|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Cytat:
Jejku, dziewczyny nie naskakujcie na mnie Ja naprawdę nie chcę dla siebie źle. Chce po prostu wyglądać tak, żeby móc patrzeć z pełną satysfakcją w lustro. Nie twierdzę przecież, że jestem za gruba, tudzież mam do zrzucenia sporą ilość kilogramów. Podkreślam, te trzy kilogramy mniej chciałabym osiągnąć dla lepszego samopoczucia, dla własnej satysfakcji. I zgubić pare cm, tak, żeby mieć sylwetkę jakiej od siebie oczekuje.Nie mówcie mi proszę, że przy wymiarach: biust - 88cm talia - 64cm biodra - 92cm udo - 52cm jestem wychudzona, albo niezdrowo wyglądam. W talii chciałabym dojść do 60cm, w biodrach do 88cm, a w udzie do około 50cm. I nie uważam, że osiągając to przypłacę to zdrowiem. Wiem, że piszecie to w trosce o czyjeś zdrowie, uważam, że to szlachetne i widzę jak wiele dziewczyn ratujecie z ''opresji/paranoi'', ale gwarantuje, że mnie nie jest to potrzebne. Chciałam po prostu uzyskać od Was poradę w jaki sposób to zrobić, nie zagrażając zdrowiu. A jeśli chodzi o słodycze, to od poprostu tak mam. Toleruję w zasadzie tylko lody Od czasu do czasu jakiś wyrób czekoladowy, ale muszę mieć niebywałą ochotę, bo inaczej potem mnie mdli, jest mi niedobrze, stąd wyrzuty.
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć. Problem jest wtedy, gdy okazuje się, że nie jesteś ideałem, dla swojego ideału... 57-56-55-54-53-52-51-50 Edytowane przez 6sweetextreme9 Czas edycji: 2009-04-04 o 18:15 |
||
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
BARDZO PROSZE O OCENKE
![]() RRR 1. jajecznica z 2 jaj z warzywami i 2 plasterkami sopockiej, 1 kromka razowca i lyzka twarogu chudego z rzodkiewka ![]() 2. ok 100g chudego twarogu z lyzka serka waniliowego i malym jogurtem owocowym BIO (fit), mala garsc platkow fit 3. 1,5 krokiecika 4. 7 pierogow ruskich z jogurtem naturalnym (echh ... musialam zjesc bo TŻ zrobiloby sie przykro, sam robil )5. bedzie twarog chudy z warzywami ![]() woda + zielona herbata
-zapuszczam włosy -przygoda z białą perłą i olejkiem rycynowym -MŻ+WR! 61(19.07) - 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!![]() 17.08 przedłużanie i zagęszczanie rzęs ![]() Edytowane przez wisienka90 Czas edycji: 2009-04-04 o 18:46 |
|
|
|
#3063 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U
Śniadanie : Miseczka płatków Cini minis z jogurtem naturalnym i bananem, kawa 3 w 1 II Śniadanie :kromka razowca z masłem orzechowym i powidłami , kiśc czerwonych winogron Obiad:2 naleśniki z serem , 1 naleśnik z konfiturą jagodową, herbata malinowa Podwieczorek: Jogurt musline z połową fitelli kokosowej Kolacja: Twarożek domowy z przyprawą tzatziki i ogórkiem , 2 kromki chleba orkiszowego , herbata malinowa.
