|
|
#3091 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
A ja się nie zauważyłam ślinotoków ani nic w tym stylu ![]() ![]() .Cytat:
![]() ![]() . Szkoda tylko, że prawy profil mam lepszy ![]() ![]() .A gdzie tam ![]() :roll eyes:. Wiem gdzie co jest i do czego służy.. A no i jak bardzo uśmiechać się do panów w różnych zakładach żeby zrobili coś gratis ![]() ![]() . A jutro standard - oponki na letnie i pierwsze mycie w tym roku ![]() ![]() .
|
|
|
#3092 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam do was pytanie bo znów zapomniała zapytać jak byłam u orto. Mianowicie na dole mam dosyć dziwne ustawienie zębów. 7 jest mocno cofnięta do tyłu, prawie w miejscu 8 (8 już nie mam) a 6 i reszta są już razem. Dziwnie to wygląda bo pomiędzy 6 i 7 jest duża szpara (nawet kiedyś dentyści pytali mnie, czemu nie mam ząbka
) ale tak miałam zawsze. I teraz zastanawiam sie jak orto zamontuje pierścienie na dole. Czy ktoś ma taki przypadek?
|
|
|
|
|
#3093 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie wydaje mi się że przerwy, szpary czy diastemy - jak kto woli - w ortodoncji nie stwarzają takich problemów jak zbyt ciasno ułożone ząbki! Nie masz sie czym martwić! A orto nie powiedział Ci jak będzie aparat założony - do których ząbków zamki i czy będą pierścienie czy rurki? ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Jak zamknięty to od razu wiem, że coś nie gra! I tylko myslę no tak, blondynka! Jak otwarty, sadzam tyłek, widzę kogoś z boku to podskakuję jak poparzona, o fuck dukam głupio "przepraszam" i śmieje się jak przygłup! Jak trafiam na panów to jeszcze jest wesoło, gorzej jak dosiądę się do baby!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-03 o 23:24 |
|||
|
|
|
|
#3094 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
Raz podjechaliśmy z TŻ (on prowadził) po kwiatka, a że nie było gdzie zaparkować to szybko wysiadłam sama pod samym stoiskiem!
Kupiłam w pośpiechu takiego duuuuużego w donicy, złapałam i nic nie widząc odwróciłam się na pięcie wielce zadowolona! ![]() Szarpię za klamę z tyłu! Ładuję donice, otrzepuje rączki, oświadczam, że 'ten był najładniejszy", zamykam drzwi i i otwieram te z przodu i się pakuję! ![]() Nagle słyszę takie ciche przerażone "taataaa" ![]() Podnoszę łepetynę i widzę z tyłu dzieciaka w foteliku (trochę go zastawiłam tym kwiatkiem), a obok tatusia, który płacze ze śmiechu i nic się nie odzywa czekając na dalszy rozwój wydarzeń! Robię się czerwona jak burak, wybucham śmiechem i wysiadam, koleś mówi że podjechał żoną tylko po kwiatka a tu i kwiatek i nowa żona! ...a mój TŻ obok w aucie wszystko obserwuje i leje na maksa, ubaw ma po pachy
|
|
|
#3096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja myślałam, że takie sytuacje to się tylko w filmach zdarzają ![]() Nieźle zakręcona musisz być. Ale rozbawiłaś mnie na noc, no nie powiem |
|
|
|
|
|
#3097 | |||
|
Blond forever!
|
Ja sepleniłam jak miałam podwyższenie - uhuhuhu, dobre dwa tygodnie. Potem przeszło
![]() Cytat:
![]() No nie chciałam byc za bardzo zachłanna ![]() Ja mam duże serducho i dla rumaka znajdzie się miejsce Cytat:
Cytat:
) są chyba już mało skuteczne...Miałam miec wizytę w Wielką Sobotę ale muszę ją przełożyć, bo wyjeżdżam na Święta. Nie mogę zapomnieć o telefonie do orto w poniedziałek!A moje nastawienie? No jak się znajdzie ten książę, to wydaje mi się, że aparat przestanie już w ogóle byc dla mnie problemem...
|
|
|
|
#3098 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3100 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, dzień dobry ;D
U mnie ząbki wyleczone, jeden wczoraj wyrwany, następny czeka na wizyte pod koniec kwietnia i mam nadzieje, że jak najszybciej dołącze do zaszczytnego grona aparatek
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Ile wy produkujecie postów.
