![]() |
#1051 |
Przyczajenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Wielkie dzięki za odpowiedź.. to bedzie mój pierwszy raz i może dlatego tak panikuję..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Raczkowanie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
Wrocław na Joanitów na przeciwko PKS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam bardzo nieregularne okresy wynikające z zaburzeń hormonalnych. Mój ginekolog przepisał mi Yaz na uregulowanie a zważywszy na to,że planuję rozpoczęcie współżycia z moim chłopakiem tabletki te stanowiłyby dobre zabezpieczenie przed niechcianą ciążą. Lekarz kazał mi jednak zażyć pierwszą tabletkę w 5. dniu okresu. Niestety,nie dość,że okres ten spóźnił się o jakieś 1,5 tyg. to w dodatku wyglądał tak,że tylko ok. 2 dni miałam minimalne krwawienie (dosłownie kilka kropel) - nie wiadomo nawet czy to był okres czy pojedyncze plamienie jednak mimo to wzięłam tabletkę dziś wieczorem. Teraz zastanawiam się,czy nie będzie tego tytułu poważniejszych konsekwencji niż tabletki nie dające pełnej skuteczności przez co najmniej 7 następnych dni... |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 |
Raczkowanie
|
Srodkowe Wlochy-15.50 euro
![]() jak bede w Polsce skorzystam z obojetnie jakiej apteki... ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Przyczajenie
|
no dobrze ale jesli ja jestem tydzien po okresie i dzis kupilam tabletki i powiedzmy ze zaczne je brac to krwawienie kiedy wystapi ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Rozeznanie
|
Anglia=darmowa antylkoncepcja
![]() ![]()
#1060 |
Raczkowanie
|
![]()
Potrzebuję pomocy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1062 |
Raczkowanie
|
![]()
No to wiem.. Ale to wysypka alergiczna od 5 dni,a z dnia na dzień coraz gorzej.., a dziś to już jest taka czerwona i cała twarz, że problem nawet wyjść na ulicę, a do tego jeszcze słońce, które podrażnia. Nie mogę tak żyć przez 3 miesiące... Nie wiem czy odstawić od razu czy, co zrobić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1064 |
Raczkowanie
|
PauLiNeeCzKaaa koniecznie powinnaś poradzić się lekarza. Nie ma po co się męczyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Przyczajenie
|
Warszawa----> apteka ul.Świętokrzyska 32--> YAZ 35,90
apteka Cepelek, ul.Koszykowa 78-->YAZ 35,90 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Raczkowanie
|
Moja ginekolog zmieniła mi z yasminelle na yaz gdy jej powiedziałam że po yasminelle nadal przetłuszcza mi sie cera i włosy i libido jakby mniejsze. Dała też skierowanie na zbadanie poziomu testosteronu. Skoro yasminelle mi nie pomogła na tłusta cere to niby dlaczego yaz ma tu cos zdziałac skoro to ten sam sklad... hmm sama nie wiem ale cos mi sie wydaje że moja ginekolog strasznie sie uparla na ta firme... zobaczymy jak bedzie po yaz najwyzej zmienie ginekologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Raczkowanie
|
gdzies czytalam ,ze yaz jest baaaaardzo podobny do yasminelle ale nie jest identyczny!!!
![]() ma jakas minimalna dawke (juz na prawde nie pamietam czego-przepraszam)czegos,co yasminelle nie ma! wiec moze dlatego ta zmiana |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny , ja jestem po pierwszym opakowaniu a dokładnie druga placebo(których nie biore) okresik super malutki w porównaniu z wczesniejszym( lało się jak z kranu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
koniec 2 opakowania (4 biała) a okresu ani widac, poprzednim razem dostałam przy 1 rozowej , zobaczymy teraz.........
#1071 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1072 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odp.co do sprawy opalania w solarium.Wolałam zapytać,gdyż gdzieś usłyszałam że mogą wystąpić plamy na ciele
![]() Mam problem,kończę już 2 rządek YAZ i...pomijając dni okresu,który skończył mi się po 5 dniach,mam wciąż krwawienia ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1074 |
Przyczajenie
|
witam wszystkie Wizarzystki
![]() jestem na 2 tabletce placebo (pierwszego opakowania)- okresu narazie nie mam, zobaczymy kiedy dostane. W przerwie czuje się świetnie, nie mam humorków, bólu głowy ![]() Pozdrawiam wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. Pojawił się u mnie dość dokuczliwy problem.Dzisiaj wzięłam 13 tabletkę Yaz-u ale od rana czuję pieczenie i swędzenie w okolicach sromu.. ( na pewno nie od stosunku- mężczyzny mojego aktualnie nie ma.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny...
Jeżeli wystąpiło u was pieczenie i swedzenie moze się zdarzyc ze złapałyscie jakiegos grzybka albo to moze tez byc zwiazane z suchoscia pochwy która towarzyszy braniu tabsów... Ale tak juz jest ze przy braniu tabsów jestesmy bardziej podatne na wszelkiego rodzaju infekcje, grzyby itp. i nie ma na to reguły. Ostatnio sama zmagałam sie z drobna infekcja i mój gim mi powiedział to co wyzej napisałam...jeśli stan sie bedzie utrzymywac Najlepiej jak wybierzecie sie do gina on bedzie wiedział najlepiej ![]() Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2009-04-04 o 21:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Przyczajenie
|
właśnie dostałam okres (po 2 placebo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I clotrimazolum nie osłabia działania tabsów bo mi to ostatnio gin zapisał i tez sie o to zapytałam... i dostałam tez Orungal <wiec jak cos one nie osłabiaja działania> A domowe sposoby hmmm wiem że jak cos sie dzieje to dziewczyny na innych forach polecają tantum rosa (saszetki do rozpuszczania i przemywania do nabycia w aptece) ;] chodz ja osobiscie radze wizyte u lekarza ![]() Edytowane przez anusia-girl Czas edycji: 2009-04-04 o 21:47 Powód: dodanie informacji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Raczkowanie
|
A ja na codzień polecam płyn do higieny intymnej AA (mam wersję niebieską). Jest bardzo dobry na wszelkiego rodzaju podrażenienia, łagodzi też uczucie swędzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.