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejsze R:
1.owsianka z 5 łyżek płatków+2 łyżki otrębów,1,5 łyżeczki miodu,trochę cynamonu;jabłko 2.pół woreczka ryżu (białego,innego nie mialam w domu xD) i warzywa na patelnię 3.kromka chleba słonecznikowego z serem pleśniowym,czerwoną papryką,ogórkiem,makrelą wędzoną i rzezuchą;jabłko;4 biszkopty ( 4.omlet z 2 jajek z przyprawami;duuuuża surowa marchewka :P II śniadania nie bylo,bo za pozno wstalam :P proszę o ocenę
Edytowane przez Papillon Czas edycji: 2009-04-04 o 19:13 |
|
|
|
#3065 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze menu na RRRRR:
Na czczo godz.9.00: 1 szklanka letniej niegazowanej wody I śniadanie godz.9.30: serek wiejski lekki z Piątnicy 3 % tłuszczu 150 g,3 łyżki płatków owsianych,1 łyżka otrębów,do tego pokrojony w małą kosteczkę 1 duzy pomidor, 10.00-10.40- szybki marsz z psem II śniadanie godz. 12.30: 1 duże jabłko 25 dag ,1 serek homogenizowany naturalny 3 % tłuszczu 150 g, 1/2 jogurtu naturalnego 2,5 % tłuszczu z Łowicza (90 g) Obiad na zimno (na działce)godz. 15.30: panierowana roladka z 1/6 piersi kurczaka faszerowana serem żółtym usmażona na oliwie z oliwek+surówka z kapustki kiszonej i marchewki doprawiona oliwą z oliwek i koperkiem 14.00-17.00 prace porządkowe na działce (wypiłam półtora litra wody niegazowanej,tak się zgrzałam) Podwieczorek 18.30: pół ugotowanego bez skóry skrzydła z indyka +salaterka zupy ugotowanej z mrożonek "Warzywa na patelnię" -kalafiorki,marchewka,faso lka,cukinia,groszek zielony,cebula (ugotowana na skrzydle z indyka bez skóry) Kolacja będzie o 22.00,bo dziś długo oglądam telewizję :1/2 kostki chudego twarogu 0 % tłuszczu z Łowicza,tj. 100 g Napoje codziennie te same: po śniadaniu szklanka pokrzywy,przed obiadem i po obiedzie herbata czerwona w kosteczce 2 razy zalewana, czyli 2 szklanki,po południu i wieczorem herbata zielona sypana 3 razy zalewana,czyli też 3 szklanki . |
|
|
|
#3066 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze P sponsorowane przez kiełbasę
:Ś: bułka jęczmienna 100g obie połówki z masłem, 1 z serem żółtym wędzonym, schabem, pomidorem i ogórkiem a 2 z łososiem wędzonym, ogórkiem i chrzanem wasabi, grejpfrut, pomarańcza, cappuccino Kawa z herbatą ŚII: drożdżówka z marmoladą, kubas kakao O: zupa ogórkowa, zabielana, z mięsem kawa z mlekiem 3,2%, mars Ognisko czyli obiad nr 2: 2 kiełbasy grillowe, 2 bułki kajzerki, dużo keczupu i musztardy, 3 ziemniaki z ogniska P: jabłko lód rożek, orzechowy paczka sezamków cappuccino Przed chwilą: 2 kawałki szarlotki, szklanka mleka z miodem K będzie w przerwie "Jak oni śpiewają"----> znowu kiełbacha (przywieziona z ogniska i odgrzana w mikrofalówce), chleb z masłem i musztarda I może coś tam jeszcze po drodze wpadnie, zapowiada się długi wieczór, więc .... ![]() Oczywiście proszę o ocenkę
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
OK, co powiecie na to:
u rano 1 kromka chleba 100% zytniego z twarogiem i 1 jajem na twardo 1 kromka chleba jw z maslem i miodem (tost) banan +herbatka z pokrzywy x2 w srodku dnia jogurt activia kremowy z dosypanymi 1-2 lyzkami slonecznika, kilka orzechow, 1/2 szklanki smoothie (swierzy sok z owocow, glownie truskawek itd) obiad duuuuuuuuza porcja makaronu z 5 malymi klopsikami jagniecymi w sosie pomidorowo-warzywnym 1 krowka ![]() 100g mango suszonego (to juz nalog ).W miedzyczasie mega duzo herbatek. I jak? Ktos oceni?
|
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Kawwusia, ślicznie. acz śniadanko ...hm ;> 100gr bułeczka to nieduża
a ja chyba się pożegnam z tym wątkiem...
Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2009-04-04 o 20:26 |
|
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Izus czemu???
|
#3070 |
|
Rozeznanie
|
czeeemu ?
|
#3071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
? ja też się nad tym zastanawiałam, ale chyba jeszcze trochę tu pobędę. hm, czyżbyś stwierdziła, że ten wątek nie pomaga w pełnym wyjściu z ED?buzi niunia
|
|
|
#3072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Sub
(bo odsubskrybowałam sobie przypadkowo )
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#3074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Funky a mozesz rzucic okiem na moja r ?
chyba ze nie ma co poprawiac
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-04-05 o 10:11 |
|
|
|
#3076 |
|
Raczkowanie
|
moje wczorajsze, niezdrowe przesadne P (ale od jutra będę grzeczna
):Iśn: 4 grube plastry chałki: 2 z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym, 2 z nutellą i bananem; kakao, duuuże jabłko; 3 bit xxl IIśn: activia brzoskwiniowa ze zbożami, prince polo xxl orzechowe kubuuuuś malinowy, paczka wafli cappuccino w czekoladzie o: 2 kiełbachy z grilla z furą keczupu i musztardy, pieczone ziemniaki z sosem czosnkowym i cebula; redds cytrusowy ![]() d: 100g chałwy kakaowej z bakaliami, princessa orzechowa, w międzyczasie chyba z litr kubusia lion peanut, sok ze świeżych pomarańczy p: grahamka z masłem, szynką, sałatą i pomidorem; sałatka węgierska (ziemniaki, marchewka, papryka, ogórek, majonez) kisiel morelowy z wkrojonymi brzoskwiniami z puszki, princessa orzechowa maxi ![]() k: bagietka wieloziarnista: pół z masłem, sałatą, kozim serem i szynką z pieczonej kaczki, pół z masłem, paprykarzem szczecińskim, pomidorem i szczypiorkiem; 3 paski czeko wedla kokosowej + całe opakowanie (900ml) lodów carte d'or malaga z sosem toffi.................... .........
|
|
#3077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3079 |
|
Rozeznanie
|
Mógłby ktoś ocenić moje wczorajsze RRR? Zależy mi, bo od tygodnia waga stoi w miejscu i nie wiem co robię źle...
![]() przed śniadaniem 30 minut biegu i marszu śniadanie: duża bułka pełnoziarnista z 100g serka wiejskiego lekkiego drugie: jogurt naturalny 180g tutaj sprzątałam, myłam okna jakieś 3 godziny obiad: 2 paluszki rybne na odrobinie oliwy, warzywa na patelnię (takie z ziemniakami) podwieczorek: pół grahamki z polędwicą i papryką kolacja: 2 jajka na twardo i plaster polędwicy Co powinnam zmienić żeby chudnąć? |
|
|
|
#3080 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
To jest wszystko, juz pisalam, ze nie jestem w stanie zjesc wiecej posilkow. Kolacja nie wchodzi w gre, bo po 18.30 nie wolno mi jesc wiec ostatni jem obiad ok 18.00-18.30
|
|
#3082 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3083 |
|
Rozeznanie
|
Na R jestem miesiąc, zrzuciłam 3 kg, a waga od tygodnia pokazuje tyle samo. Brałam teraz antybiotyk, więc może to przez to
no sama nie wiem ale to przeczekam...co do owoców to chwilowo wyrzuciłam z diety, bo może jadłam zbyt dużo... codziennie było jakieś jabłko albo banan... Rozważałam też czy ten zastój to nie wina ćwiczeń, bo ostatnio ćwiczę mniej więcej 4 x w tygodniu... może mięśnie mi rosną?
|
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście odstaw chwilowo owoce, na podwieczorek zrezygnuj z ww na rzecz nnkt + białko i cierpliwości, może to tylko chwilowy zastój. W trakcie diety takie się zdarzają, najpierw pozbywamy się wody, a dopiero później zaczynamy spalać tłuszcz. btw. 3 kg w miesiąc to odpowiednie tempo gubienia kg, więc głowa do góry
|
|
#3085 |
|
Raczkowanie
|
Moje R/U. Dzisiaj jednak nieco lżej, bo wczoraj było baaardzo grzesznie, czyt. impreza.