Nie siedziałam na wizażu 24h a tu już 4 str do nadrobienia. W ogóle zastanawiam się czy po skonczeniu 5-tej części wątku nie powinna nadejść pora na założeniu różnych wątków do różnych problemów.. Fajnie się pisze w jednym, problem polega na tym, że nikt nie czyta wstecz bo niemożliwością jest po prostu ogarnąć to wszystko. Może warto by się zastanowić nad założeniem jakiegoś podforum aparatowego?? Nie żebyśmy były jakieś wyjątkowe ![]() A ja już nie seplenie, tzn. seplenie ale troszkę, nawet koleżanki zauważyły różnicę. Czytałam kilka razy, łącząc konieczne z pożytecznym ale myślę, że zwyczajnie w świecie przyzwyczaiłam się do aparatu.Dziąsło nie puchnie, słońce świeci. Żyć nie umierać. Tak na dobry początek dnia. Sytuacja z tramwaju. Mała dziewczynka (D) do mamy (M): D: Mamo co się stało tej Pani w zęby? M: Ta Pani ma aparat, bo chce mieć proste zęby. D: Czyli co?? Miała krzywe? M: (rozbawiona) No tak D: A w tym aparacie to można mówić? M: Tak. Wszystko można robić D: (ze zdziwieniem, którego nie sposób opisać) Ale co??? Jeść też można???? Prawie nie padłam. |
|
|
|
|
#3102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzień dobry dzień doibry O jak miło ![]() ktoś poczeka razem ze mną. Wizyta również pod koniec kwietnia,a mianowicie 20 kwietnia i 28. także miło,że mam koleżankę która także oczekuję
|
|
|
#3103 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie, pewnie że można usówać 8 z aparatem ja się właśnie za półtora tygodnia wybieram na dłutowanie jednej z nich :/ a posiadam 2 łuki ![]() Cytat:
Nie noo nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
#3104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam wizyte dokładnie 24 kwietnia Tyle, że tym razem już nie będę panikowała przed wyrywaniem, bo o dziwo, wszystko poszło szybko, sprawnie i po dwóch znieczuleniach bez bólu takze każdemu polecam wyrywanie zębów u chirurgów dentystów ;DA aparatu już nie mogę się doczekać i nawet tych komentarzy, że metalowy uśmiech itd
|
|
|
#3105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam o dziwo tyle szczęścia,że nic nie muszę wyrywać do aparatu zostało mi tylko kilka plomb do założenia. Właściwie to 3 o ile pamiętam z tym,że jeden ząb już zaczęty jest-obecnie znajduję się wnim lekarstewko ![]() a aparaciku też się nie mogę doczekać. a jaki bierzesz?
|
|
|
#3106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wstyd się przyznać, ale jeszcze nic nie wiem, ortodontka powiedziała, że wszystko ustalimy jak już będę od strony technicznej przygotowana do założenia. A co do leczenia zębów to i bez tego się u mnie nie obeszło, ale jestem mocno zmotywowana, żeby mieć hollywodzki uśmiech wiec zniose wszystko!
|
|
|
#3107 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
ja bym padła. Jak to nie jesteśmy wyjątkowe?? ![]() ![]() jesteśmy bardzo wyjątkowe ![]() co do pisania! zgadzam się! za dużo piszecie!!! ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
no ja niby wiem jaki wezmę,ale jeszcze się wacham! motywacja również jest. także niczego się nie boję ![]() ![]() wkońcu od czego jest znieczulenie??
