Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-04, 08:32   #2341
aante_e
Miss Pudernica

Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki cz. VIII

Hej

Słonko mnie obudziło, uwielbiam taką wiosenną pogodę
Zaraz idę nałożyć Waxa na włosy, zrobić peeling i maseczkę, pofiltruję się i będę się opalać na balkonie. I poczytam na kolokwium.

Miłego dnia Dziewczynki
Stary 2009-04-04, 08:46   #2342
karolina1985
Zakorzenienie

Dobry

Poszłam spać wczoraj o 21.00 Nic, tylko starość się zbliża
Za to zaraz wybieram się do dentysty, jestem pełna podziwu dla swojego samozaparcia , postanowiłam, że wyleczę wszystko do końca choćbym miała wydać ostatnie pieniądze
Na szczęście nie mam żadnych poważnych problemów, zwykłe ubytki i wymiana 2 plomb, więc i te wizyty nie są dla mnie jakieś szczególnie stresujące.

A teraz nadrabiam:

Cytat:
Napisane przez kochanie Pokaż wiadomość
To ja dziękuję I mam nadzieję, że szampony Ci się spodobają
Ja mam ponad 12 flaszek (12 mam w tym pokoju, ale w drugim jest jeszcze kilka, nie chce mi się tam iść i liczyć), no ale niektóre są malutkie, no i niektóre to tylko owocowe wody toaletowe YR na poprawę humoru Wiiiięc chyba też mogę sobie kupić nowe?
Na razie użyłam tego do tłustych i jestem zadowolona póki co, świetnie się pieni, zapach ma delikatny (ja nienawidzę szamponów ziołowych właśnie ze względu na zapach), dobrze myje, no same plusy jak na razie zbiera
Ten do suchych wypróbuję chyba dziś i odżywkę, bo w czwartek zapomniałam o niej.

No nie wiem

Cytat:
Tak, to specjalna dataSą jakieś urodziny (?) Glamour. No w każdym razie teraz w glamurze jest karta rabatowa na zakupy właśnie 18. kwietnia. I jest między innymi zniżka -20% do tbs
Aaa o Glamour wiem tylko nie skojarzyłam, że to 18 kwietnia
Właśnie, może sobie dziś kupię i przejrzę czy jest jakiś interesujący mnie sklep

Cytat:
Taaa, niespodziewane Chyba zaplanowane
Ciiicho

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
Niestety nadal zwijam się z bólu jak jutro będzie to samo to chyba czeka mnie wizyta u lekarza
A perfumy jak najbardziej możesz sobie kupić 5 flaszek to jeszcze nie tak dużo. 18 kwietnia jest Narodowy Dzień Glamour czy jakoś tak, w gazecie jest specjalna karta z którą masz zniżki w różnych sklepach (niestety Sephory ani Douglasa nie uwzględnili).
Oj koniecznie idź do tego lekarza, już lepsze nieprzyjemne badanie niż takie męki

Dziękuję za pozwolenie Właściwie to mam 3, bo 1 to herbata EA a to się dla mnie nie liczy jako perfumy tylko jakaś woda, mgiełka A 1 stoją w szafie nawet nierozpakowane i chyba pójdą na All

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Helloł lejdis, zaszalałyście wczoraj na zakupach? Żałuję, że mnie nie było
A czym Cię kusiła?
Nie Chyba, że Ela ma na myśli moje "szaleństwo" spożywcze
Ale czy 3 paczki chipsów i 2 czekolady to tak dużo?

A kusiła mnie kulką Garniera i brązerem EL Ale ja jestem twarda, kupię dopiero jak skończę sztyft Rexony a że jeszcze go nie zaczęłam to akurat NK przetestują Garniera i się okaże co to warte

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Widziałam wczoraj kulki Garniera w Społem, ale nie wzięłam, bo były prawie po 20 zł
zdzierstwo! W SP i kerfurze max. 12-13 zł .

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Ach mam dziś dzień masakry
mam nadzieję, że dziś już lepiej?

