|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
A jak mogło dojść do zapłodnienia? Skoro po takim czasie plemniki już nie zrobiłyby tego, co by mogły, gdyby doszło do wytrysku wewnątrz Ciebie...
1. Sperma nie znalazła się w Tobie 2. Plemniki zapewne już 'padły'. Niemożliwe więc jest, że zostaniesz mamą w ten o to sposób.
#4802 |
Przyczajenie
|
dziękuje za słowa otuchy... jestem okropnie zdenerwowana i cały czas o tym myślę.. widzę tez że nie tylko ja mam taki problem... Baterflaj ( przepraszam jesli pomyliłam nika ) a Ty w jakim dniu " to robiłas" ? masz regularne cykle ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Rozeznanie
|
Ratunku! Zrozumcie, ze Wy nawet nic nie robilyscie i wmawiacie sobie objawy ciazy, niepotrzebnie się nakrecacie i wypisujecie bzdury. Zalozcie sobie watek z kolkiem wzajemnej adoracji, ustalcie daty porodu i imiona dla dzieci, moze Wam ulzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Przyczajenie
|
moze załozenie takiego kołka bedzie dobrym pomysłem.
![]() pierwszy krok uczyniła Baterflaj piszac do mnie wiadomosć prywatna, takze nie bedziemy to zajmowac miejsca na temat , ktory dla niektorych zakonczony. |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie uczepię i nie będę ironizować, bo wiem, że można naprawdę mieć małe i większe schizy. Polecam z własnego doświadczenia, DOGŁĘBNE przebrniecie biologi. Antykoncepcja, zapłodnienie, płyn preejakulacyjny, sperma, dni płodne, niepłodne, żywotność plemników, styczności ich z wodą śliną powietrzem itde itp. Statystyki, FAKTY. Jak się człowiek doedukuje naprawdę jest dużo spokojniejszy i głupie myśli po łepetynie nie chodzą.
![]() |
#4806 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
ale dziewczyny zrozumcie,że Kobieta jest płodna tylko przez 4% swego życia. Wniosek ten jest wynikiem zestawienia kilku faktów: płodność kobiety zaczyna się od około 12-15 roku życia a kończy się około 50 roku, w pozostałym okresie życia płodność kobiety trwa tylko przez bardzo krótki czas w każdym cyklu miesiączkowym, wyłącznie wtedy, gdy komórka jajowa zostaje uwolniona z jajnika
i dziwią mnie żeczy że można zajść w ciąże np będać dziewicą albo z sedesem itd. dożo już dziewczyn pisało o takich przypadkach... bądzmy realistami nie udowodniono że takimi metodami można zajść w ciąże!!! no jak ma sie np plemnik przedostać przez majtki? dziewczyny uspokujcie sie albo przestańcie współżyć!!! wtenczas napewno w ciąży nie będziecie.... baterflaj111: byłaś u lekarza? nie jesteś w ciąży. nie takim sposobem a jak nie możesz tego przyjąć do świadomości pozostaje tylko byś poszła do psyhologa. on ci pomoże!!! i nie spamuj. bo dostałaś nie raz odp na swooje pytanie. i w czym możemy ci jeszcze pomoc? nic nowego nie wnosisz!! vilemmo: też nie jesteś w ciąży. a ten wątek co mówisz powinniśćie założyć. niezły ubaw będzie.
#4808 |
Raczkowanie
|
Zastanawiam sie po ile mają lat Vilemmo i Baterflaj111
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Raczkowanie
|
Psycholog może i tak, ale nie tylko mi jest potrzebny. Mam 23 lata. Nie jestem dzieckiem i wiem jak wyglada proces zapłodnienia. Nie błam u lekarza ale robiłam test. Mimo to nadal mam te objawy, a do schiz juz tego zaliczyc nie moge. Bo przeciez robiłam test i znam wynik. Najprawdopodobniej cos innego jak przyczyną mojego samopoczucia. zauważyłam, że na tym forum można sie poradzic, ale i tez zostac porządnie objechanym. Ale śmiejcie się bo przecież smiech to zdrowie. Obyście nie miały takiej sytuacji jak ja...szczerze Wam tego życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno skoro wykluczyłaś ciąże, która i tak nie była możliwa to dlaczego nie pójdziesz do lekarza?!
Widzisz, że coś się dzieje a czekasz Bóg jeden wie na co! Idź do lekarza czym prędzej! Tutaj nikt Ci już nie pomoże .. . |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Przyczajenie
|
ja mam 21lat. i też za dziecko się nie uważam. stres doprowadza do różnych zachowań, jedni obgryzają paznokcie, inni zadają " głupie " pytania.na każde pytanie, nawet to " najgłupsze " można odpowiedzieć i rozwiać wątpliwości ( w moim przypadku tak było... )ALE DO TEGO POTRZEBA KULTURY A TO RZADKA CECHA w dzisiejszych czasach i nie każdy ją posiada. dla mnie ewentualna ciążą byłaby tragedią. dlatego bałam się i z w zasadzie boję się nadal ( bo okresu nie mam). zgadzam się się z Baterflaj. forum może pomóc ale też wyśmiać.ale jest takie powiedzenie " nie śmiej się dziadku z czyjegoś wypadku ...." , zakończenie chyba znacie
![]() ![]() ps. biologię zdawałam na maturze i wiem co to jest zapłodnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Zakorzenienie
|
brak okresu może mieć przeróżne przyczyny...