|
|
|
#3108 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam takie pytanko, bo rano miałam robioną separację. ogólnie szybko poszło, nawet nie zabolało
tyle, że orto uprzedziła mnie, że mam uważać, bo gumki mogą wypaść albo przesunąć się w stronę korzenia i później trudno je znaleźć. :/ mieliście może takie coś? błagam, powiedzcie, że nie ;pogólnie nieziemsko się boję, że aparat strasznie boli i że będę seplenić.. chyba jestem za bardzo przewrażliwiona ;p
|
|
|
#3109 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Od wczoraj dołączyłam do grona aparatek. Mam górę i dół. Na aparat zdecydowałam się w pod koniec marca. Naczytałam się tyle, że będzie bolało po założeniu, ale nie jest źle. Nie mogę tylko gryźć, ale da się przeżyć. |
|
|
|
|
#3110 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wieczorem pojawią się doświadczone aparatki, wtedy dowiesz się wszystkiego.. ![]() Co do Twoich obaw: niektórych boli (jak mnie) innych nie, niektórzy seplenią (jak ja) inni nie. Ale i ból i seplenienie z czasem przechodzi.. Nie jesteś przewrażliwiona, tzn jesteś, ale na pocieszenie powiem, że nie tylko Ty masz z tym problem.. ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() Masz metalowy?? Kosmetyczny?? Wiesz, my na tym forum strasznie ciekawskie jesteśmy. Wrzuć zdjęcia. Za jakiś czas porównamy efekty ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Czyli jaki bierzesz?? |
||
|
|
|
|
#3111 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ale życzę Ci, żeby ten strach przerodził się w coś bardzo pozytywnego - a mianowicie w przyzwyczajenie i radość z posiadania drutka
|
|
|
|
#3112 |
|
Rozeznanie
|
mclilu niezła historia uśmiałam się po pachy... a co do samochodów to ja rozróżniam tylko kolory i jak wysiadam na stacji pkp i wiem że czeka na mnie ojciec w samochodzie to albo czekam aż reszta samochodów odjedzie z parkingu i zostanie tylko nasz albo szukam po rejestracji bo tą na szczęście pamiętam
![]() madzik449 witam i gratuluję Young Devil mnie niestety przyjemność noszenia separacji nie omineła... pierwsze trzy dni były najgorsze bo ciągle czułam te gumki i nie mogłam gryźć, potem było lepiej... mi orto powiedziała że gumki mogą wypaść ale żebym nie panikowala tylko przyszła dwa dni przed założeniem aparatu to wsadzi nowe i tyle... nic takiegoo przez ten czas się nie stało a jak przyszedł dzień żeby je wyjąć to orto musiała trochę sie mocować tak się zadomowily
|
|
#3113 |
|
Przyczajenie
|
Zdjęcia troszkę później wrzucę. Brak czasu.
Mam metalowy i na dole i na górze. |
|
|
|
|
#3114 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą ból to pojęcie względne - każdy ma też inny próg bólu. W każdym bądź razie ja nie nazwałabym tego dosłownie takim typowym bólem. To raczej wrażenie ciągnięcia zębów, takie ćmienie i przewrażliwiwnie - poprostu cały czas je czujesz i nie możesz o nich zapomnieć - to raczej dyskomfort. U mnie mineło po 3-4 dniach i ani razu nie czułam potrzeby brania tabletek przeciwbólowych! Teraz to wręcz tęsknię za tym ciągnięciem i nie mogę się doczekać 14 aż mi podkręci ![]() Nic się nie bój! Co do seplenienia to też po 3 dniach język przyzwyczaił sie do nowego ułożenia i wszystko wróciło do normy! ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() A co do moich opowieści dziwnej treści fajnie, że Was rozbawiłam ale już więcej nie piszę bo jeszcze trochę i pomyślicie, że nieuleczalny ze mnie przypadek
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-04 o 14:11 |
||
|
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
Co do separacji jak i samego aparartu - bólu jako takiego nie ma. Dziewczyny - spokojnie. Ja walczę z osadem... kurcze - wkurzający jest.