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
YYyyyyy , kto, ja kupiłam tylko gumki z Karoliną

Cytat:
Aha, wylicytowałam na all. samoopalacz Clarinsa Eau Lactee, za 61zł + przesyłka, chyba niezła cena? I tak myślałam, czy by go na wiosnę nie kupić, bo kiedyś już miałam i uwielbiałam
Też się nad nim zastanawiałam, widziałam już kilka aukcji, zawsze po takiej cenie szły
A czy po starej znajomości będę mogła prosić o maleńką przeleweczkę?
Cytat:
Bronzera użyłam.. Piękny jest Jeszcze raz dziękuję za kuszenie z moją sklerozą przypomniałabym sobie o nim w czerwcu Jest dosyć jasny, jak go nakładam zwykłym pędzlem do pudru - tego mi trzeba, bo jednak filtry trochę pobielają. I w dodatku jest taki malutki, że może go nawet kiedyś zużyję Jest idealny
Przestań natychmiast! Ja mam ogromnego bambusa i nie potrzebne mi żadne brązery, żadne

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
dorwałam 3 nowe czekolady Milki ,
Oo nowe Milki? Oblukam chyba, choć ja tak naprawdę wielbię jedną czekoladę, mleczną Alpen Gold z całymi orzechami
Inne owszem zjem, ale dla tej mogłabym zabić

Kurna kto mnie zmobilizuje na ten fitness?Gadam i myślę o tym od roku a jak przychodzi co do czego to nie idę, bo a to czasu nie ma, a to samej mi się nie chce a to boję się, że schudnę A jak Was czytam, że tak Wam to energii dodaje to tak zazdroszczę No i przydałoby mi się ostatnio trochę się zmęczyć i nie mieć czasu na myślenie
Ice na jakie zajęcia Ty chodzisz? Pytam, bo nam obu chodzi chyba głównie o to, żeby nie spaść z wagi

Musiałam usunąć emotki, przepraszam.

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 08:50   #2343
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Już kiedyś zwróciłam uwagę na recenzję madziarry I mam ochotę wypróbować tą maskę ale są dwa ale:
-trochę się boję że będzie zbyt mocna i agresywna
-mam obecnie 6 maseczek... wypadałoby najpierw dwie wykończyć
Ja też bardzo lubię tą oczyszczasjącą Galenic - wyciąga wszystko, idealnie domyka pory i nie jest za mocna. Nie szczypie, nie powoduje zaczerwienień, lekko tylko podsusza, ale nakładam po niej mocna nawilżającą i jest super.

Kiedyś po zużyciu dwóch próbek się bałam, że będzie za mocna, ale chyba za długo ją wtedy trzymałam.

Mam ją w grafiku na dziś, więc jak wrócę do domu, to sobie zrobię.

Cytat:
Tak, jeszcze żadna mi tak pięknie nie wygładziła i nie domknęła porów
Pod tym też mogę się podpisać.

Chyba jestem jedyną, której pogoda nie poprawia humoru. Źle mi się wczoraj ćwiczyło na fitnessie przez moje zęby i powiększone migdałki i jakoś szybko się męczyłam. Poza tym mam ochotę na wielki pyszny kebab i na jakieś pyszne ciastka, a mogę zapomnieć na razie.

Karolinko ja chodzę na stepa. Nie spadam z wagi, ale chodzę raz w tygodniu więc myślę, że to za mało, żeby schudnąć i jest ok. Bardzo lubię.

Edytowane przez iceflower
Czas edycji: 2009-04-04 o 08:52
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 08:50   #2344
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xxxDAGMARAxxx Pokaż wiadomość
Też ostatnio tak sadze zawsze jadłam niezdrowe "smieciowe" rzeczy teraz zajadam sie sałatkami do tego grilowany cycek kurczaka i jestem najedzona Odstawiłam też gazowane napoje itd. musialam bo to bardzo ważne do mojego zdrowia przez cukrzyce o która nie dbałam a teraz to sie zmieniło i mam dużooo energi no i schudłam jeszcze
A co człowiek ma zrobić by przytyć... kurcze jak to świat nie równo rozdał
Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Dobry Znów dziś się zapowiada piękny dzień Za godzinę wybywam do Krakowa; mam nadzieję, że szybko pozałatwiam sprawy w dziekanacie i wystarczy mi czasu na małe zakupy w Kaziu

Melduję, że Effaclar K pomógł na moją gulę Jeszcze ze 2-3 razy ją posmaruję na noc i powinna zniknąć.
A co do odchudzania, to chyba nie taki głupi pomysł z sałatkami itp., ale ja jakoś tak sałatek solo nie lubię(tzn. zjem, ale nie żeby to było coś za czym bardzo przepadam) No, ale może się przełamię. Lubię np. grecką czy taką z kawałkami kurczaka w panierce...myślę, że mogłabym sobie do pracy takie coś zabierać No i kupię sobie twarożek, świeży szczypiorek, pomidora, ogórka, rzodkiewkę i będę sobie robić wiosenne zdrowe kanapeczki
To super Isa
Cytat:
Hej

Słonko mnie obudziło, uwielbiam taką wiosenną pogodę
Zaraz idę nałożyć Waxa na włosy, zrobić peeling i maseczkę, pofiltruję się i będę się opalać na balkonie. I poczytam na kolokwium.