Śniadanie - Woda z cytryną, duża piętka razowca ze śliwką z dżemem słodzonym fruktozą + 1 kromka razowca z plastrem wędliny z indyka, 2 pomidorami koktajlowymi, 2 rzodkiewkami i ogórkiem konserwowym, pół grejpfruta II śniadanie - serek wiejski lekki, nie wiem ile, bo z wiadereczka nakładałam 2 pomidorki koktajlowe, ogórek konserwowy, łyżeczka słonecznikaObiad - omlet z 2 jajek z jabłkiem i cynamonem z kilkoma łyżkami jogurtu naturalnego Podwieczorek - kawałek tatara z polędwicy wołowej doprawionego 1 żółtkiem, cebulą, oliwą z oliwek, przyprawą maggi z kromką razowca ok 30 min biegania, hula-hop i jakieś ćwiczenia siłowe, pewnie Tamilee albo 8 minutes Kolacja - rozdrobniony tuńczyk w sosie własnym z wkrojoną marchewką i natką pietruszki Oceni ktoś? Bo chyba nie potrafię do końca odnaleźć się w tym U
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze U
sniadanie : owsianka ( szklanka platkow owsianych zalanych szklanka wody , 2 lyzki otrebow pszennych , szklnka mleka 1,5%) i do tego 10g orzeszkow wloskich ( walka o okres trwa ) 2 sniadanie : kanapka z razowca , paster poledwicy , na to ogoreczek ,jablko obiad : brazowy ryz 110g , piers z kurczaka z teflony 125g , 100g brokul , 100g marchewki , 100g papryki podwieczorek : 125g chudego twarogu , pomidor , ogorek kiszony 100g , papryka 100g kolacja : jajko na twardo , 100g marchewki , 100g papryki , 100g brokul co o tym sadzicie ??? bardzo prosze o ocenke zwlaszcza ize_wiosenna
|
#3087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pysznie, masz super przemianę materii. Ja nie narzekam, ale jak przesadzę ze słodkościami to niestety są skutki uboczne w postaci wiadomej
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Funky, dziękuje
![]() Dzisiejsze R. I : dwiekromki chleba pelnoziarnistego,jedna z ciupką masła, serek wiejski200g,jablko,cynamo n II : dwa jajka na twardo,pol papryki,3liscie salaty,zielone jablko tutaj 15min aerobów(niby nic a jaki daje wycisk ![]() III : duszone warzywa na lyzeczce oleju slonecznikowego(papryka,3 cebule,3pieczarki,pol malej cukini),malutka piers z kurczaka gotowana na wodze,4lyzki ryzu IV : serek wiejski 200g,2marchewki V : tunczyk wsw z połową papryki ekspertem nie jestem,ale chyba tez dzis ladnie?
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2009-04-05 o 13:45 |
|
|
|
#3089 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3090 |
|
♥
|
orzeszku mała piers z kurczak to znaczy ile ? bo powinno byc jej ponad 100 g.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

Ja naprawdę nie chcę dla siebie źle. Chce po prostu wyglądać tak, żeby móc patrzeć z pełną satysfakcją w lustro. Nie twierdzę przecież, że jestem za gruba, tudzież mam do zrzucenia sporą ilość kilogramów. Podkreślam, te trzy kilogramy mniej chciałabym osiągnąć dla lepszego samopoczucia, dla własnej satysfakcji. I zgubić pare cm, tak, żeby mieć sylwetkę jakiej od siebie oczekuje.
Od czasu do czasu jakiś wyrób czekoladowy, ale muszę mieć niebywałą ochotę, bo inaczej potem mnie mdli, jest mi niedobrze, stąd wyrzuty.

- 60(28.07) - 59 -58 - 57 - 56 - 55!

:

ja też się nad tym zastanawiałam, ale chyba jeszcze trochę tu pobędę. hm, czyżbyś stwierdziła, że ten wątek nie pomaga w pełnym wyjściu z ED?

najadłaś sie tym??
no sama nie wiem ale to przeczekam...