|
|
|
#3116 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahaha . Hmm.. księżniczka.. jeszcze nic o tym nie wiem . Ale jak już się dowiem, to wtedy wynajdę dla Was lepszych Tak, tak, zwykły metal . Nie zastanawiałam się, od razu jakoś mnie ciągnęło do metalu. I jestem.. zachwycona? Wiesz, sam wybór zależy od danej osoby. Bo ja np. wcale nie potrzebuję się ukrywać z aparatem i tego nie robię, specjalnie jeszcze biorę jakieś.. oczowalne gumki ![]() . A osoby, które muszą ukrywać i wiedzą, że na pewno nie zachce im się do porcelany, czy innego w tym stylu, kolorowych gumczasów brać, wyboru za bardzo nie mają . Ja polecić Ci mogę metal śmiało, osoby z ceramicznym będą Ci ceramiczny polecać . To już Twój wybór jest . Ja swojego metalu na nic innego bym nie zamieniła , a zamki wcale nie są takie duże .Cytat:
|
|
|
|
#3117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam dziś kryzys Jak zdjęłam aparat, żeby zjeść śniadanie, to nie miałam ochaty go założyć z powrotem. Przeciągałam tę chwilę niemiłosiernie. Normalnie zajmowało mi to 45 minut do godziny, a dziś chyba ze 2![]() Jednak w pracy jest lepiej. Człowiek nie ma czasu na głupoty
|
|
|
|
|
|
#3118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taak bardzo ciekawskie jesteśmy,a ja do tego także zazdrosna,że Wy macie,a ja jeszcze NIE ![]() hm. co mojego aparatu tak myślałam,że dół metalowy i na górę ceramiczny,ale nie wiem. Jakoś nie muszę się specjlanie ukrywać z aparatem,a kasy też szkoda na ceramiczny tylko dlatego,że mniej widoczny. Aparat i tak i tak będzię widoczny. także nie wiem co na górę
|
|
|
#3119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miłego noszenia drutów
|
|
|
|
#3120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to chyba mnie przekonałaś do zwykłego metalu ![]() właściwie młoda jestem i mogę się bawić kolorami i wcale nie muszę ukrywać druciaka. Kiedy tylko mi go założą będę się uśmiechać najszerzej jak potrafię ![]() ![]() mieć aparat to zaszczyt,a nie siara. Wkońcu nie każdego stać. A pozatym te kolorowe gumeczki są cudne i chyba żadna porcelana,czy też nawet kryształ najmniej widoczny go nie zastąpi. Mogłabym się zdecydować na porcelanę gdybym wiedziała,że będę ją nosiła np. 3-4 lata. A mój przyblizony okres leczenia,to rok-półtora...także myślę,że warto zaoszczędzić te 300 zł. ![]() i wziąźć zwykly metal. a czy w metalu nie można założyć białych gumek?? i czy wtedy on nie będzię mniej widoczny? U mnie jest jeszcze ten plus,że pierwszy mam zakaładany metalowy dół,a górę za jakieś 3-4 miesiące.Także zobaczę jak sie czuję w metalu.Jeżeli będę się go wstydzić (w co wątpię) wezmę na górę kosmetyczny,a jeżeli nie METAL ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
Witamy!! <zazdrosna>!!! ;* na aparat zdecydowałas się pod koniec marca tak? A kiedy miałaś pierwszą wizytę i ile mineło od pierwszej wizyty do założenia aparatu??;> i jaki masz aparacik oczywisćie ![]() strasznie ci zazdroszczę także interesuje mnie każdy szczegół;> hihi
Aparatka 05.06.2009 r. - dół. mini metal 24.11.2009 r.- góra mini metal ![]() ' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi ' Edytowane przez Wyluzuj Czas edycji: 2009-04-04 o 15:30 |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

Zadowolona jestem na maxa 

ale muszę ją przełożyć, bo wyjeżdżam na Święta. Nie mogę zapomnieć o telefonie do orto w poniedziałek!

chyba cos nie tak!!! w sumie jest konkretny tzn dokladnie opisal jak bedzie przebiegało leczenie, które zabki po kolei beda przesówane i jak, nawet pokazal mi taka symulacje komputerową bardzo podobnego przypadku, ale z tymi osemkami sama nie wiem, dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac. mam do usuniecia tez szóstę, bo ta jest martwym zębem i o tym mi powiedzial ze trzeba ja usunąc i wtedy założymy dolny łuk po ok 2 miesiacach. a co z ósemkami?! zwariowałam już
-bardzo odprężającę.!
Jak zdjęłam aparat, żeby zjeść śniadanie, to nie miałam ochaty go założyć z powrotem. Przeciągałam tę chwilę niemiłosiernie. Normalnie zajmowało mi to 45 minut do godziny, a dziś chyba ze 2