Miłego dnia Dziewczynki
Miłej nauki i powodzenia na kolokwium -
201604211131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 08:58   #2345
karolina1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Chyba jestem jedyną, której pogoda nie poprawia humoru. Źle mi się wczoraj ćwiczyło na fitnessie przez moje zęby i powiększone migdałki i jakoś szybko się męczyłam. Poza tym mam ochotę na wielki pyszny kebab i na jakieś pyszne ciastka, a mogę zapomnieć na razie.

Karolinko ja chodzę na stepa. Nie spadam z wagi, ale chodzę raz w tygodniu więc myślę, że to za mało, żeby schudnąć i jest ok. Bardzo lubię.
dasz radę, jeszcze trochę i będziesz mogła jeść wszystko.
Dzięki za info o stepie Chyba poczytam dziś trochę w necie o poszczególnych zajęciach i posprawdzam gdzie miałabym najbliżej, może jednak dam radę się zmobilizować jakoś

Nie wiem po co wlazłam na pocztę i sprawdziłam subskrypcje Allegro Kliknęłam 2 kredki Gosha, te co rzyrafkot kupiła

http://www.youtube.com/watch?v=ORGdwZG5m0o
karolina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 09:14   #2346
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to była zawsze taka wymówka, że brak czasu, że daleko itp., ale fitness kluby otwarte są teraz tak długo, że na pewno każdemu udałoby się wygospodarować trochę czasu
Jak to mawiam - Nie masz czasu ? Znajdź sobie dodatkowe zajęcie
Też to już kiedyś słyszałam może jak moja magisterka choć trochę ruszy do przodu to uda mi się znaleźć trochę czasu, na razie w wolnych chwilach przetrząsam internet w poszukiwaniu literatury, a to niestety nie takie proste

Cytat:
Napisane przez karolina1985 Pokaż wiadomość
Dziękuję za pozwolenie Właściwie to mam 3, bo 1 to herbata EA a to się dla mnie nie liczy jako perfumy tylko jakaś woda, mgiełka A 1 stoją w szafie nawet nierozpakowane i chyba pójdą na All
Też mam miniaturkę tej EA i ona rzeczywiście ulatuje w błyskawicznym tempie A mi się po naszych ostatnich wizytach w perfumeriach zachciało jakichś nowych perfum, takich świeżych, wiosennych może przy okazji następnego zlotu pomożecie mi coś wybrać

Cytat:
Nie Chyba, że Ela ma na myśli moje "szaleństwo" spożywcze
Ale czy 3 paczki chipsów i 2 czekolady to tak dużo?

Cytat:
A kusiła mnie kulką Garniera i brązerem EL Ale ja jestem twarda, kupię dopiero jak skończę sztyft Rexony a że jeszcze go nie zaczęłam to akurat NK przetestują Garniera i się okaże co to warte
Ja użyłam wczoraj i sprawdził się rzeczywiście świetnie, co prawda nie szalałam tam więc nie miałam okazji się spocić, ale poużywam dalej i zdam ci relację
Stary 2009-04-04, 09:56   #2347
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
dasz radę, jeszcze trochę i będziesz mogła jeść wszystko.
Dzięki za info o stepie Chyba poczytam dziś trochę w necie o poszczególnych zajęciach i posprawdzam gdzie miałabym najbliżej, może jednak dam radę się zmobilizować jakoś

Nie wiem po co wlazłam na pocztę i sprawdziłam subskrypcje Allegro Kliknęłam 2 kredki Gosha, te co rzyrafkot kupiła
W sumie zajęcia w jednym fitness klubie nierówne zajęciom w drugim. Ja zmieniłam po zimowej przerwie klub, chodzę na step i wcześniej też chodziłam, a mam wrażenie, że to zupełnie inne zajęcia.

Chyba zrobię dzisiaj wiosenne porządki - posprzątam na biurku, pochowam zimowe buty do pudeł na szafę () ale wcześniej zrobię porządek ze swoim wyglądem bo dopiero weszłam do domu.