ja np. kiedyś nie miałam chyba przez 3 miesiące, ale powodem było to że radykalnie się odchudzała, a raczej głodziłam, co było bardzo głupie :/ chyba najlepszym rozwiązaniem na upewnienie się że to jednak NIE jest ciąża jest lekarz ![]() nie ma sensu sobie tego wkręcać, bo w końcu wyjdzie ciąża urojona, a wtedy klops :P pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Ja mam znacznie więcej lat niż villemo i baterflaj, a i mnie w stresie przychodzą do głowy różne pomysły... Są takie sytuacje, kiedy żadne logiczne argumenty nie przemawiają do nas. Dajcie więc spokój...
#4814 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że niektóre wizażanki rozumieją nasz niepokój. Nie chce wprowadzac tutaj niepotrzebnego zamętu i chaosu. Tym bardziej nie chce kłotni bo nie o nią tutaj chodzi. Po prostu chciałam zwrócic uwagę na sposób w jaki odpowiadacie na pytania. Owszem udzieliłyście mi odpowiedzi, w porządku i za to dziękuję, ale wpis o tworzeniu kółka wzajemnej adoracji moim zdaniem jest conajmniej nie na miejscu. Wydawało mi się, że forum jest ogólne i każdą z nas traktuje się tutaj na tym samym poziomie. Tymczasem to tutaj zawiązane jest jakies kółko, w którego kręgu udzielane są miłe odpowiedzi a reszte traktuje się jak głupie panienki niewiedzące nic o seksie i zapładnianiu. Chciałabym aby to się zmieniło bo fajnie jest skorzystac z porad lub czasem jeśli się wie samemu coś poradzic.
Ps: Mam nadzieję, że tym wpisem nikogo nie uraziłam a jeśli to uwierzcie nie było to zamierzone. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Raczkowanie
|
Przepraszam jeśli Was uraziłam, ale gdy test wychodzi negatywnie i tym samym ciąża zostaje wykluczona a okresu dalej nie ma to trzeba isc do lekarza by rozwiac wszystkie wątpliwosci.. .
To jest jedynie rozsądne rozwiązanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
vilemmo ale powiedz czy udowodniono że dziewica może zajść w ciążę? chyba maryją nie jesteś? czy jesteś? baterflaj111: ale powiedz nie dostałaś już odpowiedzi? w czym ci możemy jeszcze pomóć? bo ja już tego nie rozumie.....
![]() |
#4817 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie!! mam pytanko oczywiscie o ciaze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny!!!
Kochałam się z chłopakiem, biore tabletki antykoncepcyjne od 2 lat..Dzisiaj po stosunku pojawiło się lekkie plamienie-krew.. Co to znaczy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
To na pewno nie ciąza
![]()
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4824 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Przyczajenie
|
mhmm..... mam pytanie jak wszytskie tutaj- nie moge juz spac, jesc... ach.... mialam dostac okres w czwartek wedlug moich obliczen- 28 dnien zawsze tak mi wypada- albo jeden dzien wczesniej- dzis sobota a okresu jak nie ma tak nie ma;/ kilka krostek na twrzy sie pojawilo- kilka.... brzuch nie boli...a wspolzylam ze swoim chlopakiem 6 dni temu- wiec to chyba nie byly dni plodne.... przeraza mnie fakt ze robilismy to bez zabezpieczenia;/ wytrysk nastapil na brzuch ale niepokuj zawsze pozostaje;/ bo nie wiem co zrobic...biec po test, strzelic sobie w glowe.... czy.... wymyslec cos inneg..... moze mi ktos doradzic cos.... bo czuje sie gorzej;/ czy mozliwe ze ta piekna pogoda spie***yla mi okres???? help help
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------
[/COLOR] Cytat:
No teraz pozostaje tylko czekac. Mogłac narobic sobie bigosu, nie wiadomo na 100% czy faktycznie to były dni nie plodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
ale przecież nie ma żadnych udowodnionych przypadków że dotykając majtek mając rekę wytartą(a nie umytą)we spermie albo w płynie (sorki nie napiszę bo nie chcę popełnić błędu ale wiecie dziewczyny o co chodzi)zachodzi sie w ciąże. albo z sedesem. ja nikogo nie chcę uraić. wkońcu kto pyta ten nie błądzi. ale baterflaj dostała odpowiedz na swoje pytania. i powinna iść do lekarza. a nie idzie i tu swoje rozterki piszę. ale my jasnowidzami nie jesteśmy. i nikt jej nie powie że jest w ciąży czy nie jest! ale nie jest w ciąży a jak nie może tego zaakceptować to niech idzie do lekarza to on jej powie na 1000% że nie jest w ciąży..
![]() |
#4828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Przyczajenie
|
19 dni czekac na okres, po 14 test- kurcze mam nadzieje ze dostane na dniach... oj oj ale glupia jestem czasem;] ale i tak dziekuje troche mi sie polepszylo;] ide na spacer.... moze swieze powietrze pomoze;] dziekuje dziekuje;]
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.