentem nad mala jak sroki i patrzylismy na siebie z szalenstwem w oczach spakowane mialam 3 torby do szpitala (kosmetyczka byla ogromna) i w sumie nic nie skorzystalam z tego. |
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde oby nie.. ja to bede nawet i symulowac hehe byle by mnie zatrzymali na dluzej..
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poiglot weź przestań panikować. Wypuszczają po 6h co nie oznacza,że cię na siłę wypchną ze szpitala. Nie musisz niczego symulować, wystarczy porozmawiać. Ja siedziałam 72h i myślałam,że zwariuję, tak chciałam do domu. Nie mogłam, bo po cc trzeba swoje odsiedzieć.
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
poiglot a co chcesz symulowac? mnie chodzilo o to, ze czy by mnie wypuscili po 6 godz czy nie, to i tak bysmy patrzyli jak sroka w kosc
nie panikuj. |
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie panikuje..
tak bardzo ale jednak boje sie takie malenstwo... wziac od razu do domkuchcialabym chociaz 24 h polezec.. a czym przemywalyscie ranke po porodzie sn?
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maleństwo przed wyjściem przechodzi 'przegląd', nikt na dziko nie powinien cie wypuścić. Wszelkie leki, których potrzebowałam zabrałam ze szpitala do domu (wyposażyli mnie). Zresztą, gdybym mogła rodziłabym w domu.
|
|
|
|
#57 |
|
Konto usunięte
|
Poiglot: ja od pt spedzilam caly dzien w szpitalu pod ktg, o 22 pojechlaam do domu i w sobote rano stawilam sie do szpitala z torba, urodzilam w pn rano, wyszlam w srode wieczorem tylko dlatego, ze ryczalam im tam, ze ja juz dluzej nie wytrzymam i chce do odmu, gdyby nie to to do pt by mnie potrzymali.
Wez juz nie panikuj, nie mysl za bardzo, nie czytaj o lewatywie i innych glupotach
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2009-04-03 o 23:48 |
|
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym sie niezdecydowalaa na porod domowy raczej w niektorych szpitalach wlasnie dostaje sie sporo rzeczy ale sa i takie co sie nie dostaje... ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1175252 3]Poiglot: ja od pt spedzilam caly dzien w szpitalu pod ktg, o 22 pojechlaam do domu i w sobote rano stawilam sie do szpitala z torba, urodzilam w pn rano, wyszlam w srode wieczorem tylko dlatego, ze ryczalam im tam, ze ja juz dluzej nie wytrzymam i chce do odmu, gdyby nie to to do pt by mnie potrzymali. Wez juz nie panikuj, nie mysl za bardzo, nie czytaj o lewatywie i innych glupotach [/quote]to juz chyba dlatego ze kurde siedze w tym domu i nie mam co robic hehe czytam i sobie wkrecam glupoty...
|
|
|
#59 |
|
Konto usunięte
|
Leki dostaje sie w kazdym szpitalu. mnie zaopatrzyli na kilka lat w ten oslawiony Paracetamol i zelazo
Oprocz roznych antybiotykow i syropkow, wyszlam stamtad z dzieckiem i waliza lekow
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1175254 8]Leki dostaje sie w kazdym szpitalu. mnie zaopatrzyli na kilka lat w ten oslawiony Paracetamol i zelazo
Oprocz roznych antybiotykow i syropkow, wyszlam stamtad z dzieckiem i waliza lekow [/quote]oooo to fajnie ja o takich ''prezentach'' nie slyszalam
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:36.

choć zasadnicze i szczere

))

takie cuda