Tylko poczekam aż mi kaszka manna wystygnie, żebym mogła coś "zjeść".
Stary 2009-04-04, 10:00   #2348
kochanie
Wtajemniczenie

Dzieńdobry Nikt mnie dziś nie obudził, nie nastawiłam budzika i spałam do 10. Chyba potrzebowałam tyle snu

Cytat:
A co do BU to dziękuję za pamięć, ale ja póki co niczego nie potrzebuję i wolę chyba nawet nie wchodzić na ich stronę, żeby się nie okazało, że jednak coś jest mi koniecznie niezbędne
Ja za jakiś miesiąc-dwa będę musiała zrobić zamówienie z mazideł, to znów będzie okazja

Cytat:
A dziękuję, już wróciłam mnie kusi strasznie ten pędzle flat top czy jakoś tak, tylko kurcze tyle mam już tych pędzli, czy naprawdę potrzebny mi kolejny
Może na następny zlot przyniosę tego mojego mikrusa i zobaczysz, czy taki mięciutki pędzel nie jest Ci potrzebny

Cytat:

Na razie użyłam tego do tłustych i jestem zadowolona póki co, świetnie się pieni, zapach ma delikatny (ja nienawidzę szamponów ziołowych właśnie ze względu na zapach), dobrze myje, no same plusy jak na razie zbiera
Ten do suchych wypróbuję chyba dziś i odżywkę, bo w czwartek zapomniałam o niej.
No to fajnie, że Ci się podobają

Cytat:
Aaa o Glamour wiem tylko nie skojarzyłam, że to 18 kwietnia
Właśnie, może sobie dziś kupię i przejrzę czy jest jakiś interesujący mnie sklep
Na ich stronie jest lista tych sklepów - małym druczkiem, ale da się przeczytać

Cytat:
No to w ten sposób to ja mam tylko 6 Bo albo to owocowe YR, albo zielona herbata (mam 2 flaszki, miałam jeszcze jedną setkę ale się jej pozbyłam)... Jest jeszcze jedna miniatura i jedne, których też się musze pozbyć, bo mi się w ogóle nie podobają No to mogę kupić nowe, tylko nie mam zielonego pojęcia jakie Wczoraj znów wąchałam Kenzo, ale przypomniałam sobie, skąd znam ten zapach - czasem czuję go na ulicy od pań z botoxem Więc musiały już być wcześniej, tylko z innej firmy

Ech, czeka mnie dzisiaj strasznie dużo pracy - muszę już posprzątać przed Świętami i zrobić prezentację na seminarium

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Ice, a Ty już miałaś usuniętą ósemkę, czy tak Cię bolą te rosnące zęby?
(mój wątek o lakierach Isadora Graffiti)

kochanie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 10:04   #2349
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ice, a Ty już miałaś usuniętą ósemkę, czy tak Cię bolą te rosnące zęby?
Rosnące, usuwam pierwszą w poniedziałek. I się boję.
Stary 2009-04-04, 10:28   #2350
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie bój się, to na pewno lepsze wyjście skoro już teraz się tak męczysz Pomęczysz się jeszcze max tydzień i będziesz miała spokój z jednym zębem.
Ja też miałam mieć usuwane, ale jakoś odwlekałam to, bo albo trzeba było zrobić szczepienie, potem cośtam... Ale (głupi ma szczęście) dwie ósemki wyrosły mi, a nawet tego nie poczułam Liczę na to, że dwie pozostałe też tak zrobią, bo inaczej pokrzywią mi zęby potwornie

Stary 2009-04-04, 10:55   #2351
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Może na następny zlot przyniosę tego mojego mikrusa i zobaczysz, czy taki mięciutki pędzel nie jest Ci potrzebny
Przynieś, przynieś, coś czuję, że pewnie nie będę mogła mu się oprzeć

Cytat:
Nie bój się, to na pewno lepsze wyjście skoro już teraz się tak męczysz Pomęczysz się jeszcze max tydzień i będziesz miała spokój z jednym zębem.
Ja też miałam mieć usuwane, ale jakoś odwlekałam to, bo albo trzeba było zrobić szczepienie, potem cośtam... Ale (głupi ma szczęście) dwie ósemki wyrosły mi, a nawet tego nie poczułam Liczę na to, że dwie pozostałe też tak zrobią, bo inaczej pokrzywią mi zęby potwornie
Mi na nieszczęście wyszły wszystkie już dawno, jedna została usunięta, kolejna powinna być teraz ale też się ociągam Akurat pozostałych zębów mi nie pokrzywiły, ale za to miałam często stany zapalne bo przygryzałam sobie tymi ósemkami policzki od środka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-04, 11:54   #2352
Hosenka*
Zakorzenienie

Dobry

Byłam na rowerze Niedawno wrociłam, czuję się cudownie . Pogoda taka piękna
A zaraz przyziemna rzecz - mycie okien.

Poczytam co tu naskrobalyście od wczoraj

EDYCJA:
Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
I co? Dostałaś się, wypytałaś?

Może przejść, ale musiałaby być naprawdę duża. A jak jest niewielka i jak regularnie chodzisz do gina, więc jakby nie było jest pod stałą obserwacją, to nic złego nie powinno się dziać.
Byłam, dostać się musiałam, bo płaci się przy rejestracji Po 2 godzinach bylam "załatwiona" więc nie było najgorzej. Od razu zrobił mi cytologię (kolejne 50 zl , a tą stówkę to zapłaciłam w sumie nie wiem po co ... za sam fakt wejścia do gabinetu chyba ...).
Popytałam go, powiedział że nadżerka sama nie znika a wręcz przeciwnie - może prowadzić do zmian rakowych. Wczoraj nie mówił o laserze tylko o aplikacji jakiejś ampułki (chyba Ty o tym pisałas? Czy Madziarra? ). Koszt ampułki zdecydowanie mniejszy niż laser czy wymrazanie, bo 100 zł.
Wzięłam tez od razu receptę na szczepionkę przeciw rakowi szyjki i w maju pójdę na pierwsze szczepienie.

Pod stałą kontrolą nie jestem, nie wiem jak długo mam ta nadżerkę - ostanio u gina (na badaniu) byłam na I roku studiów czyli dawno - 7 lat temu.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2009-04-04 o 12:12
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 12:31   #2353
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Przestań natychmiast! Ja mam ogromnego bambusa i nie potrzebne mi żadne brązery, żadne
Nie żebym kusiła, ale ten brązer jest fajny
Cytat:
Ja za jakiś miesiąc-dwa będę musiała zrobić zamówienie z mazideł, to znów będzie okazja
Z mazideł czy BU?

Ja z BU poproszę tylko puder bambusowy z jedwabiem, chętnie go wypróbuję, może w końcu mnie coś trochę zmatowi
To co z tym zamówieniem dziewczyny? Kto robi i kiedy? Jest już coś ustalone?

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-04, 12:37   #2354
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Ja też bardzo lubię tą oczyszczasjącą Galenic - wyciąga wszystko, idealnie domyka pory i nie jest za mocna. Nie szczypie, nie powoduje zaczerwienień, lekko tylko podsusza, ale nakładam po niej mocna nawilżającą i jest super.
Zaciekawiłaś mnie tą maseczką Ice, muszę się za nią oberzeć. A odnośnie zębów, to bardzo współczuję Moja siostra i mój tata nie mogli jeść nic twardego przez długi czas (mieli operacje szczęki na Lindleja w Stolicy)
Cytat:
No to w ten sposób to ja mam tylko 6 Bo albo to owocowe YR, albo zielona herbata (mam 2 flaszki, miałam jeszcze jedną setkę ale się jej pozbyłam)... Jest jeszcze jedna miniatura i jedne, których też się musze pozbyć, bo mi się w ogóle nie podobają No to mogę kupić nowe, tylko nie mam zielonego pojęcia jakie Wczoraj znów wąchałam Kenzo, ale przypomniałam sobie, skąd znam ten zapach - czasem czuję go na ulicy od pań z botoxem Więc musiały już być wcześniej, tylko z innej firmy
Ech, czeka mnie dzisiaj strasznie dużo pracy - muszę już posprzątać przed Świętami i zrobić prezentację na seminarium
Musisz poszukać swojej rodziny zapachów, wtedy będziesz wiedzieć gdzie szukać - ja np. lubię perfumy mocne, z domieszką skóry, żywicy, kadziła, ale nie świeże (mam bardzo podobny nos do Sabbath, z tym, że ja nie lubię świerzaków).
Cytat:
Nie bój się. Mi wyrywali dwójkę, bo stała rosła z tyłu (musiałam aparat nosić, by się poprawiła).
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Byłam, dostać się musiałam, bo płaci się przy rejestracji Po 2 godzinach bylam "załatwiona" więc nie było najgorzej. Od razu zrobił mi cytologię (kolejne 50 zl , a tą stówkę to zapłaciłam w sumie nie wiem po co ... za sam fakt wejścia do gabinetu chyba ...).
Popytałam go, powiedział że nadżerka sama nie znika a wręcz przeciwnie - może prowadzić do zmian rakowych. Wczoraj nie mówił o laserze tylko o aplikacji jakiejś ampułki (chyba Ty o tym pisałas? Czy Madziarra? ). Koszt ampułki zdecydowanie mniejszy niż laser czy wymrazanie, bo 100 zł.
Wzięłam tez od razu receptę na szczepionkę przeciw rakowi szyjki i w maju pójdę na pierwsze szczepienie.
Pod stałą kontrolą nie jestem, nie wiem jak długo mam ta nadżerkę - ostanio u gina (na badaniu) byłam na I roku studiów czyli dawno - 7 lat temu.
Trzymaj się Hosenko, będzie dobrze A do gina trzeba chodzić stale.
Byłam na mieście - kupiłam 3 cienie - dwa Belle i jeden Carlo di Roma (Bell - beż i szary, a Carlo niebieskie). Zapraszam też na bloga (link w podpisie).
Lecę na NZK. Pa pa
Editt: wkleiłam zdjęcie aktualizacji - wiecie gdzie szukać

Edytowane przez 201604211131
Czas edycji: 2009-04-04 o 12:45
Stary 2009-04-04, 12:54   #2355
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Jeżeli się boisz, ze pokrzywią Ci zęby, to zrób sobie zdjęcie rentgenowskie i sama zobaczysz, czy są ustawione prosto czy nie. Ja od 10 lat (jak robiłam pierwsze zdjęcie pod aparat) wiedziałam, że moje nie są prosto i jak wyrosną to pokrzywią zęby, więc jak zaczęłam czuć, że coś z nimi nie tak, to od razu pobiegłam zrobić zdjęcie i do mojego dentysty. No i dobrze zrobiłam, bo okazało się, że mam na tyle mało miejsca, a one są pod takim kontem, że nie mają szans nawet się wyrżnąć.

Miałam jeszcze coś napisać, ale totalnie zgubiłam wątek.
Stary 2009-04-04, 12:56   #2356
isa666
Zakorzenienie

Wróciłam Jest tak pięknie i cieplo, że zaraz szybko coś zjem i idę przed dom do ogródka powygrzewać się w słońcu Szkoda marnować dnia przed komputerem

Załatwiłam w dziekanacie szybko, więc poszłam na zakupy i wlazłam do TBS
Kupiłam:
- maseczkę Blue Corn (przez Wasze kusicielstwo )
- masło do ciała z granatem (wahałam się między nim a tym nowym czereśniowym, ale w końcu granat jednak bardziej mi się spodobał )
- myjkę (kupiłam ją, bo dzięki temu moje zakupy przekroczyły kwotę 90 zł i mogłam wybrać dowolny kosmetyk do ust za 1 zł, więc się skusiłam i wzięłam sobie masełko do ust o smaku czereśniowym ).
Stary 2009-04-04, 13:03   #2357
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam Jest tak pięknie i cieplo, że zaraz szybko coś zjem i idę przed dom do ogródka powygrzewać się w słońcu Szkoda marnować dnia przed komputerem

Kupiłam:
- masło do ciała z granatem (wahałam się między nim a tym nowym czereśniowym, ale w końcu granat jednak bardziej mi się spodobał )
- myjkę (kupiłam ją, bo dzięki temu moje zakupy przekroczyły kwotę 90 zł i mogłam wybrać dowolny kosmetyk do ust za 1 zł, więc się skusiłam i wzięłam sobie masełko do ust o smaku czereśniowym ).
Isa, fajne zakupy gdyby nie nadmiar mazideł do ciała też bym się skusiła na jakieś masło A którą myjkę kupiłaś? Ciekawa jestem jak się będzie sprawować.

Też idę na dwór wygrzewać się na słońcu, może moje białe ciało złapie choć trochę promieni bo wyglądam jak wyłowiona z jeziora blada skóra z prześwitującymi żyłami.
Stary 2009-04-04, 13:06   #2358
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Przynieś, przynieś, coś czuję, że pewnie nie będę mogła mu się oprzeć
Przyniosę na pewno, jeśli mi się nie rozsypie Nie wiem, może przez to że jest nowy, ale od wczoraj wypadło mu 5 włosków Czytałam, że syntetyczne nie są klejone tylko "spawane" i nie powinny się w ogóle sypać, ale może tych kilka włosków w ogóle nie było zlepionych z innymi... mam nadzieję, że więcej nie wypadnie, bo strasznie mi się ten maluch podoba

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Z mazideł czy BU?

Ja z BU poproszę tylko puder bambusowy z jedwabiem, chętnie go wypróbuję, może w końcu mnie coś trochę zmatowi
To co z tym zamówieniem dziewczyny? Kto robi i kiedy? Jest już coś ustalone?
Z mazideł - ale to najwcześniej za miesiąc. Używam telocapilu od nich i kwasu HA. Bez nich żyć nie mogę Więc jak się zaczną kończyć, to na pewno je zamówię

A teraz z BU Nic nie jest ustalone Ja mogę je zrobić, bardzo chętnie, tylko mogę do jutra. Później będę musiała przekazać pałeczkę komuś innemu Już wiem, co Ty chcesz, Ela, ale czekam na odpowiedź Noska, bo pamiętam, że chciała olej, ale nie wiem, jaki Więc jak mi odpowie, to złożę zamówienie

Stary 2009-04-04, 13:14   #2359
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
Kupiłam:
Ja też chyba kupię Blue Corn jak będę w centrum (tylko, że w przyszłym miesiącu ).
Cytat:
Isa, fajne zakupy gdyby nie nadmiar mazideł do ciała też bym się skusiła na jakieś masło A którą myjkę kupiłaś? Ciekawa jestem jak się będzie sprawować..
Przyłączam się do pytania
Stary 2009-04-04, 13:16   #2360
kochanie
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli się boisz, ze pokrzywią Ci zęby, to zrób sobie zdjęcie rentgenowskie i sama zobaczysz, czy są ustawione prosto czy nie. Ja od 10 lat (jak robiłam pierwsze zdjęcie pod aparat) wiedziałam, że moje nie są prosto i jak wyrosną to pokrzywią zęby, więc jak zaczęłam czuć, że coś z nimi nie tak, to od razu pobiegłam zrobić zdjęcie i do mojego dentysty. No i dobrze zrobiłam, bo okazało się, że mam na tyle mało miejsca, a one są pod takim kontem, że nie mają szans nawet się wyrżnąć.
No ja miałam własnie zrobiony pantomogram (chyba tak się nazywa), a na nim moje ósemki wyglądają okropnie, wszystkie pod siódemkami Ich rośnięcie powinno boleć straszliwie, bo powinny wypychać siódemki. Coś okropnego. Ale... dwie z nich już wyrosły, ominęły z daleka siódemki i nie pokrzywiły reszty zębów Dla mnie to prawie cud Dlatego teraz nie spieszę się z pozostałymi dwoma, dentystka mi mówi, że jak coś poczuję, to wtedy trzeba działać, a tak to nie ma po co.

Cytat:
Kupiłam:
Fajne zakupy, ja bym sobie masło kupiła, ale czasu brak Może jutro uda mi się pojechać do ZT

Cytat:
Też idę na dwór wygrzewać się na słońcu, może moje białe ciało złapie choć trochę promieni bo wyglądam jak wyłowiona z jeziora blada skóra z prześwitującymi żyłami.
Tyż tak wyglądam

A dzisiaj użyłam fairly light neutral z edm i okazał się trochę za ciemny Za to latem będzie w sam raz. Dobrze, że to najciemniejszy z moich zamówionych podkładów Ale za to bardzo ładnie wygląda, nałożyłam go na sucho (próbuję różnych metod, wczoraj pomieszałam z kremem i było super), nie jest jakiś mocno kryjący (a to intensive), nie mam na twarzy maski, podoba mi się mimo złego koloru

Stary 2009-04-04, 13:36   #2361
201604211131
Konto usunięte

To dobrze, że ci przypasował. Chyba się wreszcie na nie skuszę.
O ile skończę mieszankę pudru i mąki ziemniaczanej
Stary 2009-04-04, 13:47   #2362
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Tyż tak wyglądam

A dzisiaj użyłam fairly light neutral z edm i okazał się trochę za ciemny Za to latem będzie w sam raz. Dobrze, że to najciemniejszy z moich zamówionych podkładów Ale za to bardzo ładnie wygląda, nałożyłam go na sucho (próbuję różnych metod, wczoraj pomieszałam z kremem i było super), nie jest jakiś mocno kryjący (a to intensive), nie mam na twarzy maski, podoba mi się mimo złego koloru
I ja
Biel moich nóg zmotywowała mnie i wieczorem będę się brązowić.

A co do EDM to wybrałam praktycznie najjaśniejsze kolory, a pasuje mi tylko puder ryżowy i korektor, reszta za ciemna
Stary 2009-04-04, 14:11   #2363
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Przyniosę na pewno, jeśli mi się nie rozsypie Nie wiem, może przez to że jest nowy, ale od wczoraj wypadło mu 5 włosków Czytałam, że syntetyczne nie są klejone tylko "spawane" i nie powinny się w ogóle sypać, ale może tych kilka włosków w ogóle nie było zlepionych z innymi... mam nadzieję, że więcej nie wypadnie, bo strasznie mi się ten maluch podoba
Iza, często tak bywa przy nowych pędzlach. ja tak miałam w pędzlach do pudru i różu MAC-a, kilka włosków wypadło podczas pierwszego mycia a od tamtej pory już nic nie wypada może one rzeczywiście były słabo szczepione z innymi.

Cytat:
A teraz z BU Nic nie jest ustalone Ja mogę je zrobić, bardzo chętnie, tylko mogę do jutra. Później będę musiała przekazać pałeczkę komuś innemu Już wiem, co Ty chcesz, Ela, ale czekam na odpowiedź Noska, bo pamiętam, że chciała olej, ale nie wiem, jaki Więc jak mi odpowie, to złożę zamówienie
Ok, pewnie akurat na nasz następny zlot po świętach dojdzie

Cytat:
Tyż tak wyglądam

Dla mnie fairly light neutral też jest teraz za ciemny, ale mam nadzieję, że do wakacji złapię trochę słońca i będzie w sam raz, bo z pozostałych jestem bardzo zadowolona. Madziarra dla ciebie za skuszenie mnie na minerały
Stary 2009-04-04, 14:13   #2364
201604211131
Konto usunięte

Cytat:
I ja
Biel moich nóg zmotywowała mnie i wieczorem będę się brązowić.

A co do EDM to wybrałam praktycznie najjaśniejsze kolory, a pasuje mi tylko puder ryżowy i korektor, reszta za ciemna
Może jednak za ciemne wzięłaś?
Stary 2009-04-04, 14:16   #2365
isa666
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny
Myjkę kupiłam taką zwykłą, z siateczki Pani w TBS mówiła, że dobra jest i ludzie często kupują, więc się skusiłam. Nigdy nie miałam takiej myjki, zawsze używałam gąbki, więc nie mogę się doczekać wieczornej kąpieli żeby ją przetestować.

Ale grzeje, u mnie na termometrze w cieniu jest ponad 20 stopni. Nie pamiętam kiedy ostatnio(i czy w ogóle kiedyś w moim życiu) było tak ciepło w kwietniu!
Stary 2009-04-04, 14:22   #2366
201604211131
Konto usunięte

Isa - ja też nie pamiętam
Kochanie, Lizzie - jak by co to spróbujcie innych firm (o ile wiem Buff ma Porcelain czyli biały)
Stary 2009-04-04, 14:24   #2367
sleepy
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam:
Isa, narobiłaś mi ochoty na wizytę w TBS Rozważam zakup masła malinowego na zapas.

A pogoda rzeczywiście dziś przepiękna, z przyjemnością zrezygnowałam z jazdy autobusem i pół drogi do domu przeszłam pieszo.Za chwilę wybieram się jeszcze do Reserved, chcę wygrzebać jakąś bluzeczkę a obok jeszcze Sephora.... może wyniucham nowy wiosenny zapach

Przecudnego popołudnia życzę!
Stary 2009-04-04, 14:44   #2368
isa666
Zakorzenienie

sleepy
Ja nie wiem czy nie podjadę do TBS jeszcze w tygodniu po taki ładny zestawik 3 małych masełek Pracuję do środy, czwartek i piątek mam wolny, więc chyba się wybiorę jeszcze na jakieś zakupy. Chyba galerie będą w te dni otwarte?
EDIT: Mam jeszcze zniżkę do Orsaya i muszę ją wykorzystać do 18 kwietnia, z przyjemnością coś kupię
Stary 2009-04-04, 14:48   #2369
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Ale grzeje, u mnie na termometrze w cieniu jest ponad 20 stopni. Nie pamiętam kiedy ostatnio(i czy w ogóle kiedyś w moim życiu) było tak ciepło w kwietniu!
Isa, u nas w Centrum też gorąco, praktycznie cały dzień stoję na słońcu bo robimy porządki w ogrodzie, nie da się tak długo wytrzymać. Co to będzie gdy przyjdą prawdziwe upały

Cytat:
Napisane przez wirlandia Pokaż wiadomość
Kochanie, Lizzie - jak by co to spróbujcie innych firm (o ile wiem Buff ma Porcelain czyli biały)
Taka całkiem biała na twarzy to nie jestem te pozostałe kolory które wzięłam są dobre, a tamten akurat poczeka sobie ze dwa miesiące aż moja mordka się trochę przybrązowi

Cytat:
Napisane przez sleepy Pokaż wiadomość
Isa, narobiłaś mi ochoty na wizytę w TBS Rozważam zakup masła malinowego na zapas.
sleepy, udanych zakupów nie wiem czy masło malinowe jeszcze dostaniesz, w Wawie już w żadnym TBS nie ma
Stary 2009-04-04, 14:49   #2370
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
sleepy
Ja nie wiem czy nie podjadę do TBS jeszcze w tygodniu po taki ładny zestawik 3 małych masełek Pracuję do środy, czwartek i piątek mam wolny, więc chyba się wybiorę jeszcze na jakieś zakupy. Chyba galerie będą w te dni otwarte?
EDIT: Mam jeszcze zniżkę do Orsaya i muszę ją wykorzystać do 18 kwietnia, z przyjemnością coś kupię
A czemu miałyby być zamknięte? Zamknięte są tylko w święta.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości